Page 1

Frejaneren 15 0 2 r å r e t f E

Årets Frejaner, Frederik Holt går til stålet - men kan 1. holdet komme ”fra baghjul” til foråret..?


Sæson 2015

Indledningsvis skal vi mindes 2 afdøde medlemmer. Willy ”Manse” Jensen og Børge Jønsson. Begge mangeårige medlemmer, som passive medlemmer til det sidste, er desværre afgået ved døden. Manse, også kaldet Murer-Villy spillede kun kortvarigt som junior og lidt ynglinge, hvorimod Børge endte som et stort Freja aktiv. Han opnåede 60 1. holdskampe og har stadig Frejas scoringsrekord i én kamp: 15 mål i 27-0 sejren som ynglinge mod Skelund-Veddum i 1948. Han var i øvrigt også en betydende faktor ved opførelsen af det gamle klubhus via hans entreprenørfirma tilbage i 60’erne.

2

rigtig fint i danmarksserien, men pludselig gik de i stå og holdet begyndte at tabe. Holdet sluttede efteråret på en 2. sidsteplads og det virker pt. lidt svært.

Kalenderåret 2015 startede faktisk meget godt. Efter foråret var vores Herresenior 1. hold rykket op i danmarksserien, Vores 2. kvindehold var rykket op i jyllandsserien, vores ene serie 6 hold var rykket i serie 5 og vores årgang U15 glimrede ved at deres 2. hold rykkede i mesterrækken. Formentlig første gang vi har haft et 2. hold i en mesterrække. Et s ports ligt rigtigt fint forår. Når vi så står her i november, efterårsturneringerne er slut, og vi gør status inden opstarten 2016. Ja så er det sportsligt med lidt blandede følelser. Vores herresenior 1. hold startede

Som formand kan det være lidt svært at forstå hvorfor en klub som Freja med superfaciliteter, masser af medlemmer, økonomi og ambitioner bare ikke kan komme det skridt videre som alle drømmer om. Vi ser mange klubber omkring os som performer rigtig flot, og det kan undre hvad det er der gør, at vi ikke helt kan følge med. Nu er det ikke så’en vi falder bagud, men det kunne være rigtig fedt, hvis vi kunne udrede hvilke knapper der skulle drejes for også at få sportslig succes. Måske vi er FOR gode til det sociale, måske prioriteringen skal modificeres? Uanset hvad håber vi alle inderligt på at vores 1. hold vil give den fuld gas og undgå nedrykning. En klub som Freja bør minimum ligge i danmarksserien. 2. holdet har haft et par hårde år. De har ved flere lejligheder ligget i bunden af serie 2. Heldigvis blev efteråret 2015 et godt og stabiliserende halvår. De har i hvert fald


sikret sig forbliven i serie 2 på et tidligt tidspunkt og gennemgående virket gode og stabile. Rigtig dejligt for vores 2. hold som bør ligge i serie 2 eller serie 1 når 1. holdet er i danmarksserien. I B-truppen klarede serie 3 det ganske udmærket. De startede og sluttede både forår og efterår som serie 3. Lå faktisk med mulighed for oprykning til serie 2 i både forår og efterår, men som 3. hold er der store spillerudskiftninger, hvilket kan give uro og præge resultatet. Men et absolut godkendt 2015. 4. holdet, serie 4, startede faktisk foråret i serie 3, men det var for stor en opgave, hvorfor de igen var i serie 4 i efteråret. I serie 4 ender de efteråret midt i rækken, hvilket klubben er helt tilfreds med. Vores serie 5 (1) rykker op i efteråret, og starter således i serie 4 til foråret 2016. Stort tillykke. I kampen, der kunne afgøre sagen, spillede vi uafgjort, øv for det, men konkurrenterne tabte, så sagen var klar og der var selvfølgelig champagne. Serie 5 (2) ender midt i rækken, og det synes alle er helt fint. Her har det sociale naturligvis været i højsædet lige som serie 6 der desværre endte i bunden. Tak til samtlige trænere og ledere omkring herresenior.

med mod, lyst og fokus håber vi på at både 1. og 2. hold kan løfte sig i 2016.

specielt Frejaproblem, men fordi DBU er på informationsrundtur.

3. kvinder som ligger i serie 2, sluttede midt i rækken, hvilket alle er udmærket tilfredse med. De endte endvidere højere end Chang. Det luner altid. Tak til samtlige trænere og ledere omkring damesenior.

Old Boy s afdelingen: Vores Young oldboys 32+ er et rigtig godt hold som formentlig kunne klare sig fornuftigt I serierækkerne. De ligger da også typisk i toppen af rækken.

I forlængelse af seniorrækkerne er det måske passende lige at bruge lidt tid på et stor og tilsyneladende stigende problem. MATCHFIXING. I forlængelse af de sager om matchfixing som er opstået, skal vi i Freja gøre opmærksom på at vi: klub, bestyrelse og spillere selvfølgelig støtter 100% op om DBUs retningslinier vedr. matchfixing. Der blev endvidere afholdt informationsmøde med DBU deltagelse om MATCHFIXING. Ikke fordi det er et

På young oldboys har vi haft et par situationer, hvor medlemmer har spillet for andre klubber. Det er selvfølgelig primært et problem for de andre klubber og spillerne selv, men i Freja forstår vi ikke, hvorfor det skulle være nødvendigt som Frejamedlem at spille i andre klubber. Og som klub er vi faktisk lidt trætte af, at Frejas navn nævnes i sådanne sager, også selvom vi ikke har nogen skyld eller principielt kan gøre noget ved det.

Du ved, at vi sælger 7 ud af 10 villaer over 4 mill.*

Ved du også, at vi sælger mere end hver 4. villa i 9000 Aalborg?**

På kvindesiden har vores 1. seniorhold kvindeserien vest haft en svær sæson. Foråret flyttede ikke noget, men efteråret har været nedtur. Holdet har ligget på sidstepladsen stort set hele efteråret. Der åbnede sig en mulighed mod slutningen af efteråret. Holdet vandt en par gode kampe og kunne pludselig selv afgøre nedrykning eller forbliven i kvindeserien vest. Desværre tabte holdet begge kampe, en mod Mejrup og en mod Lemvig, og var således dømt til nedrykning. Også i kvindeafdelingen undrer det lidt, at vi i Freja falder tilbage, mens mange af de øvrige Aalborg klubber vinder frem. Hvor vi tidligere var byens bedste kvindehold, er vi efterhånden faldet tilbage og ligger vel 4’er. Og det på trods af vi faktisk rent medlemsmæssigt har den største kvindeafdeling. Vores 2. kvindehold rykkede som tidligere nævnt op i jyllandsserien og har klaret sig rigtig fint. Ligger midt i rækken og slog topholdet KFUM, som jeg selv overværende. Fedt. Desværre medfører 1. holdets nedrykning til jyllandsserien at vores 2. hold sendes ned i serie 1. Lidt synd, men

*Kilde: E-nettet.dk: Solgte villaer i Hasseris over 4 mill. fra juni 2013- juni 2014 ** Kilde: Boligsiden.dk: Vore 2 afdelinger sælger i alt 27 % af solgte villaer i hele 9000 de seneste måneder (uddrag) - 9.juli 2014

freja-klubblad-outline.indd 1

10/07/14 13.13

3


Grand Oldboys, 11 mands, 40+ som er et af de hold, hvor jeg selv spiller, deltog igen i VM (Vendsysselmesterskabet). Desværre nåede vi ikke finalerunden som vi ellers har været i 2012, 2013 og 2014, med mesterskab i 2012 og 2013. Men vi startede skidt, og selv mange sejre i efteråret kunne ikke give billet til finalerunden. Vi har aftalt at nå finalerunden i 2016.

1. holdet dels til AaB, dels til efterskoler, at vi mistede omkring 10 spillere. Det gjorde, at vi spillemæssigt ikke havde nogen berettigelse i mester 1 som 1. holdet var placeret i. Vi trak derfor holdet. 2.holdet blev derfor lige pludselig 1. hold og det gjorde de godt. De vandt rækken og spiller i 2016 i Vest. 2. holdet fik en midterplacering.

piger, at de stopper med at dyrke sport og motion. Ikke kun i Freja men i alle idrætsforeninger. Freja er dannende, social, fyldt med venskaber, livsbekræftende, meningsfuldt og mulighedernes sted for at danne venskaber. Ja, foreningslivet i Freja er fantastisk. Derfor bør vi som seriøs og social forening gøre mere for at fastholde pigerne i Freja.

Super Grandoldboys, som havde tilmeldt sig i grand oldboys 7 mands 40+ trak sig desværre på et tidspunkt fordi man døjede med at sætte hold. Ærgerligt fordi de havde bl.a. slået AaB’s gamle stjernespillere. 53+ har haft en fornuftig sæson. Jeg deltog selv nogle gange og blev faktisk topscorer. Holdet endte i Afinalen hvor man tabte til Vejgård. Planen er, at man også når finalen i 2016. Herudover har vi også et hold i 59+ som har fristet en placering midt i rækken.

Den øvrige drenge ungdomsafdeling har klaret sig på det jævne, men der er potentiale til mere. U14 er inde i en god udvikling. Og så er der medlemsmæssigt fremgang. I U19 var der i efteråret tilmeldt 2 hold.

Cos ta Brav a Cup For 5. år i træk var vi på afslutningstur til Costa Brava Cup i efterårsferien. I år var vi 89 spillere og 16 trænere og ledere. Turen er primært tiltænkt som en afslutningstur, hvor det sociale er i højsæde. Der bliver selvfølgelig også tid til at spille nogen fodboldkampe. Vores præstationer på banen kunne godt have været lidt bedre, men det vigtigste er trods alt det sociale. Igen i år virker det til at, at det har været en god tur, hvor alle har nydt det. Som altid bor vi på hotel med helpension og swimmingpool, hvor spillerne bor på 3- og/eller 4-mands værelser. I år boede vi i Lloret de Mar. Der er ingen tvivl om, at vi næste år skal tilbage til Malgrat de Mar, hvor vi har boet de øvrige år. En stor tak til SIFA, der støttede turen med et økonomisk tilskud på kr. 34.700.

Oldies but goodies, som vores oldboys turnering hedder for hold i 40+ og højere, lever stadig. Stadig godt ledet af Kaj Jørgensen og med hjælp fra bl.a. Henning Gade blev turneringen afviklet og afslutningen blev holdt på Freja i oktober med deltagelse af samtlige spillere og klubber, i turneringen. En fin afslutning med lidt bold med blandede hold og øl og mad bagefter. Ungdom s afdelingen Sportsligt har det været en blandet sæson rent resultatmæssigt. U16 drenge 2 glimrede ved i foråret, som det første 2. hold nogensinde i Freja at kvalificere sig til mester. Flot. Desværre forsvandt der så mange fra

Året 2015 har v æret rigtig giv tigt på trans ferm arkedet. I national træningskompensation har Freja modtaget i alt Kr. 32.666,65. Det drejer sig om 4 spillere fra vores årgang 2000 som har tegnet ungdomskontrakter, hvorfor der falder en skilling af til Freja. Lucas Klitten kr. 13.333,33 Oliver Klitten kr. 13.333,33 Søren Tengstedt kr. 3.333,33 Jakob Hjort kr. 2.666,66 Vores pigeungdomsafdeling har gjort det godt blandt de yngste ungdomsspillere. Vores U13 blev nr. 2 efter et suværent Aabybrohold. Vores U14 blev nr. 2 lige efter vinderen fra Skovsgård. Desværre endte både U15 og U17 i bunden af tabellen. På pigesiden ser vi desværre et vigende medlemstal. I de senere par år har vi mistet pigespillere. Det er desværre en helt almindelig tendens blandt teenage-

)n )U HM D PHGO HPV U DEDW    KHQY L V  W L O  GHQQH DQQRQF H

Børneafdelingen En afdeling som må siges at være i forandring. Aktivitetsniveauet i Børneafdelingen har igen i år været højt. Alle spillere og mange firvillige forældre har deltaget i træning, kampe, events og meget, meget andet. Stort engagement. Rigtig dejligt. Standerhejsningen blev, som sædvanligt et tilløbsstykke og Frejas baner var fyldt til bristepunktet af unger, og den ny børnekonsulent fik sin sag for. Terry Mckernan, oldboysspiller og gammel seniorspiller i Freja blev ansat som børnekonsulent for at styrke fodboldoplevelsen for spillere, trænere (og forældre) i de yngste rækker. Terry har gjort et godt stykke arbejde i modtagelsen af de yngste og har formået at lave en opdeling i en pige- og drengeafdeling. Godt gået. Desværre ser Terry sig nødsaget til at stoppe efter ét år, da helbredet og tiden ikke tillader det. Tak til Terry for indsatsen. I øjeblikket leder børneafdelingen efter en fuldgod erstatning for Terry for året 2016. I 2015 er der blevet arbejdet på en ny organisation, som afspejler den nye turneringsstruktur. Igen, igen fristes man til at sige, har DBU/JBU ændret på deres struktur i de yngste rækker. I Freja håber vi de nye ændringer får

4


5


lov til at blive i mange år frem, da det virkelig ”trækker tænder ud” blandt de frivillige, som har den store opgave med at organisere de frivillige. Vi bruger pt. mere tid på at tilpasse organisationen de nye strukturelle tiltag fra fodboldforbundet end på udviklings-, fastholdelses- og fodboldarbejdet. Ærgerligt. Som I vil kunne læse her i bladet har Frejas børneafdeling, traditionen tro, afholdt afslutning i Nørresundby Idrætscenter. 200 ellevilde unger deltog i løjerne som også indebar overnatning. Vi taler mega mange aktiviteter, boksning, fodbold (selvfølgelig), bordtennis, svømning. Sidste aktivitetet var først lige før midnat, selvfølgelig afbrudt af fællesspisning og taler. Søndag morgen var der efter lidt morgenmad igen turnering på tværs af årgangene.

6

Et superarrangement og det var nogle trætte børn som blev hentet af forældrene omkring middag søndag. Super, super. Alex ander S taffe blev hædret v ed Aalborgs Beds te Ved hyldestfesten i Nordkraft for Aalborgs mestre indenfor idrætten hædres også 5 unge ledere...VIPIldsjæle, og mellem dem var én af vore kommende super-ledere Alexander Staffe. Stort tillykke til Alexander. Gule ærter Årets ærtefest blev sædvanen tro holdt første fredag i marts. Et veloplagt ærteudvalg guidede os igennem. Festen er, som altid, rigtig, rigtig hyggelig og særdeles underholdende. Verdensklasse arrangement. Årets gæst, Henrik ”Store” Larsen var et fint indslag og bragte os tilbage til 1992 hvor Danmark havde et vinderhold. Superarrangement, med max. deltagelse og et pænt overskud til klubben. En win-win-win situation.

Tak til ærteudvalget og alle de hjælpende hustruer og kærester som varter op. Tarteletten Som jeg nævnte sidste år blev der barslet med et gule-ærter-arrangement for kvinder. Tarteletten blev afholdt første gang sidste fredag i februar 2015. Jeg var selv med som serveringspersonale. Og det blev et brag af en fest. Omkring 50 festklædte kvinder hyggede og festede. Af en eller anden grund virker det til at kvinder fester bedre uden mænd end med mænd ??? Der var i hvert fald højt og larmende humør. Stor succes. Og så gav arrangementet overskud så der blev lidt til ”vennerne” som jo også er støttet af gule-ærter arrangementet. Aalborg City Cup Årets City Cup startede med visse spændinger. Turneringsplanlægningen gjorde knuder og økonomi og samarbejde med vores hollandske samarbejdspart-


nere skabte en lidt spændt situation inden turneringen. Reelt var vi nogle som var nervøse. Men turneringen forløb planmæssigt og rimeligt smidigt. Der var problemer, og dem er der taget fat i, men generelt blev det en god turnering uden klager på hverken turnering, mad eller indkvartering. Og det gav igen et fint, fint økonomisk tilskud til klubben. Der er dog fortsat nogle ting der skal arbejdes med, og det tages der selvfølgelig hånd om. Tak til SIFA og kommunen for tilskud. Ungdom s legene i 2015 I 2015 hjalp vi også kommunen og SIFA med at afholde ungdomslegene 2015. Helt konkret hjalp vi med fodboldturneringen og bespisningen af samtlige deltager. En øvelse som gav lidt nerver op til afholdelsen. Alle holdt ferie og arrangementet faldt sammen med Tall Shipes Races 2015. Vi manglede simpelthen frivillige. Men alligevel lykkedes det. Stor tak til dem der hjalp, herunder de der motiverede dem.

S pons orudv alget I Freja har vi, som en af de få klubber i Aalborg, et meget velfungerende sponsor ”set-up”. Seks personer samler hvert år en stor pose penge ind til Freja. 2015 har ikke været nogen undtagelse. I sæsonen 2014/15 har mere end 75 sponsorer valgt at støtte Aalborg Freja. Frejas sponsorudvalg samler penge ind ved bl.a. at sælge skilte, bandereklamer og tøjreklamer til virksomheder i nærområdet, der ønsker at støtte det lokale idrætsliv og samtidig få deres navn og serviceydelser ud til en bred målgruppe. De mange sponsorkroner bruges bl.a. til indkøb af spillertøj og bolde og aktiviteter som kommer alle Frejas mange medlemmer til gode. Ud over salg af reklameskilte, annoncer i Frejaneren arrangerer sponsorudvalget også forskellige sponsorplejearrangementer for sponsorerne. Senest er det blevet til både romsmagning og specialaktivitet omkring 1. holdskampen mod VB. Andre klubber er også begyndt at

kigge på hvordan vi griber sponsorarbejdet an i Freja. Vi har fortalt om sponsorarbejdet for DBU’s medlemsklubber og i november har vi haft besøg fra Viborg FF, der gerne vil lære af Aalborg Freja. Kender du en virksomhed eller organisation der kunne være interesseret i at støtte Freja, så giv os en praj på sponsorudvalg@aalborgfreja.dk – så kontakter vi vedkommende. Stor tak til alle sponsorerne! Og et superkæmpestort, fantastisk tak til sponsorudvalget. Igen i år har Lars Avis, cafeteriet og cafeteriehjælperne afholdt trænerkurser og dommerkurser. Dommerkurser som bl.a. genererer dommere som kan bruges til vores City Cup. Og arrangementer som skaber lidt indtjening i cafeteriet. Super, super godt. Fortsæt med det.

7


Freja ov erv ejer forts at by ggeri af en lethal Desværre er der tilsyneladende ingen, udover kommunen som måske vil støtte os. Det gør at beslutningen afventer hvilken løsningsmodel der er mulig. Bestyrelsen pålægger selvfølgelig ikke klubben en kæmpeudskrivning uden vurdering af behov, pris og effekt. Frejas bygge-dream-team har brugt meget tid på projektet hidtil og er selvfølgelig ked af den manglende opbakning. Vi er unægtelig lidt misundelige på naboklubberne som har fået deres kunstgræsbaner fuldfinansieret….og det til den gode side, hvor vi selv måtte finde kr. 1.500.000. Vi havde håbet på fondsopbakning til hallen, dette nyskabende projekt, men nej.

kampe. Fitness abonnementet som er dyrere indeholder ingen træner, ofte ingen omklædning, og tit glemmer man at bruge abonnementet. Samtidig forventes det at Freja ordner omklædningsrum, baneforhold, organisatorisk styring, materialestyring, træneransættelser, kamptilmeldinger, kampflytninger, turarrangementer osv. osv. I den forbindelse skal det også nævnes at folk er blevet markant mere ligeglade. Materiale som trøjer, toppe og dyre bolde (a kr. 600 stk.) behandles fuldstændigt uansvarligt. Om det er den stigende velfærd eller hva’ er svært at sige, men det er uacceptabelt,

MEN når folk falder fra, opstår der huller i organisationen og bestyrelsen har ansvaret og klandres af medlemmerne. Det kan ikke forventes at de frivillige ledere, herunder bestyrelsen bare tager over. Der er masser af arbejde i forvejen. Generalforsamlingen sidder her som repræsentanter for det bedste af klubben. Det være sig som spiller, som kammerat eller som leder. Det er jer der i 2015 var bedst i Freja. Jeg ville ønske at I, enten selv eller som motiverende faktor, overfor andre, kunne sikre at disse huller i organisationen blev udfyldt. Jeg ville ønske I kunne medvirke til løsning af Frejas fremtidige udfordringer. Som formand får jeg dagligt forslag til forbedringer, typisk forslag som vedrører forslagsgiveren. Det er der ikke noget forkert i. Måske det er rigtigt. MEN jeg har aldrig hørt en forslagsgiver sige: Jeg synes jeg har et godt forslag. Det har jeg lyst til at forsøge at implementere. Jeg finder lige en kammerat til at hjælpe, og skulle der opstå et behov for hjælp, rådgivningsmæssigt eller økonomisk vender jeg tilbage. Se det er et forslag med kraft bag. Det ville være en drøm.

Freja er inde i en udv ikling s om følger det øv rige s am fund Medlemmerne opfører sig som folk i øvrigt. Nærmest som lemminger opfører vi os som de andre. Hvor mange er ikke medlem af fitness til kr. 200 pr. måned via PBS. Det finder man helt reelt, men man synes samtidigt at Frejas kontingent på kr. 160 pr. måned for en senior er alt for dyrt. I Freja får man 2-3 træningsaftener med træner og bad. Der leveres tøj til

at materialet ikke behandles med ansvar. Hvis ikke adfærden forbedres risikerer vi, at kontingenten SKAL stige. Pengene skal komme et eller andet sted fra. I en klub med 1.000 medlemmer og hertil hørende familier og pårørende er der mange meninger i spil. Som bestyrelsesmedlem stoler man på at man har den overordnede styring og at opgaverne er delt ud. Og det virker pt. I Freja. En af grundene til vi faktisk er berømmede for supergod styring.

Friv illigheden i klubben Alle skal give en hånd med, for at alle ender når sammen i en så stor klub som Freja. Den cafeterievagt der tildeles SKAL bemandes, den tjans der tildeles til City cuppen SKAL udføres. Jeg har før givet udtryk for at alle burde tvinge sig selv til nogle poster, for det er så utroligt berigende at udføre frivilligt arbejde. Man møder andre mennesker som giver socialt sammenhold og netværk, man løser en opgave til andres glæde. Det er en stor tilfredsstillelse og giver markant bedre selvværd. Prøv det. Prøv det. Jan Daucke, hovedformand

)n)UHMDPHGOHPVUDEDWKHQYLVWLOGHQQHDQQRQFH

7


Peter Ibsen Mikkel Lundtoft Kristensen

Charlotte Harrig

Lars S. Johannesen

Amalie Hvelplund

Årets ”pokalvindere” Årets Frejaner - Frederik Holt Dette er en spiller som for få år siden løb rundt på diverse seriehold i klubben med et stort talent, men uden ambitioner og lyst til at arbejde begge veje, som det kræver i moderne fodbold. Han har udviklet sig rigtig meget det sidste år, dette gælder såvel på som uden for banen. Han har udviklet sig fysisk, taktisk og teknisk og ydermere er han begyndt at leve sundt uden for banen. Dette bevirker, at han for første gang i mange år er kommet i en fornuftig form. Alt dette kogt sammen gør, at han er en stor gevinst for vores 1. hold, hvor han har lavet flotte mål.Udover dette har han også et godt blik for den chanceskabende aflevering, der gør at han er en god oplægger og en profil på DS holdet. Dette har været med til at skabe store problemer for vores modstandere, og vi håber, vi kan putte mere på, da vi mener, at han kan komme op på et endnu højre niveau. Alt i alt er det derfor en fornøjelse og fuld fortjent, at vi kan kåre Frederik Holt til Årets Frejaner. Poula og Poul Jens ens m indepokal Ung og talentfuld 2. holds s piller Chris tian Odgaard Paula og Poul Jensens Mindepokal tilfalder i år en spiller, der i sit 1. år som seniorspiller har gennemgået en stor menneskelig og spillemæssig udvikling. Ingen tvivl om, at det for ham har været en tilvænningsproces at træde ind i seniorfodboldens verden. Han har i løbet af sæsonen formået at etableret sig som stamspiller på

klubbens 2. hold, hvilket er ganske godt gået. Gode tekniske færdigheder, et godt blik for spillet, evner som både oplægger og målscorer er blot nogle af hans spidskompetencer. Han stadig har et stort udviklingspotentiale, og det betyder blot, at han med tiden kan erhverve sig færdighederne til at blive stamspiller på klubbens 1. hold. Tillykke til Christian Odgaard. Fighterpokalen - Heidi Bundgaard Som titlen på pokalen så rammende fortæller, FIGHTER med store bogstaver. Selv om vi i afdelingen har mange spillere, som har stor vilje/indstilling på deres respektive positioner, så var det såmænd ikke svært at vælge dig, som årets fighter i kvindeafdelingen. Du er bare så dygtig til at bryde de andre, generobre bolde, lukke områder ned, fighte og løbe i 90 minutter, men det mest fascinerende er sådan set, at du faktisk aldrig laver frispark, til trods for at du er i konstant nærkamp med modstanderne. Du er efter din ankomst i foråret 2014, gået fra at være en forsigtig Serie 2pige fra Harken, til at være en uundværlig jyllandsseriespiller, med et ekstremt højt bundniveau og jeg ved at vi har ramt rigtigt, når vi kårer dig som årets bedste kvindelige fighter og holdets krammedyr… STORT TILLYKKE HEIDI. S eniorlederpokalen Mikkel Lundtoft Kris tens en Som en af trænerne i klubbens C trup i herreseniorafdelingen har han været et stort omdrejningspunkt i

forhold til at integrere nye spillere i truppen. Han har formået at finde en god balance imellem de sociale elementer og en forholdsvis seriøs tilgang til fodboldspillet. I den henseende har han uden tvivl haft stor indflydelse på, at det lykkedes 5. holdet at sikre sig en særdeles suveræn og fortjent oprykning til serie 4. Alt i alt er det ganske fortjent, at vi i klubben kan hædre Mikkel Lundtoft Kristensen som modtager af Seniorlederpokalen. Ungdom s lederpokalen Chalotte Harrig En af Aalborg Frejas målsætninger er, at Freja skal være et naturligt samlingssted for alle unge mennesker, hvor der skal være plads til alle uanset niveau og ambitioner og alle skal have positive oplevelser ved at spille fodbold i Aalborg Freja. Denne målsætning er årets ungdomsleder i den grad med til at opfylde. Hun er som træner god til at inddrage alle uanset niveau til at være en del af holdet og en del af Freja. Hun er en meget åben person, som er utrolig god til at få alle til at føle sig set og hørt samt hun har en god evne til at fremhæve det gode ved den enkelte spiller og derved skabe et hold med mange kvaliteter og hvor hver enkelt spiller føler sig som en vigtig del af holdet. Hun bidrager ligeledes utrolig meget til at fremme det sociale samvær, både i hendes trænerfunktion, men bestemt også som forælder, hvor hun og hendes familie altid bakker om op om de sociale arrangementer. Her skal

8


også nævnes hendes og hendes skønne mands store engagement i forbindelse med afvikling af City Cup i Aalborg Freja, hvor de sammen med deres børn er at finde i det store madtelt både morgen og aften gennem hele City Cup samt i dagene op til, hvor der gøres klar. Hun er en meget vellidt træner og person i Aalborg Freja, hun møder altid med et godt humør og et stort smil. Årets ungdomsleder Chalotte Harrig. Årets U19 s piller - Peter Ibs en Årets U19 spiller er en rigtig Frejaner. Han har altid spillet i klubben. Bærer Freja i hjertet og kommer stort set til alle træningspas. Årets U19 spiller har rykket sig rigtig meget det sidste års tid. Her kan der nævnes, at spilleren har fået en rigtig god speed i sit spil, meget mere sikkerhed i omgangen med bolden og hans teknik er blevet meget bedre. Spilleren er det sidste halve år gået på kompromis med sin vante plads på banen som midterforsvar til at spille venstreback. Her har han med sine 5 mål og 1 assist i efteråret klart været én af de bærende kræfter på U19 holdet. Fortsætter han sin udvikling, er jeg på ingen måde i tvivl om, at Freja har en solid og dygtig venstre back til klubbens førstehold om nogle år! Årets U19 spiller er Peter Ibsen! Kanons ky tten: S tine Maach 33 m ål i 2015. 16 mål i 10 kampe i forårets serie 1, 15 mål i 10 kampe i efterårets Jyllandserie og så lige 2 mål for Kvindeserie Vest……Det fortæller jo det hele. Jeg har trænet en del dygtige angribere i min tid, men aldrig en med killerinstinktet på det niveau som du har det. Din teknik er sublim, dine driblinger gør ondt, hver gang, dit korte aftræk i skudafviklingen kombineret med stor skudstyrke, gør dig farlig på alle distancer. Som om det foranstående ikke var nok, ja så er en god kamp for dig, når du scorer utrolig simpelt, men den evne flytter dig i vores kampe, fra at være en topspiller…. til at være en top-topspiller. Årets mest scorende spiller i Freja….STORT TILLYKKE MAACH. Årets s piller i Kv indeafdelingen: Am alie Hv elplund Vellidt af alle. Altid til træning (kun skader kan holde dig væk fra træningen, men du er stadig på sidelinjen, når vi træner). Du ofrer dig altid for holdet 100 %. Vi omskolede dig til en plads i forsvaret i denne sæson, den opgave tog du på dig og udførte til 12. Du spiller den plads vi sætter dig på, med et smil på læben. Du brokker

10

dig aldrig. Du er en kæmpe gevinst for holdet og ikke mindst på det sociale plan. Dine holdkammerater sætter følgende prædikat på dig: ”En fighter, omsorgsfuld, inkluderende, meget social og initiativrig, altid sød og opmærksom på sine omgivelser, en holdspiller, meget åben og imødekommende”. Ly kke Høghs Mindepokal – Louis e Peters en Denne pokal er til den person, der har været med til at skabe en rigtig god stemning på holdet til kamp eller træning. Derudover er hun en rigtig god ven, som har kunnet snakke med alle. Og hun har været god til at støtte op omkring de andre hold, og hun har set salle de kampe hun kunne! Udover dette, så kan vi alle sammen godt lide hende, da hun skylder en god del øl, både pga hun er blevet valgt som kampens spiller et par gange, samt nogle andre ting, som f.eks. at hun ikke ville tage armbøjninger og omsatte dem til øl... Du kom ind på holdet i sommers, og har været med til at skabe grin og hygge! Samt levere en god omgang fodbold (når benene kunne holde til det, hvis du forstår). Klø på Louise, så skal vi nok tage serie 1 her næste sæson, med god stemning og kampgejst! Hum ørklokken 2015 Lars S . Johannes en Humørklokken kunne i dagens anledning ligeså fint have heddet ”Optimistprisen” for den går til en person for hvem intet er umuligt, men blot opgaver der skal løses. I Aalborg Freja, med over 40 års ledergerning kan selv ikke ”Kaptajn Vom-syndromet” en smertefuld podagra gøre at du løber træt, men måske lige slækker tempoet en anelse. Nye opgaver påtager du dig med ildhu. Gamle løses på rutinen gerne med lidt papegøjesnak og tilført dit smittende humør. Har han ikke temperament, spørger man så? Jo sandelig har han det. Han kommer lynhurtigt op i det røde felt, hvis Freja bliver forfordelt, det aflæses på ansigtskuløren…, et heftigt blodtryk, men det daler forholdsvis hurtigt til normalen. Lars er blevet rundere med årene, på mere end én måde. Kampfordeler, topsælger i sponsorudvalget, ”Direktør” og blæksprutte i cafeteriaudvalget – hvad enten der står 3.000 ungdomsspillere til bespisning ved vores Aalborg City Cup, eller du er trækkraft med de gule ærter ved veteranfesten, rejsearrangør til landskampe med ”Schaumburg-Lippe Tours”…

Om dit tyskklingende greveagtige mellemnavn gjorde, at det var dig der for nylig i Düsseldorf gik på scenen som til en Oscar-uddeling og på Frejas vegne iklædt dit Freja-halstørklæde blandt butterfly’s og smokingklædte ”præsidenter” modtog 10-års plaketten fra EuroSportring. Det vil vi godt vide mere om, men givet er det, at også der kan dit humør overvinde sproglige barrierer. ”Hold ud! De svage må dø!”…plejede at være dit udsagn, inden du lukkede en fest i Freja for at tage ”Guldkortet” med på ”Natsværmeren”. Du er en sand ildsjæl, og ofte synes du at brænde dit lys i begge ender, men Lars – du spreder varme og humør: Tak Lars - du er selve Frejas sjæl. Humørklokken går til: Lars ”Avis/Szarmach/Den store kejserpingvin/Direktøren” Schaumburg Johannesen. Træner/Leder legat Bo Pullich Årets modtager af træner/leder legatet er en ægte Frejaner. Han har været i klubben siden hans spæde ungdom og startede sin lederkarriere i 1988 som 2. drengetræner. Op igennem 90-erne har han været både pigetræner og serie 6 træner samt ass. træner for serie 2. I 2002 går han for første gang ind i bestyrelsen som sportsformand, men stopper efter 2 år, for så at hellige sig kvindeafdelingen. I første omgang på træningsbanen hvor han i 5 år var træner for 2. og 3. holdet. I 2009 gik han ind i kvindeudvalget, som han også repræsenterede i sportsbestyrelsen. I efteråret 2013 blev han igen valg ind i Hovedbestyrelsen denne gang som kvindeformand. Han laver et stort stykke socialt arbejde, i forsøget på at alle pigerne/kvinderne i Freja skal føle sig godt tilpas. Han står bla. gerne i køkkenet for at lave mad til deres fællesspisninger eller træningslejr. Så som frivillig leder i en periode på over 20 år, er det derfor fuldt fortjent at Bo Pullich bliver belønnet med dette års træner/leder legat. Stort tillykke. CV: 1988 1991 1994 1995 1996-97 2002 2002-04 2005-09 2009 2013-

Drenge træner Serie 6 Piger Serie 6 Ass. træner serie 2 Serie 3 Bestyrelsen – Sportsformand Kvindetræner Kvindeudvalget/ Sportsbestyrelsen Hovedbestyrelsen/ Kvindeformand


SPORTSLIG GENERALFORSAMLING 26.11.15 22 medlemmer mødte op til denne generalforsamling. 1.

2.

Valg af dirigent: Tom Nielsen Gennemgang af dagsorden, hvor vedtægtsændringer blev nævnt. Herefter formandens beretning ved Jan Daucke. Der blev bl.a. sagt tak til alle dem, der gir en hjælpende hånd her i Freja i dagligdagen og til vores store Aalborg City Cup. Stor tak til trænere, ledere samt frivillige forældre i hele klubben. Kommentarer til Formandens beretning. Der blev spurgt til manglende åbningstider for klubhuset i såvel sommerperioden og vinterperio-

den. HB vil kigge på problematikken på det kommende HB møde. 3.

Indkomne forslag: Vedtægtsændringer i de 3 fonde blev enstemmigt vedtaget. Dermed er forslaget vedtaget da det er nu er vedtaget på 2 af hinanden følgende generalforsamlinger.

4. Valg: A. Hovedformand for 2 år – Jan Daucke (Genvalgt) B. Herreseniorformand for 2 år – Bjarne Pedersen (Genvalgt) C. Kvindeseniorformand for 2 år – Bo Pullich (Genvalgt)

D. Suppleant - Morten Ubbesen (Genvalgt) E. Valg til træner/lederfonden for 2 år. Keld Jensen (Genvalgt) 5.

Eventuelt: Der spørges til udviklingen hos ”naboerne”Firmasport – og rideklubben. Jan Daucke svarer, at efter møder med kommunen er der endnu ingen afklaring på nogen af områderne. Så snart der kommer en afklaring vil det fremkomme på Freja´s hjemmeside.

Vi sluttede af med et kæmpe Freja-HURRA. Tak for i javten!!!!! Silllllll!!!!!!!!!!

Sponsorer:

LOGODESIGN +++ WEB-DESIGN

EMBALLAGE-DESIGN TRYKSAGS- OG ANNONCEPRODUKTION ILLUSTRATIONER AF ALLE SLAGS ERHVERVSPORTRÆTTER +++ PRODUKTFOTOS

Tegnerne ∙ Østre Allé 6 ∙ 9530 Støvring ∙ 98 12 10 12 ∙ mail@tegnerne.dk ∙ www.tegnerne.dk

11


Halvårsberetning for herresenior - efteråret 2015 Af Bjarne Pedersen formand for herreseniorafdelingen En kom prim eret og krævende efterårs s æs on En særdeles komprimeret efterårssæson er netop afsluttet i herreseniorafdelingen. De fleste af afdelingens hold påbegyndte træningen efter sommerferien i starten af august. Dette med henblik på at spille efterårets første turneringskampe omkring midten af samme måned. En ganske stor del af truppernes spillere var imidlertid endnu ikke færdige med at holde sommerferie på dette tidspunkt. Det gav nogle ekstraordinære udfordringer for de respektive trænere og deres hold. En så kort tid til at forberede holdene på den forestående efterårssæson, er selvsagt ikke optimal. På baggrund af dette forhold valgte nogle af holdene at flytte deres første kampe til senere på sæsonen. Dette for i det hele taget at kunne stille hold, men også for at kunne stille med så optimale hold som muligt. En afledt konsekvens af at flytte kampene til senere på sæsonen har været, at kampprogrammerne blev særdeles tætte, og mange af kampene skulle afvikles indenfor en ganske kort tidsperiode. Således præsterede serie 3 holdet at spille 7 turneringskampe i oktober måned, samtidig med at der i samme periode kun blev plads til 3 træningspas. Alt i alt er vores vilkår vel ikke væsentligt anderledes end dem vores konkurrerende klubber er underlagt, så på den måde står vi vel egentlig lige på dette felt. Og med den aktuelle turneringsstruktur for serieholdene i DBU Jyllands regi, er der ikke tegn på at disse konditioner vil blive ændret i den nærmeste fremtid. På den måde vil de fleste hold med denne model skulle spille 14 kampe på en halvsæson. Jeg tænker dog, at en evaluering af den nuværende turneringsmodel og eventuelt en revision af denne vil være til gavn for hele breddefodbolden i Jylland. Antal m edlem m er i afdelingen Med en forholdsvis markant fremgang i medlemstallet i forårssæsonen nåede vi op på at have Jyllands største herreseniorafdeling med hele 7 ellevemandshold repræsenteret i DBU Jyllands turneringer. Da dette forbund

12

var ude for at lave et indslag omkring det samlede antal herreseniorspillere i klubben, havde vi aktuelt indskrevet 154 spillere. I skrivende stund har vi 145 aktive medlemmer i afdelingen. På den måde har vi oplevet et ganske beskedent fald, som ikke er så usædvanligt, da en del studerende er færdiguddannede, og i kølvandet herpå er flyttet fra byen. Tendensen har de seneste år været, at vi får den største tilgang af spillere op til forårssæsonen. Opfølgning på s trukturændring Jeg har aktuelt afholdt et status - og evalueringsmøde med trænerne i afdelingen. Et af de vigtigste temaer er stadig konsekvenserne af den ændrede struktur omkring de respektive trupper. Ligeledes vil jeg i den kommende tid afholde møder med spillerrepræsentanterne, for at lytte til hvordan tingene ser ud fra deres perspektiver. Alle disse tilbagemeldinger vil være med til at danne grundlag for eventuelle justeringer omkring den nuværende struktur. S am arbejds kultur Generelt vil en positiv kommunikationen imellem trænerne i en afdeling være af vital betydning for de processer, der foregår omkring holdene og de enkelte spillere. Derfor vil vi til stadighed have et stort fokus på dette tema. Forskellige tilbagemeldinger og egne indtryk gør, at jeg har en god fornemmelse af, at dialog og positiv kommunikation er bærende elementer i samarbejdskulturen. Det handler især om at få tingene til at fungere omkring udvælgelsen af de enkelte trupper, ligesom det er vigtigt at

have klare retningslinjer om, hvordan trupperne skal justeres i løbet af sæsonen. Noget som tidligere har været praktiseret på den måde, at trænerne individuelt har snakket sammen om, hvordan de forskellige udskiftninger af spillere har skullet foregå. Det har ofte været svært i en presset hverdag for de enkelte trænere, og derfor har vi samstemmende besluttet, at holde et statusmøde omkring trupperne en gang om måneden. Ved at lave denne ramme håber jeg på, vi kan sikre os, at der kommer et naturligt fokus på denne udfordring. Ans v arlighed om kring bolde Blot for endnu engang at konstatere, at afdelingen har holdt det positive momentum omkring at holde styr på de udleverede bolde. Således har holdene i afdelingen alt i alt mistet 4 bolde, hvilket er ganske imponerende set i forhold til, hvordan det tidligere har været. Omvendt er 4 mistede bolde naturligvis 4 for mange, og derfor er afdelingens målsætning også at minimere dette tal i fremtiden. Bes kriv els er af de fors kellige holds præs tationer Jeg vil i ganske overordnede linjer kommentere på, hvordan de respektive hold har klaret de sportslige udfordringer i


den forgangne halvsæson. De enkelte trænere vil i deres beretninger komme med mere nuancerede indtryk af sæsonen. Danmarksserieholdet havde som forventet en vanskelig halvsæson efter oprykningen. En godkendt start på sæsonen blev afløst af en ganske lang periode, som kun kastede 3 point af sig. Derfor bliver det naturligvis svært at hente det nødvendige antal point, som udløser endnu en sæson i rækken. Jeg er dog alligevel ganske fortrøstningsfuld, da jeg oplever en trup af spillere og trænere, der arbejder særdeles kompetent og målrettet med tingene. 2. holdet i serie 2 virker til at have opbygget et solidt fundament omkring præstationerne i rækken. Således endte holdet på en godkendt 4. plads, og jeg ser frem til at følge holdet i bestræbelserne på at forbedre denne sæsons placering.

grundlag for at have dette hold tilmeldt en turnering i den kommende forårssæson. Tak for endnu en halv s æs on Sluttelig vil jeg gerne takke alle jer dejlige og kompetente mennesker, jeg har samarbejdet med i dette kalenderår. En speciel tak til Steffen Agerbo, der har stået i spidsen for afdelingens 2. hold igennem 3 halvsæsoner. Steffen har i denne periode sat mange sportslige og menneskelige positive aftryk omkring 2. holdet og generelt i hele seniorafdelingen. Han skal i den kommende sæson virke som træner for Vejgaards U - 19 hold. En opgave jeg vil ønske ham ganske meget held og lykke med. Ligeledes skal vi på trænerfronten tage afsked med Per Kallesøe, der har

fungeret som træner for serie 4 holdet. Hermed vil jeg også sige tak til Per for den store indsats, han har lavet omkring holdet. En ganske vanskelig opgave, da Per overtog holdet efter sommerferien, og derfor ikke havde særlig lang tid til at sætte sine aftryk. Alligevel formåede han at præge tingene i en positiv retning, til stor glæde for holdet og klubben. Per vil i fremtiden i større omfang hellige sig familielivet. Noget vi har stor respekt for i klubben, og jeg vil også ønske ham held og lykke med den opgave.

3. holdet i serie 3 sluttede ligeledes med en godkendt placering som nummer 4 i en særdeles jævnbyrdig række. Holdet var indtil ganske få runder før sæsonafslutningen med i striden om den ene oprykningsplads. 4. holdet i serie 4 sluttede også med en hæderlig placering som nummer 4. Holdet sikrede sig forholdsvis tidligt en sæson mere i denne række, og på den måde fik de stabiliseret sig efter nedrykningen. 5. holdet sikrede sig en ganske fornem og suveræn oprykning til serie 4. Derfor bliver det spændende at se om dette hold kan få fodfæste i en højere række i den kommende forårssæson. Herfra skal lyde et stort og velfortjent tillykke med oprykningen. 6. holdet i serie 5 havde som oprykkerhold en sportslig målsætning om blot at blive i rækken. Det lykkedes lige akkurat, da holdet opnåede en placering som nummer 7 ud af 8 hold. På den måde blev det også en godkendt halvsæson for dette holds vedkommende. Som rosinen i pølseenden har 7. holdet i serie 6 haft en sæson et godt stykke under middel. Således sluttede holdet på en delt sidsteplads i rækken. I 4 af de 10 programsatte kampe var holdet nødsaget til at melde afbud, da holdet til disse kampe ikke var i stand til at samle minimum 9 spillere, som er det antal, der skal til, for at holdet er berettiget til at spille kampene. Derfor skal vi naturligvis finde ud af, om der er

Hovedkontor: Lundeborgvej 20, 9220 Aalborg Øst Telefon: 70 235 225 · Fax: 70 235 226 · Email: post@togf.dk · www.togf.dk

Energinord sponserer 2 øre pr. kWh strøm du bruger,til vores forening, når du bestiller ForeningsEl via dette link: http://www.aalborgfreja.dk/index.php/ sponsorer/benefit-aftaler/232foreningsel Bruger du strøm som gennemsnittet, betyder dit valg af elprodukt, at vi får 80-100 kr. i klubkassen hvert år. Set i en lidt større sammenhæng bliver f.eks. 100 husstande, der støtter os, til 8.000-10.000 kr. om året. Du behøver ikke frygte, at din elregning bliver dyrere, for det er Energinord, der sponserer de mange gange 2 øre til os.

Så hvad venter du på? Bestilher... (http://energinord.dk/privat/el/el-standardprodukter/foreningsel/lokaleforeninger/) Vil du gerne vide mere om ForeningsEl, inden du beslutter dig, kan du læse mereher...(http://energinord.dk/privat/el/ el-standardprodukter/foreningsel/

13


14


Danmarksserien herrer Bageste række fra venstre: målmandstræner Nikolaj Nielsen, Mikkel Rømer, Frederik Holt, Lasse Søgaard, Thomas Justesen, Nichlas Svendsen, Anders Verwohlt og træner Jan Werther. Forreste række fra venstre: Mathias Riisgaard, Christian Pedersen, Niklas Mortensen, Simon Gasberg, Thomas Otkjær, Daniel Gravesen og assistenttræner Chris Jensen

Danm arks s erien - efteråret 2015 Efter en flot oprykning til DS skulle vi igang med nye udfordringer her i efteråret. Da vi gik på ferie var vi alle meget positive omkring vores daværende trup. Vi håbede på at kunne få tilknyttet 2-3 spillere for at være bedre rustet til DS fodbold. Men vi måtte konstatere, at vi i stedet for mistede 4 spillere af forskellige årsa-ger. Dette gjorde jo vores trup lidt smal, men har gjort at andre har fået muligheden for at spille 1. holdsfodbold. Vi startede fint ubesejret i de første 4 kampe og kom op på 17 kampe i træk uden nederlag. Men som sæsonen skred frem blev vi mere og mere sårbare med skader, afbud og karantæner. Ydermere har vi også mærket, at

Vi har oprettet et fodboldskades-team, der med erfaring fra forebyggelse og skadesbehandling på højeste niveau, er klar til at undersøge og behandle akutte og langvarige skader. Teamet består bl.a. af:

vi er rykket en række op da vores modstandere scorer på de chancer de får, og straffer vores små og store fejl prompte (dette skete ikke i JS). Vi har heller ikke været skarpe nok i modstandernes felt og dette har gjort, at vi er løbet ind i nogle nederlag, som har været helt unødvendige.

haft mulighed for point i samtlige kampe. Derudover har efteråret også givet os ”hår på brystet”, så vi er klar til de nye udfordringer, der er i vente. Hvis vi skal spille DS efter sommerferien 2016, så vil jeg tro vi skal hente omkring 19 point til foråret, og dette bliver vores målsætning.

Syntes vi i mange kampe har vist flot fodbold på dette niveau og vist, at det er det, vi vil stå for i Freja. Vi har betalt nogle dyre lærepenge, men er sikker på de er godt givet ud, så vi står godt rustet til foråret. Vi sluttede med 11 point i 13 kampe. Vores målsætning var at slutte mellem 12-15 point, så dette blev desværre ikke indfriet. Men jeg hæfter mig ved, at vi i alle kampene har været fint med og

Tak til spillere, ledere, trænere, folk i cafeteriet og tilskuere, som har gjort et kæmpe stykke arbejde i 2015 for at skabe nogle gode betingelser for 1. holdet. Glæder mig, og ser frem til rigtig mange gode timer i klubben i 2016.

Morten Skjoldager Fysioterapeut. Tilknyttet DBUs ulandshold & AaB SAS-Liga

Annemette Bech Idrætsfysioterapeu t i Arkadens Fysioterapi & Sundhedscenter.

Per Gade Fysioterapeut. Tidl. SAS-liga spiller i AaB og AC Horsens

Med disse ord vil jeg sige tak for i år og på gensyn. Jan Werther Lars en

Gi’ Freja et kick når du rejser...

SunCharter - hele Nordjyllands charterarrangør - er sponsor og ”på ryggen” i hele U11-U13 afdelingen. Derudover har Freja lavet en kickback aftale med SunCharter, hvor

Freja modtager et kontantbeløb på 300 kr. for hver SunCharterrejse, som er henvist af Aalborg Freja.....sådan! www.arkadensfysioterapi.dk · J.F. Kennedys Plads 1R, 4.sal · 9000 Aalborg Tlf. 99204060 · info@arkadensfysioterapi.dk

- se på den anden side hvor let du gør det...

15


Serie 2 herrer Bageste række fra venstre: Nicolai Petersen, Sebastian Bang, Jeppe Fredborg, Sofus Rommerdahl, Nikolaj Sams, Tobias Kofod og træner Steffen Agerbo. Forreste række fra venstre: Thomas Vestergaard, Emil Holt, Lars Arendrup, Christian Christensen, Søren Møller, Niels Møller og Marc Nielsen

S erie 2 - efteråret 2015 Forventningerne til efteråret var store, da holdet igennem hele foråret havde spillet godt fodbold og sluttede på en 3. plads. Det stod dog hurtigt klart, at efterårssæsonen ville blive særdeles udfordrende, da der i løbet af sommerpausen var stoppet otte spillere fra 2. holdstruppen og fire fra 1. holdstruppen. Der var ikke lang tid til at få spillet et nyt hold sammen inden turneringsstarten, da mange spillere stadigvæk var fraværende på grund af ferie.

Sådan gør du: Ved telefonisk bestilling: Husk at oplyse, at rejsen er henvist af Aalborg Freja. Vores henvisningskode er: FREJA.

Ved online bestilling: på SunCharters hjemmeside - i feltet "Gavekort/kampagnekode" kan du selv indtaste henvisningskoden: FREJA - se på den anden side hvorfor du gør det...

16

I den første kamp skulle vi møde oprykningsfavoritterne fra Aabybro. I en meget uskøn kamp fik vi dog kæmpet 1 point hjem til Vestbyen, hvilket gav forhåbninger om, at vi kunne være med i den sjove ende af tabellen. Desværre kunne vi ikke holde fast i de gode takter, da vi kom til at skifte rigtig meget ud på holdet. Den manglende stamme på holdet kom også til at afspejle vores spil og resultater, som blev meget svingende. Kendetegnende for holdet var dog en positiv ånd, hvor udfordringerne med mange nye spillere gjorde, at de få stamspiller der var, påtog sig et stort

ansvar. Med udgangspunkt i en god defensiv opnåede holdet 21 point og en godkendt 4. plads. S teffen Agerbo


Serie 3 herrer Bageste række fra venstre: assistenttræner Torben Nymark, Lasse Bøgh, Martin Johansen, Morten Amdi, Kristian Buhl, Troels Tørsleff, Christian Rønnow og træner Jan Knudsen Forreste række fra venstre: Frederik Andersen, Jacob Kirring, Jan Lund, Søren Møller, Andreas Corfitz, Sharif Saloni og Mads F. Madsen

Serie 3 – efteråret 2015 Det var med en vis skepsis, vi tog hul på efterårssæsonen. Kunne vi fortsætte de gode takter fra foråret, eller skulle vi begynde forfra? Der var stoppet en del, især på 2. holdet pga. studier, men der var så kommet nye spillere, mest fra vores talentfulde U19, så spørgsmålet var, kunne de slå til med det samme? Af erfaring havde vi fået flyttet de 2 første kampe pga. diversefestivaler og den sene studiestart. Dette i forhåbning om, at de sidste spillere var kommet "hjem" fra ferie og kunne være klar til den første kamp. Det gik ikke helt efter planen. Vi tabte den første kamp og de 2 udsatte kampe, og dette skulle vise sig at være en sovepude. Hele sæsonen var som en tur i rutsjebanen på Bakken, vel og mærke i den gamle af træ. Spillet var op og ned, vi kunne ikke finde den samme kontinuitet og ro i vores spil som i foråret. De nye spillere gjorde det faktisk udmærket, men skulle lige findes deres roller på holdet. Der var også den del afbud, så vi spillede ikke med det samme forsvar 2 kampe i træk og der var mange "stolpe ud" i stedet for, som i foråret, "stolpe ind". Vi fik for mange dumme gule kort (især for brok), hvilket vi fik at mærke i et par kampe, hvor vi kom til at spille 11 mod 9 og endda 11 mod 8. Og lige på det punkt skal vi lære at holde mund, og ikke snakke os ind i omklædningsrummet. Vi sluttede midt i rækken på en 4. plads med 18 point. Det mærkelige

her er faktisk, at da der manglede 3 kampe, kunne vi stadigvæk afgøre om vi ville rykke op i serie 2. Det er vi så glade for, at vi ikke gjorde, for vi havde simpelthen ikke spillerne til det. Dertil var vi for tynde på mange pladser, især helt fremme, uden dog at genere nogle. Til sidst vil vi sige tak for sæsonen og nyd pausen/ferien, så ses vi til standerhejsning lørdag d. 30. januar 2016 kl. 13:00 på Frejas "De græsgrønne plæner." En tak skal lyde til: Per Kallesøe, Steffen A. Jensen, Mikkel Lundtoft, Jan Werther, Chris Jensen, Nikolai

Hilfling, JP Bendixen, Ole Post og Bent Christensen Lidt statistik: 4. plads med 18 point mål for: 15 – mål imod: 23 Antal brugte spillere: 34 (af dem 5 forskellige målmænd!!!!!) Årets spiller: Morten Amdi Hip Hop Freja i top. DAD (Ny m ark & Knuds en)

ÅBNINGSTIDER ALLE DAGE

8 21 TIL

Bageren åbner hver dag kl. 7.30 Kvickly Vestbyen · Dannebrogsgade 64 · www.kvickly.dk

Postbutikkens åbningstider Mandag til fredag 10.00-17.00 Lørdag 10.00-12.00 Søndag lukket

17


Serie 4 herrer Bageste række fra venstre: Per Kallesøe, Kristaian Stavad, Jens Høiriis, Jonathan Groth, Morten Spanner, Jacob Smed, Casper Steglich Og Andre Bondo Biilman. Forreste række fra venstre: Simon Ejlertsen, Sune Madsen, Kasper Schmidt, Morten Larsen, Jonas Fjord og Martin Kjærgaard

C - truppen efteråret 2015 C-truppen havde også i efteråret tilmeldt 3 hold. Efter den succesfulde oprykning af det ene serie 6 hold i foråret, var der nu tale om 1 serie 6 hold, og 2 serie 5 hold. Der lå således et ualmindeligt stort pres på de to trænere Mikkel Lundtoft (head coach) og Peter Grillo (assistent), der skulle forsøge at holde de to serie 5 hold oppe. Heldigvis fik de god hjælp af Mikkel CP og Jan Fisker, som var holdledere for henholdsvis serie 6 og serie 5.2. Serie 5.1 havde i foråret været snublende tæt på oprykning til serie

4, så derfor var målsætningen i efteråret en oprykning. Holdet havde stort set samme stamme af spillere som i foråret, og det var derfor et relativt sammenspillet hold, som gik på banen til den første kamp i efteråret. Modstanderen var Vodskov IF, hjemme i Frejaparken. Det blev til en sikker 6-3 sejr, efterfulgt af en lige så sikker 5-1 sejr mod Dansom i kamp nr. 2. På bedste AGF-manér, snakkede man i truppen allerede om oprykning, også selvom man i tredje kamp spillede 1-1 mod Dall, efter en horribel dommerpræstation. I den omvendte kamp mod Dall, bankede man dem ud af

deres egen hjemmebane med 6-0, hvilket klart beviste, at dommeren var skyld i resultatet af den første kamp. Efter 7 kampe, havde holdet vundet 6, og spillet 1 uafgjort, så alt lå i serie 5.1's egne hænder, og man fejlede ikke. En uafgjort kamp mod Dansom, betød at Freja ikke kunne hentes, og med 2 spillerunder igen, havde 5.1 sikret sig oprykning til serie 4. Serie 5.2, som var rykket op fra serie 6, skulle nu prøve kræfter med et højere niveau - og det startede rigtig fint. 5 point, i de 3 første kampe, gav håb om overlevelse. Desværre blev det efterfulgt af en lille deroute, med 3

Serie 5.1 herrer Øverst til venstre: Peter Grillo - Nikolaj Lund Jensen - André Bondo Biilmann - Brian Kjær Andersen (captain) - Thomas Seerup - Daniel Steffensen - Casper Lajgaard - Mikkel Lundtoft Kristensen. Nederst til venstre: Mikkel Højvang - Nima Mouritzen - Søren Platz - Theis Scherwin - Jacob Mignon - Christian Fuglsang - Lars Ferré

18


Serie 5.2 herrer Øverst til venstre: Christoffer Glinvad - Troels Paulsen (captain) - Morten Schøler - Alexander Jensen - Lasse Nelboe - Kenneth Ulstrup Nederst til venstre: Casper Lajgaard - Jan Fisker - Rasmus Bjørn - Nikolaj Lund Jensen - Hans Thomsen - Frederik Møller Rosendal - Jonas Vagtholm

nederlag i træk. En hurtig nedrykning lå truende i horisonten. Med kun 3 point i de efterfølgende 3 kampe, var en sejr nødvendig i den sidste kamp mod Aalborg KFUM. Desværre lå KFUM i kamp om oprykning, så det lignede en næsten uoverkommelig opgave. I disse EM-tider fristes man til at drage paralleller til Danmarks kvalifikation til EM '92. I sidste øjeblik kom det frem, at KFUM havde snydt, og derfor ikke kunne nå oprykningen. De trak sig derfor i den sidste kamp, og via en masse matematik sikrede serie 5.2 sig endnu en sæson i landets næstdårligste række.

Serie 6 Desværre var tilslutningen til træning og kampe ikke helt så stærk som i foråret, hvilket betød at serie 6 var nødsaget til at aflyse nogle kampe (4 stk.). Den første kamp for serie 6 gik ellers som planlagt, og man vandt 9-0, men derefter, gik det støt ned ad bakke. Kamp nr. 2 blev et nederlag, og 3 kamp blev et afbud. I 4. kamp rejste man sig igen, og med en 5-5 sejr, viste holdet igen, at man sagtens kunne score mål. Det stoppede dog der. Af de sidste 6 kampe, kunne serie 6 kun stille hold i 3 kampe, hvilke betød at man tabte med en samlet målscore

på 2-25. Det er dog glemt nu, og holdet er allerede nu gået i skarp træning, så man er klar til forårets kampe. Årets spillere i C-truppen, på baggrund af ”Kampens spiller”: Serie 6: Mikkel CP Serie 5.2: Troels Serie 5.1: Jonathan Årets C-trupper: JK (Kenneth Ulstrup) Skrev et af head-coach Mikkel Lundtoft og as s is tent Peter Grillo

Serie 6 herrer Øverst til venstre: Stefan Gøtke - Patrick Bjørklund Skoda - Kasper Thor - Daniel Humphries - Andreas Betzer - Morten Lavrsen - Jesper Laursen. Nederst til venstre: Henrik Klemme - Ibrahim Khana Ali - Gerald Abschneider - Anders Søderberg - Mikkel Christian Petersen

19


Young oldboys Bageste række fra venstre: Holdleder Søren ”Sus”, Anders Steensgaard, Bjørn Roed Jensen, Thomas Poulsen, Thomas Borcher, Kenneth Kristensen, John Heri Dam. Forreste række fra venstre: Peter Bahnsen, Dan Sørensen, Morten Krabbe, Emil Adelborg, Martin Søndergaard, Michael Serup

Young Old Boy s - efteråret 2015 Sommeren var vel overstået. 2. pladsen fra foråret sad i baghovedet, og vi havde et håb om at denne placering skulle forbedres. Vi var blevet forstærket hen over sommeren med Emil ”den hvide kipketer” Adelborg, en ung mand, der kunne løbe solen sort, samt truppen var intakt og skadesfri, så vi var helt klar til efterårets kampe. Som året før bestod puljen nu af de 3 bedste fra de 2 oldboys rækker i en slags ”slutspil”. Vi startede mod Nibe og Skalborg, som kom fra den anden pulje. De blev slået overbevisende med 5-0 og 8-0. Så var vi i gang. 3. kamp var mod Aab, en velkendt modstander, som vi altid har problemer med. Kampen startede dog fint, og vi var foran 2-0. I 2. halvleg kom Aab på 2-2 fordi vi blev lullet i søvn og måske et offside mål. Vi fik manet os op og sluttede med et kraftigt spilovertag og en scoring til 3-2 signeret af den genopstande færing John Heri. Svenstrup blev efterfølgende slået 51, hvor Martin Søndergaard lavede årets kasse med et flot flot langskud fra distancen. Næste kamp var det evige lokal og topopgør mod KFUM. Kampen vi havde set frem til siden foråret. Vi

20

følte os klar til kamp og startede som lyn og torden. Thomas Poulsen scorede til 1-0 efter 3 min. Efterfølgende satte vi ikke mange fødder rigtigt, og det blev en kollektiv offday af de helt store. Vi endte med at tabe 7-1, og så var den turnering nærmest afgjort, for vi var nok klar over at dette ikke kunne hentes i efteråret. Om det stadig var KFUM kampen, der sad i kroppen samt et lettere skadeplaget hold, skal være usagt, men vi fik kun 2-2 i Nibe, et hold vi normalt slår. De næste 3 kampe blev vundet på vanlig vis mod Skalborg (uden kamp), Aab og Svenstrup. Årets sidste kamp var endnu en kamp mod KFUM. Denne gang var vi virkelig opsatte på revanche. Der var en stor plet, der skulle vaskes af. Alle mand var stort set klar til kamp, så vi kunne stille et stærkt hold, som bla betød at den tidligere 1. holds spiller Michael Frandsen tog plads på bænken. Vi spillede en fornem kamp og via 0-0 i pausen vandt vi med 3-0. Frandsen kom ind og viste med en fornem præstation med 2 oplæg at han stadig godt kan spille bold. I hvert fald i 2025 minutter. Vi sluttede på 2 pladsen (igen). Vi var desværre aldrig i nærheden af at true KFUM. Det kommer i 2016. Årets spiller blev Michael Serup. En spiller som altid er klar til at yde for holdet. Han kommer aldrig med tynde afbud og spiller alle de forskellige pladser, han bliver sat på. Han dukker endda op og ser de kampe, hvor han er oversidder. En rigtig holdspiller. Topscoreren har vi brugt meget tid på at diskutere. Det plejer normalt at være Thomas Borcher, der sætter sig på denne titel, men i år vil de unge

lege med. Borcher sluttede på en delt 3 plads med Serup. De scorede 10 mål hver. 2. pladsen satte Thomas Poulsen sig på med 13 scoringer, alene 7 scoringer mod Store Restrup i foråret. Hæder og titel tog Martin Søndergaard med 14 scoringer ligeligt fordelt med 7 scoringer i hver halv sæson. Det må siges at være stabilt. Som et nyt tiltag er truppen simpelthen begyndt at træne. Ja hvad skal det ikke blive til. Vi træner onsdag aften (når ungerne er puttet) og vi har været 8-10 mand de første par gange. Og vi satser på løbende at blive flere og flere. Sæsonen 2015 har været præget af utrolig mange (tynde) afbud og afbud i sidste øjeblik. Det skal vi have strammet op på i 2016. En ny bødekassemester vil tilsikre, at vi får strammet op på den manglende disciplin. Vi har desuden tilsagn om et par nye spillere, så den i forvejen bredde trup bliver stærkere. Lad os håbe at alle de gamle ben kan klare endnu en sæson og så skal vi da lige prøve at ende over KFUM. M.v.h. træner Dan S ørens en og S ports direktør (og fes tarrangør) Morten Krabbe. Grand oldboy s efteråret 2015 Sæsonen 2015 kan deles op i to, foråret var katastrofalt med 4 nederlag 1 uafgjort og 6 sejre. Vi var konstant ramt af 5 - 6 skader, hvilket var årsagen til resultaterne udeblev. I efteråret vandt vi sikkert alle 9 kampe (tror det var grundet en trænerfyring af Michael "This" Mathisen), dette var dog ikke nok til at gå videre til VM 1/4 finalerne - vi endte


Grand oldboys Fra venstre: Ole Brandt, Torben Tuck, Peter Leth, Michael "Mio", Jan Daucke, Gorm Dirck, Henrik "Niller" Nielsen og Bjarne Larsen

på en tredje plads, 3 point efter Dronninglund, som tog pladsen i 1/4 finalen sammen med Vester Hassing som senere vandt VM turneringen. Jeg vil gerne sige tak for de mange hyggelige mandage, vi trods de udeblivende resultater har haft. Jeg håber i alle er klar til at give den en skalle i 2016, hvor vi går efter at få pokalen hjem til Freja. Niller

S uperv eteraner efteråret 2015 Efter en rimelig god forårssæson var der store forhåbninger om at komme med i slutspillet i pulje A. Der blev kæmpet bravt men desværre manglede vi 1 point, da regnskabets time

indfandt sig. Vores angribere gjorde, hvad de formåede med de evner, de nu engang havde. Vores skadede mangeårige topscorer var helt klart savnet på holdet. Så vi måtte desværre nøjes med at spille i B rækken i efteråret. Efteråret startede da også lidt trægt, formodentlig fordi spillerne ikke rigtigt var kommet sig over chokket, at skulle spille i en lavererangerende række. Men efterhånden som turneringen skred frem, blev holdet bedre og bedre for hver kamp. Ofte med tempofyldte pasninger, smukke detaljer og flotte individuelle præstationer. Ingen nævnt ingen glemt. Som forventet og ikke ufortjent kunne spillerne i den sidste kamp

løfte hænderne i vejret og modtage tilskuernes hyldest som vinder af turneringen. Ved afslutningsarrangement hvor mange af turneringsklubberne deltog modtog manageren på holdets vegne den flotte sølvpokal. Et stort tillykke til holdet. Der er plads til forbedringer i sæson 2016, med lad os nu snuppe guldet i A- rækken. Tak til alle spilere for som altid en hyggelig sæson med god lir og hyggeligt samvær. Tom Niels en

Superveteraner Bagest fra venstre. Jørgen ”34”, ”Baxi”, ”Modvind”, Gade, ”Fryser” og ”Butchi”. Forrest fra venstre ”Studs, Kjærsgård, ”Mua” ”Revisor” og Stenz

21


Halvårsberetning for kvindesenior - efteråret 2015 2015 har budt på mange opog nedture i kvindeafdelingen. Desværre har nedturene fyldt mest i år.. 1. holdets resultater er i den grad udeblevet, hvilket medførte nedrykning til jyllandsserien ☹ Dette er absolut ikke godkendt. Jeg håber og tror at bøtten nu vendes. Vi har både bredde og top til at spille med langt højere i systemet – Og jeg forventer at vi sammen får det bedste frem i hinanden i 2016. 2 holdet, har bare fortsat deres fremgang: oprykningen til serie 1 sidste vinter blev fulgt op af et nordjysk mesterskab i indendørs fodbold og en oprykning til jyllandsserien denne sommer. I jyllandsserien spillede holdet flot med i toppen…Desværre blev holdet ramt af 1.holdets nedrykning, og blev tvangsnedrykket til serie 1. 3. holdet har arbejdet stenhårdt hele året.

Jeg må virkelig lette på hatten over holdets gå-på-mod. Holdet har fightet af et godt hjerte hele sæsonen, på trods af at marginalerne ikke har været på deres side; 5 etmåls nederlag på stribe fra sæsonstart!! De fleste hold var her knækket sammen, men spillere og ledere stod tæt sammen og fik sat fint med point på kontoen i anden halvdel af sæsonen. Uden for banen har den sociale indsats været helt i top (her er vi stadig byens førende). Mange sociale tiltag på holdene spreder stor glæde i afdelingen og 49 deltagende til en hyggelig fællesspisning, var også en fornøjelse. Og ikke mindst; 51 – gentager 51 til klubbens afslutningsfest!!! Over 50% af deltagerne!!. Jeg håber det sociale engagement i 2016 også vil gøre det nemmere at få besat cafeteria, OK & city-cup vagter.. DET ER VIGTIGT FOR KLUBBEN OG AFDELINGEN!! – Formanden har andet at lave end at rykke for denne deltagelse i det forpligtigende fællesskab. Hvis vi står sammen, venter helt sikkert gode resultater i 2016.. Vi skal gå efter (mindst) 2 opryk-

Husk nu Frejas benefit-aftaler! Det koster ikke dig ekstra - men giver Freja cool cash! Du støtter Freja når du køber din ferierejse hos SunCharter - hele Nordjyllands charterarrangør. SunCharter er sponsor for hele U11-U13-afdelingen. Desuden modtager Freja et kontantbeløb på kr. 300 for hv er SunCharter-rejs e, s om er henvis t af Aalborg Freja. Bestiller du en rejse telefonisk eller via SunCharters hjemmeside, så brug vores henvisningskode: FREJA Skriv koden i feltet "Gavekort/kampagnekode" når du bestiller online, eller sig det når du ringer mBrug ka en od pagnek når ”FREJA” ler il du best din rejse

22

Støt Freja når du sælger bolig Skal du sælge din bolig, støtter du Freja ved at sætte boligen til salg via ejendomsmægler Thorkild Kristensen. Du skal blot nævne din relation til Freja når du indgår en formidlingsaftale. Aftalen indebærer at Thorkild Kristensen sponserer Freja med kr. 4.000,- når din bolig bliver sat til salg. Sponsoratet har ingen indflydelse på vurderingen eller salget af din bolig. Aftalen gælder hos Thorkild Kristensen, Hasserisvej 143, 9000 Aalborg, Telefon 96 31 60 00 Støt Freja relation til - nævn di n la ve r en du r nå a ej Fr af ta le m ed fo rm id lin gs en se n, om ist Kr Th or ki ld bo lig . n di sa lg af


ninger!! Fra 2016 hedder vores 1. holds træner; Kim Johannesen. Kim kommer fra en lang periode som kvindetræner i VB. Jeg glæder mig meget til samarbejdet. Slutteligt skal der lyde en stor tak til: Schou, Amdi, Basse og Lars Mørch, for jeres store indsats. Og naturligvis også til de ansatte; Charlotte, Frode, Heffar, Finn, Beth & Gut. Tak for kampen! Frode, Amdi og Gut, får en ekstra hilsen, og i ønskes alt det bedste udenfor afdelingen i 2016. Tak for samarbejdet i 2015, fornøjelsen har ikke kun været på jeres side. Alle Frejanere ønskes en glædelig jul samt et godt nytår. Bo Pullich, Kv indeform and

Katrine Reberholt 100 kam ps jubilar I kampen mod Lemvig d. 27. sept. rundede Katrine Reberholt kamp nr. 100 for Aalborg Frejas 1. hold (og har dermed for længst overhalet sin far i ”tabellen”), siden debuten 25/4 2009. Katrine, også kaldt Reber, har trådt alle sine fodboldrelaterede skridt i Aalborg Freja, da hun så at sige er opvokset i denne klub, og hun har

dermed i den grad Aalborg Frejas blod i årerne. Reber blev hurtigt en fast del af 1. holdstruppen, da hun rykkede op som damesenior, og her har hun været et fantastisk aktiv lige siden. Reber er en rigtig fighter, der med sit store fodboldmæssige enga-gement altid har tilført holdet mange solide præstationer og ikke mindst mål. Reber har et utrolig godt øje for spillet såvel defensivt som offensivt, og med disse kvalifikationer har hun således styrket holdet på adskillige positioner i form af både midtbane og forsvar. Reber er en spiller, der besidder et flot blik for spillet, og dette forstærkes yderligere gennem hendes gode sparketeknik, som ofte har voldt vore modstandere problemer. Udover Rebers fantastiske spilforståelse er hun ligeledes en spiller med en stærk vindermentalitet, og dette betyder, at Reber altid yder en helhjertet indsats i såvel kamp som træning. Reber er en utrolig vellidt pige med ben i næsen og benene plantet solidt i den Frejanske muld. Hendes smilende og positive væsen er altid med til at styrke sammenholdet på holdet og ikke mindst i hele

afdelingen. Her arbejder Reber også hårdt, og hun tilbyder gerne en hjælpende hånd, når klubben har brug for det. Rebers store betydning for holdet og afdelingen har resulteret i, at hun sidste år blev hædret som "Årets damespiller" i Aalborg Freja. Katrine Reberholt - du ønskes et kæmpe stort tillykke med jubilæet. Vi håber, at vi får endnu mere glæde af dig mange år fremover - både på og udenfor banen. Endnu engang: STORT TILLYKKE!

TIL D N I KIG

DET NYE TEAM I VESTBYEN

Bo Bojer Afdelingsdir Afdelingsdirektør ektør Tlf Tlf.. 82 22 90 42 bb@sparv.dk bb@sparv .dk

Per Per K. Christensen Souschef Tlf.. 82 22 90 44 Tlf pc@sparv.dk pc@sparv .dk

Christian T. T. Nielsen Kunderådgiver Kunderådgiver Tlf. Tlf. 82 22 99 98 ctn@sparv.dk ctn@sparv .dk

Vi har aller allerede ede mange nye n ye kunder kunder,, og glæder os til fdeling at møde dig i vvores ores aafdeling

Kasper K. Ravn Kunderådgiver Kunderådgiv er Tlf. Tlf. 82 22 90 45 kkr@sparv.dk kkr@sparv .dk

Anders FF.. Nielsen Kunderådgiver Kunderådgiv er Tlf.. 82 22 90 46 Tlf afn@sparv.dk afn@sparv .dk

Jane B. Kristensen Kundemedarbejder Tlf.. 82 22 90 43 Tlf jbk@sparv.dk jbk@sparv .dk

Hanne Tølbøll Tølbøll Kundemedarbejder Tlf.. 82 22 98 06 Tlf ht@sparv.dk ht@sparv .dk

Aalborg V Aalborg Vest est afdeling Kastetv Kastetvej ej 40 9000 Aalborg Aalborg

82 22 90 40

SSund und forn fornuft uft www www.sparv.dk .sparv.dk

23


Kvinde 1 Bagerst fra højre: Torben Schou, Katrine Thorup Pedersen, Emilia Thiesson, Freja Grud Henriksen, Anne Andreasen, Majbritt Solsø Hind-hede, Cecilie Pedersen, Stine Maach, Camilla Andersen, Emma Louise Nørgaard Reberholt og Beth. Forrest fra højre: Frode Andersen, Mathilde Degn Jensen, Simone Kristensen, Marlene Mørup Schjoldager, Nadia Nygaard Wiehl, Kathrine Therkildsen, Mari Kalmo, Katrine Nørgaard Reberholt, Maiken Andersen og Amalie Haahr Hvelplund. På billeder mangler: Anne Mette Danielsen, Maja Michelsen, Trine Tophus Larsen

Fortiden kan vi ikke lave om på, men vi kan lære af den og det vil vi: Hvis målene havde været højere og bredere … Hvis ikke lige stolpen havde været der … Hvis broen ikke var oppe eller tunnelen ikke var nede ….. Hvis vi nu havde klar alle fra start …. Hvis nu alle havde været klar fra 1. august …. Hvis vores trøjer var pink …. Hvis vi nu havde scoret på det straffespark eller den friløber … Hvis nu der ikke havde været trusser i shortsene … Og hvis min r.. var spids, så var vi nok blevet i DS ….. Men ved I hvad piger, vi gjorde, hvad vi kunne – og så er der ikke nogen der kan forlange mere. I har været fantastiske og har leveret en flot indsats, der er ingen af os der er i tvivl om, at vi er et meget bedre hold, end det vi leverede i efteråret. Vi har så mange dygtige fodboldspillere, som elsker fodbolden lige så meget som jeg gør. Vi forsøgte at gøre noget drastisk, inden de sidste 6 kampe i et forsøg på at redde os, og muligheden var klart

24

tilstede, men kampene inden havde sat så mærkbare spor, at den mindste lille ting der gik imod os, væltede læsset igen og igen. Det var dog ikke været at mærke til træningen, der har været rigtig godt humør og I vil alle hinanden noget godt. Men i kamp havde vi desværre mistet troen på os selv og vores formåen. Selvtilliden er vanskelig at bygge op igen og genvinde troen på, at det man kan til træning, det kan man også til kamp. Men vi fik dog flere point i de sidst 6 kampe, end vi havde fået i de første 8. Vi går en ny sæson i møde, med ny træner og der er kun mandefald fra Katrine Therkildsen (målet), Camilla Thinggaard og Simone Kristensen, tusind tak for jeres flotte indsats på og omkring holdet, I ønskes al mulig held og lykke fremover, I ved hvor vi er, når I engang kommer tilbage til Aalborg. Tak til alle spillere i 1. holdstruppen, det har været en fornøjelse at være sammen med jer. Stor respekt til jer alle piger, samt alle omkring holdet. Glæder mig til den nye sæson, hvor vi igen vil spille os op til at være det bed-

ste hold i byen. Tusinde tak til Finn, Amdi, Heffar og Basse (træner og holdledere for 2&3 holdet) for jeres meget store opbakning gennem sæsonen. Især her de sidste kampe hvor vi kæmpede en brav kamp for at holde os i DS. Tusinde tak til alle spillere på og omkring 2. & 3. holdet, for vi måtte lægge beslag på jer de sidste 30 minutter af træningen for at prøve at spille 1. holdet sammen via de fornødne interne kampe. Dyb respekt. Tusind tak til Frode Andersen (målmandstræner for kvindeafdelingen) for endnu en fantastisk sæson. Altid i godt humør. Passer så godt på vores målpiger. Træner dem både fysisk og psykisk. Det er mandsskabspleje på et ekstraordinært højt plan. Det har været en sand fornøjelse af arbejde sammen med dig. Du er et fantastisk menneske. Du er så vellidt blandt alle i afdelingen. Ønsker dig så meget held og lykke i fremtiden. Tak for denne gang. Tusind tak til Charlotte Krogh (vores alles FYS i kvindeafdelingen) kæmpeindsats du har ydet - næsten altid fuldt booket nede hos dig om mandagen. Meget dygtig FYS! Stort engagement og dit ord er LOV – hvis du ikke mener en spiller er klar, ja så er spilleren ikke klar! BUM…. Tror du har en forkærlighed for nåle, du har i hvert fald perforeret næsten samtlige på og omkring holdet ;-) Glæder mig til at vi skal arbejde sammen igen i 2016. Tusind tak til Schou (vores allesammens bedste holdleder) for et super-


Jyllandsserien kvinder Stående fra venstre: Holdleder Britta Amdi, Malene Kær, Sanne Høj, Camilla Højgaard, Stine Maach, Sofie Saaby, Christine Kjærsgaard, Camilla Winther, Kirstine Kærsgaard og træner Finn Nielsen. Knælende fra venstre: Louise Martens, Heidi Bundgaard, Freja Grud, Louise Petersen, Mathilde Sanden, Anita Egholm og Emilie Kærsgaard. Mangler på billedet bl.a.: Laila Høtoft, Naja Petersen

godt/fantastisk samarbejde. Enormt dejligt at have dig i afdelingen, og ikke mindst på sidelinjen. Du bidrager med så meget. Du forkæler alle i truppen, du finder alle stumper til alle træninger/kampe og lægger det hele på plads igen. Du handler inden udebanekampene til frokost, og frugt. Sørger for der altid er isposer, som du troligt tager med hjem onsdagen inden kamp. For at sikre der er nogen at tage med på dagen. Du er en supersparring på sidelinjen under kamp, og giver meget gerne dit besyv med. HÅBER så inderligt du finder tid til os næste år, vi kan ikke undvære dig. Hvis ikke, så ønsker vi dig al mulig held og lykke med fremtiden, du kan altid komme forbi med fisk, hvis du en dag skulle fange alt for mange... Tusind tak til BO PULLICH (formanden) for dit meget store engagement for hele kvindeafdelingen, der findes ingen som dig. Du vil os kun det allerbedste, og arbejder stenhårdt på, at vi får de bedste vilkår. Vi er mange der gerne vil aflaste dig på forskellige opgaver i 2016, vi skal bare have fundet det rigtige koncept. Du er GULD værd, BO!!

Årets kv indes piller på 1. holdet: Nadia Ny gaard. Altid i godt humør. Virkelig en holdspiller. Træningsivrig. Anfører med stort A og er gået til opgave med kæmpe engagement, og løftet opgaven super flot. Går forrest til træning og kamp, som en rigtig anfører. Stort tillykke, håber der er rigtig mange år i dig endnu. Beth

Jy llands s erien kv inder efteråret 2015 Efter 2 oprykninger i træk var vi nu på et spillemæssigt niveau, hvor vi vidste vi ville blive udfordret. Den korte optræningsperiode efter sommerferien lagt sammen med det højere niveau i Jyllandsserien, ja det gjorde vel at min tilgang var forsigtig fra starten. 6-7 point efter de første 7 kampe ville være tilfredsstillende og så 8-9 point yderligere, efter de sidste 7, ja så skulle vi kunne overleve den første sæson. Vi starter med at tabe 5-1 i Aalborg KFUM, ja det var vel ikke ønskescenariet, men for de der spillede og så kampen, så gav det faktisk en god fornemmelse, vi tabte fortjent men vi var ligeså meget med i kampen som KFUM. Det skulle hurtigt vise sig at vi sagtens kunne være med, halvvejs i turneringen havde vi fået 9 point og ved afslutningen havde vi 24 og sluttede på en flot 3. plads. Resultater som blev skabt af holdets utrolige mentalitet, I vinder sammen, I taber sammen og I rejser jer ALTID sammen. Og i dag er I stadig en flok spillere,

Sluttelig vil jeg takke Lars Gut for mange gode år sammen på træningsbanen og til kamp. Men også de talrige dialoger og meningsudvekslinger imellem træning og kampe om holdet og fodbold generelt.

25


26


27


Serie 2 kvinder Stående fra venstre: Mogens Basse(den pæne udgave), Anna Grud, Pernille Bjørnholt, Lotte Bak, Line Lilja, Katrine Gorm og træner Henrik Heffar. Knælende fra venstre: Ane Krogh Overgård, Sanne Carlsen, Line Hansen, Louise Petersen, Inger Bøgh og Trine Kill.

som bare vil vinde, uanset kampens rytme, og den mentalitet ved jeg har skræmt mange modstandere. Den fine indstilling, som blev skabt i efteråret 2014, ja den stortrives stadigvæk omkring holdet. Vi har efter sommerferien fået tilgang af Emilie, Chris, Stine, Sanne og VM er tilbage, alle 5 spillere med fine kompetencer som bare har gjort truppen endnu bredere og skabt den naturlige konkurrence som er så godt for holdet. Vi kan i dag spille flere systemer og er blevet dygtige til at sadle om, selv under kampene. Desværre må vi jo en tur i serie 1, men nu holder vi ferie og så møder vi stål-

satte op efter nytår, fordi vi ER et Jyllandsseriehold, og derudfra skal vi levere når turneringen starter i april. Tak til dig Amdi….du stopper, og sådan må det være, desværre, men jeg har været så glad for dig og kommer til at savne dig rigtig meget. Tak for samarbejdet til Heffar, Basse, Beth, Frode, Schou og Lars. Til Jyllandsseriespillere…..VI GJORDE DET SGU ;-) Selv om det alligevel blev til et svært efterår, så har vi altså bare en magi i Aalborg Freja’s kvindeafdeling…som det er en fornøjelse at være en del af Finn

Efteråret 2015 for s erie 2 kv inder Efteråret kom og gik, og nu sidder man her i november og tænker tilbage på sæsonen der gik. Denne sæson skulle have været en stolpe-ind-sæson, men tidligt på sæsonen, kunne vi se tilbage på de første par kampe og uden nogen point på kontoen. Dette kommer ikke fra, at vi manglede spillere, engagement, vilje og kampgejst. Men mere at vi ikke var skarpe nok både forsvarsmæssigt og i angreb. Jeg vil gerne æde min gamle hat på, at alle der har set vores kampe, vil give mig ret i at, at ALLE kampe kunne vi selv have lukket og slukket med point med hjem, men den lille smule skarphed og held manglede vi desværre bare. MEN vi fandt virkelig vores spillesystem som passede os ekstremt godt i 4-3-3, og den fortsætter vi helt klart med efter jul. Basse og jeg ser virkelig frem til foråret, hvor vi sammen med jer på 3. holdet vil sætte pres på fra start af, med håb om stor deltagelse fra 3.holdet til træning, så vi virkelig kan få styr på vores spil før sæsonen starter i marts! Vi fortjener en oprykning, hvis vi kan få løst vores småproblemer - så kom frisk piger, stor deltagelse til træning, smil på læben og så bliver foråret vores sæson! Her til sidst vil jeg gerne have lov til at takke jer spillere, for den glæde i kommer med både til træning og til kamp, samt ved de sociale events! Man nyder virkelig at komme på Freja i alle aspekter! Én gang Freja - Altid Freja! Jeg vil også gerne have lov til at takke Basse, for den fantastiske holdleder og kammerat du er! Samt takke din dejlige kone ”MorMette” som hun går under i Freja-regi for den fantastiske frugtkasse, der kommer med til kamp, samt tak fordi vi må låne Basse til kampe osv. Jeg vil også gerne takke Finn, Beth, Gut, Schou og Bo for det fantastiske arbejde i lægger for dagen, og jeg kan ærligt sige, at jeg virkelig er stolt af at være en del af denne fantastiske gruppe mennesker! HIP HOP FREJA I TOP heffar out

28


"Holdbillede" fra LM inden sidste kamp. Forrest mod bagerst: Lise Roland, Kathrine Bjørn, Pia Broe, Lone Jensen, Tina "Magda" Rømer, Louise Jakobsen, Charlotte Batsberg, Karina Søgaard, Lene Nørbjerg. Fotograf: Karina Raunsmed. Mangler: May-Britt Lund, Camilla Lindum, Marianne Fristrup, Estrid Sørensen.

Oldgirls holdet blev i efteråret tilmeldt DBU’s Kvinde C række, da forårets række i DGI simpelthen var for svag på udfordringer. Udfordringen var dog ikke meget større i DBU og vi gik også ubesejret gennem denne sæson med 28 point af 30 mulige. Men vi fik da lidt mere sved på panden ved mødet med nogle noget yngre modstandere og det gik heller ikke helt så let med at ramme netmaskerne og vi endte med en målscore på ”kun” 71-14 kontra 98-2 i foråret. I starten af september deltog vi i DGI’s landsmesterskaber for seniorer og oldboys/girls i Farsø, hvor vi endte på en 3. plads efter 4 sejre, 1 uafgjort og 1 enkelt knebent nederlag til vinderne. Det var en god og sjov weekend, hvor største fokus selvfølgelig var på 3. halvleg.

Oldgirls

Holdet er gået på velfortjent vinterferie, men vender stærkt tilbage i 2016, når græsset bliver grønt og temperaturen udholdelig. Tak for hjælpen til de seniorer, der

s n e d i s l o S fart t s i r Tu Tlf. 98 17 29 00 www.solsidensturistfart.dk E-mail: soltur@mail.dk Fax 98 17 25 23

har givet en hjælpende hånd i de kampe, vi har manglet spillere – vi får helt sikkert brug for Jer igen næste år☺ Go’jul og Go’ røv ! Lis e Roland (holdleder)

Seniorafslutning 2015

29


Halvårsberetning for Ungdomsafdelingen-efterår 2015 Drengeafdelingen U14 drenge Theis Larsen og Christian Gubi blev i sommer ansat som henholdsvis hovedtræner og assisterende træner for 1. holdet. De har begge lavet et flot stykke arbejde med at få afdelingen op at køre igen. Spillerne er blevet glade for at spille fodbold igen. Glæden og lysten lyser ud af øjnene på drengene, hvilket også kan ses på fodboldbanen. I foråret tabte de alle kampe og i efteråret spillede de flot fodbold og endte i midten af rækken. Det er virkeligt dejligt at se, at glæden er kommet igen. Der er et godt potentiale i afdelingen, og hvis de fortsætter de gode takter, venter der er masser af point. Næste målsætning må være at få gang i 2. holdet. Udfordringen er, at der er del U13spillere på holdet og en del af spillerne, har ikke spillet fodbold i så lang tid. U15 drenge Afdelingen bestående af to hold havde i efterårssæsonen en blandet sæson. 1. holdet endte i en tæt række under stregen, og må desværre ned i række 2 og 2. holdet havde i nogle kampe svært ved at stille hold, hvilket man også kan se på stillingen. Trods de svære betingelser for 2. holdet og trænerduoen Frederik Holt og Peter Bang gjorde de alt, hvad de kunne. Jeg vil benytte lejligheden til at rose de to nye trænere samt Mick for at tackle diverse udfordringerne i afdelingen yderst tilfredsstillende. Jeg vil gøre opmærksom på, at når man spiller i Aalborg Freja, er det Frejas regler, der er gældende. Det er desværre ikke alle, der kan/vil respektere det. Hvis man er i tvivl om reglerne, kan man læse ”Den blå Tråd”, som ligger inde på hjemmesiden. Til træning og kamp er det trænerne, der bestemmer og overordnet set, er det klubben, der laver reglerne. Det forventes, at alle er klar over det og efterlever reglerne, når de spiller i Freja. U16 drenge Man kan godt se, at Finn Christensen har været i lære hos Ove Christensen i sin tid. En stærk defensiv, god organisation og effektivitet foran kassen er opskriften på succes. Det lykkes Finn, Martin og spillerne at rykke op i Vest 2.

30

Holdet som altid har været 2. hold blev pludselig 1. hold, da vi trak 1. holdet i sommer. Mange af spillerne har været igennem en rigtig god udvikling, hvilket 1. pladsen i puljen også indikerer. 2. holdet fik ny træner i sommer nemlig Christoffer Høy og med Jacob som manager, sportsdirektør, træner og holdleder lykkes det 2. holdet at opnå en midterplacering. Det er vigtigt, at der er plads til sejre og socialt liv på klubbens 2. hold. Det er en balancegang vores 2. holdstrænere skal være opmærksom på, hvilket er lykkedes ganske fint. U19 drenge Mange nye spillere kom til efter sommerferien. Blandt andet en stor flok ude fra KFUM. Med ny træner, ganske vist JP, og mange nye spillere var der ikke meget tid til at spille holdet sammen, hvilket betød, at de måtte en tur ned i serie 2. Når man selv sætter sig i den situation, er man også nødt til selv at reparere på tingene, hvilket drengene også gjorde ved at gøre rent bord og vinde serie 2, så de i foråret skal spille serie 1. I september var der efterhånden kommet så mange nye spillere til afdelingen, at vi tilmeldte et 2. hold, så de også kunne få spillet nogle kampe. Det lykkes at finde en træner med meget kort varsel. En stor tak til Simon for at træde til så hurtigt uden noget som helt kendskab til Freja og trænergerningen. Ov ergang ungdom til s enior Modsat alle øvrige år besluttede vi i efteråret, at vi ville starte tidligere med at have fokus på overgangen til senior. Vi følte, at vi godt kunne optimere overgangen bedre i forhold til tidligere. 3. holdstræneren har været ude at træne U19 for at lære dem at kende, men også for at U19-spillerne kunne lære 3. holdstræneren at kende. Desuden har der allerede været U19spillere oppe og spille seniorkampe i efteråret. Vi vil gerne have flere spillere op i seniorafdelingen og for at det kan lykkes, er det vigtigt, vi kan kommunikere, samarbejde og koordinere. Det føler jeg, vi kan, hvorfor vi allerede er startet om dette fokuspunkt i efteråret. Cos ta Brav a Cup For 5. år i træk var vi på afslutningstur til Costa Brava Cup i efterårsferien. I

år var vi 8 9 spillere og 16 trænere og ledere. Turen er primært tiltænkt som en afslutningstur, hvor det sociale er i højsædet. Der bliver selvfølgelig også tid til at spille nogen fodboldkampe. Vores præstationer på banen kunne godt have været lidt bedre, men det vigtigste er trods alt det sociale. Igen i år virker det til, at det har været en god tur, hvor alle har nydt det. Som altid bor vi på hotel med helpension og swimmingpool, hvor spillerne bor på 3- og/eller 4-mands værelser. I år boede vi i Lloret de Mar. Der er ingen tvivl om, at vi næste år skal tilbage til Malgrat de Mar, hvor vi har boet de øvrige år. En stor tak til SIFA, der støttede turen med et tilskud på kr. 34.700,Pigeafdelingen Vi har i løbet af de senere par år mistet mange pigespillere. Det er desværre en helt almindelig tendens blandt teenagepiger, at de stopper med dyrke sport og motion. Ikke kun i Freja men i alle idrætsforeninger. Freja er dannende, social, fyldt med venskaber, livsbekræftende, meningsfuldt og mulighedernes sted for at danne venskaber. Ja, foreningslivet i Freja er fantastisk. Derfor bør vi som seriøs og social forening gøre mere for at fastholde pigerne i Freja. Dette indlæg er kommet til på baggrund af en undersøgelse, som Syddansk Universitet har udarbejdet i år. Den handler om pigers idrætsaktiviteter og indstilling dertil. Meningen med mit indlæg er at sætte fokus på pigefodbolden, bearbejde udfordringerne og i sidste ende optimere forholdene for vores pigespillere, så vi også langt ud i femtiden kan tilbyde pigefodbold. I 2011 konkluderede Idrætsvaneundersøgelsen, at frafaldet fra idrætten, specielt den der foregår i foreninger, er større blandt pigerne end drengene, når de kommer i teenageårene. Undersøgelsen konkluderede også, at allerede i 10-12 års alderen angav færre piger end drenge, at de dyrker regelmæssig sport. I 13-15 års alderen er der lidt færre piger, der dyrker sport i forhold til førnævnte alders-


gruppe. Dog er det primært blandt de ældste teenagerpiger i alderen 16-19 år de færreste, der dyrker sport og motion. I denne aldersgruppe angav 56% af pigerne i 2011, at de dyrker sport. Hos drengene i samme aldersgruppe angav 76%, at de dyrkede sport. Tabellen viser andel af børn og unge i Danmark, der har spillet fodbold regelmæssigt inden for det seneste år, fordelt på køn og alder (pct.). Jeg skal gøre opmærksom på, at undersøgelsen er fra 2011. Min umiddelbare vurdering på baggrund af 7 års erfaring som ungdomsformand er, at tallene ikke er blevet bedre i Aalborg Freja. Drenge Alder 7-9 år 10-12 år 13-15 år 16-19 år Fodbold 73 61 56 41 Piger Alder 7-9 år 10-12 år 13-15 år 16-19 år Fodbold 27 30 31 15 Hvis vi kan overføre disse lidt gamle tal fra landsplan til Aalborg Freja (hvilket jeg mener, vi godt kan), viser det, hvor få piger der spiller fodbold i Frejas børne- og ungdomsafdeling. For at konkretisere tingene lidt, kommer her medlemstallene i børne- og ungdomsafdelingen for piger og drenge pr. 25-10-2015. Antal Antal Årgang Piger Drenge 2009 1 6 2008 4 27 2007 2 22 2006 18 31 2005 14 32 2004 9 39 2003 10 6 2002 9 27 2001 15 32 2000 13 40 1999 4 11 1998 0 10 1997 2* 13 I alt 101 296 397

Når pigerne kun kan komme hver anden gang eller 3 ud af fire gange, skal der mange spillere til, før det kan lade sig gøre at stille et 11 M-hold til hver kamp. Hv ad kan v i gøre for at gøre pigefodbold i Freja attraktiv igen? Du synes, det er træls, hvis der ikke er så mange til træning. Du føler ikke, du får noget ud af det. Du føler, du spilder din tid og kunne have brugt tiden meget bedre til noget andet. Hvis du tænker og føler det, er du nok ikke den eneste. Fodbold er en holdsport. Fodbold er fællesskab. Man er afhængig er hinanden. Sig hver især, ”jeg kommer til træning i aften og jeg kan spille kamp i weekenden”. Find de positive tanker frem. Fodbold er bare sjovere, når man er mange. Piger, I har også et medansvar. Først og fremmest synes jeg, det er vigtigt, at vi erkender, vi har udfordring.Hvis vi skal have pigefodbold i Freja, bør vi gøre noget aktivt for stadigvæk at kunne tilbyde pigefodbold i fremtiden. Vi skal alle bakke op om det og være indstillet på at gøre, hvad der tjener Freja bedst og ikke blot kun tænke på sig selv og sit eget hold. Vi bør allerede i en tidlig alder reklamere mere for pigefodbold i Freja. Det kan vi blandt gøre via opslag på Facebook, skoler og supermarkeder. Vi kan også få besøg af Pigeraketten, som vi har haft stor succes med tidligere. Det kræver selvfølgelig, at der er nogen, der vil bruge tiden på det. Hvis vi synes, 10-12 pigespillere i en børneårgang er flot, skal vi bare huske på, at nogen stopper, når de bliver teenagere. Derfor bør vi være flere spillere på årgangene.

Mange piger har problemer med knæskader. Det hænger blandt sammen med den fysiske belastning som pigerne udsættes for i takt med, de bliver ældre. Muskulaturen følger desværre ikke med, hvorfor vi bør have mere fokus på fysisk træning. Hvis årgangene er små, kan vi blive nødt til at slå flere årgange sammen. Dette skal naturligvis gøres på en ordentlig måde. I de tilfælde vi gør det, skal der tages hensyn til spillerne, de enkelte hold og Aalborg Freja. Hvis der på et hold er nogen, der tager på efterskole, bør vi som klub hele tiden være i kontakt med efterskolepigerne, så de føler, de stadig er en del af klubben. Selvom de går på efterskole, kan og må de godt træne og spille kampe for klubben, ligesåvel som de også må komme med til sociale arrangementer og spille City Cup, hvis muligheden byder sig. Vi skulle jo gerne have dem til at fortsætte med at spille fodbold i Freja, når de kommer hjem fra efterskolen. Som idrætsforening har vi en forpligtelse til at uddanne mennesker til samfundet ved at tilbyde fodbold til alle. Og pigefodbold har stor værdi for os, da det er med til at skabe en anden stemning i klubben. Det giver en masse positiv energi i klubben, at vi kan tilbyde både pige- og drengefodbold. I forhold til sammenholdet og det sociale har det stor værdi for klubbens fællesskabsfølelse, at vi kan tilbyde fodbold til både piger og drenge. Nu er der i hvert fald kastet nogle bolde op – spændende om der er nogen, der griber dem. Martin Jørgens en Ungdom s form and

* De to piger fra årgang 97 spiller i kvindeafdelingen.

Det vi primært mister pigespillere på i ungdomsafdelingen er på grund af efterskole, skader, fritidsarbejde, skole/lektier og andre fritidsinteresser som er mere henvendt/tilpasset piger. Frafald blandt teenagepigerne gør selvfølgelig holdene sårbare, eftersom de i forvejen ikke er mange spillere. Og de spillere der er tilbage, har en interesse i at spille fodbold, men de vil også gerne bruge tid på veninder og lektier. Tilbage er der få 100%-spillere, til gengæld er der mange 75 og 50%spillere og en del 25%-spillere.

31


SPONSORNEWS Mange s pons orer s tøtter Freja og der er plads til flere...

TIPSDYST

En lille gruppe på seks personer samler hvert år en stor pose penge ind til Freja. 2015 har ikke været nogen undtagelse. I sæsonen 2014/15 har mere end 75 sponsorer valgt at støtte Aalborg Freja. Frejas sponsorudvalg samler penge ind ved bl.a. at sælge skilte og bandereklamer, tøjreklamer til virksomheder i nærområdet, der ønsker at støtte det lokale idrætsliv og samtidig få deres navn og serviceydelser ud til en bred målgruppe. De mange sponsorkroner bruges bl.a. til indkøb af spillertøj og bolde samt aktiviteter, som kommer alle Frejas mange medlemmer til gode. Det ihærdige sælgerkorps, der består af Lars ”Avis” Schaumburg Johannesen, Arne Frandsen, Jens Kærvad og Ole Post Madsen, administrativt sekunderet af Christian Hjulmand og undertegnede, laver hvert år et stort arbejde med at få sponsoraftalerne i hus.

DANMARKSSERIEN

Klaus Ringgaard

Brohusgade 2B, 9000 Aalborg Tlf. 9633 1331

René Bak

Hellevadvej 24, Klokkerholm, 9320 Hjallerup Tlf. 9824 6350

Flemming Thingbak

Ud over salg af reklameskilte, annoncer i Frejaneren arrangerer sponsorudvalget også forskellige sponsorpleje arrangementer for sponsorerne. Senest er det blevet til både romsmagning og promotionaktivitet ved 1. holdskamp i lokalopgøret mod VB. Andre klubber er også begyndt at kigge på hvordan vi griber sponsorarbejdet an i Freja. Vi har fortalt om sponsorarbejdet for DBU’s medlemsklubber og i november har haft besøg fra Viborg FF, der gerne vil lære af Aalborg Freja. Kender du en virksomhed eller organisation der kunne være interesseret i at støtte Freja, så giv os en praj på s pons orudv alg@aalborgfreja.dk – så kontakter vi vedkommende. Stor tak til alle sponsorerne! Jes per Hedegaard Thom s en Form and, Frejas S pons orudv alg

Leif Tranholm

Skrågade 5, 9400 Nørresundby Tlf. 9817 2837

Tommy Toft

Kystvejen 62, 9400 Nørresund by Tlf. 9819 4011

Henrik Bonderup

Lille Kongensgade 6, 9000 Aalbo rg Tlf. 98128333

– mere end 7.000 attraktive boliger i Aalborg Ole Nielsen Rendsburggade 22 9000 Aalborg Tlf. 96 31 52 00 www.abhim.dk

Stillingen efter 14 af 14 runder Guldbageren Vestbyen ..........100 poin t Aalborg Kaffe ............................90 poin t Aalborg City ..............................70 poin t

Frederik Andersen

Kastetvej 115, 9000 Aalborg Tlf. 9812 5306

Michael Kastrup

Istedgade 37A, 9000 Aalborg Tlf. 6017 1001

Jesper Bloch

Kastetvej 39, 9000 Aalborg, Tlf. 9812 2299

Malerfirmaet Bonderup ............70 poin t Himmerland Boligforening ......70 poin t Frugt Karl ...................................70 poin t Alabu Bolig ................................60 poin t Alverdens Gulve .......................60 poin t Lars Bloch Briller .....................50 poin t

Michael Kristensen

Kastetvej 87, 9000 Aalborg Tlf. 9870 4100

Nordjyske Medier .....................50 poin t Nordjyske Bank ........................50 poin t Slagter Ole .................................20 poin t

32

Flemming Thomassen

Langagervej 1, 9220 Aalborg Ø Tlf. 99 35 35 35


så ikke det vilde vi fik ud af de kampe. Selvfølgelig med et glimt i øjet, da vi jo spillede os tilbage i A-rækken. Det positive må være, at vi har fået tilmeldt et andethold, fået ansat Simon som assistent/andetholdstræner. Og så spillede vi os næsten videre i pokalen, da vi desværre tabte en meget tæt kamp imod Hobros mesterrækkehold 3-4. En kamp vi lige så godt kunne have vundet.

U 19 drenge Bagerst fra venstre: Lasse Juul Nielsen, Nils Grøn Kristensen, Christian Rønnow, Peter Ibsen, Sune Lund, Rasmus Martinussen, Rene Kumar og træner Jens Peter Bendixen Forrest fra venstre: Oliver Henriksen, Jonas Brandt, Emil Munk, Jonas Sørensen, Steven Lindekilde og Philip Behrensdorff.

U19 drenge Efterårssæsonen 2015 har været en blandet pose bolscher. Først vil jeg starte med at rose den store tilgang, som holdet har haft siden sæsonen startede. Der er vel startet 12-14 nye spillere i klubben. Dette kan kun være med til at udvikle vores U19 afdeling, men ikke mindst vores overgang til senior, som også er en vigtig ting i Freja. Vi startede med ét hold tilmeldt i U19-kval rækken, hvor vi skulle spille imod Aalborg Chang, SVIF, TGS,

Aabybro og Nørresundby FB. I de fem kampe, måtte man ikke smide mange point, da kun nr 1 og 2 spillede sig op i A. Vi formåede ikke at få spillet holdet ordenligt sammen inden de fem kampe, og måtte ned i B, hvor vi skulle ”spille” fem nye kampe imod Aalborg Changs andethold, Aabybros andethold, TGS, Nørresundby FB og Vejgaard. Vejgaard valgte at trække sig og Nørresundby kunne ikke stille hold, så vi fik tre kampe som endte med 9 point og en målscore på 19-1,

U17 piger Bageste række fra venstre: Mathilde Degn (træner), Malou Ballermann, Amilie Lund, Sille Koldsø, Karen Steen, Anna Henriksen (træner). Forreste række fra venstre: Pernille Broe, Mathilde Grevelund, Julie Houen, Johanne Mosbæk. Mangler: Sarah Rimme, Anne Larsen, Emilie Fonseca, Johanne Chappell, Christine Debell, Olivia Østergaard, Lone Broe (holdleder)

U17 piger Sæsonen startede lidt hektisk ud, da truppen nu kun bestod af 12 spillere til et 11-mandshold. I de første par kampe var det derfor svært bare at stille hold til 9-mands. Heldigvis var pigerne gode til at få lokket nye spillere til, så vi ret hurtigt var oppe på 15 spillere. Kort efter start var der udskiftning på trænersiden. Katrine valgte, efter flere år som træner for pigerne, at stoppe. Af denne årsag skulle der findes en ny træner. Her var bedste bud Mathilde fra førsteholdet. Pigerne tog godt imod hende, og med det nye trænerteam begyndte heldet at vende. Vi begyndte at vinde kampe og kunne stille hold, så vi kunne spille 11-mands i stedet for 9mands. Dog gik det igen ned ad bakke sidst i sæsonen, hvilket medførte at vi blev nødt til at aflyse de to sidste kampe. Hele efterårssæsonen har båret præg af, at der har været for få spillere til kampe og træning, hvor vi har været heldige, hvis der har været mere end 8 spillere. Det er ærgerligt, da vi gerne vil være sammen med pigerne og bruger meget tid på træning og kampe. Med den hjemlige sæson overstået, var der nu kun en ting i pigernes hoveder – Costa Brava Cup. Vi tog af sted med 8 piger, hvilket var et nemt antal for os at holde styr på, så vi havde også 8 piger med hjem igen. Vi havde en super tur, og selvom vi tabte turneringen, spillede vi nogle rigtig gode fodboldkampe sammen med U15 pigerne. Der var masser af gejst og de to hold kom godt ud af det med hinanden, til trods for at de ikke har spillet sammen før. Til sidst vil vi gerne takke pigerne for deres altid gode humør og indstilling til tingene. Selvom I kun er fire til træning, så viser I engagement og giver den gas, og vi får stadig en god træning ud af det lille antal. Vil også gerne takke Lone for alt det arbejde med at sende mails ud og sådan, hun laver for os. Det har vi været rigtig glade for. Vi glæder os til at se jer alle igen efter jul! /Mathilde og Anna

33


U 16 drenge 1 Bagerst fra venstre: træner Martin Ingvorsen, Mathias Sand, Mads Høier, Michael Rønholt, William Korsholm, Magnus Kristensen, Nicolai Løvaas, Johan Bysted og træner Finn Christensen. Forrest fra venstre: Mathias Daucke, Jens Klitgaard, Malte Dam, Victor Thy, Reza Bahramian, Jonas Malmmose og Yonas Afghani.

U16 - Når en dør lukkes , åbnes en anden! Ops krift på en s ucces årgang For 9-10 år siden begyndte nogle små 5-6 årige poder at gå til fodbold i Freja. De primære fødselshjælpere på årgang 2000 var fædrene Lars Dam Møller, Christian Hjulmand, Henrik Korsholm og Brian Klitgaard. De havde hver deres 5 mandshold, som var sammensat efter venskaber, hvem man havde gået i børnehave med og siden hvilken skole man gik på. Hver ½ år tilpassede man holdene efter de nye, der var kommet til og hvordan venskaber havde udviklet sig. Et af Danmarks bedste 7 mands hold. Selvom der var lidt brokkerier i forbindelse med sammenlægning af de mange 5 mandshold til færre 7 mandshold, så lykkedes det, bl.a. på grund af tilgangen af flere dygtige spillere fra bl.a. Aalborg Øst, Nørresundby, Nibe og Skalborg, at få skabt om ikke årgangens, så i al fald et af de 2 bedste 7-mandshold i DK.

Vi trænede at træne Og årgang 2000 var fra U10 til U12 et af de hold, der trænede mest (når vi hørte hvor meget de trænede i andre klubber). Vi havde almindelig træning mandag og torsdag + talent træning onsdag og fredag. Onsdagen stod en af drengenes forældre for - John Holm (tidligere AGF spiller i den bedste seniorrække). Fredagen var med AaB’s talentskole i henholdsvis Aalborg og Løgstør. Før kunstgræsbanen kom trænede vi hele vinteren udendørs på grusbanen og spillede både indendørs og futsal. Freja udv ikler talenter En dygtig træner gør helt sikkert en forskel! Men dygtige spillere der presser hinanden til træning og som tager ud til diverse stævner for at møde de bedste modstandere, de udvikler i høj grad også hinanden! Det at Freja har kunnet tiltrække og fastholde så dygtige spillere i så lang tid, har virkelig gjort at alle er blevet trukket op i niveau. Talenter er penge værd for Freja Lukas Andersen (Ajax) er som de fleste Frejanere sikkert ved, en

tidligere Freja spiller. Han flyttede dog til AaB inden han fyldte 12 år og som sådan har Freja hverken fået trænings kompensation eller del i den transfer sum som AaB fik, da han skiftede til Ajax Amsterdam. AaB har siden, måske for at gøre skaden god igen (?) givet Freja 25.000 kr. Hvem ved om ikke der kan komme flere penge i fremtiden? For af alle de spillere, der har forladt årgang 2000 til fordel for AaB, så er Lukas og Oliver Klitten og Søren Tengstedt da de fyldte 15 år, kommet på kontrakt i AaB. Og da de spillede i Freja som 12årige, så får Freja allerede nu træningskompensation og hvem ved måske også del i fremtidige transfersummer? Kun kernen tilbage fra 2006 Som skrevet i overskriften, så lukkedes døren for første holdet (Mesterrække 1), da næsten alle stamspillere (på nær 2) stoppede med at spille fodbold enten i Freja eller helt. 6 (mere) skiftede til AaB, der nu har modtaget 11 første holds spillere fra Frejas årgang 2000. 2 stoppede med at spille fodbold (eller holder i al fald pause) og resten gik tilbage til de klubber de oprindeligt kom fra. Således er der nu kun kernen tilbage: Malte Dam Møller, Frej Rosenbæk, Jens Klitgaard, Magnus Bech Kristensen, Mathias Bak, Philip Brandtoft og William Korsholm. En ny dør åbnes På grund af det store frafald valgte vi at trække vores førstehold fra mesterrække 1, da vores andet hold netop havde kvalificeret sig til mesterrække

34


U 16 drenge 2 Bagerst fra venstre: Simon Dreyer Nielsen, Christian Lønstrup, Frej Thagaard Rosenbæk, Mikkel Holm Simonsen, Johan Leer Bysted, Mathias Raal Kristensen, Andreas Bach Sørensen. Nederst fra venstre: Rasmus Terp, Jonas “Malle” Malmmose, Tommy Truong Tuan Le, Mathias Bak, Mathias “Dalsgaard”

U 15 piger 2. Således har årgang 2000 her i efterårssæsonen et førstehold, der spiller mesterrække og fører rækken med max point og et andet hold, der spiller række 1 og ligger midt i rækken. Men det mest glædelige er, at der er kommet så mange nye spillere til! Så årgang 2000 består og ser ud til at gå styrket ud af efterårssæsonen 2015! Hip Hop Freja op! Jes per Kris tens en U16 Adm inis trator U15 piger Efterårssæsonen for u 15 piger har båret præg af, at vi har haft en smal,

men heldigvis rimelig stabil trup. Vi havde en ryste sammen tur i starten af sæsonen, hvor der var overnatning i Aalestrup, og hvor vi fokuserede på det sociale, og samarbejdsøvelser. Det var en rigtig hyggelig tur, og sikkert noget pigerne har kunnet bruge resten af sæsonen.

mandsposten, men har heldigvis haft god støtte fra u 14 pigerne, så tak for det. Heldigvis kom der mere gejst, og selvtillid ind i pigerne, og der kom pludselig point på kontoen, og i 3 af de sidste 4 kampe var der faktisk point til os, så alt i alt endte at med at være en godkendt sæson.

I turneringen kom vi desværre lidt skidt fra start, og tabte de første kampe, spillet blev dog bedre hen af vejen, og det blev også til et par ufortjente nederlag, hvor vi faktisk spillede bedst, men desværre ikke var skarpe nok når vi fik chansen. Vi har også været udfordret på mål-

Pigerne har i løbet af sæsonen lært at kæmpe som hold, og indset at der i en smal trup er brug for alle, og at det derfor er vigtigt at komme både til træning og kamp, og at man skal kæmpe for det hvis man vil have sejre.

35


trænerstaben. Holdets assistenttræner Andreas Pedersen har grundet nye studieretninger valgt at takke af som træner i Aalborg Freja. Der skal lydes en stor tak for hans indsats som træner, da hans tilstedeværelse på holdet har været fantastisk. Trænerteamet på U15 1, vil gerne takke spillere, forældre, sponsorer samt Freja for en dejlig fodboldsæson og ser desuden frem til en spændende forårssæson i 2016. S ports lige hils ner Andreas og Mick

U 15 drenge 1 Bagerst fra venstre: Træner Mick Alsted, Jacob Tveit, Jonas Andreasen, Jacob Hornemann, Steffen Schøning, Magnus Olsson, Johan Bysted, Magnus Kanstrup, Træner Andreas Pedersen. Forrest fra venstre: Mikkel Thomsen, Tristan Holdensgaard, Asbjørn Thorgaard, Morten Sørensen, Marcus Wissing, Magnus Eriksen.

U15 drenge, 1. holdet Ovenpå 2. pladsen i A-rækken for Aalborg Frejas U15 1. Hold, gik holdet derfor i spænding ind til efterårssæsonen, hvor der atter skulle spilles DBU’s A-række turnering. A-rækken var dette halvår meget tæt i både top og bund. Holdet rykkede, på trods af at være det bedst spillende hold, ned med kun 1 point til holdet over stregen og sølle 4 point på til nr. 2 i puljen. Puljen blev vundet af GUG. Der er i efterårssæsonen blevet trænet meget ball-possession, taktisk

forsvarsspil og varierende afslutningsspil. Holdet deltog ydermere i efterårets Costa Brava-tur i uge 42. Den eneste trup som fik en pokal med fra Spanien var U15 1, som måtte se sig slået i både semifinalen samt kampen om 3. pladsen. Holdet deltager i foråret måske atter i DBU’s A-række turnering. Der skal lyde en stor tak til de U16 samt U14 spillere der tiltog i efterårets turneringskampe Til foråret vil der ske ændringer i

U15 drenge, 2. Holdet Holdet har fået tilgang af to ny Bholdstrænere: Frederik Holt og Peter Bang. Frederik Holt er DS spiller i Freja, og har valgt at prøve yderligere udfordringer ved at blive træner. Peter Bang kommer fra psykologistudiet på Aalborg Universitet og har ligeledes fået mod på trænergerningen. Holdet har på papiret haft en skidt forårssæson i DBU’s B-række turnering, da nogle kampe bød på store nederlag og en placering i bunden af rækken. Holdet arbejdede dog hårdt til træning, hvilket resulterede i en rigtig flot spil i den sidste del af sæsonen, hvor sejre og uafgjorte kampe blev en realitet. Det forbedrede spil samt det bibeholdte gode humør og gejst har resulteret i ankomst af flere spillere, hvilket blev til stor gavn for holdet. Der er i efterårssæsonen blevet trænet meget teknisk træning såsom: førstegangsberøringer, driblinger, lange afleveringer og ball-possession

U 15 drenge 2 Øverst fra venstre: Frederik Holt, Johan Nørbach, Jacob Hornemann, Mathias Jensen, Phillip Strehle, Tobias Møller, Peter Kjærsgaard, David Kindt, Peter Bang. Nederst fra venstre: Magnus Donner, Nikolaj Bang, Elias Davidsen, August Seidel, Emil Nielsen

36


Holdet deltog i Costa Brava-turen i uge 42, og havde en rigtig god tur. Der skal lyde en stor tak til de U14 spillere der deltog i kampene Trænerteamet vil gerne takke spillere, forældre samt Freja for en dejlig fodbold sæson og ser desuden frem til en spændende forårssæson i 2016. S ports lige hils ner Frederik Holt og Peter Bang

U14 piger. Bagest fra venstre: Rasmus Bech Frandsen, Stinna Jensen, Caroline Møller Frandsen, Mille Emma Østergaard Christensen, Maria Harboe Ramkilde, Malou Bang, Birte Fjordvald. Forrest fra venstre: Linnea Arent Warming, Mahdis Hedayatpour, Dicte Hvingel Jørgensen, Charlotte Asta Ericson, Sonia Rani Sobti Kumar. Manglende spiller: Emilie Ilum

U 14 piger

U13 piger. Bagest fra venstre: Rasmus Bech Frandsen, Miriam Cherry, Stinna Jensen, Victoria Corfits Johansen, Olivia Reonda Nielsen, Birte Fjordvald. Forrest fra venstre: Mille Svendsen, Emma Houen, Olivia Dahl Gaub, Maiken Kirstine Nielsen, Benedicte Gjøtz. Manglende spiller: Ewa Dawidowicz.

EFTERÅRS S ÆS ONEN U13 OG U14 PIGER, S ET MED PIGERNES EGNE ØJNE... Normalt ville vi trænere her skrive lidt om, hvad der er sket af stort og småt gennem sæsonen, hvordan vi har set pigernes udvikling og resultater, osv., men i år har vi besluttet at høre hvad pigerne selv mener. Så vi delte dem ind i 4 grupper og bad dem om, med deres egne ord, at beskrive det sidste halve år.

U 13 piger

Totalt uredigeret, her er hvad U13 og U14 pigerne har oplevet i efterårssæsonen 2015:

Sæsonen har været meget lærerig og anderledes. Vi har oplevet utroligt meget og har lært hinanden bedre at kende. Vi synes helt klart at sammenholdet er blevet meget godt. Vi har især haft en masse oplevelser sammen, specielt turen til Costa Brava Cup. Dog gik det ikke så godt fodboldmæssigt, men det har helt klart styrket vores sammenhold. Det har været skide sjovt at spille sammen med U13, fordi de har hjulpet os helt vildt meget. U13 pigerne synes også det har været sjovt, at spille med U14. Vi er efterhånden blevet bedre spil-

2015 015 STJERNEV VINEN I NEN 2 2 2011 011 TORRES TORRES GR GRAN AN C CORONAS ORONAS AO PENEDÈS, MIGUEL TORRES

80

NU PR. FL.

UGENS VIN på w w w.aov.dk

RETRO TR

Alt om vin

LUKSUSVIN UKSUS

SPAR 445,5,SPAR

PR. FL. www.vinspecialistenaalborg.dk

VINGÅRDSGADE VINGÅRDSGADE 13-15 13-15 • AALBORG AALBORG • TLF. TLF. 98125290 98125290 • AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK

37


Husk

Onsdags-snegle.... ÅBENT ALLE UGENS DAGE KASTETVEJ 115 BORGERGADE 32

2015 015 VINEN I NEN 2 STJERNEV 2 2011 011 T TORRES ORRES GR GRAN AN C CORONAS ORONAS AO PENEDÈS, MIGUEL TORRES

80

NU PR. FL.

lere. Vi har døjet lidt med dårlige kommentarer, men vi har været gode til at prøve at snakke mere positivt. Vi ser vores 2 årgange som et helt hold nu. I vores pulje blev det til en 2. plads til begge hold. Vi synes alle, at vi er blevet bedre teknisk. Vi er blevet meget bedre til at spille sammen. Vi har alle lært en masse om hvordan vi skal spille og vi har også lært en masse om hinanden. Sæsonen har været supergod og ifølge os, har den været den bedste. (Olivia, Sonia, Stinna, Caroline og Mahdis)

UGENS VIN på ww w.aov.dk

RETRO TR LUKSUSVIN UKSUS

SPAR 45,SPAR 4 5,-

PR. FL. www.vinspecialistenaalborg.dk

VI VINGÅRDSGADE NGÅRDSGADE 13-15 13-15 • AALBORG AALBORG • TLF. TLF. 98125290 98125290 • AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK

Alt om vin

Det har været en fin og god sæson. Vi har holdt godt sammen. U13 har vundet mange af vores kampe. Det har været en god udfordring at spille på en større bane siger U14. (Maria, Linnea, Miriam, Victoria og Emma) Vi syntes at det har været udfordrende, men også en god oplevelse. U13 startede sæsonen lidt nemt fordi de var i en forkert pulje, men det er det der kan ske. U14 spillede 11-mands hvilket både var godt og dårligt. U13 & U14 er blevet meget tættere efter turen til Costa – Der var vi en flok høns. I Costa gik det knap så godt, vi var nærmere på badeferie end fodboldferie. Vi tabte alt undtagen en kamp hvor vi vandt 5-1. Vi er et rigtigt godt hold og har et fantastisk sammenhold. Vi er alle meget tættere og det gør bare det hele endnu bedre. (Benedikte, Maiken, Dicte og Mille S) U13 pigerne kom i den forkerte pulje og vandt så alle deres kampe. Derefter måtte de ikke score flere end 10 mål i hver kamp og de måtte kun have 7 spillere på banen. U14 har haft op- og nedture. Vi var tæt på at komme på 1. pladsen i puljen men tabte til et hold, der havde halvdelen af deres U15 hold med. Vi tager det som en sejr, da vi blev nr. 2 med kun 1 point fra vinde puljen. Vi var også i Spanien, det var hyggeligt, tabte dog 4 ud af 5 kampe da U14 ikke var vant til 8-mands. Vi var 15 piger afsted så der var mange udskiftere. Vores sæson var dog meget hyggelig… (Gaub, Illum, Lotta og Malou) Tusind tak for et godt samarbejde Rasmus;-) Vi siger tak for endnu en god halvsæson!

38


Bagerst fra venstre: Træner Theis Larsen, Mikkel Ørsted Thomsen, William Skibsted, William Glinvad, Victor Nørgaard, Dennis Sobti Kumar, Thomas Ubbesen og ass. træner Christian Gubi. Forrest fra venstre: Magnus Ulf Krabbe, Rasmus Røndrup, Frederik Ø. Mouritsen, Oliver le Fevre Rasmussen, Philip Veirup og Magnus Skov Eriksen.

U14 drenge Jeg og min assistent Christian Gubi overtog i sommer et hold, som ikke havde vundet en kamp i et år. Det var klart et mandskab af dygtige fodboldspillere, men uden selvtillid og troen på egne evner. Vores første mål var at få en sejr og få drengene til at tro på tingene igen. Derudover var det drengenes første sæson på 11-mands, som er et noget andet spil end 8-mands fodbold.

U 14 drenge 1

Vi har ikke haft det store fokus på tabellen, men derimod på drengenes udvikling. Der er sket en stor udvikling blandt drengene, og der er kommet noget humør i truppen igen. Vi sluttede på en 4. plads i drenge mesterrækken med 11 point. På de dage, hvor vi spiller op til vores bedste, ser vi os som et af stærkeste hold i puljen, men vi har desværre været hårdt ramt af skader, men det skal ikke være nogen undskyldning. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med den flok drenge, der møder op til træning 3 gange om ugen med et fantastisk humør samt en stor lyst til at udvikle sig. Nu har vi en god lang vinterpause til at udvikle os endnu mere og komme styrket ud til næste sæson, hvor vi vil forsøge at ramme et endnu højere niveau. Theis Lars en

U 14 drenge 2

Tlf. 21 18 18 10 · Mail: ph@gardinkonsulenten.dk www.gardinkonsulenten.dk

www.vokslev.dk

Vejgård Torv 5 · 9000 Aalborg · Tlf. 98 13 89 86

39


En Børneafdeling i for Aktivitetsniveauet i Børneafdelingen har igen i år været højt. Mange spillere og firvillige forældre har deltaget træning, kampe, events og meget, meget andet. Standerhejsningen blev igen i år et tilløbsstykke og Frejas baner var fyldt til bristepunktet. Den ny børnekonsulent tog sig af de yngste. Den nye organisation I 2015 er der blevet arbejdet på en ny organisation, som afspejler den nye turneringsstruktur. Igen, igen fristes man til at sige, har DBU/JBU ændret på deres struktur i de yngste rækker. Jeg håber den nye ændring får lov til at blive i mange år frem, da det virkelig ”trækker tænder” blandt de frivillige, som har den store opgave med at organisere de frivillige. Vi bruger pt. mere tid på at tilpasse organisationen de nye strukturelle tiltag fra fodboldforbundet end på udviklings – og fastholdelsesarbejdet. Ærgerligt. Med den nye stuktur går børneafdelingen nu kun til U10 (før U12) og beskæftiger sig kun med 3og 5 – mandsfodbold. En ny 8-mandsafdeling skal varetage, ja godt gættet, al 8-mandsfodbolden, hvilke vil sige årgangene U11 – U13.

40

Ungdomsafdelingen fortsætter med at varetage 11-mandsfodbolden fra U14 til U19. På det frivillige niveau skal der findes en 8-mandsformand/-udvalg, som varetager afdelingens kommunikation og udvikling. En ny nøgleopgave bliver bl.a. at finde eksterme trænere til holdene, som afløser for forældretrænere, hvor der er et behov og mulighed. 8-mandsafdelingen indgår stadig i de sociale aktiviteter med børneafdelingen, så som standerhejsning og weekend afslutning. Forhåbentlig giver den nye struktur flere frivillige til at varetage organiseringen til gavn for spillernes udvikling og oplevelse. Børnekons ulent Børneafdelingen har også haft tilknyttet fodboldkonsulenten Terry Mckernan, som skulle styrke fodboldoplevelsen for spillere, trænere (og forældre) i de yngste rækker. Terry ”The Evertonian” har været med til at opkvalificere modtagelsen af de yngste og har formået at lave en opdeling i en pige og drengeafdeling. Godt gået. Desværre ser Terry sig

nødsaget til at stoppe efter ét år, da helbredet og tiden ikke tillade det. Vi takker Conny (Terry´s kone) for lån af husbond, som nu igen er disponibel til hjemlige gøremål ☺ Tak Terry for indsatsen. I skrivende stund har børneafdelingen følere for at finde en fuldgod erstatning for Terry for året 2016. Som beskrevet anden steds i bladet, så afholdt børneafdelingen sædvanen tro et kæmpe afslutningsarrangement i Nørresundby Idrætscenter/svømmeland. Det er imponerende, at vi kan samle ca. 200 børn med 150 til overnatning i 24 timer. Tak skal lyde til mine gode børneudvalgsmedlemmer Peter Sønderlund, Rasmus Greve og Jesper ”Romario” Thomsen. En stor tak skal også lyde til alle dem, som yder et bidrag til fællesskabet i børneafdelingen og Aalborg Freja. Glædelig jul og godt ny tår. Morten ”Muddi” Ubbes en Børneform and


randring Børneafs lutning blev en s tor s ucces . Sidste weekend i oktober afholdt Freja det traditionelle afslutningsarrangement for børneafdelingen i Nørresundby Idrætscenter. Det blev et tilløbsstykke med ca. 200 spillere, hvoraf de 150 skulle overnatte i centret. De mange Frejanere fra alderen 5 – 11 år fik prøvet mange forskellige aktiviteter, som boksning, fodbold, bordtennis og svømning. Hen på eftermiddagen blev der holdt fælles afslutning med tale fra børneformanden og et interview med den tidligere professionelle fodboldspiller, Thomas Gaardsøe. De unge fodboldspillere var spørgelystne og havde mange forskelligartede spørgsmål til Thomas, som beredvilligt svarede på de mange spørgsmål.

Efter den formelle afslutning havde Freja lejet hele svømmehallen og wellnesscentret efter den officielle lukketid. Det var til stor fornøjelse for de mange spillere, trænere og ledere. Om aftenen var der fællesspisning, hvor forældrene til de yngste også deltog. Lige før midnat afvikledes de sidste træningspas og de sidste kampe. Søndag formiddag stod den på morgenmand og turnering på tværs af årgange. Det var nogle trætte spillere, som blev hentet af deres forældre omkring middag. En stor tak skal lyde til Rasmus Greve og Lars Møller, som igen havde lavet et sublimt program for afslutningen. Med s ports lig hils en Morten ”Muddi” Ubbes en

41


endte med at vi delte det op, så der var én træning hvor de to nye trænere, Rene og Magnus, begge var til stede, og så en gang om ugen, hvor vi supplerede med forældretrænere. Vi har i gennemsnit haft omkring 40 drenge til træning i løbet af ugen og to hold afsted til kampe i weekenderne, samt et hold der spillede kampe i hverdagen. På den måde har vi fået alle drengene i kamp i løbet af efteråret, og rent spillemæssigt er det gået godt for alle hold. Det sociale liv i afdelingen er forrygende og det er helt sikkert med til at fastholde mange af drengene i Aalborg Freja i mange år frem. Til sidst vil jeg godt sige tak til forældre, både dem der er med aktivt omkring holdene og dem der hjælper til med kørsel osv., medtrænere samt ikke mindst alle spillerne for en god sæson, og jeg ser frem til at se jer igen til den nye sæson. Kris tian S tavad

U12 drenge U12 drenge Efterårsæsonen har budt på mange ændringer for Aalborg Frejas årgang 2004. Forældretrænerne er byttet ud med nye trænere i hele afdelingen, og den overgang har givet nogle udfordringer, som drengene har taget godt imod. De har

skullet vænne sig til nye træningsøvelser, krav og en anden tilgang til træning. På a-holdet faldt det hurtigt på plads med de tre ugentlige træninger, mens vi først skulle lidt senere hen på sæsonen før vi fandt en model, som var tilfredsstillende for både spilllere og trænere på b- og c-holdet. Det

U-11 Drenge Da vi skulle starte sæsonen var vi lidt usikre på hvad springet fra 5mandsbold til 8-mandsbold betød i praksis. Som udgangspunkt havde vi materiale til to 8-mandshold og et 5-mandshold. Efter flere interne drøftelser i trænerteamet besluttede vi os for, at tilmelde to 8mandshold i turneringen. Rent matematisk kunne det resultere i, at enkelte spillere ikke kunne spille kamp hver weekend. Vi

www.madogfest.dk • info@madogfest.dk • Tel. 98 78 03 00 Fax 98 78 04 00 • Magisterparken 18 • 9000 Aalborg

U11 drenge 42


oplevede da også at enkelte spillere blev nødt til at sidde weekendens kamp over, men da vi kunne gøre regnskabet op, kunne vi konstatere, at alle spillere har haft gode muligheder for at deltage. Vi har på U-11 været heldige med at have et stort trænerteam. Pt. har vi 6 trænere, og det giver ro og stabilitet i forhold til, at vi kan dække hinandens træninger, hvis vi på skift har været forhindret. Vi må også konstatere, at vi stadig har brug for hjælp fra resten af forældregruppen i forbindelse med praktiske opgaver. Det er i Frejas ånd, at vi skal løfte i flok. Som nævnt har vi haft tilmeldt et A-hold og et B-hold til turneringen, og heldigvis er det også lykkedes at lave et par stævner for C-spillerne. Alle holdene har klaret sig fantastisk godt og de unge spillere vokser fra kamp til kamp. Deres fodboldmæssige udvikling har været imponerende og det skal bla. tilskrives den store deltagelse i den daglige træning. I år har vi prøvet at føre statistik over spillernes fremmøde og langt de fleste spillere lå på en træningsindsats på næsten 85 procent! En enkelt på 100 procent! Ganske enkelt imponerende.

Slagter Ole Skrågade 5

98 17 28 37 1‘55(681'%<

www.slagterole.dk

Vi gør meget ud af at have høj intensitet i den daglige træning og det kombineret med glæde, grin og lyst, har vist sig at være en

43


god cocktail. Det social vægter vi også højt og med 26 drenge tilmeldt pizza afslutningen og 21 tilmeldte afslutningsturen i Nørresundby, føler vi, at drengene stortrives sammen – også udenfor banen.

..ved hvad der skal skal til til for at være bland blandtt de bedste Intego A/S

Blytækkervej 3-7 Aalborg Intego A/S • Aalborg Aalborg • Tlf. Tlf. 99 36 40 9000 00

    9 UGLVNDEHQGH(OWHNQLVNH/¡VQLQJHUłZZZLQWHJRGN

2015 015 STJERNEV VINEN I NEN 2 2 2011 011 T TORRES ORRES GR GRAN AN C CORONAS ORONAS AO PENEDÈS, MIGUEL TORRES

80

NU PR. FL.

UGENS VIN på ww w.aov.dk

TR RETRO

Alt om vin

LUKSUSVIN UKSUS

SPAR 4 5,SPAR 45,-

Vidste du at PR. FL.

www.vinspecialistenaalborg.dk

VI NGÅRDSGADE 1 13-15 3-15 • A AALBORG ALBORG • T TLF. LF. 98125290 98125290 • AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK VINGÅRDSGADE

Vores A-hold tabte kun en kamp i løbet af sæsonen og gjorde en fantastisk figur i sommerens elitestævne i Herning. B-holdet har ligeledes flere sejre end nederlag og set i lyset af, at der ofte er lidt udskiftninger i truppen, er det blot med til at sætte processen og resultaterne i perspektiv. Også C-holdets to stævner har budt på lutter positive oplevelser, da de stadig har deres første nederlag til gode. Vi er kommet godt i gang, med vores vintertræning og på trods af vi nu træner om torsdagen kl. 16 i modsætning til sommerens onsdagstræning, kommer der alligevel mellem 24-27 spillere hver gang. Flot drenge☺.

.... har selskabslokale til 20-60 personer .... har lokaler til møder i hjertet af Aalborg .... serverer brunch alle ugens dage fra 9.00 .... har stor succes med brunch & tapas ud af huset .... serverer enkel mad af gode råvarer .... bruger friskbagt brød til alle retter .... tilbyder vinsmagninger i egen vinkælder .... har en vinkælder med vine fra hele verden af meget høj kvalitet

Vi glæder os til at se dig på Café Peace

· BOOK BORD PÅ 70 70 71 03 · eller på mail: cafe@cafepeace.dk

little things mean a lot CAFÉ PEACE · BOULEVARDEN 4 · 9000 AALBORG

44

Vores årgang har haft et par drenge, som er stoppet, men vi har også fået tilgang af et par nye spillere, hvilket betyder, at vi pt. er 32 medlemmer i vores årgang. Vi vil fra trænerteamet gerne takke spillerne og forældrene for en fantastisk sæson og ønske alle en god jul, samt et lykkebringende nytår.. Frejas U10 piger Efterårs s æs onen 2015 Da efterårssæsonen 2015 gik i gang havde vi kun en træner til vores ca. 20 U10 piger, nemlig Chalotte Harrig. Dette var ikke en holdbar situation, da vi med så mange piger også havde meldt 2 hold til turneringen. Vi klarede os igennem den første tid, men kun med stor hjælp fra Beth (Frejas førsteholds træner på damesiden), som var så super sød at stille op som træner til 2 træninger, hvor hun også havde nogle af de seje spillere med fra første holdet og hjælp fra et par fædre og en storebror, der tog en tjans som hjælpetræner. Men nu er trænerteamet på plads, da Torben (Viggas far) også har meldt sig som træner, dog bliver der brug


U 10 piger 1

U 10 piger 2

Foto herover. Bagest: Træner Chalotte Harrig. Midt fra venstre: Izabella, Katrine, Liv, Laura og Karoline. Forrest: Signe. Foto til højre. Bagest: Træner Torben Rydahl, Cathrine, Vigga, Astrid, Laura, Victoria. Forrest: Vigga På billederne mangler følgende: Caroline, Naja, Josefine, Ida, Sara, Gertrud og Vittoria

for flere assistenttrænere til foråret 2016, så her må der flere forældre på banen. Pigerne har i her i efteråret deltaget i DBU’s 5-mands turnering med 2 lørdagshold. Begge hold har gjort det super godt i deres kampe, der er blevet kæmpet, scoret og reddet bolde på målstregen. Pigerne elsker at spille kamp og i pauserne bliver der hygget med frugt, kage og lignende. Pigerne har netop deltaget i Frejas store afslutning med overnatning for børneafdelingen, som blev afholdt i Nørresundby Idrætscenter. Der var rigtig stor opbakning fra piger – 15 deltog og pigerne fik spillet en masse fodbold, bordtennis, de var til boksetræning og var sammen med alle de andre i svømmelandet. Det var nogle glade, men trætte piger (og voksne ☺) der blev hentet søndag af forældrene. Her i det sene efterår hygger pigerne sig med træning på kunststofbanen en gang om ugen, bl.a. med træningskampe mod KFUM, som de elsker at slå ☺ Pigerne er også tilmeldt en indendørsturnering i år, så vi skal ud og spille lidt kampe her hen over vinteren. På vegne af Frejas superseje U10 piger og med et ønske om en super god jul/vinter til alle Frejanere. Tina Torp Staffe, adm inis trator

U10 drenge - Mas s er af energi på årgang 2006 Efterårssæsonen startede allerede i slutningen af sommerferien. Her deltog årgangen med to hold i Vildbjerg Cup. En fantastisk

turnering med mange spillere, kampe, hold, sjove ting og godt humør. Vi stillede med et hold i både A- og B-rækken. Holdet i Arækken startede med at få en hård snitter mod de senere vindere fra Svogerslev. Holdet fandt

Kystens Perle Bådehavnsvej 10 9000 Aalborg Tlf. 98 11 41 87

45


U 10 drenge dog hurtigt rytmen igen og kom ind på en flot 4. plads. I B-rækken stillede vi med et blandet B/Chold. Det var lidt op ad bakke mod nogle rigtig stærke modstandere. Humøret var heldigvis højt og alle drengene havde en super tur. JBU-Turneringen I JBU-turneringen stillede vi med et A-hold, to B-hold og et i Crækken. A-holdet og B1-holdet stillede med de samme spillere til næste alle kampe og begge hold vandt stort set alle kampene – heraf en del ganske stort. På B2 og

C-holdet var der en større udskiftning blandt spillerne, som gjorde at nogle drenge spillede med på begge hold, mens andre ikke kom så tit. De mange udskiftninger betød også at der var nye spillere med på begge hold fra kamp til kamp. Det gjorde det lidt svært at finde en rytme i spillet og der blev ikke en fast stamme på holdet. Resultatmæssigt var der både sejre og nederlag. Træningen og trænerne Årgangen har en fast stamme af trænere med Rasmus og Christian i spidsen, suppleret med en række medtrænere hvor specielt Per,

www.suncharter.dk

2015 015 STJERNEV VINEN I NEN 2 2011 2011 TORRES TORRES GR GRAN AN C CORONAS ORONAS AO PENEDÈS, MIGUEL TORRES

80

NU PR. FL.

UGENS VIN på ww w.aov.dk

RETRO TR LUKSUSVIN UKSUS

SP AR 4 5,SPAR 45,-

PR. FL. www.vinspecialistenaalborg.dk

VINGÅRDSGADE VINGÅRDSGADE 13-15 13-15 • AALBORG AALBORG • TLF. TLF. 98125290 98125290 • AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK AALBORG@VINSPECIALISTEN.DK

46

Alt om vin

Kristian og John trækker et stort læs. Til kampe er Anders (Daniels far) og Christian (Antons far) kommet på banen for C-holdet og de har en herlig positiv tilgang til begivenhederne på banen og sammen med drengene. Der har været træning tirsdag og torsdag samt der har igen været tilbud om ekstra tekniktræning om fredagen. Det er en super god træning hvor alle drenge bliver udfordret og imødekommet på det niveau, som de er på. Stor ros til trænerteamet for at skabe disse rammer og for det meget store engagement. Stæv ner Årgangen deltog i Vejgaard Cup med to hold i A-rækken og to hold i B-rækken. I A-rækken startede 2. holdet med at vinde 2-1 over 1. Holdet! Omvendt endte 1. holdet med at blive samlet vinder af turneringen, mens 2. holdet havde nogle hårde kampe og fik flere store nederlag. Det gav dog drengene og trænerne et billede af, hvad der kræves for at spille med i A-rækken. På de to hold i Brækken havde det været nødvendigt at supplere med spillere fra U9, da der indløb en håndfuld sene afbud. Det blev en lidt blandet fornøjelse med både store sejre og nederlag. Vi stillede også med to hold i et stævne i Storvorde. Her blev det til en 2. plads i A-


U 8 drenge rækken og en fornem turneringssejr i B-rækken. Vi deltog desuden med et 8-mandshold til Vejgaards afslutning. Vi stillede med et blandet hold, som gjorde det rigtig godt på den store bane med de meget større mål. Overnatning på Freja og Nørres undbyturen Socialt har der været en overnatningstur på Freja og deltagelse i den fælles afslutningstur i Nørresundby. Næsten alle drenge har deltaget og de har hygget sig, spillet bold, spist kage og slik, lavet bomber i svømmehalen og sikkert meget mere. Tak for efter hektis k efterår Morten Lars en, forælder U9-drengene På U9-drenge spiller i dag ca. 25 friske drenge, som gennem hele sæsonen har trænet to gange om ugen. Til træning er der hver gang højt humør og meget energi, som kanaliseres over i mange varierede trænings- og spiløvelser. Vi er beriget af et dygtigt trænerteam, som møder velforberedte op til hver træning for at give drengene gode fodboldoplevelser. Drengene har deltaget i en lang række kampe, stævner og turneringer gennem året. Der er som regel run på pladserne til kampene – der er mange friske drenge, der gerne vil give den gas på banen. I sommer havde en af trænerne

sammen med en forælder arrangeret en fælles tur til København, som bød på mange sociale oplevelser og fodboldoplevelser. Forældrene husker formentlig mest overnatningerne i et ”lidt lurvet” klubhus i Valby, men drengene husker med garanti bedre landskampen i parken og alle deres hyggelige timer sammen. U9-drengene bakkes op af en lang række forældre på sidelinjen, som gerne hjælper til med at slæbe mål, kegler, trøjer, være aktive ”stationer” i træningen, vandbærere og bolddrenge. De mange forældre kører også gladeligt superstjernerne til kampe – og der er godt med kaffe, tæpper og snakketøj med i tasken. Alt i alt et rigtigt godt år for drengene. U8 drenge Så er udesæsonen for U8 slut for dette år. Drengene har haft en fantastisk sæson med masser af træning og gode oplevelser. I denne sæson er drengene startet op på træning to gange om ugen og de har været meget glade for den ekstra træning. Der er omkring 25 drenge i U8-årgangen, så der er altid masser af friske drenge med masser af energi på plænen. Drengene har deltaget i en del DBU-kampe, hvor det er gået rigtig godt. Alle holdene har scoret en masse mål, spillet rigtig godt og kæmpet for hinanden. Nu

er kampene (endeligt!) på 5mands baner, så der skal løbes og kæmpes mere for resultaterne. Sæsonen har også budt på en del stævner. Blandt andet var drengene med i Aalborg City Cup for første gang! Både forår og efterår har drengene været til turneringer i Vejgaard, Vaarst, KFUM og ikke mindst i Gug, hvor det ene hold tog pokalen med hjem. Super flot gået! Socialt har drengene også haft en god sæson. I foråret var drengene til deres første træningslejr i Freja med overnatning i klubhuset. Drengene havde en skøn tur. De fik spillet en masse fodbold og kom trætte hjem. Drengene var også med til børneafdelingens store afslutning i Nørresundby. Denne gang sådan helt rigtigt med. De overnattede sammen og havde det super hyggeligt sammen. Der blev både bokset og spillet streetfodbold, svømmet og fjollet. Alt i alt en rigtig god og sjov tur. Nu står indendørssæsonen klar og drengene er helt sikkert klar til endnu mere fodbold.

47


TrĂŚnerlederafslutning 2015

48


Gem krudtet til det helt store brag:

Fyrværkeri· salg på Freja Freja’s hold der i 1957 sikrede oprykning til jyllandsserien. Bagest fra v.: Træner Arne Holt, KurtDahl, Poul Bjeldbak, Jørn Toft, Børge Jønsson, Frode Mortensen og UKformand Poul Ottesen. Midterste række fra v.: Eigil Koch, Jørgen Lund Pedersen, Bent Pedersen og Chr. Pedersen. Forrest fra v.: Per Christiansen, Jørn Bach og Henning B. Nielsen

En kanonskytte er væk...

27. - 28. december åben kl. 10 - 18 29. - 30. december åben kl. 10 - 20 31. december åben kl. 09 - 16

Børge Jønsson var vestbydreng, og som sådan per definition Freja-dreng. Han var en markant centerforward med en god fysik og et godt målinstinkt, som vel kom allerbedst til udtryk da han satte den all-time-uopnåelige scorerekord i Freja. Uanset om modstanderen hed Skelund-Veddum og det var i ynglingerækken i 1948. Freja vandt 27-0 og Børge s corede de 15. Året efter debuterede han som 1. holdsspiller. Men studier og arbejde gjorde, at han, indtil han i oprykningskampen i serie 1 i 1958 spillede en super sidste kamp, ”kun” nåede 60 førsteholdskampe og leverede 19 scoringer. Børge overtog faderens entreprenørforretning: H. Jønsson & Søn, og firmaet med Børge ved roret var en naturlig del af entreprisen på Frejas forrige klubhusbyggeri først 60’erne. Børge var en hyggelig og omgængelig fyr, som qua firmaet var Freja en sikker sponsor i årevis, og Børge var da også medlem og fulgte Freja til sin død. Det er stangsikkert, at Sam synger for kanonskytten Børge, når han lander deroppe I ved… ved skyen… /Melis

- og så danser Freja af for i år

Tak for en flot sæson 2015 3497


Redaktion "Frejaneren":

Christian Hjulmand .......................................24 82 78 44

B-trup: Serie 3 og serie 4,1

Keld Jensen ...................................................20 13 80 77 anke@stofanet.dk

christian@hjulmand.net

Jan Knudsen, serie 3 træner..........................26 36 21 74

Arne Frandsen .............................................22 94 15 93

Hoegaard09@gmail.com

arnefrandsen@gmail.com

Torben Nymark, ass. træner...........................51 41 45 21

Baneanlæg og klubhus: Aalborg Freja..................................................98 13 31 13 Vestre Fjordvej 15 · 9000 Aalborg

www.aalborgfreja.dk

torbennymark@msn.com

Vennerne: Jan Daucke ...................................................25 27 12 85

C-trup: Serie 4,2, serie 5 og serie 6

daucke@live.dk

Peter Grillo Frederiksen, serie 5 træner .........26 83 37 69

mail: aalborgfreja@aalborgfreja.dk

peter@pgf-design.dk

Baner og klubhus:

Mikkel Lundtoft Kristensen, serie 5 træner....20 99 70 20

Hovedbestyrelse:

Ole Madsen ...................................................40 76 87 11

mikkel.lundtoft@hotmail.com

Jan Daucke, hovedformand ..........................25 27 12 85

inspektor@aalborgfreja.dk

Jan Fisker Bruun Jørgensen, serie 6 træner .22 12 14 11

daucke@live.dk

Bent Christensen ..........................................22 98 07 26

Fisker22@gmail.com

Jan Petersen, næstformand ...........................22 44 74 14

Bentchr63@gmail.com

Patrick Skoda, kontaktperson serie 6 ...........26 91 57 83

janpetersen@stofanet.dk

Tom Nielsen ............................................. ....26 16 49 00

pbskoda@gmail.com

Martin Jørgensen, ungdomsformand ...........22 82 41 46

tomnielsen7@gmail.com

Mikkel Petersen, kontaktperson serie 6 .........26 27 85 13

martin_joergensen4@hotmail.com

Jan Petersen ..................................................22 44 74 14

Mikkelcp92@gmail.com

Bo Pullich, kvindeseniorformand...................25 11 77 23

janpetersen@stofanet.dk

bo@pullich.dk Bjarne Pedersen, herreseniorformand ...........29 42 99 52

Old Boys afdelingen:

Tøj og bolde:

Old Boys: Dan Sørensen ...............................30 78 13 97

Bjarne.Pedersen@Gammelhasserisskole.dk

Bent Christensen ..........................................22 98 07 26

dan.s@live.dk

Ole Post Madsen, økonomiformand ..............40 76 87 11

Bentchr63@gmail.com

inspektor@aalborgfreja.dk

Morten Kjær Jensen ......................................25 53 20 51 mk@smv.dk

Cafeteria-udvalg:

Grand Old Boys: Michael Mathiesen .............40 44 44 20

1.-2. holdsudvalg herrer:

Lars Johannesen ..........................................22 50 40 68

micmar@stofanet.dk

Bjarne Pedersen ............................................29 42 99 52

lars.schaumburg@mail.dk

Henrik Nielsen ..............................................25 27 12 36

Bjarne.Pedersen@Gammelhasserisskole.dk Karsten Mortensen ........................................40 13 16 65

Kvindeudvalg:

hji@sparnord.dk

Arkiv-udvalg:

Super Grand Old Boys: Ole Bach ..................40 11 90 33

Keld Jensen ..................................................20 13 80 77

obach@stofanet.dk

anke@stofanet.dk

Veteraner: Jan Brandt ...................................31 48 72 20

Medlemmer/kontingent:

Superveteraner: Tom Nielsen .......................26 16 49 00

Jan Petersen ..................................................22 44 74 14

tomnielsen7@gmail.com

Bo Pullich ......................................................25 11 77 23 bo@pullich.dk

Kasserer:

mail.jan.brandt@gmail.com

janpetersen@stofanet.dk

Ole Madsen....................................................40 76 87 11 inspektor@aalborgfreja.dk

Inspektør:

FrejaShoppen:

TRÆNERE OG LEDERE I KVINDESENIORAFDELINGEN:

Ole Post Madsen............................................40 76 87 11

Jyllandsserien, serie 1 og serie 2:

inspektor@aalborgfreja.dk

Kim Johannesen, JS træner ..........................60 12 40 78

Ole Madsen ...................................................40 76 87 11 inspektor@aalborgfreja.dk

Kampfordeler:

kimjohannesen9220@hotmail.com

Internet-udvalg:

Bettina Madsen, ass. træner ..........................27 15 01 02

Lars Mørch ....................................................22 13 39 22

bethham23@yahoo.dk

lars@morch.dk

Finn Nielsen, serie 1 træner ...........................20 14 30 37

Lars Johannesen ..........................................22 50 40 68

finnsmil@hotmail.com

lars.schaumburg@mail.dk

Henrik Ladefoged, serie 2 træner...................31 43 03 41

Sponsor-udvalg: Jesper Thomsen, formand ............................26 14 70 95 hedegaard00@gmail.com Jens Kærvad Pedersen .................................22 11 81 81 kaervad@gmail.com Lars Johannesen ..........................................22 50 40 68 lars.schaumburg@mail.dk Ole Post Madsen ..........................................40 76 87 11 inspektor@aalborgfreja.dk

TRÆNERE OG LEDERE I HERRESENIORAFDELINGEN:

heffar.ladefoged@gmail.com

A-trup: DS og serie 2

Nikolaj Nielsen, målmandstræner .................31 57 63 09

Jan Werther Larsen, DS Træner.....................23 83 97 97

nni@sanistaal.dk fwimony@hotmail.com

Mogens Basse Henriksen, holdleder S2

larsen.werther@gmail.com

Charlotte Krogh, fys. .....................................27 21 88 67

Chris Jensen, ass. træner .............................29 43 09 08

CkrogS@stofanet.dk

Chrisdalgaard@gmail.com Nikolaj Nielsen, målmandstræner ..................31 57 63 09 nni@sanistaal.dk Niklas Mortensen, fys. ..................................31 72 40 58

TRÆNERE OG LEDERE I

50


UNGDOMSAFDELINGEN:

Anna Marie Corfits Johansen, holdleder........29 82 32 15

U8 drenge, årgang 08

Martin Jørgensen, ungdomsformand ...........22 82 41 46

am_corfits@hotmail.com

Rene Tengstedt, træner .................................28 44 64 39 tengstedt50@gmail.com

martin_joergensen4@hotmail.com Målmandstræner ungdom

Henrik Læborg, træner...................................30 22 61 72

U19, årgang 97/98/99

Simon Gasberg, ...........................................26 28 82 60

hlaeborg@hotmail.com

Jens Peter Bendixen, 1. holdtræner ..............20 74 01 61

simon_gasberg@hotmail.com

jp.bendixen@hotmail.com Simon Klindt Ejlertsen 2. holdstræner ...........28 40 59 08 simon.ejlertsen@gmail.com

TRÆNERE OG LEDERE I BØRNEAFDELINGEN: Børneudvalg:

U16, årgang 00 Finn Christensen, 1. holds træner..................21 47 83 08 fchri@ferslevskole.dk Martin Ingvorsen,1. holdstræner ...................40 57 68 29 ingersen7@hotmail.com Jacob Christensen, 2. holdstræner ................61 10 39 69

Morten Ubbesen, formand ............................20 68 17 17 mu-kultur@aalborg.dk

christofferfc@gmail.com Jesper Kristensen, Administrator ................28 10 84 10 jek@keylearning.dk

grevrasmus@gmail.com Peter Sønderlund ..........................................22 50 12 42 ps8sport@gmail.com

Anton Meedom, 1. holdstræner ....................20 18 81 44 AntonMeedom@hotmail.com Mick Alsted, 1. holdstræner...........................31 77 04 25 mickjaal@gmail.com

Kristian Stavad, 1. holdstræner ...................26 84 57 96

Peter Bang, 2. holdstræner ............................22 89 72 78 peterbang1992@hotmail.com Ole Olsson, administrator ..............................24 60 07 62 dorteoleolsson@stofanet.dk

Rene Kumar, 2. holdstræner .........................27 11 22 97 Magnus, 3. holdstræner Kim Nielsen, målmandstræner sluger1970@icloud.com Trine Theilmann, administrator ....................20 86 52 00 trine@husetmoller.dk U11 drenge, årgang 05 Jørn Thorgaard, Træner ................................22 47 17 85 iabtatr@gmail.com Lars Møller, Træner .......................................20 70 05 85 ars.moller@stofanet.dk Rene Svendsen, Træner ................................61 33 32 64

U14, årgang 02 Theis Larsen,1. holdstræner ..........................28 68 72 32 Theis.larsen90@gmail.com Christian Gubi Mogensen, 1. holdstræner .....20 85 28 07 kondiknud@hotmail.com Rikke Ørsted, administrator ...........................30 96 87 96 rcthomsen@mail.dk

U6/U5 drenge, årgang 09/10 (Drenge og piger) Simon Krog, Træner .....................................29 21 69 73 swkrog@gmail.com Piger U12, årgang 04 Julie Bruun, træner ........................................20 87 61 44 juliebruun@yahoo.dk Gertrud Sindbjerg, administrator ..................30 20 05 55 ggs@ah.dk

kristian@ednord.dk

Frederik Holt, 2. holdstræner .........................51 91 18 26 frederikholt@msn.com

su@aalkat-gym.dk

William Bruun, træner U12 drenge, årgang 04

renekumar@hotmail.com U15, årgang 01

Susanne Seehausen, administrator

Rasmus Greve Henriksen, administrator 22 79 30 91

mrgunners_jr@hotmail.com Christoffer Høj Sørensen, 2. holdstræner 22 66 69 56

Claus Holstein Bro, administrator..................91 53 71 61 clausbro@hotmail.com

hyldgaard1@gmail.com

U11 piger, årgang 05 Camilla Klausen, træner .................................23 98 45 02 CamillaKlausen93@hotmail.com Camilla Bang, træner .....................................42 92 16 40 Camilla.Bang@hotmail.com Nikolaj Aarøe Jensen, administrator frejapiger2005@gmail.com U10/U9 piger, årgang 06/07 Chalotte Harrig, ræner ..................................24 41 77 70 chalotte@harrig.dk Torben Rydahl, træner vesterled17@stofanet.dk Tina Torp Staffe, administrator ....................72 69 13 15 erik@staffe.dk

Anders Møller, Træner ..................................30 29 00 23 heidioganders@hotmail.com Kim Pedersen, Træner ..................................24 45 95 39 basse123@email.dk Jan Møller, målmandstræner ........................26 18 56 62 janoglotta@stofanet.dk

U8 Piger, årgang 08 Anders Møller, træner ....................................30 29 00 23 heidioganders@hotmail.com Gustav Vernal, holdleder................................41 58 11 81 gustav.vernal@gmail.com

Bjørt Nybo, administrator .............................28 23 42 37 Piger U17, årgang 99/00

aalborgfreja05@gmail.com

Mathilde Degn Jensen, træner .......................53 50 06 68 mathildedegnjensen@hotmail.com Anna G. Henriksen, træner.............................61 45 99 71 musse_gh@hotmail.com Lone Broe, Administrator loneb.dalsgaard@alfalaval.com

U10 drenge, årgang 06 Peter Sønderlund, Holdleder .........................22 50 12 42 ps8sport@gmail.com Rasmus Henriksen, Træner ...........................22 79 30 91 grevrasmus@gmail.com Christian Kjølby, Træner ................................27 84 30 60

Piger U15, årgang 01

ckjolby@gmail.com

Johnny Svendsen, træner .............................60 13 33 82 johnnytrine@gmail.com Gry F. Svendsen, træner ...............................26 18 87 16 gryfuglsangsvendsen@gmail.com

U9 drenge, årgang 07 Thomas Rønfeldt, Træner .............................31 31 65 81 thr@law.aau.dk Thomas Kjeldsen, Træner .............................24 29 00 43

Piger U14/13, årgang 02/03 Birte Fjordvald, Træner .................................24 23 19 88 b_fjordvald@hotmail.com Rasmus Bech Frandsen, ass. træner .............27 74 44 76 rbf@kubenman.dk

thomas@kjeldsen.mail.dk Arne Banasik, Træner ....................................24 82 03 16 arne_banasik@hotmail.com Kristine, administrator KFJ@ucnact2learn.dk

Produktion: Tegnerne ApS Tryk: Støvring Bogtryk/Offset ApS Oplag: 1.000 stk. 2 gange årligt Frejaneren er også tilgængelig som PDF på www.aalborgfreja.dk

51


Frejaneren 2 2015  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you