Page 1

WWW.BOOMKER.NL

MEI 2014 PAGINA 36

BOOMKER BOEKEN FIETSTOCHT

Voor boeken fiets je niet om, voor Boomker Boeken wel! Wij zijn een van de partners van de fietstocht HarenHaren op zaterdag 28 juni a.s. Boeken hebben vaak overal dezelfde prijs. Bovendien komen ze allemaal van dezelfde plank uit hetzelfde Centraal Boekhuis. Een boek kun je in iedere boekhandel kopen, en zelfs van achter de computer thuis of op het werk kun je boeken bestellen. Er zijn echter webshops die kosten berekenen voor toezending. Er zijn ook webshops, zoals die van ons, die altijd alles gratis thuisbezorgen. Voor onze webshop loont dus het de moeite om “om te fietsen”. Je kunt er in onze webshop op www.boomker. nl ook voor kiezen om het boek in de winkel af te halen als dat beter uit-

komt. Het is zelfs mogelijk om het te ruilen als het niet bevalt. Natuurlijk kun je vanuit de webshop ook een aantrekkelijk geprijsd e-boek laden op jouw tablet. Mocht dat niet goed lukken, dan helpen wij uiteraard graag. Een boek voor jezelf of een boek om weg te geven, een moeilijk of een makkelijk boek, een actueel boek of een boek waarnaar we op zoek moeten: wij zijn in de winkel om te helpen en te adviseren. Boekverkopen is ons vak en we doen het graag. En als u dan toch in de winkel bent, hebben we ook prachtige series wenskaarten, bureauspullen en andere hebbedingetjes. Voor Boomker boeken in Haren moet je dus gewoon omfietsen!

COLUMN

‘De coöperatie is één groot genoegen’ De coöperatie Boomker telt sinds februari 2014 ruim honderd leden en heeft een ledenvergadering en een betrokken bestuur, dat bestaat uit vijf mensen. De leden van de coöperatie stemmen over de begroting, over het bestuur en over de grote investeringen. Invloed hebben ze al naar gelang de omvang van hun aandeel. Wat leuk is aan een coöperatie is dat je zoveel feedback ontvangt van de leden. Je hebt honderd enthousiaste ambassadeurs die als het nodig is een handje willen uitsteken. Hét verschil met crowdfunding is dat de Harense aandeelhouders niet alleen geld gedoneerd hebben, maar dat ze ook zeggenschap hebben. Ze tonen ook betrokkenheid, waardoor ze meer bijdragen dan alleen geld. Als directie is het nu de uitdaging om ook hun inhoudelijke inbreng een plek te geven. Elk gesprek met de klanten en aandeelhouders geeft nieuwe ideeën. We krijgen voortdurend een spiegel voorgehouden en het kost niets. Het is een groot genoegen.

Henk Boomker

AGENDA BOOMKER 9 MEI

Marjoleine Oppenheim

Aanvang 19.30 uur in de boekhandel, Gratis entree, aanmelding gewenst. Prijs boek € 18,95, e-book € 14,99 Marjoleine Oppenheim-Spangenberg is in 1995 met haar moeder en broer in Auschwitz. Ze bevinden zich in bijzonder gezelschap: de historicus Loe de Jong (de man van haar moeder) en prins Claus met zijn drie zonen. Voor haar moeder is het de eerste keer dat zij terug is in het kamp. Het bezoek is voor Marjoleine een keerpunt: ze staat oog in oog met een verleden dat niet het hare is maar dat wel haar jeugd nadrukkelijk bepaalde. Over zij en ik is een glashelder dubbelportret waarin Marjoleine Oppenheim-Spangenberg twee generaties vrouwen en de invloed van kleine gewoontes binnen een gezin schetst.

16 MEI

Albert Heringa

Lezing op vrijdagavond 16 mei om 20.00 uur in de boekhandel. Gratis toegang, aanmelding gewenst. Prijs boek €19,95 Albert Heringa beschrijft in dit boek alle feiten en achtergronden rond het leven en de dood van zijn moeder. Vanwege haar zelfdoding, waar Nan Rosens in 2010 de documentaire De laatste wens van Moek over maakte, werd zij aan de anonimiteit ontrukt. Hij vertelt over de verschillende fasen in haar leven. Ze was niet echt ziek, maar wel ‘klaar met haar leven’ en wilde geen honderd worden. Heringa beschrijft in detail hoe hij zijn 99-jarige (stief)moeder, die haar leven voltooid vond, hulp bij haar zelfdoding gaf, waarmee hij een strafbaar feit beging. Het boek wordt geleverd inclusief DVD met de volledige documentaire van Nan Rosens, die eerder werd uitgezonden op NCRV-tv.

31 MEI

Kroegenbridge-toernooi Op zaterdag 31 mei is onze boekhandel een van de locaties waar het kroegenbridge-toernooi zal worden gespeeld. Er wordt die dag aan twee tafels door 64 bridgers gespeeld.

INFO DE AGENDA VAN HAREN Al onze activiteiten zijn niet alleen te vinden op de website www. boomker.nl maar ook op www.deagendavanharen.nl. Decennialang is onze boekhandel al betrokken bij de cultuur in Haren en organiseert zij samen met de Commissie Letteren van de Culturele Raad en de Openbare Bibliotheek lezingen over actuele thema’s. We kunnen u ook persoonlijk op de hoogte houden door middel van onze nieuwsbrief. Mail dan uw adres naar info@boomker.nl. Na de zomer zal ook onze Facebook-site weer actief zijn.

Bridge is het spel van bieden en uitspelen. Dat lijkt precies op ons vak: een mooi assortiment aanbieden en daarna het spel spelen van het verkopen. Soms heb je mooie kaarten, een andere keer mislukt de strategie. Wij proberen de goede boeken op het juiste moment in huis te hebben. En als dat niet lukt, kunnen we ze snel bestellen. Bridgen verveelt nooit. Net zo min als boekverkopen.

3 JUNI

Pauline Broekema

20.00 uur, entree € 5.00; Reserveer vooraf de lezing en het boek. € 19,95, verschijnt eind mei Als ze op zoek is naar het verhaal achter een familiedrama, verliest Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Grenzen van tijd en plaats vervagen en niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven. Het Boschhuis is de geschiedenis van rauwe tabakspioniers op Sumatra, een boerenleven aan de Zuiderzee, wereldverbeteraars in een lommerrijk Utrechts villadorp en het gewelddadige einde van een naïeve droom: oom Pieter ter Beek wordt in 1944, zes maanden voor de bevrijding, door de Duitsers gefusilleerd.

MAGAZINE

400 jaar Groningse universiteit Magazine en tijdlijn over 400 jaar Groningse Universiteit ook bij Boomker Boeken te koop. In 2024 heeft de Rijksuniversiteit Groningen zo’n 35.000 studenten. Engels is dan de officiële voertaal en er zijn eigen universitaire vestigingen op diverse continenten. Dat voorspelt collegevoorzitter Sibrand Poppema in het Magazine For Infinity, dat ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen verschijnt. In het magazine, dat in een Nederlandse en Engelstalige editie verschijnt, worden heden, verleden en toekomst van de universiteit met elkaar verbonden. Het magazine geeft een veelkleurig beeld van de universiteit, met interviews, reportages, columns, anekdotes en persoonlijke verhalen. Het laat zien hoe toponderzoekers van nu op de schouders staan van illustere voorgangers, maar geeft ook een blik op de toekomst. RUG-huishistoricus Klaas van Berkel verkent het eigen karakter van de universiteit: de open bestuurscultuur, de experimenteerdrift en de hechte relatie met stad en regio. Prinses Marilène blikt terug op haar studententijd en een Duitse studente gaat op zoek naar het verhaal achter Aletta Jacobs. Drie geschiedenisstudenten ontwikkelden een historische tijdlijn over 400 jaar Groningse universiteit. Van de opening van de universiteit en de levendige stichtingsakte van 1614 naar de viering van het 400-jarig bestaan in mei en juni van dit jaar. Het Magazine For Infinity (62 pagina’s) heeft een Nederlandse en Engelse editie en kost € 2,50. Daarvan gaat 50 cent naar de Gift for Infinity, het wetenschappelijk onderzoek Actief Oud is Goud.

EXPO

Foto-expositie Beeldspraak In 1984 stond fotograaf Johan van Drunen aan de wieg van fotoclub ‘Beeldspraak’ die haar 30-jarig bestaan viert met een etalage-expositie in Harense winkels. Van 10 mei tot 1 juni exposeren de leden hun mooiste werk in 55 etalages in het centrum van Haren. Deze expositie wordt 10 mei om 15.00 uur bij boekhandel Boomker door wethouder Theo Sieling geopend. De groep fotografen en genodigden trekt vervolgens door het dorp langs de etalages waar de foto’s hangen. Zie: www.fotoclubbeeldspraak.nl

Boekenkrant mei 2014 Boomker editie - achterzijde  
Boekenkrant mei 2014 Boomker editie - achterzijde  

Naast de reguliere editie van de Boekenkrant maken we speciale edities voor boekhandels waarbij voorzijde en achterzijde wordt aangepast, ee...

Advertisement