Page 1

anje + planer za venč

www.recida.rs

Broj 33, godina VI, 2012.

ZA POSEBAN DAN BESPLATAN VODIČ


Reci da Vam predstavlja Pozitivan stav, otvorenost uma, ljubav koju isijavate... privući će sve one dobre stvari u vaš život i učiniti da sa lakoćom postižete sve što zamislite, počev od savršenog dana venčanja. Dragi mladenci, nema razloga da vaše venčanje ne bude onako kakvo ste ga zamislili – glamurozno, raskošno, da na pravi načn oslikava vas i vaše emocije. Moda Trendovi Nakit Venčanice Torte Restorani Cveće Dekoracija Ideje Pozivnice Saveti Tradicija Ketering Medeni mesec Lista poklona

Neko je jednom rekao da je ljubav najlepši predbračni ugovor na svetu – kada nešto “potpisujete” srcem, odluka može da bude samo prava. Kada shvatimo da s nekim želimo da provedemo ostatak života, postajemo nestrpljivi da taj “ostatak” što pre počne. A počinje danom venčanja – veličanstvenom proslavom u kojoj su salivene sve divne emocije koje nosimo u srcu i sve one lepe želje za buduće dane...

U PRODAJI NA KIOSCIMA i u digitalnom formatu

www.novinarnica.net/reci_da

1. -2. dece m b a r 2 0 1 2 . - Hot el M e t ropol Pa l a c e info: 060 5 8888 01 www.be lgr ade we ddingshow.com


IČ TAN VOD

BESPLA

er + plan

N DAN

EBA ZA POS

s

da.r w.reci

ww

je

an za venč

2012. godina VI, Broj 33,

uvodna reč P

Foto: Shutterstock

SAMO NAPRED RECITE DA!

laneri venčanja se uglavnom slažu u jednom – da je za kompletnu organizaciju venčanja optimalan period od 6 meseci, da bi sve bilo brižljivo osmišljeno, isplanirano do detalja i realizovano bez greške, po tačno utvrđenom scenariju. Prvi korak – inspiracija, boje, detalji, uzorci, modeli... Ako planirate venčanje na proleće ili leto sledeće godine, onda je poseta Belgrade Wedding Show bila pravi momenat da se informišete o najnovijim trendovima, nadahnete novim idejama i na vreme otpočnete sa pripremama. Možemo slobodno reći da smo otvorili novu sezonu venčanja na jedan ekskluzivan i spektakularan način i sasvim sigurno inspirisali mnoge da počnu da zamišljaju sebe u glavnoj ulozi na jednom venčanju. Časopis Reci da, kao organizator, i izlagači su se svojski potrudili da u Beograd donesu duh svetskih metropola i prezentuju sve ono što je najekskluzivnije u sferi venčanja, a što i naši mladenci sa uspehom mogu primeniti. Ovim putem vas i pozivamo da nam pišete i prenesete svoje utiske, sugestije; šta je ono što vas je posebno oduševilo, kako vi zamišljate svoje venčanje i šta će se od viđenog naći na vašoj “wedding checklist”. Ukoliko ste nešto propustili, u ovom vodiču predlažemo vam puno dobrih adresa gde će vas srdačno dočekati i pomoći da vaše venčanje bude upravo onakvo o kakvom zajedno sanjate. Vaša, Ivana Rađenović Navijamo za vas! Urednica DODATAK ČASOPISA RECI DA BROJ 33, IZDA IZDAVAČ Reci Da d.o.o., Bul. Mihaila Pupina 199/v, Novi Beograd, Tel:+381 11 26 03 905, Mob:+381 605 8888 15 e-mail: office@vencanje.rs www.recida.rs GLAVNI I ODGOVORNI ODGO UREDNIK Ivana Rađenović MARKETING Gordana Vladić SEKRETAR Minja Stojanov

6

ŠTAMPA Rotografika RECI DA CIP - Katalogizacija u publikaciji Narodna biblioteka Srbije, Beograd ISBN 86-83175-17-0 COBISSSR-ID 115537164

REDAKCIJA NE ODGOVARA ZA SADRŽAJ OGLASA


D

Korak po korak do savršenog velikog dana

ragi naši mladenci,

Shvatili ste ozbiljnost situacije – venčanje je više nego ozbi-ljan projekat u kome ćete ipak beskrajno uživati! Zakazivanje datuma venčanja, potraga za ambijentom u kome ćete proslaviti svoju ljubav, bezbrojni sastanci, dogovori, pregovori, čar isprobavanja bajkovitih haljina.. sve ove stavke upišite u svoj rokovnik jer će vam naredni period biti ispunjen upravo njima. Specijalno namenjen mladencima, vodič „Samo reci da i vodiću te.. „ biće vam sjajna podrška, pomoć i podsetnik – šta sve treba uraditi, šta ne smete zaboraviti.. kako bi vaš dan „Da“ zaista bio dan koji će po svim segmentima poneti epitet „naj“. Kao što ste odabrali jedno drugo kao nekog ko je stvoren upravo za vas, tako moraju postojati i savršene burme, po vašem ukusu, predivan par cipelica za hod kao u snovima, baš ona prava torta koja će biti simbol slatkih želja.. Nije vam potrebna magija da biste imali venčanje iz bajke! Dovoljno je da se obratite stručnom osoblju restorana, iskusnim organizatorima svadbenih proslava, vrhunskim dekoraterima koji će sa zadovoljstvom ispunjavati vaše zahteve. Ne budite skromni – mladencima je sve dozvoljeno! Izuzetna nam je čast i privilegija da budemo deo i vašeg venčanja! I bićemo prvi koji će vam nešto pokloniti! Za vas smo pripremili SHOPPING KARTICU sa kojom ćete ostvariti brojne popuste kod renomiranih zlatara, fotografa, poslastičarnica.. Savršen poklon koji će vam omogućiti dobar start! Da biste se na pravi način informisali o kulturi, tradiciji i trendovima za venčanja, potražite na kioscima novi broj časopisa „Reci da“!

8


korak 1 i 2 K

Šta vam je potrebno od dokumenata prilikom zakazivanja venčanja?

Otkrijte O tk čaroban svet nakita vrhunskog dizajna! vrhuns

ako biste mogli da se venčate u opštini i/ili crkvi, neophodno je da prethodno pripremite potrebnu dokumentaciju. Pomoć potražite od matičara sa kojim ćete dogovoriti i datum venčanja. Izvod iz matične knjige rođenih Izvod iz knjige državljana (ne stariji od 6 meseci) Lična karta (na uvid) NAPOMENA: Ova dokumenta važe samo za državljane Srbije.

A

Gde je najbolji izbor burmi? sada - burme!

Venčanje i brak vrhunac su povezanosti žene i muškarca. Simbol te povezanosti potvrđuju burme, jer burme su te koje predstavljaju najtrajniji i najvidljiviji znak ljubavi, a istovremeno su i jedina stvar koja je od prvog dana neraskidivo uz vas. Birajte ih pažljivo, biće u centru pažnje celog događaja. Budite svesni toga da ćete i posle dana DA nastaviti sa svojim svakodnevnim obavezama. Neka budu udobne kako bi uvek blistale na vašoj ruci.

10

BEOGRAD UŠĆE Shopping Center Bulevar Mihajla Pupina 4 +381 11 285 4448


korak 2 i 3

Da li će biti tradicionalne ili moderne, odluka je na vama. Zadovoljstvo nam je da vas uputimo na majstore koji će vam svojim savetima pre svega pomoći u izboru burmi i ostalog nakita. „Dragi, kupi mi dijamant“ str. 28 časopis Reci da, tekst koji predlaže najnovije trendove kada je reč o vereničkom prstenju – jer iako i vrapci već znaju da ste toliko zaljubljeni jedno u drugo, da ne biste mogli da zamislite ni dan razdvojeni, tek kada na (njenoj) ruci zasija prsten, tek onda je to ono, za stvrano! Zlatarna Zaks, Babić, Vitanov, Goldfish, zlatar Topalović, Celesta, Ivana – imena koja govore za sebe! Kada se već venčate, to ne znači da ne treba svoju dragu da obradujete atraktivnim komadom nakita – Principessa Ana i Frey Wille nude veliki izbor modernog i unikatnog nakita jedinstvenog dizajna. Posetite ih sve i izaberite kvalitet.

K

Gde da pronađete venčanicu po vašoj meri?

akva god da vam je mera ili ukus, sigurni smo da ćete sa zadovoljstvom birati uz naše preporuke. Došli smo do koraka u kome sve mlade najviše uživaju, a to je osmišljavanje svog stajlinga za poseban dan. Pronaći venčanicu iz snova koja će najlepši dan učiniti zaista posebnim nije nimalo teško, ukoliko postoji pravi izbor. Odaberite unikatnu haljinu koja uz vašu ideju dobija lični pečat u salonima venčanica Dar, Diamond, Milica Opačić, Dolce Vita ili kod domaćih dizajnera Verice Rakočević, Suzane Perić, Emilije Petrović, Peđe Nerić, Nine Dizajn.. Obavezno isprobajte modele ekskluzivnih haljina Sherri Hill. Njihove haljine možete nositi kao venčanicu ili haljinu posle 6. Verujemo da će i kuma pronaći model za sebe..

12


korak 4 i 5

Da nisam nešto zaboravila?

K

ako bi i vaš hod ka voljenom na dan venčanja bio glamurozan i kao život na visokoj nozi (ne kažemo ovo slučajno), pročitajte na 88 str. novog broja časopisa Reci Da. Znate ono, blješte blicevi, otvaraju se vrata i najpre vidite noge u fantastičnim cipelicama. Sad, treba imati priliku za ovakav performans i treba imati te divne cipelice. A imate je – venčanje je odličan momenat da se uživite u ulogu dive, a za ovo drugo obratite se Sergio Rosiju.

Kada napisati pozivnice?

C

vetni detalji, čipka i vez, posuđe iz bakine škrinje.. Inspiracija su za kolekcije novih pozivnica kojom se vraća duh romantike prošlih vremena. Detalji sa starih fotografija, nežni tonovi prolećnog cveća i pucketanje vinila..


korak 5 Vintage stil je način da nadahnete vaše venčanje i priredite nezaboravne trenutke sebi svojim najdražima.. Pozivnice su vesnici vašeg venčanja i njihov dizajn će najaviti stil vašeg venčanja. Naravno da su pozivnice neophodne kako bi obavestili sve vama drage ljude o datumu i mestu slavlja. Pošaljite ih vašim gostima, bar dva meseca ranije, pose-bno ukoliko neke od zvanica dolaze iz inostranstva. Neka i pozivnice nose vaš lični pečat, a gostima će zasigurno biti jedna od dragocenih uspomena sa vašeg venčanja. Izbor je veliki – boje, tekstura, papir, tekst, na vama je da izaberete pozivnicu koja će vašim najmilijima odškrinuti vrata vašeg čarobnog dana i koju će zauvek sačuvati kao najdražu uspomenu.


korak 5 Vaš „Reci DA“ će vam kao i mnogo puta do sada pomoći u izboru pozivnica! San Snova, Mušmula, Iskra, Happy moments i Simple će vam pomoći da u moru prelepo dizajniranih pozivnica i cvetića za kićenje svatova izaberete baš ono što će biti u skladu sa stilom vašeg venčanja. Danas postoji veliki izbor najrazličitijih vrsta papira, ukrasa, načina pakovanja pozivnica.. Razmislite o peru kao ukrasu kutijicu neobičnog oblika... kad dođe čas odluke, ali smo biće to jedinstvena uspomena

ili biseru, pa sve to zapakujte u Znamo, bićete na “slatkim mukama” sigurni da šta god da izaberete, svim vašim gostima.


korak 6 Kome možete da prepustite organizaciju venčanja?

А

ko ste po prirodi kreativne, uživate u osmišljavanju novih i drugačijih stvari (a možda i mislite da ništa nije dovoljno dobro ako vi tu ne umešate svoje prste) onda ćete sigurno sa radošću pristupiti izvršenju zadatka koji se zove – planiranje venčanja.” “Šta je to što biste trebale da znate, pre nego što se dohvatite olovke i ružičastog planera” naći ćete na 116 str. časopisa Reci Da. Mi dodajemo i apostrofiramo da, ukoliko vam je zaista stalo da vaše venčanje protekne besprekorno, obavezno, bez ikakvog razmišljanja angažujte agenciju za organizaciju. Ne bi bilo loše da, s obzirom na bitnost događaja, usmenim dogovorima dodate i pismeni gde vam se garantu-je ispunjenje dogovorenih usluga!

Jurija Gagarina 151A, Lokal 111, II SPRAT Tržni centar Piramida, Novi Beograd telefon: (011) 318 26 05 mobilni: (062) 345 479 www.vencanicedar.com tijanacvetkovic@hotmail.com


korak 6 Naš cilj je da vas “ubedimo” da uradite pravu stvar i obratite se agencijama Feliz, Svadbeni dekor, Nuptia, Simple, Ellena Dekoracije, Mušmula, Iskra, Happy moments, In art decor... Da bi vaše venčanje bilo spektakl za pamćenje, tu su vatrometi Gold line i pirotehnika Mirnovec. Ukoliko želite da vaš prostor dekorišete balonima kontaktirajte Balonmarketing. Kada već govorimo o dekoraciji balonima, imperativ za ovu sezonu jesu baloni u kombinaciji sa cvećem, kao i takozvane “balon eksplozije” (mnoštvo malih balona u jednom velikom), bilo bi dobro da odvojite vreme i posetite najprestižnije cvećare u gradu koje su se kroz višegodišnje iskustvo specijalizovale za dekoraciju svih vrsta proslava i svečanosti.

cvećara- galerija Reci da dobićete dovoljno inspiracije za neodoljivu dekoraciju pro-stora za vaše venčanje!

...cvetni snovi... tel./fax 011/ 2521-135 mob.tel. 063/ 7200-334 e-mail: cvecara.ramonda@gmail.com


korak 6 Ekskluzivnost događaja možete obezbediti i super prevoznim sredstvom koje će vam biti na raspolaganju za vožnju čitavog dana ili na sat, dva.. Mare limuzine ili fenomenalni beli Linkoln daće posebnu čar i izmamiće uzdahe svih onih koji vam se tog dana nađu na putu :-). Toplo vam preporučujemo da odvojite dovoljno vremena i uživate u tekstu „„Da“ i šta onda?“ str. 158 u časopisu Reci Da i upoznate se sa predlozima koje treba slediti, jer - Hej, pa konačno vas je pitao da se udate za njega! Naravno rekli ste Da. Sjajno, sad ste vereni i Reci da vam predlaže šta sve treba uraditi nakon toga (odmah pošto telefonirate mami). Svaka ljubav je jedna lepa priča, koja ima svoju istoriju, a venčanje svečana završnica samo jednog poglavlja te priče. Dan, kada će dvoje ljudi jedno drugom poveriti svoje srce zauvek, mora da bude poseban, kako njima samima tako i svima onima koji imaju čast da prisustvuju tim važnim trenucima. Zarad tog autentičnog doživljaja, veliku pažnju treba posve-titi dekoraciji prostora, odabranom da ugosti veselo društvo, koje ispraća srećni par u još lepšu budućnost. U tekstu „Veličanstvena predstava može da počne“ str. 102


korak 7 N

Cerimonia

Bidermajer

e zaboravite bidermajer! Vreme je da potražite najboljeg cvećara. Osim vaših želja i sklonosti pratite i svetske trendove i upoznajte se sa predlozima za vaš savršeni bidermajer po godišnjim dobima, a u tome će vam pomoći cvećare Ivona, cvećara-galerija Ramonda, cvećara Lane, Ellena dekoracije, Studio Mušmula, Iskra, Happy moments.. Isplanirajte šta biste voleli da imate od cvetnih dekoracija na svom venčanju i kako zamišljate svoj bidermajer.

Ekskluzivnost događaja možete obezbediti i super prevoznim sredstvom koje će vam biti na raspolaganju za vožnju čitavog dana ili na sat, dva.. Mare limuzine ili fenomenalni beli Linkoln daće posebnu čar i izmamiće uzdahe svih onih koji vam se tog dana nađu na putu :-).

Toplo vam preporučujemo da odvojite dovoljno vremena i uživate u tekstu „„Da“ i šta onda?“ str. 158 u časopisu Reci Da i upoznate se sa predlozima koje treba slediti, jer - Hej, pa konačno vas je pitao da se udate za njega! Naravno rekli ste Da. Sjajno, sad ste vereni i Reci da vam predlaže šta sve treba uraditi nakon toga (odmah pošto telefonirate mami).

Svaka ljubav je jedna lepa prica, koja ima svoju istoriju, a vencanje svecana zavrsnica samo jednog poglavlje te price. Dan, kada ce dvoje ljudi jedno drugom poveriti svoje srce zauvek , mora da bude poseban, kako njim asamima tako i svima onima koji imaju cast da prisustvuju tim vaznim trenucima. Zarad tog autenticnog dozivljaja, veliku paznju treba posvetiti dekoraciji prostora, odabranom da ugosti veselo drustvo, koje ispraca srecni par u jos lepsu buducnost. U tekstu „Veličanstvena predstava može da počne“ str. 102 Reci da dobićete dovoljno inspiracije za neodoljivu dekoraciju prostora za vaše venčanje!


korak 7 i 8

Odaberite vrstu cveća, njegove boje.

Kako praziluk može biti deo venčanja? Na bezbroj načina: postolje za burme, dekoracija, oznaka stola, ... Posetite nas na www.sansnova.com i saznajte više. Originalna rešenja za venčanja.

Stil i oblik buketa danas je moguće prilagoditi boji venčanice, nekom detalju mladoženjine odeće ili jednostavno nekoj posebnoj želji. Samo hrabro i lep izbor vam želimo!

P

Gde organizovati svadbeno veselje?

ošto ste se pobrinuli o vašem izgledu i na vreme krenuli sa adekvatnom negom o kojoj ćemo nešto kasnije, sigurno da vi i vaš budući suprug intenzivno razmišlljate o izboru idealnog prostora u kom ćete ugostiti vaše zvanice, dobro se osećati i provesti.

pozivnice - papirna galanterija zahvalnice - kutije za kolače - pokloni

Hotel Metropol Palace i hotel Life design – za one koji žele neponovljivu avanturu!


korak 8

Renomirani restorani koji su poznati po izuzetnim svadbenim proslavama, i pri tom nude različite mogućnosti su: Restoran Rainbow, Atos, 1000 Ruža, Jahting Klub Kej, Kafana klub Sokoj, svadbeni salon Javor, restorani Grand Hertz, Fidels & Ko, Kana, Salaš Stremen, Biber, Singidunum, Carski lov, Mia, Kraljičin vagon.. Za one koji žele bajkovito venčanje, dvorac Fantast je pravo mesto. Gde god da organizujete svadbeno veselje, momačko ili devojačko veče, dobar izbor keteringa prevazići će i najveća očekivanja vaših gostiju. Budite veliki domaćini i poslužite goste pre nego što krenu u dobro poznatu maršutu – od mladoženjine kuće po mladu, u opštinu, crkvu, i na kraju – restoran! Gostima će jako puno značiti da ponesu i neku uspomenu sa vašeg venčanja. Osim što same pozivnice mogu biti dragocen suvenir, tu su i originalni poklončići – čokoladne bombone, vrećice sa sušenim cvećem, lepo upakovani medenjaci.. upotpunjeni vašim inicijalima, datumom venčanja, poetičnom porukom..


korak 9 Gde da naručite tortu?

P

ored samih mladenaca, najslikaniji „objekat“ na svadbi je Torta!! „Kakve se torte jedu ove sezone“ str. 166 časopis Reci da. Koliko samo zvanica razmišlja u stilu – ako nisam video tortu, kao da nisam ni bio na venčanju. Poslastičarstvo je danas svojevrsna grana umetnosti, i torte iz snova lako postaju stvarne (ukusne i opipljive), ali u svakom slučaju treba znati gde ih poručiti! Mi vam preporučujemo renomirane poslastičarnice – Slatki biser, Anči kolači, Poco Loco i Caffe Verdi zadiviće vas velikim izborom torti i sitnih kolača, ali ujedno i staviti pred težak zadatak.


korak 10 J

Koga angažovati za muzički program?

edan od najbitnijih trenutaka u celoj organizaciji je izbor muzike. Imajte na umu da veseli gosti i mladenci čine – sjajan provod na svadbi, a jedna od bitnijih stvari je pravilan izbor muzike! Veseli gosti i zadovoljni mladenci su jedini i savršeni recept za savršen dan DA! Izbor muzike treba da dočara vašu ljubav, vašu sreću i iskrene emocije koje vas povezuju, budite spremni i na kompromise kada je muzički program u pitanju, ali to je sve deo zabave! Izaberite samo vašu pesmu i – uživajte!


korak 10 Muzičari iz benda Talasna Dužina i Čiča Jocinih tamburaša su uvek dobar predlog kada je zadatak da uvesele Vas i Vaše goste. Neka vaše venčanje bude zaista posebno i neka ga vaši gosti pamte dugo, dugo! Ne zaboravite da odaberete pesmu za prvi ples. Sigurno da postoji neka koja baš liči na vas dvoje i za koju vas vežu lepe uspomene. Možda ste se uz nju prvi put poljubili, ili je išla u pozadini dok vam je on na ruku stavljao verenički prsten...? Te note će postati deo vaše lične tradicije i svaki put kad ih čujete, oživećete sve te divne momente.

Restoran Privilege Poklon vaučer za mladence Five Elements VIP spa ritual sa tretmanima Obezbeđen parking za goste Hotel LifeDESIGN 4*, Balkanska 18, 11000 Beograd Tel: +381 11 3534 300; Mob: +381 62 804 1235 www.lifedesignhotel.rs; e-mail: sales@lifedesignhotel.rs


Svadbeni salon Javor 064 364 94 86 i 063 86 84 801 Borča

ON MLAD POKL ENCIMA: - prenoćište - petodnevni medeni mesec - popust 10% - osnovna dekoracija sale www.svadbenisalonjavor.com


korak 11 B

Kome prepustiti frizuru i šminku?

iti lepa, sveža tokom čitavog dana, pozdravljati se sa svim zvanicama, pozirati fotografima.. Zadaci koje svaka mlada mora da ispuni sa širokim osmehom na licu! Tu smo mi, da vas posavetujemo koji tretmani su aktuelni i koji će vas učiniti princezom dana! Prepustite se rukama proverenih stručnjaka, uživajte i budite spremne da sve zvanice ostavite bez daha! Izgledajte božanstveno!


korak 11 Možda neka od vas želi da svoje lice osveži luksuznim tretmanom, dotera liniju... Sve to a i više od toga možete dobiti u Madamoiselle. Da bi ste bili u odličnoj fizičkoj formi i stekli kondiciju, koja će vam biti neophodna da biste izdržali celodnevno druženje sa gostima, bili neumorni na plesnom podijumu, odlučite se za neki od programa u fitnes centru Muscle Planet Gym.


korak 11

Vaše lice će veštim pokretima četkica i boja ulepšati šminkeri Aleksandra i Nataša Topalović. Uradite probnu šminku i spremni ste za snimanje editorijala! Svi modni stručnjaci se u jednom slažu, da u prvi plan treba istaći prirodnu lepotu neveste – a da su i haljina, frizura i make-up tu samo da tu lepotu „podrže“. Važno je biti svoja, originalna i drugačija i dobro se osećati u svojoj koži. Samopouzdanje kojim ćete zračiti će biti neosporno.


korak 12 Pokloni, pokloni i samo pokloni!

D

akle, šta čekate? To bi trebalo da vam bude jedna od prvih stavki kad započnete sa pripremom venčanja. Za početak napravite okvirnu listu željenih poklona a mi vam predlažemo gde su najlepši pokloni. :-) Otvorite vašu Wedding listu u prodavnicama CBT, Big Bang, Enmon ispunite svoje snove a zidove novog doma možete obradovati i ulešati fenomenalnim slikama iz Prodajne galerije Beograd. Prave savete za sastavljanje spiska želja potražite u tekstu “Sitnice koje (bračni) život znače”,str. 180 Reci da. Ukoliko razmišljate o medenom mesecu posetite turističku agenciju, izaberite destinaciju i uvrstite je takođe u vašu svadbenu listu! Praktičan i lep način koji će sprečiti dileme vaših zvanica, kao i dobijanje istih ili beskorisnih poklona. Napišite u vašoj pozivnici da je knjiga mladenaca otvorena u ovim radnjama i uživajte!

ORKESTAR ČIKA JOCINI TAMBURAŠI

Оrkestar za sve vrste proslava bez ozvučenja (i sa ozvučenjem) uz mogućnost angažovanja poznatih estradnih izvođača. telefon: 013 334 209 mobilni:066 334 209 е-mail: pismozajocu@gmail.com


korak 13 Medeni mesec

N

akon svog stresa zbog planiranja jednog od najvažnijih dana u vašem životu, medeni mesec bi trebalo da bude vreme kada ćete se opustiti, uživati u društvu svog voljenog bića i osvežavati uspomene na vaš specijalni dan. Podsećamo vas da je dobro planirano bračno putovanje nekoliko meseci unapred glavni ključ uspeha. Znajte da se savršen medeni mesec ne događa sam po sebi i da često ni poveći uplaćeni iznos neće biti garancija vašeg zadovoljstva.

TEMA BROJA: KALIFORNIJA | TOP 10: EKO LODŽEVA | | bOrA bOrA | MENDOZA | CASCAIS | | SKIjANjE: NASSfELD | NArODI DOLINE bALIEM |

Putovanja za dvoje.rs

www.PuTOVANjAZADVOjE.rS


korak 13 Odvojite dovoljno vremena da sa svojim budućim suprugom (kako to dobro zvuči!) porazgovarate o tipu odmora koji bi zadovoljio obe strane. Da li oboje želite opuštajući pasivni odmor, turu koja će obuhvatiti više razgledanja, luksuzan ili all inclusive na usluzi.. Razmislite o mogućnosti bračnog putovanja kao poklona za venčanje. Sigurno će se naći neko ko nema ideju za vaš svadbeni poklon.

Da li uzimaš? Uzimam … 5 %! U Big Bangu možete otvoriti

knjigu želja mladenaca i sastaviti listu želja. Naši prodavci će vas sa zadovoljstvom posavetovati prilikom sastavljanja liste želja. Povodom ovog svečanog događaja Big Bang vam daruje

svadbeni poklon u vrednosti od 5 % od ukupnog iznosa kupovine iz Knjige želja. Big Bang Novi Sad, Sentandrejski put 11, Novi Sad, 021/215 56 23, radno vreme: pon-ned: 10-22 Big Bang Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd, 011/260 11 70, radno vreme: pon-ned: 10-22

Više informacija na www.bigbang.rs


korak 13 Stavite bračno putovanje na listu želja i prosledite je agencijama Glob Metropoliten Tours i Travel boutique. Uz vaš medeni mesec iz snova, gradićemo tradiciju vaših putovanja i uspomena. Potrudite se da vaš medeni mesec zaista bude putovanje iz snova. Izaberite neku od egzotičnih destinacija na kojima još niste bili, upoznajte nove kulture, nove predele... isprobajte različite specijalitete.


korak 13 Neka svaki dan donese nešto novo što će obeležiti vaše prvo bračno putovanje i učiniti da bude spektakularno. Odvojite dovoljno vremena da sa svojim budućim suprugom (kako to dobro zvuči!) porazgovarate o tipu odmora koji bi zadovoljio obe strane. Da li oboje želite opuštajući pasivni odmor, turu koja će obuhvatiti


MLADENCI

online - www.recida.rs

Sa Shopping Card Reci Da do 20% popusta. Sve informacije na 060/588 88 15

Karticu poručite putem naše internet stranice

www.recida.rs

partneri i popusti

NUPTIA ORGANIZACIJA I DEKORACIJA VAŠEG VENČANJA

Ramonda

Merkator centar, Beograd Kopitareva 15, Niš 018 520-173

10%

Đure Jakšiæa br.3, Beograd 062 22 77 86, 011 32 84 597

10%

Svetogorska 11, Beograd 011 30 30 048, 011 30 30 047

10%

Ušæe Shopping Center I sprat, Beograd 011 31 21 040

10%

Šumske ekonomije 28/d, 011 25 21 135, 063 72 00 334

% + poklon

Restoran Biber Španskih boraca 3, 011 41 41 900

Palmira Toljatija 9, Beograd 011 2259 804 Jurija Gagarina 151a, TC Piramida, Beograd 011 318 2605, 062 345 479 Feliz

TC City Hall, Požeška 79, 062 26 56 52 Zagrebaèka 4, Beograd 011 2620 212

Petra Šošić Zlatar Babić

Jahting klub Kej

tel: 060 35 46 409 www.organizacijavencanja.rs

1000 Ruža

15% 10% 5 - 10%

Èumiæevo sokaèe lok.10, Beograd 064 33 22 533

10%

Mlavska 10, Beograd 063 11 15 741

10%

Požeška 108a, Beograd 011 35 444 22

10%

Belgrade Desing District, lok 32 011 3243541, 063 297 098

10%

Emilija Petrović Belgrade Desing District, lok 16b 011 33 44 909, 062 58 50 99 ATOS

% POKLON

Surèinski put bb, Beograd 062 279 035, 011 260 63 43 011 316 54 32, 064 825 11 03 General Ždanova 1, prilaz 4, Beli Potok, 011 39 07 491, 39 06 776

10% % 10% poklon


Milentija Popoviæa 5, Beograd 011 301 1234 011/3960 424, 064/2184 686 Bulevar Despota Stefana 55, 011 3221 595 011 369 00 40, 063 85 444 01 Borèa 064 364 9486, 063 868 4801 NINA design

10% POKLON 5% 10% + 2 poklona

Èumiæevo sokaèe lokal 99 I sprat, Beograd 011 3241 947, 063 356 055

10%

Bulevar M. Pupina 10d, YBC Novi Beograd 011 213 01 49

10%

Èumiceva bb, lok 97, Beograd 011 3239 344

10%

Svetozara Markoviæa 44, Beograd 011 265 9399 064 0360 483

15%

Bul. Kralja Aleksandra 173, Beograd 011 2444 326

10%

Beograd 064 1848535, 065 2144914

10%

Happy moments 011 2501 505, 065 936 6 00 00 Nehruova 63A, Blok 63, Novi Beograd 011 2280777, 062 8710070, 069 1339700 063 248 682 Makenzijeva 26, Beograd 011 2 430 899, 2 430 852 Dental Clinic Sokobanjska 3, Beograd 011 367 11 33, 063 283 087

Ljiljane Krstiæ 2æ, Zemun 064 384 38 44, 064 384 43 84 Šminker Aleksandra

10%

10% POKLON 10% do 15% 20% % + poklon

061/ 147 18 57

10%

Mišarska 12-14, Beograd 011 322 32 97, 063 7 357 625

10%

Madamoiselle

Jurija Gagarina 14v, lok. 2, Belville 011 630 22 35, 063 359 259

10%

Cvećara Elite

Bul. kralja Aleksandra 69, Beograd 011 323 09 10, 011 3246 251

POKLON

Ordinacija Orto

Koste Jovanoviæa 52, Beograd 065 246 84 59

Prvomajska br. 35 E, Zemun, Beograd 011 316-5988, 060 641 90 91

Velika Skadarlija Cetinjska 17, Beograd 011.334.9557, 065.323.4421

poklon

011 785 60 60, www.enmongroup.com

5-10%

Nušiæeva 27, 11000 Beograd

10%

TC Piramida 151a, II sprat, lokal 105, Beograd

20%

Zagrebacka 9, Beograd 011 26 34 135 Braæe Jovanoviæa 15, Panèevo 013355333, 013355222, 064 874 03 01 Makenzijeva 66, Beograd tel: 011 244 73 18, 064 172 83 08 Bul. Mihajla Pupina 10z, YBC lok 61, Beograd 065 8000 501 Sveèana sala Nera Zrenjaninski put 106, Beograd 063 8496 160, 063 707 3191 Goldfish Cvećara Lane

% + poklon % POKLON % + poklon POKLON POKLON

Terazije 5, Beograd 011 3228 235 Vojvode Stepe 187, Beograd 011 2493 623

10%

Panèevo 064 145 46 21

10%

Vase Pelagica 48, Beograd 011 36 99 193; 062 54 33 71 Restoran Milutinac

POKLON 25% + poklon

Balkanska 18, Beograd 011 35 34 328, 062 804 12 35

YU biznis centar, Bul. Mihaila Pupina 10D, drugi sprat, Beograd 011 214 20 62

POCO LOCO

%

Nade Dimic 5-7,Zemun 011 2106 156, 064 110 8157

15% POKLONI

adresar Na ovim mestima možete zakazati venčanje OPŠTINA NOVI BEOGRAD Bulevar Mihaila Pupina 167 Telefon kancelarije matičara: 011/310-6825 Matičari: Zorica Dacević, Sofija Zečević, Jadranka Vasić, Radivoj Mrđa, Miljana Šobota, Marija Marković, Slađana Gligorijević, Biljana Despotović, Snežana Mirković, Danijela Pualić-Zbiljić Radno vreme: 10–16h (za venčanja) Dani za venčanja: subota i nedelja OPŠTINA STARI GRAD Makedonska 42 Telefon kancelarije matičara: 011/322-5553 Matičari: Gordana Zorić, Zorica Cvijović i Nevenka Bogavac Radno vreme: 8-15:30h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja OPŠTINA VRAČAR Njegoševa 77 Telefon kancelarije matičara: 011/3081-421, 011/3081-423 Matičari: Dušanka Skocajić, Lozana Savić i Dragica Pavlović Radno vreme: radnim danima 8–16h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja OPŠTINA ZVEZDARA Bulevar Kralja Aleksandra 77 Telefon kancelarije matičara: 011/340-5777 Matičari: Nemanja Đurović Radno vreme: radnim danima 8–16h Dani za venčanja: svaki dan OPŠTINA SAVSKI VENAC Kneza Miloša 69 Telefon kancelarije matičara: 011/206-1730 Matičari: Zorislava Mandić, Mirjana Ivanković i Sanja Simović Radno vreme: svaki radni dan 8–16h Dani za venčanja: svaki radni dan 8h–16h a subotom i nedeljom od 11h–17h OPŠTINA VOŽDOVAC Ustanička 53 Telefon kancelarije matičara: 011/244-7247 Matičari: Đurović Branislava, Radenković Ljiljana, Radulović Mara, Stefanović Vesna i Šarić Milena. Radno vreme: zakazivanje venčanja od 9–16h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja

61


adresar OPŠTINA ZEMUN Magistarski trg 1 Telefon kancelarije matičara: 011/3778-450 lok. 101, 102, 103 Matičari: Jadranka Krstić, Tatjana Nikolić, Jelica Planiničić, Jasna Pađen Radno vreme: 8–16h Dani za venčanja: subota i nedelja OPŠTINA RAKOVICA Miška Kranjca 12a Telefon kancelarije matičara: 011/305–1813, 011/305-1788 lok. 413 Matičari: Nedeljković Nataša, Nada Stanošević, Svrkota Ana, Slavoljub Radojković Radno vreme: 8–15h Dani za venčanja: sreda, subota i nedelja OPŠTINA ČUKARICA Šumadijski trg 2 Telefon kancelarije matičara: 011/305–2155, 305–2154, 305–2153, 305-2152, 3052-156 Matičari: Snežana Bajović, Jelena Branković, Dragana Arsić, Ćulibrk Dragana i Goran Anđelković Radno vreme: 8:30–15h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja OPŠTINA SURČIN Vojvođanska 79 Telefoni kancelarije matičara: 011/ 8443 759, 011/ 8443 760, lok.103 Matičari: Gordana Milićević; Smilja Popović i Brankica Ristić - zamenici matičara Radno vreme: 08-16h Dani za venčanja: subota, nedelja, svi radni dani po uredno izvršenom zakazivanju. PANČEVO Trg Kralja Petra I br. 2-4 Telefon kancelarije matičara: 013/308-830, 308-876 Matičari: Degi Ljubica, Vabrik Slavica, Despotovski Jasmina, Ninić Dragojla, Stefanov Olivera, Tomović Ljiljana Radno vreme: 7:30-15:30h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja GRAD NOVI SAD Trg Mladenaca 7 Telefon kancelarije matičara: 021/6622-767 Radno vreme: 7:30-15:30h Dani za venčanja: četvrtak, subota i nedelja KRAGUJEVAC Trg Slobode 3 Telefon kancelarije matičara: 034/306 297 Matičar: Mileva Riznić Radno vreme: svakim radnim danom 7:30-15h, vikendom 11-17h KRUŠEVAC Gazimestanska 1 Telefon kancelarije matičara: 037/414 730 Matičar: Vesna Mladenović

62


Vodic za mladence br.33  
Vodic za mladence br.33  

besplatan vodic za mladence

Advertisement