Rebild Ungdomsskole - Katalog 2022/2023

Page 1

For unge i Rebild Kommune Sæson 2022/2023

ungdomsskolerebild

Kære ung (i Rebild Kommune)

Så er vi fra RU igen klar med et katalog til dig, der har mod på en aktiv fritid. Vi håber, at du vil tage godt imod vores tilbud – nye såvel som ”gamle”. Vi forsøger hver år at lave et varieret udbud og håber, at der også er noget, som du gerne vil deltage i – alene eller sammen med andre. Kataloget dækker hele sæson 2022/2023, men vi får hele tiden nye ideér og input, så følg også vores opslag på SoMe, så du ikke går glip af noget.

Vi glæder os til at møde dig i fritidsaktiviteterne eller på din skole. Tag endelig fat i os – fysisk eller på SoMe, hvis du har en god ide, som vi sammen skal give liv. På vegne af ansatte i RU Jens Skov Jørgensen, Ungdomsskoleleder PS! Hvis du vil være med til at fortælle flere historier om at være ung

i Rebild Kommune i næste katalog, så hører vi meget gerne fra dig Kontakt din koordinator Rasmus 4073 1598, Sabrina 4073 1886, Kristine 4073 1995, eller send os en mail med din historie til ungdomsskolen@rebild.dk. Anne Charlotte Nobel Lærer Basic Skills 4094 0263 // iacno@rebild.dk Jane 9988SouschefTr9988LærerT9988CenterkoordinatorS9988CenterkoordinatorR9988CenterkoordinatorK9988KoordinatorKa9988UngdomsskolelederJe9988SekretærAndresen8365//jaan@rebild.dknsSkovJørgensen8364//20615346//ijsjo@rebild.dktrineØrvadJensenLærings-ogskoleforløb8310//21190904//koje@rebild.dkristineThillemannNord9435//40731995//krth@rebild.dkasmusRaskSyd9433//40731598//irara@rebild.dkabrinaMunkØst9434//40731886//smjo@rebild.dkhomasBentsenBasicSkills8362//31943663//ithbe@rebild.dkineBuus-Pedersen9185//41148372//trbp@rebild.dk RU’s administration Grangårdsvej 13C, 9530 Støvring 9988 8360 // www.rebildungdomsskole.dkungdomsskolen@rebild.dk Kontortid Mandag-onsdag-torsdag kl. 8.30 - 14.00 Tirsdag kl. 12.00 - 19.00 Fredag kl. 8.30 - 13.00 CORONAVIRUS I RU tager vi selvfølgelig stadig smitterisikoen ved Coronavirus alvorligt. Alle aktiviteter bliver afholdt under hensyn til de retningslinjer.gældende Find osrebildungdomsskoleher:rusyd9610ungecenteroestungecenternordrusyd9610runord9530 Ungecenter Nord

2

Hvad kan du finde i bladet... Side Indhold 4 PLASTigen - #klimamedrebildungdomsskole 6 UC Øst + Satellit Terndrup 8 UC Syd + Platform X 10 UC Nord + Satellit Suldrup 12 BIO Maraton 13 Halloween Horror Night 14 Kreaworkshop // Fordybelsesweekend 15 Craftivism 16 Kunst & Kultur 18 Barske Glæder 19 Rønbjergweekend 20 Sommercamp // Heidepark 21 Studietur 2023 - Hvor går turen hen? 22 EU-tur til Strasburg // Ungdommens EU Topmøde 23 Demokrati Fitness // Ungerådet 24 Talentforløb 25 RU:Boost - Trivselsdage 26 CoopCrew - din vej til et fritidsjob 27 Sexualisterne - ung til ung 28 Læringslokomotivet - et intensivt læringsforløb 29 Basic Skills - Heltidsundervisning 30 Knallertkørekort // Jagttegn 31 Vidste du at..... 32 Kalender - Det sker i RU sæson 2022/2023 Rebild Ungdomsskole - sæson 2022/2023 TorsdagholdeneTilmeldingHUSK!!tilåbnerd.1.septemberkl.15.30. Dimission - Basic Skills 2022 Kunst & Kultur på Moesgaard Sabrina & Katrine på Læsø Lasergame

2022 var året, hvor ungdomsskolen fik nyt legetøj. Men ikke et hvilket som helst legetøj.... Hele vejen fra Østrig kom der en meget tung og stor pakke med to maskiner, der kan forarbejde plastik til nye ting.

Vi sorterer Plast & Metal og Pap & Papir fra alt vores andet affald. Men hvad sker der egentlig med vores plastik? Hvordan bliver det håndteret og forarbejdet før det bliver omdannet til en ny ting med en ny funktion?

Skal du være med til at samle plastik og genanvende det til nye produkter? ”Vi har samlet skrald, 25 kg. Jeg synes også det var hyggeligt at være ved STRANDET. Det kunne være fedt, hvis vi kunne gøre noget ligesådan i vores egen kommune, selvom vi jo ikke har nogen strand.” – Lea. 8. klasse

#klimamedrebildungdomsskole

”Vi må da kunne være med til at samle plastik sammen. Gøre en forskel”. Så med disse ord var der smidt benzin på inspirationsbålet. Vi MÅ gøre en forskel i formidlingen af plastik som en dyrebar Nuresurse!stårvi her næsten et år efter og er rigtig godt i gang med projekt PLASTigen. Vi samler plastik, sorterer det og genanvender det plastik, som vi kan omsmelte. Vi laver nye produkter, og måske er næste skridt, at vi skal lave vores egen produktion til salg, hvorefter pengene bliver brugt på et arrangement eller tiltag der er sjove og spændende.

Sammen med Affaldskontoret fra Rebild Kommune og med KlimaRebild er vi nu klar til at sætte fokus på plastik i vores hverdag. Plastik bliver genbrugt på mange områder.

STRANDET er en lille miljøvirksomhed, der arbejder for at sætte fokus på plastforurening i havene. Deres primære aktivitet er at indsamle plastikaffald, der skyller i land på Vestkysten.

4 PLASTigen

Det kan du nu få et 1:1 billede af med vores MenPLASTigen-projekt.førstspoler vi lige tiden tilbage til efteråret 2021. Den 13. oktober 2021 tog 16 unge med til Vestkysten. Missionen var at besøge STRANDET, som samler plastik på stranden og genanvender det til nye produkter. Det har de lavet en virksomhed ud af, og arbejder med fokus på formidling. Men først skulle vi et smut omkring kysten og gennemføre en helt almindelig strandrensning. Ved første øjekast så kysten flot ud med de lange hvide sandstrande, men når øjnene begynder at stille skarpt på, hvad der er under vores fødder, dukkede det ene stykke plastik frem efter det andet. På kun 30 minutter samlede vi over 25 kg plastik sammen. Ikke store tunge kasser og poser, men 25 kg af små stykker plastik fra fx slikkepinde, ispapir, rebstykker osv. Vi var chokerede! På virksomheden STRANDET kunne ejeren Jens Wilhelm Jørgensen fortælle, at det er hverdag på Vestkysten. Der bliver samlet flere ton affald om året langs det stykke af kysten, som han dagligt går ved. Affald som ender i havet, enten fra fiskeindustrien, fra skibe eller fra badegæster/turister. Affald som flyder rundt i havet og bliver transporteret nye steder hen med strømmen og til sidst skyller i land på Vestkysten. Gnisten var tændt. De unge synes, at det var vildt spændende, men også skræmmende.

5

Vil du være med på vores plastikrejse, og være med til at dygtiggøre dig inden for plastik og samtidig skabe fede produkter? Vi skal også lave sjove arrangementer for andre unge og finde gode løsninger til sjove plastik-aktiviteter. Og vi skal prøve at designe vores egne støbeforme. Så meld dig til PLASTigen. Vi laver et opstartsmøde i Ungecenter Nord. Det foregår onsdag den 7. september 2022, kl. 15-17. Herefter mødes vi hver onsdag frem til den 21. september, hvorefter vi beslutter, hvor tit vi skal mødes.

Det er gratis at være med. Tilmelding på vores hjemmeside. Antal pladser: 20. Vidste du… …at vi giver din klasse muligheden for at arbejde hands-on med genanvendelse af plastik i et undervisningsforløb på fire timer? Forløbet foregår med en medarbejder fra affaldskontoret samt ungdomsskolens plastikmaskine, der kan omsmelte indsamlet plastik til nye produkter. Med lidt teori om sortering og om plastikmaskinen bliver du en del af den proces, der finder sted, fra sortering af affald til det bliver omsmeltet til nye Affaldssorteringprodukter. og -genanvendelse bliver meget relatérbart, da eleverne selv står for hele processen lige fra indsamling, sortering, rengøring, neddeling, omsmeltning og støbning af plastikken til nye produkter.

”Det har været hyggeligt, fordi vi har fået en anderledes oplevelse sammen med vores venner og fået en anden måde at se på emnet om klima. - Vibeke og Iloni, 8. klasse ”Mit navn er Malene, og jeg har været med på den her tur ud til stranden. Det fedeste var, da vi var på STRANDET. Vi så, hvor meget skrald der er rundt i Danmark, men vi så også, at Danmark er ret gode til at håndtere skrald. Vi er på nogen punkter bedre end andre lande”

Projektet er støttet økonomisk af: Ragnesells, Rebild Bibliotekerne, KlimaRebild og Rebild Ungdomsskole og i samarbejde med Affaldskontoret Rebild kommune.

Lyder det som noget for din klasse? Så tag fat i Kristine på mail krth@rebild.dk eller på 4073 1995 Tilbuddet er gratis.

V6i

instragram: ungecenteroest. Der kan du nemlig lige blive mindet om åbningstiderne, og samtidig kan du finde ud af, om der sker noget specielt i løbet af ugen!

Når du kommer i ungecenteret – uanset om du dropper ind i Terndrup eller i Skørping –så er der altid nogle friske voksne, som har lyst til at snakke med dig eller lave noget!

”Jeg tager i klub, fordi det er et godt sted at være sammen, og det er vildt hyggeligt” (Sigrid) Vi glæder os til at se DIG!

UC Øst”

bor i Ungdomshuset i Skørping nede bag Kulturstationen og i Satellitten i Terndrup i kælderen under skolen. Hvis du vil følge lidt med i dagligdagen hos os, så er det en rigtig god idé at følge vores

Men hvad er det så for et sted? Hvad laver man dernede? Og hvorfor skal jeg komme derned?

Der kan laves rigtig mange ting i Ungecenteret, og ofte kan dine gode ideér sættes i spil. I Øst laver vi blandt andet kreative ting, spiller bold, spiller spil, du kan gå til motorlære, spille bordtennis og bare hænge ud med dine venner. En ting er, hvad vi laver i Øst, men hvorfor skal jeg egentlig slæbe min teenagekrop enten til Ungdomshuset eller satellitten?

Når vi har åbent har vi åbent for alle – det betyder, at du kommer til at møde de unge fra andre årgange og måske endda fra andre skoler, men vi har masser af plads så kom frisk.

Når jeg er i klub laver jeg mad, hygger, spiller brætspil og basket. Jeg laver også krea!” (Agnes) ”Jeg elsker at spille fodbold på multibanen og være kreativ indenfor” (Sigrid) ”Fordi der er meget at lave og mega god stemning. Man er sammen med forskellige” (Agnes) ”For at være sammen med mine venner og få nye venner” (Alma)

7 HER ER NOGLE AF DE VOKSNE, SOM DU KAN MØDE I UNGECENTERET, SKØRPING OG I SATELLITTEN, TERNDRUP TJEK INSTAGRAMVORES @UNGECENTEROEST SATELLIT #TERNDRUPØST ONSDAG OG TORSDAG KL. 18.30-21.30 UNGDOMSHUSET#SKØRPING ÅBNINGSTIDERNE KAN DU FINDE PÅ INSTAGRAM NÅR VI ÅBNER IGEN TIL AUGUST FÆLLESSPISNING202220 KR.

uc syd

Vi holder både LAN, udedage/båldage, turneringer i både bordtennis og discgolf, samt hygger os i kreaværkstedet eller ved poolbordet.

I Ungecenter Syd har vi utroligt mange muligheder for at være ude og hygge os. Vores bålplads er perfekt til hygge og gode snakke, men henter vi noget af alt vores udstyr frem forvandles den til en glødende restaurant, hvor alt kan tilberedes. Vi laver supper, gryderetter, snobrød og popcorn. Andre gange tænder vi op i Weberen og griller alt fra pølser til ”boller i karry” – I Syd elsker vi nemlig at lave mad sammen.

FREDAGSCAFÉ Cirka én gang om måneden Hold øje på #RUSYD9610insta!

SPISNING I UNGECENTERET? Det koster 300,- kr. pr. sæson at være med i madordningen i UC Syd. (300,- kr./forår og 300 kr./efterår) Betal på Mobilepay 20 95 91 - og du kan spise aftensmad på hver åbningsdag. Og du kommer endda til at være med til at købe ind, lave maden og rydde oppræcis som, hvis du var flyttet hjemmefra

Ungecenter Syd er det perfekte sted for dig, der gerne vil have indflydelse på, hvad der skal ske og gerne vil være med til at planlægge og gennemføre en masse fede aktiviteter.

8

OPEN MANDAG, TIRSDAG & TORSDAG KL. 14.45-21.00

På Sortebakken ligger UC Syd, og det er stedet du skal besøge, hvis du gerne vil have et fedt frirum fyldt med aktiviteter og samtidig plads til afslapning og hygge.

TIDSPUNKT: Fredag d. 7. oktober 2022 fra kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18) til lørdag mor gen d. 8. oktober kl. 7.00 i Ungecenter Syd, Løgstørvej 161 i Nørager. PRIS: 75,- kr. inkl. natmad. Betales ved tilmel ding senest d. 1. oktober 2022. Du kan godt begynde at glæde dig! Det bli’r det vildeste LAN Party EVER! Rasmus, 40731598

Vi åbner Biffen og vi laver også en FIFA-turne ring med en fed præmie på højkant. Og selv følgelig er der party med god musik og dans på bordene. Senere på natten er der lækker natmad til de sultne.

Vi holder som sædvanligt et brag af et LAN Party i Ungecenter Syd. Og igen bliver der mulighed for Lyserødt LAN for dem, som gerne vil game i fred for dun sten af sour-creme & onion-chips, sure tæer og cola-bøvser.

LAN Party 9 Kom og besøg Platform X - vores nye fede udemiljø, hvor vi griller eller hygger med bål og snobrød.

FREDAGSCAFÉ Kom og brug din fredag aftenpå hygge sammen med vennerne.Baren er åben ogaktiviteterne er mange. Fredag d. 19. august kl. 19-22Kun for nye 7. klasser Fredag d. 26. august kl. 19-23Åbent for alle Her er nogle af de voksne du kan møde i UC Syd

Alt dette får du for kun 75 kr.! Skynd dig med tilmelding - det bliver intet mindre end årets fest!

”I Ungecenter Nord får vi mange nye venskaber”. Sådan siger Christian Frandsen, da han skal beskrive, hvorfor han synes, det er fedt at komme i Ungecenter Nord. Christian, Freja, Malene og Rosa kendte ikke hinanden, før de begyndte at komme i ungdomsklubben. Men de er blevet gode venner og kommer ofte, og gerne i hele

”Og det er faktisk de mange forskellige aktiviteter der gør, at fællesskabet bliver helt vildt fedt. Det er helt anderledes end alle andre steder. Jeg tror, det er fordi vi selv må bestemme hvad vi vil lave” siger Freja, og Rosa afbryder: ”Det er mega afslappet at være her. Man skal rydde op efter sig selv, men ellers er der ingen pligter”.

”åbningstiden.Tilatbegynde med kan det godt virke lidt stort, fordi der kommer så mange. Men når man lærer huset at kende, er det super fedt at komme og være i huset”.

Freja, Malene og Rosa bliver hurtigt enige om at klubben er som et andet hjem. Der er ikke så mange regler, så længe man er gode ved hinanden, og så kan man lave alle mulige forskellige aktiviteter.

Fordi det er hyggeligt! ”

UC nord

10

Kristine, 40731995 11 Mikkel StineGitte Rasmus Åbningstiderne i Ungecenter Nord // Suldrup // Skaterhallen Kl.mandag15-18iUC Nord - Syholdet - Fælles kreahold - Sy konfirmationskjole Kl. Klub18.30-22.00iUCNord KlubKl.tirsdag14.30-21.30iUCNord

Klubkl.Skaterhallen,kl.--kl.Klubkl.onsdag15.18iUCNord15-17iUCNordLektiecaféPlastik19-21Støvring18.30-21.30iSuldrup

Klubkl.Skaterhallen,kl.--kl.torsdag15-18iSkaterhallenDeko/skaterhallenBordtennis19-21Støvring18.30-21.30iSuldrup

Frederik Robert

BIO MARATON Fordi film skal ses i biografen...

12

Tidspunkt: Fredag d. 14. oktober 2022 og Fredag d. 17. februar 2023. Begge gange kl. 19.00-03.00. (NB: fra kl. 01.00-03.00 vises gyseren) Sted: Kinorevuen, Sverriggårdsvej 2, Skørping Pris: 150,- kr.. Betales ved tilmelding. NB: Der kan forevises film, som er 15+ Film skal ses i biografen! I samarbejde med Kinorevuen i Skørping holder vi Bio Maraton kun for jer. Der er Bio Maraton to gange om åretfredagen inden efterårsferien og fredagen inden vinterferien. I denne sæson er der flere pladser til Bio Maraton, for Kinorevuen i Skørping har udvidet med 100-Salen. Vi ruller den røde løber ud og byder på i alt fire super fede film. Vi garanterer, at der bliver lidt for enhver smag; grin, gråd, gys og spænding. Gyseren er den sidste film, der vises, så hvis du ikke er til gys, kan du vælge at slutte aftenen kl. Kinorevuen01.00. åbner caféen, hvor der kan købes slik, popcorn, sodavand m.v. Medbring god stemning, lidt penge til slik og måske en pude.

Og hvilke film skal vi så se? Det løfter vi sløret for på RU’s Facebookside i ugen op til Bio SesMaraton.viibiografen? Tilmeld dig ungdomsskolenspåhjemmeside!

13 HalloweenHorror Night Hvilke grusomheder skal udfoldes til åretsSpookyHalloween-event...spøgelser, grusomme genfærd,hjemsøgte huse, skræmmende skove, uhyg-gelige lyde, killer clowns, zombiemarch...Alt kan ske til Halloween... Tilmeld dig til Halloween-event på voreshjemmeside... - hvis du tør!!

Kreaworkshop

En anden der også synes arrangementet var fedt, er Signe Holm Sørensen, der var på Kageworkshop. ”Det fedeste var at få lov at bage nogle kager sammen med sine venner, som normalt ikke plejer at bage. At udfordre sig selv på et højere niveau. Jeg lærte at lave en mousse rigtig”.

Kunne du have lyst til at være med på en ny fordybelsesdag, så kan du allerede nu tilmelde dig arrangementet *. Kage-bage-tid // Læder og tasker // Sy, male og design // Fotografi Det hele foregår lørdag den 26. november 2022 kl. 09-21 i Ungecenter Syd Tilmelding på ungdomsskolens hjemmeside. Er du på Kage-bage-tid-holdet vil der muligvis være brug for at I mødes allerede fredag til forberedelse af mousser o.lign. *Og bemærk at du sagtens kan nå at besøge flere af de forskellige workshops, men du skal kun tilmelde dig et sted.

Vores kageworkshop er ikke bare en workshop, hvor du bager chokoladekage og drømmekage. Vi hæver barren og præsenterer opskrifter fra det store Københavnske konditorhus; La Glace. Opskrifter hvor sværhedsgraden er høj, udfordrende og giver stor sejrsfølelse, når det lykkes. Resultatet blev meget smukke kager, som smagte intet mindre end vidunderligt. ”Det bedste var, at vi alle hyggede sammen, på tværs af ungdomsklubberne. Og hvis man havde en pause, kunne man gå rundt og se, hvad de andre lavede i løbet af weekenden”, siger Hjalte Høyer der var med på flere forskellige workshops. For mulighederne for fordybelse med forskellige interessefelter var stor. For eksempel kunne man sy bukser eller trøjer af gamle dynebetræk. Omsy gamle skjorter, hækle små dyr eller arbejde med at male landskaber på store lærreder.

Fordybelsesweekend

F14redag eftermiddag, alle har fået fri, og det summer af aktivitet i Ungecenter Syd i Nørager. 25 unge fordelt fra alle steder i kommunen, som alle er interesserede i kreative processer, har meldt sig til Fordybelsesweekend. Rundt i klubben står der symaskiner, kasser med maling og lærred, kernelæder til tasker og i skolekøkkenet er der gang i aktiviteterne. I 24 timer står den på fordybelse uden en stoptid. ”Jeg synes, det er et godt initiativ til, at vi unge kan udforske vores kreativiteter og på samme tid være med til et godt socialt arrangement”, siger Maria Lauge Jakobsen, som var på Læder- & Taske-holdet. Her kunne man med en helt speciel teknik lave lædertasker uden brug af symaskine. Alt blev syet i hånden og med specialværktøj og der blev lavet tasker efter originale teknikker.

15

#klimamedrebildungdomsskole

I efteråret 2021 indgik vi i samarbejde med Ungdomsskoleforeningen, hvor vi med Craftvism, sætter spot på brug af tekstiler i vores hverdag. Vi arbejder med at udnytte det tøj og tekstil, der allerede er blevet produceret, så vi på sigt får nedbragt mængden af ny-produceret tøj. Men det vigtigste er, AT DET SKAL VÆRE SJOVT og samtidig kan du spare mange penge.

Har du lyst til at være med, så tilmeld dig Craftivism på vores hjemmeside. Vi mødes og syr, vi kører på genbrugstur, eller hvad vi nu finder på, hver mandag kl. 15-18. Du behøver ikke at kunne sy, du skal bare have lysten og interessen i at skabe. ”Jeg synes det er mega fedt med et krea hold, fordi jeg selv er meget kreativ. Jeg har både malet og syet derhjemme, og synes det er meget sjovere og hyggeligere når vi er et hold, der kan sidde sammen og lave kreative ting.” – Emma Kvist Har du det ligesom Emma, skal du tjekke vores kreative pakketilbud ud. Vi har samlet flere forskellige kreative hold på samme tid, men hver for sig. Og så er der henover efteråret mulighed for at skifte lidt rundt imellem holdene. Så når du tilmelder dig, tilmelder du dig et stamhold. Efterfølgende kan du shoppe rundt mellem holdene. Er du eksempelvis tilmeldt syholdet Craftivism og du på en genbrugstur finder en fed lampe der skal have ny skærm, eller en kommode der skal fikses op, så er dette også muligt, da du så hopper over på Fælles kreahold.

”Vidste du, at du for 10-15 kr. kan sy et par bukser, der er både er lækre at have på og samtidig unikke i design.

Herefter går vi på jagt efter gamle brudekjoler, konfirmationskjoler eller andet lækkert stof, som vi klipper op og syr om.

Som det sidste tilbud, der går ind under det kreative pakketilbud, kan du nu sy din egen konfirmationskjole. Først skal du tegne og designe din kjole.

Og så tager det kun en halv time at lave dem. For samme pris kan du få op til to kjoler, eller fire nederdele. What not to like??

– syprojekter der giver fuld blæs på eget design og koster næsten gratis. Holdene er gratis at deltage på.

Ungdomsskolebussen er tæt pakket med symaskiner, flyttekasser med genbrugstøj og højt genbrugshumør.

Vi er hoppet med på tanken om at nedbringe det utrolig tunge klimaaftryk, som tektilproduktionen afsætter på vores jordklode. Og uden at du skal blive klima-træt vil jeg skynde mig at sige; vi gør det sjovt.

Vi tager på genbrugsture, vi deltager i arrangementer både i og udenfor kommunen. Ja, måske skal vi endda være med på modeugen, hvem ved. ”Vi designer selv det tøj, vi gerne vil sy, og synes man, det er svært, kan man få hjælp til hvad man vil sy. Jeg synes, det er sjovt at lave nye ting ud af noget, der normalt bare var blevet smidt ud”, siger Laura Johnsen, der igennem det sidste år har syet trøjer og nederdele ud af dynebetræk og skjorter. ”Sammen med de andre på holdet har vi flere gange været rundt i genbrugsbutikker, det er vildt hyggeligt. Og så er det også fedt at være sammen med sine venner på en anden måde end man plejer”.

Dog er der egenbetaling på de materialer, vi ikke selv ligger inde med på ungdomsskolen. Vi mødes første gang mandag, den 29. august 2022 kl. 15.00. Max antal deltagere pr. hold: 8 personer

Vi leger med at farve lagner med naturmaterialer - hvad sker der f.eks., hvis man koger et hvidt stykke stof sammen med rødløg?

Craftivism

Unges møde med Hobbitten

Centerkoordinator, Rasmus Rask, reflekterer over aftenen: Det er fedt, at få lov til at give de unge sådan en stor kulturoplevelse, hvor de også får en bevidsthed om, hvor stort et arbejde, der ligger bag sådan en forestilling. Det er også en oplevelse at se dem ”fortabe” sig i forestillingen, og at de efterspørger oplevelser som disse. Koordinatorkollegaen, Kristine Thillemann, fortsætter: ”Og vi er nok nødt til at tage af sted til Moesgaard igen, da de unge slet ikke syntes, at der var nok tid i udstillingerne. Så vi glæder os til at tage på tur igen efter sommerferien”. Find Kunst og Kulturholdet på vores hjemmeside og meld dig til, hvis du ikke vil gå glip af store oplevelser.

- Forestillingen af Det Kongelige Teater var seriøst blæret, da det ikke var et traditionelt teater. Det gav en helt bestemt stemning, der også inkluderer, at det var aften. Helt vildt godt at mørket havde lagt sig over os, da de sluttede, fortæller Rasmus Guld. Silas Thrysøe og Lea Brøner forsætter: ”Efter vores mening har turen til Moesgaard været en spændende og lærerig oplevelse. Forestillingen var fascinerende og medrivende. Det var også rigtig spændende at være backstage”

16 Kunst & Kultur

”Er det et dukketeater, lyder det lettere forundret og en smule frustreret fra Tobias Nielsen, som sidder på bagsædet af bussen. Ungdomsskolens Kunst, Kultur og Natur-hold er på vej mod Moesgaard Museum for at se Hobbitten, som opføres af Det Kongelige Teater under åben himmel. Selvom vejrudsigten ikke er lovende, så er alle de unge spændte på, hvad det mon er, de skal ned for at opleve. Inden forestillingen skal museet besøges. De unge tripper, mens der kommer styr på billetterne, og går hurtigt ind i de forskellige udstillinger, da de bliver sluppet fri. Flere unge synes, at stemningen i udstillingerne er -god.Det er slet ikke sådan ligesom et rigtigt museum, siger Victor Bundgaard, mens han trykker på en skærm for at lære mere om en pelsviking. Tiden går hurtigt, og pludselig er det tid til at finde pladserne på tribunen. Under forestillingen sænker roen sig, og de unge følger opmærksomt med helt uden at skæve til himlen, hvor skyerne trækker sig mere og mere sammen. Efter forestillingen er det planlagt, at de unge skal bag om kulisserne sammen med en af de frivillige statister i forestillingen. De unge får lov til at se den lille by, der er bygget op bag scenen, de mange dukker, som køres på plads og mens de stiller spørgsmål om skuespillerne og oplevelserne som statist, begynder regndråberne at falde. På vej hjem i busserne snakkes der lidt frem og tilbage om aftenens oplevelser.

17

Pris: Det er gratis at være med. Tilmelding: På hjemmesiden senest d. 28.09.2022

”På Barske Glæder tager vi ud. Et sted mellem Aggersund og Roskilde. Og hvor langt skal du gå? Et sted mellem 0 og 100 km. Det handler bare om at være. Du møder nye mennesker, med den vildeste humor. Vi hygger omkring bålet og tager på natløb i skoven. Barske Glæder er for dig, der vil udfordre dig selv, men alligevel have ‘the time of your life’. Når vi er på tur med BG er humøret altid højt. Vi står aldrig stille, og der er altid noget at lave. PS. Der er også plads til pause.”

”Det fællesskab det giver at være sammen med nye samt kendte ansigter, når vi er på tur, er bare uvurderlig. Sammenholdet og fællesskabet i en gruppe er bare noget andet, når man er sammen udendørs. Man får set alle sider af ens venner.” Simon, deltager på Barske Glæder ”Kan du forestille dig, at udkogte ris og splattede cocktailpølser smager godt? Nej! Men det gør det altså, hvis du har roet 24 km i kano med dine gode venner, på en fjord i Sverige. Hvis du er med på Barske Glæder, så er du også med på fantastisk natur, gode venskaber og lattergaranti. Du får helt sikkert nogle gode venskaber og en masse fantastiske minder!” Maja, deltager på Barske Glæder

18 ”Ro nu!” bliver der råbt omme bagfra. “Der er sgu da et træ ind over det hele”. Øksen bliver sendt om til dig. ”Så hugger du bare, Mulle”, hører du Martin sige. Du kigger på ham, med døden i øjnene. Og så hugger du. “Jeg hader det her lortetræ” tænker du, men hugger alligevel videre. Havde du nogensinde tænkt, at du skulle sidde i en kano, på en å, med en økse i hånden, og fælde et træ ... Nej vel? Men det kan du komme til, og det er altså den vildeste følelse. Og når du er færdig med at lege Tarzan, så laver I sammen et bål og får god mad.” Barske Glæder er for dig, der elsker at være i naturen, på vandet eller i toppen af et klatretårn. Her vil du møde andre unge og voksne, som også synes, at friluftsliv er fedt!

Maja, deltager på Barske Glæder Back to nature

Barske glæder

Du vil blive presset fysisk, og din indre stemme vil sige: ”jeg vil, jeg tør og jeg kan godt! Du er sammen med kammerater og voksne, som du stoler på - og sammen klarer vi de fysiske og psykiske udfordringer. Så kunne du tænke dig at opleve naturen - både om natten og når det sner, blæser, regner eller når solen skinner?

Vi skal på kanotur i Sverige i Kr. Himmelfartsferien, og på vandretur til Norge i sommerferien 2023. Vi holder et opstartsmøde i Ungecenter Øst i Skørping, fredag d. 30. september 2022 kl. 19.30-20.30 – tilmelding på hjemmesiden senest d. 28.09.2022. Det er gratis at deltage, men du skal regne med cirka kr. 800,- i egenbetaling for kanoturen i Sverige og for vandreturen i Norge. Ungdomsskolen ligger inde med en del grej, men du må påregne udgifter til også at anskaffe grej til dig selv. Outdoor hilsner, Martin og Simon

Imens du har et smil på læben og det stadig er super hyggeligt? Så er det Barske Glæder du skal bruge din tid på.

Praktisk info Opstartsmøde fredag d. 30.09.22 kl. 19.30-20.30

Vi skal have en masse fantastiske og sjove oplevelser sammen som et hold. Du vil komme igennem en introtur, kano- og kajakture, kuldetur, førstehjælpskursus, overlevelse i vildmarken og vandreture.

Sted: Ungecenter Øst, Sverriggårdsvej 4A i Skørping

19 Praktisk info TIDSPUNKT: Fredag d. 4. november 2022 kl. 15.00 til søndag d. 6. november 2022 kl. 11.00 STED: Feriepark Landal Rønbjerg, Livøvej 80, 9681 Ranum PRIS: 750,- kr. som betales ved tilmelding senest d. 1. oktober 2022 på RU’s hjemmeside. Vi gør det igen! Og vi vil have dig med! Det er næsten blevet en fast tradition i Rebild Ungdomsskole, at hvert år i den første weekend af november, tager vi cirka 200 unge med på weekendtur til Rønbjerg Feriepark. Og traditionen tro, så tager vi selvfølgelig afsted igen. Turen byder på en masse sjove aktiviteter som badeland med poolparty, lasergame, sumobrydning, bowling m.m. Når pulsen har lagt sig, kan I trække jer tilbage i de 6-mandshytter, hvor I skal bo. Her kan I hygge jer sammen, lave mad og ikke mindst rydde op På infomødet bliver I tildelt en 6-mandshytte, I tilmelder jer aktiviteterne og får planlagt, hvad I skal have at spise. d.åbnerTilmeldingtorsdag1.septemberkl.15.30.Værhurtig!- Weekend med vennerne Rønbjerg

TIDSPUNKT: St. Bededag d. 5. maj 2023. NB: Afgang torsdag d. 4. maj ved midnat!

PRIS: 475 kr. som betales ved tilmelding senest d. 20. april.

SommerCamp

20

TIDSPUNKT: Mandag d. 26. juni til fredag d. 30. juni 2023 (uge 26)

Sukker I efter høj fart, vægtløs tilstand, svedige håndflader, håret tilbage og lidt rumsteren i mavsen? Så hop med bussen, når vi cruiser til Nordtysklands største forlystelsespark: Heidepark. Heidepark byder på alt fra rutschebaner, de vildeste opture og loops til vandforlystelser, grin, gys og underholdning. Så kom og leg med Bussenos!samler os op torsdag ved midnat og rammer Heidepark fredag til åbningstid. På hjemturen gør vi pitstop ved grænsen, så I kan få tanket sodavands- og slikdepoterne lidt op. Se en lille video fra turen her: Heidepark

Praktisk info

PRIS: 600 kr. alt inklusiv (også entré til Fårup BetalesSommerland)vedtilmelding senest 10. juni. Pak dit teltgear og gode humør og få en actionpacked start på din sommerferie. Tag med på RU’s helt geniale sommercamp den første uge i skolernes sommerferie. Vi garanterer for en uge med masser af fysiske aktiviteter, sjove oplevelser, udfordringer og fællesskabsfølelse, når vi sammen med Vesthimmerland og Mariagerfjord Ungdomsskoler stimler ca. 120 unge sammen ved Låenhus tæt på Mariager Fjord. Prøv blandt andet kræfter med rappelling fra store højder eller en tur over bølgerne på banan efter speedbåd. Vi prøver også MTB, klatring, SUP, havkajak og meget mere. Vi garanterer tid til hygge, snak og venskaber på tværs, og så smutter vi forresten også en hel dag til Fårup Sommerland og slutter campen med en stor fest. Outdoor, adventure og action? JA TAK!

Studietur

Hvor skal turen gå hen?

TIDSPUNKT: Uge 26, 2023. Første uge i skolernes sommerferie. Afrejse- og hjemkomsttidspunkt følger.

Vi forventer at turen kommer til at koste 3.950 kr., men man skal først betale, når den endelige destination er valgt - det vil sige, at det er gratis at tilmelde sig til holdene i første omgang. Når vi kan se, hvilken by der er mest eftertragtet, så kontakter vi alle dem, som har tilmeldt sig for endelig tilmelding og betaling af depositum. SÅ, hvis du vælger London, så skal du tilmelde dig holdet: ”Turen går til London” og hvis du vælger Barcelona, så skal du tilmelde dig holdet: ”Turen går til Barcelona”. Og hvis du gerne bare vil med, uanset hvor turen går hen, så tilmeld dig på begge hold. Sidste frist for at ”vise interesse” ved at tilmelde sig er d. 1. oktober. Vi venter spændt på jeres stemmer!

21

PRIS: Forventet 3.950 kr. Prisen er inkl. bustransport, ophold, morgenmad og entrébilletter.

Nu kan du være med til at bestemme vs.

Tilmelding senest d. 3. marts 2023. Ved tilmelding betales depositum på 1.800 kr. Efter at vi i Rebild Ungdomsskole i mange år har bestemt, hvor studieturen skal gå hen, så har vi nu besluttet, at vi vil lade JER vælge, hvad I helst kunne tænke jer. Vi har valgt to destinationer - London eller Barcelona - og så er det op til jer, der er interesserede i at komme med på en fantastisk studietur, at bestemme, hvor turen skal gå hen i 2023. I kan ”stemme” ved at tilmelde jer på ungdomsskolens hjemmeside. Der er oprettet to hold, og man tilmelder sig det hold, hvor man helst kunne tænke sig at rejse hen. Man må gerne tilmelde sig begge på hold, hvis man bare rigtig gerne vil med på studietur sammen med Rebild Ungdomsskole uanset hvor turen går hen.

2023

//

Du kommer til at møde Kira Peter-Hansen fra SF, der er den yngste MEP’er i Europa!

Foreløbigt program:

i

i marts 2023. Der

Iefterårsferien (uge 42) har du muligheden for at komme med på en fed tur til Strasbourg med andre unge nordjyder for at opleve EU indefra.

direkte

mere om

• Tirsdag d. 18/10 - Besøge EU-parlamentariker Kira Peter-Hansen (SF) og rundvisning i Europa-Parlamentet.

22 EU-tur til Strasbourg NB: Du skal være fyldt 15 år #demokratimedrebildungdomsskole

Er du nysgerrig

afvikles i den første

• Torsdag d. 20/10 - Ankomst kl. 06:00 til DK - Tak for turen. 1500 kr. + lommepenge – betales ved tilmelding senest 1/9. på udfordringerne Europa, og vil du gerne vide EU? EU-Topmødet weekend afholdes en fælles infodag februar 2023 (dato kommer senere) 350 kr. inkl. og morgenmad Tilmelding hjemmeside eller til interesseret høre kontakt Rask, 4073 1598 irara@rebild.dk. om EU - Af Karoline Øskov & Mille Kirch

PRIS:

PRIS

Hvad er UNGDOMMENS EU-TOPMØDE og hvordan fungerer det? Ungdommens EU-topmøde foregår på Chri stiansborg i København. Det er en form for rollespil omhandlende vigtige problematik ker i EU, som politikerne også sidder og dis kuterer. Vi får uddelt cases, som er aktuelle i verden. Derefter skal vi ud i de inddelte mi nisterråd, som fx. sundhedsministeriet eller digitaliserings-ministeriet. Her skal vi disku tere og forhandle cases, som vi skal finde løs ningsforslag til. Vi kommer igennem to cases over to dage, hvor statslederne til sidst skal stemme for eller imod de løsningsforslag vi har udarbejdet i rådene. Undervejs bliver du tryggere i at argumente re og får nemmere ved, at snakke foran an dre unge. Det er kompetencer, som kan vise sig nyttigt på et senere tidspunkt. EU-topmøde giver generelt et godt indblik i EU, og du får en masse aktuelt viden om EU. og du får ovenikøbet mødt en masse nye og søde mennesker undervejs.

Rasmus. Er du

i

Rasmus

Kort

i at

EU parlamentet, kan sammenlignes med fol ketinget i Danmark. Medlemmerne er valgt af EU-borgere. 751 folkevalgte medlemmer, hvor 13 er danske. EU-parlamentet har til op gave at stemme for og imod lovforslag. Ministerrådets opgave er, at behandle og vedtage love. Når ministerrådet skal træf fe beslutninger, er der en repræsentant for hvert land. De mødes for, at diskutere en be stemt problematik. Hvert medlem kæmper for landets sag, hvilket betyder, at der virkelig bliver Hvorfordiskuteret.erdetvigtigt at unge engagerer sig i EU? Vi unge kommer til, at blive de næste po litikere, de næste statsministrer og de næste der har indflydelse. Verden bliver overladt i vores hænder, derfor er det vigtigt allerede at engagere sig i EU nu. Det er vig tigt, at vide hvad der faktisk foregår, og hvorfor verden er som den er.

Hvis verden skal blive til sted som vi håber på, kan man ikke blive ved med, at overlade ansvaret til alle andre. Verden har brug for nye mennesker, nye ideer og nye tankegan ge. Du kunne være den næste statsminister? Tag dig tiden til, at sætte dig ind i vores land, og tage ansvar for det bedst mulige Danmark og EU. ”Hvad kan jeg gøre for, at engagere mig mere?” - MELD DIG TIL EU-TOPMØDE!

DATO:

på vores

+ middagsmad.

• Onsdag d. 19/10 - Historisk besøg og efterfølgende retur mod DK

• Søndag d. 16/10 - forventet afgang kl.15 i turistbus.

mere, så

• Mandag d. 17/10 - ankomst til Strasbourg og herefter sight-seeing i byen. Aftensmad nær hotellet.

overnatning, transport

- Alt du skal vide om EU-topmødet EU er en forkortelse af Den Europæiske Uni on, som er et økonomisk og politisk samar bejde mellem 27 lande. EU er med til at ska be fred, fremgang og stabilitet. EU er opbygget på mange organisationer, men Europa-parlamentet, Europa Kommissi onen og Ministerrådet er de “vigtigste”. EU kommissionen har 27 medlemmer - en fra hvert medlemsland. Hver af medlemmer ne har hvert deres ansvarsområde som klima eller landbrug. Medlemmerne arbejder ikke for den regering de kommer fra, men for EU’s bedste. Deres opgave er forelægge love, som skal til parlamentet.

Ungdommens EU-Topmøde

Absolut størst har det været at deltage på Folkemødet på Bornholm: ”Vi har været med på Folkemødet, hvor vi har interviewet folk, fordi vi var nysgerrige på, hvad man tænker om sugardating. Vi har set enormt mange forskellige typer mennesker! Vi er meget ens i Rebild i forhold til, når man kommer herover på Folkemødet!

Synes du, at det lyder spændende? Læs mere på vores hjemmeside. Ungerådet mødes d. 1. i måneden: Så første møde i sæsonen er torsdag den 1. september 2022!

Demokratifitness: 24.-25. september kl.. Tada - tadaaa

Ungerådet mødes hverden 1. i måneden – undtagen1. januar. Det betyder, at vi harsæsonens opstartsmøde torsdag den 1. september 2022kl. 17-20 i Ungecenter Øst. Der er mad undervejs.Kunne det være noget for dig?Så kontakt Sabrina på 4073 1886 23

Vil du høre mere? Så kontakt Sabrina på 4073 1886 eller Rasmus på 4073 1598

Vil du gerne være med - så kontakt tovholder: Sabrina Munk // 4073 1886

Drop down and give me 10 more!! Du ved faktisk ikke helt, hvad det er, du har sagt ja til – men vi skal ikke træne fitness, som du tænker! Vi skal træne noget, som er mindst lige så vigtigt: Vi skal træne Alledemokratimuskler!kanværemed – og det er ikke så svært som det lyder. På vores demokratifitnesscamp træner vi mod – til at sige vores mening, til at turde deltage som vi er… Vi træner lytning – hvis du bliver bedre til at lytte, så bliver du også bedre til at svare! Vi træner i at være uenige og nysgerrige på hinanden og hinandens holdninger. Alt det her krydrer vi med fællesskab, overnatning, god mad, hygge og gode grin. Skal jeg så sidde stille på campen? Nej.. Når vi træner demokrati så gør vi det aktivt og gennem sjove, udfordrende og ahaopsigtsvækkende øvelser! Når du er igennem campen, er du blevet demokratifitnesstræner – og så er der mulighed for at prøve dine skills af ude i virkeligheden med rigtige klasser!

Rebild Ungeråd - de unges stemme i Rebild Kommune Ungerådet er en gruppe af unge, som repræsenterer de unge i Rebild Kommune. Du kan være med i ungerådet fra 8. klasse. Hvad ungerådet helt præcist laver, det afhænger lidt af de unges interesser. I året 2021/2022 har ungerådet været medplanlæggere på Halloween Horror Night samt arrangeret et lasergame-event. Ungerådet deltager også i forskellige workshops, hvor de unges stemme er vigtig. Der er blevet givet input til resultaterne fra sundhedsprofilen, og de har prøvet kræfter med budgetlægning og fået indblik i lokalpolitikernes arbejde i kommunen.

#demokratimedrebildungdomsskole

Vi har også set klimaaktivister, som afbrød en live tv-udsendelse, og det endte med, at politiet kom og fjernede dem - det var lidt voldsomt. Vi så også DM i Debat med ungdomspolitikere. Det har været ret vildtder sker virkelig meget på samme tid til sådan et folkemøde. Der er både politiske taler - vi så faktisk statsministeren holde tale - og sådan mere kultur- og underholdningsting... Det har været en mega fed oplevelse!” Maja, Rasmus, Signe og (ungerødder)Vibeke

Demokrati-fitness

24 Talentforløb

Talentbegrebet tænkes i Rebild Kommune bredt som et fagligt potentiale, der kan udvikles i relation til andre unge, voksne og læringsmiljøer, hvis man som ung er motiveret for det.

På talentforløbene bliver eleverne fagligt udfordret og får mulighed for at møde andre unge med samme faglige interesser som dem selv. Holdene bliver sammensat af elever fra 7.og 8. klasse på tværs af skolerne i Rebild Kommune. Den vigtigste faktor er nemlig elevernes interesse i det faglige indhold –ikke deres bopæl, alder eller klassetrin. Det er faglærere og klasselærere på skolerne, der opfordrer eleverne til deltagelse. Hvert år afvikles to campforløb, og der er både noget for elever, der er bogligt stærke og for dem, der er dygtige inden for det praktiskmusiske. Forløbene afvikles i samarbejde med lokale ungdomsuddannelser (Støvring Gymnasium og FGU Himmerland).

På siden her kan du se billeder fra de to forløb som vi afviklede i 2022. Det faglige indhold var ”Science” og ”Mad/ernæring”

Vidste du.... – at RU er aktiv medspiller, når vi i Rebild Kommune arbejder med talenter i folkeskolens fagrække i 7. og 8. kl.

25

Prik til din lærer, hvis du godt kunne tænke dig at få besøg af ungdomsskolen i din klasse.

Din lærer har mulighed for at booke ungdomsskolen til en anderledes undervisning i din klasse. Vi kommer med materialer til teambuilding og andre aktiviteter, der giver anledning til mange fælles grin og højt humør. Formålet er at give trivslen i klassen og jeres fællesskab et boost. Ungdomsskolen sammensætter et program, så det passer til lige netop din klasse, og der er altid masser af energizers og samarbejdsøvelser – både udendørs og indendørs. Et program varer cirka 4-6 lektioner og det sker et sted på skolen eller i nærområdet. Vi lægger vægt på, at øvelserne giver anledning til gode og relevante snakke om klassen, forskellighed og forståelse for andre.

Trivselsdage - RU:Boost

Vi har allerede besøgt rigtig mange klasser – måske du allerede kender til RU:Boost? Men selvom du måske allerede har mødt os, så kommer vi gerne i din klasse igen –selvfølgelig med et andet program Vil du vide mere, så få din lærer til at kontakte Katrine // 2119 0904 // koje@rebild.dk.. Har din klasse brug for et boost på trivslen? Så kig med her.

Vi har flere forløb at byde ind med: Milife, Teambuilding og LegoSeriousPLay.

Coop Crew er Rebild Ungdomsskoles tilbud til unge, der har brug for hjælp til at finde et fritidsjob. Unge, der har et fritidsjob, klarer bedre i uddannelsessystemet og i job efterfølgende, så der er alle mulige grunde til at komme i sving. Du skal være fyldt 15 år Du skal have afsluttet 9. klasse eller være tæt på

• Du skal have lyst til at deltage i træningsforløbet i fakta sammen med andre unge

• Du får et diplom ved afsluttet forløb

• Du får hjælp til at lave CV, som du kan bruge til jobsøgningen efterfølgende.

26Du lærer om kassebetjening, opfyldning af varer, rengøring, frugt & grønt og alt det andet, der skal til for, at butikken står super skarpt. Coop Crew er 6 undervisningsgange i samarbejde med Coop 365 i Skørping, hvor vi arbejder i butikken de første 5 gange. Den sidste gang får du hjælp til at lave et CV, får feedback fra butikschef og mulighed for at øve, hvordan man går til jobsamtale. Du får også et diplom, når du har gennemført forløbet, og det kan du bruge, når du skal ud at søge job! Coop Crew giver dig noget erfaring, der gør, at du står forrest i køen, når du skal ud at søge fritidsjob, da du allerede kender en del til, hvad det vil sige at have et job. Så har du brug for træning / lidt at skrive på CV’et inden, du søger dit første job? Så tøv ikke med at melde dig! Coop Crew afvikles næste gang i foråret 2023. Det foregår i skoletiden, så din skole skal nikke til, at du deltager. Du skal minimum være 15 år og gå i 9. klasse. Er du nysgerrig på Coop Crew, så kontakt Trine Buus-Pedersen // 4114 8372 // trbp@rebild.dk din vej til et fritidsjob…

coop crew –

Er du ung i udskolingen og har du lyst til at være med i en ungegruppe, der står stærkt sammen og arbejder med at formidle viden om sex og sundhed til andre unge?

Specielt sjovt er det så at møde dem om aftenen nede i ungdomsklubben, fordi de ikke helt fik nok af os oppe i skolen:)

Så kom med i Sexualisterne...

• Vi udvikler i fællesskab vores undervisningsmateriale

• Vi tager ud og formidler og snakker med unge

• Vi mødes ca. en gang om måneden

27 Book os!

• Vi har et stærkt fællesskab ... og så passer vi godt på hinanden, og ingen kommer ud på job, før de selv er klar! Vil du være med, så kontakt Anne Charlotte, 4094 0263 // iacno@rebild.dk Mit navn er Amalie. Jeg har været med i sexualisterne siden 2016 og det er nok en af de sjoveste og hyggeligste ting, jeg har været med til i løbet af årene. Jeg blev medlem af Sexualisterne efter at Kristine, vores daværende tovholder, spurgte om det kunne være noget for mig, hvilket det bestemt kunne. Jeg havde altid syntes, at det var super sjovt at have besøg af sexualisterne på skolen, og at være til arrangementer med dem i ungdomsklubben. Så da chancen var der, kunne jeg ikke sige nej. Noget af det fedeste ved at være med i Sexualisterne for mit vedkommende, er helt klart det fællesskab man får og den følelse af at være en del af noget større. I vores lokale ungecenter har vi det bedste sammenhold, og de mange ture og kurser har virkelig bragt os tæt sammen. Dette har været med til at gøre, at vi altid kan snakke om alt mellem himmel og jord med hinanden, og denne følelse kan man også tage med sig, når vi er på kurser.

Her er vi åbne og lytter til hinanden, man accepterer hinanden som vi er, og alle hygger sig med alle. Det er også på disse kurser, hvor vi bliver undervist i nyt materiale og vi får ny indsigt i verden, så vi bedre kan formidle det videre til andre og dele vores viden med alle dem, som vi underviser. Det er dog svært at sige, at kurserne er det allerbedste, når det mindst er lige så godt selv at komme ud og møde alle dem, vi underviser. Der er ikke noget mere hyggeligt og sjovt, end når man sidder med en klasse, der er nysgerrige, grinende og åbne for ny viden. Man skaber et bånd med dem, som er helt unikt, og det bedste er, når vi kan se, hvordan de har udviklet sig som helhed, efter at vi har været og snakket og undervist.

Sexualisterne - ung til ung

• Vi er på uddannelse 1-2 gange om året

Efter min mening er vores kurser med de andre Sexualister rundt omkring i Danmark det bedste. Det er absolut min yndlingsdel ved det hele - man finder ikke en bedre stemning og atmosfære, end når man er sammen med andre unge, som har samme holdninger og interesser som dig selv.

Sexualisterne er en gruppe unge, der formidler information om sex og sundhed til andre unge. Vores ønske er, at lære unge at passe på sig selv og hinanden. Konceptet bygger på ung til ung formidling ud fra tanken, at vi unge er specialster i netop unge og ungeliv. Sexualisterne er et koncept under Ungdomsringen, derfor deltager du også som sexualist i kurser, hvor I bliver undervist i ung-til-ung formidling og bliver klædt på til at informere, debattere og tale med unge om sex, prævention, sexsygdomme, kærester, følelser, usikkerhed, køn osv. Sexualisterne kan bookes af skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen i forbindelse med sexualundervisning, temadage og lignende. Er du vores nye Sexualist?

vender vi fagene på hovedet og stiller skarpt på, hvad du er super god til, hvordan du lærer bedst samt udvikler dig fagligt, personligt og socialt.

Katrine

• Er klar på at ”flytte hjemmefra” i 4 uger.

• Har lyst til at udfordre dig selv og bryde med gamle vaner. Vil du vide mere… - tjek rebildungdomsskole.dk/laeringslokomotivet - Et intensivt læringsforløb du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Ørvad Jensen, Koordinator Lærings- og skoleforløb koje@rebild.dk ijsjo@rebild.dk

9988 8310 // 2119 0904 //

LÆRINGSLOKOMOTIVET

• Har lyst til at møde 19 nye venner.

Jens Skov Jørgensen, Leder 9988 9364 // 2061 5346 //

• Vil blive bedre til at fremlægge i klassen.

28 Hey! ..Oplever du, at dansk kan være svært, og/eller at matematik til tider er volapyk? …så skal du da med på Læringslokomotivet! På Læringslokomotivet

Læringslokomotivet er tilrettelagt som et 4 ugers campforløb med overnatning fra mandag - fred ag. Lokomotivet drøner afsted i januar/februar 2023 med spændende undervisning og anderledes aktivi teter alle hverdage fra morgen til aften. Vi har fokus på at skabe gode fysiske og mentale læringsmiljøer med en ensartet struktur og faste rammer.

• Har brug for et boost i dansk og matematik.

Har

Positive forventninger, motivation og støtte er centralt i Læringslokomotivet, da trivsel er en væsentlig forudsætning for faglig succes. Læringslokomotivet er for dig, der

29 Katrine Ørvad Jensen, Koordinator Lærings- og skoleforløb 9988 8310 // 2119 0904 // koje@rebild.dk Jens Skov Jørgensen, Leder 9988 9364 // 2061 5346 // ijsjo@rebild.dk Thomas Bentsen, Lærer Basic Skills 3194 3663 // ithbe@rebild.dk Anne Charlotte Nobel, Lærer Basic Skills 4094 0263 // iacno@rebild.dk Basic Skills er et fagligt undervisningstilbud for elever i 8. og 9. klasse. I klassen er der plads til max 16 elever, som får undervisning i dansk, matematik og engelsk sideløbende med, at de arbejder med madlavning, praktiske opgaver og har en ugentlig praktikdag i lokale virksomheder. Der er fokus på et trygt undervisningsmiljø med to faste lærere. Skoledagen adskiller sig fra andre almene tilbud ved at have en særlig fleksibilitet og mulighed for at imødekomme elevernes individuelle behov. Helt konkret har Basic Skills: • To-lærerordning og færre elever i klassen

• Fokus på trygge rammer og en klar struktur i hverdagen

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

• Fokus på, at alle har det godt i fællesskabet, oplever succeser og får positive erfaringer med at gå i skole

• Individuel uddannelsesvejledning

Optagelse i Basic Skills sker løbende igennem skoleåret i samarbejde med din nuværende skole. Læs mere på rebildungdomsskole.dk/basic-skills eller tag kontakt til os Og hvad siger eleverne så om Basic Skills...

”at man altid har nogen at snakke med”

• Fokus på at anvende anerkendende pædagogik og særlige metoder målrettet elevgruppen

Basic Skills - en heltidsundervisning

• Kortere skoledage uden lektier

”Det betyder meget for mig, at man kun har tre fag at koncentrere sig om”

”at man lærer på en anden og en bedre måde, synes jeg”

Basic Skills har base i Ungecenter Nord, Grangårdsvej 13C, 9530 Støvring.

Det gode ved Basic Skills er: ”at man kan være sig selv”

”at alle er som de er, og at folk har respekt for alle” ”at lærerne altid gerne vil hjælpe med opgaverne” ”at man altid er en del af et fællesskab”

• Fokus på at eleverne bliver personligt, fagligt og socialt klar til at videre uddannelse eller job

KnallertkørekortJagttegn

ikke sovende til et jagttegn.

Det er fedt, at man kan tage knallertkørekortet allerede som15-årig.Detbliver nemmere at besøge vennerne, eller komme i klub ben, for der kører ikke så mange busser om aftenen. Jeg synes det er dejligt, at jeg bare kan køre hjem lige efter skole, uden at skulle vente på en bus.

C30aroline

Vil du vide mere om reglerne, tilmelding, priser og alt det “kedelige”, så kan du finde info på vores hjemmeside eller du kan kontakte Jane på 9988 8365 eller jaan@ rebild.dk.

Der er undervisning i 2,5 time om ugen, og jeg bruger en-to timer på at læse samt tage prøver hver uge”, pointerer Caroline. Temaerne i undervisningen og lærebogen spænder bredt fra biologi til udøvelse af jagt samt jagtetik og -etikette. I Danmark må man aflægge jagtprøve, når man er fyldt 16 år. ”Jeg vil gerne tage jagttegn for at kunne gå dele interessen med min far, der er aktiv jæger”, fortæller Caroline, der også har venner fra et ophold på naturefterskole, der gerne vil med hende på jagt. ”For mig handler det ikke om at komme ud og skyde en masse dyr, men mere omkring oplevelser i naturen og kendskabet til vildt og fugle samt at begå sig og skyde “lerduer” korrekt på skydebanen”, supplerer Caroline. I år er Støvring omegns Jagtforening og Rebild Ungdomsskole gået sammen omkring at afvikle holdet, der afsluttes med skydeog jagtprøve. Undervisningen foregår på flugtskydebanen i Støvring. ”Det er noget andet at blive undervist her end at sidde i et klasselokale”, fortæller Caroline. ”Her er der jo atmosfære, og der kommer en masse andre jægere forbi. Man lever sig mere ind i det på denne måde. I pausen går vi fx også ud og kigger ved skydebanen” Netop skydning kommer forhåbentlig til at fylde en del i Carolines fremtid, da hun efter HTX gerne vil uddanne sig til et job i politiet.

” ”

Mangler du lige beviset? Du kan tage dit knallertkørekort i Rebild Ungdomsskole. Vi har knallerthold i Støvring, Nørager og Terndrup. Du må køre lille knallert allerede fra du er fyldt 15 år, og du må begynde på knallertundervisningen, når du er 14 år og 6 mdr. Når du tilmelder dig, er det en samlet “knallertpakke”, hvor der også er førstehjælp til knallertkørere med. Kig også på Sikker Trafiks hjemmeside, Klar til Knallert, hvor alt undervisningsmaterialet til teorien ligger. Der er også en øveprøve du kan tage, for at teste din viden om teorien.

Thyssen er 18 år og bor lidt uden for Støvring. Hun går til daglig på HTX i Aalborg og har igennem flere år været aktiv ung i Ungecenter Nord i RU. Hun har deltaget på turen til Rønbjerg, på valgholdet Ekstremsport og hun har også taget knallertkørekort.

I efteråret 2020 meldte Caroline sig til jagttegn i ungdomsskolen og havde glædet sig til at begynde undervisningen kort efter nytår. Desværre udsatte nedlukningen af Danmark en kæp i hjulet for opstarten, men i maj 2021 kom holdet endelig i gang. Caroline går på holdet med flere venner fra hendes ”Mannetværk.kommer

Vidste du at..... Rebild Ungdomsskole er meget mere, end det du kan læse om her i kataloget. I RU har vi en lille campingvogn - en Petit - som er fyldt med sjove ting, og som kan komme på besøg i din by - sådan en slags ”rullende klub”.

Der er mulighed for rigtig mange aktiviteter i Rebild Ungdomsskole.... SUP, kanotur, discgolf, musik og selvfølgelig en masse klubhygge. I foråret var vi afsted på ridetur til Læsø. Det var en super dejlig tur, og hvis der er interesse for det, så vil vi rigtig gerne afsted igen. Hold øje med vores hjemmeside under Tilmelding. Se en lille video fra vores tur i foråret her: Ridetur til Læsø I RU har vi både skatepool og en indendørs Skatepoolenskatehal. er i Skørping ved siden af Ungecenter Øst. Den har altid ”åbent” og er tilgængelig for alle. Skatehallen er i Støvring på Mølledamsvej 5, og den har åbent Onsdag kl. 19-21 og Torsdag kl. 19-21. Desuden er der om torsdagen kl. 15-18 Deko/skatehallen // Bordtennis. Ses vi i RU?

31

Hvis du har en god idé til en aktivitet, en tur, et event eller noget helt andet, så kan du kontakte koordinatoren i dit ungecenter, og sammen kan vi få det til at ske! UC Øst = Sabrina // 4073 1886 UC Nord = Kristine // 4073 1995 UC Syd = Rasmus // 4073 1598

GRANGÅRDSVEJ 13 C . 9530 STØVRING . TLF. 99 88 83 60 . UNGDOMSSKOLEN@REBILD.DK Mød os på: www.facebook.com/RebildUngdomsskole eller Telefon-/kontortid:www.rebildungdomsskole.dkMandag,onsdag, torsdag kl. 8.30-14.00. Tirsdag kl. 12.00-19.00. Fredag kl. 8.30-13.00 August Første2022 skoledag - mandag d. 9. august 2022 Ungdomsskolekataloget bliver delt ud på skolerne i 7.-8.-9. årgangÅbning af ungecentrene: Følg med på Insta + Snap for dit ungecenter SeptemberTilmelding2022 åbner torsdag d. 1. september kl. 15.30 Opstart af knallerthold i Nørager, Støvring og Terndrup OktoberLAN-Party2022 - fredag d. 8. oktober 2022 i UC Syd Bio Maraton - fredag d. 14. kl. 19-03 Efterårsferie uge 42 Halloween Horror Night - sidst i oktober 2022 NovemberRønbjergweekend2022 - Fredag-søndag d. 4.-6. november DecemberJuleferie2022 -torsdag d. 22. december 22 - søndag d. 2. januar 2023 Januar Åbning2023 af centrene Følg med på InstaGram + Snapchat for dit ungecenter Læringslokomotivet - uge 3-6 2023 FebruarBio2023Maraton - fredag d. 17. februar 2023 Vinterferie i uge 8 Marts 2023Ungdommens EU-Topmøde - første weekend i marts Opstart af knallerthold i Nørager, Støvring og Terndrup April 2023Påskeferie - mandag d. 3. til mandag d. 10. april 2023 Maj 2023Heidepark DE - St. Bededag, fredag d. 5. maj 2023 Kristi Himmelfartsdag - Torsdag d. 18. maj (fri fredag d. 19, maj) Pinseferie - mandag d. 29. maj 2023 Juni 2023Ridetur til Læsø Sidste skoledag - fredag d. 23. juni 2023 Studietur til ?? - 1. uge af sommerferien (uge 26) Sommercamp - 1. uge af sommerferien (uge 26) Tjek i øvrigt altid vores hjemmeside eller Facebook for arrangementerhold,osv.Derskerheletidennogtnyt:-) Det sker i Rebild Ungdomsskole - sæeson 2022/2023