RU Efterårsmagasinet 2021

Page 1

rebild ungdomsskole

For unge i Rebild Kommune Efterår 2021


Kære ung (i Rebild Kommune)

I

hånden har du vores nye ungdomsskolekatalog i et nyt format med flere ungefortællinger. Vi glæder os til i sensommeren også at kunne præsentere en ny hjemmeside. Du kan her i kataloget nu læse meget mere om, hvad andre lokale unge fortæller omkring deres fritid i ungdomsskolen.

Kataloget er samtidig spækket med tilbud til dig, der har mod på en aktiv fritid sammen med andre unge. Hvis du kender os, kan du måske få øje på nogle spændende nyheder blandet med gamle klassikere. Vi voksne i RU er glade for endelig at måtte lave en spændende ungdomsskole igen, hvor vi fortsat passer på hinanden, men også er fri for mange af de begrænsninger, der har kendetegnet de seneste mange måneder. På vegne af ansatte i RU Jens Skov Jørgensen, Ungdomsskoleleder

PS! Hvis du vil være med til at fortælle flere historier om at være ung i Rebild Kommune i næste katalog, så hører vi meget gerne fra dig.

Hvad kan du finde i bladet... Rebild Ungeråd // Ungdommens EU-topmøde......................................... 3 Ungecenter Øst // Satellit Terndrup // Yderrummet Bælum..................... 4 Ungecenter Syd......................................................................................... 6 Ungecenter Nord // Satellit Suldrup.......................................................... 8 Biomaraton - efterår 2021....................................................................... 10 Sexualisterne........................................................................................... 11 Halloween Horror Night.......................................................................... 12 Seks hurtige hold..................................................................................... 13 Madsiderne // Rasmus............................................................................ 14 Skitur til Østrig......................................................................................... 16 Studietur til Paris..................................................................................... 17 Rønbjerg - en weekend med vennerne................................................... 18 Sommercamp // Heidepark..................................................................... 19 Barske Glæder......................................................................................... 20 Outdoor Cooking..................................................................................... 21 R:UD - Ungdomsskolens internationale dimension................................. 22 Coop Crew............................................................................................... 23 Læringslokomotivet................................................................................. 24 Basic Skills................................................................................................ 25 Knallertkørekort // Jagttegn.................................................................... 26 Det sker i RU sæson 2021/2022.............................................................. 27

RU’s administration Grangårdsvej 13C, 9530 Støvring 9988 8360 // ungdomsskolen@rebild.dk www.rebildungdomsskole.dk Kontortid Mandag-onsdag-torsdag kl. 8.30 - 14.00 Tirsdag kl. 12.00 - 20.00 Fredag kl. 8.30 - 13.00 Anne Charlotte Nobel

Lærer Basic Skills 4094 0263 // iacno@rebild.dk

Jane Andresen

Sekretær 9988 8365 // jaan@rebild.dk

Jens Skov Jørgensen

Leder 9988 8364 // 2061 5346 // ijsjo@rebild.dk

Katrine Ørvad Jensen

Koordinator Lærings- og skoleforløb 9988 8310 // 2119 0904 // koje@rebild.dk

Kristine Thillemann

Centerkoordinator Nord 9988 9435 // 4073 1995 // krth@rebild.dk

Rasmus Rask

Centerkoordinator Syd 9988 9433 // 4073 1598 // irara@rebild.dk

Sabrina Munk

Centerkoordinator Øst 9988 9434 //4073 1886 // smjo@rebild.dk

Thomas Bentsen

2

CORONAVIRUS I RU tager vi selvfølgelig smitterisikoen ved Coronavirus alvorligt. Alle vores aktiviteter bliver afholdt under hensyn til de gældende retningslinjer.

Lærer Basic Skills 9988 8362 // 3194 3663 // ithbe@rebild.dk

Trine Buus-Pedersen

Souschef 9988 9185 // 4114 8372 // trbp@rebild.dk


Rebild Ungeråd

- de unges stemme i Rebild Kommune

Jeg vil gerne sørge for at unge har det fedt med andre unge og at lave aktiviteter for unge, hvor man alle sammen kan lave noget sammen.” Vilma, nuværende ungerod.

Vilma kunne blandt andet godt tænke sig at lave en festival, hun er total hooked på gyserløb og folkemødet på Bornholm står på forårets to do liste. Simon, fra Nørager, er også klar på Folkemødet, da han synes, at det kunne være en fed oplevelse at få med! Han sidder med i ungerådet fordi: ”Det er fedt, at blive hørt af andre – nok mest af voksne. Også politikere – det lyder nok lidt kedeligt – men det er fedt, at man har muligheden for at blive hørt, og at man faktisk bliver det…” Ungerådet er en svær en at beskrive! Men… Vi kan fortælle, hvad vi vil arbejde med i den kommende sæson!

Så… Det handler om at skabe noget sammen – stort som småt! Det handler om, at det skal være sjovt og nysgerrigt! Det handler om, at det vi laver, skal give mening og gode oplevelser for os unge i kommunen. Det handler om, at vi bliver hørt, når vi åbner munden og fortæller, hvad der kunne gøre Rebild Kommune endnu bedre at være ung i! ”Jeg vil gerne gøre en forskel for de unge i Skørping, fordi det er mit lokalområde”, siger Signe. Freja og Vilma er også derfra og tilføjer: ”Man kan hygge sig, blive hørt, man kan få et sammenhold på en helt speciel måde. Vi vil gerne have flere med, så det ikke kun er Skørping og Nørager, der er repræsenteret, for vi ved jo ikke hvad der er vigtigt for de andre steder i kommunen” Lige nu er vi fire ungerødder! Vores første plan efter sommerferien er at komme på besøg i centrene, og så håber vi, at der er nogle af jer, der er nysgerrige nok til at hoppe med på ungerodslivet.

I efteråret 2021 vil vi gerne stå for planlægningen af det sygeste gyserløb – hvis du deltog i Halloween sidste år, så håber vi på, at kunne gøre det endnu vildere i år. Vi dykker også lidt ned Hvis vi bliver flere i ungerådet, kan vi nemlig i vores kommunalvalg… for det er jo politikerne, lave flere ting på samme tid, og så kan ”Ungerådet har for som er med til at bestemme, hvor mange vi lave mange fede aktiviteter for mig været en tid, jeg har fået midler der er til de unges fritidsliv… men rigtig unge i Rebild kommune. meget ud af! Det var sindssyg t fedt, som helt hvordan har vi ikke planlagt endnu! ung at føle, at man også kun ne blive hørt. Vi Hvis du allerede nu har arbejdede med en masse fors kellige ting, om hvad vi syntes, der kunne forbedres spørgsmål eller har lyst til at eller ting vi syntes der manglede for de unge. Mit bed være med, så kontakt vores ste minde fra ungerådet er nok at deltage i Folkemødet tovholder Sabrina: 4073 1886 på Bornholm. Der fik vi lov til at høre fra en masse poli tikere på landsplan… // smjo@rebild.dk. Og

Ungdommens EU Topmøde

så fik man da helt klart også noget godt socialt ud af det med hyggeli ge møder osv. Jeg savner det helt vildt!” Emilie, tidligere ungerod.

- en hel weekend på Christiansborg

B

liv dus med EU-politikken, se Christiansborg indefra og find kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer. På Ungdommens EU-Topmøde mødes unge fra hele landet for at sikre en bedre fremtid for Europa.

breaker nyheder, lækker oplysninger og formidler fremgangen i forhandlingerne.

Arrangementet foregår i weekenden d. 25. og 26. september, og er et stort rollespil, hvor unge mellem 15 og 30 år fordyber sig i EU-politik, indgår alliancer, kompromisser og benhårde forhandlinger som politikere.

Har du en politiker eller journalist gemt i maven, og vil du gerne påvirke debatten, så er Ungdommens EU-topmøde helt sikkert noget for dig.

Der tildeles desuden roller som journalister og TV-reportere, som laver interviews,

Kort sagt, det hele vil foregå præcis, som når Europas stats- og regeringschefer samles til de store møder i Bruxelles.

Er du interesseret i at høre mere om det, så kontakt Rasmus Rask, 4073 1598 // irara@rebild.dk.

3


, t e s u h s Ungdom

, n e d l i K / / g n i p r ø Sk

D

rengene og Jørgen spiller basket på multibanen bag Ungdomshuset, og en flok piger sidder og spiller et fuldstændig helt og aldeles politisk ukorrekt spil, da hende damen fra Instagram, Sabrina, pludselig spørger, hvorfor i alverden de kommer i klubben: ”Det er sjovt, der er en masse ting man kan lave – mad, kreating, spille bold…”. Cecilie Ravn afbryder: ”Det er fedt, at der er et sted, hvor man kan være, så man ikke bare skal sidde hjemme, og at man kan være her lang tid om aftenen… fordi vi laver mad”. Og det er nemlig rigtigt – Der handles, laves mad og ryddes op i fællesskab. For det meste bestemmer de unge mennesker menuen, men når ”de voksne” bliver trætte af curlyfries og nachos, så finder de kogebøgerne frem og udfordrer teenagernes smagsløg.

4

”Det er hyggeligt! Det er et godt sted at mødes, så har man mulighed for ikke kun at ses i skolen”, slutter Klara Schrøder af. Og hun har fuldstændig ret, for i Ungdomshuset er der mulighed for at møde alle mulige forskellige mennesker – fra andre klasser, andre årgange, endda andre skoler måske! Det kan være en af grundene til at tjekke ind i UC Østs lokationer! Her er der mulighed for at være en del af et fællesskab, hvor vi hygger, fjoller, laver fejl og udfordrer hinanden. En del af Ungecenter Øst er Ungdomshuset bag Kulturstationen i Skørping, hvor der udenfor er skaterbowle, parkouranlæg, bålplads, multibane og ren hygge på græsplænen.


,

UNGECENTER ØST #SKØRPING

SATELLIT ØST #TERNDRUP

YDERRUMMET #BÆLUM

MANDAG, ONSDAG OG TORSDAG KL. 14-21.00

TIRSDAG KL. 18.30-21.30 MADLAVNING 20 KR.

MANDAG KL. 18.30-21.30

ONSDAG KL. 18.30-21.30

TORSDAG KL. 19.00-22.00

INSTAGRAM #RUOEST9520

7. OG 8. ÅRGANG 9. ÅRGANG ++

MADLAVNING 20 KR.

FØRSTE GANG 2/9

m u l æ B , t e m m u r r

e d Y / / p u r d n r e T

M

en du kan også finde os længere øst på.

banen, han er hurtig, og så kan han tackle, så de voksne nærmest slår saltemotaler.

Flyver vi videre til Satellitten i Terndrup og spørger Mathilde L. Pedersen, hvorfor hun kommer i klubben, er svaret: ”Det er sjovere end at være hjemme… man kan være sammen med de andre. Og så er der også de voksne, som gerne vil være med til ting, også selvom de ikke er de bedste til det. Og selvfølgelig for det sociale og fællesskabet”.

Allerlængst mod øst finder vi Yderrummet – helt oppe under skolens tag i Bælum! Derude huserer Rikke – og hende kender alle de unge!

Hun løber videre hen på multibanen, hvor der er gang i fodbold. Mathilde er en fremragende målmand, og de fleste brillierer med bolden. Men man skal lige være lidt opmærksom, hvis Sebastian Klitgaard er på

Du må komme forbi alle steder, eller du kan drage på eventyr i et af de andre centre, hvis der sker noget spændende! Hvis du ikke vil gå glip af noget, så følg med på vores instagram: ungecenteroest. Der kan du altid skrive en besked – eller du kan ringe til Sabrina: 4073 1886, hvis du eller dine forældre har et spørgsmål.

5


syd P

å Sortebakken ligger UC Syd, og når du har fri kan det godt betale sig at holde til højre i stedet for at springe på bussen. Her ligger nemlig DIT Ungecenter, og selvom vi ikke er Narnia, så er det STEDET, hvor kun din fantasi sætter grænserne for, hvad vi kan lave og skabe. Faktisk er UC Syd så fantastisk et sted, at man nærmest flytter ind på alle åbningsdage, og

Ungecenter

NORD STØVRING

Satellit

NORD SULDRUP

Yderrummet

Ungecenter

ØST

SKØRPING

ØST

Satellit

ØST

TERNDRUP

Ungecenter

SYD

NØRAGER

HOBRO

BÆLUM

MANDAG, TIRSDAG & TORSDAG KL. 14.45-21.00 FREDAGSCAFÉ

Cirka én gang om måneden Hold øje på insta! #RUSYD9610

SPISNING I UNGECENTERET?

det kan man godt blive sulten af, og derfor har vi en madordning, hvor man kan spise ”ordentlig aftensmad” på alle åbningsdage for kun 200,- kr. pr. sæson (forår/efterår).. I år skal vi for alvor tage det nye udemiljø i brug og nyde, at vi kan være ude med grill, bål og en masse aktiviteter. Vi genopfinder rundbold og laver de fedeste turneringer – så join us.

Torsdag d. 19/8 er der indvielse af det nye plateau Platform X, i udemiljøet ved UC Syd. Kom og tjek det ud - vi mødes i Biblioteket kl. 14.05. Elev- og Centerrådet har været i arbejdstøjet og har været med til at bygge sammen med dygtige håndværkere. Pengene til Platform X har de søgt fra Realdanias kampagne Underværker og er prikken over i’et i det udemiljø, som de selv var med til at skabe i 2018. Platform X er et scene-, være- og læreområde, hvor der kan laves forestillinger, høres musik og bare hygges sammen med vennerne. Der er både bål og trampoliner!

6

OPEN

AALBORG

Det koster 200,- kr. pr. sæson at være med i madordningen i UC Syd. (200,- kr./forår og 200 kr./efterår) Betal på Mobilepay 20 95 91 - og du kan spise aftensmad på hver åbningsdag. Og du kommer endda til at være med til at købe ind, lave maden og rydde op præcis som, hvis du var flyttet hjemmefra


Hvorfor kan jeg godt lide at komme i UC SYD? Jeg kan godt lide at komme i klubben, fordi man kan se sine venner og lave næsten alt du vil indenfor nogle realistiske grænser. Alle de voksne der er her, er flinke og hjælpsomme til hvad du end har brug for hjælp til, såsom lektier og generelt bare hvis du har spørgsmål om livet osv. Miljøet her i klubben er mega fedt, fordi alle kan snakke med hinanden og alle har det godt med hinanden. Faciliteterne er mega fede. Vi kan både spille pool, bordtennis, Playstation og en masse brætspil og vores udefaciliteter er blevet meget bedre, fordi vi lige har fået bygget noget nyt - vi kan lave bål og vi kan spille en masse spil Mads Hald – 9. klasse

FREDAGSCAFÉ

Kom og brug din fredag aften på hygge sammen med vennerne. Baren er åben og aktiviteterne er mange. Fredag d. 20. august kl. 19-22 Åbent KUN for 7. årgang Fredag d. 27 august kl. 19-23 Åbent for ALLE

LAN Party

Vi inviterer til LAN Party i Ungecenter Syd for piger og drenge. Der bliver mulighed for Lyserødt LAN, der er for dem, som gerne vil game i fred for dunsten af stinkprutter, sourcreme & onion-chips og sure tæer. Desuden åbner vi for biffen og vi laver en FIFA-turnering med en fed præmie på højkant. Og selvfølgelig bliver der party med god musik og dans på bordene. Senere på natten er der lækker natmad. Alt dette for kun en flad 50’er! Skynd dig med tilmelding - det bliver et brag af et party!

TIDSPUNKT: Fredag d. 8. okt. kl. 18.00 til lørdag d. 9. okt. kl. 07.00 i Ungecenter Syd, Nørager. PRIS: 50 kr. inkl. natmad.

Betales ved tilmelding senest den 1. oktober 2021.

Oliver

Ida

Lasse

Marian

Rasmus, 40731598

7


nord

AALBORG

Ungecenter

N O RD STØVRING

Satellit

NORD SULDRUP

Yderrummet

Ungecenter

ØS T

SKØRPING

ØST

Satellit

BÆLUM

ØST

TERNDRUP

Ungecenter

SYD

NØRAGER

I Ungecenter Nord får vi mange nye venskaber”. Sådan siger Christian Frandsen, da han skal beskrive hvorfor han synes det er fedt at komme i Ungecenter Nord. Christian, Freja, Malene og Rosa kendte ikke hinanden før de begyndte at komme i ungdomsklubben. Men de er blevet gode venner og kommer ofte, og gerne i hele åbningstiden.

HOBRO

Fordi det er hyggeligt!

Freja, Malene og Rosa bliver hurtigt enige om at klubben er som et andet hjem. Der er ikke så mange regler, så længe man er gode ved hinanden, og så kan man lave alle mulige forskellige aktiviteter. ”Og det er faktisk de mange forskellige aktiviteter der gør, at fællesskabet bliver helt vildt fedt. Det er helt anderledes end alle andre steder. Jeg tror det er fordi vi selv Jeg kommer i klubben fordi må bestemme hvad vi vil ”Til at begynde med kan det er meget mere socialt lave” siger Freja, og Rosa det godt virke lidt stort end at sidde derhjemme. afbryder: ”Det er mega fordi der kommer så afslappet at være her. Man mange. Men når man lærer huset at kende, skal rydde op efter sig selv, men ellers er der er det super fedt at komme og være i huset”. ingen pligter”.

P

å Mølledamsvej har vi en hal med en skaterrampe. Den blev bygget sidste sommer, og hele sommerferien blev brugt til at bygge. Rampen bliver flittigt brugt af både piger og drenge. Stedet er for alle, og man behøver ikke at kunne skate i forvejen. Der er altid en der kan lidt mere end en selv, så her hjælper man hinanden. I hallen er væggene dekoreret med graffiti, som er lavet af de unge i et projekt sammen med graffitikunstner Frida Vium.

8

På vores lille rampe udenfor Ungecenteret


UNGECENTER NORD #STØVRING

SATELLIT NORD #SULDRUP

OPEN

OPEN

FAST ÅBNINGSDAG TIRSDAG KL. 14.00 - 21.30

ONSDAG & TORSDAG KL. 18.30-21.30

...

...

TJEK INSTAGRAM #RUNORD9530

I

Suldrup er der en klub, der har åbent 2 dage om ugen. Her er stemningen præget af, at alle kender alle. Alder og interesser er ikke vigtigt, alle er sammen i klubben på samme tid. Der er stor respekt for hinanden og en oplevelse af, at der er plads til alle

Jeg elsker klubben fordi der er nogen der holder af en, og interesserer sig for en.

Gitte og Mikkel er dem styrer og bestemmer i Suldrup. Har I lyst til at lave et arrangement eller har I en fed idé til en klubaften, så er Gitte og Mikkel de bedste venner at have. De hjælper jer i gang med idéen, så kom frisk med alt jeres initiativ og engagement.

Mikkel

Gitte

Der er altid en voksen der lytter og man kan snakke med hvis man har brug for det.

Anne Sofie

Det er hyggeligt at være her. Der er altid nogen fede arrangementer. Men det kræver også, at vi selv er med til at planlægge hvad vi gerne vil lave.

Kristine, 40731995

9


BIO MARATON Fordi film skal ses i biografen...

F

ilm skal ses i biografen! I samarbejde med Kinorevuen i Skørping holder vi Bio Maraton kun for jer.

Vi ruller den røde løber ud og byder på i alt fire super fede film. Vi garanterer at der bliver lidt for enhver smag; grin, gråd, gys og spænding. Gyseren er den sidste film der vises, så hvis du ikke er til gys, kan du vælge at slutte aftenen kl. 01.00.

Kinorevuen åbner caféen, hvor der kan købes snolder, popcorn, sodavand m.v. Medbring god stemning, lidt penge til snolder og måske en pude. Og hvilke film skal vi så se? Det løfter vi sløret for på RU’s Facebookside i ugen op til efterårsferien. NB: Der kan forevises film, som er 15+

Tidspunkt: Fredag d. 15. oktober 2021 kl. 19.00-03.00 (NB: fra kl. 01.00-03.00 vises gyseren) Sted: Kinorevuen, Sverriggårdsvej 2, Skørping

10

Pris: 150,- kr.. Betales ved tilmelding senest d. 11. oktober 2021.

Skynd dig r ax m . 100 pladse n i biografe


Sexualisterne

Book

os!

- ung til ung

S

exualisterne er en gruppe unge, der formidler information om sex og sundhed til andre unge. Vores ønske er, at lære unge at passe på sig selv og hinanden. Konceptet bygger på ung til ung formidling ud fra tanken, at vi unge er specialster i netop unge og ungeliv. Sexualisterne er et koncept under Ungdomsringen, derfor deltager du også som sexualist i kurser, hvor I bliver undervist i ung-til-ung formidling og bliver klædt på til at informere, debattere og tale med unge om sex, prævention, sexsygdomme, kærester, følelser, usikkerhed, køn osv. Sexualisterne kan bookes af skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen i forbindelse med sexualundervisning, temadage og lignende.

Bliv en del af Sexualisterne

Er du ung i udskolingen og har du lyst til at være med i en ungegruppe, der står stærkt sammen og arbejder med at formidle viden om sex og sundhed til andre unge? Så kom med i Sexualisterne... • Vi mødes ca. en gang om måneden • Vi udvikler i fællesskab undervisningsmateriale

vores

• Vi tager ud og formidler og snakker med unge • Vi er på uddannelse 1-2 gange om året • Vi har et stærkt fællesskab ... og så passer vi godt på hinanden, og ingen kommer ud på job, før de selv er klar! Vil du være med, så kontakt Anne Charlotte, 4094 0263 // iacno@rebild.dk

Mit navn er Amalie. Jeg har været med i sexualisterne siden 2016 og det er nok en af de sjoveste og hyggeligste ting, jeg har været med til i løbet af årene. Jeg blev medlem af Sexualisterne efter at Kristine, vores daværende tovholder, spurgte om det kunne være noget for mig, hvilket det bestemt kunne. Jeg havde altid syntes, at det var super sjovt at have besøg af sexualisterne på skolen, og at være til arrangementer med dem i ungdomsklubben. Så da chancen var der, kunne jeg ikke sige nej. Noget af det fedeste ved at være med i Sexualisterne for mit vedkommende, er helt klart det fællesskab man får og den følelse af at være en del af noget større. I vores lokale ungecenter har vi det bedste sammenhold, og de mange ture og kurser har virkelig bragt os tæt sammen. Dette har været med til at gøre, at vi altid kan snakke om alt mellem himmel og jord med hinanden, og denne følelse kan man også tage med sig, når vi er på kurser. Efter min mening er vores kurser med de andre Sexualister rundt omkring i Danmark

det bedste. Det er absolut min yndlingsdel ved det hele - man finder ikke en bedre stemning og atmosfære, end når man er sammen med andre unge, som har samme holdninger og interesser som dig selv. Her er vi åbne og lytter til hinanden, man accepterer hinanden som vi er og alle hygger sig med alle. Det er også på disse kurser, hvor vi bliver undervist i nyt materiale og vi får ny indsigt i verden, så vi bedre kan formidle det videre til andre og dele vores viden med alle dem vi underviser. Det er dog svært at sige at kurserne er det allerbedste, når det mindst er lige så godt selv at komme ud og møde alle dem vi underviser. Der er ikke noget mere hyggeligt og sjovt end når man sidder med en klasse der er nysgerrige, grinende og åbne for ny viden. Man skaber et bånd med dem som er helt unikt og det bedste er, når vi kan se hvordan de har udviklet sig som helhed, efter at vi har været og snakket og undervist. Specielt sjovt er det så at møde dem om aftenen nede i ungdomsklubben, fordi de ikke helt fik nok af os oppe i skolen:)

11


Halloween Horror night

Det var mega fedt. Man hygger sig og møder nye mennesker fra andre skoler. Det er sjovt fordi man kan være med til at bestemme hvad der kan og skal ske. - Camilla. 15 år. Støvring

Det var virkelig sjovt at være med på horror sidste år! Fordi jeg lærte nye folk at kende som jeg aldrig har mødt før, og det her horror var mega sjovt at arrangere! Jeg fik så mange gode oplevelser af det, så jeg vil 100% være med til det igen. - Mayan. 14 år. Bælum

18 unge venter spændt i Scenerne bliver lige så stille skabt og i takt lokalerne i Ungecenter Øst. Kalenmed at de bestilte masker – den ene mere deren siger midt september og startskudklam end den anden – kommer hjem, bedet til halloween har lydt. De unge der har gynder arrangementet at tage form. Intet meldt sig tilhorrorholdet står for at arraner som det plejer, og ingen gentagelser af gere gys og gru for deres kammerater i hele sidste års rædsler. Den 30. oktober kulRebild Kommune. I 2020 var det andet år i minerer alle forberedelserne, når der om træk, at der er blevet sat skræk og rædsel i eftermiddagen sættes op, afprøves, laves over 100 tilmeldte unge fra hele kommunen. generalprøve. En hurtig bid mad, alle på Lokationen er Skørping og Rold skov, og deres pladser…….. her på horrorholdet er der virkelig højt til 3 timer senere rydder vi op og efterladloftet. Tænk stort, tænk vildt, tænk er skoven med en masse skrig der noget der er umuligt og få det til at stille ebber ud mellem skovens Det var fedt at lykkes. Røgmaskiner, motorsav, ensomme stammer. være en del af noget blod, blod og atter blod. Klar til at vente til næste års hvor man faktisk havde midler til at gøre det til gys…… den 31. oktober. noget ordentligt. - Malthe. 16 år, Skørping

Jeg synes de t var super fedt at være med til det hele, få nye venner og fæ llesskaber og have en sjov bare aktivitet at tænke på. Det var en vi rkelig fed af ten, men de var ikke bare t den ene afte n alle de gang e vi var henn der var fed, e fo gere var fede og hver gang r at arranfedere og fe blev det bare dere, så det var ærgerlig det sluttede t da . Jeg vil helt sikkert være næste gang med , for jeg har allerede afta med nogen lt jeg mødte si dste, at vi og skulle melde så os til næste gang og have det sjovt sa mmen med at arrangere og skræmm e. - Dea. 14 år . Bælum

12

Vil du være med til at sætte en skræk i livet på dine kammerater, så skal du tilmelde dig til Horrorholdet, hvor du kommer til at være med til planlægning og udførelse af året Halloween-event. Du finder tilmeldingen på vores hjemmeside, hvor du også kan se en lille film fra sidste års rædsler... Tid: Vi mødes første gang d. Sted: Det foregår i Ungecenter Øst, Skørping


Kunst, Kultur og Natur Vi skal rundt i det danske land og besøge museer, se på kunst og opleve naturfænomener vi kun har i Danmark. Vi skal se Moesgaard, Tirpitz, den tilsandede kirke og mange andre interessante steder.

Krukkerne i UC Øst Krukkerne - for dem, der har lyst til at kaste sig ud i kreativitet! Vi laver alt i ler. Lav smykkeholdere, vaser, pynt, skåle til frugt (eller chokolade… eller popcorn… eller slik).

Første gang vi mødes er onsdag d. 15. september kl. 16.30 i Støvring (UC Nord). Her tager vi til Århus og ser kunst på Aros. Husk at tage en madpakke med. Max antal pladser: 8 personer. Det er gratis. Tilmelding på hjemmesiden. Kontaktperson: Kristine, 4073 1995

Der er to hold i efteråret: Uge 35-41, hver onsdag kl. 15.30-18.00.

Brug kroppen som malepensel… ..lyder det for underligt? Vi skal bruge kroppen, sanserne og bevægelse når vi skal male KÆMPE billeder. Du kommer til at skulle rulle dig i maling, male med fingre og tæer, og fordybe dig ind i billederne igennem musik, tanker og oplevelser. Her er holdet hvor der er plads til de store armbevægelser, og vi kommer til at male udenfor stregerne – det garanterer jeg. OBS. Vi har dragter og alle materialer, men hav ALTID gammelt slidt tøj på, der kan tåle lidt ekstra farvesprøjt.

Uge 43-49, hver onsdag kl. 15.30-18.00. Der er max. 8 pladser pr. hold!

Undervisningen er hver torsdag fordelt over 4 gange – med mulighed for udvidelse

Kontaktperson: Sabrina, 4073 1886

Det kreative hjørne Her er der plads til fordybelse når vi finder symaskinen frem og syer tasker., små makeup-punge, penalhus, etui til telefon eller ipad osv.

Første undervisningsgang er torsdag den 7 oktober kl. 16.00 -18.00 i Skaterhallen – Mølledamsvej 5 i Støvring. Max antal: 6 personer. Det er gratis. Tilmelding på hjemmesiden Kontaktperson: Kristine, 4073 1995

Du behøver ikke have nogen erfaring med at sy, her er plads til alle. Eneste krav er at du har lyst til at lære. Undervisningen er hver onsdag i 8 uger (OBS der er ferie i uge 42) Første gang er onsdag den 6 oktober i Ungecenter Nord kl. 15.30-18.30

Er der en tryllekunstner gemt i dig? Bliver du også vildt fascineret af kort-tricks eller det kendte mønt-ud-af-øret trick? Så er dette hold noget for dig. Du vil møde en underviser der har tryllet i mange år, og vil lære dig alt det, du ikke ved om at trylle. Undervisningen foregår hver torsdag fordelt over 5 uger. Første gang er torsdag den 16. september kl. 16-18 i Ungecenter Nord. Max antal: 8 personer. Det er gratis. Tilmelding på hjemmesiden. Kontaktperson: Kristine, 4073 1995

Max antal: 6 personer. Det er gratis. Tilmelding på hjemmesiden. Kontaktperson/underviser: Kristine, 4073 1995

Sorte Fingre i Terndrup Værkstedet - De Sorte Fingre - for dem, som gerne vil nørde i motorer! Stig åbner hangaren i Terndrup. Onsdage kl. 18.30-21 fra uge 34 og indtil det bliver for koldt! Max. 10 pladser. Det er gratis. Kontaktperson: Sabrina, 4073 1886

13


Den store flødebolletest

I Ungecenter Syd har de unge været en tur i køkkenet for at lave flødeboller. Det kom der denne test ud af. Vi købte to forskellige slags flødeboller - de billigste og de dyreste, og så testede vi hele flødebolleoplevelsen mellem de billige, de

dyre og de hjemmelavede. De hjemmelavede var en klar vinder af testen. Vil du selv forsøge dig i køkkenet med at lave flødeboller, så er der en opskrift fra Arla nederst på siden - det er den opskrift vi brugte til de hjemmelavede i testen.

Den billige “Tyndt lag chokolade og kedelig bund” - Tobias Borg 8.b “Tynd chokolade, skummet smager fabrikslavet og bunden smager af pap” - Marcus Hollen 8.b

Den dyre “Meget sød skum, kedelig bund. Lidt tykkere lag chokolade end den billige” - Tobias Borg 8.b “Chokoladen er mellemtyk og skummet smager lidt syrligt, men også fabrikslavet og bunden smager af pap” - Marcus Hollen 8.b Hjemmelavede flødeboller (opskrift fra Arla) 60+ minutter

Sådan gør du Bagetid: Ca. 7 min. ved 175° - varmluft.

Flødebollefacts

Friske hjemmelavede flødeboller, der smager meeeget bedre end de fabrikslavede! Det er lidt et projekt at lave hjemmelavede flødeboller men det er sjovt og bestemt besværet værd.

Marcipanbunde Rul marcipanen ud til en firkant (ca. 15 x 20 cm). Udstik 12 cirkler (a ca. 5 cm i diameter). Læg marcipanbundene på en plade med bagepapir og bag dem til kanten begynder at blive gylden. Lad dem køle af på en bagerist.

Vidste du at....

Ingredienser (1 portion, 12 stk) Marcipanbunde: Ren, rå marcipan - 125 g Flødebolleskum: Æggehvide (ca. 140 g) - 1½ dl Sukker - 25 g Sukker (ca. dl) - 250 g Glukosesirup - 125 g Vand - ¾ dl Vaniljepasta - ½ tsk Chokoladeovertræk: Finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao) smeltet - 500 g Pynt: Finthakkede usaltede pistacienøddekerner, frysetørrede bær, guldstøv, tørrede blomster eller lign.

14

Flødebolleskum Pisk æggehvider og sukker skummende i en røremaskine. Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljepulver i kog i en lille tykbundet gryde. Mål med et sukkertermometer temperaturen, den skal være 117°. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning ved høj hastighed. Pisk i 5-7 min. til skummet er fast og sejt. Fyld skummet i en sprøjtepose med tylle. Sådan samler du flødebollerne Sprøjt toppe på marcipanbundene - næsten helt ud til kanten. Det er lettest, hvis bundene står på en gummimåtte eller en hårdt opvredet ren klud, så de ikke flytter sig. Lad toppene stå ca. 1 time ved stuetemperatur, så overfladen tørrer let. Hæld den smeltede chokolade i en cylinderformet beholder, fx et lidt højt glas. Chokoladen må ikke være for varm. Dyp en flødebolle i chokoladen, ryst forsigtigt overskydende chokolade af, vend den hurtigt rundt og pynt den, mens chokoladen er våd. Lad den stivne på et stykke bagepapir. Fortsæt med de resterende flødeboller.

• Skotland lavede flødeboller allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet. • De første flødeboller blev solgt i Danmark omkring 1905-1906 • Opskriften på flødebollen som vi kender i dag, kom fra Amerika til Danmark med Emil Elikofer i 1912. Han blev belønnet med livslang ansættelse i Elvirasminde chokoladefabrik og fik tilmed et guldur. • Kært barn har mange navne. Flødebollen hed oprindeligt negerkys eller negerbolle, men i slutningen af 1980’erne blev dette bandlyst og navnet ændret til flødebolle • Flødeboller hedder Schaumküsse på tysk • Flødeboller indeholder trods navnet ikke fløde


Vinderen! Den hjemmelavede “Mørkere chokolade og ikke en kedelig bund. Tyk lag chokolade og fyldigt skum” - Tobias Borg 8.b “Chokoladen er tyk og skummet er ikke lige så luftigt som de andre og i bunden er der en smag af marcipan” - Marcus Hollen 8.b “De hjemmelavede flødeboller var rigtig lækre. Smagen virkelig god, men konsistensen efter to flødeboller var meget vammel. Alt i alt skal den have 3,5 stjerner, ud af 5. Godt arbejde!” - Hjalte 8.B “Den vi har lavet har bedst skum og bedst chokolade og smager bedst!” - Mads Klünder Nielsen

MADHOLD I RU Har du lyst til at afprøve dine evner i køkkenet?. I RU kan vi lave lige præcis det madhold, som du kunne have lyst til at være med på - det kunne for eksempel være mad fra andre lande, gallamiddag med tre retter mad, sunde måltider, lækre ting til madpakken, flødebolleworkshop - kort sagt, alt er muligt i Rasmus’ køkken. Kontakt Rasmus: 4073 1598 // irara@rebild.dk, hvis du har en god idé til et spændende/svært/sjovt madprojekt. Sammen får vi det til at ske.

15


Med RU på ski

Max 18 pladser!

T

ag med Rebild Ungdomsskole på skitur i skolernes vinterferie, uge 8, 2022 Vi tager til Neukirschen i Østrig; et fantastisk skiområde, som er perfekt til unge, der ønsker lidt af det hele. Hotellet Gasthof Venedigerhof ligger tæt på pisterne. Der er 64 km pister i området, de er brede og perfekte – så der er rigeligt plads at boltre sig på.

Hvis du er nybegynder, får du en skiinstruktør tilknyttet, så du hurtigt lærer teknikken! Du får 4 dage på ski, inkl. liftkort, ski/ snowboardleje samt morgen- og aftensmad. Frokosten nyder du på bjerget og er for egen regning. Du må gerne tage dit eget skiudstyr med.

Jeg valgte at deltage i ungdomsskolens skitur til Østrig, for at få en oplevelsesrig uge med mine kammerater. Vi havde sammen en formidabel tur, med ekstraordinært skiløb og et generelt gennemført program. Jeg vil uden tvivl anbefale andre unge at nuppe denne oplevelse, både for skiløb og det sociale aspekt. Aksel Gregersen, 17 år, Støvring, deltager på skitur februar 2020

TIDSPUNKT: Skolernes vinterferie uge 8, d. 18/2 (eftermiddag) til d. 23/2 2022. Afrejse- og hjemkomsttidspunkter følger. PRIS: 3.250 kr. Prisen er inkl. bustransport, hotel m. halvpension, leje af ski/støvler/ hjelm, liftkort og evt. skiskole.

16

Tilmelding senest d. 1. oktober 2021. Ved tilmelding betales depositum på 1.500 kr.


#Paris2022

D

en første uge i skolernes sommerferie (uge 27, 2022) kan du komme med Rebild Ungdomsskole på studietur til Byernes By, Paris.

Du kommer til at opleve mange af de kendte seværdigheder, blandt andet Sacré Coeur, Champs-Elysées, Louvre, Eiffeltårnet, Versaillesslottet, Triumfbuen og meget mere.

Vi plejer at bo på et hyggeligt hotel, og mange af de ture vi skal ud på, foregår dels til fods og dels med undergrundsbanen. Vær forberedt på, at vi skal gå rigtig meget hver dag. Dermed får vi også set en masse hyggelige steder i Paris’ gader, og kommer til at opleve ægte Pariserstemning.

Udover sightseeing vil der også blive mulighed for lidt shopping, loppemarkeder og caféliv i Paris’ hyggelige gader. Den sidste dag bruger vi sammen med Mickey og de andre i Disneyland.

TIDSPUNKT: Uge 27, 2022. Første uge i skolernes sommerferie. Afrejse- og hjemkomsttidspunkt følger. PRIS: 3.950 kr. Prisen er inkl. bustransport, ophold, morgenmad og entrébilletter. Tilmelding senest d. 3. marts 2022. Ved tilmelding betales depositum på 1.800 kr.

17


Rønbjerg - Weekend med vennerne

V

i gør det igen! Og vi vil have dig med!

Det er næsten blevet en tradition i Rebild Ungdomsskole, at hvert år i den første weekend af november, tager vi cirka 200 unge med på weekendtur til Rønbjerg Feriepark. Og efter et år med Corona, hvor turen var aflyst, så tager vi traditionen op igen. Turen byder på en masse sjove aktiviteter som badeland

18

Tilmelding åbner torsdag d. 2. september kl. 15.30. Vær hurtig!

med poolparty, lasergame, sumobrydning, bowling, forhindringsbane m.m. Når pulsen har lagt sig, kan I trække jer tilbage i de 6-mandshytter, hvor I skal bo. Her kan I hygge jer sammen, lave mad og ikke mindst rydde op På infomødet bliver I tildelt en 6-mandshytte, I tilmelder jer aktiviteterne, samt får planlagt hvad I skal have at spise.

Praktisk info TIDSPUNKT: Fredag d. 5. november 2021 kl. 15.00 til søndag d. 7. november 2021 kl. 11.00 STED: Feriepark Landal Rønbjerg, Livøvej 80, 9681 Ranum PRIS: 700,- kr. som betales ved tilmelding senest d. 1. oktober 2021 på RU’s hjemmeside.


SommerCamp Outdoor, adventure og action? JA TAK!

P

ak dit teltgear og gode humør og få en actionpakket start på din sommerferie. Tag med på RU’s helt geniale sommercamp den første uge i skolernes sommerferie. Vi garanterer for en uge med masser af fysiske aktiviteter, sjove oplevelser, udfordringer og fællesskabsfølelse, når vi sammen med Vesthimmerland- og Mariagerfjord Ungdomsskoler stimler ca. 120 unge sammen ved Låenhus tæt på Mariager Fjord. Prøv blandt andet kræfter med rapelling fra store højder, dykning på dybt vand, eller en tur over bølgerne på banan efter speedbåd. Vi garanterer også for masser af tid til hygge, snak og venskaber på tværs, og så smutter vi forresten også en hel dag til Fårup Sommerland.

Heidepark

Praktisk info TIDSPUNKT: Mandag d. 4. juli til fredag d. 8. juli 2022 (uge 27) PRIS: 600 kr. alt inklusiv (også entré til Fårup Sommerland) Betales ved tilmelding senest 3. juni.

S

ukker I efter høj fart, vægtløs tilstand, svedige håndflader, håret tilbage og lidt rumsteren i mavsen, så hop med bussen, når vi cruiser til Nordtysklands største forlystelsespark, Heidepark.

Heidepark byder på alt fra rutschebaner, de vildeste opture og loops til vandforlystelser, grin, gys og underholdning. Så kom og leg med os! Bussen samler os op torsdag ved midnat og rammer Heidepark fredag til åbningstid. På hjemturen gør vi pitstop ved grænsen, så I kan få tanket sodavands- og slikdepoterne lidt op. Praktisk info TIDSPUNKT: St. Bededag d. 13. maj 2022. NB: Afgang torsdag ved midnat! PRIS: 400 kr. Betales ved tilmelding senest d. 23. april.

19


Barske glæder Back to nature

Ro nu!” bliver der råbt omme bagfra. “Der er sgu da et træ ind over det hele”. Øksen bliver sendt om til dig. ”Så hugger du bare, Mulle”, hører du Martin sige. Du kigger på ham, med døden i øjnene. Og så hugger du. “Jeg hader det her lortetræ” tænker du, men hugger alligevel videre. Havde du nogensinde tænkt, at du skulle sidde i en kano, på en å, med en økse i hånden, og fælde et træ ... Nej vel? Men det kan du komme til, og det er altså den vildeste følelse. Og når du er færdig med at lege Tarzan, så laver I sammen et bål og får god mad.” Barske Glæder er for dig, der elsker at være i naturen, på vandet eller i toppen af et klatretårn. Her vil du møde andre unge og voksne, som også synes, at friluftsliv er fedt! Du vil blive presset fysisk, og din indre stemme vil sige: ”jeg vil, jeg tør og jeg kan godt! Du er sammen med kammerater

Det fællesskab det giver at være sammen med nye ansigter, samt kendte, når vi er på tur er bare uvurderlig. Sammenholdet og fællesskabet i en gruppe er bare noget andet, når man er sammen udendørs. Man får set alle sider af ens venner.” Simon, deltager på Barske Glæder

og voksne, som du stoler på - og sammen klarer vi de fysiske og psykiske udfordringer. Så kunne du tænke dig at opleve naturen - både om natten og når det sner, blæser, regner eller når solen skinner? Imens du har et smil på læben og det stadig er super hyggeligt? Så er det Barske Glæder du skal bruge din tid på.

På Barske Glæder tager vi ud. Et sted mellem Aggersund og Roskilde. Og hvor langt skal du gå? Et sted mellem 0 og 100 km. Det handler bare om at være. Du møder nye mennesker, med den vildeste humor. Vi hygger omkring bålet og tager på natløb i skoven. Barske Glæder er for dig, der vil udfordre dig selv, men alligevel have ‘the time of your life’. Når vi er på tur med BG er humøret altid højt. Vi står aldrig stille og der er altid noget at lave. PS. Der er også plads til pause.”

Kan du forestille dig, at udkogte ris og splattede cocktailpølser smager godt? Nej! Men det gør det altså, hvis du har roet 24 km i kano med dine gode venner, på en fjord i Sverige. Hvis du er med på Barske Glæder, så er du også med på fantastisk natur, gode venskaber og lattergaranti. Du får helt sikkert nogle gode venskaber og en masse fantastiske minder!” Maja, deltager på Barske Glæder

Vi skal lære en masse om overlevelse i naturen, om udstyr og om personlige grænser. Men først og fremmest skal vi have en masse fantastiske og sjove oplevelser sammen som et hold. Du vil komme igennem en introtur, kano- og kajakture, kuldetur, førstehjælpskursus, overlevelse i vildmarken og vandreture.

Maja, deltager på Barske Glæder Vi skal på kanotur i Sverige i Kr. Himmelfartsferien, og på vandretur til Norge i sommerferien 2022. Vi holder et opstartsmøde i Ungecenter Øst i Skørping, torsdag d. 16. september 2021 kl. 19.3021.00 – tilmelding på hjemmesiden senest tirsdag d. 08.09.20. Det er gratis at deltage, men du skal regne med cirka kr. 800,- i egenbetaling for kanoturen i Sverige og for vandreturen i Norge. Ungdomsskolen ligger inde med en del grej, men du må påregne udgifter til også at anskaffe grej til dig selv.

Praktisk info

20

Outdoor hilsner, Martin og Stig

Opstartsmøde torsdag d. 16.09.21 kl. 19.30-21.00 Sted: Ungecenter Øst, Sverriggårdsvej 4A i Skørping Pris: Det er gratis at være med. Tilmelding: På hjemmesiden senest d. 08.09.2021


outdoor cooking

O

utdoor cooking er meget mere end snobrød, pandekager, popcorn eller skumfiduser over bål!

Har du lyst til at lave mad ligesom de gør i ”Alene i Vildmarken" eller ”Nak og Æd” og prøve kræfter med naturens spisekammer? Så skal du være med på dette hold, hvor vi sammen vil lave en masse forskellig mad over bål. Vi skal selv tilberede maden og nyder samtidig friluftslivet, imens vi hygger omkring bålet. Der er plads til alle på holdet - både nybegyndere og øvede. Vi skal mødes et par gange i løbet af året, både i forhold til årstiderne, men også for at opleve friluftslivet året rundt. Vi holder et opstartsmøde for alle interesserede, Torsdag d. 16.09.21 kl. 17.00-18.30 i Ungecenter Øst, hvor vi alle møder hinanden og snakker om, hvad der skal ske og hvad der kan lade sig gøre. Vi glæder os til at se dig. Det er gratis at være med.

PS: Vi vil ikke udelukke, at der godt kan ryge en enkelt skumfidus ind over flammerne :-)

Praktisk info

Opstartsmøde torsdag d. 16.09.21 kl. 17.00-18.30 Sted: Ungecenter Øst, Sverriggårdsvej 4A i Skørping Pris: Det er gratis at være med. Tilmelding: På hjemmesiden senest d. 8/9-2021

21


Skab eventyr i Marokko!

E

milie Lumbye og Alireza Amini er med i R:UD; Rebild Ungdomsskoles internationale gruppe, der arbejder med et projekt i Marokko. De har sammen med de øvrige unge i R:UD været med i Marokko af flere omgange og været med til at skabe en forskel for de unge, som vi samarbejder med. Samtidig har de lært en masse marokkanske unge at kende og fundet ud af, at der er meget mere, der forener os end, der adskiller os, og at unge alle steder i verden er en enorm drivkraft til at skabe forandring! Som Emilie siger: ”Jeg meldte mig, fordi jeg elsker andre kulturer og er meget nysgerrig. Jeg så R:UD som en fantastisk mulighed for at møde nye mennesker på tværs af landegrænser og opleve liv på en helt anden måde end det danske. Derudover har det bare været en ekstra bonus, at vi hjælper med at udvikle de unges muligheder for at tage aktiv del i samfundet. Selv synes jeg, at det er megafedt, når man føler man er med til at forbedre sin by, både for sig selv, og for sin omgangskreds” Alireza er aldersrepræsentanten i R:UD og har inden han startede i gruppen, prøvet kræfter med en masse andre ting, hvor

Er du nysgerrig på verden? Det er vi i R:UD! Vi er faktisk så nysgerrige, at vi ikke vil nøjes med at høre og læse om verden; men har lyst til at besøge den; møde mennesker fra fjerne egne og blive klogere på andre og os selv. R:UD er for alle unge i Rebild Kommune og er en gruppe af unge, der gerne vil gøre en forskel for unge andre steder i verden. Vi har de sidste 4 år samarbejdet med en forening i Marokko omkring ungeinvolvering – altså hvordan unge bliver en aktiv del af deres lokalsamfund og kan være med til at gøre en forskel for dem selv og andre. Projekterne er finansieret af Danmarks Ungdoms Fællesråd (DUF). Du kan også blive en del af R:UD - kontakt Trine Buus-Pedersen på 4114 8372 // trbp@rebild.dk eller tilmeld dig på vores hjemmeside.

22

han kunne være med til at gøre en forskel; “Jeg har igennem hele min ungdom altid gerne ville være med til at bestemme og få min stemme hørt, når der var emner, der vedrørte mig, og derfor har jeg også siddet i Elevrådet, Ungerådet og deltaget i politiske arrangementer. Dette har været super vigtigt og givende for mig, og det er muligheder som disse og følelsen af at få lov at være med til at bestemme og få sin stemme hørt, som jeg ønsker at give andre unge” I Marokko arbejder Emilie og Alireza og resten af R:UD med projektet Youth First, som handler om at skabe give de unge mulighed for at lave lokale ungeprojekter, og de unge har lavet murmalerier, lavet ting af genbrugsmaterialer de har samlet i byen og nogle har sågar åbnet deres eget bibliotek med donerede bøger. Der er masse af muligheder i R:UD for at få gode oplevelser, og Ali og Emilie tager den skridtet videre, når de i dette skoleår tager til Marokko i 10 måneder for helt tæt på at være med til at skabe forandringer for unge – og samtidig komme forandret hjem med rygsækken fuld af oplevelser.


coop crew

– din vej til et fritidsjob…

N

år du har spurgt mor eller far om lommepenge til en is med vennerne eller nogle nye sko og fået nej; så begynder det måske at gå op for dig, at det er tid til at tjene dine egne penge… Et fritidsjob er selvfølgelig mere end bare penge, men for de fleste er det allerførste gang, at man har sine egne penge, som kan bestemmes fuldstændig over. Det er faktisk ret fedt i sig selv! Men et fritidsjob er også stedet, hvor du lærer en helt masse nyt om dig selv og andre. Du lærer at være en del af en arbejdsplads, og du får en masse erfaring.

Er du nysgerrig på at få et fritidsjob, men lige mangler lidt hjælp til at få søgt jobbet, så er Coop Crew måske en mulighed for dig. Coop Crew er at 6 dages træningsforløb, hvor du i enten fakta i Skørping (om efteråret) og fakta i Hadsund (om foråret) kan få afprøvet, hvad det vil sige at arbejde i en butik; hvilke arbejdsopgaver er der? Hvilke krav er der? Coop Crew giver dig mulighed for at få en masse erfaring inden du søger job, og dermed står du allerede bedre, når du skal søge dit første job; for pludselig kan du skrive noget på dit CV!

C

oop Crew er Rebild Ungdomsskoles tilbud til unge, der har brug for hjælp til at finde et fritidsjob. Unge, der har et fritidsjob, klarer bedre i uddannelsessystemet og i job efterfølgende, så der er alle mulige grunde til at komme i sving. Du skal være fyldt 15 og have afsluttet 9. klasse eller være tæt på. Du skal have lyst til at deltage i træningsforløbet i fakta sammen med andre unge. Du får et diplom ved afsluttet forløb og hjælp til at lave CV, som du kan bruge til jobsøgningen efterfølgende. Vil du vide mere? Kontakt Trine BuusPedersen, 9988 9185 // trbp@rebild.dk.

Coop Crew er et nationalt samarbejde mellem • ungdomsskoler • Ungdomsskoleforeningen • Fakta Projektet er støttet af den A. P. Møllerske Støttefond.

23


LÆRINGSLOKOMOTIVET - Et intensivt læringsforløb Hey! ..Oplever du, at dansk kan være svært, og/eller at matematik til tider er volapyk? Tag det helt roligt… Den oplagte læringscamp findes lige her. I Læringslokomotivet vender vi skolen på hovedet og stiller skarpt på, hvad du er super god til, hvordan du lærer bedst og udvikler dig fagligt, personligt og socialt. Læringslokomotivet er tilrettelagt som et 4 ugers campforløb med overnatning. Det afvikles i september måned på Rebild Vandrerhjem med spændende undervisning og anderledes aktiviteter alle hverdage fra morgen til aften. Positive forventninger, motivation og støtte er centralt i Læringslokomotivet, da trivsel er en væsentlig forudsætning for faglig succes.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Katrine Ørvad Jensen, Koordinator Lærings- og skoleforløb 9988 8310 // 2119 0904 // koje@rebild.dk

24

Jens Skov Jørgensen, Leder 9988 9364 // 2061 5346 // ijsjo@rebild.dk

Læringslokomotivet er for dig, der • Har brug for at boost i dansk og matematik. • Vil bliver bedre til at fremlægge i klassen. • Er klar på at ”flytte hjemmefra” i 4 uger. • Har lyst til at møde 19 nye venner. • Har lyst til at udfordre dig selv og bryde med gamle vaner. Vil du vide mere… - tjek rebildungdomsskole.dk/laeringslokomotivet


Basic Skills - en heltidsundervisning Basic Skills er et anderledes skoletilbud for dig, der går i 8. eller 9. klasse, og som af en eller anden grund er kørt fast i din nuværende skolegang. I Ungdomsskolens spændende lokaler skaber vi et godt læringsmiljø med prøveforberedende undervisning i dansk, matematik og engelsk. Sideløbende med de faglige fag kan du også arbejde med fx. madlavning, styrketræning og værkstedsbaseret projekter, og så er du i praktik en dag om ugen i en lokal virksomhed. I Basic Skills er der plads til max 16 elever. Det giver tid og ro til undervisningen, og alle får lige netop den hjælpe, de har brug for. Fællesskabet bruges som en vigtig løftestang i arbejdet mod videre uddannelse og job. Det gælder både i klassefællesskabet og det fællesskab, som den unge møder på en praktikplads og i den øvrige ungdomsskole.

Basic Skills er til dig, som har brug for... • en ny start i et nyt og anderledes undervisningsmiljø • et fagligt, personligt eller socialt løft • koncentreret undervisning i dansk, matematik og engelsk • en varieret undervisningsform med mulighed for praktik • at styrke dine personlige og sociale kompetencer • et nyt fællesskab og en tryg øvebane • fleksible rammer, struktur og få voksne • en afklarende og glidende overgang til videre uddannelse Optagelse i Basic Skills sker i samarbejde med din nuværende skole. Læs mere på rebildungdomsskole. dk/basic-skills eller tag kontakt til os.

Basic Skills har base i Ungecenter Nord, Grangårdsvej 13C, 9530 Støvring. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Katrine Ørvad Jensen, Koordinator Lærings- og skoleforløb 9988 8310 // 2119 0904 // koje@rebild.dk

Thomas Bentsen, Lærer Basic Skills 3194 3663 // ithbe@rebild.dk

Jens Skov Jørgensen, Leder 9988 9364 // 2061 5346 // ijsjo@rebild.dk

Anne Charlotte Nobel, Lærer Basic Skills 4094 0263 // iacno@rebild.dk

25


Knallertkørekort

Mangler du lige beviset? Du kan tage dit knallertkørekort i Rebild Ungdomsskole. Vi har knallerthold i Støvring, Nørager og Terndrup. Du må køre lille knallert allerede fra du er fyldt 15 år, og du må begynde på knallertundervisningen, når du er 14 år og 6 mdr. Når du tilmelder dig, er det en samlet “knallertpakke”, hvor der også er førstehjælp til knallertkørere med.

Kig også på Sikker Trafiks hjemmeside, Klar til Knallert, hvor alle undervisningsmaterialer til teorien ligger, og der er også en øveprøve, så du kan teste din viden om teorien. Vil du vide mere om reglerne, tilmelding, priser og alt det “kedelige”, så kan du finde info på vores hjemmeside eller du kan kontakte Jane på 9988 8365 eller jaan@ rebild.dk.

Jagttegn

C

aroline Thyssen er 18 år og bor lidt uden for Støvring. Hun går til daglig på HTX i Aalborg og har igennem flere år været aktiv ung i Ungecenter Nord i RU. Hun har deltaget på turen til Rønbjerg, på valgholdet Ekstremsport og hun har også taget knallertkørekort. I efteråret 2020 meldte Caroline sig til jagttegn i ungdomsskolen og havde glædet sig til at begynde undervisningen kort efter nytår. Desværre udsatte nedlukningen af Danmark en kæp i hjulet for opstarten, men i maj 2021 kom holdet endelig i gang. Caroline går på holdet med flere venner fra hendes netværk. ”Man kommer ikke sovende til et jagttegn. Der er undervisning i 2,5 time om ugen, og jeg bruger en-to timer på at læse samt tage prøver hver uge”, pointerer Caroline. Temaerne i undervisningen og lærebogen spænder bredt fra biologi til udøvelse af jagt samt jagtetik og -etikette. I Danmark må man aflægge jagtprøve, når man er fyldt 16 år.

26

”Jeg vil gerne tage jagttegn for at kunne gå dele interessen med min far, der er aktiv jæger”, fortæller Caroline, der også har venner fra et ophold på naturefterskole, der gerne vil med hende på jagt. ”For mig handler det ikke om at komme ud og skyde en masse dyr, men mere omkring oplevelser i naturen og kendskabet til vildt og fugle samt at begå sig og skyde “lerduer” korrekt på skydebanen”, supplerer Caroline. I år er Støvring omegns Jagtforening og Rebild Ungdomsskole gået sammen omkring at afvikle holdet, der afsluttes med skydeog jagtprøve. Undervisningen foregår på flugtskydebanen i Støvring. ”Det er noget andet at blive undervist her end at sidde i et klasselokale”, fortæller Caroline. ”Her er der jo atmosfære, og der kommer en masse andre jægere forbi. Man lever sig mere ind i det på denne måde. I pausen går vi fx også ud og kigger ved skydebanen” Netop skydning kommer forhåbentlig til at fylde en del i Carolines fremtid, da hun efter HTX gerne vil uddanne sig til et job i politiet.

” ” ”

Det bliver nemmere at besøge vennerne, eller komme i klubben, for der kører ikke så mange busser om aftenen.

Det er fedt, at man kan tage knallertkørekortet allerede som 15-årig.

Jeg synes det er dejligt, at jeg bare kan køre hjem lige efter skole, uden at skulle vente på en bus.


Det sker i Rebild Ungdomsskole - sæe son 2021/2022 August 2021

Åbning af ungecentrene Følg med på InstaGram + Snapchat for dit ungecenter Indvielse af Platform X i Ungecenter Syd - Torsdag d. 19. august 2021

September 2021

Tilmelding åbner torsdag d. 2. september kl. 15.30 Læe ringslokomotivet 30. august til 24. september 2021 Ungdommens EU Topmøde på Christiansborg d. 25.-26. september 2021 Opstart af knallerthold

Oktober 2021

Bio Maraton - Fredag d. 15. oktober 2021 Efterårsferie uge 42 Halloween Horror Night - Lørdag d. 30. oktober

November 2021

Rønbjerg - 5.-7. november 2021

December 2021

Juleferie - 22. december 2021 - 2. januar 2022

Januar 2022

Åbning af centrene Følg med på InstaGram + Snapchat for dit ungecenter

Februar 2022

Bio Maraton - Fredag d. 18. februar 2022 Skitur i uge 8 Vinterferie i uge 8

Marts 2022 Opstart af knallerthold

Tjek i øvrigt altid vores hjemmeside eller Facebook for hold, arrangementer osv. Der sker hele tiden nogt nyt :-)

April 2022

Påskeferie - Mandag d. 11. - mandag d. 18. april 2022

Maj 2022

Heidepark DE - St. Bededag fredag d. 13. maj 2022 Kristi Himmelfartsdag - Torsdag d. 26. maj + fredag d. 27. maj 2022

Juni 2022

Pinseferie - Mandag d. 6. juni 2022

Juli 2022

Sidste skoledag - Fredag d. 24. juni 2022 Studietur til Paris - 1. uge af sommerferien, uge 27, 2022 Sommercamp - 1. uge af sommerferien, uge 27, 2022 27


Mød os på: www.facebook.com/RebildUngdomsskole eller www.rebildungdomsskole.dk Telefon-/kontortid: Mandag, onsdag, torsdag kl. 8.30-14.00. Tirsdag kl. 12.00-20.00. Fredag kl. 8.30-13.00

GRANGÅRDSVEJ 13 C . 9530 STØVRING . TLF. 99 88 83 60 . UNGDOMSSKOLEN@REBILD.DK


Articles from RU Efterårsmagasinet 2021