Page 1

UNG│KULTUR │VIDEN

13c

FÆLLESSKAB │ REJSER │ OPLYSNING │ LYRIK │DIG & MIG│ TRO Grangårdsvej 13c // 9530 Støvring // på 99Grangårdsvej 88 83 60 // 4013C 73.199530 95 //krth@rebild.dk Alle arrangementer afholdes Støvring 1


te I Vids ... at

I kan låne en nøgle til dør nr. 13c? Helt gratis kan I låne en nøgle til et arrangement, et gruppearbejde, et møde eller hvad I ellers går og engagerer jer i. Det eneste I skal gøre er, at ringe eller skrive til Kristine på tlf. 40731995, og I kan aftale nærmere. Vidste I, at vi også har et musiklokale med udstyr til den elektroniske musikgenre. Musiklokalet har en nøgle I kan låne og bruge når tiden passer jer.

13C

Det ekstra tilbud i Rebild Kommune

præsenterer for anden gang et program med arrangementer og aktiviteter i løbet af foråret.

Dette forår har jeg forsøgt at lave et program, der rammer den brede interessegruppe. Og i samarbejde med skoler og ungdomsuddannelser i Rebild Kommune, er der foredrag og fritidsarrangementer, der komplementerer undervisningen. Der er også nye tiltag, som gentager sig hen over månederne. DokuNight byder på en dokumentarfilm, der giver rum til undring og diskussion, samt Torsdagsserie som I hver måned kan bruge en hel eftermiddag/ aften på. Se i programmet hvornår og hvad der vises, eller hold øje med vores kalenderoversigt som kommer rundt til jer. Tjek programmet igennem og find hvad der kunne have interesse. De fleste af arrangementerne er gratis.

Vel mødt til et fedt forår // Kristine Grangårdsvej 13c, . 9530 Støvring . Hovednummer 99 88 83 60. Daglig ledelse af husets aktiviteter: Kristine Thillemann . telefon 40 73 19 95 . krth@rebild.dk


I 13c prøver vi konstant at drive et hus, der er i udvikling og er et sted, der er følger med i jeres interesser, både i fritiden og i uddannelse. Vi kan hele tiden blive bedre, og det gør vi bl.a. ved at kigge rundt og se, hvad andre gør, og ved at udvikle på, hvordan vi kan bruge det hos os. Derfor sætter vi udvikling på programmet i uge 4, hvor vi bla. skal snakke om, hvordan et Ungecenter fx kan være 100% ungedrevet med en bestyrelse kun bestående af unge, 100% råderet over budgetter osv. Skal I være med?

UDVIKLING

VI VIL ALTID VÆRE I UDVIKLING... ... vil I være med?

26. januar #Byg 13c i LEGO

Kl. 15.00 -19.00. Vil I være med til at bygge 13c i LEGO? Kom med, når vi på en sjov og anderledes måde idéudvikler på, hvad et godt ungetilbud i 13c kan være. Vi bygger med LEGO, og måske får vi ideer, vi ikke vidste, vi havde. Hvad er jeres vildeste drømme, kan drømmene komme til virkelighed, hvem tager ansvar, hvem styrer økonomien osv. Denne dag bliver jeres mulighed for at komme med indspark til jeres ungetilbud. Vi slutter med Pizza kl. 19.00. Gratis. Tilmelding på facebook.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 3


L A V I T S E F K I S U M raft k d r o N i r a u n a 20. j

... Igen i år tager vi til Musikfestival i Aalborg. Denne gang i nye og rå rammer i Nordkraft d. 20. januar, hvor hele Danmarks musikglade unge mødes til musik i alle genrer fra nogle af landets skarpeste unge musikere. De giver den gas på ikke mindre end 6 forskellige scener, og vi garanterer masser af festlige oplevelser. Der er fælles afgang fra Støvring kl. 11.00. Tilmelding nødvendigt på facebook eller på 4073 1995. Gratis.

DOKNIGHT: XENIA

- EN VOGNMANDS BEKENDELSER 1. februar. Kl. 19.00-21.00. Gratis. Ingen tilmelding. Den transkønnede Xenia fortæller om sin barndom, ungdom, sit ægteskab, forhold til mænd og kvinder samt sit nuværende job som sexarbejder med kunder af begge køn.

HUSK... ... I kan kontakte Kristine, hvis I har forslag til arrangementer, spørgsmål eller brug for et sted at holde et møde eller hygge jer i en weekend. krth@rebild.dk.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 4


25. januar #Kokodama Lukket arrangement for Produktionsskolen. ... men har I også lyst til at lave et arrangement sammen med 13c, så er I altid velkomne til at kontakte Kristine // krth@rebild.dk. Kokodama er en måde at binde blomster på, hvor man sammenpresser naturmaterialer, så blomsterne kan hænge frit. En super nem og moderne metode selv at lave og have blomster på.

KUNST FOR KUNST 3. februar. Kl. 9.00-14.00 Gratis. Ingen tilmelding. Vi har fået den unikke mulighed, at få vores værker på en lokal kunstudstilling. Derfor laver vi en fælles arbejdsdag i kunstens tegn. Alle kan være med, om man vil lave grafisk tryk, digte, perler i overdimensionale størrelser eller et KÆMPE vægmaleri, kreativiteten er fuldstændig fri. Fernisering søndag d. 4 marts kl. 15.00 i Kig ind i Nørager.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 5


TEMA HED BLIVER USUNDT NÅR SUND

5. februar #Foredrag om anoreksi Kl. 12.30-15.00. Gratis. Tilmelding er nødvendigt // krth@rebild.dk I 2002 bliver Lotte Mirsal student og kort tid efter indlagt som yderst undervægtig og med diagnosen, anoreksi. En anoreksi der havde fyldt Lottes liv i mange år, men kun under overfladen, for udadtil var hun ung teenager, vellidt blandt venner, folkeskoleelev og efterfølgende gymnasieelev. Alt kørte på skinner – troede man. Men dette bliver kampen med en sundhed, der tog overhånd og blev usund, ja faktisk livstruende. En verden, der i mange år var blevet styret med systemer og regler, skulle nu laves om. Ikke fordi Lotte vil lave systemerne om, men fordi sundhedsfaglige personer og familien vil redde Lotte fra et liv på kanten af døden. Lotte fortæller om hendes livs kampe, nederlag og sejre. Ja kort sagt – livet med anoreksi som både sin bedste ven og værste fjende. Begrænset antal. Sted: 13C Grangårdsvej, Støvring.

6


TEMADAGEN

UGE SEX

... er arrangeret af Rebild Ungdomskole og Rebild Bibliotekerne. Åben for tilmelding.

... vi sætter netop i denne uge fokus på sundhed, som resten af landet. Vidste I, at I kan blive en del af Sexualisterne. En ungegruppe som formidler sex og sundhed til andre unge bl.a. i samarbejde med skoler og i vores ungecentre. Nysgerrig? Kontakt krth@rebild.dk

Målgruppe: 15+ og voksne

5. februar #Vrangside Kl. 19.00-20.30. Tilmelding d. 30. januar på himmerlandsbilletten.dk eller biblioteket. 25 kr. Oplev et spændende og oplysende foredrag, hvor privatpraktiserende psykolog og specialist i psykoterapi Majken Sonne fortæller om den sundhedsbølge, der har spredt sig i den seneste tid. Hun fortæller med udgangspunkt i sin roman ’Vrangside’ om bagsiden af det perfekte liv. Hvordan det kan påvirke usikre individer, når ’det at leve sundt’ får en næsten religiøs status, og om hvordan dette kan sætte sine spor i psyken som angst og selvdestruktivitet. Det vil ved foredraget være muligt at købe samt få signeret Majkens bog ’Vrangside’. Begrænset antal. Sted: Støvring Bibliotek.

7

9


#Champions League Foråret 2018 sætter 13c spot på Champions League, og følger skarpt alle kampene helt frem til finalen d. 26 maj. Finaleaftenen bliver uden tvivl et brag af en fest. Derfor har I muligheden for at komme med til København og se kampen på storskærm i Tivoli sammen med tusindvis af andre fans. Læg mærke til at vi til onsdags-kampene serverer et ægte fodboldkamp-måltid.

CHAMPIO #Kampprogram Tirsdag d. 13. februar Onsdag d. 14. februar Spisning kl. 19.00, Pizza Tirsdag d. 6. marts Onsdag d. 7. marts Spisning kl. 19.00 Homemade burger og rodfritter Tirsdag d. 13. marts

#Semifinaler Tirsdag d. 24 april Spisning kl. 19.00 En ægte fodboldoverraskelse

Onsdag d. 25 april Spisning kl. 19.00 Pulled Pork Burger

Onsdag d. 14. marts. Spisning kl. 19.00, Lasagne Tirsdag d. 3. april. Spisning kl. 19.00, Lasagne Onsdag d. 4. april. Spisning kl. 19.00, Pizza Tirsdag d. 10 april Spisning kl. 19.00 Nachos med kylling

T .00 #KINOFRNACKLEP. 17

DROP ILLES ALLE KAMPE SP .00 23 5KL. 20.4

Onsdag d. 11 april Spisning kl. 19.00, Hotdogs

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring


ONS LEAGUE Tirsdag d. 1 maj Spisning kl. 19.00 Lasagne

#Finalekamp

Onsdag d. 2 maj Spisning kl. 19.00 Nachos med oksekød

På storskærm i Tivoli København d. 26. maj med overnatning weekenden d. 25.-27. maj. Pris: 800 kr. inkl. transport, ophold, morgenmad samt entré og turpas i Tivoli. Tilmelding senest 1. april. rebildungdomsskole.dk


12. februar #Foredrag om buddisme Kl. 10.25-12.05. Gratis. Tilmelding er nødvendigt til krth@rebild.dk. Claus er buddist, og fortæller os om hans tro og hvordan det kommer til udtryk i hans hverdag. Du vil få en grundlæggende viden og forståelse om netop denne trosretning. Foredraget er både historisk og samfundsrettet. Begrænset antal pladser.

15. februar #Negleworkshop Kl. 16.00-21.00. Gratis. Tilmelding på facebook. Skal I være med til at lave fine negle, så er det nu. Vi får besøg af en negleteknikker, der underviser i at lave de fineste negle og negledekorationer. Få festens smukkeste negle. Materialer har vi, men smid lige en ”deltager” på facebook, så vi er sikre på at have nok til alle.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 10


8. marts #DokNight: He named me Marla Kl. 19.00-21.00. Gratis. Ingen tilmelding. Malala Yousafzai blev verdenskendt efter Taliban i 2012 forsøgte at slå hende ihjel, fordi hun talte for pigers ret til skolegang. Gennem interviews, animationer og arkivoptagelser følges Malala og hendes familie.

I truly believe the only way we can create global peace is through not only educating our minds, but our hearts and our souls. ... Malala Yousafzai

15. marts #Spa-dag Kl. 15.00-20.00. Gratis. Tilmelding på facebook. Nu skal vinteren slutte, og vi skal gøres forårsklar. Vi sætter tempoet ned, fjerner alle mobiler og det der forstyrre vores hverdag. Vi går hænder, fødder og ansigt igennem med lækre behandlinger. I vil få lækker forfriskninger, og du vil med garanti få en hyggelig dag med vennerne.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 11


SERIE

18. januar #Breakout Kings

Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. Tre indsatte, som er mestre i at flygte, bliver hyret til at fange farlige forbrydere på flugt. Lloyd står i spidsen, som geniet med en vildt sarkastisk humoristisk sans, og et talent for at forudsige, hvad andre gør. Sammen med den smarte ”iværksætter” Shea og den sexede Erica, som er ekspert i at finde spor, vil de tre Breakout Kings bevise, at det kræver en forbryder at fange en forbryder.

25. januar #SJIT Happens Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. Når venskaber er med dybe følelser og samtidig hylende morsomme, når kærlighed er en by i Rusland, og når man bare er ung, med alt hvad det indebærer. I denne danske serie følger vi vennerne Ane, Mads, Emil, Øland og Olau, når de ender i alverdens utænkelige og pinlige situationer.

8. februar #Lovesick Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. På sin jagt efter den evige kærlighed får Dylan klamydia. Sammen med vennerne Evie og Luke genoplever han sine tidligere forhold for at give sine partnere besked.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 12


1. marts #The OC Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. Efter en alt andet end glamourøs opvækst ender teenageren Ryan pludselig i det rige og solbeskinnede Orange County i Californien. Her skal han finde nye venner, gøre op med sin fortid, og så er der lige det der med pigerne og den svære kærlighed.

5. april #Ghost Wisperer Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. Den unge kvinde Melinda har en speciel evne til at se og høre de døde. Sjæle som endnu ikke har forladt jorden søger hjælp, så de kan gå over til den andre siden. En fed serie hvis man er til de helt små gys, men samtidig også kan lide opklaringssager koblet med lidt kærlighed.

TORSDAG 7. juni #Blue Mountain State Kl. 15.00-22.00. Gratis. Ingen tilmelding. Følg tre nybagte studerendes skøre eventyr. Mød quarterbacken Alex, running backen Craig og maskotten Sammy på Blue Mountain State, hvor amerikansk fodbold styrer.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 13


KLIMA l a v i t s e f

... Mad med insekter ... Syværksted med genbrugstøj ... Loppemarked ... Papirfoldning og tekstil-udsmykning med gamle bøger ... og meget mere.

Har I noget, I gerne vil vise frem eller lave i klimaugerne? Så har 13c pladsen. Kontakt Kristine krth@rebild.dk.

?

17. marts #Klimafestival Kl. 10.00-15.00. Gratis. For tredje år i træk sættes spot på klimaet, når 13c i samarbejde med Rebild Bibliotekerne laver Klimafestival 2018. Sammen laver vi en dag sprængfyldt med aktiviteter, der formidler vigtigheden af at passe på vores klima, og hvordan.


9. april #Caspar Eric Et lukket arrangement i samarbejde med Støvring Gymnasium. ... men har I også lyst til at lave et arrangement sammen med 13c, så er I altid velkomne til at kontakte Kristine // krth@rebild.dk. I 2014 debuterede Caspar Eric som forfatter med poesi-udgivelsen ’7/11’. Det er en bog om at være ung i 2014, og jeg’et i bogen ligner i udpræget grad Caspar Eric selv. Det er således et portræt af en generation og vores digitale tidsalder, som kredser om identitet og kærlighed og viser, hvordan identiteten bliver sat i spil på de sociale medier.

HUSK... ... I kan kontakte Kristine, hvis I har forslag til arrangementer, spørgsmål eller brug for et sted at holde et møde eller hygge jer i en weekend. Krth@rebild.dk.

Alle arrangementer afholdes på Grangårdsvej 13C . 9530 Støvring 15


Vi ses i foråret ... ... i 13c

13c glæder sig til at se jer i foråret. Jeg håber, I vil være med til at skabe og udvikle et fantastisk tilbud til jer lidt ældre unge. 13c fejrer på udvalgte datoer weekendens komme. Hold derfor øje med hvornår vi har fredagsåbent og få en god start på weekenden sammen med vennerne. 13c er altid klar på at lave events, arrangementer og lign. både i samarbejde med jer unge, men også med skoler og uddannelsesinstitutionerne i Rebild Kommune. Sidder I med en idé, kontakt 13c! 13c ønsker jer held og lykke med eksamen og en rigtig god sommer. ... 13c // Kristine Thillemann

16

13c forår 2018  

Tilbuddet til de lidt ældre unge i RU.

13c forår 2018  

Tilbuddet til de lidt ældre unge i RU.

Advertisement