Page 1

Unieke overtocht van SardiniĂŤ naar SiciliĂŤ op de Rebbons.

Geschreven door Wilma en Marieke


‘T reile en zeile van de eerste week Sardinië was met Willem en Marieke. Kwamen onze Loosdrechtse zeilervaringen goed van pas al hoewel de weidsheid van de Middellandse Zee ons overdonderde. Oefeningen man overboord zette de toon, puntjes op de I en slordigheidjes werden een wedstrijd alles doorstaan 1e rif, 2e rif, rotsje springen, dolfijnen toefluiten dikke pret en dan de kookkunsten van het aanstaand charter paar. Met een dikke 10 punten dus geslaagd!! Toen kwam de overtocht naar Sicilië samen met Teun en Inky, dus 6 personen oeps. Veel gemoterd maar met volle maan geweldig. Voor het eerst wachtlopen en gevaren op de sterren, wat een ervaring. ’s Morgens lag Sicilië voor ons te schitteren. Eerst even naar een baai zwemmen en voila met 22 knopen met Wilma aan het roer naar Sicilië, Trapani.


Bijkomen in de haven van Trapani, wat een leuk vissersdorpje en wat wist de bemanning ons leuk bezig te houden. Spelletjes waar je eigenlijk te oud voor bent worden weer leuk, de touwtjes. Te weinig wind om te zeilen was niet erg, een auto gehuurd naar de salina’s en Erice bekijken via kabelbaan omhoog, zo krijgen we Marieke ook stil. Erice was een mooi oud stadje. In trapani afscheid genomen van Marieke en Willem. Zij hebben vanaf Scheveningen meegevaren en gaan nu voor het eerst weer naar Nederland waar Judith de zus van Marieke elk moment kan bevallen. Daarna weer op de boot richting Palermo. Kabbelend langs de kust een zee van indrukken. “Teun die boot heeft toch geen

voorrang” nee hoor die kent de regels” oeps dus niet, nu snel overstag.


Leerpunt altijd opletten ook al staan de zeilen over bakboord. Oh het is maar een Belg die niet oplette. Toch heeft Marieke aan het roer hem maar even ingehaald. Leuk om te zien hoe hij probeerde zijn Grand Soleil 40 aan de praat te krijgen. Verder gezeild en tussendoor gezwommen. Aankomst Palermo eindelijk vast en zin in een pilsje. Vergeet ’t maar de boot loopt vol water. Teun weet ook dit snel op te sporen en repareert ’t direct. Kanjer van de dag. Vervolgens Palermo verkennen. Wilma en Marieke schepen morgen af of worden morgen afgescheept. Zij gaan naar Catania. Teun en Inky gaan door met hun tocht.

Tuff Stone

Cagliari (Sardinië) - Palermo (Sicilië)  

zeilen op de middellands zee