Page 1

Sos. Stefan cel Mare, Nr. 10, Sector 2, Bucuresti 020 141, Romania, www.realturism.ro tel: + 40 21 210 49 56 ; 211 40 71 fax: + 40 21 212 48 76

Pret

295 euro/ pers

in DBL

Avans la inscriere Minim 50% Plecari din Bucuresti Date de plecare 02.10, 09.10, 16.10, 23.10, 30.10, 02.04, 30.04, 07.05, 14.05, 21.05, 28.05 Durata 4 nopti

Paris, este capitala si cel mai mare oras din Franta. Este traversat de fluviul Sena, in partea central-nordica a tarii, in inima regiunii Ile-de-France (cunoscuta si ca regiunea Paris). Clovis, a fost primul rege care a unit aceasta natiune in intregime, cunoscut ca si fondatorul Frantei, in anul 508 d.Chr, a stabilit capitala francilor la Paris, punand astfel capat stapanirii romane. Orasul are multe porecle, una dintre cele mai faimoase fiind probabil, La VilleLumière, Orasul Luminilor, nume datorat initial faptului ca a fost un centru de educatie in epoca iluminismului, si mai tarziu, datorita adoptarii iluminatului stradal. Este un oras viu, care vibreaza, centru economic si cultural al Frantei. Creativitatea specifica prezentului este vizibila in arhitectura impresionanta a noilor cladiri, in sculptura si pictura moderna ce stau alaturi de comorile trecutului. Cu zeci de muzee si galerii de arta, gradini frumos amenajate si parcuri enorme , uimitoare magazine pline de cele mai renumite creatii de moda ale lumii, precum si irezistibilele cafenele si restaurante, vizitatorul Parisului este ocupat in fiecare clipa. Daca exista ceva in Paris care sa nu aiba nevoie de prezentare, atunci acesta este, cu siguranta, Turnul Eiffel. Simbol al Parisului, al Frantei si, in acelasi timp, al intregii umanitati, turnul

este cel mai vizitat monument platit al lumii, cu peste 6 milioane de vizitatori pe an. Ridicandu-se de pe intinderea verde a Champ de Mars, la 324 m inaltine, panorama este cu adevarat superba si taie rasuflarea. Intr-o zi senina se pot vedea imprejurimile chiar si pana la 72 de km distanta. Champs Elysses este una dintre cele mai renumite strazi ale lumii. Bulevardul este un loc excelent pentru ceremonii oficiale, parada militara care celebreaza Ziua Nationala a tarii, finalul celei mai prestigioase intreceri cicliste, Turul Frantei, dar in acelasi timp, este cunoscut pentru numeroasele cinematografe, cafenele si magazine de lux, care animeaza zona zi si noapte. Se intinde de la Piata Concorde pana la Arcul de Triumf, si este denumit de catre parizieni „La plus belle avenue du monde” (Cel mai frumos bulevard din lume).

Luvru, pe vremuri, in timpul domniei lui Francisc I, a fost cel mai mare palat al lumii. Regii care au urmat au achizitionat noi opere de arta si Luvru a devenit in cele din urma unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, cu exponate ce dateaza de mai bine de sapte mii de ani. Treizeci de mori de vant impanzeau odata linia orizontului din Montmartre, situat in partea de Nord a Parisului, iar acolo, pe cel mai inalt punct din capitala, (130 m) a fost construita Bazilica Sacre-Coeur, denumita si „Castelul alb din cer”. Accesul catre varf se face fie cu furnicularul, fie pe o scara de 222 de trepte. Drumul catre bazilica este asemanat de unii turisti cu ascensiunea catre Rai.


Excursie gratuita: 1. Paris Tur panoramic cu autocarul in Orasul Luminilor: L'Arc de Triomphe, Champs Elysees, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiffel, L`ecole Militaire, Nu ratati excursiile optionale: 1. Paris Magique Incepem explorarea in capitala Frantei, in nucleul istoric al Parisului, Ile de la Cite, cea mai veche si mai renumita parte a orasului, o insula a Senei, locuita in antichitate de tribul parizilor. Astazi insula este ocupata de impresionantul Palat de Justitie si catedrala Notre-Dame de Paris, o capodopera a stilului gotic francez, aratand in mare parte asa cum a fost conceputa initial. Este considerata cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice, insa lumina care se filtreaza prin rozetele colorate, confera sentimente mistice. Continuam cu Palatul de Justitie si cu delicata Sainte Chapelle, construita in 1248 din ordinul lui Ludovic al IX-lea, pentru a adaposti Cununa de Spini, un fragment al Sfintei Cruci si alte relicve ale Patimilor. Apoi traversam Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon si Gradinile Luxemburg. Seara, timp liber in renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilica Sacre Coeur si pitoreasca Place du Tertre.

Servicii incluse Biletul de avion Bucuresti- Paris (Beauvais)-Bucuresti Transfer aeroport– hotel– aeroport 4 nopti de cazare Mic dejun Asistenta turistica pentru intreaga perioada

Tariful nu include Taxele de aeroport 95 euro/ persoana Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati. Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

Bine de stiut Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 30 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 10 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm). Pasagerii ce urmeaza a calatori in baza acestui contract beneficiaza, in mod gratuit, de prima piesa de bagaj de cala/segment de zbor/pasager. Pasagerii care vor avea mai mult de o piesa bagaj de cala, vor achita taxa aferenta acestui serviciu auxiliar, in conformitate cu conditiile de calatorie. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dvs. obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor. Orarul de zbor se poate modifica, si va fi comunicat inainte de plecare. Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate locale.

2. Versailles Cel mai renumit palat din Franta, Palatul de la Versailles este si unul dintre cele mai prestigioase monumente din lume, fiind situat la doar 20 de km de Paris. Timp de aproape 50 de ani, cei mai mari artisti ai vremii au lucrat pentru construirea sa. In anul 1682, Regele si curtea sa, aproximativ 20.000 de oameni, s-au mutat in castel, care a devenit centrul politic al Frantei pana in 1789. La intoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de zgarie nori La Defense. Intregul cartier modern, situat in vestul Parisului, a fost denumit dupa o statuie din piata centrala, simbolizand apararea orasului in timpul razboiului. O larga esplanade pentru pietoni incepe de la Pont de Neuilly, insa punctul de atractie al Formalitati “La Defense”este colosalul Grande Arche. Avand forma unui imens cub gol, si o fatada de sticla si marmura, aceasta “fereastra catre lume”, este atat de mare La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. incat Notre-Dame, ar incapea cu usurinta dedesubtul sau. 3. Fontainebleau- Valea Loirei Excursie la Palatul Fontainebleau. Situat la 55 de km de centrul Parisului, este unul dintre cele mai mari castele regale din Franta. Palatul, cum este astazi, este lucrarea mai multor monarhi francezi, insa cel care l-a transformat intr-un simbol al maretiei a fost Napoleon Bonaparte. Interiorul este maiestuos decorat cu picturi si fresce, astazi adapostind Scoala Americana de Arte. Continuam cu Valea Loarei, inscrisa in anul 2000 pe lista locurilor din patrimoniul mondial Unesco, cuprinde magnificele castele ce domina malurile raului si afluentii sai ca niste bijuterii. Pentru constructia lor au fost chemati cei mai mari arhitecti, intre care si Leonardo Da Vinci. Astazi, aceste palate si castele somptuoase se numara printre punctele majore de atractie ale Frantei. Se viziteaza cel mai renumit castel: Chambord, ce domina peisajul cu arhitectura sa medievala, iar la intoarcerea spre Paris, oprire in pitorescul orasel Blois pentru a vizita Castelul incarcat de istorie. Marele turn gotic si sala s-au pastrat de la fortareata originala, din secolul al XIII-lea. Adaosurile facute in secolele urmatoare infatiseaza un amestec neobisnuit de stiluri arhitecturale. Ludovic al XII-lea a transformat fortareata intr-un palat renascentist opulent.

Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.


Hotel Campanile Paris Sud – Clamart 3* http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-paris-sud-clamart

Hotelul, construit in 2009,situat la jumatatea distantei dintre Paris si Versailles, va ofera locul ideal pentru un sejur placut si confortabil. Fiind construit recent, a adoptat un stil decorativ placut si modern, si are in apropierea sa, numeroase magazine si centre comerciale. Facilitati camere: Cele 93 de camere ale hotelului, frumos decorate dispun de aer conditionat, TV, birou, telefon, baie proprie, uscator de par. Facilitati hotel: Hotelul pune la dispozitie oaspetilor sai, receptia deschisa 24 h, bar, restaurant, cafenea, sala de conferinte, wi-fi.

Reduceri si suplimente Supliment SGL 60 euro Reducere a 3-a persoana 30 euro Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro Copil 2-11.99 ani reducere 30 euro in camera cu doi adulti

Observatii *Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/sejur. * Excursiile optionale pot suferi modificari , iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie. * Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane. * Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, oferindu-se alternative similare. * Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

Paris Senior CH  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you