Page 1

TRUUS nu voor maar â‚Ź1!

vraag het truus.

de muts top 10.

12. 12. december 2009.

kom maar op met die kerstbomen!

all i want for christmas is...

de muts top 10

wie ben jij? dit zijn wij! december 2009.


brrrrrr..

drink het ijskoud!


editorialTRUUS Daar zit je dan… Met een leeg blaadje voor je neus. ‘Ga jij maar lekker een tijdschrift in elkaar zetten, dat zie ik je over 4 maanden wel weer’, dat is wat we hoorden. Wat moet je eerst doen? Waar te beginnen? Niet stressen, nee, rustig blijven! Probeer wat, doe wat, nu! Maar dan komt de keerzijde, gelukkig! Want wat denk je altijd als je die horoscopen leest? ‘Hahaha, die mensen op de redactie zullen wel wat uit hun duim hebben gezogen!’ En wat als je die hulpbrieven leest? ‘Nou, dat had ik ook wel kunnen bedenken….’. Interviews: ‘ha, dat kan ik ook, wat vragen bedenken en alles een beetje opdikken’. En wat dacht je van die debiele reclames? ‘PFFF, wedden dat ik met een veel betere leus kan komen’! Zo gezegd, zo gedaan, en daar kwam het dan: het blaadje werd langzaam gevult met ideeën, kriebels en rare verhalen. Langzaam begon het tijdschrift zich te vormen, en hoe meer er kwam, hoe trotser we werden. Alles ons idee, alles zelf gemaakt. Waar normale tijdschriften 20 mensen hebben per pagina, deden wij alles helemaal zelf! De foto’s, de reclame’s, de interviews, de horosco-

pen, alles. En daar krijg je dan 80 uur voor.. 80?! dachten we in het begin, hebben we hier 80 uur voor nodig?! Maar ja, wel meer... En zie hier dan het eindresultaat, onze december uitgave van TRUUS, ons tijdschrift, helemaal door ons gemaakt. Met onze ideeen, een mix van stijlen en voor een bepaalde doelgroep gemaakt. Voor jongeren, die wij er bewust van willen maken dat er niet een bepaalde stijl is die je perse moet hebben, dat je lekker jezelf moet zijn en vooral moet doen wat je wilt. Je leeft maar een keer, en dat is nu. Probeer geen spijt te hebben en te leven zoals jij dat graag wilt. In deze TRUUS zit ons bloed, ons zweet, en onze tranen. En onze creatieve ingaven. Als we geen inlever datum hadden gehad, waren we misschien nog wel aan de 130 pagina’s gekomen, maar het houdt een keer op! Alvast een fijne kerst, en een gelukkig nieuwjaar. En geniet van onze TRUUS, met liefde gemaakt. Liefs, TRUUS.

•TRUUS 2


44 18

7 13

58 33

26 3•TRUUS

68

42


inhoud. december 2009 mutsen top 10 .33 +how to wear

5. this month’s quotes 7. where to go tonight? films enzo

9. vraag het aan TRUUS over liefde, vriendschap en seks

13. wintersport we asked bas holleman

18. jurkjes

voor elke gelegenheid wat!

26. muziek

lykke li calvin harris róisín murphy

27. all i want for

wie ben jij? .36 dit zijn wij! danielle en eva

guido in amerika .42 one day we’re .44 gonna live in london! dit is mijn huis .58 tim noortje sjakkie

geert-jan .68 over gekke henkie

horoscoop .67

wat staat jou deze maand te wachten?

met dank aan .71

christmas is...

you, en nog veel meer

29. kerstbomen!

the ins and outs

30. christmas chique

what to wear..

•TRUUS 4


i would

L alles is liefde never voor wie stilletjes verlangt A let you down by staying around you saved my life

anyway V ergens om de hoek wacht soms geluk

i can do it

that you want it.. I

time T A after E timeB i told myself i’ve got

nothing to lose.

baby E it is L

Alles in het leven is relatief, behalve liefde, en de angst om liefde te verliezen. you lead with your words

spoken, show me how to spokenlisten.let your

shine through me,take this

hate i can’t release.

5•TRUUS

my faith is

weak without you

L A

don’t let you mind stop you from having a good time

this month’s


quotes

he would be hard to chase, but good to catch and he could change the world

weakest

Yesterday is sad sad sight for dead, tomorrow the sore sore hasn’t arrived eyes and a yet. I have just headache one day, today, for and I’m going the to be happy in it.

of

minds

i’m terrified

of answers

so i chose just not to ask

je kunt niets zeker weten, en alles gaat voorbij, maar ik

geloof in

jou en mij

i’ll fix these broken things,

repair your broken

wings and make

sure everything’s

alright. this love

has taken his toll on me. he said goodbye to many times before. •TRUUS 6


Vraagoverhet liefde

Lieve TRUUS, Ik zit al een tijdje met een vervelend probleem. Ik denk dat mijn vriend is vreemdgegaan met mijn beste vriendin, maar weet dit niet zeker! Wat moet ik nu doen? Cassandra (19)

Cassandra, wat vervelend voor je! Maar bedenk wel dat een relatie gebouwd is op vertrouwen. Vraag het je vriend gewoon, en als hij echt om je geeft, zal hij je vertellen hoe het zit.

Beste TRUUS, Mijn ouders zijn het niet eens met mijn keuze qua mannen. Mijn vriend komt uit tunesie, maar is volledig geintergreerd in de Nederlandse cultuur. Mijn ouders zeggen dat hij ‘anders’ is, en ik geloof dat ze bang zijn dat hij mij niet goed behandeld. Hoe kan ik mijn ouders duidelijk maken dat ik heel veel van hem hou en met hem verder wil? Groetjes, Miranda (21) Hey Miranda, wat een akelig probleem. De beste manier om je ouders te laten zien dat hij van goeden huize komt is om ze eens goed kennis te laten maken, zoals met een etentje. Op die manier kunnen ze goed praten, en misver standen uit de weg helpen.

Hey TRUUS, Ik denk dat ik een jongen leuk vind, maar het probleem is dat hij niet in de smaak valt bij mijn vriendinnen. Moet ik ervoor gaan of moet ik mijn tijd niet verspillen aan sukkels waarmee het toch uit gaat? Groetjes, Dianne (15) Hoi Dianne! Bedenk eerst eens of je hem wel echt leuk vind, en of je je niet gaat schamen in zijn bijzijn. Als je nu al denkt dat het niets wordt kan je er beter niet aan beginnen. Overigens, als ze je keuze niet respecteren of accepteren moet je eens nagaan of het wel echte vrienden zijn.

Hoi TRUUS, Mijn vriend wil samen met mij op vakantie, maar ik ben bang dat we ruzie krijgen als we twee weken samen zijn zonder anderen? Wat zal ik doen? Kim (18) Hoi Kim, wat leuk dat hij met je op vakantie wil, dat zegt wel iets over hem! Ga eerst eens na waarom je denkt ruzie te krijgen, en wees eerlijk tegenover je vriend, dat kan hij zeker waarderen. 9•TRUUS

Lieve TRUUS, Ik ben dol op mijn vriend, maar hij heeft een vervelende eigenschap: hij stinkt! Hoe kan ik hem dit duidelijk maken zonder hem te kwetsen? Kusjes, Anita (17) Hey Anita, probeer subtiel te zorgen dat hij zich vaker wast. Ga bijvoorbeeld samen onder de douche, fris, en ook zeker fijn! Of koop een luchtje voor hem, zomaar omdat hij zo lief is, en je staat erop dat hij het draagt!


aan TRUUS

over vriendschap

Hoi TRUUS, Mijn beste vriend heeft sinds kort een vriendin, en daardoor zie ik hem nooit meer.Dit vind ik heel jammer, want we waren onafscheidelijk. Ook verdenk ik zijn vriendin van vreemdgaan met een andere jongen. Hoe vertel ik dit tegen hemzonder dat hij boos wordt? Groetjes, Eline (17) Beste Truus, Een vriendin van mij zit diep in de schulden, en ze heeft mijn hulp nodig. Deze wil zijn alleen niet aannemen! Hoe dring ik tot haar door? Liefs, Tessa (22) Hey Tessa, wat vervelend voor je vriendin. Ga eens met haar zitten in een rustige omgeving en praat met haar, dat is de beste manier om tot haar door te dringen. Laat zien dat je er voor haar bent, en dat ze je niet tot last is. Succes!

Hoi Eline, wat jammer dat je je beste vriend niet meer zo vaak ziet! Maar voordat je zijn kersverse liefje gaat beschuldigen moet je eerst bewijs hebben, anders vervreem je jezelf alleen nog maar meer van je beste vriend. Vergeet niet dat hij verliefd is, en liefde maakt blind. Geeft het ook een beetje tijd. Nu is het heel spannend voor hem, maar als het lastiger wordt heeft hij iemand nodig om mee te praten: jij!

Heey TRUUS! Ik ben begin dit jaar begonnen aan mijn vervolgopleiding, ik vind het lastig om vrienden te maken in mijn nieuwe klas. Hoe kan ik zorgen dat ze mij opnemen in hun groep? Groetjes, Nina (19) Hey Nina, wat naar dat ze jou niet meteen accepteren! Maar je moet ze even de tijd geven je te leren kennen. Wees vooral vrolijk en behulpzaam tegen je klasgenoten, dan is die stoel naast je snel genoeg gevuld. Wees gewoon jezelf!

Hey TRUUS, Ik ben al jaren bevriend met Peter, maar ik heb opgemerkt dat hij nu anders naar me kijkt. Dit is heel raar, want hij heeft me in vertrouwen en vertelde me dat hij homo is. Wat moet ik hiermee doen? Groetjes, Danique (23)

Lieve TRUUS, Ik heb perongeluk het grootste geheim van een vriendin prijsgegeven aan haar crush Hoe kan ik haar vertrouwen weer winnen? Groetjes, Ursula (20) Hey Ursula, wat een kutsituHey Danique, ik begrijp dat je in een rare situatie terecht bent gekomen. Misschien voelt hij zich, nu atie! Ga met je vriendin praten en bied oprecht je excuses aan. hij uit de kast is gekomen voor jou, zich meer aan Ga geen smoesjes verzinnen. jou gehecht. Praat er samen eens over, het zou ook kuhnnen zijn dat hij bi-seksueel is, dan valt hij ook Vertel gewoon hoe het zit, dat •TRUUS10 waardeerd ze wel. op vrouwen.


vraag het TRUUS over seks

Beste TRUUS, Ik heb al een tijdje een vriend, en ik hou heel veel van hem. Het probleem is alleen dat ik hem niet voel als we seks hebben. Ik wil hem niet kwetsen, en zeg dus niet dat hij een kleine penis heeft, maar voor mij is er niet veel aan zo. Wat kan ik hieraan doen? Lieve Truus, Liefs, Claire (17 jaar) Mijn vriend wil heel graag eens Hey Claire, wat jammer dat de seks niet bevredigend is voor jou. Probeer het eens met een condoom met bobandere standjes uitproberen, beltjes, of probeer een ander standje waarbij hij dieper in maar ik vind dat een beetje eng. je komt. Als dat niet helpt vraag dan of hij je van tevo- Ik ben bang dat hij het met mij ren oraal wil bevredigen, zodat jij aan je trekken komt. niet spannend genoeg vindt. Hoe kan ik mij over die angst Hey Truus, Ik heb al een tijdje seks met een jongen, maar het is niet mijn vriend. heen zetten? Janneke (18 jaar)

We hebben bijna alles al gedaan, maar nu wil hij ook graag ‘mijn andere gaatje’ verkennen. Kan dit kwaad voor de kringspier? Groetjes, Jannie (22) Hey Jannie, dat is een goede vraag! Nee, anale seks lubbert de kringspier niet uit, dat is een fabeltje. Kijk wel uit, ook bij anale seks moet je een condoom gebruiken! Je weet nooit of hij een SOA heeft.

Hoi Truus, Twee maanden geleden ben ik voor het eerst ongesteld Geworden, maar daarna niet meer. Nu heb ik in de tussentijd geen seks gehad, maar daarvoor wel. Kan ik nu zwanger zijn? Groetjes uit Hengelo

Jeetje, ik kan me voorstellen dat je je onzeker voelt nu. Als je onveilige seks hebt gehad bestaat de kans dat je zwanger bent, maar dit hoeft niet zo te zijn. In het begin is de menstruatie vrij ongelijk. Doe voor de zekerheid toch maar een zwangerschapstest.

11•TRUUS

Hoi Janneke, wat naar dat je zo onzeker bent. Maar je hoeft je niet te schamen voor je vriend, hij houdt van je! Als je je toch onzeker voelt, begin dan in het donker te experimenteren. Ook kan je hem het beste vertellen hoe jij je voelt.

Goedenmorgen Truus! Ik heb gisternacht mijn maagdelijkheid verloren, en het deed helemaal geen pijn! Is er iets mis met mij? Of kan dit gewoon? Anoniempje

Hallo Anoniempje! Wat fijn voor je dat het geen pijn deed, daar zullen veel meiden jaloers op zijn! Het is volkomen normaal dat de seks geen pijn doet, dan is je maagdenvlies gewoon wat breder, of heb je hem zelf al gebroken door het gebruik van tampons. Geniet er maar van! Liefs, Truus


especially in December, gift wrap your member!


WINTER

SPOR

13•TRUUS


RT...

Ja ja.. het is weer de tijd van het jaar! Tijd om de kou (en zon!) op te zoeken, tijd om te skien en tijd om te snowboarden. Tijd om te jodelen, tijd om bier te drinken en schnitzels te eten, tijd om op wintersport te gaan! Het klinkt allemaal leuk en aardig, en toch zijn de meningen verdeeld over deze soort van vakantie. Deze maand: Bas Holleman (22) verteld over wintersport.

“ik ga al mijn hele leven op wintersport, ik vind het leuker dan elke andere vakantie. ik kijk er elk jaar weer naar uit.” fotografie: eva reinalda

•TRUUS14


Wat maakt het nou zo leuk, die wintersport? Ik ga eigenlijk al zolang ik mij kan herrineren op wintersport, dus ik weet niet beter dan dat we in de voorjaarsvakantie gaan. Ik ben nu 22, en ga nog steeds elk jaar met mijn ouders mee. Heerlijk, een week weg van alles, in een totaal andere witte wereld, overdag lekker snowboarden en ‘s avonds uit eten en biertjes drinken. Wat wil een mens nog meer? Snowboarden dus, doe je dat al lang? Sinds mijn elfde. Daar voor heb ik een aantal jaren geskied, maar snowboarden leek mij toch wel erg leuk. Ik ben ook erg blij dat ik toen overgestapt ben, snowboarden is echt heerlijk!

Haha ja, klinkt misschien heel kinderachtig, maar het is gewoon ontzettend gezellig. We gaan al jaren met dezelfde groep mensen, super gezellig! We zijn in totaal met zijn 15en. Elk gezin overnacht wel gewoon in zijn eigen huisje, maar we ontmoeten elkaar sowieso op de piste en soms ‘s avonds om uit eten te gaan of te apresskieën! Zo zo, dus er wordt wel flink geapresskied?! Nou dat valt eigenlijk wel mee, ik houd best van een biertje maar vaak ben je zó kapot na een dag boarden dat we het bij gezellig een spelletje spelen of een filmpje kijken houden. Maar natuurlijk hoort feesten er ook bij, dus dat gebeurd ook wel een

Zo, dus dan kan je zeker ook wel aardig snowboarden? Haha, ik wil niet opscheppen maar ik ben niet slecht nee. Ik doe ook veel freestyle snowboarden, en springen enzo. Twee jaar geleden heb ik met mijn vriendin in oostenrijk een cursus gedaan, dus ik ben ook officieel snowboardleraar! Vorig jaar zijn we ‘s winters 3 maanden naar oostenrijk geweest om les te geven, dat was een erg leuke ervaring. Ook geef ik les in Snowworld, in Zoetermeer. Je bent nu 22, en gaat nog steeds met je ouders mee?

paar avonden in de week ja! En het bier gaat dan soms best hard, haha. Maar natuurlijk wel de volgende ochtend gewoon diehard om 10 uur de piste op! Is het nou niet ontzettend koud daar? Wie gaat daar nou voor de lol inzitten.. Dat is het grote vooroordeel van mensen die nooit op wintersport gaan.. Natuurlijk is het er niet warm, maar daar ben je toch op gekleed! En daarnaast schijnt de zon er vaak harder dan hier in Nederland.. Ik heb in ieder geval niks te klagen!

‘we gaan al jaren met dezelfde groep mensen, super gezellig! het is echt genieten voor ons.”

15•TRUUS

Ga je nou echt niet liever lekker naar een zonnig land? Ik wil echt niet beweren dat dat niet ook leuk is hoor! Maar toch ga ik lekker voor mijn wintersport. Ik ga sowieso 2x per jaar, een keer met mijn gezin (en vriendin) en een keer met vrienden. Helaas kan ik niet met mijn vriendin elk jaar 3 maanden les gaan geven, aangezien we beide gewoon een fulltime baan hebben. Springen, vind je dat trouwens niet onwijs eng? Natuurlijk niet! het is geeft zo’n adrenaline kick! Ik vind het heerlijk om door de lucht te vliegen en nieuwe dingen uit te proberen. Ook off piste rijden geeft een kick, je weet nooit precies waar je uit gaat komen. Maar ook gewoon lekker touren vind ik fijn hoor, geef mij een snowboard en ik vermaak me de rest van de dag! Het is puur genieten voor mij, en ik zou niet zonder kunnen.


we asked

BAS LEKKERSTE ETEN? wiener schnitzel! LEKKERSTE DRINKEN? koud biertje! LEUKSTE LAND? oostenrijk! LEUKSTE PISTE? off piste!

SKI/SNOWBOARD? snowboard! SNEEUW/ZON? sneeuw! MET/ZONDER HELM met! OP/NAAST PISTE er naast!

•TRUUS16


dresses nooit een jurkje te veel in je kast! een leuk feestje hier, een high-tea party daar.. voor elke gelegenheid wat!

•TRUUS18


feestje? 1.

5.

2.

6.

3.

7.

4.

8.

1. Miss Real geel-blauw jurkje (€45 oli.co.uk) 2. Strapless polka dot jurkje met strik (€55 amazon.com) 3. Zwierig jurkje met plooien (€79 oli.co.uk) 4. grijs-zwart halter jurkje (€55 oli.co.uk) 5. Mzwart-wit jurkje met strik (€56 oli.co.uk) 6. Waterfloral druk jurkje (€39 oli.co.uk) 7. Strapless jurkje (€48 ae.com) 8. Geel Miss Sixty zomer jurkje (€62 oli.co.uk)

19•TRUUS


9.

10.

11.

12.

9. Gekleurd blok jurkje (€34 oli.co.uk) 10. Natuurlijk party jurje in chinese stijl (€196 yoanabaraschi.com) 11. Oranje-zwart gestreept jurkje met strik (€20 peacocks.co.uk) 12. Topless roze Cheryl Bandeau jurkje (€45 oli.co.uk)

•TRUUS20


chique?

1.

2.

3.

4.

1. Matthew Williamson zijden halterjurk (net-a-porter.com) 2. Zwarte Rachel Gilbert Anastasia jurk (net-a-porter.com) 3. Mooie lila pia michi chiffon jurk met diamant (cargoclothing.com) 4. Witte Stella McCartney jurk zonder rug (net-a-porter.com)

21•TRUUS


5.

6.

9.

10.

7.

8.

11.

12.

5. Groene topless gala jurk met strik (net-a-porter.com) 6. Zwarte jurk met blote schouder (brownsfashion.com) 7. Blauwe jurk met v-hals en bloem (brownsfashion.com) 8. Zwarte avondjurk met band om de taille (debenhams.com) 9. Witte jurk met spagetti bandjes (very.co.uk) 10. Roze halterjurkt van zijde (mytheresa.com) 11. Zwarte halter jurk met versiersels (brownsfashion.com) 12. Roze Claire Pettibone gala jurk (cpboutique.com)

•TRUUS22


casual? 1.

2.

5.

6.

3.

7.

4.

8.

1. Doodshoofden-ketting jurk (€65 by Vivienne Westwood Anglom) 2. Wit zijden jurkje (€69 neta-porter.com) 3. Cowltrui-jurkje in bruintinten (€45 net-a-porter.com) 4. Zalm kleurig jurkje met franjes aan de onderkant (€55 oli.co.uk) 5. Geel-grijs jurkje met strepen en printje (€66 neta-porter.com) 6. Contrast print zijden jurkje (€79 mytheresa.com) 7. Vintage Raphaella halter jurkje (€48 ae.com) 8. Casual lagen jurkje (€62 frenchconnection.com)

23•TRUUS


hunter boots.com


The New Fragrance from Armani.

For business and more...


muziek Lykke Li

Youth Novels verfrissend, jong, speels.

een Zweedse artieste

die indiemuziek maakt.

Eigenzinnig type met

een bijzonder repertoire

Calvin Harris I created Disco disco, dansen, lekker gek een Schotse “eletronisch” muzikant. zanger, songwriter en producer. geen diepe boodschap, muziek maken waar mensen op kunnen dansen.

Róisín Murphy

Overpowered zweverig, relax, verleidelijk een Ierse zangeres. geeft

zich meer dan ooit over aan de disco queen die diep in haar zit.

•TRUUS26


ww

all i want for tim debby a winning lottery ticket

een laptop tas

kaas rein

magali sjaal een aapje

suzan

naomi

seks

pluk noortje muts de liefde van mijn leven


Christmas

is..

youliefdeeen vogel eten

fiets telefoon zon vakantie vieren sneeuwIphonenieuwe snowboard

schoeneneen poesboek make-upzonnebrilcamera luchtjemp3spelernagellak drankiMac leuke

mensen

krulspeldenlichtjeswarmte


how to dress..

31•TRUUS

Chr


ristmas Chique

•TRUUS 32


33•TRUUS


We maken er geen geheim meer van: het Michael Jackson hoedje is weer helemaal hot! Tijd om je eigen exemplaar aan te schaffen of weer uit de kast te halen . Draag het hoedje bij een chique outfit op een feestje , casual bij een bohemian look of als een edgy randje bij je ripped jeans en oversized trui . Om je oren lekker warm te houden is er nu ook de (nep!) bondmuts, perfect voor de juiste look op de piste dit seizoen!

•TRUUS 34


mooi zijn is fascineren... wij bieden u 100% onzichtbare bescherming, ook in de sneeuw!

NIEUW! 100% transparant! 100% vetvrij! - transparante formule voor onzichtbare bescherming.

- onmiddelijk waterproof bescherming. - optimale UVA/UVB-bescherming.

SPF: 10, 20, 30, 40, 50+

fotografie: eva reinalda


Wie ben jij? Dit zijn wij! het is natuurlijk algemeen bekend dat elk persoon anders is. iedereen kleedt zich anders, en niemand heeft precies de zelfde stijl.wie ben jij? het is een moeilijke vraag. deze maand hebben we dit gevraagd aan danielle en eva.

•TRUUS36


37•TRUUS


•TRUUS38


dit ben ik.

eva 17 jaar converse - lowlands - h&m - sourcy vitamine water - fotografie jurkjes - vans - vestjes - kleurtjes - zwart - tasjes - lucky strike zonnebril - muziek - koffie - jurkjes - ice tea - sneeuw - ipod 39•TRUUS


•TRUUS 40


snel energie nodig?

Koop dan vandaag nog een blikje ‘flowerpower’! Deze energiedrink staat bekend om zijn snelle werking en lekkere smaak, ideaal tijdens lange werkdagen, het sporten of tijdens een avondje stappen. fotografie: eva reinalda


guido in amerika Vorige maand: Guido kwam aan in Amerika, kreeg zijn kamer voor het eerst te zien, ontmoette zijn roommate’s! Oh.. en hij schrok van het aantal aziaten! Ik heb nu een paar lessen gehad, en tot nu toe is het allemaal nog leuk en goed te volgen! Ik zit bij bijna alleen maar Amerikanen in de klas, dus dat is ook wel leuk. We hadden deze week Orientation, en dat was (op de kinderachtige spelletjes op de campingtrip na dan) ook een succes! Voordat alle lessen zouden beginnen hadden we nog wat vrije dagen en ben ik naar Seattle geweest met Remco, Bi, Vivianne en Thang. Zo’n dag naar Seattle is ZEKER voor herhaling vatbaar want het was ontzettend leuk (ok, toegegeven, de grote boekenwinkel waar iedereen in wilde was wat minder). De 4e en laatste roommate is eindelijk gearriveerd.. Wat een figuur is dat! Hij heet Maho, is turks en is een DJ, en dat is te horen ook. Elk moment dat hij thuis is hoor je hard de DJ muziek uit z’n

kamer komen (gelukkig heeft hij een goed geluidssysteem zodat ik ook lekker mee kan genieten... niet heel fijn dus). “Where are the chicks man? I’m going to party man, aren’t you?!, dude i’m gonna get wasted” zijn slechts een paar van zijn dagelijkse fantastische quotes. Die andere roommate (de Indische gast) is nog steeds raar. Ik en Remco noemen hem maar Napoleon zodat we over hem kunnen praten, ook als hij naast ons zit. (We noemen hem Napoleon omdat hij echt RECHT uit de Napoleon Dynamite film zou kunnen komen). GITAR, GITAR (ja zou noemt hij mij, ook al heb ik hem al 100 keer verbeterd), wait for me! wait 2 minutes! enzovoort. Hij is gewoon irritant door al de kleine dingen die hij doet. Hij verwacht bijvoorbeeld dat wij zijn eten kopen als we met zn drien

naar walmart gaan, en is dan ook zeer verbaasd als we dat niet hebben gedaan. Ik kan nog wel even doorgaan met dingen, maar zo interessant is dat allemaal niet. Other than that heb ik er wel vertrouwen in dat dit een ontzettend gaaf jaar gaat worden. Mijn dagen indelen is helemaal niet moeilijk, en ik verveel me nauwelijks. Ik ben ook van plan om naar zo veel mogelijk concerten te gaan. En nee, school gaat er niet onder lijden! Verder ga ik met kerst een paar dagen naar huis, en daarna met Remco door Amerika reizen, super leuk dus! Jullie horen van me!

Where are the chicks man? I’m going to party man, aren’t you?!, dude i’m gonna get wasted” zijn slechts een paar van zijn dagelijkse •TRUUS42 fantastische quotes.


43

43•TRUUS


one day we’re gonna live

3

43

in london, i promise,

i’m on it. just hold on a little more.

•TRUUS 44


Sjaal (Miu Miu €19,95) Blazer (H&M €45) Tasje (Zara €14,95)

45•TRUUS


Sjaal (Miu Miu €19,95) Leren Jack (H&M €99,95) Zonnebril (Bijenkorf €19,95) •TRUUS 46


Rokje (New Look € 39,99) Leren Jack (H&M € 99,95) Zonnebril (Bijenkorf € 19,95) Schoenen (Mintonka €150000) 47•TRUUS


•TRUUS 48


49 •TRUUS


Legging (Hema €5,95) Rokje (New Look €39,99) Leren Jack (H&M €99,95) Schoenen (Mintonka €150000) Tasje (Zara €14,95)

•TRUUS50


51•TRUUS

Laarzen (Miu Miu €199,95) Blazer (H&M €45) Tasje (Zara €14,95)


•TRUUS 52


55•TRUUS


•TRUUS56


huis het; o huizen 1 gebouw om in te wonen: ~ aan ~ achtereenvolgens bij

alle huizen; (Belg) daar komt niets van in ~ahet gebeurt niet; b) het lukt niet; het Witte Huis ambtswoning vd president vd VS 2 huisgezin, familie: van goeden huize zijn (of: komen) zeer deskundig zijn; van ~ uit in oorsprong 3 bedrijf, fabriek, politieke partij enz.: veel deskundigheid in ~ hebben; een drankje vh ~ door de eigenaar vh cafĂŠ enz. aangeboden; ~bankier, ~dealer, ~ideoloog enz. vaste bankier enz. ve bedrijf of instelling 4 vorstengeslacht: het ~ van Oranje

dit is mijn huis. •TRUUS 58


Tim

20 jaar oud Berkel en Rodenrijs

1 hond bij ouders

+ oudere broer

foto’s


Noortje 26 jaar oud

Rotterdam

2 honden

3 katten

in haar eentje

buddha

ganesh


Sjakkie 50 jaar oud Berkel en Rodenrijs

getrouwd 3 kinderen

3 honden

buddha


Anita 78 jaar oud

Berkel en Rodenrijs

alleen

19eeuwse klok en kast


je bent wat je rookt..


geert-jan reinalda

51 jaar, getrouwd met sjakkie,vader van 3 kinderen, directeur van een school, schrijft elke maand voor TRUUS.

Gekke Henkie... Tja, dan ben je eindelijk vader van zo’n klein pluizig babykind. Je noemt haar, laten we zeggen... Eva. Ze wordt tijdens haar babyleven vervolgens Eef genoemd, maar ook Evaatje en Eefje.Dat pluizige babykind wordt groter en grote en groter, via ‘beuter’, ‘peuter’, ‘kleuter’ wordt ze steeds meer mens, om via ‘teener’ uiteindelijk ‘puber’ en ‘VWO-er” te worden. Dat pluizige, dat is er dan wel af. Wat er niet af is, is het gegeven dat je vader bent. En dan heb je dus nog steeds je kleine meisje. Wel met een grote waffel, wel met een brutale mond en met een eigen zin, maar ja... Zo zijn er die mensen van dat andere geslacht, die jongens... Die willen maar 1 ding, maar mooi niet met mijn dochter. Toen ze 3 dagen was heb ik beloofd dat ze tot haar 35e thuis mocht blijven wonen met als voorwaarde dat er GEEN jongens aan de deur zouden komen. Maar ja, op een dag zit ze opeens ‘gezellig’ in de tuin te roken, en komen er allerlei wazige figuren aan de deur. Die gasten zeggen ‘heeeyz’, eten even 4 tosti’s (per persoon), drinken je vooraad drank helemaal weg en blijven ook nog slapen. ‘Jaahaa, op de grohond’ wordt er dan gezegd. Dan roept ze opeens ‘ik ben weg’, en dat is dan als je als vader net je tanden staat te poetsen om naar bed te gaan.

Dan wordt hij wakker, staat hij op, hij recht zijn rug en knippert niet 1 maal met zijn ogen: GEKKE HENKIE. Gekke Henkie is die vader die dan toch zijn dochter niet ’s nachts alleen naar Rotterdam laat fietsen. Hij is ook de man, die niet wil dat ze midden in de nacht zelf van WATT naar huis komt rijden. ‘Nee, ik kom je wel halen’. Een concert in Paradiso Amsterdam? Gekke Henkie rijdt er wel naartoe. Met al je spullen naar Lowlands? Gekke Henkie’s taxibedrijf staat klaar. Dan zijn er meestal een paar die mee moeten. Ze komen niet eens naar je toe. Nee, Gekke Henkie haalt ze thuis op. Ik vraag wel eens of die gasten zelf geen ouders hebben, zijn ze zielig, zijn ze achtergelaten of is het nog erger? Daar is allemaal niks van aan: die ouders zijn alleen geen Gekke Henkies. Of deze, midden in de nacht: ‘aaaah pap (ze bedoelt: Gekke Henkie) wil je shoarma halen?’ Als je je nou afvraagt hoe Gekke Henkie eruit ziet, daar zijn verschillende meningen over: - Gekke Henkie met het afgetrokken bekkie (die heeft te weinig nachtrust gehad) - Gekke Henkie met zijn handen in de lucht (waar ben ik nou weer ingetrapt) - Gekke Henkie met een verbaasde blik (ooo pap, ik ben mijn portemonnee vergeten...)

•TRUUS68


horoscoop. BOOGSCHUTTER (22 november – 21 december)

Dit is jou maand, boogschutter! Op vriendschappelijk gebied zult u de tijd van uw leven beleven.Misschien mag u hopen op geweldige cadeau’s met kerst... Uw liefdes leven zal stabiel zijn, u hoeft u ook hier geen zorgen om te maken. Ook op het werk verloopt alles prima. Vrees niet! De sterren staan precies zoals ze moeten. Waterman (21 januari – 18 februari) Goede hoop, waterman! U maakt zich al tijden druk om bepaalde dingen, en deze zullen deze maand op hun plek vallen. Wees positief.De liefde zal u gelukkig stemmen, een bepaald persoon zal zich realiseren dat u misschien toch leuker bent als gedacht. Ook op vriendschappelijk gebied gaat het goed. Vissen (19 februari - 20 maart) Wees blij, vis! Deze maand zal ook u de liefde u gelukkig stemmen! Hij/zij die u voorheen negeerde zal beseffen hoe geweldig u bent, en er alles aan doen u voor zich te winnen. U bent wat afgeleid op het werk, maar in de derde week vind u uw bezinning terug

Ram (21 maart - 19 april) Ojee, ram! U zult op moeten passen. In het begin van de maand zal alles op uw werk vlekkeloos verlopen. Meer naar het einde van de maand zal uw humeur niet allerbest zijn, en u moet proberen u niet te veel mee te laten slepen door nare gebeurtenissen! Stier (20 april - 20 mei) Fijn, stier! Uw leven zal stabiel zijn deze maand. Enkele hoogte- en dieptepunten zullen het spannend houden. Accepteer dit. De tweede zondag van de maand zal venus naar u toe gedraaid staan, misschien kans op een fijne verandering in uw liefdesleven... Tweelingen (21 mei - 21 juni) Wacht af, tweelingen! U zal geduld moeten hebben deze maand. Het zal misschien lijken als of alles fout gaat, maar uw vrienden zullen er zijn om u er weer boven op te helpen. Op het werk staan u verassingen te wachten, deze kunnen positief én negatief zijn...

69•TRUUS


liefde vriendschap Steenbok (22 december – 20 januari) werk geluk / welzijn Dit is ook jou maand, Steenbok! U moet zich deze maand even op

uw werk gaan richten, hier verloopt het zo nu en dan moeilijk en dit is de goede maand om hier wat een de veranderen! Op liefdes gebied kunt u ook wat moeilijkheden verwachten, maar dit komt helemaal goed! Uw vrienden zullen voor u klaar staan als ze er achter komen dat het even niet zo lekker loopt, en zij helpen u er weer bovenop. Ook staat u een grote verassing te wachten, probeer te genieten van de fijne momenten zoals die! Kreeft (22 junni - 22 juli) Vervelend, kreeft! De liefde zal u niet meezitten deze maand, u zult zich zelf af vragen of u alleen niet gewoon beter af bent.. Qua vriendschap staan de sterren daarentegen op hun top, u zult vertroeteld worden! Op het werk gaat alles zijn gangetje.

Leeuw (23 juli - 22 augustus) Hoera Leeuw, op vriendschappelijk gebied zijn de sterren u goed gezind. Maar ook in de liefde zal er een nieuwe vlam op uw pad komen! Heeft u uw vlam al gevonden? Dan staan u aangename verassingen te wachten. Op uw werk bent u echter niet te genieten… Maagd (23 augustus - 22 september) Fijn, maagd! Uw leven zal stabiel zijn deze maand. Enkele hoogte- en dieptepunten zullen het spannend houden. Accepteer dit. De tweede zondag van de maand zal venus naar u toe gedraaid staan, misschien kans op een fijne verandering in uw liefdesleven... Weegschaal (23 september – 23 oktober) Het wordt een kille maand voor de Weegschaal. Deze maand zal u met teleurstellingen om moeten gaan, maar vrees niet: Aan het einde van de maand zullen de sterren gunstig staan. Uw problemen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Schorpioen (24 oktober – 21 november) Helaas, Schorpioen! Deze maand zal je giftig zijn tegen je vrienden. Ook in de liefde zal het niet zo goed gaan. Op uw werk heeft u moeite om scherp te blijven, let hier op! Als u positief blijft, zullen vervelende gebeurtenissen meevallen.

•TRUUS 70


Danielle Dijkhuizen Eva Reinalda Jade Schmidt Rein van den Bulk Naomi Groenewoud Magali Deege Tim Bouwman Sander de Vogel Treskin van den IJssel Geert-Jan Reinalda Adeline van Dam Bas Holleman Natascha Baritsch Sjakkie Reinalda Sabrine Maasland Bianca Verzijl Noortje Schwartz Dionne Nikkels Stefan Dessens Suus van der Hoeven Wouter van Dijk Jelmer de Jong Maurice Verschoor Vincent Bults Joyce van der Meer Youandi van Zeele Leo Veger Arie Broeze Danielle Dijkhuizen Eva Reinalda Jade Schmidt Rein van den Bulk Naomi Groenewoud Magali Deege Tim Bouwman Sander de Vogel Treskin van den IJssel Geert-Jan Reinalda Adeline van Dam Bas Holleman Natascha Baritsch Sjakkie Reinalda Sabrine Maasland Bianca Verzijl Noortje Schwartz Dionne Nikkels Stefan Dessens Suus van der Hoeven Wouter van Dijk Jelmer de Jong Maurice Verschoor Vincent Bults Joyce van der Meer Youandi van Zeele Leo Veger Arie Broeze

met dank aan foto’s eva reinalda

1, 2, 13t/m17, 24, 35, 39, 41, 43t/m56, 59, 60, 61t/m 64, 68, 72

danielle dijkhuizen 65, 66

sander de vogel 57 71•TRUUS


cheap style


Truus  

profielwerkstuk

Advertisement