Page 1

50 dager til 책pning!


Drøm

Brikkene faller på plass Bygging av et skikkelig hotell og realisering av Rock City har vært et hårete mål i Namsos. Nå faller de siste brikkene på plass. Herlig! Vi gleder oss! Både til å ta i bruk de nye tilbudene, til å fortelle andre om hvor bra det har blitt, og – ikke minst – å vise gjennom godt vertskap at her er du velkommen og her er det mye å oppleve. Dette blir bra! Takk te dåkk! Rica-kjeden ”snuste på” Namsos i mange år. Planene om Rock City modnet i mange år. Mange har bidratt til godt resultat som vil glede mange. We will rock you! Den venter ikke forgjeves som venter på noe godt!

Namsos kommune

2

blir til

virkelighet Snart skjer det. Endelig skal høytflygende visjoner, fargerike presentasjoner og ideer om nyskapende kulturnæringstiltak realiseres. 11.11.2011 åpner vi dørene! enne dagen flyttes bokstavelig talt Norsk ressurssenter for pop og rock – og Opplevelsessenteret for trønderrock – fra tegnebrettet til det virkelige liv.

flere Rock City-ambassadører, både i og utenfor Namsos. Nå blir det viktig å skape ytterligere lokalt engasjement. Ikke bare for Rock City og hotellet, men også for Namsos og Drøm blir til virkelighet Namdalen som reisemål, opplevelser – Da vil du med Det er både med ærbødighet, en og som en mulighetsarena for smule frykt og masse glede vi skrider utvikling av kultur, næring og egne øyne se til verket. Vi håper du også ser fram nye yrker. at Rock City er til den minnerike dagen. Uten støtte fra hjemmebanen blir alt annet enn Det begynner å bli en stund siden jobben mer krevende enn nødvendig. et luftslott. Derfor ønsker vi at så mange som mulig politikerne på Stortinget pekte på møter opp på åpninga og dagene etter. Trøndelag, Rockheim i Trondheim og Rock Da vil du med egne øyne se at Rock City City i Namsos. Det har vært en reise med er alt annet enn et luftslott. oppturer og nedturer, tro og tvil, og noen Vi er i den heldige situasjon at staten, skjær i sjøen som tidvis har preget arbeidet Nord-Trøndelag fylkeskommune og Namsos med å realisere prosjektet. Nå peker pilene kommune støtter drifta. Det er betydelige oppover. offentlige midler som satses, men samtidig er vi Alle bange anelser er ikke ryddet helt trygg på at samfunnsregnskapet vil synliggjøre av veien, men parallelt med at hotell at det er en lønnsom satsing. Underholdningsog Rock City-bygget materialiserer seg, bransjen vokser, og gjennom arbeidet med forbedres omdømmet til Rock City og Namsos prosjektet ser vi at det er mulig å skape nye som destinasjon. Det blir heldigvis flere og

D

yrker, bedre næringsdrift innenfor kulturen og ikke minst bidra positivt til at ideer, kreativitet og påfunn blir mer enn snakk og luftige ideer. Mest av alt gleder vi oss til å vise fram flerbrukshuset Rock City. Selvsagt Opplevelsessenteret med over 600 kvadratmeter interaktiv historieformidling tuftet på trønderrocken, Rock City Hall, kafeen, kinoene, næringslokalene og vår kjære nabo Rica Rock City Hall. Hos oss er døra åpen for liten og stor, ung som gammel. Hjertelig velkommen!

Svein H. KarlSen Daglig leder i Rock City

3


Hotelldirektør Terje Lysholm ved Rica Rock City Hotel har en bunke på drøye 250 jobbsøknader liggende på direktørpulten. Om lag 80 av søkerne kan nå belage seg på ‘‘speed date’’ med direktøren.

Skal date jobbsøkere vekta på skåla som gir fordel ved ysholm er overveldet over mengden ansettelse, sier Lysholm og legger jobbsøknader som har kommet til at hotellyrket er et livsstilsyrke. inn. Drøye 250 personer vil – Selv om vi snakker om et rockejobbe på rockehotellet, og nå er er hotell, så stiller ikke det større krav til Lysholm i sluttfasen med å plukke ut kvalifikasjoner enn ved andre hotell. kvalifiserte kandidater som skal inn Vel å merke skal rocken prege til intervju. At rockehotellet er et hotellet, og da gjør det ingen attraktivt sted å søke seg til er ting at de som jobber der det ingen tvil om, for søknader – Man tør å være litt annerledes. er sendt fra de fleste steder må være Spiller man et instrument i landet samt flere europeiske særdeles så er det bare positivt, land. Dog er hovedtyngden servicemen ikke et krav. av søkerne lokale. – Man må tørre å være litt – Vi har fått inn mange innstilt. annerledes. Man må gjerne kvalifiserte søkere. Vi ønsker ta en sang for gjestene om du kandidater med lokal forankring er servitør eller renholdsarbeider, og at hotellet skal være en gylden sier Lysholm. Viktig er det også at mulighet for de som ønsker seg en rolle de ansatte har, eller tilegner seg, innenfor reiseliv. Men vi går ikke på nødvendig lokalkunnskap samt at kompromiss med kvalitet, sier Lysholm. man må kjenne byens rockehistorie. For å dekke mannskapsbehovet ved For hotelldirektøren er det kun hotellet skal man i ukene som kommer travle dager som gjenstår før åpningen ansette rundt 50 personer inkludert 2. november. Å få på plass staben ekstra mannskap. Selve utvelgelsessom skal jobbe på et av Norges mest prosessen blir noe spesiell, da man unike hoteller, har høy prioritet nå. Den i første runde kjører en “speed date” prosessen skal være ferdig i midten av for å plukke ut folk som går videre oktober. Etter den tid er det opplæring til jobbintervju. Det for at folk skal og drilling av mannskap, samt å teste få presentere seg bedre enn bare at det tekniske utstyret fungerer som gjennom en søknad. det skal. – I tillegg til de ansatte, vil det – Foruten nødvendig kompetanse. i oppstarten være ressurser fra Hva kreves for å bli en god hotellansatt? Rica-systemet som skal bistå for at – Man må være særdeles serviceinnstilt. innkjøringen skal gå mest mulig smerteHotellgjesten skal alltid være i fokus. fritt, sier Lysholm og gleder seg både Man må ha glimt i øyet, være positiv, til å date jobbsøkere og åpne dørene egasjert og kunne by på seg selv. Har til Rica Rock City Hotel i november. man disse egenskapene, kan det være

L

4

5


Et senter for begeistring Åges skrivestue – Verdensrommet – er rosinen i pølsa, men Opplevelsessenteret for trønderrock har uendelig mye mer å by på. – Jeg tror mange besøkende vil la seg overraske over hvordan vi formidler trønderrocken, sier leder for senteret, Martin Hågensen. ed 50 dager igjen har Hågensen og hans medhjelpere særdeles hektiske dager. Innendørs tar senteret form. Opplevelsessenteret blir en sann oase, og ikke bare for de genuint trønderrock-interesserte. – Byhistorien er sentral for Opplevelsessenteret. Namsos har en spennende historie, med to bybranner og total utslettelse under andre verdenskrig. I tillegg reflekterer vi over hvorfor ting ble som de ble i Namsos. Det er en by som har hatt en salig miks av mennesker, en by hvor man måtte finne kreative løsninger i mangel på tungindustri. Sjøfart har vært sentral i Namsos, det samme kan man trygt si om musikken, forklarer Hågensen ivrig. I tillegg har det vært viktig å skape et opplevelsessenter for alle. Om du er 8 eller 80 år, så skal senteret være et interessant besøk. – Selv om moderne teknologi og interaktivitet er svært sentralt i utstillingen, er det samtidig løsninger som er enkle å bruke for alle, understreker Hågensen.

M

– Hvordan ligger dere an i arbeidet, 50 dager før åpning? – I Opplevelsessenteret har vi noe vi kaller en indre og en ytre sone. I den indre sonen er veggene klargjort for installasjoner av aktivitetene. Oppsett og programmering av installasjonene starter om en ukes tid, sier Hågensen. Parallelt med bygging, foregår det fortsatt et enormt innsamlingsarbeid, samt klargjøring av materiale til de ulike installasjonene. – Som et eksempel så har vi en startsone, hvor vi nå velger ut flere hundre bilder, samt utsnitt av 15–20 låter. Til sammen skal det sette de besøkende i stemning, før de entrer opplevelsen, forklarer Hågensen. Deretter skal de besøkende tas med på en vandring mellom ulike stasjoner, og hvem vet; kanskje avsluttes besøket i Royal Albert Hall? – Vi forsøker å fortelle historien fra artistens ståsted. Hvordan er det å lage låter, øve, turnere, for å nevne noe, sier Hågensen. En rekke artister fra tidsrommet 1958 til 2011 omtales i senteret. Innsamlingsarbeidet har vært formidabelt og har pågått over flere år. Samtidig er det et arbeid som aldri tar slutt.

6

– Vi presenterer en flott opplevelse når vi åpner 11.11. Men et slikt senter vil aldri bli ferdig. Det vil foregå et betydelig utviklingsarbeid i årene framover, og vi skal hele tiden jobbe fram nye historier, nytt materiale og nye innfallsvinkler. Musikken utvikler seg også kontinuerlig, og det må senteret følge opp, sier Hågensen. Kåre Skevik jr. har blant annet levert et manus om trønderrocken og de ulike artistene. Et manus på 190 sider, som skal danne grunnlaget for en egen Wikipedia – et brukergenerert leksikon på nett. – Selv om Skevik har gjort en formidabel jobb, er det fortsatt huller i historien her og der. Derfor inviterer vi alle til å bidra for å komplettere og kvalitetssikre historien. Her kan alle legge inn data, opplysninger, bilder og lignende om alt fra den minste til den største artisten med tilknytning til trønderrocken og Namsos, sier Hågensen. Han gleder seg til å åpne dørene den 11.11. – Det har vært en lang reise fram til det vi presenterer om 50 dager. Jeg har en god følelse. Vi har ønsket å skape et senter med en unik identitet, helt ulik andre sammenlignbare senter. Det tør jeg påstå vi vil lykkes med, sier Hågensen.

Fylkestinget er med på notene! Investeringsstøtte Driftsstøtte

www.ntfk.no

7


Riktig lys? Riktig lys? Få en profesjonell vurdering av belysningen i ditt hjem - gratis!

Salgssjef Janne Lillemoen ved Rica Rock City Hotel er et eneste stort glis om dagen, til tross for kronisk smerte i skuldra. Og smerten er forårsaket av så vel namdalinger som utabygdes folks skulderklapping for å vise sin positive innstilling til nytt hotell.

Søker tilbydere n av de som merker best at det er like før det braker løs i Namsos, er salgssjefen ved Rica Rock City Hotel og Rock City Hall, Janne Lillemoen. – Dette er noe alle ønsker seg, sier Lillemoen som bruker store deler av dagene til å besvare henvendelser fra folk som ønsker seg kurs og konferanser i Namsos, og de begynner det å bli en del av. – Vi får henvendelser fra hele landet fra folk som ønsker å legge sine kurs og konferanser hit, sier en oppglødd Lillemoen, som ikke legger skjul på at det er kombinasjonen rockehotell og Rock City som er grobunn for nysgjerrigheten. Lillemoen ser fram til å ta imot de forventningsfulle gjestene, for skal vi tro henne kommer nok forventningene til å bli innfridd og vel så det. – Mange har et stigmatisert syn på hva Rock City er. Det tror de får se gitaren til Åge og trekkspillet til Tysland. Dette virker å være den gjengse oppfatning. De som tror dette, vil nok få bakoversveis når de gjester oss, sier Lillemoen med et lurt smil. Men for å kunne tilfredsstille hotellets gjester optimalt, har Lillemoen behov for å komme i kontakt med namdalinger som har aktiviteter og tjenester som Lillemoen kan tilby de besøkende.

E

Ta kontakt Så langt har en rekke tilbydere meldt seg, men Lillemoen ønsker fortsatt kontakt med flere. – Når vi har kurs og konferanser, foregår dette som regel over flere dager. Ut fra hver gruppes behov syr vi sammen pakker som har til hensikt å vise Namdalen fra flere sider, sier Lillemoen og skyter inn at de fleste aktivitetene foregår på ettermiddag og kveldstid. Selv om hotellet og deres nabo Rock City har et rocka preg, er det nødvendigvis ikke rocka tilbydere de søker. – Vi trenger å komme i kontakt med all slags tilbydere. For eksempel mangler vi tilbud innen guiding og byvandring, sier Lillemoen og

8

ramser opp en rekke eksempler på hva hun er på jakt etter. – Vi ønsker å komme i kontakt med folk som kan gi en opplevelse i skjærgården. Det kan være å sette krabbeteiner og fiske. Fangsten kan de ta med på hotellet og få tilberedt der sammen med våre kokker. Vi trenger flere aktiviteter å tilby i elva. Opplevelser som folk vil huske. Trøndere er spesielt god til å skape god stemning. Vi ønsker å komme i kontakt med flere av disse stemningsskaperne. Det kan være alt fra låvedans til syngende servitører, sier Lillemoen og ber alle som mener de har noe å tilby å ta kontakt, jo før, jo heller. Klar for julebordsesongen Det er ikke bare kurs og konferanser som trekker folk til hotellet. Allerede nå begynner folk å forberede seg på julebordssesongen. – Mange har allerede bestilt, JULENS men det er fortsatt mulig å legge À LA CA RTE julebordet hit, selv om helgene begynner på bli fullbooket, sier FO F O RR R RE ET TT TE ER R Lillemoen som også kan sy sammen Hjemmelag et Sennepssvvin julessyylte ina aig igrrette, syylt lte ltea opplegg for julebordsgjestene. eag gu urrk 90 k og g go g dt br b ød ød Ra R ak kfi fissk k fr fra aV Va ald ldrres Serv rve errtt på tra – Mange starter med guidet tur trad dis isjjon onelt vis 110 Gravet sa i Rock City for så å ha julebord lmalaks Lagvis me d sprø r øtt tt br ød Sennepsm fra fra Krist isttin 95 ine ne ajones og ess hje etterpå, sier Lillemoen, som kan hj mmeb marinert ba ak kerrii salat fortelle at det også blir lagt opp H OV O V ED RE TT ER til julelunch. Lu L uttefi efisk fr fra aV Væ ærrø øyy Erttep epuré lag et på ffer erske erter Bacco Salgssjef Lillemoen kribler on ter n fra 395 fra llok okalt slakte kterrii Mandelpote otetter er og lef lefsse e Serve rverres etter å få åpnet dørene til es to to ganger Pinnekjøtt hotellet og vise fram så fra fra R Rø oss Gro ovv pølse og ørro Kålro lrots tsttappe 295 vel hotell, Rock City som Svineribbe Hjemmelag et rø r ød dk kå ål Namdalen og Namsos. l og sv Medister svis isk ker terkake 295 kerr og soss ssis Mandelpote ise er otetter er og kryd r dersj Og ikke minst håper hun rsjyy DE SS at namsosingene blir stolte S S ER TE R Mult lte ek krrem med av hotellet og selvsagt nysste tek ktt kromka ke ke Riisk R skrre em m laget på 95 bruker det. arborioris Med bring ebær fr fra a Lein gårrd d i Ve 1 5 10 Verrd rda all – Vi håper namsosingene E Ett utvva alg lg av llok okal ale e oster ter Med egne t tilbehør benytter anledninga når vi 125 åpner dørene og gjør seg kjent med hotellet. Når den tid kommer, er det bare å ta kontakt og vi viser deg mer enn gjerne rundt, sier Lillemoen. Hun ønsker hver og en hjertelig Rica Rock City Hotel velkommen til Rica Rock tel, e-post: ric , Sverresgt. 35, 7800 a.rock.city. Namsos ity.ho hotel tel@ @rric ica a.n .no www. o w.ri ricca.no City Hotel og Rock City.

9


Merkedag for Rock City

Milliongave til Rock City en million kroner står det på sjekken som rock City har fått fra SpareBank 1 SMn. Pengene er øremerket studioet som bygges i det nasjonale ressurssenteret for pop og rock i namsos. – vi ser et stort potensial i rock City, sier konsernsjef Finn Haugan.

• SpareBank 1 SMN har lang tradisjon med å støtte og styrke kulturfyrtårn i regionen. Banken har gjennom mange år støttet Moldejazz, Olavsfestdagene, Operaen på Steinvikholmen, Norsk Revyfestival, Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Norveg. – Rock City i Namsos blir vår nye store satsing. Vi ser et stort potensial i Rock City. Både som et nytt og kraftfullt rockesentrum og som vil gi Namsos en kilde til verdiskaping til glede for byens og regionens næringsliv og husholdninger, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN. Haugan forteller at dette er en stor enkeltbevilgning fra bankens side. – Samtidig er det en av de mest fornuftige beslutninger vi har tatt, sier Haugan. Leder for SpareBank1 SMN-fondet, Asbjørn Nordberg, poengterer at Rock City er så mye mer enn et kulturprosjekt. – Rock City skal også arbeide med næringslivsutvikling og utdanning. I tillegg vil Rock City Daglig leder Svein Karlsen i Rock City (til venstre) mottar én million kroner fra SpareBank1 SMN sine representanter. Konsernbanksjef Asbjørn Nordberg, konsernsjef Finn Haugan og banksjef Hans Jørgen Sandnes i Namsos.

være en attraksjon for å få folk til å bo i regionen, sier Nordberg. i tråd med Tæl Bankens bidrag er øremerket lydstudioet i Rock City. Lydstudioet skal ikke bare henvende seg til veletablerte artister, men også trekke til seg unge, fremadstormende musikere. – Dette er i tråd med vår langsiktige satsing på blant annet musikktalenter gjennom stipendordningen Tæl. I hele tatt ser vi mange spennende muligheter for samarbeid mellom Rock City og SpareBank 1 SMN. Vårt samfunnsansvar stemmer godt med det Rock City arbeider for, sier Haugan. Daglig leder Svein Karlsen er svært glad for bankens engasjement. – Først og fremst er vi glade for et betydelig bidrag til lydstudioet. Studioet er ennå ikke hundre prosent finansiert, men med bidraget fra SpareBank1 SMN nærmer vi oss med stormskritt. Dernest er vi glade for å ha SpareBank1 SMN med på Rock City-laget. For oss er det viktig at næringslivet ser merverdiene i Rock City, sier Svein Karlsen.

rock City har inngått en samarbeidsavtale med Høgskolen i nord-Trøndelag. – en merkedag for begge, ifølge prorektor Grethe Bøgh næss i HinT og daglig leder Svein Karlsen i rock City. • Rock City har et nasjonalt mandat fra Stortinget om blant annet å bidra til å profesjonalisere musikkbransjen, eksempelvis gjennom synliggjøring av utdanningsbehov – og realisering av dem. Samarbeid med utdanningsinstitusjoner er viktig for å nå målene. I to år har HiNT og Rock City samarbeidet om arrangementsledelse (30 studiepoeng). Nå er tida moden for å formalisere samarbeidet. – Vi ser behov for flere nye utdanningsløp, og vi har ønsker og drømmer. De beste til å sjekke mulighetene for realisering av planene, er nettopp en utdanningsinstitusjon. Vi tror samarbeidet også gjør at utdanningsplaner raskere kan bli realisert. Samarbeidsavtalen er en grunnstein i vårt videre arbeid, sier Svein Karlsen. Grethe Bøgh næss er like tilfreds med avtalen – Vi har felles samfunnsoppdrag, men ulike roller. Kultur er tungt forankret i høgskolen. I tillegg skal alle våre studenter ha med

Grete Bøgh Næss i HiNT og Svein Karlsen i Rock City skal utforske flere nye utdanningsløp framover.

seg entreprenørskapstanken når de uteksamineres. Dessuten er vi opptatt av at våre utdanninger skal være praksisnære. Vi kjenner igjen de samme tankene i Rock City, og gjennom Rock City får vi selv tilgang til viktig bransjekunnskap, sier Bøgh Næss.

Avtalens viktigste innhold er å skape en arena for samhandling, hvor behov og muligheter skal utforskes. Rock City vil invitere enda flere aktører inn på denne arenaen, bransje, tiltaksapparat, virkemiddelapparat – og andre utdanningsinstitusjoner, for å nevne noen. Avtalen låser

heller ikke Rock City til kun å samarbeide med HiNT om utdanning. – For samarbeidet er det kun positivt med bred deltakelse i møtearenaen, og HiNT kan gjerne være den som kanaliserer Rock City inn i andre utdanningsmiljø, sier Bøgh Næss.

kokken roll Rockestjerne ble han ikke, kjøkkensjef Yngve Strøm Tingstad, men fartstida som opprørsk gitarist i bandet Miss D kommer godt med når det skal kokkeleres på Rica Rock City Hotel. For en av de viktigste ingrediensene når Strøm Tingstad lager mat, er nemlig musikk!

Foto: Namdalsavisa

10

eg er svært musikkinteressert og hadde som mange andre fra Namsos ambisjoner om å bli rockestjerne når jeg ble stor, mimrer Yngve Strøm Tingstad som spilte gitar i bandet Miss D. – Det spørs om vi ikke må lage et husband på hotellet, slik at det blir litt taffelmusikk innimellom, sier Strøm Tingstad. Rockestjerne ble han ikke, men musikaliteten kommer særdeles godt med når han tryller fram de lekreste retter. – Det er viktig å ha god musikk når man lager god mat – slik at man blir litt gira. Jeg har blitt litt mer tolerant på mine eldre dager og kan også finne på å sette på jazz eller opera, noe som hadde vært uhørt før i tida. Vi har også tanker om å kunne presentere maten på en “rocka” måte, og mange kreative forslag ligger til vurdering, sier Strøm Tingstad. En av det kulinariske rettene du garantert vil stifte bekjentskap med er ost.

J

Osteelskern – Ost er en av mine store lidenskaper. På sikt har jeg også lyst til å realisere min drøm om å drive eget gårdsysteri på Jøa. Jeg har gått i dybden med

dette med ost siden min interesse først ble pirret under lærlingetida hos Bølgen & Moi. Jeg har i flere år jobbet hos Norges ledende osteforretning Fromagerie i Oslo og levert ost til Norges beste restauranter. Jeg har deltatt på ostekurs i inn- og utland og samarbeider tett med Maison Mons som er en legendarisk leverandør av kvalitetsoster, sier han. I skrivende øyeblikk hospiterer Strøm Tingstad hos en geitostprodusent i Provence som lager verdens beste “Chevre”, og lærdommen fra hospiteringen i Frankrike vil du også kunne få en bit av. – På hotellet vil vi skreddersy et kurs som tar for seg gode kombinasjoner av ost & vin. I tillegg vil vi servere et godt utvalg av lokalproduserte og norske oster i restauranten, frister Strøm Tingstad. I tillegg til at menyen for øvrig spinner rundt bruk av lokale ingredienser, vil kjøkkensjefen tilby en slags tapas som best lar seg oversette til trøndersk fingermat. – Det vil bli kjente og kjære ingredienser i en ny innpakning, samt nye smaker og kombinasjoner. Vi vil som resten av hotellet satse på å ha en litt “rocka” og rustikk profil på maten. Det vil si ikke for mye jåleri, men med ordentlig gode smaker. Vi tror tida er moden for noe annet enn kjøtt-

kaker i brun saus, selv om det også kan være folk og ser fram til å kunne tilby et ordentlig godt hvis man legger sjela i det. Sushi er også restauranttilbud i Namsos, sier Strøm Tingstad i vinden, og med verdens beste og ferskeste som i løpet av sommeren har besøkt og vært i sjømat tilgjengelig, hva er vel mer naturlig enn kontakt med flere lokale leverandører av råvarer å tilby det? sier rockekokken, som også har som han håper å sette på menyen. julemenyen klar. – Ettersom matinteressen har tatt fullstendig – Julemenyen vil bli tradisjonell, men overhånd, synes jeg det er veldig med en liten tvist. Vi fokuserer igjen på spennende å komme tilbake og bidra gode råvarer. Det vil bli pinnekjøtt fra til å skape større interesse rundt god – Julebordene mat i Namdalen, sier Strøm Tingstad. Røros, lutefisk fra Værøy, samt gravet vil bugne av Salmalaks, hjemmelaget sylte og Ifølge han vil det framover bli rakfisk fra Valdres. Riskremen lager viktigere å tenke over hva slags mat delikatesser. vi på risottoris. Julebordene vil bugne vi spiser, med tanke på miljøet og for av delikatesser. oss selv. – Derfor er min fanesak, og heldigvis også Ricas, å i stor grad tilby lokal og Lokal mat økologisk mat. Vi har store matressurser rett Når Strøm Tingstad vender hjem fra Frankrike i utenfor stuedøra og ikke minst i havet. Jeg slutten av september, blir det en mellomlanding ønsker at mer av maten vi spiser skal være hos Rica Nidelven i Trondheim før han fyrer laget fra grunnen av, og ikke inneholde lange opp grytene på Rica Rock City Hotel. lister med E-stoffer som ingen vet hva gjør med – Jeg skal hospitere ved Rica Nidelven for kroppen vår. Jeg mener også at det sunneste å få oversikt over alle rutiner og komme i man kan gjøre er å spise GOD mat. Alt med “hotellmodus”. Jeg regner med å være på plass måte selvsagt, sier Yngve Strøm Tingstad, som i Namsos i begynnelsen av oktober. Vi driver benytter anledninga til å ønske alle velkommen kontinuerlig rekruttering til kokkestillingene, og til gode matopplevelser når hotellet håper å få mannskapet på plass snart. Jeg er åpner i november. fornøyd med å allerede ha fått med meg flinke

11


• • • • •

50m basseng Varme-/barnebasseng Boblebad Vannsklie Stimbadstu

• • • •

"

!

!./%((%*# )+// . $!(! 4-!/ +- !./%((%*# (" ,+./ ,+./ * )

Kaldtvannstamp Helsestudio Solarium Kafeteria

222 * )

( '1 .!*/!- *+

( '1 .!*/!- *+

/0-!* /%( ) ( '1 .!*/!- % / +-#!. 1%.*%*#..!*/!- "+- )+ !-*! +# )%(&6-%'/%# "%.'!+,, -!// % /%( 3- 0*%'! +,,(!1!(.!,4 !/ "0((.' ( +,, -!//. *(!## $1+- ,0 (%'0) "4- %**.%'/ % *5-%*#!* #&!**+) 1%.*%*#..!*/!-!/. /!'*+(+#%.'! (6.*%*#!- +# !#!* !(/ '!(.! ,4 $ 1 *(!##!/ ) ( '1 .!*/!- "%**!- 0 1! &6-63./6 ,4 6163 % ( / *#!-

KF56 Våt Drøm Reklamebyrå AS www.vatdrom.no

Nord-Europas største badeanlegg i fjell!

Velkommen til femti butikker 2 delt på 19000m og 600 P-plasser midt i byens hjerte.

# $ ) ( '1 .!*/!- /%( 3- /-! 0(%'! 1%.*%*#!- ! $1 .+) , ..!!-! +# )!-' / 1%.*%*# !- !* .'-! !-.3 (6.*%*# "+- 4 ! .)4 +# ./+-! #-0,,!- ,6- +.. #&!-*! +) "+-.( # /%( +,,(!## +# 1% #%- !# /%( 0 .+) !- /%(, ..!/ %*! 6*.'!-

Åpningstider: Svømmehall Mandag - fredag kl. 09–20 Lørdag - søndag kl. 10–16

Helsestudio Mandag - torsdag kl. 09–22 Fredag - søndag kl. 10–16

#

#

-!.!*/ .&+* )0(/%)! % ,4 ( * .! /%)!. 1 -%#$!/

Kombiner shopping med en tur til Rock City prosjektet eller mange andre av byens attraksjoner! Velkommen til Namsos Storsenter.

$

-!.!*/ .&+* )0(/%)! % ,4 ( * .! 4//0- +# '/%1%/!/!- ,4 $ 1 *(!##!/ 1# *# '( )! #0% ! /%)!-. 1 -%#$!/

% '+(!- ( # +# "+-!*%*#!-!.!*/ .&+* )0(/%)! % ,4 ( * .! 4//0- +# '/%1%/!/!- ,4 $ 1 *(!##!/ 1# *# '( )! #0% !

Åpent 10-20(18) Ark Bokhandel•2.etg. damekær•Arts & Crafts•Best kids•Black Design•Bunnpris•Citybag•Coop Kjøkken & Hjem Coop Mega•Coop Tekstil•Eurosko•Fix Dame og Herre Frisør•Floriss•Glitter•Gullsmed H. Ofstad eftf. Hamstad Bakericafe• Hennes&Mauritz•Himmel og Hav•Intersport•Jack & Jones•KappAhl•Kid•Krus Kaffebar LeveV•Match•Life•Namsos Apotek•Namdal Data•Narvesen•Nille•Noa Noa•Parfymelle•Posten Norge•Ringo Leker•Skoringen•Synsam•Telekiosken Namsos•Tilbords•Vero Moda•VIC•Vila•Vinmonopolet•Vita•Økonomisko

www.oasen-namsos.no 12

13


Restauranten i Rica Rock City Hotell får byens beste sjøutsikt.

Det jobbes intenst med fasaden på de nye signalbyggene i Namsos.

Fasaden på byggene sett fra boligfeltet Vika.

Bak fasaden 50 dager før...

Lille kinosal

Servicetorget

Store kinosal

Kafeteria

Slik ser det ut i inngangspartiet i Rock City, 50 dager før åpning. Dette er delen som vender mot boligfeltet Vika.

Slik ser byggene ut fra sjøsida i Namsos. Fasadene er delvis på plass.

Storstua Rock City Hall tar form. Bildet er tatt fra scenen.

Det første rommet på Rica Rock City Hotell er allerede ferdig.

Rett og slett idyll…

Våkner du i en av suitene i Rica Rock City Hotell, får du denne utsikten på kjøpet.

14

15


Dan Louis Kvalstad ønsker å sette fart på musikk-karrieren. Ergo flytter han hjem til Namsos. 4-åringen fra Spillum bor for tiden på Malta, hvor han jobber som Poker Affiliate Manager for Betsson. – Jeg besøkte Namsos etter to år borte og fikk nesten sjokk. Byen har blitt mer attraktiv for studenter, arbeidstakere og tilflyttere, sier Dan Louis. I tillegg er Rock City viktig for avgørelsen om å flytte hjem. Det var i 14–15 årsalderen han begynte å leke med musikk, og først og fremst rap. – Det var ikke noe å “skrive hjem om” for å si det slik, men når man er i den alderen så er alt kult, sier Kvalstad. Etter hvert ble det mest punk og ska, og breakdance på diskoen, ler Dan Louis og fortsetter. – I dag er jeg altetende innenfor musikk. Jeg rapper, men prøver å bevege meg bort fra den typiske “yo”-greia som folk henviser til. Æ e itj “yo” sjø. Jeg ser på det som en kunstform, hvor jeg prøver å fortelle en historie for hvert verk, sier Kvalstad.

2

Den unge artisten arbeider innenfor en sjanger fjernt fra den tradisjonelle trønderrocken. Han har hatt supportjobber for Klovner i Kamp i Steinkjer, Fremmed Rase, og Paperboys. Han har sunget med Bjarne Brøndbo på Rock Galla, mottatt Tæl-stipendet fra SpareBank1 og ellers opplevd god støtte fra næringslivet i Namsos. – Samtidig kom jeg ikke så langt med musikken som jeg ønsket. De store trønderrockerne lærte at man må gjøre det meste selv. Et arbeid som krever en dedikert gruppe som kan dele på arbeidsoppgavene. Jeg forsøkte, men lyktes ikke, minnes Dan-Louis. For en som drev innen rap føltes også musikkmiljøet i Namsos noe lukket. – På den andre side fikk jeg overveldende positiv respons. Jeg tror muligens at miljøet ennå ikke var modent. Hiphop-festivalen “Fritt fram” trakk eksempelvis lite folk sier han. Nå ser han imidlertid langt lysere på mulighetene i Namsos.

Æ e itj “yo” sjø

– Rock Citys kompetanse vil være et svært nyttig hjelpeapparat. Jeg håper på hjep og veiledning i karrieren, og det er mange roller involvert. Crew, musikkvideo, konserter, digitale løsninger og distribusjon av musikk, sosiale medier, pr og marketing. Lista er lang, sier Kvalstad. Utvikler karrieren i Namsos Dan Louis er villig til å arbeide for karrieren. Han håper også å kunne gi noe tilbake til byen. – Kanskje kan jeg bidra til å skape et bredere uttrykk i Rock City. Kan jeg hjelpe andre artister, gjør jeg gjerne det, sier Kvalstad. Han ønsker å bruke namsosmiljøet bredt, og lar seg inspirere av Chand Thorsvik, som har fortalt hvor viktig støtteapparatet er, og at mye av kompetansen finnes i Namsos. – Så gjenstår det å se hvor langt jeg kommer med mine ambisjoner. Men det skal iallfall ikke stå på innsatsen, sier Dan Louis Kvalstad, som ser fram til å få adresse 7800 Namsos igjen.

lokkes hjem av rock City Lierne Nasjonalparksenter – bare 90 minutters biltur fra Namsos

Blåfjella-Skjækerfjella og Lierne nasjonalparker

Bjørnecamp Ved grensen til Lierne Nasjonalpark, i hjertet av Skandinavia, finnes Norges mest bjørnetette område, Muru. Her kan man daglig finne flere tegn til at bjørnen oppholder seg. På en gammel setervoll i dette området, omgitt av store skogområder, ligger Bjørnecamp. Området er tilrettelagt med gapahuk, bålplass, utedo, stor lavvo og i tillegg et åtte meter høyt utkikkstårn.

Kontakt: Lierne Nasjonalparksenter v/Bente Estil,7882 Nordli Tlf: 74 34 34 85 bente@naturporten.no www. nasjonalparken.no

Timebestilling 74 27 32 18 eller på www.e-m.no

16

17


Oppfølgeren til “Ska du bygg en by” fra byjubileet i 1995

Her e det

liv! Teater, konserter, musikaler, show, utstillinger – og massemønstringer. Høstens meny i Kulturhuset er spekket med godbiter.

En forunderlig verden året rundt! Aktiviteter som bare kan oppleves hos oss. Vi skreddersyr opplegg etter deres ønsker.

Før Nord-Trøndelag Teater avslutter høstsesongen med Gubben og Katten og Nissemaskinen midt i desember, kan du blant mye annet oppleve det beste fra Riksteatrets høstmeny, stormønstringa “Mellom drøm og virkelighet”, Teater nonSTOP og kulturskolens alltid vakre juleavslutning.

Av TERJE ADDE Bearbeidelse, instruksjon og regi av ARNULF HAGA Musikkansvarlig TOR HALVARD NILSEN Original tekst og musikk: ÅGE ALEKSANDERSEN, CHAND TORSVIK, IDAR LIND, ASKIL HOLM OG TERJE ADDE

I tillegg legger Komikameratene, Marit Voldsæter og Maj Britt Andersen turen innom Namsos.

90 aktører med blant andre: BJARNE BRØNDBO, HEIDI GRANLUND, ASKIL HOLM OG THOMAS BRØNDBO

Og da har vi ikke engang nevnt åpninga av Rock City!

Premiere onsdag 16. november Kulturhuset i Namsos – kun 8 forestillinger

Øvrige datoer: 17.11., 20.11., 21.11., 23.11., 24.11., 27.11. og 28.11. S LIK K J ØPER DU BILLETTER Billettkjøp på www.namsos.kulturhus.no Tlf.reservasjon på 979 79 376 Billettsalg på Kulturhuset mandag til fredag kl. 11–15

n 2010 Høste

l Musika fra ts 50-talle s Namso

AR gfele, FRIK in å hard byr p tikk og en a akrob else som v opple usten fra p vil ta esember! d i deg

N LMAN LIV UL av landets e tnere og fler scenekuns te rhuset yppers du i Kultu er tember opplev g os i sep setnin i Nams atrets opp t ste mo – i Rik s ferd eill. ng dag av “La Eugene O’N av natt”

EN LARS UND GJERM ND BA MED MED ÅGE for en ER sørger VENN slik tåelig r uimots i opptre har inn e ri reis n du ald han usikke d folkem r. opplev unik i oktobe før, i en i t konser kirke os Nams r. i oktobe

LILLE EN DEN VARP MULD lig teater er et her ste! min for de r framføres I oktobe msos. det i Na

SAMARBEIDSPARTNERE

NORD-TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

Namsos kommune

Unn deg en god kulturopplevelse! 74 33 37 00 | info@namsskogan-familiepark.no| www.familieparken.no

18

19


Opplevelsene står i kø! pør du resepsjonisten på Rica Rock City Hotel eller turistinformasjonen i Rock City om hva byen og omlandet for øvrig har å by på, må du regne med å få et omfattende svar. For her står opplevelsene og attraksjonene i kø. Tradisjonelt har tilgangen til ”Elvenes Dronning ” Namsen vært en skikkelig magnet for gjester i flere kommuner i Namdalen og du finner da også et spennende laksakvarium i Grong. Men der andre finner glede i å friste storlaksen, foretrekker andre den rike skjærgården i Namsenfjorden med et yrende båtliv samt spennende dykkemuligheter eller rett og slett en beroligende padletur eller en heftig havrafting. For ikke å snakke om fiskemulighetene. Men før du eventuelt beveger deg ut av bykjernen, frister det kanskje med et besøk i det store badeanlegget Oasen, en runde på golfbanen eller en tur i den fantastiske Bymarka. Går dine interesser i retning av kulturelle opplevelser har Namsos både private og offentlige gallerier. Fylkesgalleriet er bare noen minutter unna. Det samme er tilfelle med Namdalsmuseet og det nasjonale sagbruksmuseet Spillum Dampsag & Høvleri. Namdalskysten er lang, spennende og innholdsrik. Hva med en safari i ørne-

S

20

eldoradoet Flatanger, et besøk i Olav Duuns rike i Fosnes, det flotte fiskeværet Sørgjæslingan som er vernet eller du kan ta turen til Norveg, det unike kystkultursenteret på Rørvik. Og da er ikke veien lang til Leka som nettopp er kåret til Norges Geologiske Nasjonalmonument. Velger du å holde deg i de midtre og indre delene av Namdalen, kan du besøke Norsk Revyfaglig Senter på Høylandet der den kjente Norsk Revyfestival finner sted. Videre oppover i dalen frister det kanskje med et besøk på Bjørgan i Grong der det største alpinsenteret i Nord-Trøndelag ligger. Enda lenger øst, i det rovdyrrike grenselandet mot Sverige, ligger det nye Lierne Nasjonalparksenter. Rosinen i pølsa har vi gjemt til slutt: Ingen attraksjon i Nord-Trøndelag har flere besøkende enn Namsskogan Familiepark. Du trenger en hel dag i parken for å observere hele den norske faunaen, men det populære og vakkert beliggende anlegget tilbyr både fartsfylte og rolige opplevelser. For store og små. Som du ser; Namsos har mange fristelser, men resten av Namdalen henger såvisst ikke langt etter. Du kan fylle mange dager med ulike inntrykk og opplevelser i Namdalen. vær velkommen!

21


Fremtiden bygges BIT FOR BIT! Fra tankene og ideene til realisering har det vært mange runder, men nå er vi med på å skape fremtiden sammen. For oss har dette vært fremtidas byggeplass med moderne elementproduksjon og montering av store bygg på kort tid.

Namsos ute av logoen rock City namsos er blitt ett ord kortere. i den nye logoen står det nå kun “rock City”. • Det er liten dramatikk bak endringen. Det er snarere et strategisk valg, ifølge informasjonssjef Bjørn Tore Hals. – Rock City er et ressurssenter hvor mandatet fra Stortinget er å jobbe nasjonalt. Å bruke navnet på hjembyen i selskapsnavnet kan virke forvirrende, og er vel også en

sjeldenhet i tilsvarende selskap. Å fjerne stedsnavnet i selskapsnavnet forenkler også arbeidet med å kommunisere ut at Rock City arbeider nasjonalt, forklarer Hals. Samtidig er Rock Citys logo noe endret, og vil stadig oftere bli fulgt av teksten “Norsk ressurssenter for pop og rock”.

Nye fjes i Rock City De siste månedene er Rock City-staben betydelig utvidet. Her er de ferskeste i Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock.

7863 Overhalla • Tlf: 74 28 06 00 • Faks: 74 28 06 01 • E-post: ocem@ocem.no • www.ocem.no

Petter almvik (32) Prosjektmedarbeider Rock City

Bjørn Tore Hals (39) Informasjonssjef Rock City

Petter Almvik jobber innen flere områder på Rock City, ikke minst med Rock City Crew. 32-åringen har i en lengre periode bodd og jobbet i Oslo, som produksjonsassistent/sufflør ved Det Norske Teater, som prosjektleder ved Musikernes Fellesorganisasjon og for musikkbransjeseminaret Trigger og senere for Apache Records i Trondheim. Han flyttet nylig hjem og overtok Sjøåen Hotell, før Rock City ønsket hans kompetanse inn i staben. Petter gir også lyd fra seg som bassist i namsosbandet Vulture Kings, og Oslobandet Bob Haley med flere utgivelser på samvittigheten.

Bjørn Tore Hals har jobbet både som journalist og vaktsjef i Namdalsavisa. Han har ellers fartstid som faglig/ kreativ leder i kommunikasjonshuset Trio Media og informasjonssjef ved Statskogs hovedkontor. Bjørn Tore har ellers vært aktiv i musikkmiljøet i Namsos i en årrekke. I dag er han tangentist og låtskriver i ECC Band, som i vår lanserte singelen “Spion Kop”, som vippet Kaizers Orchestra av tronen med landets mest nedlastede rockelåt.

Janne lillemoen (40) Salgssjef Rica Rock City Hotell/ Rock City Janne Lillemoen er salgssjef ved Rica Rock City Hotell, men har også en stillingsandel som salgssjef i Rock City Hall. Janne har tidligere jobbet som kundeserviceveileder ved Opplysningen 1881, og etter det seksjonssleder i Servicesenteret ved Helse NordTrøndelag. Å jobbe med mennesker og salg har alltid stått hennes hjerte nært, og med responsen hun har opplevd etter at hun startet hos Rica og Rock City, må hun ha hatt fantastiske dager.

roger Grande (50), programsjef Rock City Hall Roger Grande har jobbet ved Kulturhuset i Namsos siden årtusenskiftet, de siste sju årene som kulturhusleder. Roger er opprinnelig utdannet innen hotell- og restaurantfaget, og har også brukt 20 år av sitt yrkesaktive liv innen den servicenæringen. Nå er han imidlertid ansvarlig for booking, både på scenen i Kulturhuset i Namsos og Rock City Hall. Roger er ellers en sangglad herremann, med fartstid fra både Team Bjarne og en rekke andre kor.

ane Martine Horsfjord (28) Trainee Kultur og næring, Rock City Ane Martine Horsfjord kom nylig hjem til Namsos etter åtte år i Oslo, hvor hun blant annet studerte kultur og ledelse på handelshøyskolen BI, og jobbet for Øyafestivalen. Mange husker nok også Ane som mangeårig gitarist i det hardtslående namsosbandet Electric Ladyland. I Rock City skal Ane jobbe aktivt med det hun har utdannet seg til; Kultur og næring.

22

23


24

Frakt båten trygt til og fra!

Norges største utvalg av tilhengere

– HSS har mer enn 50 modeller båthengere og opplagshengere!

– HSS har mer enn 250 forskjellige tilhengermodeller!

25


Lett atkomst, romslig, god utsikt, trygge omgivelser. Hvordan vil du ha det? Spør oss gjerne om hvilken lift som passer best! Med over 20 lifter tilgjengelig har vi garantert en som passer.

StudiO

med smarte løsninger

Privat eller bedrift, vi har liften du trenger! På rocketomta er vi hver dag med ulike lifter, inn og ut, høyt og lavt. Lift er tidsbesparende, praktisk, effektivt og trygt.

Trenger du leiebil?

Ring oss!

Tlf: 917 93 014

Rune Nordal har som mål at Rock City skal få et studio som kan sammenlignes med de beste i Skandinavia. tstyr har aldri laget musikk. Men et godt toppartistene i Norge har vært innom Nidaros og fleksibelt studio som gir inspirasjon, Studio. Og når Odd Nordstoga snart slipper er en viktig brikke. sin fjerde soloplate etter gjennombruddet med Det er utgangspunktet for studioet som “Luring”, er det med Rune Nordal som nå bygges i Rock City-komplekset. tekniker i Nidaros Studio. – Å søke – Hovedutfordringen for å få et – Det har vært innholdsrike år med smarte og studio som tilfredsstiller de kravene mange store opplevelser. En jeg har stadig bedre en setter, er det tilgjengelige arbeidet veldig mye med, er Åge løsninger arealet, takhøyden og de økonomiske Aleksandersen. Derfor føles det litt er litt av ressursene, fastslår Rune Nordal. spesielt å få lov til å forme studioet drivkraften. i Rock City, innrømmer en fagmann Han er til daglig chief technical engineer og mixer i Nidaros Studio med konsentrert fokus på jobben i Trondheim, som han etablerte for 33 år som nå gjøres. siden sammen med Arnt Pettersen og Bjørn Nessjø. Før det bygget han opp Arctic Studios – Alltid spennende i Trondheim, der blant annet Prudence-platene Studioet i Namsos vil bestå av et kontrollrom “III” og “Takk Te Dokk” ble spilt inn. Rune Nordal på 17 kvadratmeter, tre opptaksrom på til har vært delaktig i nærmere et tusentall platesammen 52 kvadratmeter, samt tre isolasjonsutgivelser – med juleplata til Sissel Kyrkjebø bokser for gitarforsterkere og et maskinrom. og Odd Nordstoga som den mestselgende. Studioet er designet på en særpreget måte med spennende materialvalg og forskjellige Konsentrert fokus gulvnivå. – Jeg kom til Trondheim fra Hamar på slutten – Å søke smarte og stadig bedre løsninger av 1960-tallet – nettopp for å hjelpe til med er litt av drivkraften. Når jeg nå er i gang med utformingen av et helt nytt studio, tar jeg med å bygge opp Arctic Studios. Meningen var at meg alt jeg har lært fra de studioene jeg har jeg skulle dra hjem når vi var ferdige. Jeg har bygget og utviklet før. Det bør kunne resultere ikke kommet meg tilbake til Hamar ennå, i noe som blir enda bedre, sier Nordal. smiler Rune Nordal. Gjennomprøvde, akustiske prinsipper, En samlet musikkbransje vil nikke anermoderne design og brukervennlighet, er viktige kjennende når de hører navnet. De aller fleste

U

26

detaljer når han skal “komponere” studioet. Plantegningene gjennomstuderes flere ganger. Mannen må bli enig med seg selv i hvor dørene inn til studioet skal plasseres, om det skal være vinduer i fasaden og hvor høyt det skal være under taket. Arealet må utnyttes på best mulig vis. Krav til akustikken – Den viktigste drivkraften er at jeg vil skape et studio jeg selv ville ha benyttet. Det gjør arbeidet mer spennende og planleggingen utfordrende. Samtidig er det artig å vite at dette studioet kommer til å bli besøkt av mange. Ikke bare av artister som skal spille inn musikk, men også av publikum som vil se hvordan et studio ser ut og hvordan det virker, påpeker studiomakeren.

Studioet inne i Rock City bygges hovedsakelig for pop og rock. Men det skal kunne benyttes til alle typer opptak av band og grupper inntil seks til syv medlemmer. Noe som stiller store krav til akustikken? – Jeg velger å bruke eikepanel, stein og tunge gardiner som kan trekkes for eller fra etter behov. Dette gjør innspillingsrommet spennende, smiler Rune Nordal.

Avis Bilutleie Namsos 74 27 61 22

www.avis.no

www.vibstad.no

Tekst: Per Magne Midjo, Trønder-Avisa

27


Rock City kan ha funnet svar på et av trønderrockens store mysterium: Hvor lå egentlig Vømmøldalen?

vømmøldalen endelig oppdaget? jøpte du den første plata til Vømmøl Spellmannslag i 1974, husker du kanskje kartet som fulgte med? Et kart som viste et hittil ukjent område. Mange har undret seg over hvor denne fargerike dalen er lokalisert. Det har vært mange rykter, spekulasjoner og “sannheter”. Rock Citys arbeid med trønderrockens historie har avdekket mange ukjente skatter. Vi snakker ikke bare om brillene til Åge eller støvete trommesett fra 60-tallet. Men også dokumenter og bilder, som så langt ser ut til å avdekke mysteriene rundt Vømmøldalen, og folk og fe som holdt til der. – Hans Rotmos historier fra Vømmøldalen er velkjente skatter i trønderrock-tradisjonen. I arbeidet med et Vømmølkart, har vi kommet over en del spennende materiale. Vi har på langt nær gått gjennom alt, men mye tyder på at vi for

K

første gang kan plassere dalen geografisk – og identifisere en rekke av personene, som Rotmo omtaler. sier en entusiastisk Martin Hågensen, leder i Opplevelsessenteret for trønderrock. Gjennom arbeidet er eksempelvis plassen Møkkerbakken funnet; hvor den kjente tiurjegeren Johan Møkkerbakken bodde med kona Reinfann. – Vi har til og med funnet bilder fra plassen, og et kort filmglimt av Reinfann, som var så folkesky at hun bare var ute for å tømme dobøtta. Faktisk viser det seg at et kamera Johan hadde tusket til seg inneholdt et bilde av Reinfann, uten at noen helt får øye på henne. Så sjenert var hun, sier Hågensen. Arbeidet med Vømmølkartet har også overraskende vist at mange av innbyggerne har slående likheter med folk som også bodde i Namdalen. Mange av bedriftene

i Porcelenstrand har til og med overraskende sammenfallende trekk med ryggraden i Namsos sitt eget næringsliv i samme tidsperiode. – Det er skremmende likheter, uttaler Martin Hågensen. – Vi lurer rett og slett på om vi har avslørt mange av Vømmøldalens mysterier. Som om ikke det er nok! – Jeg mener også å kjenne igjen flere steder og personer, i det materialet som nå er avdekket, Ide, tekst og layout sier Hågensen. Han kan knapt www.triomedia.no vente med å presentere det hittil Foto: Steinar Johansen ukjente materialet i Opplevelsessenteret Magasinet er utgitt for trønderrock, i samarbeid med som åpner dørene 11. november.

Rock CIty: 50 dager til åpning  

Magasin fra Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock, samt Rica Rock City Hotell. 50 dager igjen til åpning!

Rock CIty: 50 dager til åpning  

Magasin fra Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock, samt Rica Rock City Hotell. 50 dager igjen til åpning!

Advertisement