ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Page 1


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας "... Γιατί τα ρωσικά πανεπιστήμια είναι τόσο δημοφιλή; Δεν είναι μόνο παράδοση, αν και δέχονται ξένους φοιτητές πάνω από 50 χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης, ειδικά της επιστημονικής και της τεχνικής μόρφωσης. Σήμερα σε πολλές χώρες υπάρχουν χιλιάδες εξειδικευμένοι επαγγελματίες - απόφοιτοι των ΑΕΙ της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Από τους ίδιους κατασκευάστηκαν τα κανάλια και υδραγωγεία, οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πολιτιστικά μέγαρα. Όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να γίνουν χωρίς τις γνώσεις, και τις γνώσεις αυτές αυτοί έχουν αποκτήσει στη χώρα μας. Οι νέοι το βλέπουν και ως εκ τούτου επιδιώκουν να σπουδάσουν στη Ρωσία ".

ΝΤΜΙΤΡΙΪ ΛΙΒΑΝΟΦ Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Η Κυβέρνηση της Ρωσίας σχεδιάζει να αυξήσει την ποσόστωση για την εκπαίδευση των ξένων πολιτών στα ρωσικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για τα μέσα του προϋπολογισμού από 10 μέχρι και 15 χιλιάδες άτομα. Αυτό δήλωσε στο Γ’ Παγκόσμιο Φόρουμ των ξένων αποφοίτων των ρωσικών και των σοβιετικών ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Λιβάνοφ .Πανεπιστήμιο — ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης που έχει σκοπό την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού στο πλαίσιο των θεμελιωδών επιστημονικών ερευνών και την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη σφαίρα των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών όπως και σε άλλα πεδία επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού.

Ακαδημία — ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης που έχει σκοπό την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, επιστήμης και πολιτισμού στο πλαίσιο των θεμελιωδών επιστημονικών ερευνών και την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης κυρίως σε έναν ειδικότερο κλάδο της επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού.

Ινστιτούτο — ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης ή τμήμα πανεπιστημίου ή ακαδημίας, το οποίο παρέχει επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε ειδικότερους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού και διεξάγει επιστημονικές έρευνες.1. Μεταπτυχιακό

(Master) 2. Μεταπτυχιακό (υποψήφιος διδάκτωρ) 3. Διδακτορικό 4. Πρόγραμμα πρακτικής στη ρωσική γλώσσα


Προϋποθέσεις για τις σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (μάστερ και υποψήφιος διδάκτωρ) Πτυχίο πανεπιστημίου (baccalaureate) – με βαθμολογία υψηλότερη του 80% (βαθμός 8) με επισυναπτόμενο το έγγραφο της αναλυτικής βαθμολογίας των μαθημάτων 2. Πτυχίο της ρωσικής γλώσσας ως ξένης (В1 – В2) για το μεταπτυχιακό επιπέδου °master° 3. Πτυχίο της ρωσικής γλώσσας ως ξένης (С1-С2) για το μεταπτυχιακό επιπέδου υποψήφιου διδάκτορα 4. Παρουσίαση της πρότασης για την εκπόνηση της διατριβής έως 2 σελίδες για το μεταπτυχιακό επιπέδου υποψήφιου διδάκτορα 5. Λίστα επιστημονικών δημοσιεύσεων (εφόσον υπάρχουν) για το μεταπτυχιακό επιπέδου υποψήφιου διδάκτορα 6. Ιατρική γνωμάτευση για την απουσία αντενδείξεων (από δημόσιο νοσοκομείο) 7. Ιατρική γνωμάτευση ότι δεν είναι φορέας του Ιού της Ανθρώπινης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας και δεν πάσχει από το Συνδρόμου της Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (από δημόσιο νοσοκομείο) 8. Διαβατήριο με τα προσωπικά στοιχεία (το διαβατήριο δεν πρέπει να λήγει νωρίτερα από 1,5 χρόνο από την ημερομηνία της έναρξης ισχύος της εκπαιδευτικής βίζας εισόδου) 9. Αίτηση 10. Φωτογραφία Όλα τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να είναι ευανάγνωστα και μεταφρασμένα στη ρωσική γλώσσα από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος . Όλα τα μεταφρασμένα έγγραφα επικυρώνονται από το Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. 1.


   

 

Μεταπτυχιακά πρόγραμμα (master): Εκπαίδευση με υποχρεωτική παρουσία : 34.000 руб. (1224$) Εκπαίδευση εξ αποστάσεως : 22.100 руб. (796$) Μεταπτυχιακό (υποψήφιος διδάκτωρ) 35.000 руб. (1260$) Διδακτορικό 23.740 руб. (855$) *Οι άνω τιμές σε δολάρια ΗΠΑ αντιστοιχούν στις τιμές συναλλάγματος της Κεντρικής Τραπέζης της Ρωσίας Για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ( master) ο υποψήφιος απαραιτήτως περνάει από συνέντευξη πάνω στη θεματική ενότητα του μεταπτυχιακού προγράμματος . Επίσης είναι απαραίτητη η επίσημη αναγνώριση (γνησιότητας και αντιστοιχίας) του πτυχίου ΑΕΙ που ήδη υπάρχει.


выпускник

абитуриент студент
Ο οδηγός βασίζεται στο ενημερωτικό υλικό της Διαδικτυακής Πύλης «Ρωσική εκπαίδευση για πολίτες ξένων χωρών " http://www.russia.edu.ru και περιέχει ύλη στη αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική, αραβική, βιετναμέζικη, καζάχικη, μογγολική και κινέζικη γλώσσα που αποτελεί δείγμα του πληροφοριακού υλικού της Διαδικτυακής Πύλης.Πανεπιστήμιο των Υπηρεσιών και Οικονομίας της Αγίας Πετρούπολης Πανεπιστήμιο των Υπηρεσιών και Οικονομίας του Βλαντιβοστόκ Κρατικό Πανεπιστήμιο Υπηρεσιών του Ομσκ Κρατικό Πανεπιστήμιο Υπηρεσιών του Ποβόλζγιε Ακαδημία της Οικονομίας και Υπηρεσιών του Ουφά Νότιο Κρατικό Πανεπιστήμιο


Στα ΑΕΙ πραγματοποιούνται επιστημονικές έρευνες σε όλους γενικά τους τομείς των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών. Στα ΑΕΙ δημιουργούνται επιστημονικά εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα. Στην επιστημονική δραστηριότητα συμμετέχουν ενεργά και οι φοιτητές.Μόνιμοι καθηγητές Καθηγητές μερικής απασχόλησης Καθηγητές με επιστημονικό βαθμό ή τίτλο (65,9%) Κάτοχοι διδακτορικού τίτλου Τακτικοί καθηγητές (20,9%) Υποψήφιοι διδάκτορες Αναπληρωτές καθηγητές (55%).

Παρέχει πληροφορίες στους ξένους φοιτητές για υφιστάμενα προγράμματα σπουδών,  Διεκπεραιώνει όλες τις διαδικασίες για την χορήγηση βίζα ,  Ασχολείται με τη σύνταξη των συμβολαίων,  Καθοδηγεί ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο ,  Οργανώνει και διεξάγει εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης για τους ξένους πολίτες 


Πληροφορίες: 210-6722802 210-6778389 Αθήνα, Χαλάνδρι 15231, οδ. Τζαβέλλα, 7, στάση μετρό Χολαργός WWW.RCNK.GR E-mail: rcnk.nataliaeremenko@gmail.com