Page 1

SYKSY/TALVI 2017

HUVITTELE | RUOKAILE | SHOPPAILE | RENTOUDU | TUTKI

Espanja RANTOJA JA KULTTUURIA

AINUTLAATUISET LOMAT LAPPI KOKO PERHEELLE


Tutustu Eurooppaan RCI-lisälomilla

alkaen vain 275 € viikko Tutustu kolmeen upeaan Euroopan lomakeskukseemme – ihana loma odottaa. Saatavuus on rajoitettu, joten tee varaus jo tänään! Muistathan, että voit varata nämä lomat käyttämättä viikkojasi tai pisteitäsi. Saatavilla loka–joulukuussa 2017, valikoidut lomakeskukset myös vuonna 2018.

COSTA BLANCA – ESPANJA

TENERIFFA

MALAGA – ESPANJA

ONA Ogisaka Garden

Royal Park Albatros Club (3941)

Macdonald Doña Lola Resort (1689)

Alkaen

Alkaen

(2928) Alkaen

275 € viikko

479 € viikko

689 € viikko

Käy osoitteessa RCI.com tai soita meille! JÄSENPALVELUT: (09) 6937 9173

*Ei edellytä oman viikon talletusta/vaihtoa eikä pisteiden käyttöä. Lisäloman hintaan sisältyy pelkästään majoitus, ei lentoja eikä muita kuluja. Kaikki lomakeskukset eivät ole saatavilla kaikkina kuukausina vuosina 2017 ja 2018 – tarkista saatavuus osoitteesta RCI.com. Kaikki hinnat on pyöristetty lähimpään valuuttayksikköön, ja ne voivat muuttua. Tiedot on tarkistettu 27.06.17, mutta ne saattavat muuttua, ja saatavuus voi olla rajoitettua sesonkikausina ja koulujen loma-aikoina. Kaikki varaukset riippuvat saatavuudesta ja jäsenyysehdoista. Varausehdot ovat voimassa. Varaamme oikeuden tehdä muutoksia, perua tarjouksen tai pidentää sen voimassaoloaikaa ilman etukäteisilmoitusta. Ehdot kokonaisuudessaan sekä hinnat löydät osoitteesta rcitc2.com.


Enemmän mahdollisuuksia

Tervetuloa Ehkä huomasitkin jo, että sinut toivottavat tervetulleeksi uudet kasvot. Lienee siis syytä kertoa pari sanaa itsestäni. Nimeni on Andy Liggins ja olen ollut RCI:llä töissä 15 vuotta. Odotan innolla, että saamme yhdessä RCI:n työtovereideni kanssa tarjota sinulle edelleen mahdollisimman paljon liikkumavapautta, valinnanvaraa ja lisäarvoa. Monet meistä laativat joka vuosi luettelon asioista, jotka haluaisimme nähdä ja tehdä. Meille matkailun harrastajille lomamatkat sijoittuvat luettelon kärkipäähän, sillä niillä on eniten annettavaa. Jos tämän vuoden elämyskiintiösi ei vielä ole täynnä, tästä Endless Vacation -numerosta saat varmasti paljon hienoja ideoita. Sivulla kuusi esittelemme monia verkostoomme kuuluvia, Espanjassa ja Kanariansaarilla sijaitsevia lomakeskuksia, joissa on tehty laajoja kunnostustöitä. RCI keskittyy vakaasti laatuun, ja olemme ylpeitä saadessamme esitellä sinulle entistäkin parempia lomakeskuksia.

Hankimme vuosittain lisämajoituspaikkoja uusissa tyylikkäissä lomakeskuksissa ja upeissa lomanviettopaikoissa, jotta sinulla on entistä enemmän valinnanvaraa suunnitellessasi RCI-lisälomiasi. Voit toki aina palata tuttuihin suosikkikohteisiisi, mutta kannattaa silti tutustua myös uusiin, löytämistään odottaviin paikkoihin. Kun käytät RCI-jäsenyyttäsi järkevästi, voit joko saada enemmän edullisia lisälomia itsellesi vuosittain tai käyttää lisäloman perheesi ja ystäviesi majoitukseen. Mikä parasta, sinun ei tarvitse käyttää viikkojasi tai pisteitäsi voidaksesi pidentää lomaasi tai nauttia lomasta suuremman seurueen kesken, sillä RCI-jäsenet saavat lisälomat ainutlaatuiseen erikoishintaan. Kaipaatko inspiraatiota? Katso sivulta 14, miten RCI-jäsen Maria Musgrove-Wethey hyödyntää omia RCI-lisälomiaan.

Hauskaa lomaa!

Andy Liggins, operatiivinen johtaja, RCI Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka

Käy osoitteessa RCI.com tai soita meille! JÄSENPALVELUT: (09) 6937 9173

RCI TRAVEL: (09) 6937 9174 ENDLESS VACATION 3


Apu on lähellä Kattavalta RCI.com-sivustolta löydät tarvitsemasi tiedot ansaitsemasi vaihtolomakohteen löytämiseen ja varaamiseen. RCI.com-sivuston tukimateriaalit ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, jotta saat varmasti kaiken tarvitsemasi avun jäsenasioiden hoitamiseen ja vaihtolomien suunnitteluun. Tarjolla on myös uusille ja vähän vanhemmillekin RCI-jäsenille suunnattuja värikkäitä videoita, joissa selitetään, miten lomaosakkeen viikkoja ja pisteitä vaihtamalla saa hankinnastaan parhaan hyödyn. Alle neljässä minuutissa RCI-jäsenen kommentoimat animoidut RCI:n tervetulotoivotus-, RCI Points- ja RCI Weeks -videot opastavat, miten RCI:n talletus- ja vaihtojärjestelmä toimii. Weeks-jäsenten ohjeet ovat osoitteessa RCI.com/weeksapua ja Points-jäsenten ohjeet osoitteessa RCI.com/pointsapua Käy osoitteessa RCI.com – sieltä löydät kaiken tarvittavan unelmalomasi suunnitteluun.

Voittajat Onnittelut edellisen numeron voittajille! Oikea vastaus oli 18. Clemente Santos Martin Espanjasta voittaa viikon Balkan Jewelissa – hyvää matkaa! Paolo Demarchi Italiasta voittaa upean Kindle Fire HD8:n, ja Arto ja Tuula Ylinen Suomesta voittavat kaksi kätevää RCI-matkalaukkua. 4 SYKSY/TALVI 2017

Landal Waterparc Veluwemeer järven rannalla Biddinghuizenissa.

Kysy asiantuntijoilta Jotta pystymme tarjoamaan sinulle ansaitsemasi unohtumattoman loman, lähetämme oppaamme tutustumaan kohteisiin ja kokemaan ne samoin kuin sinä ne kokisit. Oppaamme tutustuvat kohteissa tarjolla oleviin aktiviteetteihin, jotta sinä voit hyödyntää heidän kokemuksiaan suunnitellessasi lomaasi. Lähetimme neljä RCI-opasta Alankomaihin tutustumaan Landal GreenParks -lomakeskuksiin ja niitä ympäröivään maaseutuun. RCI-opas Dee O’Riordan kertoo: ”Ulkoilmaelämä oli ihanaa. Landgoed ‘t Loossa kuljeskelimme upealla rannalla, joka on luotu ihmisvoimin. Risteilimme kauniin Giethoornin kaupungin vesireiteillä, ja mahtavasta Landal Twenhaarsveldistä löysimme idyllisen lomakeskuksen, jossa oli uimaranta myös koirille! ”Luonnonläheiset lomakeskukset ovat taianomaisia, ja lähistöllä on kaikenlaista nähtävää ja koettavaa kulttuurista ruokakierroksiin. Suosittelen Landal GreenParks -lomaa perheille, jotka kaipaavat lepoa, rentoutumista ja kevyttä seikkailuvirettä.”

Ovatko yhteystietosi muuttuneet? Päivitä tilitietosi osoitteessa RCI.com tai soita meille, jotta saat varmasti kaikki RCI-uutiset.


Voita viikko Teneriffalla! Voit voittaa jonkin kolmesta upeasta palkinnosta vastaamalla seuraavaan kysymykseen: Mihin alueeseen voi tutustua kätevästi Vigilia Parkista käsin? A Los Pollos B Las Vegas C Los Gigantes ENSIMMÄINEN PALKINTO: Viikon loma Vigilia Parkissa (sisältää aamiaisen) sekä 1144 € käyttörahaa TOINEN PALKINTO: Kindle Fire HD8, arvo 103 € KOLMAS PALKINTO: Kaksi RCI-matkalaukkua, arvo 69 € Rauhalliset ja tilavat huoneistot tarjoavat virkistävät yöunet ja stressittömän heräämisen uuteen päivään. Vigilia Parkin monipuoliset palvelut – pelialue, baari, ravintola, kylpylä ja viihdeosasto – takaavat viihtyvyyden. Voittaja majoittuu yhden makuuhuoneen huoneistoon, jossa on majoitustilaa neljälle hengelle.

Vigilia Park (2802) sijaitsee Teneriffan Puerto de Santiagossa. Sieltä käsin voi tutustua kätevästi Los Gigantesiin ja muihin länsirannikon lomakeskuksiin. Aamu alkaa keskuksen kahvilassa nautitulla latella, jonka jälkeen on aika vuokrata pyörä ja tehdä retki rannikolle. Lomakeskuksen kattoaltaalla on mukava rentoutua ja nauttia cocktailista laskevan auringon kultaamia merinäkymiä ihaillen.

OSALLISTUMINEN: Lähetä nimelläsi, osoitteellasi ja RCI-tunnusnumerollasi varustettu vastauksesi 31. lokakuuta 2017 mennessä. Lähetä vastaus osoitteeseen EV@RCI.com. Voit myös osallistua postitse lähettämällä vastauksesi osoitteeseen The Editor, Endless Vacation Magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, England. Ehdot ovat luettavissa osoitteessa rcitc2.com. Osallistuminen edellyttää vähintään 21 vuoden ikää. Osallistumalla kilpailuun osallistujat vahvistavat sitoutuvansa ehtoihin.


Laatu ratkaisee Espanjassa

TEKSTI: STEVE ADAMS

V

aikka upea sijainti houkuttelee aina matkailijoita, lomakeskusten, etenkin vähän vanhempien, on tärkeää uudistua ja pitää vieraiden käytössä olevat tilat kunnossa. Näin voidaan varmistaa, että keskus täyttää jatkuvasti omistajiensa – ja RCI-jäsenten – vaatimukset. Vuosittaisilla kunnossapitomaksuilla rahoitetaan lomakeskuksen kunnostustyöt, joista hyötyvät kaikki. Monia Espanjassa ja Kanariansaarilla sijaitsevia verkostoomme kuuluvia lomakeskuksia on uudistettu. Töiden laajuus on vaihdellut uimaallasremontista majoitustilojen peruskorjaukseen. Esittelemme tässä joitakin muutoksen läpikäyneitä lomakeskuksia, joissa on panostettu laatuun, jotta sinä voisit viettää mahdollisimman mukavan loman.

Apartamentos Tropical Park (2403) Teneriffan upeissa maisemissa, vain 137 metrin päässä Callao Salvajen rannasta sijaitsevassa lomakeskuksessa on käynnissä valtava 6 miljoonan euron kunnostustyö, jonka myötä keskus saa aivan uuden ilmeen. Kaikki yhden, kahden ja kolmen makuuhuoneen huoneistot uudistetaan. Modernin, runsaasti palveluita tarjoavan lomakeskuskokonaisuuden on määrä avautua uudelleen marraskuussa 2017.

Pearly Grey Ocean Club (1786) RCI Gold Crown -luokkaan kuuluva lomakeskus Teneriffalla uudistetaan perusteellisesti. Kaikki hotellin yksiöt sekä yhden ja kahden makuuhuoneen huoneistot kunnostetaan korkeiden laatuvaatimusten mukaisiksi, ja niissä otetaan käyttöön uusin teknologia. Myös kohteen rantahuoneistot kunnostetaan, ja niistä ensimmäiset ovat jo saatavilla.

6 SYKSY/TALVI 2017

Vigilia Park (2802) Teneriffan Los Gigantesin sydämessä Puerto de Santiagossa sijaitsevan Vigilia Parkin majoitustilat


Kuten jäsenemme tietävät, RCI-verkostoon kuuluvissa lomakeskuksissa laatu ratkaisee. Sen vuoksi olemme luoneet omat RCI Gold Crown- ja RCI Silver Crown -luokituksemme.

ja kaikki muut vieraiden käytössä olevat tilat on kunnostettu perusteellisesti. Sisustus, kalusteet ja laitteet on uusittu moderniin tyyliin sopiviksi, ja uusiin mukavuuksiin kuuluvat muun muassa sadesuihkut. Myös ravintola, baari, minigolfja petankkialueet, lasten leikkipaikat ja jopa katukiveykset on uusittu.

lisätään korkealaatuinen Sapphire Collection -huoneistotyyppi, jonka sisustus ja kalusteet ovat erityisen laadukkaita. Málagan Calahondassa sijaitseva Crown Resorts -lomakeskus aikoo varmistaa vieraidensa viihtyvyyden jatkamalla tilojen kunnostusta tulevaisuudessa.

Crown Resorts at Club Marbella (2404)

ONA Club Bena Vista, Málaga (1464)

Crown Resorts on sijoittanut lomakeskustensa ja huoneistojensa perusteelliseen kunnostukseen yli 1,7 miljoonaa euroa. Huoneistojen sisätiloja kohennetaan ja valikoimaan

Uutena omistajana ONA on aloittanut kaikkien lomakeskuksen 49 majoituskohteen kattavat kunnostustyöt. Keittiöiden ja oleskelutilojen kohentamisen myötä keskus nousee RCI Silver Crown -luokkaan.

Myös seuraavissa manner-Espanjassa, Baleaareilla ja Kanariansaarilla sijaitsevissa RCI-verkostoon kuuluvissa lomakeskuksissa on uudistettu majoitustiloja ja palveluita: ONA Aucanada, Mallorca (2821); Apartamentos Fenix Beach (Mar y Golf), Almería (2930); ONA Club Novelty, Tarragona (3902); Habitat Playa Romana, Castellón (2848); Crown Resorts at Club Calahonda, Málaga (1878); La Pinta Beach Club, Teneriffa (2568); Holiday Club Sol Amadores, Gran Canaria (8695); Club Marina, Teneriffa (2378).

ENDLESS VACATION 7


1

JÄTÄ TALVITAKKI NAULAKKOON JA LENNÄ ESPANJAN AURINKOISILLE RANNOILLE. TEKSTI: JEANETTE PARKIN

HURMAAVAT

HORISONTIT Eikö olisikin houkuttelevaa, jos voisit nauttia perheesi ja ystäviesi kanssa auringosta T-paidoissa ja sandaaleissa ja maistella iltaisin täyteläisiä punaviinejä ja tuoreita meren, peltojen ja puutarhojen antimia? Kun matkustat Espanjan aurinkorannoille loka–toukokuussa, kesän kiivaan tahdin hiljennyttyä, voit nauttia muustakin kuin aurinkotuolissa makoilusta.

Costa Blanca ”Valkoinen rannikko” on nimensä veroinen. Viittaus puhtaan valkoisiin hiekkarantoihin on yksiselitteinen, vaikka näillä palmujen varjostamilla rannoilla näkee myös hunajan, toffeen ja kullan sävyjä. Auringon vaalentamat maisemat, harmaanvalkeat veneet ja lämpöä 8 SYKSY/TALVI 2017

heijastavat valkoiset rakennukset lisäävät kaikki oman viehätyksensä Costa Blancan lumoon. Costa Blanca tarjoaa muutakin kuin karaokebaareja ja kulttuuririentoja; jopa enemmän kuin loputtomiin ulottuvaa hiekkaa, joka sulaa jalkojen alla kulkiessasi


hitaasti pitkin rantaviivaa. Alicantessa kaikki perinteiset lomaviihdykkeet ovat lähellä, mutta kaupunki on silti onnistunut säilyttämään espanjalaisen ilmeensä, kulttuurinsa ja sielunsa. Golfkentät ja satamassa keinahtelevat huvialukset osoittavat kaupungin olevan matkailijoiden suosiossa, mutta siemaus café con lecheä varjoisalla, historiaa huokuvalla torilla tai käynti perinteikkäissä juhlissa saa sinut varmasti ihastumaan tähän hienoon kaupunkiin. Rantaelämää pääsee viettämään Alicanten Playa del Postiguetilla, jonka pehmeä hiekkaranta on lähes kilometrin pituinen. Loka–toukokuussa päivän keskilämpötila on 15–25 °C, joten aurinkoiset iltapäivät voi helposti viettää rennosti rannalla ja viileästi baarissa. Alicantella on matkailijalle kuitenkin myös paljon muuta tarjottavaa. Santa Bárbaran linna on mainio aloituskohde. Benacantil-vuoren huipulla kohoava, 800-luvulta peräisin oleva linnoitus kertoo Alicanten historiasta ja tarjoaa samalla

1. Kallion huipulla kohoava Guadalest. 2. Elchen El Huerto del Curan kasvitieteellisen puutarhan upeita palmuja, kaktuksia ja mehikasveja. 3. Alicanten vanhankaupungin koristeellisia katuja.

2

upeita näkymiä kaupunkiin ja pitkälle sen ulkopuolellekin. Alicanten museoissa on näytteillä kaikenlaisia upeita aarteita. Nykytaiteen museossa Plaza Santa Marialla voi tutustua Picasson ja Dalín kaltaisiin nykytaiteen helmiin, ja kiehtovassa arkeologisessa museossa on esillä keramiikkaa ja savitavaraa. Museo de Bellas Artes Gravina puolestaan esittelee paikallisia mestariteoksia historiallisessa palatsimiljöössä. Ostoksilla käynti Alicantessa muistuttaa jo urheilua – montako kassia voit kantaa? Ostospaikkojen määrässä Alicante voisi hyvin haastaa Madridin tai Barcelonan tapaiset kaupungit. Valmistaudu vauhdikkaisiin shoppailutreeneihin Rambla de Méndez Núñezilla. Hiljaisella kaudella monet tapahtumat täydentävät kaupungin vilkasta yöelämää. Tammi–huhtikuussa niitä ei kannata jättää väliin, sillä Fiesta del Porrat, pääsiäinen ja Santa Faz -pyhiinvaellus ovat talvi/kevätkauden kohokohtia. Calpen, Dénian ja Javean rannikkokaupunkeihin ajaa Alicantesta vain 70 minuutissa. Sisämaassa 3


näkemisen arvoisia ovat Guadalestia ympäröivät unenomaiset maisemat – kaupunki itse vaikuttaa tarrautuvan huimaaviin kalliomuodostelmiin. Elchen historiallinen kaupunki on 30 minuutin ajomatkan päässä Alicantesta ja myös tutustumisen arvoinen kohde. Sen laajoille palmumetsille löytyy vertailukohteita vain Lähi-idästä.

keskilämpötilat voivat nousta lähelle kahtakymmentä astetta. Málagan pitkillä rannoilla Playa de la Caletalla ja Playa de la Malaguetalla on tilaa rentoutua, ja vain muutaman minuutin päässä Málagan keskustasta sijaitsee pienempiä, mutta todella kauniita, ranta-alueita, kuten Peñón del Cuervo. Torremolinoksen, Fuengirolan ja Esteponan rannoilla aurinkoinen iltapäivä sujuu leppoisasti, kun taas Marbellan ja Puerto Banúsin hiekoilla on hyvä lepuuttaa jalkojaan ostoskierroksen jälkeen cocktailia nautiskellen. Sitten onkin aika ravistaa hiekat jaloista ja lähteä nauttimaan Málagan kulttuurista. Noin 2 800 vuotta vanhassa kaupungissa historia elää ja hengittää yhä. Málagan menneisyyden monipuoliseen kudokseen pääsee uppoutumaan nopeasti

Aurinkorannikko Aurinkoinen Etelä-Espanjan alue on kuin maanpäällinen paratiisi monille ekspatriaateille ja golfharrastajille, jotka arvostavat rentoa elämäntapaa ja leutoa ilmastoa. Andalusian kultaiset hiekkarannat ovat useimpien lomanjärjestäjien ykköskohteita jopa talvella, jolloin 1

2

3

10 SYKSY/TALVI 2017


4

1. Maurilaista arkkitehtuuria Málagan Alcazabassa. 2. Häkellyttävä lasinen pop-up-museo, Centre Pompidou Málaga. 3. Playa de la Malagueta. 4. Rondan henkeäsalpaava Puente Nuevo -silta.

vaeltelemalla lumoavan Centro Historicon laattalattioilla. Mäen harjalla sijaitseva maurilainen Alcazaba-linnake, Castillo de Gibralfaro -linnoitus sekä Málagan tuomiokirkko tuovat tuulahduksia historiasta. Calle San Agustínilla, lähellä Picasson syntymäpaikkaa, on modernimpaa otetta edustava Picasso-museo, jonka käyränenäiset muotokuvat ovat vertaansa vailla. Museoita Málagassa on kaikkiaan noin 30, niistä uusimpana sataman lasikuutiomainen Pompidou-keskus. Kun olet tutustunut Centre Pompidou Málagan 80 maalaukseen ja valokuvaan, kannattaa pistäytyä syömässä viereisessä modernissa Muelle Uno -ostoskeskuksessa. Málagasta voi helposti tehdä päiväretken Granadaan, jonne ajaa puolessatoista

tunnissa. Sierra Nevadan vuoriston alarinteillä sijaitseva kaupunki on vaikuttava näky. Matkailijoiden pääkohde on kuitenkin maurilaisajalta peräisin oleva arvoituksellinen Alhambra. Kannattaa myös suunnata vuoristoretkelle Rondaan, joka myös sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Málagasta. Kaupunkia halkoo joen uurtama rotko, jonka ylittämiseen tarvitaan innovatiivisia ja huimaavan korkeita siltoja – näky saa katsojan haukkomaan henkeään. Rondan ihmeet ovat ihmisen luomia, mutta tunnin ajomatkan päässä Málagasta sijaitseva El Torcal -luonnonpuisto on täynnä luonnon omia ihmeitä: uskomattomat kalkkikivimuodostelmat tarjoavat retkeilijälle paljon upeita valokuvausmahdollisuuksia.

ENDLESS VACATION 11


LOMAKESKUKSIA HALUAISITKO EHKÄ KOKEILLA JOTAIN NÄISTÄ LOMAKESKUKSISTA?

COSTA BLANCA

ONA Ogisaka Garden 2928

Albir Garden 2827

JÄSENARVIO: ”Sijainti Déniassa on erittäin hyvä, ja alueella on helppo liikkua ihanasta paikasta toiseen.”

JÄSENARVIO: ”Kiva lomakeskus hyvällä paikalla, paljon ravintoloita ja baareja lähettyvillä.”

Parque Denia Club 3053 JÄSENARVIO: ”Rauhallinen lomakeskus upeassa miljöössä on täydellinen paikka ainutlaatuiselle lomalle.”

12 SYKSY/TALVI 2017

Bahia Azul 2587 JÄSENARVIO: ”Kauniiden puutarhojen ympäröimä, portista pääsee suoraan rannalle.”


AURINKORANNIKKO

Sunset Beach Club 1469

Torrenueva Park 2222

JÄSENARVIO: ”Perhelomakohde, jossa on paljon tehtävää niin aikuisille kuin lapsillekin, ja ravintolassa on joka ilta viihdettä.”

JÄSENARVIO: ”Siistit, rauhalliset, hyvin varustellut ja tilavat huoneistot.”

Crown Resorts at Club Calahonda 1878 JÄSENARVIO: ”Paras lomakeskus, joissa olen oleskellut.”

Crown Resorts at Club Marbella 2404 JÄSENARVIO: ”Fantastinen perhelomakeskus ja erinomaiset paikalliset palvelut, kaupat ja ravintolat.”

 RCI.com Lisätiedot ja varaukset Tai katso yhteystiedot sivulta 3

ENDLESS VACATION 13


Ota kaikki irti RCI-lisälomista Maria Musgrove-Wethey on ollut RCI:n jäsen jo 25 vuoden ajan. Nyt Maria kertoo, miten hän hemmottelee perhettään varaamalla RCI-lisälomia vaihtoviikkojensa lisäksi. TEKSTI: MARIA MUSGROVE-WETHEY

Vaihdoilla on arvoa Yrittäjän ja äidin arki on kiireistä, joten lomat mieheni Robinin ja tyttäreni Isabellan (12) kanssa ovat minulle todella tärkeitä. 25 vuotta sitten hankin neljän viikon lomaosakkeen, enkä kadu sitä hetkeäkään. Hyvillä hankintapäätöksillä ja nopeilla talletuksilla eteen avautuu kokonainen maailma, joka kutsuu seikkailemaan. Ostin lomaosakkeen vain voidakseni olla RCI:n jäsen, joten vaihtoviikkoni ovat minulle arvokkaita. Maksan kunnossapito- ja vaihtomaksut, jotta voin olla varma, että saan vaihtoresursseillani parhaan mahdollisen loman. Lisälomia voi saada jo 235 eurolla*, joten minusta on järkevää säästää vaihtoviikot johonkin erityiseen ajankohtaan ja hyödyntää sen sijaan edullisia lisälomia. Kun käyn RCI.com-sivustolla, tutkin kaikkia saatavilla olevia mahdollisuuksia pelkkien vaihtojen sijaan. Tällä tavalla löydän minulle parhaan vaihtoehdon. Kerran jopa varasin lisälomaksi


viikon All Inclusive -matkan Saint Lucialle – on hyvä pitää vaihtoehdot avoimena! Luota laatuun Teen valtaosan lomamatkoistani RCI:n kautta, sillä en halua stressata lomalla. Olen vuosien varrella unohtanut, mitkä lomat olivat vaihtolomia ja mitkä lisälomia, sillä niiden taso on sama, ja olen alkanut luottaa siihen. En halua – ja RCI:n ansiosta minun ei tarvitsekaan – huolehtia, millainen vastaanotto minua lomakohteessa odottaa. Vertailen lisälomien hintoja vertailusivustolla ja RCI:n tarjoama hinta on aina ollut hyvin kilpailukykyinen, joten en näe syytä selata internetiä läpi, kun voin varata RCI.com-sivustossa huoletta ja turvallisesti. Lahjoja ystäville Olen toisinaan varannut lisäloman ja siirtänyt sen jollekulle ystävälle tai sukulaiselle hankkimalla vieraskortin. Vuonna 2007 kävimme ystäviemme kanssa Madeiralla. Alun perin ajattelimme jakaa huoneiston Pestana Miramarissa (5440). Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että erilliset huoneistot tarjoaisivat enemmän omaa rauhaa. Kävin katsomassa, mitä

1

1. Maria, Robin ja Isabella Antiguassa. 2. Koko perhe Madeiralla.

2

lisälomia oli tarjolla, ja löysin yksiön Pestana Villagesta (3725), jolla on yhteiset palvelut Miramarin kanssa, vain 100 punnalla. Madeiralla jo yksi yö hyvässä hotellissa maksaa enemmän, joten ystävämme olivat todella tyytyväisiä.

MITÄ RCI-LISÄLOMAT OVAT? Me RCI:llä kuuntelemme jäsentemme mielipiteitä. Haluamme auttaa sinua pääsemään unelmiesi vaihtolomalle kerta toisensa jälkeen. Tätä varten tarvitsemme jäsentemme talletuksia. Mitä aikaisemmin jäsenemme tekevät talletuksensa, sitä enemmän valinnanvaraa kaikilla on. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan sinulle vielä enemmän mahdollisuuksia ja liikkumavaraa ja vastaamaan kysyntään tarjoamalla joka vuosi lisämajoituspaikkoja edullisessa muodossa RCI-lisälomina – vain koska lomasi onnistuminen on meille tärkeää. Voitko matkustaa 45 päivän kuluessa lomasi varaamisesta? Jos vastaus on kyllä, käy tutustumassa RCI.com-sivuston edullisiin äkkilähtöihin, jotka ovat viime hetkellä saatavilla olevia tarjoushintaisia lisälomia. * Hinta perustuu majoitukseen yksiössä/hotellihuoneistossa äkkilähdöllä Euroopassa. Äkkilähdöt ovat tarjoushintaisia lisälomia, joissa saapumispäivä on yleensä alle kuuden viikon sisällä varauspäivästä.


Talven taikaa TEKSTI: PHILIP HAKIM, RCI-JÄSEN

1

2

RCI-jäsen Philip Hakim suuntasi ensimmäisellä RCI-lomavaihdollaan Suomeen. Hän kertoo, miten hyppy tuntemattomaan osoittautui jännittäväksi koko perheen lomaksi.

K

un vaimoni Michele, kahdeksanvuotiaat kaksosemme Zara ja Daisy sekä kymmenvuotias Annabel lähtivät joulukuussa 2014 tapaamaan Joulupukkia, ilmassa oli jännitystä. Asuimme Äkäslompolon Holiday Club Ylläs 2 (2425). Se oli aivan erilainen omaan lomakeskukseemme, Barnsdale Country Club (2932), verrattuna. Kyseessä oli ensimmäinen RCI-vaihtomme, ja olimme vaikuttuneita alusta asti. Majoituksemme ylitti kaikki


odotukset: asuimme upeassa, tilavassa ja hyvin varustetussa hirsimökissä. Siellä oli lämmitetty kuivauskaappi vaatteille ja jopa oma sauna, jossa kävimme joka päivä. Halusimme tyttöjen viihtyvän, joten kokeilimme kaikkia elämyksiä, joihin rahkeemme riittivät: koiravaljakkoajeluita, pororetkiä, moottorikelkkasafareita sekä yöllä että päivällä, lumikenkäilyä – ja tietenkin kävimme tapaamassa Joulupukkia Rovaniemellä. Koska halusimme nähdä mahdollisimman paljon, vuokrasin auton. Lensimme ensin Gatwickista Helsinkiin ja sieltä edelleen Ouluun – olisimme voineet myös lentää suoraan lomakeskuksen lähellä sijaitsevalle lentokentälle, mutta lentoaikataulut eivät sopineet meille. Niinpä ajoimme lomakeskukseen Oulusta, ja matka osoittautui todella miellyttäväksi yllätykseksi.

Vuokra-autossa oli nastarenkaat ja navigaattori. Minua jännitti ajaa umpijäässä olevalla tiellä, mutta ajaminen olikin yllättävän vakaata. Matkan varrella näimme paljon lumista metsää ja kauniita kyliä. Suomi ei ole valtavan kallis maa, ja kun majoitus oli niin upea, lomamme itsepalveluosuus antoi liikkumavapautta. Koimme todella saavamme rahoillemme vastinetta. Söimme joka aamu kunnon aamiaisen ennen kuin lähdimme ulos upeaan talveen. Elämysten jälkeen oli ihana palata mukavaan mökkiin nauttimaan kunnon löylyistä. Unohdimme kiireen, pidimme tahtimme rauhallisena ja täytimme jokaisen päivän ihmeillä. Päivät vaikuttivat pidemmiltä ja talven valo kirkkaammalta kuin olin odottanut. Oli uskomattoman

5

1. Perinteinen saamelainen kota. 2. Hakimin perhe koiravaljak­ koajelulla. 3. Porot ovat osa Lapin lumoa. 4. Hakimit rentoutuvat mökissään. 5. Joulupukki poroineen. 3

4

ENDLESS VACATION 17


1

LOMAKESKUKSIA HALUAISITKO EHKÄ KOKEILLA JOTAIN NÄISTÄ LOMAKESKUKSISTA?

1. Lasilliset glögiä. 2. Saamelaisnainen.

SUOMEN LAPPI Holiday Club Kuusamon Tropiikki 2591 Holiday Club Saariselka 3553 Holiday Club Salla 3939  Lisätietoja ja varaukset

 RCI.com

Tai katso yhteystiedot sivulta 3

18 SYKSY/TALVI 2017

jääveistoksia ja kävelimme suuren järven jäällä kohti lumisen laakson toisella puolella siintävää sinistä valonkajoa – kartan ja selkeiden opasteiden ansiosta eksyminen on mahdotonta. Se oli fantastista ja taianomaista. Minusta Joulupukki ja tontut eivät ihan pärjänneet vertailussa, mutta tytöt olivat innoissaan tavatessaan heidät. Koska asuimme hiihtokeskuksessa, meillä oli vain 15 minuutin matka harjoittelurinteisiin. Vuokrasimme keskuksesta kelkan ja kävimme laskemassa mäkeä. Sitten palasimme mökille takkatulen loimuun syömään lettuja ja juomaan glögiä. Se oli mahtava loma. Ei ollut niin kylmä kuin olimme pelänneet, ja lappilaiset olivat aina ystävällisiä. Päätimme yhteistuumin, että palaamme Lappiin vielä uudelleen.

VALOKUVAT: ALAMY (1); SHUTTERSTOCK (2); iSTOCK (1); VISIT FINLAND (2); PHILIP HAKIM (2).

rentouttavaa istua viihtyisässä mökissä ja ihailla pitkiä, pehmeitä aamu- ja iltahämärän hetkiä, kun porot kuljeskelivat pihamaalla. Matkaa suunnitellessa kannattaa ottaa yhteyttä ohjelmapalvelukeskukseen. Lomakeskuksemme ohjasi meidät luotettavien yritysten luo, ja retkemme olivat hyvin organisoituja, joten saatoimme keskittyä hauskanpitoon. Jotkin elämykset olivat kalliita, mutta koska tämä poikkesi niin paljon tavallisista lomistamme, päätimme kokea mahdollisimman paljon. Säästimme sitä paitsi majoituskuluissa yli 1 000 puntaa, koska maksoimme vain RCI-vaihtomaksun. Loma oli kaiken kaikkiaan mahtava. Söimme jäästä tehdyn pöydän ääressä Snow Villagessa, ihailimme valaistuja

2


Jaa RCI-loman hauskuus! Suosittele ystävällesi RCI-jäsenyyttä, niin saat 60 €.*

Se on yhtä helppoa kuin 1, 2, 3…

1 2 3

Ystäväsi rekisteröityy osoitteessa rci.com/rfrl ja antaa RCI-jäsennumerosi. RCI käsittelee ystäväsi rekisteröitymisen. Saatte molemmat 60 euroa* saldoa.

Käy osoitteessa RCI.com/rfrl 60 euron arvoisen RCI-saldon saaminen edellyttää, että lomaosakkeen omistaja, jota suosittelet, liittyy RCI:n viikkovaihto-ohjelmaan ja hyväksytään jäseneksi. Saldoa voi käyttää vain valikoitujen RCI-tuotteiden ja -palveluiden maksamiseen, eikä sitä hyvitetä tai muuteta rahaksi. Saldo on käytettävissä kuuden kuukauden ajan liittymisestä. Varaamme oikeuden tehdä muutoksia tähän tarjoukseen, pidentää sen voimassaoloaikaa ja/tai peruuttaa tämän tarjouksen ajankohdasta riippumatta, ilman etukäteisilmoitusta. Ehdot ovat kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa rcitc6.com.


Vie jäsenyytesi uudelle tasolle Hyödynnä ainutlaatuiset RCI Platinum -edut ja saat palkkion. Saat jopa 24 €:n hyvityksen valikoiduista varauksista ja kerrytät tilillesi saldoa, jolla voit hankkia muita RCI-tuotteita tai -palveluita – taas yksi syy alkaa suunnitella seuraavaa lomaa!

Käy osoitteessa RCI.com Ehdot: RCI pidättää oikeuden muokata tarjottavia etuja. Jotkin edut voivat riippua saatavuudesta. Tarkempia tietoja on osoitteessa aboutrci.co.uk/platinum/terms. RCI Platinum ei ole RCI Lite -jäsenten käytettävissä.

EV0917/FI

Eikä siinä kaikki. RCI Platinum -jäsenenä saat vieläkin enemmän…

Finnish Endless Vacation Autumn/Winter 2017