Swedish Endless Vacation Autumn/Winter 2017

Page 1

HÖST/VINTER VÅR/SOMMAR2017 2015

LEKALEKA|ÄTA|SHOPPA|SLAPPNA | ÄTA | SHOPPA | SLAPPNA AVAV|UPPLEVA | UPPLEVA

Sverige FÖR ALLA ÅRSTIDER

EXTRA SPECIELLA SEMESTRAR LANZAROTE SOL OCH BAD


Utforska Europa med RCI Extra semestrar från endast 2660 SEK per vecka

Ta en titt på tre av våra underbara europeiska semesteranläggningar som bara väntar på att upptäckas. Tillgängligheten är begränsad så boka redan idag! Kom ihåg att du inte behöver använda dina veckor eller poäng för att boka de här semestrarna. Tillgängligt okt–dec 2017. Dessutom är utvalda anläggningar även tillgängliga 2018.

COSTA BLANCA – SPANIEN

TENERIFFA

MALAGA – SPANIEN

ONA Ogisaka Garden

Royal Park Albatros Club (3941)

Macdonald Doña Lola Resort (1689)

från

från

per vecka

per vecka

(2928) från

2660 SEK per vecka

4599 SEK

6699 SEK

Gå in på RCI.com eller kontakta oss via RCI.com/kontaktse *Varken veckodeponering, byte eller poäng krävs. Extra semestrar gäller endast boende och inkluderar inte resor eller andra kostnader. Alla semesteranläggningar är inte tillgängliga för alla månader 2017 och 2018. Uppdaterad tillgång hittar du på RCI.com. Alla priser avrundas till närmaste valutaenhet och kan ändras. Alla uppgifter är korrekta den 27.06.17, men kan ändras och gäller i mån av tillgång. Tillgången kan vara begränsad under högsäsong och skollov. Alla bokningar görs i mån av tillgång och medlemsvillkor. Bokningsvillkor gäller. Vi förbehåller oss rätten att ändra, återkalla eller förlänga erbjudandet utan föregående meddelande. *Fullständiga villkor och bestämmelser samt priser finns på rcitc2.com.


Ger dig det där lilla extra

Välkommen Du kanske har sett ett nytt ansikte på välkomstsidan så nu är det dags att jag presenterar mig. Jag heter Andy Liggins och jag har jobbat på RCI i 15 år. Jag ser fram emot att arbeta med mina kollegor på RCI och att fortsätta ge er så mycket flexibilitet, så många valmöjligheter och så mycket för pengarna som möjligt. Många av oss sätter varje år ihop en lista över saker vi skulle vilja göra och se. För oss som älskar att resa ligger semestrarna högt upp på den listan. Om du inte redan har fyllt äventyrskvoten för i år kan du låta det här numret av Endless Vacation vägleda dig. På sidan sex hittar du ett flertal anslutna anläggningar i Spanien och på Kanarieöarna som har genomgått omfattande renoveringar. På RCI tummar vi inte på kvaliteten, och vi är stolta över att kunna dela med oss av nyheterna om de här fantastiska anläggningsförbättringarna.

Varje år införskaffar vi nya boenden på eleganta anläggningar och magiska platser så att du ska få ännu fler valmöjligheter när du planerar dina RCI Extra semestrar. Ta dig mer tid till att utforska de resmål du redan känner till och älskar, men glöm bara inte att kolla in resmålen du fortfarande inte har upptäckt. Genom att använda RCI-medlemskapet på ett smart sätt kan du antingen ta flera prisvärda extra semestrar själv varje år, eller boka extra boende som en extra semester och ta med dig vänner och familj på resan. I och med att extra semestrar finns till förmånliga priser exklusivt för RCI-medlemmar behöver du inte heller använda upp någon av dina veckor eller poäng för att ta del av en utökad vistelse för egen del, eller boende som ger avskildhet för ett utökat semesterfölje. Söker du inspiration? På sidan 14 kan du läsa om hur RCImedlemmen Maria MusgroveWethey använder sina RCI Extra semestrar ...

Njut av semestrarna,

Andy Liggins, Vice President Operations, RCI Europe, Middle East and Africa

Gå in på RCI.com eller kontakta oss via RCI.com/kontaktse ENDLESS VACATION 3


En hjälpande hand På RCI.com kan du sköta hela semesterbokningen. Här hittar du också de råd du behöver för att boka den bytessemester du förtjänar. Hjälpbiblioteket är tillgängligt dygnet runt alla dagar på RCI.com och där hittar du all den vägledning du behöver för att hantera ditt medlemskap och planera dina bytessemestrar. Här hittar du också ett användbart bibliotek fyllt av färgstarka videor. De är utformade för att hjälpa dig som är ny hos RCI, och dig som inte är säker på hur du ska använda RCImedlemskapet, att förstå hur du ska använda semestertid med weeks- och points-byte så att du får ut så mycket som möjligt av ditt köp. På mindre än fyra minuter får du veta hur du deponerar och gör byten med RCI i de animerade videorna Välkommen till RCI, En förklaring av RCI Points och En förklaring av RCI Weeks, med kommentarer av RCI-medlemmar. Weeksmedlemmar besöker RCI.com/weekshjalp och Points-medlemmar besöker RCI.com/pointshjalp Har du fortfarande frågor? Våra kunniga hjälpguider finns online måndag till fredag för att besvara dina frågor, i mån av tillgång. Besök RCI.com nu – den ultimata informations­ källan för alla dina semesterplaneringsbehov.

Vinnare! Vi gratulerar vinnarna från förra utgåvan som svarade rätt –18: Clemente Santos Martin från Spanien vinner en vecka på Balkan Jewel – njut av semestern, Paolo Demarchi från Italien vinner en Kindle Fire HD8 och Arto och Tuula Ylinen från Finland vinner två RCI-resväskor.

4 HÖST/VINTER 2017

Landal Waterparc Veluwemeer vid sjön i Biddinghuizen.

Fråga experterna För att du ska kunna uppleva oförglömliga semestrar som du förtjänar skickar vi ut våra guider för att utforska resmålen precis som du själv skulle göra. Våra guider reser ut för att ta reda på mer om de aktiviteter du kan ta del av under din vistelse på resmålen så att du kan ta hjälp av deras kunskaper när du planerar din semester. Vi skickade fyra RCI-guider till Nederländerna där de fick besöka semesteranläggningen Landal GreenParks och uppleva det omgivande landskapet. RCI-guiden Dee O’Riordan säger: ”Vi älskade alla utomhusaktiviteter. I Landgoed ‘t Loo promenerade vi runt på den underbara konstgjorda stranden. I den vackra staden Giethoorn åkte vi båt på kanalerna, och i Landal Twenhaarsveld upptäckte vi att den idylliska semesterorten har en strand där hundar är välkomna! ”Anläggningarna i skogsbygden är magiska och omgivningen har allt du kan önska från kultur till mat. Jag kan verkligen rekommendera en semester på Landal GreenParks för familjer som är ute efter vila, avkoppling och en liten aning äventyr.”

Har du ändrat dina kontaktuppgifter nyligen? Uppdatera ditt konto på RCI.com eller ring oss så att du kan vara säker på att du får alla nyheter från RCI.


Vinn en vecka på Teneriffa! Om du vill vinna ett av de tre fantastiska priserna behöver du bara svara på följande fråga: Vigilia Park är den perfekta platsen för att utforska vilket område? A Los Pollos B Las Vegas C Los Gigantes FÖRSTAPRIS: En veckas vistelse på Vigilia Park med frukost, plus 11 180 SEK i fickpengar ANDRAPRIS: En Kindle Fire HD8 värd 1 006 SEK TREDJEPRIS: Två RCI-resväskor värda 671 SEK

Lägenheterna är rofyllda och rymliga och ger dig en tillflyktsplats där du kan inleda och avsluta dagen. Med spelområde, bar, restaurang, spa och underhållning har Vigilia Park dessutom någonting för alla smaker. Vinnaren bor i en tvårumslägenhet med sovplats för upp till fyra personer. Vigilia Park (2802) ligger i Puerto de Santiago på Teneriffa – den perfekta platsen för att utforska Los Gigantes och andra resmål på västkusten. Börja morgonen med en café con leche från anläggningens café innan du hyr en cykel och ger dig ut på en tur längs kusten. Tillbaka på anläggningen kan du koppla av i takpoolen medan solen går ned och njuta av havsutsikten med en cocktail i handen.

SÅ HÄR DELTAR DU: Skicka ditt svar innan den 31 oktober 2017 tillsammans med namn, plats och RCI ID-nummer. E-post: EV@RCI.com. Du kan också skriva till: The Editor, Endless Vacation Magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, Storbritannien. Fullständiga villkor finns på rcitc2.com. Deltagare måste vara 21 år eller äldre. Genom att delta förbinder sig deltagarna att följa gällande regler och villkor.


Kvaliteten styr i Spanien

AV STEVE ADAMS

Ä

ven om ett förstklassigt resmål alltid kommer att vara attraktivt är det viktigt att semesteranläggningarna, och särskilt de äldre anläggningarna, uppgraderar och renoverar gästområdena för att se till att kvaliteten upprätthålls och uppfyller de standarder deras ägare och RCI-medlemmarna förväntar sig. Den årliga underhållsavgiften används till att betala för renoveringsarbeten på anläggningar, och fördelarna av det är något alla kan se och ta del av. Ett antal av våra anslutna anläggningar i Spanien och på Kanarieöarna har genomfört uppgraderingar som sträcker sig från pooler till genomgående renoveringar av boenden. Här följer ett litet urval av de anläggningar som har genomgått stora förändringar och där man har investerat i kvalitet för att din semester ska bli så bekväm som möjligt.

Apartamentos Tropical Park (2403) Den här anläggningen på Teneriffa har ett suveränt läge bara 137 meter från stranden i Callao Salvaje och genomgår ett omfattande renoveringsprogram för 6 miljoner EUR som kommer att ge hela anläggningen ett nytt utseende. Alla två-, tre- och fyrarumslägenheter uppgraderas, och anläggningen beräknas öppna på nytt som en modern semesteranläggning med en mängd nya faciliteter i november 2017.

Pearly Grey Ocean Club (1786) RCI:s Gold Crown-anläggning på Teneriffa genomgår en omfattande uppgradering där alla hotellets studiolägenheter och två- och trerumslägenheter totalrenoveras enligt hög standard och med den senaste tekniken. Anläggningens lägenheter med havsutsikt renoveras också, och de första av dem är redan klara att ta emot gäster.

6 HÖST/VINTER 2017

Vigilia Park (2802) I Puerto de Santiago, i hjärtat av Los Gigantes på Teneriffa, har Vigilia Park genomgått omfattande renovering av alla boenden och


Våra medlemmar vet att kvaliteten styr på RCI-anslutna anläggningar och det är därför vi har klassificeringarna RCI Gold Crown och RCI Silver Crown.

gästområden. Förutom att uppgradera möbler, inredning och apparater för att ge lägenheterna en modern känsla, bland annat genom att installera regnduschar, har restaurang, bar, minigolf, boulebana, lekplatser och till och med stenläggningarna renoverats.

ingår uppgraderad lägenhetsinredning och skapandet av Sapphire Collection, en förstklassig lägenhetsprodukt utrustad med kvalitetsmöbler och -inredning. På Crown resorts i Calahonda i Málaga planerar man att investera ytterligare i framtida renoveringar för att kunna tillhandahålla gästerna med riktigt prisvärda semestrar.

Crown Resorts på Club Marbella (2404)

ONA Club Bena Vista, Málaga (1464)

Crown Resorts har investerat mer än 1,7 miljoner EUR i en omfattande renovering av sina anläggningar och lägenheter. I det

De nya ägarna ONA har genomfört en komplett renovering av alla 49 lägenheter på anläggningen och höjt dess RCI-status till Silver Crown genom att uppgradera kök och loungeområden.

Andra RCI-anslutna anläggningar på spanska fastlandet, Balearerna och Kanarieöarna som också har investerat i uppgradering av boenden och anläggningar är ONA Aucanada, Mallorca (2821); Apartamentos Fenix Beach (Mar y Golf), Almería (2930); ONA Club Novelty, Tarragona (3902); Habitat Playa Romana, Castellón (2848); Crown Resorts at Club Calahonda, Málaga (1878); La Pinta Beach Club, Teneriffa (2568); Holiday Club Sol Amadores, Gran Canaria (8695); Club Marina, Teneriffa (2378).

ENDLESS VACATION 7


1

SVERIGE:

Sol och snö AV MARY ANNE EVANS

SOMMAR SOM VINTER BJUDER SVERIGE PÅ UPPLEVELSER FÖR ALLA SMAKER.

Lindvallen i Dalarna Lindvallen är en liten ort vid gränsen till Norge. Här hittar du gott om aktiviteter året runt, men det är också en utmärkt plats att koppla av på. Här kan du ta dagslånga promenader längs de väl utmärkta skogsstigarna, besöka charmiga små byar med rödmålade trähus och ta del av förstklassigt flugfiske vid Västerdalälven. Du kan också testa på något annorlunda genom att ge dig ut på en kanotsafari som anordnas under 8 HÖST/VINTER 2017

sommarkvällarna. Under safarin kommer du i närkontakt med djurrikets flitiga ingenjör, bävern. Lindvallen passar precis lika bra för vana skidåkare som för nybörjare och familjer. I Europas största anslutna skidområde hittar du äventyrs- och snöparker med utspridda skulpturer av troll och vilda djur där barnen gärna övar. Du kan testa på längdåkning och ta dig fram i din egen takt och sedan skina av stolthet när du klarar det 11 kilometer långa


6

1. Isflak på Vättern. 2. Slottet och hamnen i Vadstena. 3. Zornmuseet i Mora. 4. Snötäckta vinteräpplen. 5. Kanotpaddling. 6. Gränna vid Vättern. 2

3

skidspåret genom det kuperade landskapet. Med en 90 minuters bilresa tar du dig till den lilla sjöstaden Mora. Det är en ljuvlig plats där du kan följa med på ångbåtskryssning på sjön under sommarmånaderna. Det största dragplåstret är Anders Zorn (1860–1920), en av Sveriges största konstnärer. Han levde i Mora och efterlämnade ett friluftsmuseum med fler än 40 historiska byggnader och cirka 20 000 konstföremål. Sveriges sjöar Sverige är fyllt av storslagna sjöar och en av de allra finaste är Vättern. Det är Sveriges näst största sjö efter den enorma sjön Vänern som inte ligger långt bort. Vila vid strandkanten eller ro ut på sjön och fiska. Vättern bjuder på spektakulära vyer, pittoreska gamla städer och fascinerande och märkliga berättelser. Under bilfärden längs Vätterns östkust på våren färdas du genom ett landskap fyllt av blommande fruktträd

4

5

till Gränna, som är känt för sina päron och polkagrisar. Här är en fika obligatorisk på ett av de många charmiga kaféerna innan du gör ett besök på Grenna Museum där du via dagböcker, föremål och svartvita foton får ta del av berättelsen om polarforskaren SA Andrée och hans försök att nå Nordpolen 1897 ... i luftballong. Museet är öppet året runt, men ett besök vintertid ger en ännu bättre känsla av dumdristigheten i hans tilltag. Vättern var en gång de medeltida kungarnas tillflyktsort och fäste. På Visingsö (bara 20 minuter med färjan från Gränna), hittar du borgruiner med gamla stentorn som bara ber om att bestigas. Här ligger också den historiska byn Vadstena där träbyggnaderna kantar slingrande kullerstensgator och där Vadstena slott med sin imponerande vallgrav är ett stolt minnesmärke över det kungliga förflutna den pittoreska byn bär på. ENDLESS VACATION 9


1

5

2

1. Kabinbanan med den frusna sjön under. 2. Hundslädåkning. 3. En samisk familj. 4. En fin fångst. 5. Restaurang i Åre.

som är 1 420 meter högt ger dig en hisnande utsikt över grannlandet Norge. Om du har ork vandrar du tillbaka ned till Åre genom de svala solfläckiga barrskogarna. Landskapet runt Åre är känt för sitt vilt och för färska, ekologiska ingredienser, och därför är det inte konstigt att du hittar en av världens mest kända restauranger strax utanför Åre. Köksmästaren Magnus Nilsson (som skrivit Nordisk kokbok) skapar en 32-rättersmåltid som du avnjuter i den minimalistiskt inredda matsalen i Fäviken. Måltiden kostar runt 2 800 SEK, eller strax under 300 EUR, per person. Om du tycker att det är för mycket för en måltid kan du prova en av Magnus Nilssons korvar i korvkiosken i staden eller beställa en pizza med lokala ingredienser på Werséns.

3

4

FOTON: ALAMY (4), SHUTTERSTOCK (4), iSTOCK (1), GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO/LOLA AKINMADE ÅKERSTRÖM/FREDRIK BROMAN/STEFAN ÅGREN/TUUKKA ERVASTI/IMAGEBANK.SWEDEN.SE (5), PHILIP HAKIM (2).

Åre i Jämtland Det här är Sveriges största slalomområde, med garanterad snö från december till maj, och här finns också gott om kaféer och restauranger och ett blomstrande nattliv. Utförsåkare kan njuta av underbara vyer över de barrträdstäckta backarnas väg ned mot Storsjöns istäckta vatten som breder ut sig i fjärran. Ta dig fram genom skogarna längs väl markerade banor och se renarna som de samiska renskötarna flyttat till vinterbetet. Du kan lära dig att styra ett hundkoppel på en färd över istäckta sjöar och genom skogar, njuta av den något större kontrollen du får på en snöskoter, eller testa på någon av alla andra former av snöburen transport i området. På sommaren glittrar sjön i solens strålar och fiskare ger sig ut i halvskymningen om kvällen när forellerna ger sig ut på jakt på läckra insekter. En åktur med Kabinbanan uppför det majestätiska berget Åreskutan


En vintersaga AV PHILIP HAKIM, RCI-MEDLEM

RCI-medlemmen Philip Hakim besökte Finland på sin allra första RCI bytessemester som visade sig bli en spänningsfylld semester för hela familjen.

Det var inte utan viss oro som jag, min fru Michele, våra åttaåriga tvillingar Zara och Daisy och vår tioåriga dotter Annabel gav oss av för att besöka Jultomten i december 2014. Vi bodde på Holiday Club Yllas 2 (2425) i Äkäslompolo i finska Lappland. Det var någonting helt annat än vad vi var vana vid från vår hemanläggning Barnsdale Country Club (2932), men vi blev omedelbart imponerade. Boendet överträffade förväntningarna. Det var en helt underbar timmerstuga med en alldeles egen bastu. Vi provade på så många aktiviteter vi bara kunde. Vi åkte hundsläde, spårade renar, åkte snöskoter, gick på snöskovandring och så besökte vi förstås självaste Jultomten i Rovaniemi. Vi tillbringade morgnarna på äventyr i det vintriga sagolandskapet, eftermiddagarna med att koppla av i bastun och kvällarna med att njuta av den mjuka långa skymningen medan renarna passerade utanför. Höjdpunkter: äta vid bord av is i Snow Village, titta på upplysta isskulpturer på kvällen och att vandra över en vidsträckt frusen sjö mot de skimrande blå nyanserna längs den bortre änden av den snötäckta dalen – allt lika fantastiskt och magiskt. Jultomten och hans tomtenissar var kanske inte fullt så magiska för mig, men flickorna älskade dem. Det var en underbar semester. Inte så kall som vi hade trott och mötet med det samiska folket var underbart. Vi kunde alla enas om att vi mycket väl kunde tänka oss att återvända hit någon gång.

1

1. Familjen Hakim kopplar av i stugan. 2. Familjen åker hundsläde. 3. Snow Village. 4. Jultomten med en av sina renar.

2

3

4

ENDLESS VACATION 11


BO VARFÖR INTE PROVA PÅ NÅGON AV DESSA ANLÄGGNINGAR?

SVERIGE

Holiday Club Åre 7791 MEDLEMSOMDÖME: ”Den bästa platsen för slalomåkning i Skandinavien.”

Skistar Vacation Club Timmerbyn C394 MEDLEMSOMDÖME: ”Suveränt läge, på gångavstånd från allt du kan tänkas behöva.”

12 HÖST/VINTER 2017

Fjall-Lien 1936 MEDLEMSOMDÖME: ”Utmärkt och trevlig anläggning som bara ligger 60 km från Åre.”

Fjallvattnet 1943 MEDLEMSOMDÖME: ”Ett utmärkt resmål för dig som tycker om att fiska, paddla kanot och vandra i vildmarken.”


Fjällbyn 1946 Fjallbyn MEDLEMSOMDÖME: ”Suverän plats för att träna nordisk skidsport och köra snöskoter.”

Skistar Vacation Club Experiumtorget C231 MEDLEMSOMDÖME: ”Ett fantastiskt resmål för familjer där det finns gott om saker att göra både för den som åker skidor och den som inte gör det.”

FINSKA LAPPLAND

Holiday Club Kuusamon Tropiikki TropIIkki 2591 MEDLEMSOMDÖME: ”Belägen på en oförstörd och rofylld plats omgiven av skogar och sjöar.”

Holiday Club Salla 3939 MEDLEMSOMDÖME: ”Det finns massor att göra här, bland annat snövandring, skidåkning och hundslädessafari.”

RCI.com Om du vill veta mer eller boka. Kontaktuppgifter finns på sidan 3.

ENDLESS VACATION 13


Så här får du ut så mycket som möjligt av RCI Extra semestrar

Maria Musgrove-Wethey har varit RCI-medlem i 25 år. Här förklarar Maria varför hon bokar RCI Extra semestrar utöver sina bytesveckor för att få ännu mer tid med familjen. AV MARIA MUSGROVE-WETHEY

Sätt värde på dina byten Som företagare och mamma kan livet bli ganska stressigt och det gör semestrarna med min man Robin och min dotter Isabella (12) så viktiga. För 25 år sedan köpte jag fyra veckors semestertid, och nu kan jag inte tänka mig någonting annat. Om du fattar bra inköpsbeslut och deponerar snabbt får du tillgång till en hel värld fylld av äventyr. Jag köpte semestertid enbart för att använda den som RCImedlem, så mina bytesveckor är värda mycket för mig. Jag betalar underhållsavgifter och bytesavgifter och därför ser jag till att jag får bästa möjliga semester med min byteskraft. Extra semestrar kan kosta så lite som 2 105 SEK *. Därför sparar jag mina bytesveckor till en speciell minisemester och gör istället det bästa av en prisvärd extra semester. När jag söker på RCI.com tittar jag på allt som finns tillgängligt istället för att bara filtrera på byten. På så sätt kan jag avgöra vad som lönar sig bäst för mig. En gång bokade jag till och med en allinclusive-vecka på Saint Lucia som en extra semester. Det är alltid bra att hålla alla alternativ öppna!


Tilltro till kvaliteten Jag gör den största delen av mina semesterresor med RCI eftersom jag vill ha semestrar utan stress. Med åren har jag glömt vilka RCI-semestrar som var byten och vilka som var extra semestrar, i och med att kvaliteten är densamma och jag har kommit att förlita mig på det. Jag vill inte behöva oroa mig det minsta över vad som kommer att möta mig när jag kommer någonstans, och med RCI behöver jag inte det. Jag kontrollerar alltid priset på min extra semester på en webbplats för prisjämförelser och det är alltid konkurrenskraftigt. Därför ser jag ingen poäng med att leta runt på internet när jag tryggt och bekvämt kan boka på RCI.com. Bjud vännerna på någonting extra Förut bokade jag extra semestrar och köpte gästkort som jag överförde till släktingar och vänner. 2007 åkte vi på semester till Madeira med några vänner och vi hade från början tänkt dela en lägenhet på Pestana Miramar (5440). Men vi bestämde att det var bättre att ha lite avskildhet med olika lägenheter. Jag tittade efter för att se vilka extra semestrar som var tillgängliga och hittade en studiolägenhet i Pestana Village

1

1. Maria, Robin och Isabella i Antigua. 2. Familjen i Madeira.

2

(3725), som delar anläggningar med Miramar, för bara 100 GBP. Det gick inte att få en natt på ett bra hotell i Madeira för det priset och våra vänner blev riktigt nöjda.

VAD ÄR RCI EXTRA SEMESTRAR FÖR NÅGOT? Här på RCI lyssnar vi på våra medlemmar. Vi vill hjälpa dig att få den bytessemester du drömmer om, om och om igen. Om vi ska kunna göra det måste våra medlemmar deponera. Ju tidigare våra medlemmar gör sina deponeringar desto större valmöjligheter för alla. Vi ser emellertid till att kunna erbjuda ännu större valmöjligheter och flexibilitet så att vi kan möta efterfrågan. Det gör vi genom att införskaffa extra boenden varje år, vilka vi sedan erbjuder i form av riktigt prisvärda RCI Extra semestrar. Vi gör det eftersom din semester är viktig för oss. Kan du resa inom 45 dagar från det att du bokar din semester? Glöm i så fall inte att titta in på RCI.com där du hittar riktigt prisvärda sista minuten-erbjudanden, det vill säga rabatterade extra semestrar som är tillgängliga i sista minuten. * Priset baseras på en studio-/hotellägenhet som ett sista minuten-erbjudanden i Europa. Sista minuten-erbjudanden är rabatterade extrasemestrar som normalt blir tillgängliga mindre än sex veckor från incheckningsdatumet.


Jag älskar

Lanzarote När Lanzarotes bästa stränder ska koras finns det ingen utmanare till Puerto del Carmen. AV JEANETTE PARKIN

16 HÖST/VINTER 2017

Stranden i Puerto del Carmen.


PUERTO DEL CARMEN

D

et kan vara svårt att välja mellan Lanzarotes tre huvudsakliga resmål. I avslappnade Playa Blanca ståtar villor längs bergssidorna och här finns ett antal små stadsstränder, medan den anlagda semesterorten Costa Teguise, som tog emot de första besökarna på 70-talet, lockar med sina fyra naturliga vikar, men när det kommer till sol, bad och avkoppling är Puerto del Carmen helt enkelt bäst. Under högsommaren fylls stränderna av unga familjer, men under sen höst, vinter och tidig vår kan du med fördel ta del av en annan sida av Puerto del Carmen. Här följer några av våra rekommendationer på vad du kan se och göra i Puerto del Carmen. Stränder Stränderna i Puerto del Carmen är breda, gyllengula och ligger bara några steg bort från en färsk fiskrätt och en iskall cocktail som tävlar med solnedgångens färger. De är kort sagt perfekta och den åsikten delas också av EU som har gett dem alla Blå flagg. Playa Grande är de honungsfärgade finkorniga sandsträndernas kronjuvel, där mjuka vågor rullar upp mot land. Stadens enorma strand är cirka en kilometer lång och 100 meter bred och ligger mellan det lugna havet och en vindlande strandpromenad. Bakom den ligger butiker, kaféer och restauranger. Playa de los Pocillos sträcker sig framför hotellen i området Los Pocillos, som många anser vara en del av Puerto del Carmen. Stränderna i Los Pocillos är inte lika skyddade

från den kanariska vinden och lockar till sig drakflygare och windsurfare. De sista guldkornen: nära den gamla staden och hamnen ligger de mindre men skyddade stränderna Fariones och Playa Chica, som också kallas Pila de la Barrilla. Områdets barn hoppar från bryggorna och dykare vadar ut i Puerto del Carmens undervattensvärld. I den andra änden av strandpromenaden (Avenida de Las Playas) ligger lilla El Barranquillo dold bakom en labyrint av gränder – din nyfikenhet kommer att belönas. Festligheter Från höst till vår ligger den genomsnittliga dagstemperaturen mellan 20–23° C och i det milda vädret kan du frossa i mängder av festligheter och evenemang i den avslappnade stämningen i Puerto del Carmen.

BO LANZAROTE Club Las Calas 1448 Diamond Club Maritima 1850 Camel’s Spring Club 2259 Mer information och bokning.

RCI.com

Kontaktuppgifter finns på sidan 3.

ENDLESS VACATION 17


1

2

3

1. Lanzarotes årliga karneval. 2. Puerto del Carmens gamla stadsdel och hamn. 3. Dykning. 4. En av många bodegor i Lanzarote.

4

Nationella och religiösa helgdagar som jul och påsk firas med entusiasm. Ett av årets största evenemang är Ironman-tävlingen i maj som får åskådarna att flockas vid Playa Grande när deltagarna ger sig ut i havet och senare att ta plats vid stadens gator där utmattade löpare slutför den stenhårda triathlon-tävlingen. Det är emellertid den årligen återkommande karnevalen som verkligen får igång festen. Det finns ingen hejd på det. Den färgstarka paraden anländer på sin väg från huvudstaden Arrecife i februari eller mars, men karnevalfebern härjar i Puerto del Carmen i veckor innan den stora festen. Saker att göra i Puerto del Carmen En promenad runt hamnen i den gamla stadsdelen är en utmärkt start på dagen. De branta sluttningarna får blodet att rusa medan frukostmenyerna får det att vattnas i munnen. Båtturer avgår från hamnen hela dagarna. Här kan du åka ut med glasbottenbåt, 18 HÖST/VINTER 2017

åka på delfinsafari, följa med på utflykter med katamaran och besöka den närliggande staden Fuerteventura. Puerto del Carmen är en av de bästa shoppingplatserna i Lanzarote. Längs strandpromenaden hittar du de vanliga turist- och duty-free-butikerna, men det är på Biosfera Plaza, bakom den gamla stadsdelen, du verkligen vill plocka fram kreditkorten. Här hittar du välkända märken som Zara, Foot Locker och Desigual och kommer även att bekanta dig med spanska modemärken som Springfield och Pull&Bear. Gör ett besök någon gång mellan januari och mars i jakt på kap under vinterrean. Efter all shopping och sightseeing hittar du förfriskningar på någon av de många barerna i Puerto del Carmen. Restaurangbesöken är också en ren njutning. De bästa måltiderna hittar du på allt från tapasbarer och grillrestauranger till indiska och asiatiska restauranger.


Dela semesterglädjen med RCI!

Rekommendera en vän att registrera sig hos RCI och få 565 SEK.*

Det är inte svårare än att räkna till 3 …

1 2 3

Din vän registrerar sig på rci.com/rfrl och anger ditt RCI-medlems-id RCI värvar din vän Ni får båda er kredit på 565 SEK*

Besök RCI.com/rfrl Om du ska kunna få en RCI-kredit med värde 565 SEK måste den semestertidsägare du rekommenderar gå med i och godkännas för RCI Weeksbytesprogrammet. Krediten kan endast användas som betalning för utvalda RCI-produkter och tjänster och den kan inte återbetalas eller omvandlas till kontanter. Krediten gäller i sex månader från anmälningsdatumet. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra, utöka eller återkalla detta erbjudande utan förvarning. De fullständiga villkoren finns på rcitc6.com.


Ta medlemskapet till nästa nivå Ta del av de exklusiva förmånerna med RCI Platinum och låt oss belöna dig. Du får upp till 215 SEK tillbaka på utvalda bokningar och kan samla kredit på ditt konto som du kan använda på andra RCI-produkter och -tjänster. Det ger dig ännu fler skäl att börja planera nästa minisemester.

Besök RCI.com OM DU VILL LÄSA MER Villkor: RCI förbehåller sig rätten att ändra de förmåner som erbjuds. Vissa förmåner gäller i mån av tillgång. Gå in på aboutrci.co.uk/platinum/terms. RCI Platinum är inte tillgängligt för RCI Lite-medlemmar.

EV0917/SW

Det är inte allt! Med RCI Platinum får du ännu mer …