__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

EFTERÅR/VINTER FORÅR/SOMMER2017 2015

LEG LEG||SPIS SPIS||SHOP SHOP||SLAP SLAPAF AF||UDFORSK UDFORSK

Sverige PÅ ALLE ÅRSTIDER

EKSTRA MINDEVÆRDIGE FERIER LANZAROTE STRANDSJOV


Udforsk Europa med RCI-EkstraFerier

fra kun DKK 2.184/NOK 2.565 pr. uge Tag et kig på tre af vores fremragende europæiske feriesteder, der bare venter på at blive opdaget. Der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at bestille i dag! Husk, at du ikke behøver at bruge dine uger eller point til at bestille disse ferier. Tilgængelig okt.-dec. 2017, og udvalgte feriesteder er også tilgængelige i 2018.

COSTA BLANCA SPANIEN

TENERIFE

MALAGA SPANIEN

ONA Ogisaka Garden

Royal Park Albatros Club (3941)

Macdonald Doña Lola Resort (1689)

fra

fra

pr. uge

pr. uge

(2928) fra

DKK 2.184/NOK 2.565 pr. uge

DKK 3.599/NOK 4.499 DKK 5.099/NOK 6.499

Besøg RCI.com, eller kontakt os via RCI.com/kontaktdk *Der kræves ikke deponering/bytte af uger eller point. EkstraFerier omfatter kun indkvartering og inkluderer ikke rejse eller andre udgifter. Ikke alle feriesteder er tilgængelige i alle måneder i 2017 og 2018 - se den opdaterede tilgængelighed på RCI.com. Alle priser er afrundet til nærmeste beløb og med forbehold for ændringer. Oplysningerne er korrekte pr. 27.06.17, men de kan ændres, og den ledige kapacitet kan være begrænset i højsæsoner og skoleferier. Alle bestillinger afhænger af ledig kapacitet og er underlagt medlemsvilkårene samt bestillingsbetingelser. Vi forbeholder os ret til uden varsel at ændre tilbuddet, trække det tilbage eller forlænge det. Besøg rcitc2.com for at se alle vilkår og betingelser.


Giver dig ekstra meget

Velkommen! Du har måske bemærket, at du bliver budt velkommen af et nyt ansigt, så lad mig præsentere mig selv. Mit navn er Andy Liggins og jeg har arbejdet for RCI i 15 år. Jeg ser frem til at samarbejde med mine RCI-kolleger for fortsat at give jer så meget fleksibilitet og værdi og så mange valgmuligheder som muligt. Hvert år har mange af os har en liste over ting, vi gerne vil gøre og se. For os, der elsker at rejse, står ferierne højt på denne liste som de mest givende punkter. Hvis du endnu ikke har opfyldt dette års eventyrkvote, kan du finde inspiration i dette nummer af magasinet Endless Vacation. På side 6 kan du se en række af vores tilknyttede feriesteder i Spanien og på De Kanariske Øer, som har gennemgået en omfattende renovering. Hos RCI fokuserer vi altid på kvalitet, og vi er stolte af at kunne dele nyheden om disse vidunderlige feriestedsforbedringer med jer.

Hvert år sikrer vi ekstra indkvarteringsmuligheder på elegante feriesteder og i skønne områder for at give dig endnu flere muligheder, når du skal planlægge dine RCI-EkstraFerier! Brug mere tid på at udforske de destinationer, du kender og elsker, men glem ikke at tjekke dem, du endnu ikke har opdaget. Hvis du bruger dit RCI-medlemskab med omtanke, kan du enten selv tage på flere EkstraFerier til en fantastisk pris hvert år, eller du kan bestille ekstra indkvartering som en EkstraFerie for at tage familie og venner med på rejsen. Den bedste nyhed er, at du ikke behøver at bruge nogen af dine uger eller point for at nyde et forlænget ophold for dig selv eller indkvartering, der giver privatliv for et udvidet rejseselskab, da EkstraFerier fås til attraktive priser, som kun tilbydes RCI-medlemmer. Leder du efter inspiration? Se side 14 for at se, hvordan RCImedlem Maria Musgrove-Wethey bruger sine RCI-EkstraFerier ...

God ferie!

Andy Liggins, driftsansvarlig underdirektør, RCI Europa, Mellemøsten og Afrika

Besøg RCI.com, eller kontakt os via RCI.com/kontaktdk ENDLESS VACATION 3


En hjælpende hånd RCI.com er din one-stop-shop, hvor du kan få den rådgivning, du har brug for til at undersøge og bestille den BytteFerie, du fortjener. Hjælpebiblioteket er til rådighed 24 timer i døgnet på RCI.com for at give dig al den vejledning, du behøver for at administrere dit medlemskab og din planlægning af BytteFerier. Du finder også et bibliotek med farverige videoer, der er designet til at hjælpe dem, der er nye hos RCI og ikke er helt fortrolige med at bruge RCI-medlemskabet, med at forstå, hvordan man bruger timeshare med bytte af uger og point for at få mest mulig værdi ud af sine køb. På mindre end fire minutter viser de animerede videoer med medlemskommentarer ”Velkommen til RCI”, ”RCI Points – kort fortalt” og ”RCI Weeks – kort fortalt”, hvordan du deponerer og bytter hos RCI. Besøg RCI.com/hjaelp Besøg RCI.com nu – den ultimative kilde til alle dine ferieplanlægningsbehov.

Vindere! Tillykke til vores vindere fra sidste udgave, som gav det rigtige svar, 18: Clemente Santos Martin fra Spanien vinder en uge på Balkan Jewel – god rejse! Paolo Demarchi fra Italien vinder en fabelagtig Kindle Fire HD8, og Arto og Tuula Ylinen fra Finland vinder to RCI-rejsekufferter til kompakt pakning.

4 EFTERÅR/VINTER 2017

Landal Waterparc Veluwemeer på søen i Biddinghuizen.

Spørg eksperterne For at levere de uforglemmelige ferier, du fortjener, sender vi vores guider ud for at udforske rejsemål, præcis som du ville gøre. Vores guider rejser for at lære mere om de aktiviteter, du kan nyde under dit ophold på disse steder, så de kan dele deres viden med dig under din ferieplanlægning. Vi sendte fire RCI-guider til Holland for at opleve Landal GreenParks-feriestederne og det omkringliggende landskab. RCI-guiden Dee O'Riordan sagde: ”Vi var vilde med udendørslivet. I Landgoed ‘t Loo spadserede vi rundt på den vidunderlige, menneskeskabte strand. I den smukke by Giethoorn sejlede vi på kanalerne, og i det smukke Landal Twenhaarsveld opdagede vi, at dette idylliske feriested kan prale af en strand for hunde! ”Woodland-feriestederne er magiske, og de omkringliggende områder tilbyder alt, hvad du kan ønske dig, lige fra kultur til gourmetture. Jeg vil bestemt anbefale en ferie i Landal GreenParks til familier, som ønsker hvile, afslapning og et lille strejf af eventyr.”

Har du ændret dine kontaktoplysninger for nylig? Opdater din konto på RCI.com, eller ring til os for at være sikker på, at du modtager alle dine RCI-nyheder.


Vind en uge på Tenerife! For at vinde én af tre fantastiske præmier skal du blot svare på følgende spørgsmål: Vigilia Park er det ideelle sted til at udforske hvilket område? A Los Pollos B Las Vegas C Los Gigantes FØRSTEPRÆMIE: En uges ophold på Vigilia Park med morgenmad, plus DKK 8.510/NOK 10.919 i lommepenge ANDENPRÆMIE: Kindle Fire HD8 til en værdi af DKK 766/NOK 982 TREDJEPRÆMIE: To RCI-rejsekufferter til en værdi af DKK 511/NOK 655 Lejlighederne er rolige og rummelige og det perfekte fristed til at starte eller afslutte din dag. Og med spilområde, bar, restaurant, spa og underholdning byder Vigilia Park på noget for enhver smag. Vinderen kommer til at bo i en 1-værelses lejlighed med sovepladser til op til fire personer.

Vigilia Park (2802) ligger i Puerto de Santiago på Tenerife - det ideelle sted at udforske Los Gigantes og andre feriesteder på vestkysten. Start dagen med en latte på feriestedets café, før du lejer en cykel, så du kan trille langs kysten. På feriestedet kan du slappe af i tagpoolen, mens solen går ned, og læne dig tilbage og beundre havudsigten med en cocktail i hånden.

SÅDAN DELTAGER DU: Send os dit svar inden 31. oktober 2017 sammen med dit navn, din adresse og dit RCI ID-nummer. E-mail: EV@RCI.com. Eller skriv til: The Editor, Endless Vacation Magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, England. Se alle vilkår og betingelser på rcitc2.com. Deltagere skal være fyldt 21 år. Ved at deltage accepterer deltagerne, at de er bundet af de dertil hørende vilkår og betingelser.


Kvaliteten er i højsædet i Spanien

AF STEVE ADAMS

S

elvom en fantastisk beliggenhed altid vil være attraktiv, er det vigtigt for feriesteder, især ældre steder, at opgradere og renovere gæsteområderne for at sikre, at kvaliteten bliver ved med at leve op til de standarder, deres ejere - og RCI-medlemmerne - forventer. De årlige vedligeholdelsesgebyrer bruges til at betale for renoveringsarbejde på feriestedet, og fordelene kan alle se og nyde. En række af vores tilknyttede feriesteder i Spanien og på De Kanariske Øer har udført opgraderinger, der spænder lige fra swimmingpools til en fuldstændig renovering af boligerne. Her er blot nogle få af de feriesteder, som har forvandlet deres ejendomme ved at investere i kvalitet for at gøre din ferie så behagelig som muligt.

Apartamentos Tropical Park (2403) Med en fremragende beliggenhed blot 137 meter fra stranden i Callao Salvaje gennemgår dette feriested på Tenerife et omfattende renoveringsprogram til €6 millioner, som vil give hele stedet et nyt udseende. Alle 1-, 2- og 3-værelses lejligheder bliver opgraderet, og ejendommen forventes at genåbne som et moderne feriekompleks med et væld af faciliteter i november 2017.

Pearly Grey Ocean Club (1786) RCI Gold Crown-feriestedet på Tenerife gennemgår i øjeblikket en større opgradering, hvor alle studiolejligheder og 1- og 2-værelses lejligheder på hotellet bliver fuldstændigt renoveret efter de højeste standarder og med den nyeste teknologi. Feriestedets lejligheder ved vandet er også ved at blive renoveret, og den første af dem er allerede tilgængelig.

6 EFTERÅR/VINTER 2017

Vigilia Park (2802) I Puerto de Santiago i hjertet af Los Gigantes på Tenerife har Vigilia Park gennemgået en større renovering, der omfatter alle værelser


Vores medlemmer ved, at kvaliteten er i højsædet på RCI-tilknyttede feriesteder, og derfor har vi vores RCI Gold Crown- og RCI Silver Crown-kategorier.

og alle gæsteområder. Ud over en opgradering af inventar, armaturer og apparater for at give lejlighederne et moderne præg, herunder installering af walk-in-”regnbrusere”, er restauranten og baren, mini-golf, petanque, børnenes legeområder og endda fortovene alle blevet fornyet.

af deres Sapphire Collection, et eksklusivt lejlighedsprodukt udstyret med kvalitetsmøbler og -inventar. Crown Resorts er beliggende i Calahonda, Málaga, og har planer om yderligere investeringer i renoveringer i fremtiden – for at imødegå udfordringen med at give gæsterne en fantastisk ferieoplevelse til en attraktiv pris.

Crown Resorts at Club Marbella (2404)

ONA Club Bena Vista, Málaga (1464)

Crown Resorts har investeret mere end €1,7 millioner i en omfattende renovering af deres feriesteder og lejligheder, herunder opgradering af lejlighedernes interiør og etableringen

Nye ejere, ONA, har gennemført en fuldstændig renovering af samtlige 49 lejligheder på dette feriested og løftet det til RCI Silver Crownstatus med opgradering af køkkener og opholdsområder.

Andre RCI-tilknyttede feriesteder i resten af Spanien, på Balearerne og De Kanariske Øer, der også har investeret i en opgradering af deres indkvartering og faciliteter, omfatter: ONA Aucanada, Mallorca (2821); Apartamentos Fenix Beach (Mar y Golf), Almería (2930); ONA Club Novelty, Tarragona (3902); Habitat Playa Romana, Castellón (2848); Crown Resorts at Club Calahonda, Málaga (1878); La Pinta Beach Club, Tenerife (2568); Holiday Club Sol Amadores, Gran Canaria (8695); Club Marina, Tenerife (2378).

ENDLESS VACATION 7


1

SVERIGE:

Sol eller sne AF MARY ANNE EVANS

UANSET OM DET ER SOMMER ELLER VINTER, BYDER SVERIGE PÅ ET OVERDÅDIGT UDVALG AF OPLEVELSER PÅ ALLE ÅRSTIDER FOR ALLE TYPER!

Lindvallen i Dalarna-provinsen Lindvallen, en lille by ved den vestlige del af grænsen mellem Sverige og Norge, tilbyder sjove oplevelser året rundt og er et godt sted at slappe af. Du kan vandre hele dagen langs de tydeligt afmærkede skovstier, besøge smukke små landsbyer med rødmalede træhuse eller nyde førsteklasses fluefiskeri på elven Västerdalälven. Eller hvorfor ikke vælge noget lidt anderledes og prøve en organiseret sommeraftensafari i en kano? 8 EFTERÅR/VINTER 2017

Du kommer helt tæt på dyreverdenens travle ingeniører, bæverne. Lindvallen er både ideelt for erfarne skiløbere og for begyndere og familier. Europas største forbundne skiområde byder på eventyr og sneparker fyldt med skulpturer af trolde og vilde dyr, hvor børnene elsker at øve sig. Du kan prøve kunsten at løbe langrend, hvor du løber i dit eget tempo og kan lyse af stolthed, når du har gennemført det 11 km lange spor


2

3

gennem det blidt bølgende landskab. Den lille by Mora ved søens bred ligger 90 minutters kørsel derfra. Det er et dejligt sted med dampskibssejlads på søen om sommeren. Det største trækplaster er Anders Zorn (1860-1920), en af Sveriges største kunstnere, som boede i Mora, og som overlod byen et frilandsmuseum med mere end 40 historiske bygninger og omkring 20.000 kunstgenstande. Søerne i Sverige Sverige er et land fyldt med herlige søer, og de bliver ikke meget finere end Vättern-søen, som er den næststørste i Sverige efter sin imponerende nabo, Vänern-søen. Slap af ved bredden, eller sejl ud på søen i en robåd for at fiske. Vättern-søen har spektakulære landskaber, charmerende gamle byer og nogle fascinerende og virkeligt sære historier. Køreturen langs østbredden om foråret fører dig gennem et væld af blomstrende frugttræer

1. Isflager på Vättern-søen. 2. Slottet og havnen i Vadstena. 3. Anders Zornmuseet i Mora. 4. Snedækkede vinteræbler. 5. Kanosejlads. 6. Gränna ved Vättern-søen.

4

6

5

til Gränna, som er berømt for sine pærer og sit stribede slik. Den klassiske svenske fornøjelse med en ”fika” (kaffe, kage og en sludder) er et must her på en af de mange dejlige caféer før turen til Grenna Museum, som via dagbøger, genstande og sort-hvide fotos fortæller den usædvanlige historie om polarforskeren SA Andrée, der forsøgte at nå Nordpolen i 1897 ... i en ballon. Det er åbent hele året, men et besøg om vinteren giver en fornemmelse af, hvor heltemodig, men idiotisk, hans mission var. Vättern-søen var legeplads og højborg for middelalderlige svenske konger. På øen Visingsö (blot 20 minutters færgetur fra Gränna) er der er slotsruiner med gamle stentårne, der nærmest tigger om at blive besteget, og det voldgravsomkransede slot i Vadstena står som en stolt påmindelse om den kongelige fortid i denne dejlige landsby med blomsterdækkede træhytter og snoede, brostensbelagte gader. ENDLESS VACATION 9


1

5

2

1. Kabinbanansvævebane med frossen sø nedenunder. 2. Kørsel med hundeslæde. 3. En samerfamilie. 4. En god fangst. 5. Restaurant i Åre.

op ad det dominerende 1.420 meter høje bjerg Åreskutan giver dig en fantastisk udsigt over det nærliggende Norge. Hvis du er energisk, kan du gå tilbage til Åre gennem de kølige, solbedryssede skove med rødgran og fyrretræer. Landskabet omkring Åre er berømt for sine naturlige råvarer og friske, økologiske ingredienser, og derfor ligger en af verdens mest berømte restauranter på en afsides landejendom lige udenfor Åre. Mesterkokken Magnus Nilsson (forfatter til The Nordic Cookbook) kréerer en 32-retters menu i den minimalistisk indrettede restaurant i Fäviken, som vil afkræve dig omkring 2.800 SEK, eller lige under €300 pr. person. Hvis du beslutter dig for, at det er lidt for meget for din pengepung, kan du prøve en Magnus Nilssonhotdog i hans kiosk i byen eller en pizza med lokale råvarer hos Wersens.

3

4

FOTOS: ALAMY (4), SHUTTERSTOCK (4), iSTOCK (1), GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO/LOLA AKINMADE ÅKERSTRÖM/FREDRIK BROMAN/STEFAN ÅGREN/TUUKKA ERVASTI/IMAGEBANK.SWEDEN.SE (5), PHILIP HAKIM (2).

Åre i Jämtland-provinsen Sveriges største alpine skiområde med garanteret sne fra december til maj tilbyder også masser af caféer og restauranter og et livligt natteliv. Alpine skiløbere kan nyde den storslåede udsigt over de fyrreskovsklædte bjerge, som strækker sig ned til det frosne vand i søen Storsjön i det fjerne. Hvis du vandrer gennem skoven langs de tydeligt afmærkede stier, vil du se rensdyr, som bringes hertil af indfødte samernomader om vinteren. Du kan lære at styre et spand af slædehunde, mens de løber hen over de tilfrosne søer og igennem skovene. Du kan også styre tingene lidt mere selv på en snescooter eller undersøge de andre forskellige muligheder for transport gennem sneen. Om sommeren glimter søen i solen, og fiskere udnytter aftenskumringen, hvor ørreder springer op i deres søgen efter saftige insekter. Kabinbanan-svævebanen


Et vintereventyr AF PHILIP HAKIM, RCI-MEDLEM

RCI-medlemmet Philip Hakim besøgte Finland på sin allerførste RCI-BytteFerie, og det skulle vise sig at blive en spændende ferie for hele familien.

Det var med et vist forbehold, da min kone, Michele, vores 8-årige tvillinger, Zara og Daisy, og Annabel på 10 år tog af sted for at besøge julemanden i december 2014. Vi boede på Holiday Club Yllas 2 (2425) i Äkäslompolo i det finske Lapland. Det var en helt anden verden end Barnsdale Country Club (2932), vores hjemlige feriested, men vi var imponerede fra begyndelsen. Vores indkvartering overgik forventningerne, en fantastisk træhytte med vores helt egen sauna. Vi prøvede så mange aktiviteter som muligt – slædehundekørsel, rensdyrtrekking, snescooter, og vandring i snesko, og vi besøgte selvfølgelig selve julemanden i Rovaniemi. Vi tilbragte formiddagene med eventyr i vinterlandskabet, om eftermiddagen dasede vi i saunaen, og om aftenen nød vi den fredfyldte, lange skumring, mens rensdyrene vandrede forbi. Højdepunkterne var: borde lavet af is i Snow Village, at se på oplyste isskulpturer om natten og vandring hen over en stor frossen sø mod en stråleglans af blå nuancer i den fjerne ende af den snedækkede dal alle fantastiske og magiske. Julemanden og hans nisser var mindre magiske for mig, men pigerne var vilde med dem. Det var en fantastisk ferie, ikke så kold som vi havde forventet, og samerne var en fornøjelse at møde. Vi aftalte, at vi helt sikkert ville komme tilbage en dag.

1

1. Hakim-familien 1. Hakim-familien slapper slapper af i deres af i deres hytte.hytte. 2. Familien 2. Familien kører kører med hundeslæde. med hundeslæde. 3. Snow 3. Snow Village. Village. 4. Julemanden 4. Julemanden og et og af hans et af rensdyr. hans rensdyr.

2

3

4

ENDLESS VACATION 11


INDKVARTERING HVORFOR IKKE PRØVE ET AF DISSE FERIESTEDER?

SVERIGE

Holiday Club Åre 7791 MEDLEMSANMELDELSE: ”Det bedste sted til alpint skiløb i Skandinavien.”

Skistar Vacation Club Timmerbyn C394 MEDLEMSANMELDELSE: ”Fantastisk beliggenhed i gåafstand til alt, hvad du behøver.”

12 EFTERÅR/VINTER 2017

Fjall-Lien 1936 MEDLEMSANMELDELSE: ”Fremragende og charmerende feriested, som kun ligger 60 km fra byen Åre.”

Fjallvattnet 1943 MEDLEMSANMELDELSE: ”Et fantastisk feriested for dem, der holder af at fiske, sejle i kano og vandre i ødemarken.”


Fjallbyn 1946 MEDLEMSANMELDELSE: ”Fantastisk sted at dyrke langrend og snescooterkørsel.”

Skistar Vacation Club Experiumtorget C231 MEDLEMSANMELDELSE: ”Et fantastisk familieferiested med masser at aktiviteter for skiløbere og ikke-skiløbere.”

FINSK LAPLAND

Holiday Club Kuusamon TropIIkki Tropiikki 2591 2591 MEDLEMSANMELDELSE: ”En uspoleret og fredfyldt beliggenhed, omgivet af skove og søer.”

Holiday Club Salla 3939 MEDLEMSANMELDELSE: ”Der er masser at tage sig til her, herunder snetrekking, skiløb og slædehundesafari.”

 RCI.com For yderligere oplysninger og for at bestille. Eller se side 3 for kontaktoplysninger

ENDLESS VACATION 13


Sådan får du mest ud af RCI-EkstraFerier Maria Musgrove-Wethey har været RCI-medlem i 25 år. Maria forklarer her, hvorfor hun bestiller RCI-EkstraFerier ud over hendes bytteuger for at få endnu flere sjove oplevelser for hele familien. AF MARIA MUSGROVE-WETHEY

Værdsæt dine BytteFerier Som virksomhedsejer og mor kan livet være hektisk, så ferierne med min mand, Robin, og min datter, Isabella (12), er meget vigtige. For 25 år siden købte jeg fire ugers timeshare, og i dag kan jeg ikke lovprise det nok. Hvis du træffer kloge købsbeslutninger og deponerer hurtigt, åbner du op for en hel verden af eventyr. Jeg købte udelukkende timeshare for at handle som RCI-medlem, så mine BytteFerie-uger er værdifulde for mig. Jeg betaler for vedligeholdelse og BytteFerie-gebyrer, så jeg sørger for at få den bedst mulige ferie ud af min BytteFerie-kapacitet. EkstraFerier kan koste helt ned til DKK 1.770/NOK 2.015*, så for mig giver det mening at gemme mine BytteFerie-uger til en særlig rejse og i stedet få mest muligt ud af en EkstraFerie til en attraktiv pris. Når jeg søger på RCI.com, ser jeg på alt, der er til rådighed, i stedet for at filtrere, så jeg kun ser BytteFerier. På den måde kan jeg afgøre, hvad der giver mest værdi for mig. Engang bestilte jeg endda en uge med all inclusive til Saint Lucia som en ExtraFerie det er altid en god idé at holde alle muligheder åbne!


Tillid til kvalitet De fleste af mine ferier finder jeg via RCI, fordi jeg ønsker en stressfri ferie. I årenes løb har jeg har glemt, hvilke RCI-ferier der var BytteFerier, og hvilke der var EkstraFerier, fordi kvaliteten er den samme, og det har jeg lært at stole på. Jeg gider ikke have den ringeste bekymring for, hvad jeg får, når jeg ankommer et sted, og det slipper jeg for med RCI. Jeg er fornuftig nok til at tjekke prisen på min EkstraFerie på et sammenligningswebsted, og den er altid konkurrencedygtig – så jeg kan ikke se pointen i at søge på internettet, når jeg trygt og behageligt kan bestille på RCI.com. Giv dine venner noget ekstra Tidligere har jeg bestilt EkstraFerier og købt et gæstecertifikat for at overføre det til en ven eller slægtning. I 2007 tog vi på ferie til Madeira med venner og havde oprindeligt planlagt at dele en lejlighed på Pestana Miramar (5440). Men vi besluttede, at det ville være bedre at have mere privatliv med separate lejligheder. Jeg tjekkede for at se, hvilke EkstraFerier der var tilgængelige, og fandt en studiolejlighed på Pestana Village

1

1. Maria, Robin og Isabella i Antigua. 2. Familien på Madeira.

2

(3725), som deler faciliteter med Miramar, for kun £100. Du kan ikke få én overnatning på et godt hotel på Madeira til denne pris, og vores venner var begejstrede.

HVAD ER RCI-EKSTRAFERIER? Hos RCI lytter vi til vores medlemmer. Vi vil gerne hjælpe dig med at få den BytteFerie, du drømmer om, hver gang. For at gøre dette er vi afhængige af, at vores medlemmer deponerer. Jo tidligere vores medlemmer deponerer, jo flere valgmuligheder bliver der for alle! Men for at give dig endnu mere valgfrihed og fleksibilitet, sikrer vi os også ekstra indkvartering hvert år for at dække efterspørgslen, som vi tilbyder som RCI-EkstraFerier til en fantastisk pris - alt sammen fordi din ferie betyder alverden for os. Kan man rejse inden for 45 dage fra bestillingen af en ferie? Hvis det er tilfældet, så glem ikke at tjekke RCI.com for prisvenlige Sidste minut-tilbud, som er EkstraFerier med rabat, der bliver tilgængelige i sidste øjeblik. *Prisen er baseret på en studio-/hotellejlighed som et Sidste minut-tilbud indenfor Europa. ”Sidste minut”-tilbud er EkstraFerier med rabat, som typisk er tilgængelige mindre end seks uger før indtjekning.


Elsker

Lanzarote Puerto del Carmen har etableret som en af Lanzarotes bedste feriestedsstrande og er den retmĂŚssige dronning af turistmarkedet. AF JEANETTE PARKIN

16 EFTERĂ…R/VINTER 2017

Puerto del Carmen-stranden.


PUERTO DEL CARMEN

D

et kan være svært at vælge mellem de tre bedste feriesteder på Lanzarote. Det afslappede Playa Blanca byder på villaer ved bjergsiderne og en klynge af små bystrande, mens det specialbyggede Costa Teguise lokker med sine fire naturlige bugter og hævdvundne charme, hvor de første gæster blev indkvarteret i 1970'erne, men når det handler om solbadning, ferielæsning og svømmeture i havet, er Puerto del Carmen uovertruffen. Unge familier flokkes her i sommerhøjsæsonen, men sent efterår, vinter og tidligt forår er ideelle tidspunkter til at se en anden side af Puerto del Carmen. Her er nogle af de vigtigste ting, du kan se og gøre i Puerto del Carmen. Strande Puerto del Carmens strande er brede, gyldne og kun få skridt væk fra en tallerkenfuld friske fisk og skaldyr eller en isfyldt cocktail, der kan konkurrere med solnedgangens farver. De er kort sagt perfekte, og det mener EU også - da de alle har et blåt flag. Playa Grande er dronningen blandt disse smukke strækninger med finkornet sand, hvor rolige bølger ruller blødt ind mod kysten. Denne kæmpestore bystrand er omkring en kilometer lang og gennemsnitligt 100 meter dyb, og den omkranses af det rolige hav på én side og en bugtet promenade på den anden. Bag ved promenaden er der butikker, caféer og restauranter. Playa de los Pocillos løber foran hotellerne i området kendt som Los Pocillos, som mange betragter som en del af Puerto del Carmen. Med mindre beskyttelse mod den berømte

brise på De Kanariske Øer er stranden i Los Pocillos vært for drageflyvere, mens farvandet ud for stranden lokker windsurfere til. Det bedste af resten: Tæt på den gamle bydel og havnen finder man den tilstødende Fariones-strand og Playa Chica, også kaldet Pila de la Barilla, som er små, men afskærmede strande. Lokale børn hopper ud fra molerne, og sportsdykkere vader ud i den undersøiske verden i Puerto del Carmen. I den anden ende af promenaden (Avenida de las Playas) ligger den lillebitte El Barranquillo skjult bag en labyrint af gyder - din nysgerrighed vil blive belønnet. Festligheder Med gennemsnitlige dagstemperaturer fra efterår til forår på mellem 20-23 °C stortrives en storslået parade af festivaler

INDKVARTERING LANZAROTE Club Las Calas 1448 Diamond Club Maritima 1850 Camel’s Spring Club 2259 Find flere feriestedsoplysninger, og bestil på:

RCI.com

Eller se side 3 for kontaktoplysninger

ENDLESS VACATION 17


1

2

3

1. Lanzarotes årlige karneval. 2. Puerto del Carmens gamle bydel og havn. 3. Sportsdykning. 4. En af de mange bodegaer på Lanzarote.

4

og begivenheder i det mildere klima og den afslappede atmosfære i Puerto del Carmen. Nationaldage og religiøse helligdage som f.eks. jul og påske fejres med begejstring. Af større begivenheder kan nævnes maj måneds Ironman, som bringer tilskuere til Playa Grande, hvor havet byder ivrige svømmere velkommen, og til sidst ud i gaderne, hvor trætte løbere gennemfører den udmarvende triatlon. Men det er det årlige karneval, der sætter gang i dansende fødder og vuggende hofter. Det er umuligt at lade være. Den farverige parade ankommer på sin vej fra hovedstaden Arrecife i februar eller marts, selvom karnevalsfeberen breder sig i Puerto del Carmen flere uger før den store begivenhed. Aktiviteter i Puerto del Carmen En slentretur ved den gamle bydels havn er den perfekte måde at starte dagen på. De stejle skråninger får blodet til at rulle, mens morgenmadsmenuerne sandsynligvis 18 EFTERÅR/VINTER 2017

vil få maven til at rumle. Der afgår bådture fra havnen hele dagen. Både med glasbund, delfinture, katamaranudflugter og ture til det nærliggende Fuerteventura er alle tilgængelige. Puerto del Carmen er et af de bedste steder at shoppe på Lanzarote. De sædvanlige turist- og toldfri tilbud findes langs strandpromenaden, selvom Biosfera Plaza, bag den gamle bydel, nok frister kreditkortet endnu mere. Zara, Foot Locker og Desigual er velkendte, mens de handlende hurtigt stifter bekendtskab med spanske modemærker såsom Springfield og Pull&Bear. Kom på besøg fra januar til marts for at gå på jagt efter gode tilbud i vinterudsalget. Efter al den shopping og sightseeing tilbyder de utallige barer i Puerto del Carmen forfriskninger. Spisning er også en fornøjelse her. De bedste spisesteder spænder fra tapasbarer og bøfhuse til indiske restauranter og prangende, asiatisk inspirerede restauranter.


Del alt det sjove ved RCI-ferier! Anbefal en ven at tilmelde sig RCI, og tjen DKK 475/NOK 535.*

Det er så let som at tælle til 3…

1 2 3

Din ven skal tilmelde sig på rci.com/rfrl og oplyse dit RCI-medlems-ID RCI tilmelder din ven I får begge jeres kredit på DKK 475/NOK 535*

Besøg RCI.com/rfrl For at være berettiget til at modtage en RCI-kredit af værdien DKK 475/NOK 535 skal den timeshareejer, du henviser, tilmelde sig og optages i RCI Weeks-bytteprogrammet. Kreditten kan kun bruges som betaling for udvalgte RCI-produkter og -serviceydelser og kan ikke refunderes eller konverteres til kontanter. Kreditten gælder for en periode på seks måneder efter tilmeldingen. Vi forbeholder os altid ret til at ændre, forlænge og/ eller trække dette tilbud tilbage uden forudgående varsel. Læs alle vilkår på rcitc6.com.


Løft dit medlemskab til et højere niveau Oplev de eksklusive fordele ved RCI Platinum, og lad os belønne dig. Få glæde af en rabat på op til DKK 180/NOK 185 på udvalgte bestillinger, og optjen kredit på din konto, som du kan bruge på andre RCI-produkter eller -serviceydelser, hvilket giver dig endnu mere grund til at starte planlægningen af din næste rejse!

Du skal bare gå ind på RCI.com Vilkår og betingelser: RCI forbeholder sig ret til at ændre de tilgængelige fordele. Nogle fordele kan afhænge af den ledige kapacitet. Kig forbi aboutrci.co.uk/platinum/terms. RCI Platinum er ikke til rådighed for RCI Lite-medlemmer.

EV0917/DN

Der er mere endnu! Med RCI Platinum får du endnu mere…

Profile for RCI Europe & Middle East

Danish Endless Vacation Autumn/Winter 2017  

Danish Endless Vacation Autumn/Winter 2017  

Profile for rcieurope

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded