Page 1

VÅR/SOMMAR 2017

LEKA | ÄTA | SHOPPA | SLAPPNA AV | UPPLEVA

Spaniens KULTURELLA KUSTER

DIN ÖNSKELISTA FÖR SEMESTRAR UTOMHUSLIV: LANDAL


Öluffning

med RCI Extra semestrar Bo i kvalitetslägenheter med utmärkt läge till låga priser medan du utforskar Europa

Från bara

2

3 199 SEK per vecka*

Här är våra bästa rekommendationer i Europa som bara väntar på att upptäckas. Kom ihåg att du inte behöver använda dina veckor eller poäng när du bokar de här semestrarna.

HÄRLIGA STRÄNDER

UNDERBARA PROMENADSTRÅK

HETA SEMESTERSTÄLLEN

Anezina Village (4806) i Grekland

Karma St. Martin (DB57) i England

Club Tenerife (2389) på Teneriffa

MAJ-JUNI

APRIL–OKTOBER

MARS-OKTOBER

från

från

från

3 199 SEK per vecka

4 999 SEK per vecka 3 599 SEK per vecka

Besök RCI.com eller kontakta oss via RCI.com/kontaktse *Varken veckodeponering, byte eller poäng krävs. Extra semestrar gäller endast boende och inkluderar inte resor eller andra kostnader. Alla anläggningar är inte tillgängliga under hela perioden mars-oktober 2017. Alla priser avrundas till närmaste valutaenhet och kan ändras. Till priserna för anläggningar i Nordamerika tillkommer lokala skatter. Alla uppgifter är korrekta i december 2016, men kan ändras och gäller i mån av tillgång. Tillgången kan vara begränsad under högsäsong och skollov. Alla bokningar görs i mån av tillgång och medlemsvillkor. Bokningsvillkor gäller. Vi förbehåller oss rätten att ändra, återkalla eller utöka detta erbjudande utan förvarning. Priserna är korrekta fr.o.m 5 december 2016. Fullständiga villkor och bestämmelser samt priser finns på www.rcitc2.com.

1 VÅR/SOMMAR 2015


Bytessemester – en översikt

Välkommen Nu när våren står runt hörnet ser vi nog alla fram emot att känna solen i nacken igen medan vi planerar årets äventyr. Är det dags för den stora drömresan under 2017, eller kommer du sticka iväg på något oplanerat? Oavsett vart du tar vägen så hoppas jag att du samlat på dig mängder av härliga semesterminnen mot slutet av året. I det här numret av Endless Vacation får du massor av semesterinspiration. Kom ihåg att du kan boka en RCI Extra semester utan att använda veckor eller poäng. Du kan också uppgradera till ett RCI Platinummedlemskap och få ta del av otroliga förmåner. Hur året än blir så önskar jag dig trevlig resa ...

Ta en titt på vår helt nya, animerade informationsvideo som finns på RCI.com. I den här roliga och lättsamma videon får du lära dig om vårt bytessystem, så att du kan få ut mesta möjliga av ditt medlemskap och ta del av tusentals semestermöjligheter världen över. Vi vill göra det så enkelt som möjligt att boka på RCI Bytessemestrar, så att du kan koncentrera dig på det viktigaste – att skapa minnen för livet med människorna i din närhet. Veckomedlemmar besöker RCI.com/beskrivning-weeks och Points-medlemmar besöker  RCI.com/beskrivning-points

Sean Lowe, VD RCI Europe, Middle East, Africa and India

I RCI:s roliga video ser du hur du kan använda ditt medlemskap.

Gå in på RCI.com eller kontakta oss via RCI.com/kontaktse ENDLESS VACATION 3


NYHETER

Nya horisonter

Boka i farten!

Vi på RCI strävar efter att ge dig fler valmöjligheter och mer flexibilitet. Under 2016 började vi samarbeta med fler än 100 nya anläggningar. Här är ett smakprov:

Vi vill att du ska kunna ansluta till oss när som helst och var du än befinner dig. Nu kan du använda RCI.com från din dator, surfplatta eller mobiltelefon, så att du kan se tillgänglighet, söka efter hjälp och så klart även boka nästa bytessemester när du är i farten.

Forte Da Oura (DB67) i

Portugal ligger nära den gyllene sanden på Oura Beach. Ta ett dopp i anläggningens pool och njut sedan av den läckra maten och de svalkande drinkarna i restaurangen och baren.

Grand Muthu Golf Plaza

(DB68), Teneriffa, är omgivet av vackra terrasser och trädgårdar. Slå ut på en golfbana i närheten innan du tar en drink till showen i pianobaren.

Karma Cay Tre (DE41), i

Vietnam, ligger nära den historiska staden Hoi An. Slappna av under kokospalmerna vid poolen som är omgiven av frodiga, tropiska trädgårdar. Låt dig sedan väl smaka av de vietnamesiska och internationella rätterna i traditionella Banana Restaurant.

4 VÅR/SOMMAR 2017

Värva en vän Nu är det rätt tid att värva en vän till RCI så att de också kan ta del av alla förmåner som ingår i ett RCI-medlemskap. Det är enkelt för semester­ tidsägare att registrera sig som RCI-medlemmar online med de nya funktionerna på webbplatsen. Om du värvar en vän får ni båda dessutom en kredit på 565 SEK på era konton som kan användas till ett utbyte eller en uthyrning hos RCI samt till många andra produkter*. *Fullständiga villkor och bestämmelser finns på www.rcitc2.com.

Tidigare vinnare Tack för deltagandet i tävlingen i förra numret. Nu kan vi presentera vinnarna:

1:a PRIS: Bernard Matthey-Doret från Schweiz vinner en veckas vistelse på Golden Prague Resort Salabka (DB65) PLUS fickpengar.

2:a PRIS: Yvonne Karlsson från Sverige vinner en Kindle Fire med HD-display på 8-tum och WiFi.

3:e PRIS: Manuel Machio från Spanien vinner en voucher på Amazon.


Vinn en vecka i Bulgarien!

Om du vill VINNA ett av de här tre fantastiska priserna behöver du svara på följande fråga: Hur många hål har golfbanan som du tittar ut över från The Balkan Jewel? A) 9 B) 15 C) 18 FÖRSTA PRIS: en veckas vistelse på Balkan Jewel (DB70) i Bulgarien värde 5 745 SEK, PLUS 11 520 SEK i fickpengar, ett kvällsmål och en spabehandling per person. ANDRA PRIS: en Kindle Fire HD 8 8-tums HD-display, WiFi, värde 1 152 SEK, när du ska läsa vid poolen TREDJE PRIS: en RCI-rullväska värde 349 SEK

TÄVLING

The Balkan Jewel (DB70) ligger perfekt i Razlog-dalen omgivet av Pirin-bergen. Gästerna kan gå en runda golf på 18-hålsbanan Pirin Golf Course som ligger i närheten, ta en vandringstur i bergen, cykla mountainbike eller rida på hästar. Perfekt både för familjer och de som vill ha en äventyrssemester. Anläggningen erbjuder gratis busstransfer till golfbanan och in till staden Razlog. Du behöver inte heller gå sysslolös på anläggningen. Där finns restaurang, spa och träningsanläggning, två inomhuspooler och en lekplats för barnen. Vinnaren bor i en trerumslägenhet med sovplats för upp till sex personer.

SÅ HÄR DELTAR DU: Skicka ditt svar innan den 31 mars 2017 tillsammans med namn och RCI ID-nummer. E-post: EV@RCI.com Du kan också skriva till: The Editor, Endless Vacation Magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, Storbritannien. Gällande regler och villkor finns på rcitc2.com. Deltagare måste vara 21 år eller äldre. Genom att delta förbinder sig deltagarna att följa gällande regler och villkor.

ENDLESS VACATION 5


1

SPANIENS SOLIGA KUSTER ÄR HÄRLIGA ÅRET OM, SÅ VARFÖR INTE SÄGA "SÍ" TILL ESPAÑA? AV JEANETTE PARKIN

HETA

HORISONTER V isst ser det frestande ut? Bara du, familjen och några vänner som spenderar dagarna i solen eller med promenader längs de charmiga små gatorna, och kvällarna med att prova viner och delikatesser som hämtats färska från hav, fält och träd. Ta en titt på några av våra favoritplatser i det här underbara landet ...

6 VÅR/SOMMAR 2017

Costa Blanca De snövita stränderna längs Costa Blanca har gett namn åt regionen, även om det även förekommer strandstråk färgade av honung, karamell och guld. De solblekta landskapen, de bländvita lustjakterna och byggnaderna målade i vit färg som reflekterar värmen bidrar alla till vykortens bild av Costa Blanca.


Costa Blanca är en Spaniens mest välbesökta kustregioner, och här finns mer än bara karaokebarer och kulturella sevärdheter. Till exempel den ändlösa sanden som frasar under fötterna när du sakta spatserar längs strandlinjen. Alicante har allt du kan söka hos en semesterdestination samtidigt som du även hittar den spanska själen. Golfbanorna och de guppande lyxjakterna i hamnen ger en fingervisning om vad som lockar besökarna. Det räcker med en klunk café con leche på ett skuggigt historietungt torg, ett snabbt besök på en folklivsrik festival eller en munsbit av en läcker, regional maträtt för att du ska fastna för den här fantastiska staden. Alla strandälskare får sitt lystmäte i den mjuka sanden på den kilometerlånga Playa del Postiguet i Alicante. Under sommaren kan du räkna med temperaturer upp till 35 °C, men även på vintern ligger dagstemperaturen mellan 15 °C och 25 °C. De soligaste eftermiddagarna blir enkelt till lata strandpass med efterföljande svalkande

barbesök. Men låt oss titta på vad mer som lockar besökare till Alicante ... Vi kan börja med slottet Santa Barbara. Den här 800-talsborgen kröner topparna på Mount Benacantil, och du får både en inblick i Alicantes historia den strålande utsikten över staden och vidderna. Du hittar skatter av alla de slag i Alicantes muséer. Där finns modern konst från konstnärer som Picasso och Dali på Alicante Museum of Contemporary Art på Plaza Santa Maria, och keramik på det fängslande Archaeological Museum of Alicante, som du hittar i det gamla sjukhuset San Juan de Dios. Shoppingen är lite av en sport i Alicante – hur många väskor kan du bära? Antalet fashionabla butiker här konkurrerar med städer som Madrid och Barcelona. Om du vill låta kreditkorten gå varma är Rambla de Méndez Núñez en bra startpunkt. Utanför staden finns de små kuststäderna Calpe, Dénia och Javea, och dit tar det inte mer än 70 minuter att köra från Alicante. Sväng inåt landet mot de drömlika vyerna

3

1. Bergsstaden Guadalest. 2. Praktfulla palmer, kaktusar och suckulenter i den botaniska trädgården El Huerto del Cura i Elche. 3. Utsmyckade gator i gamla staden i Alicante.

2


kring Guadalest – en stad som tycks klänga sig fast vid de häpnadsväckande klippformationerna. Den historiska staden Elche ligger 30 minuters väg utanför Alicante och är också väl värd ett besök. Här hittar du jättelika palmlunder som annars bara finns i Mellanöstern.

Málaga. Stränderna vid Torremolinos, Fuengirola och Estepona är perfekta en solig eftermiddag, och det är härligt att koppla av efter dagens shopping med en drink och lite sand mellan tårna på stränderna i Marbella och Puerto Banús. Borsta sedan av dig sanden och upplev Málagas kulturutbud. Staden grundades för ungefär 2 800 år sedan, och historien är verkligen levande här. Det tar inte lång tid innan du får uppleva Málagas rika historia när du strosar över gatstenarna på Centro Historico. Det moriska palatset, Alcazaba, slottet Gibralfaro och Málagas katedral ligger uppe i bergen och ger också spännande återblickar till en svunnen tid. Om du är ute efter mer modern historia så

Costa del Sol De som gillar sol, golf och en avslappnad livsstil brukar tycka mycket om den här soliga delen av södra Spanien. I Málaga finns plats för avkoppling på de långa strandremsorna vid Playa de la Caleta och Playa de la Malagueta, och du hittar mindre pärlor som Peñon del Cuervo bara några minuter från centrala

1

2

3


4

FOTON: SHUTTERSTOCK (7).

1. Morisk arkitektur i Alcazaba, Málaga. 2. Det uppseendeväckande popup-muséet vid Centre Pompidou Málaga. 3. Playa de la Malagueta. 4. Den häpnadsväckande bron Puente Nuevo i Ronda.

finns Picasso-muséet på Calle San Agustin, nära där konstnären föddes, och där får du garanterat se några av världens bästa kroknästa porträtt! Det här är bara ett av de cirka 30 muséerna i Málaga, och man öppnade nyligen en avdelning i Pompidou, i en glaskub i hamnen. Om hungern gör sig påmind finns den moderna gallerian Muelle Uno vid havet, bara några steg från Centre Pompidou Málaga med 80 målningar och fotografier. Granada är en lämplig dagstur från Málaga (90 minuter med bil). Det är en spektakulär stad som ligger inbäddad i de nedre delarna av Sierra Nevada-bergen. De som är på jakt

efter moriska mysterier flockas däremot till Alhambra. En annan trevlig utflyktsort i bergen är Ronda (också 90 minuter från Málaga). Staden tornar upp sig över en djup floddal där det krävs innovativa, och svindlande höga, broar för att ta sig över. Och du kommer att tappa hakan nästan lika långt när du ser dem med egna ögon! Även om det var människor som skapade Rondas charm så har naturen gjort underverk i El Torcal Nature Reserve, en timmes körning från Málaga. Här hittar du otroliga kalkstensformationer att fotografera längs vandringslederna.

ENDLESS VACATION 9


BO VARFÖR INTE PROVA PÅ NÅGON AV DESSA ANLÄGGNINGAR?

SPANIEN

Club Atlas Nou Espai 1 2441

Albir Garden 2827

MEDLEMSOMDÖME: "En lugn och trevlig anläggning nära Benidorm och vackra stränder."

MEDLEMSOMDÖME: "Utmärkt familjeanläggning med centralt läge, perfekt för att utforska Benidorm."

Ona Ogisaka Garden 2928 MEDLEMSOMDÖME: "En härlig familjevänlig anläggning i en spansk kuststad."

Heritage Resorts Marbesa Club 0304 MEDLEMSOMDÖME: "Massor av restauranger och stränder i närheten. Marbella, Málaga och Ronda ligger i närheten och är värda en utflykt."

Parque Denia Club 3053 MEDLEMSOMDÖME: "Ligger nära några härliga stränder, vad mer kan man behöva."

Club Los Pinares 1388 MEDLEMSOMDÖME: "Vi älskade Los Pinares. Trevlig personal, utmärkt välskötta faciliteter och läge mitt på en sandstrand."

†RCI Travel använder företagsnamnet på licens från RCI Europe och drivs av ICE Europe Limited samt fullgörs av Contemporary Travel Solutions, en godkänd medlem av Advantage Travel Centres (”Advantage”) – huvudkontor: 21 Provost Street, London N1 7NH, England – bolagsregisternummer 04698963. Advantage är ett företag som är anslutet till ABTA och ATOL och omfattas av deras resegaranti, och RCI Europe är ett företag som är helt fristående från RCI Travel; det levererar inga resetjänster och är inte ansvarigt för några produkter eller tjänster som säljs av RCI Travel. RCI Travels bokningsvillkor gäller för alla bokningar som görs hos RCI Travel. Observera att alla RCI Travels produkter inte är tillgängliga på alla marknader.

10 VÅR/SOMMAR 2017


FLYGRESOR med RCI TRAVEL†

Sunset Beach Club 1469

Crown Resorts at Club Delta Mar 1513

MEDLEMSOMDÖME: "Vår lägenhet hade en underbar utsikt över Medelhavet och läget var perfekt när vi ville utforska Costa del Sol."

Crown Resorts at Club Calahonda 1878

Heritage Resorts at Matchroom 1867 MEDLEMSOMDÖME: "Utmärkta lägenheter, pooler och golfbanor. Det här är det perfekta stället när du vill koppla av och varva ned."

Crown Resorts at Club Marbella 2404 MEDLEMSOMDÖME: "Det här är den bästa anläggningen vi någonsin bott på. Hjälpsam och vänlig personal. Nära till restauranger, shopping och attraktioner."

 RCI.com

MEDLEMSOMDÖME: "Trevlig anläggning med hjälpsam personal samt välskötta faciliteter och pooler."

MEDLEMSOMDÖME: "En mycket välskött och välstädad anläggning. Det finns två pooler så att du kan välja lite livligare eller lite lugnare miljö."

Heritage Resorts Club Playa Real 4803 MEDLEMSOMDÖME: "Anläggningen är mycket välstädad och mysig. Poolområdet är jättevackert och vårt rum var helt perfekt. Vi hade allt vi kunde behöva."

Om du vill veta mer eller boka.

Kontaktuppgifter finns på sidan 3.

ENDLESS VACATION 11


Koppla av på landet När familjen ska ta semester är ett av de viktigaste önskemålen att kunna undkomma vardagens stress och njuta av livet utomhus. Paul Moody, Head of Marketing Optimisation på RCI Europe, berättar om varför Landal GreenParks erbjuder en komplett familjesemester.

I

maj förra året reste jag med familjen till Landal Het Vennenbos, som ligger i hjärtat av Brabantse Kempen i Nederländerna. Vi visste inte riktigt vad vi kunde vänta oss, så vi planerade inte så mycket i förväg. Vi var egentligen bara ute efter lite lugn och ro, avkoppling och gott om utrymme där barnen kunde springa omkring och leka. Omgivningarna visade sig vara precis det vi var ute efter, lite avsides och lantligt med gott om frisk luft och öppna vidder. Vi hyrde cyklar och tillbringade mycket tid med att cykla omkring i parken. En stor fördel var att parken var helt bilfri, så att Joshua och Lily kunde cykla lite i förväg

12 VÅR/SOMMAR 2017

och ändå vara helt säkra. Våra cykelturer efter middagen blev snabbt till en vana. Förutom att cykla och promenera så åkte vi även med barnen till inomhusleklandet "Puk & Pelle", Vi gick till och med vilse tillsammans i en labyrint! Det var däremot ingen tvekan om att barnens favorit under semestern var Subtropical Water Paradise. Vattenlandet har områden både inomhus och utomhus, en vågmaskin, en "svart hål"rutschbana med LED-stjärnhimmel och en stillsam flod. De gillade särskilt att besöka den på kvällen när de kunde leka i vattnet i mörkret. Dessutom fanns det gott om restauranger i området och en presentbutik. Som föräldrar var det härligt för mig och

FOTON: PAUL MOODY, SHUTTERSTOCK.

AV PAUL MOODY


BO UNGERN Landal Residence Duna RB27

1

NEDERLÄNDERNA Landal Esonstad RC21 TYSKLAND Landal Sonnenberg 8146  För mer anläggningsinformation och bokning.

 RCI.com Kontaktuppgifter finns på sidan 3.

Caroline att kunna se barnen roa sig själva utan någon teknik. De saknade inte ens sin Xbox eller iPad eftersom de hade fullt upp med att springa omkring och ha roligt. Vi hade flera avkopplande kvällar när vi provade de lokala ölsorterna samtidigt som vi spelade kort och brädspel med barnen. Eftersom vi var så nära Belgien kunde vi även prova några av de berömda veteölen från regionen. Vi lagade mycket mat hemma, och det var härligt att kunna prova de lokala ingredienserna och samtidigt äta riktiga familjemiddagar. Det fanns även utomhusmöbler så att vi kunde servera middag under bar himmel när vädret tillät. Och efter middagen kunde vi lindra sötsuget i glasskiosken. Hela familjen hade det verkligen jättebra. Vi älskade ställets rustika känsla och kunde återvända hem helt utvilade. Vi har redan bokat nästa års semester, och den här gången tänkte vi prova Landal De Lommerbergen i Limburg.

2

1 . Cykling i parken. 2. Landal Gelateria. 3. Coola ungar. 4. Paul och familjen.

3

4


Din semester börjar på RCI.com! Vi strävar efter att göra din nästa semestersökning och bokning online enklare än någonsin.

14 VÅR/SOMMAR 2017


Sök semester – på ditt sätt Med över 4 000 anläggningar i fler än 100 länder kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter! Våra onlinesökverktyg hjälper dig att begränsa det stora antalet anslutna anläggningar så att du får RCI-semesteralternativ som är skräddarsydda för just dig. Sök på karta Om du vet vart du vill resa kanske du föredrar att leta efter tillgängliga anläggningar via vår kartsökning. På vår karta visas alla RCI-anslutna anläggningar över hela världen. Du kan zooma in eller klicka på nålarna för att se särskilda anläggningar. Om du ser en anläggning som verkar intressant klickar du på översikten för att läsa den fullständiga informationen om anläggningen, inklusive tillgänglighetsdatum. Förfina sökresultaten Kryssa i våra filter om du vill begränsa sökresultaten. Med våra filter kan du skräddarsy sin semestersökning efter önskade aktiviteter, anläggningar eller tjänster. Du kan förfina sökningen efter RCI-kvalitet eller medlemsomdömen, samt efter typ av semester – Bytessemester, Extra semester eller Sista minutenerbjudande.

Du kan välja filter för anläggningar som passar utmärkt för familjer, erbjuder all-inclusive-paket eller semestrar för särskilda intressen, däribland golf, vattensporter, skidåkning med mera. Du kan även filtrera önskemål efter geografiskt område. Spara dina favoritanläggningar När du har fått en lista över anläggningar som passar dina semesterönskemål klickar du på varje anläggningssida för att ta reda på mer och visa tillgängliga lägenheter. När du hittar en anläggning som du gillar kan du spara den som en favoritanläggning om du vill kunna gå tillbaka till den senare. Säker bokning Våra säkra betalningssystem innebär att du kan känna dig trygg när du betalar online. Våra Platinummedlemmar kan även använda medlemsbelöningspoäng för att använda i framtida RCI-bokningar. Hjälpbibliotek online Vårt omfattande hjälpbibliotek online ger stegvisa anvisningar för allt som gäller ditt onlinekonto på RCI.com. Det är uppdelat på användbara ämnen, t.ex. tips, medlemsförmåner och mycket annat.

Ta reda på mer på RCI.com

ENDLESS VACATION 15


Favoriter på önskelistan! Önskar du dig lite mera spänning? För de flesta innebär det att åka iväg på en härlig semester, men vi skulle nog alla ha fått lite olika upplevelser. Endless Vacation frågade våra medlemmar på Facebook och marknadsföringsteamet på RCI vad de har på sina semesterönskelistor. AV HELEN FOSTER

V

i tillbringar merparten av vår tid på stressiga arbetsplatser, med att passa barnen eller barnbarnen, och med att städa hemma eller fixa i trädgården, så att få koppla av en stund är ofta mycket uppskattat. Hemma hos oss har vi en semesterkalender där vi ser nästa resmål, och eftersom min man vägrar att åka tillbaka till samma ställe två gånger har vi även en fullspäckad önskelista! Här är några idéer som kan inspirera dig ...

16 VÅR/SOMMAR 2017

Puerto Paradis Under en stekhet semester på södra Teneriffa körde vi runt ön och kunde se lite hur de lever på den norra sidan. Det gav verkligen mersmak! Puerto de la Cruz var frodigt, grönt och mycket spanskt, och åkte rätt in på önskelistan. Det var underbart att se det traditionella hantverket i träbalkonger och fönster, det stilfulla strandområdet Lago Martiánez var en avkopplande oas, och om


1

1. De utsökta stränderna i Puerto de la Cruz. 2. Fiesa Sand Sculpture Festival vid Algarve.

2

det är äkta spansk matlagning du är ute efter finns det inget bättre ställe på hela Teneriffa. Det kändes som en intim men ändå sofistikerad plats som fascinerade oss varje dag under semestern. Helen Foster, redaktör, Endless Vacation Perfekta Portugal Vi har haft många kända semesterorter i Europa på vår önskelista, och förra året besökte vi Portugal för första gången. Vi bodde på Monte Carvoeiro Clube (1242) i den härliga lilla byn Lagoa, där vi spenderade dagarna i maklig takt med promenader längs stranden eller bland klipporna. Vi tog även båtturer till grottorna längs ENDLESS VACATION 17


kusten. Fiesa Sand Sculpture Festival i Pera vid Algarve hade musiktema det året och det var en otrolig upplevelse! Det finns massor av skäl att återvända, som ruinerna i Silves, Lagos Zoo och alla vackra stränder. Anna Green, RCI-medlem

1

Mexikansk Magi Jag besökte Cancún i Mexiko i oktober förra året. Jag drömde om en idyllisk strandsemester med tillräckligt mycket kultur och nattliv för att kunna få lite av varje, och jag blev verkligen inte besviken. Stranden var verkligen helt fantastisk med vit sand och turkost vatten. Den såg ut som på ett vykort, och vyn från min fallskärm när jag parasailade var magisk. Jag kunde såklart inte missa ett av världens underverk heller. Dagen vid Chichén Itzá, som kombinerades med att simma i en underjordisk grotta och besöka en traditionell Maya-by, var en riktig höjdpunkt. Leigh Connelly, skribent, Endless Vacation

1. Vykortsstranden i Cancún, Mexiko. 2. Tanya med sin partner Rod njuter av livet i Vegas. 3. The Strip i Las Vegas.

Variation i Vegas Den dystra vintern fick oss att drömma om varmare platser. Vi ville ha en paus med massor av variation och valde ett ställe vi var nyfikna på ... nämligen Las Vegas. Vi spenderade visserligen ett par av dagarna med att bara koppla av i solen på hotellet, men det fanns så mycket att göra i staden att vi gav oss ut på äventyr direkt. Vi besökte kanalerna i Venedig, festade i det glamorösa New York och fascinerades av sjölivet i Mandalay Bay. Hotellen i Vegas är helt otroliga. Högst upp på önskelistan stod en show på Caesar’s Palace, och vi åt väldigt bra på de många utmärkta restaurangerna. Inget besök i USA är ju komplett utan lite shoppingterapi, och eftersom det finns två stora gallerior i Vegas så var det tur att jag inte förlorade mer vid roulettborden! Tanya Lee, RCI Director för Product, Channel och Content

3

FOTON: SHUTTERSTOCK (3) RCI-MEDLEMMAR OCH PERSONAL.

2


Coola utflykter med ett RCI Sista minuten-erbjudande

FRÅN

2 105 SEK PER VECKA

Stanna någonstans i ditt eget område eller bege dig längre bort med ett RCI Sista minutenerbjudande. Om du kan resa inom 45 dagar har vi den perfekta sista-minuten-resan för dig!

Bra värde från endast 2 105 SEK per vecka Välj mellan många olika destinationer Anläggningar av hög kvalitet Tillgängliga året runt Spara dina veckor eller poäng till en annan semester!

Gå in på RCI.com eller kontakta oss via RCI.com/kontaktse Sista minuten-erbjudande: Varken veckodeponering, veckobyte eller poäng krävs. All information gäller inte RCI Lite- eller Club-medlemmar. Sista minuten-priser gäller för utvalda semesterorter när du bokar och reser inom 45 dagar efter bokningsdatumet. Fullständiga villkor och bestämmelser samt priser finns på www.rcitc2.com.


Ta det lugnt när du reser Uppgradera för bara

525 SEK

Visste du att fler än 26 miljoner resväskor försvinner varje år på flygplatser runt om i världen? Att bli av med resväskan kan verkligen förstöra semestern En av de bästa förmånerna med ett RCI Platinummedlemskap är den kostnadsfria bagagespårningen med MyTAG, så att du kan ta det lugnt när du reser. MyTAG ID-taggar innehåller inga personuppgifter, utan endast ett ID-nummer som gör att du är ansluten till bagaget, var du än befinner dig i världen.

Du får även många andra förmåner med ett RCI Platinummedlemskap ...

Regler och villkor: RCI förbehåller sig rätten att ändra eller göra tillägg till de förmåner som erbjuds. Vissa förmåner gäller i mån av tillgång. Gå in på www.aboutrci.co.uk/platinum/terms. RCI Platinum är inte tillgängligt för RCI Lite-medlemmar.

EV0217/SW

Besök RCI.com om du vill läsa mer

Profile for RCI Europe & Middle East

PEM002511 Endless Vacation magazine Spring/Summer 2017 Swedish  

Endless Vacation magazine Spring/Summer 2017 Swedish

PEM002511 Endless Vacation magazine Spring/Summer 2017 Swedish  

Endless Vacation magazine Spring/Summer 2017 Swedish

Profile for rcieurope