Endless Vacation magazine September 2018 Hungarian

Page 1

2015.2018. TAVASZ/NYÁR ŐSZ/TÉL

JÁTÉK | ÉTEL | VÁSÁRLÁS | PIHENÉS | FELFEDEZÉS

Tanácsadóink kedvencei FINNORSZÁG, MAGYARORSZÁG ÉS OLASZORSZÁG

COVER LINES PLUSZ ÜDÜLÉS THIN BOLD AZ AJÁNLATOKÉRT LAPOZZON A 2. OLDALRA COVER LINES LIGHT BOLD LAS VEGAS – ACOVER NYARALÁSI LINES HELYSZÍN, BOOK BOLD AMIVEL CSAK NYERHET!


Két RCI Plusz üdülés Magyarországon mindössze 299 €-ért! Foglaljon üdülést Magyarországon mindössze 299 €-ért, és még egy hetet tölthet Magyarországon INGYEN! AZ AJÁNLAT CSAK TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON KERESZTÜL VÁLTHATÓ BE

FOGLALÁSKOR HIVATKOZZON A 2FOR1 KÓDRA

Hívjon minket a 06 1 481 4709-es számon Feltételek: Egyet fizet, kettőt kap. A foglalások kizárólag az RCI telefonos ügyfélszolgálatán keresztül kezdeményezhetők. A fizetett és az ingyenes Plusz üdülés hetei is kizárólag meghatározott üdülőkre és érkezési időpontokra vonatkoznak a 2018-as évben, és a szabad kapacitások függvényében állnak rendelkezésre, illetve a foglalási feltételek érvényesek rájuk. Az ingyenes Plusz üdülési hét foglalásának megerősítésére az RCI normál foglalási eljárásainak megfelelően kerül sor. Készpénzre nem váltható. Az ingyenes Plusz üdülési hét nem ruházható át és nem értékesíthető újra. A feltüntetett árak egy hétre vonatkoznak, és kizárólag szállásra érvényesek. Az árak nem tartalmazzák az utazást és a kapcsolódó egyéb kiadásokat. A részletes feltételekért látogassa meg az rci.com/ev-terms oldalt.


Az RCI-nél jó kezekben van

Üdvözöljük! Ahogy a nyár véget ér, itt az ideje előre gondolkodni és lefoglalni egy üdülést, főleg, ha már közeleg a téli melankólia. Minél előbb kezd el tervezni, annál nagyobb az esélye arra, hogy elutazhasson az álomüdülésére. Az RCI.com számos csereüdülési ötlettel segíthet ebben – lapozzon a 4. oldalra a legaktuálisabb újdonságokért. Mindegy, hogy perzselő nyári napsütésre, téli hóra vagy családi szórakozásra vágyik, weboldalunk segít megtalálni Önnek a tökéletes úti célt. Családtagjainak és barátainak is kedveskedhet egy nekik szóló RCI üdüléssel, ha tökéletes ajándék gyanánt Vendégigazolványt vásárol – részletekért lapozzon a 19. oldalra. Váltson RCI Platinum tagságra, és az ezáltala biztosított előnyökkel otthon és a nyaralás során is kedveskedhet családjának – további részletekért tekintse meg a hátsó borítót. Az Endless Vacation mostani száma tele van üdülési ötletekkel. Érdemes megfontolnia tanácsadóink javaslatait, akik kedvenc finnországi, magyarországi és olaszországi úti céljaikról mesélnek – lapozzon a 6. oldalra. Ne felejtse el megosztani velünk az összes csodás RCI üdülési élményét – csak küldjön egy e-mailt az EV@rci.com címre.

Ha cseng a telefonja és nem ismerős a szám, egyszerűbb letenni, de amikor az RCI telefonál, azt szeretnénk, ha tudná, hogy mi keressük. Ha legközelebb cseng a telefonja, és egy +353 vagy +44 kezdetű számot lát, lehetséges, hogy egyik segítőkész tanácsadónk hívja Önt. Nem szeretnénk, ha lemaradna a fiókjával kapcsolatos fontos frissítésekről vagy az új üdülési célokkal kapcsolatos, különleges ajánlatokat kínáló promóciókról, ezért kérjük, vegye fel a telefont, hogy beszélhessünk. A beszélgetés végére még az is előfordulhat, hogy lefoglalja a következő nagyszerű csereüdülését.

Andy Liggins, ügyvezető igazgató Az RCI európai, közel-keleti, afrikai és indiai képviselete

Keresse fel az RCI.com oldalt, vagy hívjon minket még ma! ÜGYFÉLSZOLGÁLAT TAGOKNAK: 06 1 481 4709 RCI TRAVEL†: 06 1 777 9056 ENDLESS VACATION 3


A legnépszerűbb tippek az RCI.com használatával kapcsolatban ~~Üdülőkatalógusunk bemutatja az összes RCI partnerüdülőt. Az aktuális rendelkezésre állás megtekintéséhez jelentkezzen be, és használja a fiókja kezdőoldalán lévő üdüléskeresési funkciót. ~~Felhasználóneve és jelszava beírásakor ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára. Arra is figyeljen oda, hogy beírásukkor előttük és utánuk se legyen szóköz. ~~Ha nem emlékszik az adataira, használja az RCI.com oldalon található „elfelejtett felhasználónév/jelszó” hivatkozást. Ott hasznos tudnivalókat talál azzal kapcsolatban, hogyan tudja visszaállítani a bejelentkezési adatait. ~~Helyesek a kapcsolattartási adatai? Ezeket az adatokat frissítheti az RCI.com oldalon. Jelentkezzen be, lépjen a (képernyő jobb felső sarkában található) „FIÓKOM”, majd pedig a „Fiókadatok szerkesztése” részre.

~~Amikor az RCI.com oldalt böngészi, kattintson az RCI logóra, hogy visszatérhessen a fiókja kezdőoldalára.

Újdonságok az RCI.com weboldalon

Látta már a legújabb ajánlatainkat?

Üdülők összehasonlítása

Jelentkezzen be az RCI.com oldalon, hogy megtekinthesse az Önnek szóló ajánlatokat és előnyöket, melyek közül néhány kizárólag online érvényes. Az Önnek szóló ajánlatokra és előnyökre mutató hivatkozást online fiókja fő navigációs menüjében találja. Az ajánlatok rendszeres időközönként változnak, ezért mindig ellenőrizze őket!

Amikor a rendelkezésre álló üdülők listáját nézi az RCI.com weboldalon, maximum négy üdülőt választhat ki, hogy összehasonlítsa az általuk kínált létesítményeket és lehetséges programokat. Pipálja ki az „ÖSSZEHASONLÍTÁS” jelölőnégyzetet, hogy az adott üdülőt hozzáadja a kedvenceihez, és lehetősége lesz a „JELLEMZŐK ÖSSZEHASONLÍTÁSÁ”-ra.

TripAdvisor Visszajelzéseiből tudjuk, hogy tagjaink közül sokan felbecsülhetetlen forrásnak tartják a TripAdvisort, amikor üdülőhelyek után kutatnak, ezért összefogtunk a TripAdvisorral, hogy értékeléseik megjelenhessenek az RCI.com oldalon. A választott üdülőhelyre vonatkozóan szűréssel megtekintheti csak az RCI tagok értékeléseit, vagy pedig az összes vendég értékelését. Segítsen tagtársainak, és írjon TripAdvisor-értékelést azokról az üdülőhelyekről, ahol eddig megszállt. Mindez nagyon egyszerű; ha segítségre van szüksége, olvassa el online Súgókönyvtár-útmutatónkat: „Élménybeszámoló írása”.

4 2018. ŐSZ/TÉL

Nyerjen egy iPad-et az RCI.com oldallal! Foglaljon bármilyen RCI Csereüdülést, Plusz üdülést vagy Last minute ajánlatot az RCI.com oldalon 2018. szeptember 27-ig, így bekerül nyereményjátékunkba, amelynek díja egy 32 GB-os Apple iPad 9.7. Feltételek Nyerjen egy iPadet nyereményjáték: A részvételhez a tagoknak 2018. 09. 09. 00:01 és 2018. 09. 27. 23:59 (GMT) között kell RCI Csereüdülést, Plusz üdülést vagy Last minute ajánlatot foglalniuk. A nyertest 2018. október 12-én sorsoljuk ki, és hét napon belül értesítjük. A részletes feltételekért látogasson el az rcitc5.com webhelyre.


RCI Points tervek Ha Points tag, és úgy érzi, hogy többet szeretne megtudni arról, hogyan használhatná fel pontjait arra, hogy nagyszerű RCI Csereüdüléseken vegyen részt, új videónk segít, hogy ezt meg is tehesse. Keresse fel az RCI.com/tervezes-pontok oldalt, hogy a maximumot hozhassa ki RCI Points tagságából ennek a rövid és tartalmas videónak a megtekintésével. Mostantól a Points és a Weeks tagok is egyre több szórakoztató, rövid és egyszerű, számos tippel és tanáccsal teli videót találnak az RCI.com oldalon lévő Súgókönyvtárunkban. Animációs figuráink könnyed stílusban kalauzolják végig az RCI üdüléstervezés és az utazás lefoglalásának különböző szakaszain, a bevezető Üdvözli Önt az RCI című videótól az RCI Points bemutatása és az RCI Weeks bemutatása című videókig. Keresse fel rendszeresen az oldalt, hogy a következő hónapokban megtalálja az új videobejegyzéseket.

Vonja össze a heteit 24 hónapon belül Nagy esemény közeleg, amelyet szeretne egy különleges üdüléssel megünnepelni? Vagy esetleg van egy olyan üdülőhely, amit szeretne felkeresni, de a csereértéke nagyobb, mint az Ön deponálása? Az RCI-nál mindig keressük a módokat arra, hogy üdülési élményei még tökéletesebbek legyenek, és hogy megkönnyítsük az igazán vágyott üdülések lefoglalását. Most díjfizetés ellenében lehetősége van rá, hogy egy 24 hónapos időszakon belül összevonja a heteit a normál 12 hónapon felül. Ezzel nagyobb lehetősége van arra, hogy olyan helyeken töltse az üdülését, amelyek korábban esetleg elérhetetlenek voltak, és rugalmasan üdüljön, amikor Önnek megfelel. Ne feledje, hogy amennyiben Platinum tag, 18 € értékű tagsági juttatást kap minden alkalommal, amikor összevonja a deponálásait. További információkért látogasson el az RCI.com oldalra.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Boldog üdülési pillanatok Mit szólna hozzá, ha 572 € értékű üdülési költőpénzt NYERNE? Ehhez csak annyit kell tennie, hogy részt vesz a nyereményjátékunkon egy olyan fénykép elküldésével, amelyen éppen egy RCI üdülés legszebb pillanatait élvezi.

ELSŐ DÍJ:

MÁSODIK DÍJ:

HARMADIK DÍJ:

572 € Üdülési költőpénz

Kindle Fire HD8 8" 92 € értékben

Két RCI poggyásztartó 69 € értékben

RÉSZVÉTEL: Küldje el nekünk egy különleges RCI Csereüdülése során készült kedvenc fényképét 2018. november 30-ig. Ne felejtse megadni a nevét, tagsági számát, valamint egy rövid leírást a fényképről. E-mail: EV@RCI.com. Vagy ide is írhat: The Editor, Endless Vacation magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, England. Csak 21 éven felüli személyek vehetnek részt. A részvétellel a résztvevők elfogadják a feltételeket. A részletes feltételekért látogassa meg az rci.com/ev-terms oldalt. ENDLESS VACATION 5


Tanácsadóink kedvencei

6 2018. ŐSZ/TÉL


Az RCI munkatársainak valódi szenvedélye az utazás, ezért úgy döntöttünk, megkérdezzük három RCI tanácsadónktól, hogy tagjainknak miért érdemes saját országukban üdülniük. Ezúton megosztják velünk, hogy mit szeretnek legjobban a magyarországi, olaszországi és finnországi úti céljaikban. ÍRTA: NATASHA HEGARTY

BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: Aurora Borealis (északi fény) Finnország felett. Vezúv, Olaszország. Balaton, Magyarország.

A fényűző Balaton Paár Szilvia és Gáldi Tamás az RCI szakértő tanácsadói Magyarországgal kapcsolatban. Most elmagyarázzák, hogy miért a Balaton a tökéletes úti cél az üdüléshez. „Sokan vélik úgy, hogy a Balaton csupán egy termálvidék, de ennél jóval többet tartogat. Habár Magyarország nem tengerparti ország, a Balaton remek alternatívája a strandolással töltött üdülésnek. Nyáron a tó vidéke mesterséges stranddá változik, így különféle vízi sportokhoz, napozásra és homokvárépítésre is alkalmas. Mindenképp meg kell kóstolnia a borokat Magyarországon, mert ezek a legjobbak, amiket valaha is megízlel. A nagyobb pincészetek mindegyike kínál túrákat, amelyek legjobb része

ENDLESS VACATION 7


BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: Naplemente egy Balatonra néző szőlőskertről. A Balaton türkizkék vize. Halászlé. Tamás és Szilvia rövid pihenőt tart a hozzájuk érkező hívások között. Gőz párolog a Hévízi-tó felett. (háttér) Hagyományos magyar hímzés.

8 2018. ŐSZ/TÉL

az, amikor borkóstolásra is lehetőség nyílik. Micsoda mámorító délutáni program! Ha már a helyi borokról esett szó, muszáj megemlítenünk az ínycsiklandó magyar konyhát is, amelyhez remekül passzolnak. Magyarországon rengeteg fehér hús – szarvas, vaddisznó és édesvízi hal – közül lehet választani. Egy másik kedvenc a leves – a halászlé és a borsóleves nemcsak hagyományos, hanem nagyon ízletes étel is egyben. A különféle töltelékekkel kapható palacsinta sem hiányozhat az étlapról. Ha egy kis gyógyfürdőzéshez támadna kedve, a Hévízi-tó tökéletes helyszín, ahol némi „énidőre” keríthet sort. A termálvizes tóban való fürdőzés állítólag jótékony hatással van a reumatikus betegségekben szenvedőkre, habár a meleg víz mindenki számára pihentető. Miután hosszasan megmártózott a Hévízitóban, kényeztesse magát egy masszázzsal a gyógyfürdőben. Kipihenten, felfrissülve és további felfedeznivalók iránti lelkesedéssel fogja elhagyni Hévízt. A közelben rengeteg izgalmas program várja, klubokban, pubokban és számos étteremben tudja eltölteni a nap további részét. Mindegy, hogy a természetben töltött aktív üdülés vagy a lassabb tempójú, pihenősebb életmód híve, mindig talál valamilyen érdekes időtöltést Magyarországon.” Utazás Olaszországba Mindegy, mit vár el egy üdüléstől, Olaszországban megtalálja. Fabio Mottareale az RCI tanácsadója Olaszországgal kapcsolatban, és van néhány remek ötlete,


hogyan lehet élvezni ennek a gyönyörű országnak két nagyon eltérő részét. „Olaszország nemcsak a hazám, hanem a kedvenc üdülési úti célom is – különösen Nápolyt és a Comói-tavat kedvelem. Számos különféle kultúra volt hatással Nápoly történetére – a görögök, a rómaiak, a spanyolok, az arabok és a franciák –, és a világoknak ez a keveredése jól tetten érhető a templomokon, kolostorokon, tereken és emlékműveken. Rengeteg olyan látnivaló van, amelynek javaslom a felkeresését. Giuseppe Sanmartino mesterműve, a Cappella Sanseveróban található Fátyolozott Krisztus csodálatos, a nápolyi Nemzeti Régészeti Múzeum pedig a világ legkiválóbb, görög és római vázákból és freskókból álló gyűjteményének ad helyet. A Vomero negyed és a Galleria Umberto I nagyszerű vásárlási központok, ahol könnyen elcsábulhatunk. Nápolyból származik Olaszország egyik leghíresebb étele, a Margherita pizza. A Pizzeria Da Michele és a Pizzeria Sorbillo a legjobb éttermek közé tartozik, ahol érdemes

megkóstolnunk belőle egy szelettel. Egy másik étel, amit feltétlenül ki kell próbálnia, a Sfogliatella, egy ricottával töltött sütemény, amely a híres Pintauro étteremben is kapható, és ne felejtsen el megállni egy eszpresszóra a nagy múltú Caffé Gambrinusnál! Mivel a síelés szerelmese is vagyok, a Comói-tó olyan úti cél, ahova minden télen elutazom a családommal. Ajánlom, hogy szakítson időt arra is, hogy felkeressen néhányat a Comói-tó közelében lévő történelmi helyszínek közül. A 14. században ókori római romokra épült gótikus katedrális gyönyörű épület. A tó mentén épült számos villát is érdemes megtekinteni, például a Villa Carlottát, a Villa Olmót és a Villa del Balbianellót. Ezek hatalmas, impozáns otthonokhoz hasonlítanak, amelyekben kedvére járkálhat és megcsodálhatja a műalkotásokat, vagy akár a kertjeikben is sétálgathat. Összességében véve tehát bármit is szeretne kihozni egy üdülésből, Olaszországban lehetősége van rá.”

BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: Comóitó. Sfogliatella. Fabio a Piani di Bobbio lankáin. Procida kikötője. (háttér) Vallásos freskó a nápolyi Santa Chiara kolostor majolika kerengőjében.

ENDLESS VACATION 9


Finnország nyáron Az RCI tanácsadója, Sarianne Kauppi elmondja nekünk, milyen izgalmas lehet Lappföld mindazokkal a programokkal, amelyekre nyáron nyílik lehetőség. „Lappföldre általában téli úti célként tekintenek, ahol síelni lehet és meg lehet látogatni a Mikulást, de nyáron is nagyszerűen érezhetjük magunkat itt. Nyáron 24 órán keresztül világos van az éjféli nap jelenségének köszönhetően, tehát ez azt jelenti, hogy sokkal több időnk jut az üdülésre! Nemrégiben a Holiday Club Ylläsben (2418) szálltam meg, amely ideális a lappföldi nemzeti parkok felfedezéséhez, de remek kiindulópont az északi fény megcsodálását célzó kiránduláshoz is. Ha a hó már elolvadt, lehetőség van felmenni a sílifteken és kiélvezni a gyönyörű panorámát. A legutóbbi utazásom alkalmával felvonóval felmentem az Ylläs hegyre, és elállt a lélegzetem a panorámától. A felfedezőúton akár egy vagy két rénszarvassal is találkozhat, hiszen nem csak karácsonykor merészkednek elő! Ha már Finnországban jár, feltétlenül kóstolja meg a sok ízletes ételt! A legjobbak

10 2018. ŐSZ/TÉL

közé tartozik a karéliai pite, amely egy rizzsel töltött sütemény, vastagon megkenve vajjal, valamint a kovásszal készült rozskenyér. Az édesszájúaknak elsőre furcsa lehet a sós medvecukor, mégis ez az egyik legnépszerűbb édességünk. Ha változatosságra vágyunk, ne hagyjuk ki Finnország korábbi fővárosát, Turkut sem. A várost az Aura folyó szeli ketté, és régi hajókat találunk itt, amelyeket bárokká és éttermekké alakítottak át, hogy egy teljesen más atmoszférájú étkezési élményt kínáljanak. A folyó egyik végénél egy régi kastély, a másik végénél pedig egy katedrális található. Ez egy nagyon bájos város, amit érdemes felkeresni a melegebb hónapokban. Az RCI Travel segítségével akár egy két központból kiinduló üdülést is megszervezhet, melynek során egyazon felejthetetlen üdülés alkalmával élvezheti Turku látnivalóit és fedezheti fel Lappföldet.” Barátai és családtagjai legalább annyira kedvelnék Finnországot, mint a tanácsadónk. Vásároljon nekik Vendégigazolványt mindössze 54 €-ért, és máris úton lehetnek odafelé! Lásd a 19. oldalt.

FÉNYKÉPEK: SHUTTERSTOCK (12). GETTY IMAGES (1) ISTOCK (1). ALAMY (1). PAÁR SZILVIA ÉS GÁLDI TAMÁS (1). FABIO MOTTAREALE (1).

BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: Karéliai piték (karjalanpiirakat). A turkui katedrális. Naplemente a tóvidéken. Sarianne és a családja egy finnországi üdülésen. (háttér) Aurora Borealis.


SZÁLLÁS TEGYEN EGY PRÓBÁT VALAMELYIK ÜDÜLŐVEL!

MAGYARORSZÁG Club Abbázia 2833 élménybeszámoló:

Club Dobogómajor 4193

„Kellemes üdülőhely egy természetben töltött üdüléshez, mivel közel van a helyi tavakhoz és parkhoz.”

élménybeszámoló:

Holiday Club Katinkulta 2247

Holiday Club Kuusamon Tropiikki 2591

élménybeszámoló:

élménybeszámoló:

Il Poggio 6286

Torre Inserraglio I Tramonti 3560

„A Hévíz fürdővárosához közeli üdülőhely igazi gyöngyszem a magyar vidéki pihenőhelyek között.”

FINNORSZÁG

„Évek óta nem voltam még ilyen kipihent, mint amikor ezen a gyönyörű vidéken elhelyezkedő, mesés fürdővel és szaunával rendelkező tóparti üdülőhelyen szálltam meg.”

„Imádtuk, mindenhol világos, modern és meleg volt. A reggeli büféasztal fantasztikus volt, rengeteg választási lehetőséggel és jó minőségű ételekkel.”

OLASZORSZÁG

élménybeszámoló:

„Mesés kilátás nyílt a vidéki tájra. A személyzet barátságos volt. Az ételek finomak voltak, és a felszolgált hozzávalók közül sokat helyben termeltek. Egész biztos, hogy még visszatérünk.”

élménybeszámoló:

„Egy igazi történelmi hely, amelyet érdemes felfedezni. Javasoljuk a közeli városok, Gallipoli és Nardo felkeresését is.”

Kötelező félpanzió.

RCI.com

A további üdülői információkért és a foglaláshoz. Az elérhetőségeket a 3. oldalon is megtalálja.

ENDLESS VACATION 11


1

A

sokszínű Las

Vegas A művészeti élet felfedezésétől a város történetében való elmélyedésig sok minden mást is kínál Las Vegas a vakító fényeken és a kaszinókon túl. ÍRTA: ANDREA BENNETT

12 2018. 2017. ŐSZ/TÉL ŐSZ/TÉL

N

em újdonság, hogy a kaszinózás helyett már azért is érdemes felkeresni Las Vegast, hogy lássuk a showműsorokat, egy jót együnk a hírességeket vendégül látó turistacélpontokon és vásároljunk. Alább a kaszinók világán túlmutató legjobb dolgok közül gyűjtöttünk össze néhányat. Egy kis művészet A „The Strip” (Sáv) nevű városrészen lévő kaszinóhotelek jelentős köztéri műalkotásokba ruháztak be. Kényeztesse magát, és járja körül a Crystalst, a CityCenter Daniel Libeskind által kialakított terét, ahol többek között Claes Oldenburg, Jenny Holzer és Henry Moore műalkotásait is megcsodálhatja. De a Crystals egyik legtitkosabb kincse talán az Akhob, a James Turrell fényművész által megalkotott rejtett, állandó installáció a Louis Vuitton épületében. A látogatók egy erőteljesen megvilágított szobában ülnek – ez az elcsendesedéshez leginkább alkalmas menedékhelyek egyike a The Stripen. Előre kell lefoglalni az ingyenes látogatást. A Las Vegas P3 Studiójában lévő Cosmopolitan egy olyan lakás, amely Fab 5 Freddynek és Shelter Serrának is otthont adott már. A művészek itt ingyen lakhatnak és dolgozhatnak, és a vendégeket gyakran meghívják egy kis beszélgetésre.


3

BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: A Crystals a CityCenterben. Henry Moore „Fekvő, összekapcsolódó formák” c. szobra a Crystalsnél. A Mandarin Oriental nyolcadik emelete. A Bamboo Pool a Cosmopolitannél.

Az egyik legmeglepőbb képzőművészeti gyűjtemények egyike a Frank Gehry által tervezett Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health épületében található. Az ezüstszínű homlokzat mögött a Los Angeles-i művész, Peter Alexander üvegszilánkokból álló masszív piramisépítménye, a Sugar (Cukor) rejlik. Maga a kórház egy kortárs galériának is otthont ad, ahol többek között Ken Price művei is megtalálhatók, és amely a művész és a kórház támogatására műalkotásokat értékesít. Medencézés A medencézés manapság aligha tekinthető pihenésnek, ha figyelembe vesszük a rengeteg programlehetőséget, amely itt rendelkezésre áll. A Cosmopolitannél lévő Boulevard Pool alkonyatkor kel igazán életre, amikor

medencézős mozizásra van lehetőség a 19 méteres kivetítő jóvoltából, vagy koncerteket tartanak a Set Your Life to Music sorozat részeként. Az Encore at Wynn Las Vegashoz tartozó, csak felnőttek által látogatható Encore Beach Club exkluzív, fényűző élményt kínál, habár a medencéhez áradó tömeg nagysága az adott rendezvénytől is függ. Bérelje ki a lapos képernyőjű tévékkel és hűtőkkel felszerelt 26 cabana valamelyikét, ha szeretne egy kicsit félrevonulni. Az olyan bulik, mint a Recess Fridays és a Daystar Sundays egy kicsit hangosak lehetnek. A Mandarin Oriental nyolcadik emeletén bárki bebocsátást nyerhet a wellness hangulatú medencés élettérbe a cabanabérlés áráért (az árak változhatnak, de tartalmazzák a mini smoothie-kat, a jeges gyümölcsöt és a lapos képernyőjű tévét is). ENDLESS VACATION 13


BALRÓL, AZ ÓRAJÁRÁSSAL MEGEGYEZŐEN: Las Vegas fényei. Flame Kabob csirkenyársak. A China House at Palms teafűvel füstölt kacsája. A China House at Palms étkezőhelyisége.

„Retró” életérzés A Mob Museum visszakalauzol abba az időbe, amikor a várost a szervezett maffiavezérek uralták. A kiállítási darabok között szerepel egy golyók által kilyuggatott fal, amely a Valentin-napi mészárlás emléke. Az atomkorszak rajongóinak nem érdemes kihagyniuk a National Atomic Testing Museumot, a Smithsonian egyik partnerintézményét, amely a várostól 104 kilométerre fekvő Nevada teszthelyszín mindennapjait kelti életre. Csatlakozhat egy színi előadáshoz is, amely bemutatja, milyen volt egy atomrobbanás szemtanújának lenni, a rázkódó székek pedig még teljesebbé teszik az élményt.

14 2018. ŐSZ/TÉL

Finomságok Ha szeretné megkóstolni az egzotikus ízeket, menjen el a Flame Kabobba, egy családi tulajdonban lévő közel-keleti étterembe, ahol mindent helyben készítenek, hagyományos fűszerekkel és gyógynövényekkel. A menü legnépszerűbb fogása a nyárson sült csirke-, borjú- vagy bárányhúsból készült kubideh, amelyet hagymával és grillezett paradicsommal tálalnak és olyan fűszeres köretekkel kínálnak, mint a sáfrányos rizs és a baba ganoush (ez füstölt padlizsán tahiniben), valamint a rendelésre készített taftun kenyér. Számos kínai étterem található a vegasi Chinatownban, és van még néhány a The Stripen is. A China House at Palms és az


SZÁLLÁS LAS VEGAS

Holiday Inn Club Vacations at Desert Club Resort 0110

FÉNYKÉPEK: SHUTTERSTOCK (5), GETTY (1), COSMOPOLITAN HOTEL (1), LAS VEGAS; MANDARIN ORIENTAL, LAS VEGAS (1), PALMS CASINO RESORT (1).

HGVC On The Boulevard 6300

autentikus Szechuan étterem egyaránt a chicagói Chinatown „polgármesterének”, Tony Hunak a nevéhez kötődik, és mindkettő jellemzője a gyönyörű helyiségben felszolgált, teafűvel füstölt kacsa. Ha kedveli az étkezés bennfentesebb módjait, látogasson el a 60 férőhelyes Carson Kitchenbe, amelyet egykor a rock ‘n’ roll séf, Kerry Simon vezetett. Hírességek és a legmenőbb rocksztárok sétálnak be ide a ropogós, füstölt mézben pácolt sült csirkebőr miatt (minden étel ára 20 dollár alatt van). Lehet, hogy várnia kell a szabad asztalra, de nem fogja megbánni.

The Grandview at Las Vegas 6923  Az üdülőkkel és a foglalással kapcsolatos információkért keresse fel weboldalunkat:

RCI.com

Az elérhetőségeket a 3. oldalon is megtalálja.

Bízza az RCI-re a keresést! Ha szeretne egy különleges üdülést a világ legikonikusabb úti céljainak egyikén, állítson be folyamatos keresést az RCI.com weboldalon, és az RCI értesíti, ha megtalálta Önnek a megfelelő helyet. Minimális díj ellenében RCI Platinum tagságra válthat, amelynek köszönhetően a keresési szolgáltatás ingyenes.

ENDLESS VACATION 15


Utazás a málagai és a tarragonai borvidéken

Ha kedveli a borokat, miért nem kóstolgat egy kicsit a napos Spanyolországban? ÍRTA: QUENTIN SADLER

Málaga Habár Málaga talán nem annyira ismert, mint más spanyol borvidékek, a borai, amelyek egykor olyan híresek voltak, mint a portói és a sherry, most egyfajta reneszánszukat élik. Itt alapvetően száraz borokat készítenek, de a hagyományos jellegű borok gazdag, összetett ízvilágú, édes borok, melyek a napérlelte Pedro Ximénez és Moscatel szőlőfajtákból készülnek. A legjobb példák a Málaga Añejo és a Málaga Trasañejo – ezeket évekig tölgyfahordókban érlelik, és nagyszerű desszertborok, vagy akár fagylaltra csorgatva 16 2018. ŐSZ/TÉL

is finomak. Ha ellátogat a Museo del Vino Málagába, megismerheti a málagai borok történetét, és megtudhatja, hogyan készítik őket. Látogasson el a múzeum weboldalára (museovinomalaga. com), ahol megtudhatja, hogyan veheti fel a kapcsolatot a borászatokkal, illetve időpontot is foglalhat, ami elengedhetetlen. Íme néhány a kedvenceim közül: Vélez Málagában, a Nerja felé vezető úton található a Bodegas Jorge Ordoñez, amelynek figyelemre méltó borai nagyban hozzájárultak


BALRÓL: Desszertbor. Bort csapolnak a hordóból a Bodegas Málaga Virgenben. Nerja gyönyörű városa.

Málaga hírnevének helyreállításához. A Bodegas Bentomiz pincészet fantasztikus bortermelő, amely díjnyertes édes borokat, de modern jellegű száraz borokat is előállít. Bejelentkezés esetén szívesen állnak a látogatók rendelkezésére. A Bodegas Almijara, amely magasan a hegyekben, Cómpeta falu közelében helyezkedik el, elképesztő panorámával dicsekedhet, finom borokat készít és borkóstolásra, illetve túrázásra is lehetőséget biztosít. A Bodegas Málaga Virgen a térség legnagyobb termelője, és szintén lehetőséget kínál a túrázásra és a kóstolásra. Az Antigua Casa de Guardia a várostól keletre, a hegyekben termeli a borait, és közvetlenül a hordóból kínálja őket a lenyűgöző belvárosi bárban, amely 1840 óta nem változott. Ha igazán emlékezetes élményre vágyik, keresse fel az 1908 Pedro Ximénez pincészetet. A modern száraz asztali borok gyártása – amelyeket „Sierras de Málaga” névvel címkéznek, hogy elkerüljék az egyszerűen „Málagának” hívott édes borokkal való összekeverésüket – Ronda gyönyörű, hegytetőre épült városa köré koncentrálódik.

Tarragona Tarragona aligha számít híres borvidéknek napjainkban, de a 20. században a tarragonai borokat nagy mennyiségben exportálták a portói alternatívájaként. A katalán szenvedély gondoskodott róla, hogy Tarragona modern fehérborokat is termeljen, de a Tarragona Clásicónak nevezett borpárlatok ma is nagy jelentőséggel bírnak, és a legjobb hely, ahol megkóstolhatjuk őket, a Bodegas De Muller. A reusi székhelyű, a repülőtér közelében található De Muller hatalmas választékban termel borokat, köztük miseborokat és olyan borpárlatokat is, amelyek több évtizede érlelődnek a hordókban. Egészen az alapítás évétől, 1851-től találunk itt évjáratokat. Mindenképp próbálja ki a vermutot; a kézműves vermut népszerű Spanyolországban, és nagyon különbözik a nagy márkáktól. Priorat A közelben található Priorat borvidék az egyik legjobb Spanyolországban, mivel az ország legfinomabb vörösborait termeli. Ez a hegyekben lévő hely egy gyönyörű, érintetlen és nyers vidék, a nevét pedig a középkori Scala Dei zárdáról kapta. A Cellers de Scala Dei pincészet ma is a zárda pincéiben érleli ENDLESS VACATION 17


5

BALRÓL: Vermut, amelyhez előételként olívabogyót szolgáltak fel. Szőlőbirtok Priorat hegyeiben. A cava különféle változatai.

Habzóbor Katalónia természetesen arról is híres, hogy itt készül a cava, Spanyolország híres habzóbora. A cava nagyon jó minőségű is lehet, és a pezsgőgyártáshoz használt hagyományos módszerrel készül. Sant Sadurní d’Anoia, a cavakereskedelem központja Tarragonától mindössze nagyjából 69 kilométerre északra található, és a két nagy cavapincészet, a Codorníu és a Freixenet otthona. Mindkettő káprázatos pincékkel rendelkezik, ahol emlékezetes látogatásokat tehetünk. 18 2018. ŐSZ/TÉL

Plusz üdülés lehetősége Már az összes hetét vagy pontját felhasználta? Ne feledje, hogy ettől még lehetősége van nagyszerű, értékes Plusz üdüléseket foglalni. Lásd a 2. oldalt.

SZÁLLÁS MÁLAGA Crown Resort at Club Marbella 2404 Heritage Resorts Marbesa Club 0304

TARRAGONA Acuasol 2970 Jardines del Plaza 3052 Az üdülőkkel és a foglalással kapcsolatos információkért keresse fel weboldalunkat:

RCI.com

Az elérhetőségeket a 3. oldalon is megtalálja.

FÉNYKÉPEK: SHUTTERSTOCK (6); ISTOCK (1).

a fantasztikus borait, és tökéletes első úti cél ebben a lenyűgöző régióban. Érdemes még felkeresni például a Gratallops faluban található Celler Buil & Giné és a Clos Figueras pincészeteket. Mindegyik kínál túrázási lehetőséget, az utóbbi pedig étteremmel is rendelkezik. Ha szeretné előre megtervezni a Priorat környéki utazását, van egy nagyszerű, bortúrákról szóló weboldal, a turismepriorat. org/en/wine-route. Ez a szomszédos borvidéket, Montsantot is magába foglalja, ahol hasonló borok készülnek. Az Acústic Celler és a Cellers Joan d’Anguera a két kedvenc termelőm ezen a borvidéken – szintén érdemes őket felkeresni.


Küldje el egy ismerősnek... A Vendégigazolványok nagyszerű lehetőségek arra, hogy megajándékozza szeretteit egy üdüléssel! Akkor se hagyja veszni a hetét, ha Ön nem tud elutazni! Barátai és családtagjai mindössze 54 €-ért megszállhatnak 4300 üdülőhelyünk valamelyikében. RÁADÁSUL az RCI Platinum tagok 18 € értékű tagsági juttatást kapnak minden egyes megvásárolt Vendégigazolvány után.

Vásároljon Vendégigazolványt az RCI.com weboldalon, vagy keresse fel a súgóoldalakat, ha további információra van szüksége. Feltételek: A Vendégigazolványt igénylő tag felelős a vendége által a csereapartmanban való tartózkodás alatt okozott károk megtérítéséért, valamint a hiányzó tárgyak pótlásáért. A Vendégigazolvány felhasználására szigorúan vonatkoznak az RCI tagsági feltételei. A részletes feltételekért látogassa meg az rci.com/ev-terms oldalt. Az RCI Platinum tagsági feltételekért látogasson el a RCI.com/platinumtc oldalra.


Használja ki a jóváírásokat RCI Platinum tagként élhet azzal az előnnyel, hogy pénzvisszafizetést kap a fiókjára a normál tagként kezdeményezett foglalásai után. Használja a 18–24 € értékű jóváírásokat a következő üdülések lefoglalására a deponálások összevonásához, a Points Partner foglalásokhoz, a Plusz üdülésekhez, stb.

Rövid idő elteltével kifizetődik a tagsága!

Feltételek: Korábbi, normál RCI tagként kezdeményezett foglalásaira nem veheti igénybe a tagsági juttatást. Az RCI fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa az elérhető kedvezményeket. Lehetséges, hogy néhány előny csak a szabad kapacitások függvényében elérhető. További információkért látogassa meg a RCI.com/platinumtc oldalt. Az RCI Platinum szolgáltatás RCI Lite tagok számára nem érhető el. Az 59 €-s Platinum tagsági díj 1 év tagságra vonatkozik. 20 2018. ŐSZ/TÉL

EV0918/HG

VÁLTSON TAGSÁGOT MÉG MA, MINDÖSSZE 59 €-ÉRT AZ RCI.COM OLDALON