Page 1

2018. TAVASZ/NYÁR

JÁTÉK | ÉTEL | VÁSÁRLÁS | PIHENÉS | FELFEDEZÉS

Szomszédolás a Kanári-szigeteken

KALAND A KELETMEDITERRÁN TÉRSÉGBEN NAGYSZERŰ SZABADTÉRI ÉLMÉNYEK A LANDAL GREENPARKS SZÁLLODÁIBAN


Fedezze fel Európát az RCI Plusz üdülésekkel akár mindössze heti 399 € áron!

Ismerjen meg hármat mesés európai üdülőhelyeink közül, amelyek csak arra várnak, hogy Ön felfedezze őket. A szabad kapacitás korlátozott, ezért igyekezzen még ma foglalni! Ne feledje: ezen üdülések foglalásához nem kell felhasználnia a heteit vagy a pontjait.  Elérhető: 2018 március–december

HAMPSHIRE ANGLIA

OBERSTAUFEN NÉMETORSZÁG

Macdonald Elmers Court Resort (0644)

Apartamentos Ferienclub Oberstaufen Tropical Park (2403) Mondi (2029)

akár már heti

akár már heti

akár már heti

áron

áron

áron

heti 799 €

heti 579 €

ADEJE TENERIFE

heti 399 €

A foglaláshoz látogasson el az RCI.com webhelyre, vagy hívja a 06 1 481 4709-es telefonszámot *Nincs szükség hét deponálására/cseréjére, illetve pontok felhasználására. A Plusz üdülések csak a szállást tartalmazzák, az utazást és az egyéb kiadásokat nem. Nem minden üdülőhely érhető el minden hónapban a 2018-as évek során – a naprakész rendelkezésre állásról tájékozódjon az RCI.com webhelyen keresztül. Az árak a legközelebbi valutaértékre kerekítettek, és bármikor változhatnak. Az adatok a 02.01.2018-i állapotnak megfelelőek, a szabad kapacitások erejéig érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. A szabad kapacitások főszezonokban és iskolai szünetek alatt korlátozottak lehetnek. Az ajánlatok a szabad kapacitások erejéig érvényesek, valamint a tagsági és a foglalási feltételek hatálya alá esnek. Fenntartjuk a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül módosítsuk, visszavonjuk vagy meghosszabbítsuk ezt az ajánlatot. A feltételek teljes ismertetéséért és az árakért látogasson el az rcitc2.com webhelyre


Üdvözöljük! Villámgyorsan repül az idő, és nyakunkon a 2018-as év, úgyhogy neki kell látnom a családi nyaralás megtervezésének, mielőtt újra azon kapjuk magunkat, hogy a karácsonyról beszélgetünk! Azért nagyszerű RCI tagnak lenni, mert egy kis előregondolkodással, korai deponálásokkal, hetek kombinálásával, pontok megtakarításával és vásárlásával a timeshare rendszernek köszönhetően családjával olyan különleges nyaralásokban lehet része az embernek, amelyek a szokványos szállodai üdülésre nem jellemzők. Ne feledje, csereüdülési programunk dinamikus, azaz az üdülőhelyek szabad kapacitása folyamatosan változik, ezért érdemes gyakran felkeresni az RCI.com oldalt, és használni a folyamatos keresés funkciót. Ha szeretne egy kis ihletet kapni, nézze meg az RCI magazin legfrissebb kiadása számára összeválogatott népszerű helyeket. Az egzotikustól a nyugalmasig, a hegyi magaslatoktól a bámulatos tengerpartokig, számos különböző lehetőséget vonultatunk fel, amelyek között megtalálhatja idei álomnyaralását – vagy akár a jövő évit, ha tényleg szeretne nagyon előre tervezni. Ne feledje, hogy az RCI Plusz üdülések hetek vagy pontok felhasználása nélkül is elérhetők (lásd a 2. oldalon), és hogy RCI Platinum

tagságra váltva számos nagyszerű előnyhöz juthat hozzá (lásd a hátoldalon). Az RCI tagságot ajánlhatja barátainak is, akik rendelkeznek timeshare joggal, így világszerte több ezer üdülőhelyre juthatnak el, sőt Önnel együtt is nyaralhatnak, ráadásul Ön és meghívottja 60 € értékű jóváírást is kap (lásd a 19. oldalon). Bárhová utazik, élje meg a pillanatot, és hozza ki a legtöbbet az együtt töltött nyaralás minden egyes percéből.

Andy Liggins, az RCI európai, közel-keleti és afrikai térségért felelős alelnöke

Napsütötte tengerpartról álmodozik? RCI Plusz üdülések

Arra az esetre, ha az összes hetét és pontját felhasználta

Látogassa meg az RCI.com oldalt, vagy hívjon minket még ma! ÜGYFÉLSZOLGÁLAT TAGOKNAK: 06 1 481 4709

RCI TRAVEL: 06 1 777 9056 ENDLESS VACATION 3


Újdonság Önnek Az RCI tagok több mint kétszer annyi üdülőhely közül választhatnak, mint bármely más csereüdülési program tagjai. A következő két üdülőhely nemrég csatlakozott az RCI csereüdülési programjához. A Holiday Club Turun Caribia (DD34) a finnországi Turkuban található. Az üdülőhely karibi stílusú fürdőjével lepi meg a vendégeket. Bel- és kültéri medencék, valamint számos pezsgőfürdő gondoskodik a pihentető kikapcsolódásról. Az üdülőhelyen számos különböző stílusú étterem működik, az O’Leary’s Sports Bartól a Restaurant Terrace-ig. A The Royal Blue Hotel & Spa Paphos (DG78)

Holiday Club Turun Caribia (DD34). Cipruson található, rálátással Páfoszra és a környező tengerpartra. A szálloda saját létesítményei közé tartozik négy kültéri úszómedence, teniszpályák, edzőterem és egy beltéri fűtött úszómedence. A szálloda éttermében a ciprusi konyha finomságait szolgálják fel, míg a szobaszervizt igénybe véve a szállóvendégek saját szobájukban étkezhetnek.

Védelem az utazás során Hadd segítsünk A Monarch egyesült királyságbeli légitársaság tavalyi összeomlása napvilágra hozta, hogy számos kötvény esetében az utazási biztosítás fedezetében riasztó hiányosságok vannak. Kiderült, hogy jelentős számú biztosító – beleértve néhány nagy nevet is – nem hajlandó fedezetet nyújtani a „menetrend szerinti járatokat üzemeltető légitársaságok fizetésképtelenné válása” esetén, így több ezer nyaraló nem tud repülőre szállva útnak indulni, vagy úti céljukról hazatérni. Az †RCI Travel fedezetet nyújt erre az esetre az RCI tagoknak. A biztosítási kötvényt szolgáltató CTS kártalanítást nyújt a turisztikai vállalat fizetésképtelensége esetén, amennyiben az az ATOL (Air Travel Organisers' Licensing) védelme alatt működik. Az ATOL program rendeltetése, hogy megvédje az ügyfeleket a vállalatok fizetésképtelensége esetén, biztosítva, hogy nem rekednek külföldön és nem veszítik el a nyaralás lefoglalására költött pénzüket. A gazdasági bizonytalansággal meg kell tanulnunk együtt élni, ezért győződjön meg arról, hogy az utazási biztosítás kiterjed a választott légitársaság fizetésképtelenségének esetére is, különösen akkor, ha csúcsidőszakban foglalt repülőjegyet, amelyet nagyon sokba kerül az utolsó pillanatban kicserélni.

Azt szeretnénk, ha Önök, az RCI tagjai élveznék az RCI üdülések tervezgetését, ezért folyamatosan felülvizsgáljuk azokat az eszközeinket, amelyek segítik Önöket ebben. Számos tag osztja meg beszámolóját az RCI csereüdülések során átélt csodálatos kalandokról az Endless Vacation magazin oldalain, és az elégedett tagokban az a közös, hogy világosan látják, hogyan tudják tagságukat úgy használni, hogy eljussanak a vágyott és jól megérdemelt üdülésekre. Annak érdekében, hogy biztosan a lehető legjobban kamatoztassa RCI tagságát, keresse fel az RCI.com súgókönyvtárát, és nézze meg az egyre nagyobb számban rendelkezésre álló szórakoztató, rövid és egyszerű videókat, amelyek számos tippet és tanácsot nyújtanak. Rajzfilmfiguráink könnyed stílusban kalauzolják Önt végig az RCI üdüléstervezés és az utazás lefoglalásának különböző szakaszain, a bevezető Üdvözli Önt az RCI című videótól az RCI Points bemutatása és az RCI Weeks bemutatása című videókig, és így tovább. Ha szeretné felfrissíteni ismereteit azzal kapcsolatban, mit nyújt az RCI tagság, szánjon pár percet az RCI.com/sugo oldal meglátogatására.

Az †RCI Travel a márkanevet az RCI Europe-tól kapott licenc alapján használja, a vállalatot az ICE Europe Limited üzemelteti, és annak szolgáltatásait a Contemporary Travel Solutions nyújtja, amely az Advantage Travel Centres („Advantage”) akkreditált szervezeti tagja. Az RCI Europe egy, az RCI Traveltől független jogi személy, nem nyújt utazási szolgáltatásokat, és nem vállal felelősséget az RCI Travel által értékesített termékekért és szolgáltatásokért. 4 2018. TAVASZ/NYÁR


NYEREMÉNYJÁTÉK

Ön is lehet sztár! Nyerjen 600 € üdülési költőpénzt! Mit szólna hozzá, ha szerepelhetne az RCI brosúrában vagy az RCI.com oldalon? Önből is könnyedén lehet sztár. Mindössze fényképeket kell küldenie azokról a varázslatos pillanatokról, amelyeket egy nagyszerű RCI üdülés során élt át.

ELSŐ DÍJ:

600 € üdülési költőpénz

MÁSODIK DÍJ:

RÉSZVÉTEL: Küldje el az RCI csereüdülése során készített kedvenc fényképeit 2018. március 31-ig. Adja meg a nevét, tagsági számát, valamint egy rövid leírást arról, mi látható a képen. E-mail: EV@RCI.com. Vagy ide is írhat: The Editor, Endless Vacation magazine, Kettering Parkway, Kettering, Northamptonshire, NN15 6EY, England. A feltételekért látogasson el az rcitc2.com webhelyre. Csak 21 éven felüli személyek vehetnek részt. A részvétellel a résztvevők elfogadják a feltételeket.

90 € értékű Kindle Fire HD8

HARMADIK DÍJ:

Amazon utalványok 60 € értékben

Ossza meg más, utazási ötleteket kereső RCI tagokkal RCI üdülése fényképezőgéppel megörökített csodálatos pillanatait, hogy ők is láthassák, milyen mesés élményekben volt része.

GRATULÁLUNK... Köszönjük mindenkinek a részvételt az Endless Vacation 2017. őszi/téli pályázatán. Az első helyezett Viola Engström lett Svédországból, akinek nyereménye egy egyhetes üdülés Tenerifén, a Vigilia Parkban (2802). A második helyezett Petteri Lahtinen Finnországból, nyereménye egy Kindle Fire HD8, a harmadik helyezettnek járó két RCI gurulós bőröndöt pedig Hermann Warstat kapja, aki Németországból vett részt a pályázaton.

ENDLESS VACATION 5


Szomszédolás a Kanári-szigeteken ÍRTA: LORRAINE LOVELAND

Töltse még tartalmasabban a Kanáriszigeteken töltött nyaralását: látogasson meg egy szomszédos szigetet.

Tenerife Megérkezett a napsütötte szigetre, és bejelentkezett az üdülőbe. Először a medence partján telepszik le egy jó könyvvel és egy frissítő koktéllal a kezében. Miután a délutánt sütkérezéssel töltötte, alkalmazkodik a szigetlakók életritmusához, és sziesztázik egyet vacsora előtt. A felfrissült és útra kész turistát számos látnivaló várja Tenerifén. Costa Adeje és Playa de las Américas napsütötte partjai tökéletes kombinációt nyújtanak: a strandok mellett bárok és éttermek is megtalálhatók itt, de ideálisak azok számára is, akik csak sétálni szeretnének a tenger mellett. Aki Tenerife hagyományosabb arcát szeretné megismerni, annak az északon lévő 6 2018. TAVASZ/NYÁR

Masca és Los Gigantes nyújt bepillantást a tradicionális vidéki életbe, de ugyanitt delfinés bálnalesre is van lehetőség. Egy megállókat tartalmazó buszos városnézés Santa Cruzban ideális megoldás, ha a sziget fővárosának egyetlen fontos kulturális nevezetességét sem szeretné kihagyni. Teneriféről Lanzarotéra a Kanári-szigetek légitársaságával, a Binterrel juthat el. Lanzarote Lanzarote szigetét a napfény és a hűvös szellők jellemzik, így tökéletes hely a strandolás és a természet szerelmeseinek.


A látványosságok között általában a vulkántúra a legnépszerűbb, azonban a változatosság gyönyörködtet, és érdemes különböző dolgokat vegyíteni az utazások során. A madárles lenyűgöző élmény lehet, és Lanzarote valóságos zarándokhely tollas barátaink számára. Jó esélyünk van arra, hogy megfigyeljük a méltóságteljes egyiptomi keselyűk és a vércsék röptét, vagy az imádnivaló trombitás sivatagipintyet. Még akkor is pihentető módja ez a délután eltöltésének, ha Ön nem vérbeli madarász. Egy félnapos túra, amelynek az elején Önért jön a szállodához az összkerékhajtású terepjáró, végigvezeti Soo sivatagi tájain, majd újra visszaviszi a szállodához, fantasztikus élményt nyújt. Lanzarote életstílusát a lustálkodás és hosszan elnyúló ebédek határozzák meg. Ha szeretne a szó minden értelmében

felfrissülni, a Puerto Del Carmenben található Lani’s Restaurant and Café teraszáról élvezheti a part látványát, amely tökéletes hátteret biztosít egy ízletes ebédhez. A választékban olyan ételek szerepelnek, mint a lédús Szent Jakab kagyló, a sajt és a fügechutney, amelyeknek már a látványával is alig lehet betelni, az ízükről nem beszélve. Fuerteventura mindössze 25 percnyi hajóútra van Lanzarotétól, így akár egy teljes napot is eltölthet a szigeten, és visszaér vacsorára! Gran Canaria Gran Canarián a Puerto de Mogán köré szerveződik az élet. Ebben a kikötőben luxuscikkeket vásárolhat autentikus boltokban; időzítse látogatását péntekre, hogy hazavihessen néhány szuvenírt, vagy egyszerűen nézze a város forgatagát, amelyhez a hátteret a színes, bougainvilleával befutott épületek adják. Töltsön el pár órát a kikötőben, ahol

FELÜLRŐL, AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁNAK MEGFELELŐEN: Teide-hegy, Tenerife. Gömbölyűfejű-delfin a borjával. Gejzír a lanzarotei Timanfaya Nemzeti Parkban. Papagayo Beach, Lanzarote.

ENDLESS VACATION 7


FELÜLRŐL, AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁNAK MEGFELELŐEN: Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo. A Puerto de Mogán alkonyatkor. Sioux City Park.

hatalmas halak úsznak, miközben a csónakok lágyan ringanak a vízen. Észak felé továbbhaladva a Jardín Canario a maga többi mint 2000 gyönyörű, színes növényével minden kertészt megihlet. A kanyargós ösvények számtalan meglepetést tartogatnak: hol egy vízesés, hol egy tó, hol pedig egy szobor kerül az utunkba. Ezzel szemben a Sioux City Park a családosok számára nyújt egész napos szórakozást. A programok és a kaszkadőrök műsora segítségével a vadnyugaton érezheti magát: tanúja lehet egy bankrablásnak és a szarvasmarhák hajtásának. A gyerekek megtanulhatják, hogyan kell lasszóval dobni, felkereshetik az állatsimogatót, vagy, ha igazi cowboy-élményre vágynak, lovagolhatnak is. A műsorok egész nap zajlanak, így bármikor 8 2018. TAVASZ/NYÁR

érkezik, mindig lesz valamilyen esemény, amelybe bekapcsolódhat. Gran Canariára mindössze 45 perc alatt eljuthat Lanzarotéról a Binter vagy a Canary Fly repülőgép-járataival. Puerto de Mogán kevesebb mint egy órányira van a repülőtértől, így érdemes reptéri transzfert foglalnia. Fuerteventura Fuerteventura partvonala a leghosszabb a Kanári-szigetek összes szigete közül. Ha szeretné bejárni az egészet, vegyen részt a Cool Runnings túráján egy extravagáns


háromkerekű motor nyergében. Ön is vezethet, de rábízhatja magát egy sofőrre is, hogy teljesen átadhassa magát a nézelődésnek. A sajtok kedvelői számára Fuerteventura

kötelező úti cél, ahol a számos sajtkülönlegesség közül legalább a majorerót meg kell kóstolniuk. A La Suerte del Ángel egy közepes méretű sajtüzem, ahol háromféle kecskesajtot kóstolhat meg. A túra után keresse fel a közeli La Ampuyenta falut, ahol a La Fabiola étterem belga konyhafőnöke helyi ételspecialitásokat készít az ízletes sajtokból. Az El Cotillo Beach and Lagoons nem szorul különösebb bemutatásra, elég, ha csak annyit mondunk róla, hogy 2016-ban elnyerte a TripAdvisor Traveller’s Choice díját! Az El Cotillo Beach sziklák alkotta természetes medencéiről, kikötőjéről, félreeső öbleiről, valamint autentikus boltjairól és kávézóiról nevezetes. Nyugodtan elidőzhet itt egész délelőtt vagy délután, mielőtt a hajóval visszatérne Lanzarotéra.

FELÜLRŐL, AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁNAK MEGFELELŐEN: Kecskesajtok Fuerteventurában. Megérkezik a komp Fuerteventurába. Hagyományos szélmalom Fuerteventurában.

ENDLESS VACATION 9


SZÁLLÁS TEGYEN EGY PRÓBÁT VALAMELYIK ÜDÜLŐVEL!

FUERTEVENTURA

GRAN CANARIA

Dunas Club 2539

Holiday Club Puerto Calma 2805

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Nagyon kellemes hely, tökéletes a pihentető nyaralásokhoz, bájos kis strandok számos kitűnő étteremmel és bárral.”

Elite Fuerteventura Club 6082

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Melegen ajánljuk ezt a családbarát, remek fekvésű üdülőhelyet, amely csodás panorámával dicsekedhet.”

Holiday Club Vista Amadores 4289

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Barátságos üdülőhely, ahol minden karnyújtásnyira van, amire csak az embernek szüksége lehet. A Fado Rock egyszerűen kihagyhatatlan! Gyalog mindössze 15 perc.”

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Ezt a modern üdülőhelyet nemrég újították fel, így nagyon magas színvonalú. A tetőn található medencéből fantasztikus a kilátás.”

LANZAROTE

TENERIFE

Club Los Molinos 1411

Club Tenerife 2389

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Számos napot töltöttünk el a szálloda csodálatos medencéjénél és gyönyörű kertjében.”

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Jó elhelyezkedés, Los Cristianos gyalogosan megközelíthető, közel van a helyi bárokhoz és éttermekhez.”

Club Las Calas 1448

Callao Garden 2232

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Nagyszerű üdülőhely családok számára, több medencével, barátságos személyzettel és esti programokkal.”

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: „Csendes üdülőhely, ideális kikapcsolódásra vágyó pároknak.”

RCI.com A további üdülői információkért és a foglaláshoz. Az elérhetőségeket a 3. oldalon is megtalálja

10 2018. TAVASZ/NYÁR


KALANDOK AZ ÉGEI-TENGEREN A FÖLDKÖZI-TENGER KELETI MEDENCÉJE, AMELY A GÖRÖG PARTOKTÓL A TÖRÖK PARTOKIG HÚZÓDIK, SZINTE MINDEN NAP GARANTÁLJA A NAPSÜTÉST! ÍRTA: DONNA DAILEY

A

szikrázó Égei-tengerben gyönyörű görög szigetek vannak elszórva, amelyeken a fehérre meszelt falú házak sora leér egészen a partig. Fedezze fel az óvárosi utcácskákat, és fogyasszon friss tengeri herkentyűket és ízletes helyi ételeket a szabad ég alatt valamelyik tengerparti vendéglőben. A keleti gyökerekkel rendelkező, iszlám kultúrájú Törökországban mindehhez egy csipetnyi egzotikum is vegyül. A hőmérséklet májusban felmelegszik, és egészen októberig kellemes marad, így a csúcsszezonon kívül, a nagy tömeget elkerülve is élvezheti a legjobb strandokat. Akár a szigeteket választja, akár a tengerpartot, az Égei-térség üdülőhelyei pihentető üdüléseket kínálnak, amelyeket számtalan programmal színesíthet.

Szkiathosz partvonala.

Szkiathosz Az északabbra fekvő Szkiathosz szigete az egyik legnépszerűbb Görögországban. Vonzerejét a gyönyörű strandok jelentik. Több mint 60 strand található itt, a türkizkék öblöktől a hosszan elnyúló, homokos partokig. Mivel a sziget kicsi, és könnyen lehet közlekedni, nyaralása minden napján másik strandot próbálhat ki. A Nostos Beach sokak kedvence nyugodt hangulata és tiszta, meleg vize miatt. A délnyugaton található Sandy Koukounaries Beach a sziget egyik legnagyobb strandja, és Görögországon belül a legjobbak közé tartozik. Vetekszik a sziget legjobb strandjának tartott, lenyűgöző szépségű, fehér kavicsos Lalaria Beachcsel, amelyhez az északi part meredek sziklái adják a hátteret. Szkiathosz városa két domb között fekszik,

ENDLESS VACATION 11


EGYIPTOM

FENT BALRA: Szkiathosz egyik szép utcája. FENT JOBBRA: Lalaria Beach, Szkiathosz.

és piros cserepes háztetőivel, fehérre meszelt falú házaival bájos látványt nyújt. Sétáljon végig a vízparton, nézzen körül a butikokban és a kézműves boltokban, vagy járja be az óváros utcáit. Sötétedés után a város éttermei megtelnek élettel, és minden adott az éjszakai szórakozáshoz. Szálljon fel egy kirándulóhajóra a kikötőben, és nézze meg a három varázslatos tengeri barlangot Szkiathosz városától délre. Körbe is hajózhatja a szigetet, vagy felkeresheti Kástro középkori várát, ahol még láthatók a sziget régi fővárosának maradványai. A szomszédos Alonniszoszt hajókirándulás keretében látogathatja meg. Az itteni tengeri nemzeti park delfineknek, fókáknak és ritka tengeri madaraknak ad otthont. Szkiathosz szigetének belsejét is érdemes felfedezni. A mellékutak és kirándulóösvények olívaültetvények között kúsznak fel a fenyvesek borította dombokra. Szkiathosz számos kolostorát és régi templomát szép freskók díszítik. A Panagía Kounístra kolostort csodálatos panorámája miatt érdemes felkeresni. Innen az elragadó sziget teljes partszakasza belátható.

12 2018. TAVASZ/NYÁR

Törökország Nincs könnyű dolga annak, aki a kanyargós partvonalú Törökország számtalan üdülőhelye közül próbálja meg kiválasztani úti célját. Az országgal való megismerkedést érdemes Edremitben kezdeni, amely Szkiathosztól keletre fekszik az Égei-tenger partján. A Kaz-hegyek lábánál, a zöldellő növényzetéről híres Edremiti-öböl mentén számos tengerparti üdülőhely található. A környéket fenyőerdők borítják, amelyek hűsítő menedéket nyújtanak a nyári napsütés elől. A Kazdaği Nemzeti Park a felfedező típusoknak ajánlott. A park a görögök által szentnek tartott Ida-hegy körül terül el – a másik, szintén szent helyként tisztelt Idahegy Krétán található. A dús növényzetben kialakított turistautak vízesések mellett haladnak el, és nyugalmas, árnyas piknikező helyekhez vezetnek. Az ősi világ nyomokban még jelen van Oren, Altinoluk és Güre falvakban. A part mentén két óra autózással eljuthat Asszoszba, ahol megtekintheti a békés Athénétemplomot és az ókori színházat, ahonnan mesés kilátás nyílik a tengerre. Truva (Trója)


FÉNYKÉPEK: SHUTTERSTOCK (5), ALAMY (1).

EGYIPTOM

LEGFELÜL: Traianus temploma Pergamon ókori városában. FENT BALRA: Az Edremiti-öböl. FENT JOBBRA: Természetes tavacska az Ida-hegyi Nemzeti Parkban (Törökország).

és Bergama (Pergamon) romjai is csak egy kőhajításnyira vannak innen. Amellett, hogy gyönyörű látványt nyújtanak, a hegyek friss levegővel és hőforrásokkal is megajándékozzák Edremitet. A Güre körüli üdülőhelyek termálmedencéi természetes ásványvízzel vannak feltöltve. A hőforrásokat már az ősi időkben is gyógyító

helyekként tartották számon. A legenda szerint az Ida-hegyen rendezték meg a világ első szépségversenyét, amelyen Afroditét koronázták királynővé. Az ókori istenek jól választották meg fellegek fölötti lakhelyeiket. Akár Krétát, akár Edremitet vesszük, két fenséges helyet hagytak ránk.

ENDLESS VACATION 13


VARÁZSLATOS NYARALÁSOK A

Landal GreenParks üdülőhelyeken Vigye el családját egy erdei faházban töltött üdülésre, és élvezzék a számos szabadtéri programot. ÍRTA. LORRAINE LOVELAND

M

i lenne, ha idén frissíteni üdülési szokásain, és a Landal GreenParks valamelyik vidéki szálláshelyét választaná? A természetközeli életmód itt valósul meg a legtökéletesebben. Kialakításánál fogva minden üdülőpark azt szolgálja, hogy Ön ki tudjon kapcsolódni a mindennapi élet pörgéséből. Helyezkedjen el kényelmesen az ízlésesen berendezett lakóhelyiségben egy jó könyvvel, csobbanjon egyet a medencében a gyerekekkel, vagy béreljen biciklit, és induljon el egy erdei kalandozásra. Ha pedig leszáll az este, főzzön mennyei lakomát otthonos szálláshelyén, vagy mérje össze bowlingtudását másokkal, mielőtt megvacsorázik a barátságos sörözőben. Bollo Bear – a Landal GreenParks kabala erdőőre – szórakoztatja a gyerekeket, amíg

14 2018. TAVASZ/NYÁR

Ön a párjával a fürdőben relaxál, vagy elmegy egy romantikus piknikre, amelyhez a friss harapnivalókat beszerezheti a helyi élelmiszerboltból. A Landal GreenParks számos gyönyörű helyszíne közül választhatja ki az Önnek legjobban tetszőt. Akár elbűvölő erdős vidékre, akár aranyló tengerpartra vágyik, akár egy hegytetőről nyíló panorámában szeretne gyönyörködni, akár egy nyugodt tó mellett pihenne, nálunk megtalálja a megfelelő üdülőparkot. Bármilyen helyszínre esett is a választása, töltse tartalmasan üdülését, és éljen át számos vidám és kalandos pillanatot a nagyszerű szabadtéri programok során. Három példán keresztül szeretnénk bemutatni, miért olyan nagyszerűek a Landal GreenParks szálláshelyei.


A hollandiai Landal Landgoed ‘T Loóban kitörhet a napi rutinból A Landal Landgoed ‘T Loo, amelyet világok választanak el a hétköznapi életünkből, ideális ahhoz, hogy új dolgokat próbáljon ki. Amszterdam kevesebb mint 90, Arnhem pedig mindössze 50 perc autóval, így tökéletes kiindulópont a környék holland látnivalóinak feltérképezéséhez. Ha a fiatalok és a lélekben fiatalok kedvére való programot keres, érdemes tudni, hogy a terület lehetőséget nyújt a vadvilág megismerésére. Ha jólesne egy kis majomkodás, keresse fel a délre található Apenheul majomparkot – állítólag ez az első és egyetlen olyan állatkert, amelynek szőrös lakói szabadon kóborolhatnak az erdőben. Számos majom lófrál a parkban FENTRŐL AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁNAK MEGFELELŐEN: (túlsó oldal) Tulipánmező Amszterdam közelében. Faház a Landal Landgoed ‘T Loóban. Berber makákó anya és kölyke az Apenheul majomparkban. Minigolf a Landal Landgoed ‘T Loóban.

a pókmajmoktól kezdve a gorillákig, bár természetesen a gorillákat a vendégek biztonsága érdekében ketrecben tartják! Ha a társaságban van tinédzser, biztosan szívesen megnézné a Walibi Holland tematikus parkot – itt működik Hollandia leggyorsabb és legmagasabb hullámvasútja, a Goliath. Élje át a nyaktörő, néhány másodpercig 104 km/óra sebességű száguldás kellemesen ijesztő izgalmát, míg a fiatalabb adrenalinfüggőknek a park nyugodtabb hullámvasútjait ajánljuk. Amikor hazatér a napi kalandok után az üdülőhelyre, a tónál és a mesterségesen kiépített tengerparton kipihenheti a fáradalmakat a késő délutáni nap sugaraiban ENDLESS VACATION 15


fürdőzve. Zárja az estét egy vacsorával középkori várat idéző éttermünkben, ahol családtagjai igazi VIP-vendégeknek érezhetik magukat, és ahonnan jóllakottan térhetnek haza aludni. A németországi Landal Warsberg magaslatai A borbarátok biztosan beleszeretnek a Landal Warsberg szédítő magaslataiba. Az üdülőhely egy fennsíkon helyezkedik el, rálátással a Saar folyóra és Saarburg romantikus városára. Mivel az üdülőhely Franciaország, Németország és Luxemburg határán található, a környék számos felfedeznivalót tartogat. Autózzon el Saarburgba (mindössze tíz perces út), és álljon meg a saarburgi várnál, amely egy domb tetején magasodik – tökéletes fotótéma. Érdemes megmászni

a dombot, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a folyóra, a völgyre és a szőlőkre. A túra ingyenes, és utána szabadon sétálhat a szőlőhegyen. A kelta treverusok már akkor foglalkoztak szőlőműveléssel, amikor a rómaiak több mint 2000 évvel ezelőtt megérkeztek ide, és a terület híres rizlingborát az idők során folyamatosan finomították. Egyedülálló ízjegyei a domb agyagpala köveinek köszönhetők, amelyek megtartják a meleget, és gazdagítják a szőlő ízét. Kóstolja meg ezt a különleges ízt valamelyik helyi borászatban, vagy az üdülőhely által szervezett borkóstolón. Ha nem a bort kedveli, akkor jó, ha tudja, hogy az 1817-ben alapított Bitburger sörfőzde gyártja Németország egyik legjobb kézműves sörét. A túra során megismerheti a Pilsner történetét és főzésének módját, és bőséges 16 2018. TAVASZ/NYÁR


koncertek és tűzijátékok, mindehhez pedig a díszletet az impozáns vár nyújtja, amely sötétedés után drámai megvilágítást kap. A klasszikus zene rajongóinak érdemes augusztus közepén ellátogatniuk a 12 napig tartó Barokk Fesztiválra, amelyen a világ legjobb zenészei és művészei lépnek fel. A szenvedélyes golfozók ellátogathatnak az Old Lake Golf Clubba, hogy játszanak egy menetet a 18 lyukas pályán, amelyen nehezítésképpen több tó is található. Lóra ülve vagy hajóba szállva egy kicsit ráérősebben fedezheti fel a folyó partja mentén elszórt településeket. Ha először látogat Magyarországra, Budapestet kötelező megnéznie. Vegyen retúr vonatjegyet mindössze 14 €-ért, és Tatáról egy óra alatt Budapestre érhet, ahol a napot a fő látnivalók – a Halászbástyától a Parlamentig – megtekintésével töltheti. FENTRŐL AZ ÓRAMUTATÓ JÁRÁSÁNAK MEGFELELŐEN: Kanyargó vízi utak Saarburg óvárosában. Halászbástya, Budapest. Élő zene a tatai Barokk Fesztiválon. Rizlingszőlő-fürtök. Bollo Bear szórakoztatja a gyerekeket a Landal Warsburgban. Saarburg. Biciklizés a Landal Residence Duna környékén.

FÉNYKÉPEK: SHUTTERSTOCK (5); iSTOCK (2); ALAMY (1); LANDAL GREENPARKS (7).

kóstolót is kap belőle. Egy késői ebéd után vonuljon vissza otthonos szállására, ahol napnyugtakor egy koccintással búcsúztathatja a szabadban töltött tökéletes napot. A magyarországi Landal Residence Duna változatossága Ismerje meg Magyarország legjavát a Landal Residence Dunában. Az üdülőhelyet szőlők és dombok veszik körül, és festői kilátás nyílik a Dunára. A környéken ódon hangulatú városkák és gyönyörű városok várják a turistákat. Mi Tatára szavazunk. A barokk városka nyaranta megtelik élettel: egymást érik a tarka fesztiválok, sport- és más szabadtéri események. A júniusi Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi eseménye, amelyen három napon keresztül követik egymást a műsorok, ENDLESS VACATION 17


SZÁLLÁS TEGYEN EGY PRÓBÁT VALAMELYIK ÜDÜLŐVEL! Egész évben kínálunk szállásokat a Landal GreenParks’ üdülőhelyeken az RCI csereüdülési program keretében. Keresse fel rendszeresen az RCI.com oldalt, hogy megtudja, van-e szabad kapacitás a cikkben szereplő vagy a számos más Landal üdülőhelyeken.

HOLLANDIA Landal Landgoed ‘T Loo C903 élménybeszámoló:

„A személyzet nagyon barátságos és segítőkész, az étel is jó, a boltban pedig igazi holland finomságokat lehet venni. Minden kitűnő minőségű. Elsősorban családok számára van kialakítva, de elhelyezkedése és szolgáltatásai másfajta üdülésekre is alkalmassá teszik.”

NÉMETORSZÁG Landal Warsberg C902 élménybeszámoló:

„Milyen bájos, nyugalmas üdülőhely! A lakóegységek nagyon kényelmesek, és biztosítják az igazi kikapcsolódáshoz szükséges magányt. A környék varázslatos, főleg Saarburg a domb alján…”

MAGYARORSZÁG Landal Residence Duna RB27 élménybeszámoló:

„Az apartmanból csodálatos kilátás nyúlt a vidékre és a búzamezőkre, amelyek hullámoztak a szellőben, és nagyszerűen érvényesültek a naplementében... Az üdülőhely otthonos volt, és lehetővé tette a pihenést, ugyanakkor központi elhelyezkedése miatt egynapos kirándulásokat tehettünk Brnóba, Pozsonyba és Budapestre.”

RCI.com A további üdülői információkért és a foglaláshoz. Az elérhetőségeket a 3. oldalon is megtalálja

18 2018. TAVASZ/NYÁR


Ajánlja az RCI-t egy barátjának, és 60 €-t kap

Könnyű, mint az egyszeregy…

1 Barátja az rci.com/rfrl honlapon jelentkezhet. A jelentkezés során meg kell adnia az Ön RCI tagsági azonosítóját is.

2 Az RCI regisztrálja az Ön barátját 3 Mindketten 60 € értékű jóváírást kapnak

Keresse fel az RCI.com/rfrl oldalt Pauline és Tom Crozier, az RCI tagjai nemrég ajánlották az RCI-t Carol és Tom Maclarennek. „Sokszor hallottuk, hogy Pauline és Tom arról beszélget, hogyan járják be az egész világot az RCI segítségével, most pedig nekik köszönhetően ez már számunkra is lehetségessé vált” – mondta Carol. Ahhoz, hogy Ön jogosult legyen a 60 € értékű RCI jóváírásra, annak a timeshare-tulajdonosnak, akire hivatkozik, csatlakoznia kell és felvételt kell nyernie az RCI Weeks csereprogramba. A jóváírást kizárólag bizonyos RCI termékekért és szolgáltatásokért való fizetéshez lehet felhasználni, és nem téríthető vissza, illetve nem váltható pénzre. A kredit a beíratástól számított hat hónapig lesz érvényes. Fenntartjuk a jogot, hogy az ajánlatot előzetes bejelentés nélkül bármikor módosítsuk, meghosszabbítsuk és/vagy visszavonjuk. A részletes feltételekért látogasson el az www.rcitc6.com oldalra. ENDLESS VACATION 19


Egy RCI Platinum tag éve Elgondolkozott már azon, hogy mit nyújt a legmagasabb tagsági fokozat? Utazzon nyugodtan A MyTAG segítségével bőröndje, tárcája és kulcsa mindig nyomon követhető, bármerre jár a világban.

Örökítse meg üdülése emlékezetes pillanatait A Branded Memories’ fotókönyveihez és albumaihoz exkluzív kedvezménnyel juthat hozzá. Így könnyedén megoszthatja emlékeit másokkal is.

Takarítson meg a Tagsági juttatásokkal Minden egyes foglalásánál legfeljebb 24 € értékű juttatást kap, amelyet megadott RCI foglalásokra használhat fel. Későbbi vásárlásaihoz felhasználhatja a számláján összegyűlt jóváírásokat.

Szerződési feltételek: Az RCI fenntartja a jogot, hogy a rendelkezésre álló előnyöket módosítsa. Lehetséges, hogy néhány előny csak a szabad kapacitások függvényében áll rendelkezésre. Látogasson el a www.aboutrci.co.uk/platinum/terms webhelyre. Az RCI Platinum szolgáltatás RCI Lite tagok számára nem érhető el.

EV0218/HG

Váltson magasabb szintű tagságra mindössze 59 €-ért az RCI.com oldalon

Hungarian Endless Vacation magazine Spring/Summer 2018  

RCI Europe magazine

Hungarian Endless Vacation magazine Spring/Summer 2018  

RCI Europe magazine