Fjordløbet 2021

Page 1

Deltag og vind en cykel

Danmarks hyggeligste motionscykelløb

Søndag den 15. august

4 RUTER

Start/mål område Jens Otto Krags Plads

107 km: Første start kl. 9.00 35 km: Første start kl. 9.30

58 km: Første start kl. 9.15 20 km: Første start kl.10.00

www.fjordloebet-randers.dk

Mød os på Facebook

Store øjeblikke

RmC Randers Cykelmotion


Byg din principiaaero - præcis som du ønsker den

Find os på @principiabikes

principia.dk


Til Astral Biking Fjordløbet 2021

Det er en stor glæde igen at kunne byde alle cykelglade mennesker velkommen til Astral Biking Fjordløbet i Randers. Dette års udgave af løbet er nr. 44 i rækken, og løbet har været kørt hvert år siden 1977, dog med undtagelse af 2020, hvor løbet måtte aflyses på grund af Covid-19 situationen. Sædvanen tro afvikles løbet som et af de festlige og hyggelige højdepunkter i Randers Ugen, og igen i år har vi start- og målområde på Jens Otto Krags Plads i centrum af Randers. Vi kalder selv løbet for Danmarks hyggeligste motionscykelløb, og vi ser frem til den store folkefest, som Astral Biking Fjordløbet er. Igen i år er der fire distancer at vælge imellem, og da vi nu starter ud fra centrum, er distancerne ændret lidt i forhold til tidligere, så de bliver 20, 35, 58 og 107 km. Med flere forskellige distancer, lægges der op til, at hele familien, arbejdspladsen, naboerne, strikkeklubben, idrætsforeningen, skoleklassen, den trænede motionscyklist og alle andre kan deltage i arrangementet, uanset niveau og ambitioner. Det er altid et imponerende skue, når så mange glade og ihærdige mennesker begiver sig ud i det smukke landskab langs Randers Fjord. Og for de længere distancer i det kuperede landskab mellem Randers og Mariager Fjorde.

ASTRAL BIKING FJORDLØBET 2021

VELKOMMEN

Alle indbydes hermed til at nyde en god dag i godt selskab den 15. august i Randers. I målområdet vil der igen i år være aktiviteter arrangeret af Randers Cykelby, og Café Jens Otto har lovet at tænde op i grillen, så der er rig mulighed for at købe lidt godt til ganen, når strabadserne er overstået. Vi ønsker alle et rigtig godt løb.

Fjordløbssekretariatet

3


ÅRETS STARTER Årets starter

Søren Pedersen

Årets starter af Astral Biking Fjordløbet 2021 er Søren Pedersen, der er 42 år, født og opvokset i Randers.

Søren er i dag sportsdirektør i Randers FC, et job, som han har varetaget siden 2018. Samtidig har han en fortid som professionel fodboldspiller i perioden fra 2001 til 2012, og udover jobbet i Randers FC, er han også formand for Elitekoordineringsudvalget i Randers Kommune. Søren har beskæftiget sig med sport det meste af sit liv, og udtaler “Sporten i Randers er af meget stor betydning, både den elitære del, som jeg primært beskæftiger mig med, men også sport og motion generelt. Elitært er sporten i Randers med til at sætte Randers på landkortet, for noget godt og positivt. Generelt er sport og motion med til at give livsglæde og værdi for rigtig mange mennesker i alle aldre – jeg ønsker alle deltagere et godt Fjordløb”.

4FORPLEJNING

Ruter og forplejning: Der kan vælges mellem 20, 35, 58 og 107 km ruter – alle rutebeskrivelser finde på løbets hjemmeside: www.fjordloebet-randers.dk På alle fire distancer vil der være depoter undervejs samt slutdepot i telt i målområdet.

Tidsfrister: Alle skal være tilbage i målområdet senest kl. 14.30, hvor pladsen lukkes ned. På 107 km ruten skal depotet ved Havndal være passeret inden kl. 11.30.

Vesterport Cykellager . Vestergade 66 . 8900 Randers

6


kontakt os

2083 0293 Åbningstider MAN-FRE 09.30-17.00 LØR 10.00-14.00

Man-Fre 09-17.00

N

TIO

RA

PA ER

•S CE

VI P HO

•S

Cykler i alle prisklasser

RE

Trek Electra Bontrager UVEX SKS Germany LOOK Continental Maxxis

af sning dløbet, i v m re y or Ved f er fra Fj køb af n å m k num bat p start r 15% ra Repair.d e de Bik gives ykel hos c

bikerepair@inFo.dk

bikerepair.dk

Østervold3,3,8920 8900Randers RandersNV C Thomas EdisonsvejAstral er funktionel cykelbeklædning af høj kvalitet til god pris, designet og udviklet i Danmark. Siden 2006 har Astral leveret cykeltøj og tilbehør til alle slags cyklister uanset alder, ambitionsniveau og størrelse, og til en pris hvor alle kan være med.

ASTRAL CYKELTØJ KAN KØBES PÅ WWW.CAMPiONE.DK SOM OGSÅ SÆLGER MÆRKERNE IL BiONDO OG VERGE TEAMTØJ TiL KLUBBER OG ViRKSOMHEDER.


CYKELSERVICE BikeRepair.dk har en stand på startpladsen, og her vil det være muligt at få hjælp til reparation af småting på din cykel. Husk cyklen er dit eget ansvar, så se den efter inden løbet, smør kæden og pump dækkene. Står du alligevel med en lille defekt, så kig efter BikeRepair.dk – de kan garanteret hjælpe. BikeRepair.dk medbringer også diverse cykelartikler, så kig forbi deres stand, og se det nyeste cykeludstyr.

EDC Danebo Din lokale ejendomsmægler Tlf. 86 42 70 55


Med en stor tak til vores samarbejdspartner

Åbningstider: Man-fred. Kl. 11.00-17.00 Køkkenet lukker kl. 16.00 Lørdag 10.00-16.00 Køkkenet lukker kl. 15.00 Søndag 10.00-15.00 Køkkenet lukker kl. 14.00

Billeder lånt fra Cafe Jens Ottos hjemmeside


KONKURRENCER

YNGSTE OG ÆLDSTE DELTAGER Astral Biking Fjordløbet kårer igen i år løbets yngste og ældste deltager, så husk at angive din korrekte fødselsdato ved tilmeldingen. I 2019 var yngste deltager Theis på 1 år, og ældste deltager var Herluf på imponerende 87 år, så alle aldre er på cyklen til Astral Biking Fjordløbet.

STØRSTE HOLD Igen i 2019 blev 3F Randers kåret som årets største hold, og de gentog dermed sejren fra de foregående år. 3F Randers deltog med 136 deltagere, mens Metal Østjylland med 53 deltagere indtog 2. pladsen i kampen om at blive årets største hold, og de var tæt forfulgt af holdet fra Jutlander Bank med 47 deltagere på 3. pladsen. Vi ser frem til endnu en hård dyst om at blive årets største hold, og vi håber, at rigtig mange hold igen i år vil tage kampen op, og gå efter pokalen som største hold i Astral Biking Fjordløbet.

VIND EN NY CYKEL HF Christiansen A/S udsætter igen i år en cykel til en værdi af ca. 4.000 kr. - cyklen vil blive udtrukket blandt alle forhåndstilmeldte deltagere.

LODTRÆKNINGSPRÆMIER / KONKURRENCEREGLER Der vil være mange fine lodtræningspræmier, som udtrækkes på deltagernes startnumre. Når du kommer i mål, kan du se, om dit startnummer har vundet en lodtrækningspræmie på præmielisten i målområdet.

12

Kun deltagere, der er tilmeldt inden tilmeldingsfristens udløb, deltager i konkurrencerne om yngste/ældste deltager, største hold samt i lodtrækningen om hovedpræmien og de øvrige lodtrækningspræmier, så husk at tilmelde dig eller dit hold senest Tirsdag den 10. august 2021, hvis du vil være blandt de heldige i kampen om at vinde en cykel eller en af de andre fine præmier. Lodtrækningspræmier skal være afhentet i sekretariatet senest kl. 14:30 søndag den 15. august 2021.


Sponsorer


GENERELLE INFORMATIONER

Løbsregler: Reglement og detaljeret information om løbet findes på løbets hjemmeside www.fjordloebet-randers.dk Husk at børn under 12 år skal være ledsaget af en voksen. Benyt cykelhjelm for din egen sikkerheds skyld. Bemærk, at på 58 og 107 km ruterne SKAL hjelm benyttes.

Tilmelding: Tilmelding til Astral Biking Fjordløbet foretages on-line via løbets hjemmeside www. fjordloebet-randers.dk, bemærk at også holdtilmeldinger foretages via on-line funktionen. Tilmeldingen åbner 1. juni, og sidste tilmeldingsfrist er den 10. august 2021 kl. 23.59. Tilmelding er bindende og tilbagebetaling vil ikke kunne finde sted. I ugen op til løbet vil du modtage en e-mail med oplysning om dit startnummer. Denne bekræftelse beder vi dig medbringe og fremvise i forbindelse med nummerudlevering. Ved aflysning, som følge af forhold som Astral Biking Fjordløbet ikke kan lægges til last, vil der ikke ske tilbagebetaling af tilmeldingsgebyret.

Startgebyr: 20 km: 60 kr. pr. deltager incl. væskedepot på ruten og depot i målområdet. 35 km: 70 kr. pr. deltager incl. væskedepot på ruten og depot i målområdet. 58 km: 110 kr. pr. deltager incl. depoter på ruten og depot i målområdet. 107 km: 160 kr. pr. deltager incl. depoter på ruten og depot i målområdet. Børn og unge i alderen 0-15 år (årgang 2006 til årgang 2021) betaler halv pris af ovennævnte startgebyrer. Randers Cykelby støtter Astral Biking Fjordløbet og betaler den anden halvdel.

Efteranmeldelsesgebyr: Der er mulighed for eftertilmelding mod et ekstra gebyr på 25 kr. Se endvidere yderligere information omkring tilmelding på www.fjordloebet-randers. dk – hvis du har spørgsmål eller problemer i forbindelse med tilmelding, er du også meget velkommen til at kontakte os på e-mail: randerscykleklub@gmail.com

Astral Biking Fjordløbet arrangeres af Randers Cykleklub af 1910, Randers Cykelmotion og Randers Amtsavis i fællesskab. Grafisk tilrettelæggelse og redaktionelle billeder: Jan Lyngby, © Jaly photo. 2855 2779

14

Links: Randers Cykleklub af 1910: Randers Cykelmotion: Randers Amtsavis:

www.rc1910.dk www.randerscm.dk www.amtsavisen.dk


Udlevering af startnumre til alle tre distancer samt chip til 58 og 107 km distancen udleveres som nedenstående (på disse tidspunkter er der også mulighed for efteranmeldelse): Fredag den 13. august mellem kl. 15 og kl. 17 i vores klublokale, Langvangen 6, 8930 Randers NØ Lørdag den 14. august mellem kl. 15 og kl. 17 i vores klublokale, Langvangen 6, 8930 Randers NØ Søndag den 15. august i tilmeldingsteltet i startområdet fra kl. 7.30

Tidtagning: Der vil være chip tidtagning på både 58 og 107 km ruten. Bemærk, at der kun er plads til 600 deltagere på hhv. 58 og 107 km ruten - pladserne tildeles efter “først til mølle” princippet. Forhåndstilmelding er en god ide! På 20 og 35 km ruterne er der ingen begrænsning.

Starttider og startpuljer: Kl. Kl. Kl. Kl.

9.00, første start på 107 km 9.15, første start på 58 km 9.30, første start på 35 km 10.00, første start på 20 km

GENERELLE INFORMATIONER

Nummerudlevering og mulighed for efteranmeldelse:

På løbets hjemmeside findes yderligere information om de forskellige startgrupper.

Diplomer:

Alle deltagere har mulighed for at udskrive diplomer fra hjemmesiden efter løbet.

Start, mål og omklædning: Start/mål/toiletfaciliteter: Jens Otto Krags Plads, 8900 Randers C –

Arrangør og kontaktoplysninger: Fjordløbssekretariatet: 86 41 08 28 (mandage mellem kl. 19 og 20) Fjordløbets løbskoordinator: 22 32 63 34 Hjemmeside: www.fjordloebet-randers.dk Mail: randerscykleklub@gmail.com

15


Grafisk tilrettelæggelse: Jan Lyngby © JALY|PHOTO 2855 2779

Store øjeblikke