Page 1

Program Efter책ret 2008 Voksenaktiviteter

Vesterbro Bibliotek


Torsdag d. 2. oktober kl. 19.30 – 21.00 På sporet af en fremtid, en film af Ilham Ali Filmen er en personlig beretning om Alloan, en 28-årig kurdisk kvinde. Alloan var blot 8 år gammel, da hendes hjemby Halabja i det kurdiske område af Irak blev angrebet med kemiske gasser af Saddam Husseins styrker den 16. marts 1988. Angrebet dræbte tusinder og efterlod byen i ruiner. Filmen følger Alloans vej tilbage til et normalt liv. Filmen bliver efterfulgt af kurdisk musik og sang. Gratis entré.

1


Søndag d. 5. oktober kl. 13.30 – 15.00 Journalisten og oversætteren Nasar Malik bliver interviewet af DR journalisten Laurits Nansen. Nasar Malik har oversat H.C. Andersen, Karen Blixen, Villy Sørensen, Henrik Nordbrandt og Benny Andersen til Urdu. Udover skrivearbejdet er han freelancekorrespondent for BBC og Voice of America. Gratis entré.

2


Søndag d. 12. oktober kl. 13.30-15.00 Benn Q. Holm Ingen nulevende forfatter har vel bedre end Benn Q Holm skildret livet i København på godt og ondt. Specielt i FCK kultbogen ”Hafnia punk”, men også i den nyeste ”Københavns mysterier”, kryber han helt ind under huden på især manden i storbyen. Men Benn Q Holm mestrer også den brede samfundsskildring, som f.eks. i den filmatiserede bestseller ”Album. Det er derfor en af litteraturens tunge drenge der gæster Vesterbro Bibliotek, for at øse af sit kendskab til litteraturen og København. Gratis entré.

3


Søndag d. 2. november kl. 13.30 Mød forfatteren Dy Plambeck og musikeren Morten Okbo Med udgangspunkt i ”Texas’ rose” leverer Dy Plambeck og Morten Okbo en performance, hvor famlieforhold og fællesskab sættes under lup i historien om den farverige, forrygende og forfærdelige faster Lillian, der længes så brændende efter Det Vilde Vesten. En humoristisk fortælling i et musikalsk western lydunivers. Gratis entré

i-

4


Tirsdag d. 18. november kl. 19.30-21.00. Jørn Moos – et liv med Blekingegadebanden Pensioneret kriminalinspektør Jørn Moos har viet en stor del af sit liv til optrævlingen af den berygtede Blekingegadebande, som huserede i 70erne og 80erne med mord og røverier på samvittigheden. Ingen kender vel bandens baggrund og forbrydelser bedre end Jørgen Moos. Det kan man læse i Peter Øvig Knudsens bestseller ”Blekingegadebanden I og II” og i bogen ”Blekingegadebetjenten”, som netop handler om Jørn Moos og hans politiarbejde. Desuden er Moos aktuel som konsulent på en film om Blekingegadebanden, som kommer til efteråret. Man kan sige at Jørn Moos vender tilbage til gerningsstedet, når han gæster Vesterbro Bibliotek. Det var nemlig gennem bibliotekets gård banden flygtede, efter et voldsomt røveri på postkontoret i nabobygningen. Entré: 20 kr. Billetter kan købes fra mandag d. 3. november

5


Søndag d. 30. november kl. 13.00-15.00 ”Verdenshistorier” og sufi musik I anledning af bogudgivelsen ”Verdenshistorier” fra Dansk Flygtningehjælp kan man opleve en tosproglig præsentation af udvalgte dele af bogen på urdu – dansk og pashto – dansk. Rubina Afzal, Abdul Malik Beakassyar og Ole Lillelund læser op af bogen. Præsentationen bliver efterfulgt af pakistansk – afghansk musik spillet af Pervaiz Akhtar og Assadollah Hafizi. Gratis entré Har du spørgsmål vedrørende de beskrevne aktiviteter og arrangementer, er du velkommen til at kontakte os.

6


Kontakt:

Kontakt:

Børnekulturstedet Lyrskovgade 4, kld 1758 København V Tlf: 33 31 80 03 Mail: boerne@kff.kk.dk Web: www.bksvesterbro.dk

Vesterbro Bibliotek Lyrskovgade 4, st 1758 København V Tlf: 33 24 86 79 mail: bibves@kff.kk.dk Web: www.bibliotek.kk.dk

Vesterbro Bibliotek  

Program efteråret 2008

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you