Page 1

SijFa Cruises

Ms Rigoletto Cruises 2013

Geniet van luxe, service en vriendelijkheid

1


Algemene informatie Geachte Gast, Welkom bij SijFa Cruises, graag nodigen wij u uit deel te nemen op één van onze cruises, een vriendelijke bemanning die alles in het werk stelt om u volop te laten genieten van een dergelijk bijzondere vakantie. Niets is hen teveel om u het naar uw zin te maken. Van een heerlijk kopje koffie of thee, tot een drankje op het dek, een smakelijke maaltijd, en ga zo maar door. Het zal u aan niets ontbreken. Nieuw dit jaar is een aanpassing in de toegankelijkheid van het Hoofddek en het Restaurant, deze winter is er en stoellift geplaatst in de hal, u ziet we doen er alles aan om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Laat uw vakantie varen! Het MS “Rigoletto”mag met recht exclusief worden genoemd. Dit geldt niet alleen voor het fraaie interieur, maar ook voor de verzorging aan boord. De prachtige kleuren en mooie materialen geven het schip een warme en sfeervolle uitstraling. Adembenemende uitzichten, culinaire versnaperingen en aanmeren op bijzondere steden door Europa. Reizen met het MS “Rigoletto” in gezelschap. Geniet op en aan het water van een zorgeloze tijd. Geniet van luxe, service en vooral vriendelijkheid.

Faciliteiten:

Verzorging:

- Entree met receptie, ruime zithoek annex bibliotheek, boordboetiek - Sfeervol restaurant - Gezellige bar, panoramasalon met dansvloer - Ruim overdekt zonnedek met bar - Parasols, zitjes en ligstoelen op het zonnedek - Stoellift naar het Hoofddek en Restaurant en naar het zonnedek.

Volpension, u kunt aan boord ook kiezen voor een All Inclusive-pakket. De prijs van dit pakket is € 12,50 per persoon per dag en kan enkel voor de gehele duur van de cruise geboekt worden. Indien u voor All Inclusive kiest zijn alle tapbieren, huiswijnen, sappen en frisdranken (in glazen geserveerd) tussen ‘s morgens 10:00 uur en ‘s avonds 24:00 uur inbegrepen.

Op al onze cruises is inbegrepen:

We maken een uitdrukkelijk voorbehoud voor de tijden en de ligplaatsen. Deze kunnen altijd gewijzigd worden. Ook zijn we afhankelijk van waterstanden en op sommige cruises van de sluistijden.

- Zeer uitgebreid ontbijtbuffet - 3-gangen lunch, hoofdgerecht keuze uit buffet of geserveerd aan tafel - 4-gagen diner, keuzes in hoofdgerecht en dessert - 1 cocktail gevolgd door een welkomsdiner - 1 Kapiteinscocktail gevolgd door een Kapiteinsdiner - 24 uur koffie of thee, zelfbediening in de koffiecorner - Afhankelijk van het dagprogramma serveren wij koffie en thee met gebak - Middernachtsnack - Livemuziek

Route:

Excursies: Bij enkele cruises kunt u extra excursies boeken. Dit is niet altijd mogelijk, afhankelijk van de route. De meeste cruises meren af in de buurt van het centrum, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid de plaats kunt ontdekken. Een aanbod van de excursies wordt bij uw boekingsbevestiging toegevoegd.

Vervoer per touringcar: De vertrektijden en plaatsen van de touringcar voor het vervoer naar en vanaf het schip op aanvraag.

Reserveren of wenst U nog informatie: Bel, mail of fax naar onderstaande adres

2

SijFa Cruises bv Schutkolk 4a 6582 DB Heumen Nederland

Tel nr. : +31 (0)24 3572008 Fax nr.: +31 (0)24 3585360 info@sijbrands.biz www.sijbrands.biz


Cabine-informatie

PROMENADEDEK 234

232

230

231

229

228

226

224

222

220

218

216

214

212

210

208

206

204

202

200

227

225

223

221

219

217

215

213

211

209

207

205

205

201

HOOFDDEK Cabine 222 en 223 1 persoo Cabine 232 en 234 3 personen

n 126

124

122

120

118

116

114

112

110

108

106

104

123

121

119

117

115

113

111

109

107

105

103

101

102

100

Cabine 227 junior suite 60 cabines 120 personen

Panoramavenster, te openen Individueel regelbare airco Voldoende kastruimte Kluis TV met infokanaal

0.80 mtr

1.90 mtr

1.10 mtr

1-persoon cabine Telefoon Bureau met grote spiegel Haardroger Badkamer met douche en toilet Gesitueerd op het Promenadedek

4.20 mtr

Standaard cabine

2.70 mtr

Panoramavenster, te openen Individueel regelbare airco Voldoende kastruimte afmeting ca. 12 m2 Kluis TV met infokanaal

Telefoon Bureau met grote spiegel Haardroger Badkamer met douche en toilet Gesitueerd op het Promenadedek en Hoofddek.

4.20 mtr 4.20 mtr

Panoramavenster, te openen Individueel regelbare airco Voldoende kastruimte Kluis TV met infokanaal

1.30 mtr

2.60 mtr

3-persoons cabine Telefoon Bureau met grote spiegel Haardroger Badkamer met douche en toilet Gesitueerd op het Promenadedek

2.10 mtr 5.40 mtr

Junior Suite Twee comfortabele zitplaatsen Telefoon Bureau met grote spiegel Haardroger Badkamer met douche en toilet Gesitueerd op het Promenadedek

1.17 mtr

4.20 mtr

2.80 mtr

Panoramavenster, te openen Individueel regelbare airco Voldoende kastruimte Kluis TV met infokanaal

1.50 mtr

3


5-daagse IJsselmeer en Markermeer 10 april – 14 april Amsterdam, Haarlem, Hoorn, Enkhuizen, Lemmer, Amsterdam Dag 1: Amsterdam - Haarlem U reist op eigen gelegenheid of vanaf de diverse opstapplaatsen naar Amsterdam. Na de inschepen vertrekt de Rigoletto en vaart naar Haarlem waar we rond het avonduur zullen arriveren. De kapitein zal u voor een welkoms cocktail uitnodigen, aansluitend wordt er een welkoms diner geserveerd. Onze boordmuzikant versiert de avond met zijn muziek, hij zal de gehele reis voor u spelen, uit eigen repertoire of uw verzoeknummers. Dag 2: Haarlem – Hoorn Wij zullen deze ochtend in de kunstenaarsstad van Frans Hals verblijven en u een reeks van bezienswaardigheden aanbieden, tijdens de lunch verlaten wij deze geweldige stad en zetten koers richting Hoorn, in de vroege avond meert de Kapitein hier aan. In Hoorn vindt u monumentale gevels die u vertellen over de geschiedenis van de VOC. Dag 3: Enkhuizen – Lemmer In Enkhuizen kunt u de historische binnenstad bezoeken. Ook het Zuiderzeemuseum is een aanrader. Tijdens de lunch varen we naar de watersportplaats Lemmer, u kunt in alle rust het Stoomgemaal bezoeken, hier zullen wij de nacht verblijven.

4

Dag 4: Amsterdam - Haarlem Rond de klok van 6 uur gaan de trossen los, het IJsselmeer zal deze ochtend bevaren worden en wij arriveren tijdens de lunch in Amsterdam, deze wereld stad biedt een internationaal programma en een bezoek aan de Keukenhof zal zeer zeker georganiseerd worden. Dag. 5. Amsterdam - Haarlem Na het ontbijt keert een ieder weer huiswaarts, met een goed gevoel neemt men afscheid van de crew en de medereizigers

IJsselmeer en Markermeer volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 10 April | Aantal dagen: 5 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 415,Promenadedek ¤ 435,Toeslag 1-pers. Cabine ¤ 80,Hoofd en Promenadedek

Toeslag Junior-suite Toeslag touringcarvervoer retour

¤ 75,¤ 79,-


9-daagse Nederland – Vlaanderen

11 mei – 19 mei

Arnhem, Willemstad, Antwerpen, Vlissingen, Middelburg, Veere, Rotterdam, Amsterdam, Haarlem 1. Arnhem U reist op eigen gelegenheid of vanaf de diverse opstapplaatsen naar Arnhem, in de hoofdstad van Gelderland zullen wij de rest van de dag en ook de nacht verblijven in Arnhem.

hoofdstad met haar attractieve monumenten. Een bezoek aan de Deltawerken / Oosterschelde kering Neeltje Jans zal zeker in het excursiepakket zitten. Tijdens het diner varen we een klein stukje en leggen rond 20:00 aan in Veere, hier heeft u voldoende gelegenheid te voet dit kleine dorp te bewonderen.

Dag 2. Arnhem – Willemstad Deze ochtend heeft u ruim de tijd om de binnenstad te bezoeken waar altijd wat te beleven valt of een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum. Rond het middaguur lichten wij het anker en zetten koers richting Willemstad waar wij rond het avonduur zullen arriveren.

Dag 6. Rotterdam De kapitein slaapt niet uit en gooit rond 05:30 de trossen los om vroeg in de middag in Rotterdam te kunnen arriveren. Tijdens deze ochtend vaart geniet u van verschillende waterwegen die ons land rijk is en laat u de grootheid van het Rotterdamse havengebied zien.

Dag 3. Antwerpen Via het Schelde-Rijnkanaal arriveert de Rigoletto rond het middaguur in de sfeervolle wereldstad Antwerpen. De “Keyserlei”en de “Meir”, met een scala aan winkels, cafés en terrasjes zijn ware trekpleisters voor vele toeristen. Niet te vergeten de Belgische wafels met warme kersen en slagroom.

Dag 7. Amsterdam U heeft vandaag voldoende gelegenheid om Amsterdam te bezichtigen of om lekker te gaan shoppen. Een bezoek aan de vele musea die onze hoofdstad biedt is een bezoek meer dan waard.

Dag 4. Vlissingen In de vroege ochtend licht de kapitein het anker en zetten wij koers richting Nederland onze bestemming voor vandaag is Vlissingen. Deze maritieme havenplaats bevindt zich aan de Noordzee en de monding van de Westerschelde. ’s Ochtends organiseren wij een excursie die u de mogelijkheid biedt om Brussel te bezoeken. Dag 5. Middelburg – Veere Tijdens het ontbijt arriveren we in Middelburg de Zeeuwse

Dag 8. Haarlem Tijdens het ontbijt arriveren wij in de stad van onze beroemde kunstenaar Frans Hals, 2013 een jaar vol activiteiten en een tentoonstelling van Frans Hals een breed scala aan festiviteiten zullen geboden worden in deze historische stad. Dag 9. Haarlem Na het ontbijt neemt men met een goed gevoel afscheid van de crew en de medereizigers en keert een ieder weer huiswaarts. Inclusief in deze cruise: Op verzoek wordt U vanaf Haarlem per touringcar weer naar de opstapplaats Arnhem gebracht.

Nederland - Vlaanderen volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 11 Mei | Aantal dagen: Prijzen per persoon: Hoofddek Promenadedek Toeslag 1 –pers. Cabine

9

Haarlem

Amsterdam

Rotterdam

¤ 830,¤ 870,¤ 155,-

Hoofd en Promenadedek

Nederland Nijmegen

Veere Willemstad Vlissingen Middelburg Antwerpen

België

Düsseldorf Duitsland

Toeslag junior suite p.p. ¤ 130,Toeslag touringcarvervoer retour p.p. ¤ 79,-

5


11-daagse kanalenvaart Noord-Nederland 18 juli tot 28 juli Haarlem, Volendam, Hoorn, Oudeschild, Lemmer, Delfzijl, Leer, Sneek, Kampen, Zutphen, Arnhem Dag 1. Amsterdam Vanaf 15:00 uur staat de koffie met gebak voor u klaar en heten wij u welkom aan boord. ’s Avonds zal de kapitein u voor een welkoms cocktail uitnodigen, aansluitend wordt er een welkoms diner geserveerd. Onze boordmuzikant versiert de avond met zijn muziek, hij zal de gehele reis voor u spelen, uit eigen repertoire of uw verzoeknummers. Dag 2. Amsterdam Deze dag zullen wij nog in Amsterdam verblijven waar u ruim voldoende de gelegenheid heeft om deze schitterende stad te bezoeken, wat dacht u van het Anne Frank Huis, en van de vele musea en een tochtje over de Amsterdamse grachten in het avondlicht. Dag 3. Volendam – Enkhuizen Tijdens het ontbijt varen wij naar Volendam, deze ochtend krijgt u de tijd om de “thuishaven” van The Cats, BZN, Jan Smit te ontdekken. Tijdens de lunch zetten wij koers naar Enkhuizen, waar we rond 15:00 zullen arriveren, Enkhuizen was vroeger in de VOC tijd een belangrijke koopmansstad en had een groot aandeel in de nationale welvaart. Dit is nog steeds zichtbaar door de vele historische overheidsgebouwen, oude pakhuizen en statige herenhuizen in de binnenstad. Dag 4. Oudeschild- Den Helder Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot en oefent met zijn

Dag 9. Sneek – Kampen U heeft de gehele ochtend tot de lunch om Sneek te verkennen en vervolgens vaart de ms Rigoletto u richting de oude Hanzestad Kampen waar we rond het avonduur zullen aankomen, Het Hanze lidmaatschap zorgde voor een bloeiperiode van de stad. De stadskern werd vergroot en er verrezen bijzonde bouwwerken.

Dag 6. Delfzijl In de late middag aankomst in Delfzijl, de belangrijkste zeehaven in het noorden. In de uitgestrekte havens die een bezoek waard zijn. Dag 7. Leer Vanuit Delfzijl varen we verder naar het in Duitsland gelegen plaatsje Leer, een mooie en zeer gezellig stadje. De oude panden in de voetgangerszone van de Altstadt zijn prachtig onderhouden en een bezoek meer dan waard. U blijft de gehele middag, avond en nacht in Leer.

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 18 mei | Aantal dagen: 11 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 1040,Promenadedek ¤ 1090,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 200,Hoofd en Promenadedek

6

Dag 8. Sneek ’s Ochtends rond 05:00 zal de kapitein de motoren starten en vertrekken we richting Sneek, waar we in de avond aankomen, Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en vooral bekend om zijn smalle grachtjes en de Elfstedentocht.

Dag 5. Lemmer De kapitein zal vroeg de trossen losgooien en richting Lemmer varen, rond de middag zullen we hier arriveren Lemmer is een plaats in de gemeente Lemsterland. Het is een van Frieslands bekendste watersportplaatsen. De rest van de dag en een groot gedeelte van de nacht zullen wij hier verblijven. Een bezoek een het Stoomgemaal zal zeker niet kunnen ontbreken.

Kanalenvaart Noord-Nederland

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

Vanuit Leer organiseren wij een excursie naar de Meyerwerft in Papenburg.

stoere charme een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op toeristen. Rond het weekend ligt de haven vol met moderne kotters. Je kunt vanuit Oudeschild een boottocht maken op de Waddenzee, de roemruchte VOCgeschiedenis van de Texelse Rede beleven in het Maritiem & Jutters Museum en natuurlijk heerlijk vis eten in de restaurants rond de haven van Oudeschild.

¤ 190,¤ 79,-

Dag 10. Kampen – Zutphen – Arnhem In de ochtend rond 09:00 zullen we op de IJssel in Zutphen arriveren waar de ms Rigoletto tot de lunch zal blijven en we de mogelijkheid hebben om een excursie te organiseren of een wandeling door deze mooie stad te maken. In de vroege avond als een ieder zich voor het Kapiteinsdiner heeft voorbereidt arriveren we in Arnhem en zullen hier de nacht verblijven. Dag 11. Arnhem Na het ontbijt keert een ieder huiswaarts met een belofte tot ziens. Inclusief in deze cruise: Op verzoek wordt U vanaf Arnhem per touringcar weer naar de opstapplaats Amsterdam gebracht. Delfzijl

Oude Schild

Sneek Lemmer Kampen

Hoorn Haarlem

Leer

Volendam

Duitsland Zutphen

Arnhem Nederland Düsseldorf


8-daagse 3-Rivierencruise Rijn – Moezel en Saar “Rhein in Flammen” 4 augustus tot 11 augustus Köln, Andernach, Rüdesheim, Koblenz, Beilstein, Bernkastel, Saarburg, Trier, Zell, Cochem, Koblenz, Köln Dag 1. Köln – Andernach Vanaf uw opstapplaats in de ochtend rijdt u met een touringcar naar Köln waar u inscheept aan boord. Na de inscheping verlaat het MS Rigoletto Köln en vaart naar Andernach, wij zullen daar rond 23:00 uur arriveren. Dag 2. Rüdesheim In de vroege middag rond 14:00 uur zullen we in Rüdesheim arriveren, voorafgaand heeft u genoten van de Romantische Rijn met haar vele burchten en de beroemde “Loreley”, in de middag en avond heeft u voldoende tijd om te genieten van een Rüdesheimer Koffie in de Drosselgasse. Dag 3. Koblenz – Beilstein Tijdens het ontbijt arriveren in Koblenz waar we de Rijn verlaten en de Moezel invaren, wij meren in de Moezelmonding aan en bezoeken deze stad tot de lunch. Het monument van Kaiser Wilhelm I is op een steenworp afstand van onze aanlegplaats. Vanaf het zonnedek de hele middag genietend van de vaart over de Moezel onder het genot van een kopje koffie of thee arriveren wij tijdens het diner in Beilstein. Dag 4. Bernkastel Vertrek uit Beilstein naar Bernkastel hier heeft u na de lunch tot 18:00 uur de tijd om Bernkastel, wat uit twee delen bestaat, te bezoeken. Beide delen zijn verbonden met een brug over de Moezel. Dag 5. Saarburg (via de Sahrschleife) - Trier De overnachting zal in Konz plaatsvinden, tijdens de ochtendvaart kunt u genieten van het mooie natuurgebied de Sahrschleife en Mettlach (hier staat de Villeroy & Boch fabriek) naar Saarburg. In Saarburg zijn watervallen midden in de stad. Ook de vele kastelen aan de rand van Saarburg zijn de moeite waard. Tijdens het diner varen we naar Trier en zullen hier overnachten.

Dag 6. Zell Na het ontbijt zal een touringcar ons naar de binnenstad van Trier brengen, u heeft dan een aantal uren om Trier te verkennen, de ms Rigoletto zal naar Piesport varen waar de touringcar ons naar toe zal brengen en wij weer aan boord zullen gaan. Tijdens de middag zullen we van de prachtige Moezel kunnen genieten al varend naar Zell. Dag 7 Cochem - Koblenz Rhein in Flammen Net na het ontbijt arriveren wij in Cochem met haar Reichsburg goed in zicht, we verblijven hier de rest van de ochtend, tijdens de lunch zakken we de Moezel af varend langs de pittoreske dorpjes richting Koblenz waar we in de avond getuigen zijn van het Duitse Spektakel de “Rhein in Flammen” vanaf het schip heeft u een eerste klas zicht op dit prachtige vuurwerk. Dag 8. Köln Het laatste ontbijt van deze reis is aangebroken, en een ieder keert met vele mooie herinneringen en nieuwe vrienden huiswaarts.

Moezel en Saar

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 4 augustus | Aantal dagen: 8 Prijzen per persoon, Hoofddek ¤ 725,Promenadedek ¤ 760,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 140,-

Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

Duitsland

Köln Andernach Koblenz

Trier Zell

Saarburg Frankrijk

¤ 130,¤ 79,Zwitserland

Bodensee

7


8-daagse Rijn – Main cruise 1 september tot 8 september Arnhem, Köln, Rüdesheim, Aschaffenburg, Miltenberg, Frankfurt, Mainz, Köln. 1. Arnhem U reist op eigen gelegenheid of vanaf de diverse opstapplaatsen naar Arnhem wij zullen de Gelderse hoofdstad na het inschepen verlaten en koers zetten richting Köln.

Dag 5. Miltenberg Op deze smalle rivier is het heerlijk genieten van de mooie natuur en de stadjes met schilderachtige vakwerkhuisjes, zeker Miltenberg wordt door dit stadsbeeld bepaald.

Dag 2. Köln Naast de indrukwekkende Dom heeft de stad vele interessante musea zoals het Chocolademuseum de gezellige Altstad is ook een bezoek meer dan waard met vele brouwerijen en terrasjes. Niet te vergeten de lange winkelstraat met de traditionele Duitse winkelketens.

Dag 6. Frankfurt Deze ochtend varen we richting Frankfurt een stad van vele contrasten. De Paulskirche is historisch gezien het belangrijkste gebouw van de stad. Ook het Goethe-huis is zeker een bezoek waard. Vergeet vooral niet het uitgebreide schoppingcentrum.

Dag 3. Rüdesheim Rond middernacht verlaten wij Köln en de kapitein vaart de rest van de nacht om u over de mooie rijn naar Rüdesheim te brengen waar we rond koffietijd in de middag zullen arriveren. Tijdens deze vaart geniet u volop van het Romantische Rijndal, dit prachtige deel van de Rijn is door UNESCO uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, burchten en de Loreley een schitterend panorama. Aansluitend in Rüdesheim een wandeling door het bekendste straatje de Drosselgasse maakt deze dag meer dan waard. Dag 4. Aschaffenburg In de hele vroege ochtend zullen we de Rijn verlaten en de rivier de Main in Mainz opdraaien, de ochtend varend over de Main en na de lunch arriveren we in Aschaffenburg aan de voet van het Spessartgebergte. Het stadsbeeld van deze plaats wordt bepaald door het imposante “Slot Johannisburg”.

Dag 7. Mainz – Köln Tijdens het overheerlijke ontbijt verlaten wij de Main en arriveren we op de Rijn in Mainz, In deze charmante stad is het gezellig toeven op de markt, in de oude stadswijk of aan de oevers van de Rijn. Tijdens de lunch gaan de trossen weer los en zakken we de Rijn af wederom door het Romantische Rijndal gebied en arriveren in de avond in Köln Dag 8. Köln Na het ontbijt volgt de ontscheping, en gaat een ieder met vele nieuwe ervaringen en mooie foto’s huiswaarts de bemanning zwaait u toe wensend tot ziens en een goede thuisreis.

Rijn – Main cruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 7 september | Aantal dagen: 8 Prijzen per persoon, Hoofddek ¤ 725,Promenadedek ¤ 760,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 140,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

Arnhem Duitsland Köln Rüdesheim Mainz

Aschaffenburg Miltenberg

Frankrijk

¤ 130,¤ 79 Zwitserland

8

Frankfurt

Bodensee


4-daagse Feest cruise “Lustige Musikreise mit Rhein in Flammen” 19 september tot 22 september Köln, Andernach, Koblenz, Rüdesheim, Wiesbaden, St. Goar, Köln Dag 1 Köln - Andernach Vanaf uw opstapplaats in de ochtend rijdt u met een touringcar naar Köln waar u inscheept aan boord. Na de inscheping verlaat het MS Rigoletto Köln en vaart naar Andernach, wij zullen daar rond 23:00 uur arriveren. Dag 2 Koblenz – Rüdesheim Tijdens het ontbijt arriveren in Koblenz waar we de Rijn verlaten en de Moezel invaren, wij meren in de Moezelmonding aan en bezoeken deze stad tot de lunch. Het monument van Kaiser Wilhelm I is op een steenworp afstand van onze aanlegplaats. In de vroege middag rond 13:00 verlaten wij Koblenz, de gehele middag al varend kunt u genieten van de Romantische Rijn met haar vele burchten en de beroemde “Loreley”, in de avond heeft u voldoende tijd om te genieten van een Rüdesheimer Koffie in de Drosselgasse. Dag 3 Wiesbaden St. Goar Wiesbaden is een stad met natuurlijke waterbronnen, een kuuroord waarvan wordt geloofd dat deze een speciale genezende werking heeft. De gehele ochtend kunt u op zoek naar deze speciale plaats, tijdens de lunch varen we naar de

Loreley haven, een wandeling in het gebergte is zeer zeker ook ontspannend, in de vroege avond tijdens het diner zet de Rigoletto koers richting St. Goar waar u in de late avond het vuurwerk “Rhein in Flammen” kunt aanschouwen. Dag 4 Köln In de vroege ochtend arriveren wij in Köln, na het uitgebreide ontbijt wenst de bemanning van de ms Rigoletto u een goede thuisreis , en hopelijk tot een volgende keer.

Feest cruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 19 september | Aantal dagen: 4 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 312,Promenadedek ¤ 327,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 60,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

¤ 60,¤ 79

3-daagse Feest cruise “Rheinische Schippersparty & Lustige Musikreise” 27 september tot 29 september Köln, Andernach, Rüdesheim, Köln Dag 1 Köln - Andernach Vanaf uw opstapplaats in de ochtend rijdt u met een touringcar naar Köln waar u inscheept aan boord. De vele typische Duitse Schlagers galmen door de muziekboxen aan boord en Marianne Rosenberg zal zeker meerdere malen voorbij komen, een hartelijk feestelijk welkom. Na de inscheping verlaat het MS Rigoletto Köln en vaart naar Andernach, wij zullen daar rond 23:00 uur arriveren. Dag 2 Rüdesheim Rond 06:00 uur vertrekt de kapitein Andernach en brengt u veilig naar Rüdesheim waar we in de middag rond 14:00 zullen arriveren. Tijdens deze ochtendvaart heeft U vele foto’s kunnen maken van de vele burchten en het beroemde gebergte met de wonderschone Loreley. ’s Avonds aan boord gaat het feest verder zingen en dansen we tot in de vroege ochtend. Dag 3 Köln De kapitein brengt veel tijd in de stuurhut door en zal rond 11:00 in Köln arriveren.

Tijdens het vrolijke Frühschoppen en de laatste dansjes op de dansvloer nemen we met weemoed afscheid en zingend als afsluiting, “zullen we het nog een keertje overdoen”.

Feest cruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 27 september | Aantal dagen: 3 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 225,Promenadedek ¤ 245,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 40,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

¤ 40,¤ 79

9


4-daagse “Single Cruise”

23 oktober – 26 oktober

Düsseldorf, Amsterdam, Arnhem Dag 1 Düsseldorf Düsseldorf (verouderd Nederlands: Dusseldorp) is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen aan de Nederrijn bij kilometer 744, even ten zuiden van het Ruhrgebied. In deze stad zullen we aan boord van de ms Rigoletto gaan. Na de inscheping zetten we koers richting Nederland. De gehele nacht wordt gevaren de kapitein zorgt voor een geruisarme vaart en in de vroege ochtend arriveren we in Amsterdam. Dag 2 Amsterdam Onze prachtige hoofdstad biedt alles wat we nodig hebben om deze dag tot een geslaagd feest te maken. Een bezoek aan het Rijksmuseum, Madame Tussauds, het Anne Frank huis, vergeet de verlichte bruggetjes in de avond niet, dit aanschouwend vanuit een klein bootje via de grachten van Amsterdam. Dag 3 Arnhem Helaas verlaten we deze Multiculturele stad en varen via het Amsterdam-Rijnkanaal naar Arnhem, rond de koffietijd in de middag zullen we aanmeren, nog ruim voldoende tijd om de binnenstad te bezoeken. In de avond wordt u door de kapitein welkom geheten in de salon voor een cocktail, aansluitend

10

zult u genieten van een sfeervol kapiteinsdiner. De bemanning van de MS Rigoletto heeft een spectaculaire show voor u voorbereidt, het zal een swingende avond worden. Dag 4 Arnhem Na het uitgebreide ontbijt zwaait de bemanning van de Rigoletto u uit en wenst u een goede thuisreis.

Single cruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 23 oktober | Aantal dagen: 4 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 335,Promenadedek ¤ 360,Korting bij 2 personen in 1 cabine - € 25,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

¤ 35,¤ 79,-


4-daagse Kerstmarktcruise

11 december – 14 december

Nijmegen, Duisburg, Köln, Düsseldorf, Nijmegen Dag 1 Nijmegen – Duisburg De ms Rigoletto ligt aan de Waalkade in Nijmegen, u bent vanaf 10:00 uur van harte welkom, de koffie en thee staat voor u klaar. Rond het middaguur zullen wij deze stad verlaten en koers zetten richting Duisburg waar we in de avond zullen arriveren. Dag 2 Duisburg – Köln De kerstmarkt is vanaf 11:00 uur geopend, u heeft alle tijd om van het ontbijt te genieten, wij zullen u met een bus naar de Kerstmarkt brengen en ook weer op te halen, laat in de middag verlaat de ms Rigoletto Duisburg en vaart naar Köln. Dag 3 Köln – Düsseldorf U heeft de gehele dag om deze wonderschone stad met haar vele Kerstmarkten te bezoeken. De traditionele kerstmarkt rondom de Dom, een bezoek aan de middeleeuwse kerstmarkt nabij het Chocolademuseum niet te vergeten. Rond 16:30 verlaten wij Köln en dalen af naar Düsseldorf. Tijdens het diner zullen wij hier arriveren. De avondkerstmarkt met de geur van Glühwein en de duizenden lichtjes mag men niet missen.

Dag 4 Nijmegen In de vroege ochtend is de kapitein al aan het varen om rond 14:00 uur in Nijmegen te kunnen zijn. Na de 3-gangen lunch, wenst de bemanning van de ms Rigoletto u fijne feestdagen en een goede thuisreis.

Kerstmarktcruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 11 december | Aantal dagen: 4 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 315,Promenadedek ¤ 330,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 60,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

¤ 60,¤ 79,-

4-daagse Kerstmarktcruise

15 december – 18 december

Rotterdam, Köln, Düsseldorf, Duisburg, Rotterdam Dag 1 Rotterdam – Köln Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar en bent u van harte welkom, aansluitend vertrekt de kapitein en vaart richting Köln, hij zal de rest van de dag en de gehele nacht varen. U als gast zult in de tussentijd genieten van de kerstsfeer en het heerlijke welkomsdiner. Dag 2 Köln Rond het middaguur zullen wij in deze grote stad arriveren, na de lunch heeft u uitgebreid de tijd om heerlijk te wandelen door de Altstadt, een bezoek te brengen aan de Dom en het Chocolademuseum, bewonder één van de vele kerstmarkten, vooral niet te vergeten de lange winkelpromenade in al haar pracht en praal. Dag 3 Düsseldorf – Duisburg Tijdens het ontbijt zal de Kapitein de trossen losgooien en koers zetten richting Düsseldorf, rond 10:00 zullen wij arriveren. Ook deze stad biedt alles wat een kerstmarkt zou moeten hebben, en de beroemde winkelstraat de Königsallee heeft de sfeer van een Kerstmarkt meegekregen. Omstreeks 17:00 verlaten wij Düsseldorf en zullen net voor het diner in Duisburg arriveren, na het diner zal een touringcar u naar de Kerstmarkt brengen, wij zullen in Duisburg overnachten.

Dag 4 Rotterdam Als u nog in dromenland bent heeft de kapitein de motoren gestart en zet koers richting Rotterdam. Na de lunch zullen wij hier rond 14:00 uur arriveren en met de uitscheping beginnen. De bemanning van de ms Rigoletto zwaait u uit alvorens u fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar te hebben gewenst. De belofte om elkaar aan boord van de ms Rigoletto weer te ontmoeten zal zeker niet ontbreken.

Kerstmarktcruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 15 december | Aantal dagen: 4 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 315,Promenadedek ¤ 330,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 60,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

¤ 60,¤ 79,-

11


7-daagse Kerstcruise

21 december – 27 december

Rotterdam, Köln, Bonn, Andernach, Mainz, Konigswinter, Gorinchem, Rotterdam Dag 1 Rotterdam Vanaf 13:00 uur wordt u door de Kerstman van harte welkom geheten, als alle gasten aan boord zijn verlaat de Rigoletto Rotterdam en vaart richting Köln,. De traditionele welkomsgroet met alle informatie over deze kerstcruise staat zeker weer op het programma, gevolgd door een cocktail en het heerlijke culinaire welkomsdiner. Dag 2 Köln De kapitein zal rond 14:00 uur aanmeren, waar u de rest van de dag heeft om in alle rust deze veelzijdige stad te verkennen, een kaarsje aansteken in de Dom een chocoladeletter kopen bij het Chocolademuseum, een glühwein drinken, de Kaufhof met al haar pracht en praal bezoeken. Dag 3 Bonn – Andernach De kapitein is vroeg uit de veren om tijdens het ontbijt in Bonn aan te meren, ook deze stad biest alles wat een traditionele Duitse Kerstmarkt nodig heeft, ook zijn de winkels de gehele dag geopend. Rond 17:30 zetten wij koers richting Andernach hier zullen wij de nacht verblijven en in de vroege ochtend vertrekken. Dag 4 Mainz Tijdens de late middagservice van koffie en thee zal Mainz al zichtbaar worden, na het diner zullen wij naar een kerk wandelen om hier de avondmis bij te wonen.

Dag 5 Konigswinter Deze eerste Kerstdag zullen wij samen met de bemanning en al onze gasten vieren, onder het genot van warme chocolademelk geserveerd met kerststol zingen we samen de traditionele kerstliederen. Rond de klok van 16:00 uur arriveren wij in deze stad, tijd om de benen te strekken voordat de kapitein ons uitnodigt voor het Kerstdiner, deze avond zal zeker in het teken staan van het samenzijn. Dag 6 Gorinchem Wederom een gezellige kerstdag aan boord, in de vroege avond meren we aan, ook op deze dag zal een Kerstdiner geserveerd worden. De bemanning van de Rigoletto heeft voor u nog een spectaculaire show voorbereidt. Dag 7 Rotterdam Omstreeks 08:30 uur zullen wij in Rotterdam arriveren waar we aansluitend met de uitscheping beginnen. Een fijne thuisreis gewenst door de bemanning van de ms Rigoletto.

Kerstcruise

volpension, incl. koffie & thee Vertrekdatum: 21 december | Aantal dagen: 7 Prijzen per persoon: Hoofddek ¤ 660,Promenadedek ¤ 690,Toeslag 1 –pers. Cabine ¤ 120,Hoofd en Promenadedek

Toeslag junior suite p.p. Toeslag touringcarvervoer retour p.p.

12

¤ 115,¤ 79,-

Sijfa Cruises 2013  

Cruises met de Ms Rigoletto Meer info: www.sijfacruises.nl

Advertisement