Page 1

wegenbouw- grondwerk - Pleinenlegger - verhuur- stenenverkoop

Bedrijfsbrochure


Colofon Dit is een uitgave van HD Infratechniek B.V.

Aan de infromatie in deze brochure kunnen geen rechten worden verleend. Wijzigingen en typefouten worden

Postadres

Ontwerp, vormgeving en

voorbehouden.

Wethouder Slagerstraat 3 7951 TH Staphorst T: +316 5587 7081

begeleiding: Veldman IT & Administratie

HD Infratechniek aanvaardt geen

www.veldman-it.nl

enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook

Teksten:

ontstaan door gebruik, onvolledigheid

Hardcopy

of onjuistheid van de aangeboden

E: info@hdinfratechniek.nl www.hdinfratechniek.nl

Meer informatie: Bij vragen kunt u contact opnemen met HD Infratechniek, H. Dunnink +316 5587 7081 of via info@hdinfratechniek.nl

informatie in deze brochure. Het auteursreht op deze brochure berust bij HD Infratechniek of bij derden welke met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld aan HD Infratechniek. Vermienigvuldiging in welke vorm dan ook is alleen toegestaan met na voorafgaande toestemming van HD Infratechniek Š2014.


Inhoudsopgave 3

HD Infratechniek

5

Tijdlijn

7

Wegenbouw

9

Grondwerk

10 Stenenverkoop 11 Pleinenlegger


hd infratechniek Algemeen

HD Infratechniek is in 1998 opgericht als HD

+31 522 464 808

Bestratingen B.V. door Henk Dunnink. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot een gerenommeerd

info@hdinfratechniek.nl

Directeur Henk Dunnink +31 6 5587 7081 hdunnink@hdinfratechniek.nl

Uitvoerder/ werkvoorbereider Ronald lier +31 6 2488 1689 rlier@hdinfratechniek.nl

Administratie Lijsje Dunnink +31 6 2399 9398 ldunnink@hdinfratechniek.nl

bedrijf binnen de infratechniek. We zijn een VCA-, ISO- en SEB-gecertificeerde onderneming die werkzaam is op het gebied van wegenbouw, asfalteren, grondwerk, en rioleringswerk. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd als hoofd- en onderaannemer. We werken voor grote opdrachtgevers als provincies, gemeentes en bedrijven maar ook voor particulieren. Naast wegenbouw-, grond- en asfaltwerkzaamheden verricht HD Infratechniek ook werkzaamheden op het gebied van transport en stenenverkoop. Om onze projecten te realiseren, werken we met gediplomeerde werknemers. We zijn een erkend leerbedrijf en vinden het belangrijk werknemers een goede opleiding en doorgroeimogelijkheden te bieden. Leerlingen doen ervaring op binnen HD Infratechniek volgens het leerwerkplan en begeleidingsplan. Daarnaast zorgen wij binnen alle disciplines van grond- weg- en waterbouw voor bijscholing op het


Maatschappelijk verantwoord ondernemen Als bedrijf vinden we het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit doen we onder andere door het in dienst nemen van WAJONG-werknemers en langdurige werklozen. Door een goede opleiding te bieden en werknemers op de werknemers op juiste manier te begeleiden zijn deze werknemers erg waardevol voor ons en zorgen voor veel diversiteit binnen onze onderneming. Daarnaast vinden we het belangrijk om de arbeidsomstandigheden van

Wegenbouw grondwerk transport

onze werknemers te verbeteren doormiddel van productinnovatie. Zo zijn we in 2011 begonnen met de ontwikkeling van een eigen gepatenteerde (her) bestratingsmachine: de Pleinenlegger. De machine zorgt er voor dat

stenenverkoop

stratenmakers kunnen blijven staan tijdens hun werkzaamheden waardoor hun arbeidsomstandigheden aanzienlijk verlicht worden. Inmiddels beschikken we

verhuur

over drie Pleinenlegers die op diverse projecten worden ingezet. Naast de Pleinenlegger maken we gebruik van eigen ontwikkelde afreibakken die worden gebruikt om machinaal af te reien.

pleinenlegger

4


Tijdlijn eigen personeel ingehuurd personeel

In 1998 is HD Bestratingen BV opgericht door Henk Dunnink.

In 2002 heeft HD Bestratingen BV zijn intrek genomen in het kantoorpand aan de Wethourder Slagerstraat.

HD Bestratingen is in 2004 begonnen als aannemer voor de Gemeente Dalfsen. Hierna is HD Bestratingen onder andere werkzaam geweest voor de Gemeente De Wolden, Zwolle

Oprichting

Verhuizing

Gemeentewerk

1998

2002

2004


1998 - 2014 HD Bestratingen heeft in 2009 zijn naam gewijzigd in HD Infratechniek BV. Tegelijkertijd heeft de opening van het bedrijfspand plaatsgevonden.

In 2011 is HD Infratechniek begonnen met de ontwikkeling van de Pleinenlegger.

In januari 2014 is HD Verhuur BV opgericht. HD Verhuur richt zich op het verhuren van bestratingsmachines.

Naamswijziging

Pleinenlegger

Oprichting HD Verhuur

2009

2011

2013


Wegenbouw open verharding betonverharding asfaltverharding vloeistofdichte verharding HD INfratechniek

7

Traditioneel en machinaal straatwerk Het (her)inrichten van de omgeving om een mooie uitstraling geven aan een woonwijk, stadcentrum of scholengemeenschap. De keuze van de verharding heeft te maken met uitstraling maar zeker ook met draagkracht, vlakheid en gebruikscomfort. Moet het in meer of mindere mate water- en lucht doorlatend zijn? Valt de keuze op een gesloten verharding of open verharding? Plaatselijke gemeenten zijn regelmatige opdrachtgevers voor HD Infratechniek B.V. Complete langlopende projecten bij nieuwbouw en ook renovatie worden door HD Infratechniek B.V. vakkundig en volgens planning uitgevoerd.

Door jarenlange ervaring op het gebied van traditioneel en machinaal straatwerk zijn we in staat om de meest complexe projecten te realiseren. Hierbij maken onze ervaren en gediplomeerde stratenmakers en grondwerkers gebruik van professioneel goedgekeurd gereedschap en machines.


Omdat arbeidsomstandigheden van werknemers

meter breed aan in stuk door in verband te leggen.

centraal staan binnen ons bedrijf maken we waar mogelijk gebruik van machines om verhardingen

Maar ook voor andere verhardingswerkzaamheden beschikken we over materieel die er voor zorgen dat

aan te brengen. Met onze eigen ontwikkelde Pleinenlegger zijn we in staat om wegen van acht

onze werknemers minimaal belast worden.

8


Grond- en rioleringswerk RIoleringswerk Riolering is de infrastructuur van afvoer van water, inzamelen en transporteren. Door riolering te vervangen door een gescheiden rioolstelsel wordt er veel minder schoon regenwater via het vuilwaterriool afgevoerd. De gescheiden rioolaanleg is bedoeld om afvalwater en hemelwater gescheiden af te voeren op een veilige en gezonde manier.

Grondwerk Een goede basis begint met goed grondwerk. Grondwerk, grondverzet, graafwerk zijn voorbereidende werkzaamheden voor een goede ondergrond. Een groot deel van de werken die HD Infratechniek heeft te maken met grondwerken.

9


Stenenverkoop Wij verkopen alle soorten zand, grind en stenen aan particulieren en zakelijke klanten. We zijn gespeciliseerd in oud gebakken stenen zoals waaltjes, dikformaat en broodjes. De materialen worden door ons aan huis afgeleverd in paketten, een container of los gestort. Voorbeelden van wat HD Infratechniek kan leveren: • ophoogzand / straatzand • zwarte grond • meng granulaat (puin) • metselzand • grindzand • betontegels • sierbestrating Ophoogzand en zwarte grond hebben wij op voorraad en kan ook bij ons afgehaald worden.

10


PLEINENLEGGER Ontwikkeling Door de jarenlange ervaring van ons bedrijf op het gebied van het bestraten, herstraten en machinaal straten, heeft HD Infratechniek in samenwerking met Klaas de Weerd Laswerken en Bouwman Technische Service een bestratingsmachine ontwikkeld die perfect aansluit op de wensen van elke stratenmaker. Met de Pleinenlegger kunnen stroken worden gelegd tot acht meter breed. Het unieke is dat de bestrating in één stuk door in verband kan worden gelegd. Bij bestaande machines was dat nog niet mogelijk. De Pleinenlegger is bovendien eenvoudig verplaatsbaar. Hiertoe beschikt de innovatieve machine over een eigen motor, waarmee door middel van rupsen onder de machine snel en efficiënt kan worden gemanoeuvreerd. De breedte van het te leggen straatwerk is traploos instelbaar van vier tot acht meter, dankzij het gebruik van hydraulische technieken. We zijn ruim een jaar aan het ontwikkelen en testen geweest om de machine tot in de perfectie werkend te krijgen. Op deze manier kan er efficiënter gewerkt worden dan ooit tevoren!

6

Arbeidsomstandigheden De Pleinenlegger is ontwikkeld om de arbeidsomstandigheden van de stratenmakers te verbeteren.. Het ontwerp van de Pleinenlegger zorgt ervoor dat de rug en de knieën van de stratenmakers niet belast worden omdat ze rechtop staan tijdens hun werkzaamheden.

We zijn voortdurend bezig met het innoveren van de Pleinenlegger om de arbeidsomstandigheden van de stratenmakers nog verder te verbeteren. Door stratenmakers mee te laten denken over het ontwerp van de machine, hopen we in de toekomst naast de arbeidsomstandigheden te verbeteren ook nog efficiencyslagen te maken.


Technische specificaties De machine is uitgerust met een Kubota D1505 dieselmotor van ca. 20 KW die zorgt voor 12 volt spanning en hydraulisch vermogen. De machine verplaatst zich door middel van rupsen onder de machine. Dit zorgt ervoor dat de onderbaan waar de de straat op gelegd moet worden intact blijft. De machine kan ingesteld worden op een breedte van drie tot acht meter. Het instellen van de breedte van de machine kan simpelweg doormiddel van knoppen op het bedieningspaneel. Binnen tien minuten kan de machine omgezet worden van drie naar acht meter en andersom.

tijdens zijn werkzaamheden. Door het voetpedaal in te drukken rijdt de machine vooruit. Op deze manier hoeft de stratenmaker zijn werkzaamheden niet te stoppen om de machine te verrijden. De machine blijft automatisch haaks op het straatwerk staan door de tasters aan de zijkant van de machines. De Pleinenlegger is te besturen door middel van twee joysticks op het bedieningspaneel. In de werkstand rijdt de machine met een snelheid van 0,5 km/h. Wanneer de machine in de rijstand gezet kan de machine met een snelheid van vijf km/h verreden worden.

De Pleinenlegger rijdt over een klaargelegde baan. Om te beginnen moet de glijbaan van de machine handmatig worden vol gelegd. Waarna men verder kan werken vanaf het plateau. Op deze manier kan de stratenmaker rechtop blijven staan

6


Brochure hd concept  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you