Page 1

AVC, de referentie voor DESIGN TRAPPEN, DEUREN, WANDEN EN LICHTWANDEN.

STAIR

S

DOO

RS

WALL S LIGH www.avc.eu

PROJ

T WA

ECTS

LLS


/bedrijf AVC innoveert en inspireert met systemen voor designtrappen, -deuren, -wanden en -lichtwanden en integreert deze in het totaalconcept van uw interieur, kantoor, hotel, publieke ruimte.


Strakheid, transparantie, soberheid, lichtheid, ruimtegevoel, zuiverheid, elegantie : enkele van de sleutelwoorden die AVC inspireren in het ontwikkelen van nieuwe producten. Het gamma trappen / deuren / wanden koppelt steeds dit uitgepuurd design aan vele mogelijkheden om onze producten volgens uw visie en noden toe te passen. EVOLIS De nieuwe AVC vestiging (ontwerp van Devolder Architecten) op Evolis (innovatieve bedrijvenpark langs de snelweg E17 in Kortrijk-Harelbeke – een ontwerp van D’Hondt Architecten) koppelt een scherpe vormgeving en contrast - gecreëerd tussen de donkergrijze monolitische productiehal en het lichte, witte kantoorgedeelte dat strak en open beglaasd is - aan een uiterst duurzaam ontwerp. AVC wil zijn klanten hiermee “beter inspireren” door de vele producten en mogelijkheden passend te tonen en tevens een beter onthaal voorzien voor bezoekers en een betere professionele ondersteuning van (interieur)architecten.

www.avc.eu


/stairs De AVC trappensystemen kenmerken zich door een krachtige lijn en hebben elk hun eigen karakter. • CONCORDE (1) (1)

alu vliegtuigvleugelvormige trede (tot 1,2m) • CONCORDE XL (tot 1,8m) • TRIANGLE (2) dubbele centrale trapboom met driehoekige trede (tot 6m)

(2)

• STARLIGHT (3) krachtig trapmeubel (tot 1,2m) • SOLITAIRE (4) zwevende tredes in de muur (tot 0,9m) • CAMELEON (5)

(3)

trap met verschillende mogelijke tredematerialen (glas, natuursteen, hout, beton,…) (tot 1m) • CAMELEON XL (6) (tot 1,4m) De trappen worden uitgewerkt in verschillende configuraties :

(4)

recht, met tussenbordessen (hoekbordes, overloopbordes,…) en evt. met een kwartdraai beneden. Vaak worden grote passerelles (inox met glazen vloerplaten) uitgewerkt in dezelfde stijl. Verschillende balustrades (inox, alu met glas,...) zijn mogelijk, op sommige systemen is er mogelijkheid tot integratie

(5)

van LED verlichting in de trapbomen en/of de tredes. De concorde, starlight en cameleon modellen kunnen worden gesloten door de integratie van een plaat (glas, plexi, alu) aan de achterzijde. Met passende verlichting aan de achterzijde

(6)

geeft dit ook een stijlvolle uitlichting van de traptredes.


/doors & walls Het gamma deuren en wanden omvat verschillende types : • MONOVOLUME SCHUIFDEUREN (1) • MICROVOLUME SCHUIFDEUREN (2) (1)

• MONOVOLUME WANDEN (recht / gebogen / segmenten) • MONOVOLUME PIVOTDEUREN (3) • MONOVOLUME XINNIX DEUREN IN VLAK FRAME (4) • MODULE DEUR (5) • MODULE WAND

(2)

• LUMIDOOR & WAND (6) Er zijn vele mogelijkheden qua vormen, materialen, afwerking, kleuren,…

(3)

De alu frames van de deuren en wanden worden op maat gemaakt (ook grote hoogtes en breedtes). Een rijke variëteit aan materialen (diverse soorten glas, plexi en andere materialen) zorgen voor een passende integratie in elk interieur.

(4)

Diverse accessoires zorgen voor een rijke functionaliteit: handgrepen, vloer- of plafondpompen, softstops, meetreksystemen, sloten, .... alsook eventuele integratie van verlichting en gebruik van belettering of fotoprints.

(5)

(6)


/light walls & structures


De AVC (licht)wanden zijn de ideale blikvangers in vele situaties : inkom, vergaderzalen, burelen, showroom, hotel,… dit als losstaande elementen, als muurelement of in opbouw. De mogelijkheden qua vormgeving, afmetingen, afwerking (materialen), verlichting, inbouw,… zijn quasi onbeperkt (zelfs gebogen): • MODULE wandsysteem • MODULE lichtwandsysteem • MONOVOLUME wandsysteem • MONOVOLUME voorzetwandsysteem • LUMIWALL systeem • FRAMED wandsysteem De FRAMED WALLS zijn structuren met quasi onbeperkte mogelijkheden qua afmetingen (evt. met onzichtbare versterkingen), vormen (recht of gebogen) en functionaliteit. Het uiterst elegante skelet vorm de basis van deze volumes. Hierop kan een veelvoud aan elementen worden geënt : inbouw van schermen, nissen waarin producten worden getoond, panelen met didactische teksten, lichtwanden met sfeerbeelden, objectverlichting, ingewerkte objecten,… De LUMIWALL/LUMIDOOR wanden en deuren zijn opgebouwd uit een uiterst dunne structuur van 47mm egaal verlicht aan beide zijden (1 kleur of RGB). De wand- en deurelementen kunnen naast elkaar gecombineerd worden om perfect uitgelichte sfeervlakken te creëren in elke ruimte.


(gx)


Het AVC GEMINO systeem bewijst zijn unieke troeven in alle projecten waarin een uitgepuurde esthetiek dient gekoppeld aan een uitstekende akoestiek en een grote functionaliteit. (1)

De vele mogelijkheden (glaswanden, vaste wanden, schuifdeuren, scharnierdeuren,…) alsook de eenvoud van plaatsing en onderhoud en de grote flexibiliteit bij toekomstige wijzigingen in de configuratie zijn bij elke realisatie belangrijke voordelen.

(2)

Het systeem kent vele mogelijkheden en toepassingen variërend van niet geïntegreerd in vloer en/of plafond bij projecten in bestaande ruimtes (G) tot een verregaande integratie in vloer en plafond in combinatie met (3)

systeemvloeren en/of systeemplafonds (GX). Het multifunctioneel bandraster dat het uitgangspunt vormt van het GX-systeem laat toe alle gewenste functionaliteit (verlichting, technieken zoals bekabeling en HVAC, rolgordijnen,…) te integreren.

(4)

1. geïntegreerde beglazing in het plafond 2. geïntegreerde verlichting in het plafond 3. rolgordijnen (5)

4. akoestische ondergeleiding van schuifdeur 5. kruk van scharnierdeur 6. akoestisch plafond (mogelijkheid tot uitrusting met verwarming/koelsysteem)

(6)


/project stairs


De AVC trapsystemen bieden vele toepassingsmogelijkheden. In functie van uw wensen qua esthetiek en configuratie werken wij een gepersonaliseerde oplossing uit. (1)

Ook voor speciale gevallen zijn er vele oplossingen : brede trappen, monumentale trappen,... al dan niet in combinatie met elegante inox constructies. Naast aluminium tredes is er een brede keuze van andere tredematerialen (glas, natuursteen, beton, hout,‌) al dan niet met integratie van

(2)

LED-verlichting. Voor de balustrades is er keuze uit verschillende modellen : inox, alu met glas,‌ alsook de volglazen VISION balustrade.

(3)

Deze VISION balustrade met veiligheidsglas (dikte i.f.v. toepassing) zorgt voor een uiterst transparant resultaat. De volglazen glasvlakken worden vastgeklemd in een zwaar alu profiel dat wordt verankerd in de vloerplaat of in opbouw wordt geplaatst.

(4)

1. VISION balustrade op trap 2. LED RGB tredeverlichting 3. hoekverbinding VISION balustrade 4. glasverbinding VISION balustrade (5)

5. afwerking cameleon trede onderaan 6. inox balustrade

(6)


S

S

OR

IRS

STA

DO

LL WA

HT

LIG

S

LL WA

TS

JEC

PR O

avc evolis 100 8530 harelbeke - kortrijk belgium winner People & Planet

member of West Flanders CHARTER

CORPORATE SUSTAINABILITY

T +32 56 210 210 F +32 56 249 048 E info@avc.eu www.avc.eu

AVC - producten  

AVC, dé referentie voor design trappen, deuren, wanden en lichtwanden.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you