Page 1

Markku Väänänen kuvasi loppiaisena merisavun ympäröimän laivan Rihtniemessä, ja onnistui saamaan ohitse lentävät koskelotkin kuvaan.

Tallinnan joulutorin tunnelmaa.


Matkailijan Mukana Maailmalla

Jäsentemme kuvallisia matkakertomuksia, niin uusilta kuin vanhoiltakin reissuilta.

PETRI SEGERROOS Joulukuun loppu ei ole ehkä se kaunein aika Pariisissakaan, mutta paljon on nähtävää, jopa kyllästymiseen asti. Nähtävää on niin paljon että viikon tutustumisella ei moneenkaan paikkaan ehtinyt tutustua. Viikon Pariisiin tutustumisen jälkeen historialliset rakennukset alkoivat toistaa itseään, ainakin omassa mielessä. Pariisia ympäri kävelessä arkkitehtuuri alkaa tuntumaan arkipäiväiseltä, eikä siihen enää kiinnitä niin paljoa huomiota kuin jos olisi Pariisisssa turistina. Jotain ehkä kertoo se, että asun Riemukaaren läheisyydessä, ja Riemukaari on enää maamerkki, jonka alapuolelta löytyy Metroasema.

Omatoiminen matka kuitenkin kannattaa, silloin on oman aikataulun vapaus.

Metropoleista Pariisi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Täällä on todella pajon mm. historiaa nähtävillä. Ainoa huono puoli on pariisilaisten todella heikko englannnin kielen taito, jos nyt jotakin negatiivista on haettava. Tarkoitan tällä sitä, että omatoimisen matkailijan on itse osattava suunnistaa paikkoihin tai osattava puhua ranskaa.

Bastille

Tähän mennessä on tullut tutustuttua muutamiin kaupunginosiin, osan taas jätän suosiolla kevääseen, jolloin esim. puistoalueet vihertävät, vaikka ne talviaikaankin ovat sykähdyttäviä. Esittelen tässä pari aluetta, joista itse olen nauttinut tähän mennessä ehkä eniten. On tullut myös käytyä Louvre’ssa Notre Dame’ssa ja monessa muussakin paikassa, joista ehkä enemmän myöhemmin. Bastille’ssa kannattaa käydä Vosges Square’ssa, erittäin upea puisto. Erikoinen alue löytyy puiston läheisyydestä, sisäpiha puiston ja hotellin välisssä, joka on kuitenkin julkisesti avoin. Pihaan on pääsy puiston Lounais-kulmasta. Yleisesti ottaen tämä sisäpiha jää tutustumatta, koska sitä ei missään mainita.

Lähes turistivapaa alue. Täällä saa lukea rauhassa kirjaa tai viettää hetken jutustellen kahvin merkeissä, tosin kahvit pitää tuoda mukanaan. Kännykkäkuva.


Vosges Square’n ympärillä on myös todella paljon pieniä kauppoja, joissa kannattaa pysähtyä. Bastille’n ympäristössä kävellessä, kannattaa myös käydä Seineen yhdistyvän kanavan rannalla, se on todella hieno oleskelualue. Alue löytyy lähes välittömästi Metroaseman läheisyydestä.

Montmarte Monissa elokuvissa kuvattua aluetta, todellinen katutaideartistien mekka ja erittäin suosittu turistikohde. Alue on pieni, mutta siellä saa helposti kulumaan koko päivän. Se on vanhan Pariisin aluetta, joka kuuluu kategoriaan ”Must to See”. Lähellä sijaitsee niin ikään ”Wall of Love”, josta löytyy myös suomenkielen rakkaudentunnustus, kahteenkin kertaan. Kaakaon ystäville löytyy myös erittäin mielenkiintoinen katukauppa, Saint-Pierre de Montmarte’n edustalta. En tullut nauttineeksi kaakakota tällä kertaa, mutta vierailen varmasti tuossa katukaupassa myöhemmin uudelleen. Mielenkiitoisena seikkana kirkosta mainittakoon, että se on vanhin toiminnassa oleva kirkko Pariisissa. Montmarten korkeimmalta kohdalta, ehkä koko Pariisin, löytyy katedraali Sacré-Coeur Basilica. Kuvaaminen katedraalin sisällä on kielletty — noh, toisinaan, riippuu valvonnasta. Kun saapuu Montmarte’en esim. Metro 2:lla ja kävelee asemalta ”Anvers” mäkeä ylös katedraalin sisälle saakka, alkaa satakuntalaisen jalkoja painaa kummasti. Varsinkin, jos vielä menee heti ylös katedraalin kupoliin. Askemäärää en muista, paljon ja vähän päälle erittäin kapeassa kierreportaikossa. Katedraalin juurelta löytyy pieni puistoalue, Square Willette, josta pääsee lop- Boulevard de la Bastillen rinnalla on kanava, jonka rannalla on mm. kävely- ja oleskelualue. Samaiselta alueelta löytyy myös Betanquepumatkan ylös myös mäkihissillä. kenttä. Kännykkäkuva.

Wall of love, rakkaudentunnustus kirjoitettuna monella eri kielellä. Se löytyy pienen puiston sisältä Abbesses-aukion viereltä.


Square Willette katsottuna Sacré-Coeur Basilican suunnalta. Puiston ulkopuolelta löytyy myös vanha karuselli, lapsille tai lapsenmielisille. Suosittu alue, jossa ihmiset viettävät aikaansa iästä ja koosta huolimatta.

Montmarte’sta ei ole kovinkaan pitkä matka Pariisin yhteen kuuluisimpaan yökerhoon, Moulin Rouge. Ainoa mikä häiritsee tällä aluella, on koko kaudun mitalla olevien erotiikkakauppojen ja vähän muunkin jatkuva virta. Pitää joskus käydä myös tutustumassa Moulin Rouge’n esityksiin. Liput on syytä tilata web-sivulta etukäteen, sen verran suosittu paikka on kyseessä. Ja suosio todella näkyy myös lippujen hinnoissa.

Moulin Rouge, ikoninen nähtävyys Pariisissa. Vaikuttava näky ja varmasti tutustumisen arvoinen myös sisältä.

Katukauppa Saint-Pierre de Montmarte’n edustalla. Toiminnassa oleva vanha kuparikeitin. Upeampi luonnossa kuin kuvassa. Kun keittimeen osuu auringonvalo, se todella loistaa.


Apua Pariisiin tutustumiseen Nykyään on älypuhelimin saatavilla apps’eja joiden avulla voi jopa suunnitella mihin kohteessa haluaa tutustua. Matkailukirjat eivät ole edelleenkään huono ajatus, mutta puhelin kulkee nykyään lähes aina mukana. Puhelimiin on saatavilla matkailu-Apps’eja. Ne eivät vie tilaa taskussa tai laukussa. Minun suosima Apps on Tripomatic’in kehittämä Apps, jolla voi suunnitella jopa päiväkohtaisen ohjelman. Samaiselta kehittäjältä löytyy Apps’eja useisiin matkakohteisiin, yli 400, suosittelen. Heillä on olemassa maksuttomat sekä maksulliset versiot. Todellinen suurmatkailija halunnee maksullisen, mutta maksuttomallakin versiolla pärjää varsin mainiosti.

Vanha karuselli Square Willete’n juurella. Sykähdyttävä näky varsinkin aamuauringossa.


Katunäkymää Montmarte’ssa. Upeita vanhoja rakennuksia kauppoineen ja kahviloineen.


Portaita riittää Montmarte’ssa. Kuntoilijan unelma.

Aloitin väliaikaisen työn Pariisin kyljessä olevalla La Garenne-Colombes-alueella lokakuussa 2015, tällä hetkellä sopimukseni on vuoden mittainen. Kuvat on jatkojalostettu käyttämällä Capture One 9 Pro, pois luettuna kännykkäkuvat. Kamerana toimi uskollinen Fuji X100 sekä iPhone.

Petri Segerroos, jäsen vuodesta 2014 (syksy)


“To catch a moment of human’s body , to see and feel how deep is the Soul” Olga Vaikas Olga on uusi jäsenemme, hän piti kiehtovan läpileikkauksen kuvaamisestaan viime kokouksessa. Hänen tuotantoaan voisi kuvailla sanoilla: henkilökohtainen, rohkea, ilmava ja hienostunut.


Minikuvakulma 1 2016  
Minikuvakulma 1 2016  
Advertisement