Page 1

PARTHFINDING vol 2


NOTER og TANKER OM FREMTIDEN

søndag den 25. marts

MADE BY MAKERS Første samtale med RIKKE ULLERSTED var meget kort, men utrolig positiv! Vi aftale, at jeg skulle sende lidt tekst omkring projektet, så hun kunne være klar til mandag den 2/4, kl 13.00 hvor vi har næste møde, hvilket også leder frem til følgende:

Projektbeskrivels skal påbegyndes nu! RIKKE var intresseret i kommunikation og implemation

Implementere DESIGN PROCESS i business marketing Egne tanker om dette: - overdragelse af “DATA” fra designer til “de andre” (evt klient) - skabe fælles sprog - forklaring/forståelse omkring process og metoder - designer som torv-holder/teamleader/samlingspunkt ANDRES FORSTÅELSE: = MERE ANERKENDELSE (både af andre og sig selv) = MERE VÆRDI for ALLE

Base of creativitet Det rigtige sted - mentalt >< fysisk -hvor bliver man inspireret? RAMMER? (5 why’s) hvor/ hvornår / hvorofte / hvorfor Lav MIND-MAP Hvordan vælger man en ide???

???PROCESS AS PRODUCT??? Hvornår kan man skære ned på process? - Process til ny viden / nye områder - I minder til nærliggende områder - mini process til allerede kendt materiale

“SNAK MED FRANK - logistiskdesign”


JAKOB JENSEN

OLD SCHOOL MENING

mandag den 26. marts

Interview med hr. JENSEN - få nærmere dato - huske stemme optagelse / billeder - hvilke spørgsmå: - process (hans brug af design proces) - intuitution (hans mening om)

JOHN CLEESE

John Cleese http://www.youtube.com/watch?v=DMpdPrm6Ul4 tirsdag den 27. marts

“REDO!”

Hvis man laver noget kreativt, kan det være en fordel at starte forfra engang i mellem, og forsøge at genskabe det man allerede har laver, dog uden at se på originalen. - tanken er at hjernen vil sotere “støj” fra, så produktet nu er endnue bedre.

“det farligste er at bliver afbrudt” der for skal man skabe sig en “OASE”: Sæt regeler og rammer op for - RUM og TID - start og et slut tidspunkt. -find et sted hvor du ikke bliver forstyret.

“Vi får ikke ideerne fra vores laptop, de kommer bvra det ubeviste


Missing peace (david lynch)

DAVID LYNCH MOVIE / ... BIG FISH tirsdag den 28. marts

catching the big fish

CH 11 - IDEER: - en ide er en tank, der indeholder mere end hvad man tror når man får den - der er øjeblikkeligt engnist! -den første brik i puslespillet - den skaber håb.. når først man har den, så skal det nok f aldepå plads.

CH 12 - BEGÆR: - begær er lokkemad til ideerne. det er tålmodighed også. - “når man fanger en lille fisk(ide), så kan den bruges til at tiltrække større fisk” - så er man godt på vej. - DET STARTER MED BEGÆR!

CH 13 - BEVIDSTHED: - bevidstheden er noget af det vigtigste. Man kan træne den til at blive større. gerne gennem meditation. - hvis man har en lille/ring bevidst, kan man kun “fange små fisk” . Hvis man har en stor kan man “se ned til bunden hvor de store fisk er.” - START INDE FRA


F16 WORKSHOP vol 1...? “at være selvsikker er det vigtigste” svært at løsrive sig fra mængden det kræver mod faste rammer er påtaget man skal ikke gøre noget bra for at gøre noget kender man sig selv godt nok? Det var spændende at snakke med frontløberne, man mente at det var svært, at vælge hvad man havde lyst, overfor hvad de så andre gjode. Man skulle være meget selvstændig, og kende sig selv meget godt for at kunne gøre det. At være bevist ovar signe valg virkede naturligt, men langt fra noget de kendte - flere af dem fra meget imponeret, over at rent faktisk brugte metoder i hverdagen,og sagde, at de nu kunne være mere bevist om brugen af dem. Det at være bevit om sine rammer, og at alle valg havde konsikvenser, betød altså noget helt nyt om dem. “Det er jo vildt fedt at kunne reflektere over sine valg, og det kan man kune hvis man er opmærksom på at man tager dem.”

tirsdag den 28. marts

Jo flere jeg siger det til, jo mere virkelig bliver det - anette langberg, om at flytte til stockholm et semester

STUFF

YOUTUBE MOTIVATION OG SAMARBEJDE

Motivation: http://www.youtube.com/watch?v=QM9p4o050EY&feature=related Hvad er motivation?? hvad motivere dig - penge = yder ikke bedre, stræen efter at blive bedre = bedre resultater http://www.youtube.com/watch?v=NugRZGDbPFU&feature=related Man har ofte kun halvdelen af den gode ide, samarbejde. !!!!!! (skoler , internet )


projektformulering

RESPONS

torsdag den 29. marts

arbejdsglæde

“Hvad med f.eks. at få den , du startede med som målsætning, ind i problemformuleringen? Du kunne tale om at afsøge veje ind i den personlige arbejdsmetode, der giver størst tilfredsstillelse og bedst resultater for den enkelte designer. Og måske skal du ikke skabe et værktøj, men blot

undersøge feltet og nå frem til

en række konklusioner, som er funderet i din egen og dine informanters (multitalenternes) metoder.”


torsdag den 29. marts

I DO ART START EN DEBAT kreativitet + process NOTES TIL INDLÆG PÅ I DO ART .DK *process* - alle(udefra) tror det kun handler om funktion, men vi (indefra) ved at det handler om process - DESIGN OG KUN DESIGN? - føleserne


GODSBANEN I ÅRHUS lørdag den 31. marts

Nyt fællesværksted /studie og opholdsted for kreative mennesker i århus. Godsbanen blev taget godt i mod lørdag den 31 marts, hvor de genåbnede lokalerne, og lod folk kigge ind. Udover gode øl, faldte jeg i snak med CHRISTINA (mormor), der til dagligt arbejder med kunst. han fortalte om sig selv og hvordan han mente, at og grafisk design sagtens kunne kombineres - vi blev eninge om, at snakkes ved senere i ædru tilstand, over en kop kaffe. HVAD KAN MORMOR DISKE OP MED AF TANKER OMKRING KREATIVE PROCESS? Yderliger mødte jeg en dame ved navn HELLE “something,” hun sagde følgende sætning, som jeg fandt meget spændende:’ “forskellen mellem design og kunst er, at at design allerede er solgt før det kommer op og hænge i butikken” hun mente at dette var skylde til, at man måske havde forskellige processer og at engagement ofte var forskelligt, i.f.h. kunst og design.

vol2  

dette er anden del

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you