Page 1

ESSENSEN af Rasmus Gissel


INDHOLD s.4// VELKOMMEN s.6// DOUGHNUT-EFFEKTEN s.8// FUNDAMENTET BASIC


GO’DAG & NU SKAL DU HØRE Dette er en lille introduktion til mit bachelor projekt og en meget kort gennemgang af hvad jeg selv har fået ud af at arbejde med glæden og bevidstheden som center for kreativiteten.

U

dgangspunktet for denne opgave var at udforske og afprøve en alternativ tilgang til kreativeproceser. Målet var at (op)finde nogle metoder der kunne skabe en større kreativitet og øget glæde i hverdagens arbejde. Ud fra dette, påbegyndete jeg en opdagelses rejse i en verden der har slugt mig med hud og hår. En veden der tilbyder så meget energi og livsglæde, som jeg slet ikke har tudre håbe på... Mine opdagelser har på en utrolig kort tid udviklet mig i en sådan grad, at jeg føler mig genfødt som et mere kreativt og professionelt menneske. Jeg er ikke bare blevet mere engagesieret i flere projekter, men min kreativite er også blevet boostet i en sådan grad, at jeg nærmest føler mig ustoppelig. Alt dette har resulteret i, at jeg har et gåpå mod, der gør at ingen problemer virker uoverkommenlige og alt er mere inden for rækkevide.

Selvom jeg følger mig størkere end aldrig før. Så har jeg dog en kæmpe frygt, en frygt om at jeg ikke kan formå at beskrive mine opdagelse godt nok, til at jeg kan give denne “styrke” videre til dig, hvilket jeg føler er mit ansvar. Og når dette er sagt, så må jeg nok sande, at det nok ikke er muligt for mig, at give alt den viden og de følser jeg har skabt mig gennem min proces videre i denne korte præsentation. Men hvis jeg blot kan skabe en stor nok interesse hos dig, så er jeg sikker på at du selv vil udforske og skabe dig de samme værdifulde værktøjer, der ikke bare vil gøre dig til en fantastisk designer, men også give dig et mere farverigt og succesfuldt liv. På forhåmd tak for din tid Rasmus Gissel


DOUGHNUT-EFFEKTEN

Doughnuteffekten er tanken om at man ikke ved hvor godt en doughnut smager, hvis ikke man har smagt på den. Teorien er tyvstjålet af David Lynch, der med sætningen “thoughs who do not know, thay dont know - but the ones that know, they enjoy.” Hr. Lynce snakker da om hvordan man med meditation kan udvide bevidstheden, og der ved få bedre ideer fra sin intuition. Han siger at man bliver nød til at afprøve ting for at kunne tage stilling til om de er gode og kan bruges. Hvis man ikke er nyskerrig, og leder efter noget bedre, så vil man ikke finde det. Med dette i tankerne, vil jeg igen opfordre dig som læser til at udforske og afprøve indholdet af denne lille guide. For hvis ikke du gør en aktiv indsats og afprøver teorierne jeg introducere på de følgende sider, så vil du aldrig vide hvad du er gået glip af.


af David Lynch

“DEM DER IKKE VED, DE VED DET IKKE DEM DER VED, DE NYDER”


#0

FUNDAMENTET


Fundamentet er udgangspunktet og den base der bestemmer hvormeget man kan bygge. At have et godt fundamentet er nødvendigt for at nå høje højder. På de følgende sider vil jeg give nogle basale redskaber, der er essientielle for at kunne udvikle sin professionelle karakter og tankegang - i hendhold til mine opdagelser.


FUNDAMENTET BESTÅR I ALT SIN ENKELTHED AF GLÆDEN TIL LIVET. HAR MAN DEN, SÅ ER DER IKKE LANGT TIL SUCCES.


Før i tiden har man fokuseret meget på at blive succesfuld, så man kunne blive lykkelig. Desværre er det sådan, at hvis man jagter succesen er der en stor sandsynlighed for at man aldrig finder lykken. For sucess er relativt - Mere vil have mere. Hvis man har et mål, og tilstræber sig der, så vil man ofte opleve, at målet flyttet sig, før man når der. Er målet at tjene 1 milion, så er målet sikkert at tjene 2 når man har 900.000kr... Det er skrugen uden ende, og meget stressende. Vender man bunden i vejert på denne tankegang, og vælger man at tilstræber sig efter at blive lykkelig, så viser studier, at successen bliver meget mere tilgængelig! Ud fra nyere forsning fra Haward University, kan glæden være en booster for mange prositive karaktere, der gør os mere succesfulde på arbejdsmarkedet. Det viser sig nemlig at man rentbiologisk bl.a. øger intelligensen, kreativiten og styrke motivationen, ved at leve et glædesfyldt liv. Man kan derfor sige at succesen påsin vis er kreder rundt om et centrum, bestående af glæden.

GLÆDE

SUCCE

S


N E D GLÆ Det handler om at gøre glæden til en fast del af hverdagen. Hvilket faktisk ikke så svært som man måske skulle tro. Det kræver, at man er opmærksom på sig selv og at man udevider sin bevidsthed.


N

Vi kan ikke ĂŚndre virkeligheden... Men vi kan ĂŚndre den mĂĽde vi ser den.


#0,1 - udvide din bevidsthed

Det handler om at gøre glæden til en fast del af hverdagen. Hvilket faktisk ikke så svært som man måske skulle tro. Det kræver, at man er opmærksom på sig selv og at man udevider sin bevidsthed.


START AF BE TEST  

Dette er en test for at se layout