Page 1

w rds FESTIVAL ‘14

FESTIVAL PROGRAM www.wordsfestival.dk billetter på www.billetto.dk


SPREAD THE WORD...

Det vil vi gøre, henover pinsen. Vi glæder os til at invitere dig med ind i vores verdener: Eventyrene, fablerne, de moderne, de historiske, de sande, de løgnagtige, de barnagtige, de uhyggelige, de sjove, de støjende og de hviskende. Vi er Ordsnedkerne, Ordkløverne og Ord-ekvilibristerne. Vi vil smælde med tungerne og forføre med stemmerne. Vi vil dreje og vride ordene til bristepunktet, så de bliver til historier og fortællinger du kan tage med dig hjem. Så lov os en ting: Fortæl dem! Fortæl fortællingerne som var det dine egne, lad dem blive født på ny, tag dem til dig, lad dem blive dine, spred dem... Når du atter forlader Kronborg med en fantastisk historie i baglommen, med et vidunderligt gys på dine bævrende læber og et smertende kys på din grædende kind. Når du kommer hjem med et spøgelse under armen, en prins i dit hjerte og en tøffelhelt placeret på smilebåndet, så tag det hele til dig. Behold det, gem det et varmt sted og når lejligheden byder sig, så åben op for godteposen du selv har blandet og fortæl.

Lad bålpladsen forvandle sig til Erik af Pommerns kammer, hvor du hørte keltiske ord blande sig med engelske. Lad det lokale værtshus trylle sig om til Kronborgs støvede loft, hvor bjælkerne knirkede i takt med svenske ord. Lad Dronningens Vaskerhus og Axel Gyldenstjernes Kammer genopstå iblandt babybleer og LEGO-klodser, når du gengiver de drilske historier. Lad pensionisterne i kortklubben råbe “Are you Crick...Crack!”, som den engelske Jamaicaner lærte dig. Det er dét man gør, dér hvor fortællingerne bor. Og grib dem, gem dem! Fortællingerne har vi selv grebet engang. Enten greb vi dem fra andre eller også blev de kastet til os fra vores egen fantasi eller virkelighed. Nu giver vi dem til dig.... Giv dem videre...

SPREAD THE WORD... André Andersen Formand for Words


FREDAG · 6. JUNI ÅBNINGSGALLA · 19 - 22 ÅBNINGSGALLA DANSKE OG INTERNATIONALE STJERNER / 19.00 - 21.00

WORDS `14 åbner med et brag af en fortælle-fest. Mød de største navne fra ind- og udland i dette show der både overrasker og imponerer. Ordkunst i verdensklasse åbner dørene til tre dages words-festival. Champagne, taler og åbnings-showet før dørene går op til scenernes “første ord”.

DE FØRSTE ORD / 21.00 - 22.00

En stor farverig palet af fortællere åbner scenerne efter fredagens Åbningsgalla. Fra dansesalen myldrer Gallaens gæster og fortællere ud på de små scener og festivalen skydes igang med små historier fra de oplagte fortællere. Hvem du kommer til at opleve hvor, er en overraskelse. MØD GRAVERSEN, BLAKE, STOCKFLETH, ANDERSEN, CORKERY, FUTTRUP, MORDEN, SØRENSEN, GRANSTRØM, QUIST MØLLER, LAURENS OG MANGE FLERE.


LØRDAG · 7. JUNI DAG · 12 - 17 LØRDAG 07. JUNI DAGSPROGRAM

KLOKKEN 12.00-13.00

KLOKKEN 13.00-14.00

KLOKKEN 14.00-15.00

KLOKKEN 15.00-16.00

Erik af Pommerns Kammer

Kate Corkery “Hairy Tales from Irish Folklore” Carsten Islington “Islington tegner trolde”

Søren Brynjolf “Søren & Rango”

Jan Blake “The Zebu and other magical African tales” Dorthe Futtrup “Hustruen”

Jesper la Cour + Troels Kirk Ejsing “Bjowulf”

Axel Gyldenstjernes Kammer Dronningens Vaskerhus

Hans Laurens “Og krigen slutter aldrig”

Loftet

Kasper Sørensen “Skamfuglene”

Den Lille Sal

Anders Granström “Det sorte spejl”

Lidt bedre for børn Internationale fortællere

Gravers Graversen “Mød Gravers”

Aske + Andreas “Stakkels teenager” Pernille Stockfleth “Sange fra Stranden”

Carsten Islington “Underfundige historier” Kate Corkery + Oversætter “Fun and Fairy Tales for children”

KLOKKEN 16.00-17.00

Hans Laurens “Jeg hedder Hans og burde være en helt!” Per Helge Sørensen Carsten Islington “En viking, to gravhøje og “Vil du ha´en historie?” en fyr de kaldte Jesus” André Andersen Pernille Stockfleth “Spøgelseshistorier” “Velkommen til Helvede!” Daniel Morden “Under the Wallis Moon”


LØRDAG · 7. JUNI AFTEN · 19 - 22 LØRDAG 07. JUNI AFTENPROGRAM

KLOKKEN 19.00-20.00

KLOKKEN 20.00-22.00 / DANSESALEN

Erik af Pommerns Kammer

Carsten Islington “Historier fra det virkelige liv”

ALL STARS INTERNATIONAL

Axel Gyldenstjernes Kammer

Pernille Stockfleth “Jazz”

Dronningens Vaskerhus

Aske + Andreas “20 gange Hamlet”

Den Lille Sal

André Andersen “Den halve papdreng”

RET TIL ÆNDINGER FORBEHOLDES

JAN BLAKE, DANIEL MORDEN, KATE CORKERY OG ANDERS GRANSTRØM Gør plads… vi har inviteret blandt de mægtigste fortællere i Europa. Og de er kommet. Dagen igennem har de fyldt Kronborg med fantastiske historier men de har gemt noget helt særligt til sidst. Vi har samlet Words udenlandske gæster i Dansesalen lørdag aften. Værter: André Andersen, Kasper Sørensen


SØNDAG · 8. JUNI DAG · 12 - 17 SØNDAG 08. JUNI DAGSPROGRAM

KLOKKEN 12.00-13.00

KLOKKEN 13.00-14.00

KLOKKEN 14.00-15.00

KLOKKEN 15.00-16.00

Erik af Pommerns Kammer

Anders Granström “Lykkelige slutninger”

Vigga Bro “Mig og guderne”

Daniel Morden + Oversætter “The Luck Child”

Hans Laurens “Tværsum 7”

Axel Gyldenstjernes Kammer

Pernille Stockfleth ”Ryger Armé Fraktion”, og andre skrøner Hans Laurens “Den Italienske hattemager” Lise Marie Nedergaard “Stenblomsten”

Jan Blake “The golden star”

Dronningens Vaskerhus Loftet Den Lille Sal

André Andersen “Den Store Krig og skuddene i Sarajevo”

Lidt bedre for børn Internationale fortællere

Pernillle Stockfleth “Jazz!”

Kasper Sørensen “Hey - det er min arm, det der” Aske + Katja Lange “Medusas flåde”

Laura & Ellen “Shakespeare’s stærke, skæve, sjove og scary kvinder” Lise Marie Nedergaard “Nørrebro Blues”

Kate Corkery “Queen Maeve and The Bull” Gravers Graversen “Lidt mere af Gravers

Troels Kirk Eising “Musikanterne”

Anders Granström “Lykkelige slutninger”

Carsten Islington “Islington tegner trolde”

KLOKKEN 16.00-17.00

Laura Kamis Wrang “Prinser og Prinsesser på slap line” Daniel Morden “The Empty Hand” Aske & Katja Lange “Loftet lokker” Vigga Bro “Historier har ingen hudfave”


SØNDAG · 8. JUNI AFTEN · 19 - 22 SØNDAG 08. JUNI AFTENPROGRAM

KLOKKEN 19.00-20.00

KLOKKEN 20.00-22.00 / DANSESALEN / STOR AFSLUTNINGSGALLA

Erik af Pommerns Kammer

Vigga Bro “Før vi lukker og slukker”

WORDS-PRISEN 2014

Axel Gyldenstjernes Kammer

André Andersen “Før vi lukker og slukker”

Dronningens Vaskerhus

Pernille Stockfleth “Før vi lukker og slukker”

Den Lille Sal

Hans Laurens “Før vi lukker og slukker”

RET TIL ÆNDINGER FORBEHOLDES

- en palet af fortællere og masser af overaskelser Words `14 nærmer sig afslutningen, men før vi siger på gensyn til Words `15, skal Words `14-prisen overrækkes i dette spektakulære afslutningsshow, der ser tilbage på årets festival og fremad mod den næste. Mød mange af fortællerne bl.a. de internationale fra årets festival. Hvem får prisen?


Anders bliver kaldt ”Lunds gyldne fortæller”, måske fordi hans historier er guld værd. Han er uden sammenligning en af de mest erfarne fortællere i Europa, med en spændvidde i sine fortællinger, en gondor ville være misundelig på. Anders sætter spor for livet. Gå ikke fra Words uden at have hørt ham.

ANDERS GRANSTRØM SVERIGE

Det sorte spejl, Lykkelige slutninger, All stars international GALLA, Galla-åbning, WORDS-PRISEN

Aske har en god scenisk fornemmelse, et skarpt blik for detaljen, og en befriende selvironi. Derfor er hans historier altid energifyldte, vedkommende og stærkt underholdende. Moderne og skarpe historier.

ASKE EBBESEN DANMARK

Han er fortælleren der elsker latter, men ikke er bange for tårer. Mød hans poetiske, humoristiske og intelligente univers, når selv de mest flyvske historier bliver plantet solidt i hjertet på hans tilhørere. Han er blevet kaldt Helsingørs ord-kunstner og er manden bag WORDS-festivalen.

ANDRÉ ANDERSEN DANMARK

Den halve papdreng, Den store krig og skuddene i Sarajevo, Spøgelseshistorier, De første ord, Galla-åbning, All stars international GALLA, Før vi lukker og slukker, WORDS-PRISEN

Carl beskriver sig selv som en professionel løgnhals. Han er kendt fra egne TV-udsendelser på DR. Han er en af landets bedste LIVE-fortællere. Børn og voksne er stærkt underholdt, når Carls originale historier veksler mellem komik og poesi.

CARL QUIST MØLLER

DANMARK

Stakkels teenager, 20 gange Hamlet

Galla-åbning, De første ord

DANMARK

En finurlig og frisk ny fortæller. Hans fortællinger er altid hans egne små skabninger – moderne historier om moderne mennesker og situationer. Sjove, men med nødvendige glimt af smerte. Og med en magi, som lurer som en mulighed lige under overfladen.

ANDREAS BOESKOV

Loftet lokker, Medusas flåde, Stakkels teenager, 20 gange Hamlet

Carsten Islington fortæller med skæv og modig humor. Du glemmer ikke historien når Islington har foldet den ud i hans univers. Et langt liv skinner igennem, et liv med en fandenivoldsk attitude og uopslidelig optimisme præger altid Islington`s historier.

CARSTEN ISLINGTON DANMARK

Historier fra det virkelige liv, Islington tegner trolde, Underfundige historier, Vil du ha´ en historie?


Only a few people can say that they earn their living telling stories, but since 1989 Daniel Morden has travelled the world as a professional storyteller visiting arts centres, theatres, libraries, museums and festivals worldwide. He´s been nominated for a british award.

DANIEL MORDEN WALES

Dark tales from the wood, The luck child, The Empty hand, All stars international GALLA, Galla-åbning, WORDS-PRISEN

Gravers Graversen har været på fortællescenen i de sidste 15 år. Han er den mest tilbagelænede og langsomt talende fortæller på markedet. Hans humor er tør og til tider overraskende. Han fortæller historier fra sit eventyrlige og nederlagsprægede liv.

GRAVERS GRAVERSEN DANMARK

”Disciplin og løssluppenhed. Hun er mesterlig!” , er der blevet sagt om Dorthe Futtrup.Hun har fortalt i hele Danmark – over det ganske land. Og i Norden, NewYork, Berlin, Beijing, Buenos Aires. Hun nærmer sig 25 års jubilæum som fortæller.

DORTHE FUTTRUP

Hustruen, De første ord, Galla-åbning

DANMARK

Hans fortællestil er som ‘mundtlig litteratur’. Historierne har en dybde som man normalt kun finder i litteraturens verden og er krydret med livefortællingens billedskabende nærhed, autencitet og flow.

HANS LAURENS DANMARK

Velkommen til en verden fuld af fortællinger, myter og eventyr, der er grundstammen i Ellens fortællinger på markedet, ved bålet, i caféen og kirken, ja, hvor som helst mennesker mødes. På Words kan du høre hende kaste sig ud i fortællinger om Shakespeares kvinder.

ELLEN DAHL BANG DANMARK

Shakespeare´s Stærke, Skæve, Sjove og Scary kvinder

Mød Gravers, Lidt mere Gravers, De første ord, Galla-åbning

Og krigen slutter aldrig, Jeg hedder Hans og burde være en helt, Den italienske hattemager, Tværsum 7, De første ord, Galla-åbning, Før vi lukker og slukker Jesper La Cour er leder af Det fortællende Teater på 18. år. Han har modtaget priser og anerkendelse for sit nærværende og personlige udtryk. Jesper har optrådt med Bjowulf i 14 lande på 4 kontinenter.

JESPER LA COUR DANMARK

Bjowulf


Jan Blake is a world class storyteller, and has been performing worldwide for over twenty-five years. Specialising in stories from Africa, the Caribbean, and Arabia she has a well-earned reputation for dynamic and generous storytelling. Nominated for a British award.

JAN BLAKE

ENGLAND

The Zebu and other magical African Tales, The Golden Star, Galla-åbning, De første ord, All Stars international GALLA, WORDS PRISEN

Katjas fortællinger kan være humoristiske, barske, rørende eller det hele på én gang, og repertoiret spænder fra historier om facebook til historiske begivenheder. Der er altid noget på spil, og det nyder både børn og voksne godt af.

KATJA LANGE

DANMARK

Kasper Sørensen er en moderne fortæller med historier der passer til samfundet der omgiver os. Han er medstifter af BestTellers, og har opfundet fortælleformer som det intensive Stories in the Dark og det hårdtslående Story-fight-Night. Kunstnerisk leder og medstifter af Words.

KASPER SØRENSEN DANMARK

Skamfuglene, Hey - det er min arm det dér, Galla-åbning, De første ord, All Stars international GALLA, WORDS PRISEN

Laura Kamis Wrang er født med historier i blodet. Historiefortælling har rendt i familien i generationer og det lader sig ikke skjule. Hun kan det hele, både det stille og intense og det store og brovtende.

LAURA KAMIS WRANG DANMARK

Kate Corkery is an award winning Irish Storyteller who travels internationally sharing the myths, magic and humour of her native Storytelling tradition.

KATE CORKERY IRLAND

Hairy Tales from Irish Folklore, Fun and Fairy Tales for children, Queen Maeve and The Bull, De første ord, Galla-åbning, All stars international GALLA, WORDS-PRISEN

Medusas flåde, Loftet lokker

Prinser og Prinsesser på slap line, Shakespeare´s Stærke, Skæve, Sjove og Scary kvinder Lise Marie Seidelin Nedergaard er 3. generation i en familie af professionelle fortællere. Hun har en passion for folkeeventyr fra Centralasien og Mellemøsten og har optrådt rundt om i hele Danmark og på fortællefestivaler i udlandet. Hun er forfatter til flere eventyrsamlinger og sangskriver.

LISE MARIE SEIDELIN DANMARK

Stenblomsten, Nørrebro Blues


Per Helge Sørensen er en moderne historiefortæller, der blander den gode historie med elementer af stand-up. Hans seneste show ”Djøf med Løg(n)” fik en begejstret modtagelse af anmelderne og har spillet for udsolgte huse i hele landet.

PER HELGE SØRENSEN

En viking, to gravhøje og en fyr de kaldte Jesus, Galla-åbning, De første ord

DANMARK

Troels Kirk Ejsing bruger sine erfaringer som fortæller, skuespiller og musiker i sine fortællinger. Historiernes personer gives krop og stemme og taler gerne direkte med publikum. Troels har teatret Dunkelblå og medvirker desuden i Det Fortællende Teaters Bjowulf.

TROELS KIRK EJSING DANMARK

Pernille Stockfleth er en rigtfacetteret og levende fortæller, der både mestrer det urkomiske og det gravalvorlige. Hun brænder for det talte ord – og er ikke bange for at bruge det!

PERNILLE STOCKFLETH DANMARK

Sange fra stranden, Velkommen til helvede, ”Ryger Armé Fraktion” og andre skrøner fra det Stockfleth´ske liv, Jazz, Galla-åbning, De første ord, Før vi lukker og slukker Det der driver Søren Brynjolfs passion som musiker, kunstner, bugtaler og historiefortæller, er uden tvivl mødet med barnesindet og det uforudsigelige og underfundige der kan ske. Musik er omdrejningspunktet når han fortæller sine historier.

SØREN BRYNJOLF DANMARK

Musikanterne, Bjowulf

Søren og Rango

Vigga Bro digter oftest sine egne historier men øser også af vores fælles historieskat. Arbejder med musik og har digtet flere musik-fortælle-forestillinger. Senest forestillingen Bobler med basisten Ida Back Jensen og Birgit Løkke på percussion

VIGGA BRO

DANMARK

Historier har ingen hudfarve, Mig og guderne, De første ord, Før vi lukker og slukker


FOR· TÆLLING· ERNE L

BJOWULF

afsted til far eller retur til mor eller er der bare gymnastiktøj i tasken? En forvirrende historie om barnet i midten. S

S

L

DEN HALVE PAPDRENG

ANDRÉ ANDERSEN Velkommen til den moderne familie og ind i hovedet på drengen der ikke kan huske om han er hel eller halv eller af pap i ulige uger... Er han på vej

L

DET SORTE SPEJL

ANDERS GRANSTRØM Historier der spejler den mørke side af den menneskelige natur. Grusomme fortællinger om forvitrede sind, handlinger af umenneskelig karakter og bitter latter vil fylder salen. L

EN VIKING, TO GRAVHØJE OG EN FYR DE KALDTE JESUS

PER HELGE SØRENSEN Jelling. År 658. Harald Blåtand har lige bygget en gigantisk gravhøj til ære for Odin og Thor, da den tyske kejsers udsending dukker op: ”Hvordan

FUN AND FAIRY TALES FOR CHILDREN

KATE CORKERY A lively and interactive session of songs and stories for little people. For børn - også dem der kun kan forstå dansk. Oversætter: Kasper Sørensen.

DEN STORE KRIG OG SKUDDENE I SARAJEVO

ANDRÉ ANDERSEN Om krigen hvor den romantiske drøm om angreb til hest mødte det moderne maskingevær. En historie fra skyttegraven hvor en ung soldat mangler sin gasmaske - og fra fangelejren hvor attentatmanden fortæller om de to skud der ændrede Europa - for altid. André har publikum placeret på alle fire sider.

DARK TALES FROM THE WOOD

DANIEL MORDEN A princess awakes to find a pair of horns protruding from her forehead… A young woman follows a trail of blood into a forest... A thief makes a deadly pact….. Bizarre and dreamlike, these redblooded folktales were told 100 years ago under the stars and by the light of the moon in rural Wales.

L L

HANS LAURENS Et eventyr om hvor farligt det kan være at gå med hat. For alle.

JESPER LACOUR & TROELS KIRK EJSING Hvad ville du gøre hvis en klam og stinkende mosetrold på 500 pund hærgede din nye smukke hal? Vær klar til at sætte sejl på denne hæsblæsende fortællerejse med Bjowulf og hans besætning. En fantasifuld, nyskabende og prisbelønnet fortælling af højeste karat. L

DEN ITALIENSKE HATTEMAGER

går det egentlig med at blive kristne heroppe?”. Nu skal der tænkes hurtigt!

S

FØR VI LUKKER OG SLUKKER

BRO, ANDERSEN, STOCKFLETH OG LAURENS På hver sin scene står fire af WORDSfamiliens garvede fortællere klar til at lukke scenerne for i år. Med deres fortællinger lukkes de små scener ned før aftenens WORDS-pris skal uddeles i Dansesalen. L

HAIRY TALES FROM IRISH FOLKLORE

KATE CORKERY Looks can be deceptive and in many Irish folktales-all is not what it seems. Come and enjoy some shapeshifting surprises.. S

HEY - DET ER MIN ARM DET DÉR!

KASPER SØRENSEN Kasper inviterer på eventyr og historier og fortæller dem så hjertet ler og ørerne er ved at falde af. To ting er helt sikkert…. Det bliver ikke kedeligt!


L

HISTORIER FRA DET VIRKELIGE LIV

L S

HISTORIER HAR INGEN HUDFARVE

L

CARSTEN ISLINGTON Når sandheden skal frem, så er sandheden ikke kedelig! Ihvertfald ikke når en fortæller som Carsten Islington sætter ord på hverdagen, dagligdagen, trummerummet og de overraskelser som livet serverer for os. S

VIGGA BRO Det er lettere for en historie at krydse en grænse end det er for et menneske. Og det er lettere at forstå 1001 nats eventyr end naboen med det alt for store overskæg. Men en historie kan kan åbne døre. L

L S

ISLINGTON TEGNER TROLDE

CARSTEN ISLINGTON Carsten Islington kan andet end at fortælle for voksne. Her svinger han paletten af historier for de store børn. Fold ørerne ud og tegn billederne på dit indre lærred. Og se hvad Carsten maler på sit.

S

JEG HEDDER HANS OG BURDE VÆRE EN HELT!

S

S

LIDT MERE GRAVERS

GRAVERS GRAVERSEN Flere underfundigheder og tilbagelænede historier af den tilbagelænede fortæller og hans udramatiske liv. Hør når han disker op med historier om pensionsalderen og farlige dyr som ravne og heste! S

LOFTET LOKKER

KATJA LANGE & ASKE EBBESEN Hvad gemmer sig på loftet? Og hvorfor? Hvad sker der for nysgerrige børn, som bare MÅ op at kigge? Følg vindeltrappen op til Aske og Katjas fortællinger under loftsbjælkerne på øverste etage. Så får du at høre....

LYKKELIGE SLUTNINGER

ANDERS GRANSTRØM Historier om lys og glæde…. Måske. Anders tager dig gennem de magiske landskaber af liv, over tvistende veje gennem følelsesmæssige hårnålesving indtil vi står foran porten til slutningen.

PERNILLE STOCKFLETH Om en Toots Tielemans-kjole, en rød Triumf fra 64 og en sød sommerdag med havet til højre! Og mere endnu: andre historier og scatsang om feeling, følsomhed og fristed i musikken. Historier for ALLE musikelskere!

HANS LAURENS Jeg vil være en helt! Men det er ikke noget man bare lige kan vælge at blive. Man skal være heldig og man skal gøre sig fortjent til det. Jeg hedder Hans og i eventyrerne er Hans altid en helt og får altid prinsessen til sidst. En drengehistorie for alle aldre

HUSTRUEN

DORTHE FUTTRUP Hvad er meningen med livet? Det giver Dorte et bud på i fortællingen der tager afsæt i den norske forfatter Jan Kjærstads romantrilogi ”Forføreren”, ”Erobreren” og ”Opdageren”. For unge og voksne – uanset om man har læst bøgerne eller ej!

JAZZ

MEDUSAS FLÅDE

ASKE EBBESEN & KATJA LANGE Fortællingen om maleren Géricaults kamp med kærligheden og kunsten væves sammen med den frygtelige historie, der danner motivet for hans karrieres største maleri. Et fletværk af menneskelig tragedie og fornedrelse, politisk skandale og indvarslingen af fransk romantik. S

MIG OG GUDERNE

VIGGA BRO Der var engang hvor guder ikke var sande, vise, alvidende og ufejlbarlige. De var tvært imod smaskfulde af fejl. Man kunne sige: de var meget menneskelige – overmenneskelige. Sådan nogen kan man fortælle historier med. S

MUSIKANTERNE

TROELS KIRK EJSING De har danset, spillet og sunget sig ud af dødens favntag – og det mere end en gang. Æsel, Hund, Kat og Hane gi’r den gas i et gyngende, svedigt rockbrag, leveret af Troels Ejsing i tæt kontakt med publikum.


L

MØD GRAVERS

S

GRAVERS GRAVERSEN Underfundige, tilbagelænede historier med knastør humor fra Gravers Graversens virkelige liv. I selskab med Gravers er tempoet moderat, men aldrig kedeligt! S

NØRREBRO BLUES

KATE CORKERY A powerful queen will stop at nothing to get what she wants.The consequences of her jealousy unfold in a gripping epic tale,from ancient Irish Mythology. S

LISE MARIE SEIDELIN NEDERGAARD En række vemodigt-satiriske sange og skarpe fortællinger om livet som single i København - og jagten på lykken. L

S

PRINSER OG PRINSESSER PÅ SLAP LINE

LAURA KAMIS WRANG Bare fordi man er født oppe på det fine slot med en sølvske i munden, betyder det ikke at man slipper for, at gå så meget grueligt ondt igennem før det går godt. Kom og hør historier om royale strabadserier, når Laura fortæller, synger og får publikum med i historierne for børn og barnlige sjæle.

L

linger på loftet over Dansesalen, mens ånderne kryber frem mellem tagspær for at lytte med. Historier ikke alle bør høre. L

L

SANGE FRA STRANDEN

SHAKESPEARE´S STÆRKE, SKÆVE, SJOVE OG SCARY KVINDER

LAURA KAMIS WRANG & ELLEN DAHL BANG Vi har plukket fra Shakespeare´s stykker og sonnetter og bundet en buket af fortællinger om kvindelige dyder og laster fyldt med drama, poesi, intriger, saft og kraft. L

SKAMFUGLENE

KASPER SØRENSEN Mød de mørkeste af Kaspers fortæl-

STAKKELS TEENAGER

ASKE EBBESEN & ANDREAS BOESKOV Teenagere dummer sig. Fordi de vil være seje. Og vil have en kæreste. Og fordi de ikke ved noget. Og tror, de ved alt... Aske og Andreas fortæller kærligt, ærligt og en anelse tåkrummende fra en ellers lykkeligt fortrængt teenagertid.

PERNILLE STOCKFLETH En frit fabulerende fantasifuld fortælling om himmel, hav og helvede – og om at finde sin vej i livet, udspændt mellem disse tre. S

SPØGELSESHISTORIER

ANDRÉ ANDERSEN Traditionen tro står André klar på loftet og åbner op for godteposen af spøgelseshistorier. “Du har været uartig, nu skal du straffes!” er ord der for evigt vil klinge anderledes, når du har besøgt loftet og hørt om skæbnerne fra svenskerkrigene, der stadig kan mødes på slottet.

RYGER ARMÉ FRAKTION, OG ANDRE SKRØNER FRA DET STOCKFLETH´SKE LIV

PERNILLE STOCKFLETH Med crazy humor fortæller Pernille med liv og lyst om alle mulige mærkværdige oplevelser fra tilværelsens overdræv, måske er det løgn, men det er fandemig sjovt!

OG KRIGEN SLUTTER ALDRIG

HANS LAURENS Negerslagteren Carvalho de Barbas og mysteriet der omgiver ham. Vi prøver at finde ham. Det bliver en rejse til Portugal som også bliver en rejse hjem til Dybbøls skanser, Skyttegravene i 1. verdenskrig og Afghanistan 2014. (en spændingshistorie)

QUEEN MAEVE AND THE BULL

S

STENBLOMSTEN

LISE MARIE SEIDELIN NEDERGAARD En genfortælling af den russiske forfatter Pavel Petrovitj Bashov’s smukke og poetiske eventyr fra Uralbjergene om kunst, kærlighed og galskab. L

SØREN OG RANGO

SØREN BRYNJOLF Fortællingen om Dragen Shinwinwe er et folkesagn fra Tanzania om drengen Masala og hans lange rejse for at


finde og udfordre den mægtigt drage der havde ædt alle i hans landsby. Børn og voksne inviteres med på en musikalsk rejse, sammen med Søren og aberne Rango og Ludwig. L

20 X HAMLET

ANDREAS BOESKOV & ASKE EBBESEN 20 gange Hamlet på 40 minutter! Aske og Andreas kaster sig over en umulig opgave – at dyste på meget forskellige lynversioner over grundhistorien i Hamlet. Faderkomplekser, kranier og massemord flyver gennem luften på nye måder i denne hæsblæsende omgang tragedie-jam… S

S S

L

THE EMPTY HAND

THE ZEBU AND OTHER MAGICAL AFRICAN TALES

fra hverdagen levene fortalt. L

VELKOMMEN TIL HELVEDE

PERNILLE STOCKFLETH En sand og grum historie om Ellen der sagde Ja! Vi kommer med til helvede på jord, men heldigvis osse tilbage: til frisommer, flødekager og famlende fremtid. Fortælling om mod, modstand og et unikt venskab!

L

VIL DU HA´EN HISTORIE?

CARSTEN ISLINGTON Man glemmer vittigheder men man glemmer ikke en god historie. Det hedder… Vil du ha en historie?” Dem får du masser af med hjem.

TVÆRSUM 7

HANS LAURENS Dobbeltmordet på Peter Bangsvej (1948) er aldrig blevet opklaret, fyldt med mærkelige detaljer. Inge bliver besat af at opklare mordet, og ser et mønster ingen andre har set før. Hun ser dødelige talkombinationer og langsomt går det op for hende at hun nu selv er i fare

THE GOLDEN STAR

JAN BLAKE / ENGLAND Should some stories be untold, are some subjects off limits? Cross the threshold into a world of twisted folk and fairytale where incest, infanticide and infatuation are to be found, and murder and mayhem abound.

DANIEL MORDEN / ENGLAND Daniel tells classic fairytales. Everything you would expect is here- impossible quests, thrills, chills, mysterious strangers, dark forests,sudden jumps and dramatic twists! For børn - også dem der ikke kan engelsk. Oversætter: Kasper Sørensen

JAN BLAKE (ENGLAND) A beautiful girl is hatched from a large egg. Her mother, a zebu,(long horned cattle) is determined to keep her daughter by her side, promising terrible consequences if the girl ever leaves. But fate has other intentions.

DANIEL MORDEN Celtic Tales. What would you do if the one you loved was taken from you? How far would you go to find them? would you go to the Otherworld? to Hell?.... These long- forgotten tales take you on epic journeys across this world and the other. S

THE LUCK CHILD

L

UNDERFUNDIGE HISTORIER

CARSTEN ISLINGTON Underfundige levende historier. Historier fra det virkelige liv. Vidunderlige tvivlsomme kvinder, Barer du aldrig ville komme på, og livets eventyr

BEDST FOR VOKSNE LIDT BEDRE FOR BØRN INTERNATIONALE FORTÆLLERE L S

LØRDAG SØNDAG


BILLETTER Programmet for WORDS’14 er rigt og varieret.
 På bedste festival manér køber du som gæst adgang til festivalen - og når du ankommer får du udleveret showbilletter til de fortællinger du ønsker at se, så længe lager haves. I nogle rum er der plads til 40 – i andre 250. Der er altså ikke et ubegrænset antal pladser til hvert enkelt show, men vi garanterer at der er plads til dig på et nyt show hver eneste time. Hver hele time kan du på WORDS-scenerne opleve et bredt og varieret udbud af danske og udenlandske historiefortællere. Forbered dig grundigt hjemmefra så har du større chance for at få billetter til dine ønskede shows. Dagsbilletter giver også adgang til Kronborgs udstillinger. ADGANGSFORHOLD Kom i god tid. Tur til slotsgården fra P-pladsen tager ca. 15 minutter. Se evt. Kronborg.dk Scenen på loftet har ikke stole til publikum, men puder på gulvet. Turen derop er lang og går via en vindeltrappe. WORDS festival er desværre ikke kørestols venlig. Flere af de benyttede sale og lokaler har ikke adgang for kørestolsbrugere.

OM WORDS - festivalen er blevet til på initiativ af fortællerne Kasper Sørensen og André Andersen, der har grundlagt foreningen bag festivalen og sidder i bestyrelsen. Foreningens formål er at skabe en årligt tilbagevendende festival for professionel, mundtlig historiefortælling, og dermed støtte og fremme interessen for - og udviklingen af den professionelle historiefortælling. WORDS 14 er arrangeret i samarbejde mellem foreningen WORDS og Styrelsen for slotte & kulturejendomme. TAK til alle der har hjulpet og båret. De mange frivillige der igen i år har vist at deres indsats er uundværlig. Folkeferiefonden Hamletscenen Morten Blomsterberg BestTellers Nofoprint

FRIVILLIG TIL NÆSTE ÅR? Tilmeld dig ved billetudleveringen eller på www.facebook.com/groups/frivilligwords15 Læs mere WWW.WORDSFESTIVAL.DK WWW.FACEBOOK.COM/WORDSFESTIVAL Køb billetter · WWW.BILLETTO.DK

w rds FESTIVAL ‘14

WORDS 14 HAR MODTAGET STØTTE FRA Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde I.F. Lemvigh Müllers Fond Kulturudvalget - Helsingør kommune Børnekulturkonsulentens pulje - Helsingør Kommune Styrelsen for slotte & kulturejendomme Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Grafik og web · www.finsens.dk

WORDS14  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you