Page 1

30 km frihed og det hele kan blive dit


VI KALDER DET KYSTEN

Kan du mærke suset? Kan du høre havet? Her taler vi om 30 kilometer frihed og rum til fordybelse, der strækker sig hele vejen fra Espergærde til Hornbæk. Nogle kalder det Helsingør Kommune. Vi kalder det Kysten.


DYB INDSIGT, BLÆRET UDSIGT

Før byggede vi skibe, nu bygger vi store kulturoplevelser på Kulturværftet. Huset er knivskarpt designet og smukt som bare pokker. Det rummer også en dybt litterær og kulturel indsigt kombineret med en blæret udsigt til et overdådigt renæssanceslot med plads til opera, fortællerfestivaller og en tung fyr, der hedder Holger.


ET STENKAST FRA ET STENKAST

Hvornår har du sidst fået havgus på næsen? Hvornår har du sidst brølet ud over Øresund eller kastet smut med dine unger? Hvis du har mylder i hovedet, larm på jobbet og flimmer på mobilen, er det befriende at komme hjem til ro og havluft. Det kan du ved Kysten.


HER ER HØJT TIL LOFTET

Nogle unge har fødderne mere solidt plantet i sandet end andre. De har vind i håret og hviler i sig selv på stranden, på scenen, på rampen. Måske er det saltvandet, der giver lyst til fællesskab og luft under vingerne? Eller også er det fordi, her er så højt til loftet og plads til at være ung.


KUNST OG KULTUR

Kender du kulturen? Ellers så kig Holger og Han dybt i øjnene. Læg mærke til bindingsværket og de fint udskårne døre. Gå ned i Bjarke Ingels’ Søfartsmuseum, nyd en slots-opera og en brostræde-is eller se landets største samling af nyere dansk kunst. Her er badebyer spækket med kultur, så langt øjet rækker.


Kom forbi eller mærk suset på kysten.dk. Her kan du tage turen fra den ene ende til den anden – og tilbage igen. Eller læn dig helt tilbage og nyd 12,5 minuts betagende film. Kysten er klar.

kysten folder