Page 1

BRONZEA LDEREN

Wendy,Betina og Sandra


Indledning Bronzealderen varede 1.700-500. Før bronzealderen der kom bondestenalderen. De begyndte og bruge Bronze, og så begyndt det og hedde Bronze. Smykker,flint,kæder og skjold.

Den her mønt er fundet i Femø.


Bronzestøbning

Bronze består af kobber og tin. Bronzesmeden lavede smykker,våben og mønstre

Denne armbånd var slutningen af Bronzealderen.


Tro og religion. Solen var den vigtigste gud i bronzealderen. Solenvognen, fortĂŚller om tro og religion. Menneskerne, fra Bronzealderen troede pĂĽ en skib's symbol. Skibet var ogsĂĽ en vigtig symbol.

Solvognen.

Skib's symbol


I mosehuller blev der ofret fine genstande af bronze s책som,smykker,v책ben og redskaber.Men frugtbarhed er en af de vigtigste, offegaver.


Gruppe 12's Historie. 1 kapitel. Jeg vågnede op, jeg skulle arbejde og hjælpe min mor. Min mor kaldte på mig, jeg stod op fra mudret og tog et bad ved søen.Efter jeg tog et bad gik jeg over til min mor og hjæp hende med at vaske op.


Død Når høvdinger og særlige hellige personer døde, blev de lagt i en kiste af egetræ og klædt flot tøj på. Med i kisten fik den døde smykker eller våben,mad og drikke samt andet udstyr.Over kisten blev bygget en gravhøj af græstørv.

Her er der et billede af en gravhøj.

Her er der et billede af et skelethovede.


Helleristinger Helleristinger er sten hvor der er nogle tegn på. De hakker på stenen og på den måde er det sådan de skriver deres fortællinger.

Tegn på helleristininger.

Bronze  
Bronze  

lkqndlqndd skd lsd lsd