Page 1

Bronzealderen

Naya, Nikolaj og Aksel's Gruppe


Indledning

Der var Bronzealder fra 1700-500. F.V.T Bondestenalderen kom før Bronzealderen.

Det her er Tin

Bronzealderen har sit navn fordi at det var der omkring der var fundet bronze. Det var det var det mest avancerede materiale der var til at lave redskab, våben og smykker.

Bronze er noget der blev fundet i bronzealderen det er en slags metal der er lavet af kopper og tin. Der har været udgravninger der har kunne finde Redskab, våben og smykker er lavet af Bronze. ting fra bronzealderen.


I Bronzealderen spiste man ost, brød,grød og vilde frugter. Og hvis der var en særlig lejlighed så fik man steg.

Man spiste maden med skeer. Skeerne var lavet af horn eller træ. Men en del mad blev spist med fingrene.


I Bronzealderen boede man på en gård. Omkring gårdene var der marker, enge og skove. Gårdene var gerne bygget på høje steder i lanskabet.

Husene var bygget af ler, fletværk og træ. Husene bliver kaldt langhuse fordi de altid er længere end de er brede.


Kvinderne gik i kort bluse og skørt. Kvinderne gik også med smykker. De gik med armbånde, fingerringe og øreringe. Mændene gik i kjortel eller lændeklæde og en hat af uld. Mændene gik også med smykker og udstyr af Bronze.


Nu begynder du sikkert at grine lidt, men den her fede hest er alts책 ogs책 lavet af Bronze. Det her Hundehoved er lavet af bronze.


Tro og Religion

I bronzealderen troede man på solen og solvognen. Man troede på at en hest trak solen rundt om jorden. Man troede på disse guder fordi at de ikke kunne forklare solen, vejret og andre ting. Solvognen har noget at gøre med tro og religion fordi at Solvognen er en gud. I bronzealderen gav man offergaver. Offergaver er gaver man gav til guderne og ånderne. Man gav offergaver fordi at man troede at de ville velsigne dem. Man tog en gave med til gud for at komme igennem porten til Himlen.

Engel

At be

Jesus på Kors


Helleristninger

Helleristninger er billeder der er indhugget i sten. Helleristninger er Bronzefolkets m책de at skrive p책. Helleristninger p책 en sten.

Helleristninger


Der var engang i Bronzealderen en pige på 12 år der hed Anna. Hendes mor var lige død af lungebetændelse. Hun havde grædt hele natten. Hun havde bedt til gud flere gange, om at han skulle passe godt på hendes mor. Hendes far var altid ude og jage så hun så ham ikke så tit, kun når de skulle spise. En dag var de taget på markedet for at sælge nogle fugle,vildsvin og andre slags dyr hendes far havde skudt. De fik solgt en masse. Og de havde nu tjent mange penge. For pengene købte de 5 levende dyr. 2 køer,og 3 svin. Nok til at kunne overleve vinteren. Da det blev vinter slagtede de et svin. Anna fik lov til at partere svinet. Hendes far gik ud og malkede en af køerne, så de også kunne få mælk til maden. Resten af vinteren overlevede de, og da det blev forår gik Anna ud i skoven og fandt den smukkeste blomst hun nogensinde havde set. Hun plukkede den og lagde den på hendes mors langdysse. De havde begravet hende nede tæt ved floden, der hvor solen skinnede allermest. Hun sagde til sin mor: " Kære mor. Savner dig. Jeg elsker dig og jeg tænker på dig hver eneste dag. Farvel mor. Skal nok be til dig hver eneste dag." Anna gik tilbage til sin far, og de levede godt med masser af mad resten af deres

Bronzealderen  

Dette er et forløb om bronzealderen

Bronzealderen  

Dette er et forløb om bronzealderen

Advertisement