Page 1

Bronzealderen Lavet af Markus, Helena & Sascha


Indledning Bronzealderen startede for ca. 1.700 år f.v.t.,og varede til ca. 500 år f.v.t

Før bronzealderen var bondestenalderen.

Bronzealderen fik sit navn fordi det var hvor bronze og guld kom til Danmark. Her er et billede af noget der er støbt af bronze.

Grunden til at man ved at der har været bronzealder i Danmark er at man har fundet ting som spyd spidser og økse hoveder.

Dette er en dolk fra bronzealderen


Bronzestøbning De lavede bronzesmykker ved at hÌlde bronze (bronze er lavet af kobber og tin) ned i en form som bestod af to halvforme og vente til bronzen størknede. Sü kunne man skille formen ad og tage bronzen ud som et smykke.

+

=

' Dette er tin

Dette er kobber

Dette er bronze


Tro og religion I bronzealderen troede man på guder som solen og ånderne. Fordi at hvis man troede på guderne ville man få en god høst og man ville ikke bliver straffet. Solvognen bliver trukket af bevingede heste over himlen om dagen. Om natten bliver den sejlet igennem underverdenen på et skib, og hjulpet op af en fisk om morgenen. Den er et stort midt punkt i tro og religion. Man gav offergaver til fx. sommergudinden for at få en god høst. Mennesker troede at man kom videre til et nyt liv efter døden fordi de ikke havde nogen anden forklaring.

Dette er solvognen

Et skib med en sol


Helleristninger En helleristning er et symbol man hakker ind i en sten med noget hĂĽrdt. En helleristning virker lidt ligesom et bogstav i alfabetet.

Det er en helleristning


En hel almindelig dag Der var engang en dreng fra bronzealderen drengen hed Karl. Han var en træl. Han arbejdede for en meget fornem dame, men hun var meget led. Vis Karl gjorde noget forkert så blev han slået af hende. En dag da han vågnede opdagede han at han var sent på den for det var helt lyst. Så han løb afsted gennem svinestien og havde mudder langt op af han benene, og nåede det i sidste sekund at få hevet kopperne ud af skabet og sætte dem på bordet som det sidste. derfor fik han ikke tæsk. Resten af dagen brugte han på at gøre rent, og rydde op. Da det blev aften skulle han servere aftensmad til hans frue. så skulle han igen i seng, og hvile før en ny hård dag skulle begynde.

Bronze  

lkndlndf dl nlkqdmnlkqmdqdm

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you