Page 1

Bronzealderen

Fakta om Bronzealderen Lavet af Ida, Daniella og Sarah


Indledning I Danmark var der Bronzealder fra 1.700 f. v.t til 500 f.v.t Før Bronzealderen var det Bonde Stenalder i Danmark

Det hed Bronzealderen fordi de fleste ting er lavet af Bronze. Her er nogle ting der er støbt af Bronze på næste side:


Dette er et armbånd af Bronze.

Her er en lille hest af Bronze

Her er fire armbånd der er støbt af Bronze


Ved man i dag at det har väret Bronzealder i danmark? ja det ved man fordi: man har fåndet ting fra Bronzealderen, mennesker, ting i mosser, huse, sværd og mange andre ting.

dette er et våben der er lavet fra Bronzealderen.


Bronzestøbning

man smelter ten og kobber med et bål og så bliver det til Bronze.

Dette er et bål der kan bruges til atlave Bronze


Tro og religion I den gang trode på de nordiske guder. Odin, Tor, Tyr, Idun, Balder, Freja, Njord. Man trode også på loke selvom han var en jätte. I Bronzealderen var man meget overtroiske og man trode nordiske guder solvognen består af: Slange, fiske, hest og skibe.


ofergaver var noget man gav til ånderen. nogen af tigne som blev ofret til ånderne havde så specielle krafter at de blive givet til ånderne.

I bronzealderen trode man på liv efter döden og der for fik man de dyrbarste ting man havde med i graven.


HellerĂŚstning

hellerĂŚtsninger er en skrift man brugte for flere tussen ĂĽr siden.


historie kapitel helleristning der var engang for tussen år tilbage var der en pige som hed Annemone hun levet et dårligt liv som træl. være dag gik hun og tænkte på hvordan det var at være høvdingens datter. for hun var træl af en ond købmand. Vær dag skulle hun bære tunge ting for sin dumme hære. en dag kom høvdingen forbi og spurgte hvad han skulle have for Annemone købmanden svarede klogt at han skulle have hans datter som festru for hun var smukkere end morgensolen. Høvdingen blev meget forbavset og sagde stammende: "ja". Senere kom købmanden og hentede datteren. Datteren blev forbavset og sagde: far har du byttede mig væk til en dum købmand for en dummere træl.


men gjore som sin far havde sakt for hun havde inge rat til at besteme

bronze  

lkwmndk kwmdkwmd wmndw

bronze  

lkwmndk kwmdkwmd wmndw