DAG 2 - WLM

Page 1

HN HEALTHY M A R A T H O N

DAG 2


INNHOLD 03

PLANLEGG DAGEN

04

MORGENUTTØYNING

05

DAGENS FOKUS

08

HJEMMETRENINGSØKT

09

DAGENS PRODUKT

Daglig sjekkeliste for å holde deg på sporet

Start dagen på en god måte Lær mer om daglig næring

Kos deg med dagens trening

Lær mer om Formula 1

10

DAGENS SHAKE

11

DAGENS MIDDAGSRETT

Nøttebrød med banan

Egg i spicy bønnegryte


PLANLEGG DAGEN Å ha en organisert daglig rutine vil hjelpe deg å oppnå best mulig resultater under Weight Loss Maraton. Bruk vår daglige sjekkliste for å hjelpe deg å holde deg på sporet gjennom dagen. Å planlegge dagen på forhånd, inkludert måltider og snacks, vil hjelpe deg å føle deg forberedt og holde fokus.

DAGLIG SJEKKLISTE

q Send dagens vekt

q Protein basert snack

q Aloe

q Mitt vanninntaks mål

q Te

q Eple/havrefiber

q 2 Shakes

q Protein Is kaffe

q Kosttilskuddsboosters q Frokost q Lunch q Middag

q Trening q Balanserte måltider


M O R GEN S TR EKK START DAGEN PÅ EN GOD MÅTE! Under søvnen har kroppene våre vært inaktive. Å strekke seg først og fremst bidrar til å øke blodstrømmen, løsne opp musklene våre og frigjøre humørforbedrende endorfiner.

La teamet ditt få vite at du har fullført dagens treningsøkt.


DAGENS FOKUS VET DU HVORDAN DU SKAL TILBEREDE ET SUNT MÅLTID? Herbalifes ernæringsfilosofi er basert på balansert ernæring – en enkel måte å gi kroppen din det den trenger for å nå målet ditt. Dagens fokus er balansert ernæring og hvilke verktøy du kan bruke når du tilbereder et måltid for å hjelpe deg med å holde ernæringen på rett plass.

Denne filosofien krever ikke at du teller prosenter eller kalorier hver dag. Det er ment å hjelpe deg å forstå at du må ta inn mat som tilbyr forskjellige typer næringsstoffer.

DITT DAGLIGE NÆRINGSINNTAK

30% FAT

30% PROTEIN

40% CA R B S


PROTEIN Protein er et makronæringsstoff som er viktig for praktisk talt hver eneste celle i kroppen. Kroppen din bruker protein til å produsere viktige molekyler, som hormoner og enzymer og for å bygge og vedlikeholde muskelvev. Protein er også utmerket til å stille sult. Kroppen din samler seg hele tiden, bryter ned og bruker protein, så det er viktig å inkludere nok protein i kosten hver dag for å erstatte det som brukes. Proteinkilder kan inkludere enten plantebasert protein (bønner, linser og andre belgfrukter) eller animalsk protein (fjærfe, fisk og egg).

Når du lager et balansert måltid, bør proteinkilden ditt skal være på størrelse med håndflaten din på din tallerken. KJAPT TIPS: Jo færre bein dyret har, desto magrere er proteinkilden.


KA R B O HY DRATER Kroppens foretrukne drivstoffkilde er et annet makronæringsstoff som kalles karbohydrater. Karbohydrater er det kroppen vår går på og er spesielt viktig for hjernen vår også. Det anbefales at du får i deg omtrent 40 % av kaloriene dine i form av nyttige karbohydrater – hele korn, bønner, grønnsaker og frukt. Når du lager et sunt måltid, må du ikke ha mer enn en knyttnevestørrelse med stivelsesholdige karbohydrater på tallerkenen.


FETT Kroppen din krever også små mengder av det tredje makronæringsstoffet, nemlig fett. Mange tenker på fett som en dårlig ting, men det er viktig å forstå der er mange sunne kilder til fett som f. eks. fett fra fisk, nøtter, olivenolje og avokado som kroppen trenger for å fungere ordentlig. Fett er en veldig konsentrert kilde til kalorier, og det er derfor når du følger en sunn livsstil, anbefales at du begrenser fettinntaket til ikke mer enn 30 % av det daglige kaloriinntaket. Når du tilbereder et sunt måltid, bør du ha fett på størrelse med tommelen.


SLIK BYGGER DU OPP EN NÆRINGSBALANSERT MÅLTID Fyll halvparten av tallerkenen med bladgrønt og ferske grønnsaker. Fyll ikke mer enn en fjerdedel av tallerkenen din med hele korn og/eller belgfrukter. Velg en porsjon sunt protein på størrelse med håndflaten din (utgjør 1/4 av flaten på din tallerken).

Husk å dele dine daglige balanserte måltider i gruppechatten!


H JEMMETRENING KOS DEG MED DAGENS TRENINGSØKT!

Legg ut selfie av deg og shaken etter trening i teamchatten for å inspirere laget ditt!


DAGENS PRODUKT FORMULA 1

Dagens produktvideo


DAGENS SHAKE Bananshake med nøtter • • • • •

ca 2,5 dl vann + 1 kopp isbiter 2 måleskje Formula 1 Banana Cream 2 måleskjeer Protein Drink Mix (PDM) ½ spiseskje pecan nøtter Dash med kanel Mikses i blender!


DAGENS MIDDAGSRETT EGG I SPICY BØNNEGRYTE

Oppskriften finner du på Matprat! https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/egg-i-spicybonnegryte/


HEALTHY M A R AT H O N

It’s

T U O B A I T ’S

T R O F F E

HA PPE NS