Page 1

LGRIL

ERIA

PIZZ

Het Mesopotamia-Team garandeert altijd kwaliteit. Onze gerechten worden voor u steeds vers bereid. In de zomer is het gezellig vertoeven op ons ruim en zonnig terras. Voor uw feesten staat onze ‘Party Service’ graag te uwer beschikking. We bedienen tot 50 personen bij ons ter plaatse of tot 200 personen in traiteurdienst ... Vraag vrijblijvend inlichtingen !

Grote Markt 37 9600 Ronse 055 21 00 34

Ontdek in hartje Ronse BRASSERIE CHOPIN met zijn zuidgericht zonneterras en laat je verleiden door huisgemaakte zomerse slaatjes, snacks, ijscoupes, pannekoeken, sangria, ... OPGELET : Vanaf nu open op woensdagavond & gesloten op dinsdagavond !

Ma gesloten | Di tot za 12u-14u30 & 17u-23u30 | Zo 12u-23u doorlopend

lounge-café

PA L ACE

JOLY DE BRUYNE PHILIPPE 0474 57 57 59 Zuidstraat 5 - 9600 Ronse

In dit volledig gerenoveerd kasteeltje gelegen in het centrum van Ronse kunt u gezellig ontspannen in een oase van rust en groen. U kunt er genieten van een biertje, apertiefje of van de specialiteiten uit eigen streek. Terwijl u ontspant kunnen de allerkleinsten in alle veiligheid ravotten op het kinderspeeltuintje. Het terras heeft een 100-tal zitplaatsen. Woe-zat open vanaf 9u en alle andere dagen vanaf 11u

Restaurant Bois Joly is een ontdekkenswaardige culinaire vesting bovenaan Hogerlucht. De specialiteit van het huis is en blijft uiteraard kreeft op 10 verschillende wijzen en fondue. Op het terras is het gezellig tafelen met een prachtig uitzicht een echte aanrader.

Gasthof Palace ligt boven op de Kluisberg, aan de rand van het Kluisbos. Vanaf 14u bent u steeds welkom op ons zonnig terras voor een fris biertje, heerlijke pannenkoeken of een lekker ijsje. Van 8 juli tot en met zondag 17 augustus is ons zomerrestaurant elke dag open, behalve op zondagavond. Wij zijn gesloten op woensdag.

Gasthof Palace Enclus du Haut 41 7750 Mont de l’Enclus (Kluisberg) Tel. 069 45 45 85 info@gasthofpalace.be www.gasthofpalace.be

TERRASSEN � uit de regio De gezelligste

Keuken doorlopend open

Guissetplein 14 • Ronse • 055 60 05 37 • www.mesopotamia-ronse.be

G A S T H O F

TEA-ROOM • BRASSERIE

Het restaurant is gesloten op zondagavond, maandag- & dinsdagavond, en op woensdag.

TERRASSEN � uit de regio De gezelligste

Hogerlucht 7, Ronse 055 21 10 17 www.boisjoly.be

Bistro Boekzitting zomert . . Tijdens de zomer zijn onze terrassen een oase van heerlijk “Buiten leven”. Bistro boekzitting is een verborgen Plekje in het groen, een rustpunt voor jong en oud. Even niksdoen, samen tafelen, bijpraten, je laten verwennen... Bistro boekzitting zomert met nieuwe recepten.

Boekzitting 26 - 9600 Ronse (Muziekbos) 055 21 48 73 - info@boekzitting.be WWW.BOEKZITTING.BE


Bistrant ‘t Verloren Hart, een samensmelting van een gezellige Bistro met de kwaliteiten van het betere Restaurant, is een initiatief van Peter De Ruyver. Zij bieden u een uitgebreide kaart. Graag verwelkomen zij U in dit uniek kader met prachtige zuiderse binnentuin !

‘Waar naartoe deze zomer ?’ lijkt ons een overbodige vraag ! De ultieme vraag is wat U wenst tijdens een zomerweertje ...

Gesloten : maandag en dinsdag Jaarlijks verlof : ma 2 t.e.m. di 17 juni 2014

Stationsstraat 40 | 9700 Oudenaarde 055 20 65 62 | www.tverlorenhart.be

Ontdek Arcobaleno met zijn prachtige orangerie en binnenterras. Wij serveren Belgisch-Italiaanse keuken alsook Take Away. Alles vers en zelfgemaakt. U kan ons vinden op 500 m van de markt juist over de ophaalbrug. Bergstraat 26

Verlangt u romantisch te tafelen langs het water ? Dan is Bistro ’t Veer de plaats bij uitstek ! Etablissement ’t Veer is gelegen aan de oude Scheldearm en beschikt dus over een ruime gezellige terras aan het water ! Laat je er verrassen door tal van zomerse topgerechtjes met telkens een aangepaste wijn ! ••• Zin om een stadswandeling te maken en achteraf van een heerlijke lunch te genieten met uitzicht op de markt van Oudenaarde ? Dan moet U zeker en vast naar Comte de Flandre ! We raden u aan bij zomerweer een plaatsje te reserveren op ons terras, zodat u zorgeloos kan genieten van een lunch, een menu, tal van suggesties en de zon ! ••• U wilt de kinderen ook wat gunnen ? Dan kan U er in De Acte een familiedagje van maken ! Een onbezorgde tijd waar kinderen zich kunnen uitleven op de schommel of springkasteel is gegarandeerd ! U kan er lunchen, een pannenkoek eten, uitgebreid dineren of deelnemen aan het Buffet Royal op zondag.

R E S TA U R A N T

Côté Jardin

Oudenaarde

055 33 09 50

Côté Jardin is een mooie boerderij uit de 19de eeuw verbouwd tot restaurant. Wanneer het weer meezit is het heerlijk om buiten te zitten op het groot terras met prachtig groen uitzicht. Met liefde voor het vak brengt de chef er een klassieke keuken, Frans-Belgisch geinspireerd met een regionale toets. Kennismaken kan met het menu van 37€, je hebt telkens de keuze uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.In de week is er een snelle lunch van 2 gangen voor amper 14€. Ook voor specialiteiten van de chef kan je hier komen aanwaaien, zoals bijvoorbeeld de Côte à l’os, kalfszwezerikken, ... Bij terrasjesweer raden ze de ‘Braserade’ aan. Het restaurant is gesloten op woensdag en donderdag.

koevert grill resto

Côté Jardin • Maquisstraat 119 • 9600 Ronse • 055 61 35 79 • www.restaurant-cotejardin.be

Tafelen in grillrestaurant Koevert lijkt altijd een beetje op vakantie. Hier, niet zo ver van de bekende Kwaremont, geniet je nog op eigen tempo. De atmosfeer en de heerlijke no-nonsense grillgerechten dragen bij tot een ontspannend intermezzo. In het gestileerde interieur voelt chef-eigenaar Wim Loontjens zich samen met zijn team perfect in zijn sas. Centraal staat een met beuk en eik gevoed vuur waarop côte à l’os, lamskroontjes, rib-eye... perfect gegrild worden. Absolute aanrader is het suggestiebord dat het ritme van de seizoenen en het humeur van de chef volgt. Kers op de spreekwoordelijke taart is de boeiende wijnkaart met topwijnen van Franse kastelen en originele wereldwijnen.

Onze missie is een Indisch restaurant met persoonlijke service waarbij eerlijke, verse, authentieke keuken, gastvrijheid, genieten en beleven voorop staan. Laagdrempeligheid waarbij gasten, jong en oud, zakelijk en toeristisch door de Indische keuken andere smaken leren kennen. Onze kaart biedt een ruime selectie aan de meest verfijnde en typerende gerechten uit de Indische keuken. Is deze keuken u vreemd ? Ontdek de verscheidenheid aan kruiden en belevenissen, grote kans dat u er van zal houden ! Ook bevat onze kaart een Belgisch hoekje, dit om iedereen de kans te geven te genieten in Biryani. Wat u ook verkiest ... geniet van dit kleine stukje India. Met aangenaam terras en zaaltje (max. 40 p.) voor o.a. familiefeesten, vergaderingen, babyborrels, rouwmaaltijden,... JB Guissetplein 12 • Ronse • 055 49 54 32 • www.biryani.be • gesloten op dinsdag

Bistro Bizarre ‘t Veer Berchemweg 191 9700 Oudenaarde 055 30 25 88 www.tveer.be

Comte de Flandre Markt 38 (kleine markt) 9700 Oudenaarde 055 21 51 55 www.comtedeflandre.be

De Acte Grote Markt 27 9600 Ronse 055 38 56 58 www.deacte.be

ma t/m zo: 11u30-15u & 18u-22u zo doorlopend open - do gesloten

ma t/m zo: 11u30-22u donderdag gesloten

ma t/m zo: 11u30-22u donderdag gesloten

www.arcobaleno-oudenaarde.be

Bistro Bizarre ? Bistro ‘biezonder’ had ook gekund. In een knap boerderijtje tussen de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen kan u genieten van gezellig tafelen, Bistro Bizarre brengt het betere bourgondische werk. Francis en Sarah zijn zelf levensgenieters, en weten dus als de beste hoe gelijkgestemden te verwennen. Met andere woorden een culinaire seizoensgebonden keuken én een uiterst verzorgde wijnkaart. Enjoy life : ‘s zomers eet je buiten met fluitende vogeltjes als achtergrondmuziek. Ook kinderen voelen zich hier volledig in hun sas met eigen gerechtjes, een speeltuin en een atmosfeer die waarlijk iedereen kan bekoren.

Boskant 49 • Oudenaarde (Mater) • 055 61 35 91 • 0496 98 42 56 • www.bistrobizarre.be info@bistrobizarre.be • Gesloten : dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag

WIM LOONTJENS KREVELSTRAAT 1 • KERKHOVE INFO@KOEVERT.BE • 055 388 200 WWW.KOEVERT.BE

Lunch (€17) Suggestielunch (€33) Menu Koevert’ (€42 - €52 incl. wijnen & koffie)

Restaurant katern  

Restaurant katern Randeevoe editie juni 2014