__MAIN_TEXT__

Page 1

GRATIS MAANDBL AD • VL AAMSE ARDENNEN D E C E M B E R 2020 #129

G R AT I S M A A N D B L A D • V L A A M S E A R D E N N E N

DE LEUKSTE CADEAUTIPS VOOR EEN

SFEERVOLLE DECEMBERMAAND VIRTUEEL RONSE RONSE

WARME KAARTJES OUDENAARDE

RDV: HET BIER VLAAMSE ARDENNEN

BELOFTE MAAKT SCHULD WELDEN


dream . create . enjoy


0495 322 990

www.tommahieu.be


INHOUD

DECEMBER #129

10

14

12 06

EDITO

10

RENDEZ-VOUS : EEN BIER MET EEN MISSIE !

12

VIRTUEEL RONSE: OP VERKENNING VANUIT JOUW ZETEL !

14

WARMTE IN EEN KAARTJE

16

BELOFTE MAAKT SCHULD

18

EEN GEDICHT

16

Vertrouw op vakmensen, ZEKER voor de financiële kant van uw project!

info@zakenkantoorverwee.be www.zakenkantoorverwee.be FSMA nr: 114743 A-cB

Kantoor Kluisbergen

Grote Herreweg 174, 9690 Ruien 055 38 85 13

Kantoor Ronse

Abeelstraat 27, 9600 Ronse 055 30 21 07


Op zoek naar een origineel én duurzaam

EINDEJAARSGESCHENK ? Dat kan je vinden bij Optiek Van Ommeslaeghe en Natuurkijkers.be ! • • • • • • •

brillen en zonnebrillen vergrootglazen verrekijkers sterrenkijkers microscopen telescopen geschenkbonnen geldig in beide winkels

Ontdek ons uitgebreid gamma op www.vanommeslaeghe.be en www.natuurkijkers.be en laat jouw geschenk gratis leveren aan huis !

Krekelput 7, Oudenaarde (tijdelijk adres wegens verbouwingen) info@vanommeslaeghe.be • 055 31 18 01

Nederstraat 25, Oudenaarde info@natuurkijkers.be 055 61 33 13

WWW.VANOMMESLAEGHE.BE

WWW.NATUURKIJKERS.BE


EDITO

HOOPVOL RICHTING 2021 In december mag er al eens teruggeblikt worden op het voorbije jaar. Er is wel nog een maand te gaan en er kan, zoals 2020 nu al afdoende heeft bewezen, nog gelijk wat gebeuren. Maar toch, desalniettemin, een jaaroverzicht avant la lettre … We kunnen niet anders dan starten in december 2019. In Wuhan ontdekken dokters symptomen van een longontsteking van onbekende oorsprong. Na de initiële besmetting in de miljoenenstad verspreidt het virus zich in de komende maanden al snel over de hele wereld. Het duurt niet lang vooraleer de ziekenhuisopnames zodanig stijgen dat de meeste landen begin maart beslissen om over te gaan tot een lockdown van de samenleving, tot de cijfers terug dalen. Na een versoepeling tijdens de zomer en in het begin van het nieuwe schooljaar is het eind oktober opnieuw zover. Deze keer komt er zelfs een avondklok bij kijken …

COVID-19 heeft ook nieuwe woordenschat en dagdagelijkse voorwerpen in onze levens gebracht: social distancing, bubbles, lockdown, handgel én mondmaskers om er maar enkele te noemen. Daarnaast heeft ce putain de virus ons ook zoveel zaken ontnomen. Van kleine dingen - knuffelen, de zoen als begroeting, de handdruk, een slow dansen met een onbekende … tot grote dingen: het EK voetbal, de Olympische Spelen, festivals … COVID-19 heeft willens nillens onze wereld veranderd. Maar 2020 is ook het jaar waarin de gevolgen van de klimaatsverandering steeds duidelijker worden: gigantische bosbranden in Australië en Californië, meer en meer stormen, het smelten van de permafrost in Siberië, droogte en nakend watertekort in Vlaanderen … De wereld blijft evenwel verdeeld in ontkenners en believers … tekst : Maarten D’Hoop

6

Door al die problematiek zou men bijna vergeten dat Ennio Morricone en Eddy Van Halen dit jaar gestorven zijn. De filmklassieker ‘Once upon a time in the West’ in gedachten, stel ik me voor dat het vaccin met getrokken wapens tegenover het virus komt te staan met het legendarische stuk mondharmonica op de achtergrond, terwijl wij gespannen afwachten, om dan uiteindelijk - eens COVID-19 zieltogend tegen de vlakte gaat - een gat in de lucht te springen als de muziek naadloos overgaat in de synthesizerriff van Van Halen: “Might as well jump, go ahead and jump!” Dichter bij huis namen we ook afscheid van onder meer Werther Vander Sarren, Johny Voners, Jan Verroken, Robbe De Hert, Aster Berkhof, Gerty Christoffels, Ward Verrijcken, Bob Van Staeyen en Lutgard Simoens. Ondanks alles blijven we optimist, een fijn oudejaar en op naar volgend jaar!


De donkere, lange dagen komen eraan, maar team Noterman brengt warmte en gezelligheid in huis. Met ons ervaren team van interieurarchitecten, werfopvolgers en vakmannen staan we elke dag voor u klaar met advies en vooral met antwoorden en actie. Deskundig, professioneel, vriendelijk en betrokken bouwt het volledige team mee aan de perfecte realisatie van uw interieurinrichting in de Vlaamse Ardennen. Door de sterke toestroom aan nieuwe projecten zoeken wij versterking voor ons team. Redouane, JĂŠrĂŠmy, Daevy, Wim, Philip, Jorne, Virginie, Valerie, Conrad en wijzelf verwelkomen

graag ervaren, ambitieuze vakmannen die houden van mooie interieurs. Wij zijn momenteel op zoek naar volgende profielen: loodgieter, schrijnwerker, vloerder, interieurarchitect(e) en schilder. Heeft u interesse? Of kent u iemand die past binnen ons team? Aarzel dan niet contact met ons te nemen.

Wij wensen u en uw bubbel veilige, maar vooral ook warme, eindejaarsmomenten en kijken uit naar een gezond en succesvol 2021!

Hauwaart 109, B-9700 Oudenaarde | 055 23 01 50 | info@noterman.eu

noterman.eu


MAFOULIT

UW SLAAPSPECIALIST

Alles voor een kwalitatief slaapcomfort Al meer dan 15 jaar begeleiden Peter en Emmely je bij het creëren van de perfecte slaapomgeving. Ze luisteren naar jouw wensen & stijl en nemen de tijd om je te helpen kiezen uit een ruim assortiment. Van boxsprings, matrassen en lattenbodems over dekbedden en dekbedovertrekken tot relaxzetels, badlinnen en leuke accessoires ... je kiest altijd uit de nieuwste trends en de populairste blijvers.

Staat u moe op?! Met nek- en/of rugpijn? Specialist in drukverlagende matrassen & kussens SPECIFICATIES

K MET NU OO R IN G : E H KEU M E D IS C L O G IE O N TE C H NANO FO M E E R IN VRAAG ! L E K IN IN D E W

Beverestraat 70, 9700 Oudenaarde 055 61 06 99, info@mafoulit.be shop online via mafoulit.be

VOOR WIE?

100% natuurlijk

rugklachten

10 jaar garantie

spierklachten

Past zich aan aan elke lichaamsbouw

nekklachten

Geeft de indruk van gewichtloosheid

heupklachten

Omkeerbare matras

circulatie-

Afneembare hoes

stoornissen

Absorbeert 4x meer dan katoen

doorligwonden

volg ons op  en 


MAFOULIT

EEN MATRAS VOOR ELKE WENS

Een ruime keuze boxsprings en matrassen BESTE POCKETVEERMATRAS

STEEDS TE RO EEN G AAD R R VOO

Pullman Silverline Voor het vierde jaar op rij heeft de consumentenbond de Pullman Silverline verkozen tot de beste pocketveermatras. Kom hem bij ons vrijblijvend testen! geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed geeft goede lichaamsondersteuning kan aan beide zijden beslapen worden heeft een lange levensduur

GESLOTEN WEGENS COVID-19

Shop nu online via mafoulit.be Bij vragen, neem contact op 055 61 06 99

Beverestraat 70, 9700 Oudenaarde 055 61 06 99, info@mafoulit.be shop online via mafoulit.be

volg ons op  en 


SAMENLEVING

RENDEZ-VOUS: EEN BIER MET EEN MISSIE! Niets zo leuk dan een biertje te proeven dat dezelfde naam heeft als ons magazine: RDV! De afkorting van Rendez-Vous oogt uitnodigend en is naar verluidt best in gezelschap te degusteren, dus schakel ik een hulplijn in. En gelukkig, manlief wil met plezier proefkonijn spelen wanneer ik met twee flesjes bier op de proppen kom. Smaken verschillen vaak, maar nu waren we allebei aangenaam verrast bij het drinken van ‘RDV’. We gaan even buiten onze streekgrens voor een fijne kennismaking. regio : Vlaamse Ardennen | tekst : Tineke De Bleeckere | foto’s : © An Van Gijsegem - Bruggeman

Eerst zacht van smaak, maar daarna proef je een kleine - kruidige - tinteling op de tong met een lekkere nasmaak. De kruidigheid komt van de ‘dry spicing’ waarbij jeneverbes wordt toegevoegd tijdens de lagering. Niettegenstaande de kruidige smaak blijft het bier zeer toegankelijk en het drinkt zeer makkelijk. Een ideale dorstlesser, maar ook tijdens de winterdagen een aangename afwisseling van een gewone pils. Echte bierliefhebbers zullen dit blonde bier zeker kunnen smaken. RDV heeft een hoge gisting en een alcoholpercentage van 5,2 %.

Op de vriendschap!

Speel je altijd op veilig met schuimwijn, cava of champagne als aperitief? Durf eens te veranderen. RDV is meer dan geschikt als apéro bij een etentje met vrienden of familie.

Niet alleen de smaak van het bier, maar ook het flesje is een eyecatcher. Met leuke spreuken en een moderne look tonen de makers van dit bier dat RDV een biertje met inhoud is.

RDV is een pittig biertje met de unieke toets van hop en jeneverbes, ideaal om te delen in jouw bubbel of als cadeau te doen met de feestdagen.

Jenever en bier, een heerlijk rendez-vous!

Dit biertje zal ongetwijfeld voor aangename momenten zorgen, want zoals op het flesje staat: Gedeeld bier, is het beste bier. RDV is een biertje om met vrienden te drinken. Zeker iets om naar uit te kijken wanneer we die vervelende, maar noodzakelijke, coronaperiode eindelijk achter ons kunnen laten. Afspreken met vrienden dat lijkt eeuwen geleden, maar opnieuw afspreken met vrienden; mét een lekker biertje zoals RDV; alleen maar aan te bevelen!

Brouwerij Het Anker en de gekende distilleerderij Bruggeman uit Gent sloegen de handen in elkaar om dit bier te brouwen. RDV is het eerste bier in de portefeuille van Bruggeman, dat eigenlijk vooral bekendstaat voor het distilleren van jenevers en sterke dranken. Bruggeman vond in Brouwerij Het Anker de ideale partner om RDV te creëren. Deze Mechelse familiebrouwerij brouwt al 5 generaties kwaliteitsbier. Ze geniet wereldwijde faam voor hun bieren en haalde al talloze awards en medailles binnen.

Win! Wij zijn alvast fan van dit lekker biertje! Loopt het water u al in de mond? Lees dan

10

snel verder, want… Randeevoe mag vijf lezers gelukkig maken met vier flesjes RDV. Om nu te drinken in je vertrouwde bubbel of… je moet nog wat geduld uitoefenen en dan kan je binnenkort met vrienden en familie opnieuw toasten op de vriendschap! Stuur een mailtje naar info@randeevoe. be. De winnaar wordt getrokken uit de verschillende inzendingen. MEER INFO

Bruggeman Distillerie Wiedauwkaai 56, Gent 09 253 51 51 - www.bruggeman.be. Brouwerij Het Anker Guido Gezellelaan 4 Mechelen 015 287 141 - www.hetanker.be info@hetanker.be  www.rdvbeer.be


D&K K E U K E N S

VRAAG NU EEN GRATIS OFFERTE AAN!

Ninovestraat 110 • Ronse • 055 30 90 58 info@dnkkeukens.be •  dnkkeukens

www.dnkkeukens.be

Ignace Bauwens JUWELIER - JOAILLIER

MINI WAVES

18 kt gold and high quality diamonds

OPEN OP ZONDAG OUVERT LE DIMANCHE

20/12 & 27/12 14:00 - 18:00

ABEELSTRAAT 13-15, RUE DE L’YPRÉAU   •   RONSE - RENAIX   •   055 21  47  01   •   JUWELIERIGNACEBAUWENS.BE


SAMENLEVING

VIRTUEEL RONSE: OP VERKENNING VANUIT JOUW ZETEL! Lockdowns, ze zorgen voor een heuse domper op de toeristische sector, maar ze zorgen ook voor nieuwe mogelijkheden om er het beste van te maken! Toerisme Ronse lanceerde de website ‘Virtueel Ronse’: een digitaal platform dat jou toelaat Ronse vanuit helikopterperspectief te bezichtigen én in te zoomen op de belangrijkste locaties. In de maand juli zat de site al over de 3000 views. Maar er komt nog meer! Randeevoe sprak met Annelies Lenoir, diensthoofd toerisme, over wat de toekomst nog in petto heeft. regio : Ronse | tekst : Maarten D’hoop

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sint-Hermesbasiliek en de Crypte, komen ook het MUST (Museum voor Textiel), het Art-Decokwartier en het Malanderpark aan bod. Je kan zelfs een heuse wandeling door het Muziekbos maken.”

Toch is dit niet alles. Er komt nog meer blijkbaar? Naast de traditionele promotiekanalen zoals de website, het vakantiemagazine en sociale media besliste Toerisme Ronse om ook een virtueel luik uit te bouwen? Annelies: “Dat klopt. Bij Toerisme Ronse vinden we het belangrijk om innovatief en creatief te zijn. Daarom gaven we de Gentse firma Poppr de opdracht om de stad op een innovatieve manier te tonen aan het publiek. Met 360-graden filmpjes van zowel binnen- als buitenlocaties plaatsten ze onze belangrijkste toeristische troeven in de kijker. Zo ontstond www.virtueelronse.be. De site is intussen beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Annelies: “Momenteel is fase 2 achter de rug en zal de website uitgebreid worden met een tiental points of interest. Ik denk hierbij vooral aan het Spanjaardenkasteel, de Sint-Martinuskerk, Kapel Wittentak, de Kleine Markt, Brouwerij De Keyser, de Grote Markt, de Fostierlaan en het nieuwe zwembad aan het ROSCO. We verwachten dat deze in december online komen.”

In deze Coronatijden is een dergelijk instrument natuurlijk handig als vorm van citymarketing. Annelies: “Ja, het laat het publiek toe om vanuit de zetel, veilig thuis in de bubbel, een verkennende tocht te maken doorheen Ronse. Beelden zijn sowieso belangrijk in

de toeristische beeldvorming van een stad, maar dit medium gaat nog een stapje verder. Het gaat immers niet om een statisch gegeven: er kunnen altijd nieuwe locaties en nieuwe beelden worden toegevoegd. Het is een ideale manier om het publiek, vanuit die virtuele ervaring, te overhalen om later – in betere tijden - een bezoek aan onze mooie stad te plannen. In een latere fase willen we ook graag private partners zoals de logiesverstrekkers, de horeca en andere toeristische attracties warm maken om mee in dit project te stappen. Wij krijgen alvast heel wat positieve reacties. De Ronsenaars zijn enthousiast en sturen de link door naar vrienden en familie, zelfs tot in het buitenland!” MEER INFO

 

Toerisme Ronse De Biesestraat 2, 9600 Ronse www.visitronse.be/nl/virtueel-ronse www.virtueelronse.be/nl/ ronse-vanuit-de-lucht

! of 8 ak b e 6 ra ie. 50 sp o f 4 9 af iek s 55 op pt 0 m e o A pp lko nlin at s We nu o / Wh ek ch B o f onis e te l

Bij aankoop van een montuur met kwalitatieve progressieve glazen, krijg je een magazine- of krantenabonnement cadeau ! actie geldig tot 31.12.2020, zolang de voorraad strekt

Peperstraat 5A • 9600 Ronse • 055 49 50 68 • www.optieksofie.be •

DI-VR 9u-12u & 14u-18u | ZA 9u30-12u & 14u-18u


SAMEN GENIETEN MET PARTNER OF VRIEND(IN)?

Actie geldig t/m 31.05.21 op vertoon van deze bon. Duobehandeling enkel mogelijk op vrijdag. Maximum 1 bon per persoon.

DUO-MASSAGE OF GELAATSVERZORGING, e 2 PERSOON AAN HALVE PRIJS!

een k naar Op zoe ik de  ? Gebru u a e d ca der op Gift Fin  ! onze site

Bon enkel geldig bij een behandeling van minimum €60, tot en met 31.01.21. Bij boeking ‘bon Randeevoe’ vermelden. Maximum 1 bon per persoon. Niet geldig op cadeaubonnen of kuren.

KORTINGSBON T.W.V. €10 OP EEN BEHANDELING NAAR KEUZE VAN MINIMUM €60,00

W I J N S T R A AT 5 7 9600 RONSE J U W E L I E R D E T A N D T. B E 055 21 11 50 I N F O  J U W E L I E R D E T A N D T. B E •

Fietelstraat 129, Oudenaarde • 0479 63 24 99 • www.sofi-beauty.be

DE WIJNKELDER

nr.

onderstaande acties geldig van 04/12/2020 t/m 17/12/2020

promo

Spa

Pisang Ambon 70 cl

Spa Fruit

• reine & bruis • 6 x 1,5L • 2 + 1 gratis

• orange & citron • 6 x 1L • gratis 1 bak citron (6 x 1L) bij aankoop van 2 bakken, excl. leeggoed

Chouffe bon -2,00€

Hendrick’s Gin 70 cl

€39.00

56

18/06 - 17/06/2018

20/11 - 29/11/2020 Adriaen Brouwer

Duvel

e 55,71/l • per 3 clips gratis • bij aankoop van 12 fl Chouffe Chapeau spel gratis aperoschaal • Cherry, Houblon en Gratis N’ice ook in het gamma Aperoschaal promo Jägermeister

70 cl

• • • •

4 x 33 cl tripel € 6,35 € 6,05 oaked € 6,75 € 6,50 gratis 75 cl fl per 12 fl

Bij aankoop van 12 flessen uit Duvelgamma*

*GELDIG OP DUVEL 6X33CL, DUVEL TRIPEL HOP CITRA 4X33CL EN/OF DUVEL TRIPEL HOP CASHMERE 12X33CL

Gordon X-mas • 3 + 1 gratis • 1 gratis glas per 2 clips

Kerst Pater

€19.69 e 28,13/l

• 33 cl • gratis glas per 2 clips

GRATIS

Château Fontareche • rood & wit • € 6,75 • 5 + 1 gratis

Bush de Noël

• cadeau 4 fl + glas € 21,75 € 19,75 • ook tal van andere geschenken te verkrijgen 2+1 GRATIS promo

Château de la Commanderie 2017

• 11 + 1 gratis • ook 1,5L magnum te verkrijgen

Cava Santa Monica Chocovit • brut 75 cl • € 7,95 • 5 + 1 gratis

50 cl

MoD594_Display_Aperoset_poster A3.indd 1

• citroen & sinaas • - € 1 korting

GROTE EINDEJAARSSPAARACTIE!

I

055 23 99 23

• wit - rood - rosé € 6,75 • 5 + 1 gratis

15 ZEGELS - 1 fles Duvel in koker - 1 fleece sweater - 4 pastaborden

1 ZEGEL P E R € 12 ,5

30 ZEGELS - 1 fles Champagne Cuvée Fleur Brut 75cl - 1 pyrex rechthoekig en curver box rond

ACTIE GELDIG VAN 1 DECEMBER 2020 T/M 28 FEBRUARI 2021 Filliers Dry Gin 28

* Action valable sur les 4-packs de LA CHOUFFE - HOUBLON CHOUFFE - MC CHOUFFE CHOUFFE SOLEIL - CHERRY CHOUFFE, jusqu’à épuisement du stock.

promo

2 clips

I

• 11 + 1 gratis

Domaine de Gournier

NEW

BIÈRE BELGE HIVERNALE

PAPIER CADEAU CHOUFFE GRATUIT

€22.95

info@de-wijnkelder.be

e 45,90/l

promo

60 ZEGELS - 6 flessen wijn Château Lamothe Barrau (rood of wit) - set Yara ovenschotel (micro- en ovenbestendig) 3 stuks: klein, rond en groot

46° 50 cl

by

Oudenaardebaan 10, 9690 Kluisbergen

05/10/2020 15:48

A l’aChaT dE 2X 4-PACk dE ChOUffE (4X33cL) AU ChOIx*

Gratis glas / verre BIJ AANKOOP VAN À L’ACHAT DE

Drouhin Saint-Véran

Wortegemsen

Filliers Pink Gin 37,5° 50 cl

I

WWW.DE-WIJNKELDER.BE

0


SAMENLEVING

WARMTE IN EEN KAARTJE Dit is HET moment om kaartjes te versturen en iemand blij te maken met een lieve geschreven boodschap. Bijvoorbeeld via zo’n prachtige kaart van ‘KateLijntje’. Corona treft ons allen zwaar. Onze zenuwen staan op scherp en menselijke contacten worden tot het strikte minimum beperkt. Nog nooit was het zo moeilijk om met elkaar verbonden te blijven… Daarom bedachten Kaat Schepens en Helene Poncelet een reeks unieke, handgetekende wenskaarten waarop jij jouw persoonlijke boodschap kan neerpennen. Randeevoe houdt van creatieve mensen uit onze regio, dus… een babbel. regio : Oudenaarde | tekst : Frederic de Vos

Kaat is de mama van Quinten Goethals, de jonge auteur van ‘De Voorspelling’ en ‘De rand van de wereld’ (Uitgeverij Beefcake Publishing Gent). Helene kennen jullie als ‘Lijntje’, auteur en illustratrice. Van haar verschenen ondertussen ‘Kikker Cas’ en ‘De Grote Meneer’ (Uitgeverij Beefcake Publishing).

En plots ontmoetten jullie elkaar en hing er creatieve chemie in de lucht? Lijntje: “Kaat kwam met het voorstel om een reeks unieke wenskaarten te ontwerpen. Echter wilde ze niet zomaar een kaartje, ze moesten zich onderscheiden door hun originele teksten en zelf bedachte tekeningen. Kaat heeft een bloemenatelier, gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen, waar alles draait rond bloemengeschenken en haar passie voor ‘uniek en handgemaakt’. Het is een plaats waar fantasie rijkelijk vloeit en waar dromen en ideeën werkelijkheid worden.

Deze dromen en ideeën wilde zij graag vorm geven, ook via mooie kaartjes…” Kaat: “Ik ben intussen meer dan 10 jaar aan de slag als floriste/decoratrice. Door de jaren heen heb ik een hele reeks foto’s van mijn bloemcreaties verzameld. Met de komst van het nieuwe bloemenatelier wilde ik heel graag unieke wenskaartjes in mijn assortiment van bloemengeschenken opnemen. Bloemencreaties en de natuur vormen de rode draad in het verhaal.”

Waarom kaartjes? Lijntje: “Wenskaarten zijn een contactmomentje. Je kunt er meer van maken dan een automatische handeling. Tegenwoordig is alles in 1 klik weg… Door iemand een wenskaart te sturen, toon je dat je echt verbonden wil blijven. Je maakt iemand blij of geeft steun. Verstuur eens zomaar een kaartje naar iemand die je al een tijdje niet hebt gezien.

Heb je jouw ouders al even niet gesproken? Of een vriend(in) die aan de andere kant van het land woont? Er is altijd wel een goede reden om iemand zomaar te verrassen met een kaartje. Je kan ze ook inkaderen en aan de muur hangen, altijd leuk!”

Voor welke gelegenheden zijn de kaartjes zoal bestemd? Kaat: “We hebben een uitgebreid assortiment aan kaartjes die voor verschillende gelegenheden inzetbaar zijn, het hele jaar door. ‘Omdat ik…’ vind ik persoonlijk een heel leuke, bedenk maar eens wat je daar op kwijt kan! Momenteel bieden we ook kerstkaartjes aan en een ‘lichtpuntzakje’ bestaande uit een bloemenkaars, een plantje/vaasje met droogbloemen en een wenskaart naar keuze, want iedereen kan nu wel een lichtpuntje gebruiken in de duisternis!”

Jullie kunnen ook op vraag van de klant unieke kaartjes ontwerpen? Lijntje: “Vroeger werden om veel redenen kaartjes gestuurd. Jammer genoeg heeft sociale media die rol te veel overgenomen. Laten we samen terug naar die charmante gezelligheid gaan… Een verjaardag, de liefde, Kerst, Pasen, een jubileum, een pensioen, een huwelijk, een huisdier, verhuisd… Zoveel leuker met een kaartje!” MEER INFO

 www.ksflowerdesign.be/katelijntje

Of in het bloemenatelier van KS flower design : Maartstraat 3, Oudenaarde

14


HUIDVERZORGING & VOEDINGSADVIES

Delive r A Fri end cade au be zorgd door Viva La Vie €6,00

VOLGENDE EDITIE

JANUARI 2021

ZAKEN IN DE KIJKER Bestellen kan via onze webshop ( = ALTIJD OPEN) of via 0495 99 88 04, afhalen in de praktijk of levering aan huis is mogeijk !

Vanlaethem Isabelle I Groeneweg 6, 9600 Ronse info@viva-la-vie.be I 055 20 69 05 I www.viva-la-vie.be

CADEAUBON

WENST U MEER INFO ? INFO@RANDEEVOE.BE • 0491 25 99 62

WELKOM OP ONZE DIGITALE KERSTMARKT W W W. N AT H A L I AT S A L A . B E

ST-MA RTEN S STRA AT 12 , RO N S E • 0497 75 47 63 O PEN WO T.E .M. Z A 10:00  -  12 :30 - 14 :0 0 - 18:00 GRATIS LEVE RING VA N AF €5 0,- (IN D E VL A AMSE ARD EN N EN ) / A F H A LIN G MO GELIJ K O P AFSPRA AK


SAMENLEVING

BELOFTE MAAKT SCHULD De kerstperiode, wat een mooie tijd voor velen... Al was het voor de familie Vanluchene vorig jaar net het tegenovergestelde. Het jongste lid van de familie had een zwaar auto-ongeval. De dokters gaven Josi weinig hoop. Maar de Vanluchenes geven nooit rap op, toen ook niet… Het medisch team, samen met vader Guido, moeder Marijke en broer Joshua hebben er alles aan gedaan opdat Josi erbovenop zou komen. Een babbel!

regio : Oudenaarde | tekst : Frederic de Vos

Zo hebben jullie, los van de wetenschap, een bepaalde belofte gemaakt… “Inderdaad, de dokters hadden gezegd dat Josi weinig kans had dat hij het ongeval zou overleven. Men had zelfs al gevraagd hoe we tegenover orgaandonatie stonden, dan weet je genoeg… Maar we wilden niet opgeven. Zo hadden we de belofte gemaakt, dat als Josi terug bij bewustzijn zou komen en zou herstellen, dat we ergens een kapel zouden restaureren…”

En kijk, Josi is terug thuis… “Ja, hij kan terug stappen, praten, noem maar op. Alles gaat alleen nog wat trager, maar dat is normaal na 26 dagen coma. Het is een echt mirakel. De helft van zijn schedel was weg door het ongeval en enkele vitale delen waren geraakt. Dat hij er zo bovenop is gekomen is ongelofelijk. In het beste geval hadden we gedacht dat hij als plant terug naar huis zou kunnen komen, wij hadden nooit gedacht dat hij terug zou kunnen praten of lopen. En net daarom hebben we onze belofte gehouden. In Welden hebben we een kapelletje (de H. Hartkapel aan de Monseigneur Lambrechtstraat, n.v.d.r.) gekregen van Danny Lauwereyns. Intussen is het al helemaal vrijwillig gezandstraald door Peter Piens renovatie. We zijn deze mensen zeer dankbaar voor hun steun.”

Jullie willen er kaarsen verkopen voor het goede doel? “Ja, financieel waren wij zelf in de mogelijkheid om alle dure zorgen te bekostigen die Josi nodig had. Maar we kunnen ons inbeelden dat veel mensen dat niet kunnen. Daarom willen we aan de kapel kaarsen verkopen. De opbrengst van de kaarsen zal naar mensen gaan die ook slachtoffer geworden zijn van een verkeersongeval. Het geld gaat naar een vzw en zo kunnen we dan mensen steunen die het nodig hebben.”

Jullie blijven wel genieten van het leven? “Absoluut! Guido en Joshua vinden hun ontspanning aan hun visvijver en Marijke houdt enorm van bloemschikken en parelkettingen maken. Guido kwam recent nog als eigenaar van een gepersonaliseerde nummerplaat (SEX-069) in het VTM-programma ‘Vanity Plates’. Zijn Lassie-uitspraak in dat programma blijft hem nu wel achtervolgen (lacht). (Hij zei dat hij niet het lijf heeft van Brad Pitt, maar wel de tong van Lassie, n.v.d.r.) Ook hebben we onze Panthera-limo-service terug opgestart. Onze huisvriend Frederic vond dat we onze limo, die we puur als hobby hadden gekocht, terug commercieel moesten inzetten. We hebben hem meteen als chauffeur gebombardeerd. Wie interesse heeft…, hij bezorgt jou een leuke rit! Er wordt door de huidige omstandigheden

16

weinig gevierd. Maar een ritje met de limo geeft sowieso toch een bijzonder gevoel. Hopelijk kan hij snel terug de baan op. En ons restaurant (Route 46) draait, met uitzondering van de verplichte sluitingen, zeer goed. Mensen willen er toch even tussenuit. In onze Amerikaanse sfeer is dat, wanneer het kan, geen probleem.”


A GIFT FOR YOU!

A GIFT FOR YOU ! Samen met onze trouwe adverteerders wil Randeevoe haar lezers in de watten leggen! Stuur een gemotiveerde én originele e-mail naar info@randeevoe.be en vertel ons waarom jij of iemand uit jouw naaste omgeving één van deze verschillende geschenkjes verdient!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

1. Rendez-vous: een bier met een missie, zacht van smaak met een kleine kruidige tinteling (PAG 10)

2. Sofi Beauty : een waardebon van €10, te gebruiken bij een behandeling naar keuze (PAG 13)

3. De Wijnkelder : een lekkere fles bubbels, Champagne Mandois Brut, 75 cl (PAG 13)

4. Nathalia Tsala Concept Store : een handgemaakte bloempot van 100% wol met een ombré-effect (PAG 15)

5. Optiek Van Ommeslaeghe : een bon ter waarde van €25

6. Viva La Vie : een luxe deken in het mystieke blauw t.w.v. €69 (PAG 15)

(PAG 5)

17


ONTSPANNING

EEN GEDICHT

Op deze bladzijde wordt elke maand een gedicht gebracht, nu eens van mezelf en dan weer van een ander dichter(es). Altijd wordt het vergezeld van een korte introductie, sfeerschets en/of bespreking.

ONOPHOUDELIJK Het is een lieve oude man waarlangs we gaan liggen, eerder een boom eigenlijk die een oude man had kunnen zijn. Je hand voelt warm aan, ik neem ze in de mijne. Een mistgordijn sluit zich rondom ons en zo verdwijnt de wereld. Het leven valt stil, alleen het verre gekrijs van een kraai. Ik neem je hand vast. Ik neem je hand vast en zoen je onophoudelijk tot de avond niet meer vallen kan. [PAU L C OX ]

De coronapandemie heeft ons allen, de een al meer dan de ander, geringeloord, gepijnigd of neergeknuppeld. Graag had ik eind dit jaar mijn achtste dichtbundel gepresenteerd, maar dat was niet in veilige omstandigheden mogelijk. Dus maar een jaartje opschuiven. Intussen doe ik rustig verder want ophouden of temporiseren met schrijven ligt niet in mijn aard, het is één van mijn vele slechte eigenschappen. Bijstaand gedicht kies ik ditmaal omdat het in deze surrealistische tijden nuttig zou kunen zijn elkaar tips door te spelen om er lichamelijk en mentaal relatief gezond doorheen te geraken. Mijn voorstel is dit : laat ons elkaar zoenen. Althans degenen die we vandaag technisch gezien verondersteld zijn te mogen zoenen. Laat ons dat met hartstocht doen, met begeestering. Laat ons heel ons potentieel aanspreken om elkaar te laten voelen hoe we ons voelen. Dat kan en zal ongetwijfeld bijdragen tot een lieflijker en leefbaarder coronatijdperk. Voor diegenen die geen partner binnen bereik hebben, is er deze suggestie : koester en omhels duizendvoudig de herinneringen aan en/of de dromen over je geliefden. Het is maar een idee, mogelijk helpt het meer dan tandengeknars en geweeklaag over de ellende die ons tijdelijk overvalt. En laat ons dit ritueel volbrengen tijdens een uitputtende maar prachtige herfstwandeling, schuifelend doorheen de neergevallen gele bladeren. PAUL COX (WWW.PAULCOX.BE)

Colofon UITGEVER

ALGEMENE COÖRDINATIE Cindy Magherman info@randeevoe.be - 0491 25 99 62

Randeevoe BV, Spilthoorestraat 67, 9770 Kruisem

ADVERTENTIEVERKOOP

VORMGEVING EN DRUK

Cindy Magherman info@randeevoe.be - 0491 25 99 62

Grafoman, Viermaartlaan 6, Ronse Willy De Praeter, Grafoman Jessica Coussement, Grafoman Aurélie Labaere, Grafoman Sarah Coppens, Grafoman

Frederic de Vos - hoofd- & eindredacteur - algemene redactie Joost Elet - algemene redactie Maarten D’Hoop - algemene redactie

REDACTIE

Tineke De Bleeckere - algemene redactie Hubert Dedoncker - cartoon Paul Cox - poëzie © 2020 - Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactie en de medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

RANDEEVOE DIGITAAL www.randeevoe.be http ://issuu.com/randeevoe Oplage : 45.079 exemplaren Ronse, groot Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Maarkedal, Horebeke, Brakel, Kluisbergen en Kruisem

Distributie door :


Eyewear by David Beckham new collection at optiek dhondt! visit our store Rooseveltplein 23 9600 Ronse Belgium www.optiekdhondt.be

EEN GREEP UIT HET RUIME AANBOD BIJ PAUL VERSCHELDEN

PAUL VERSCHELDEN HEEFT U IETS NODIG? HEEFT U EEN VRAAG? Wij blijven bereikbaar via e-mail, telefoon of WhatsApp !

ZONNESTRAAT 109, RONSE 055 21 38 62 WWW.PAULVERSCHELDEN.EXELLENTSHOP.BE STEPHANIE@PAULVERSCHELDEN.BE

TIJDENS DE CORONA-PERIODE LEVEREN WIJ AAN HUIS OF KAN ER AAN DE DEUR AFGEHAALD WORDEN


Profile for Randeevoe

Randeevoe Vlaamse Ardennen, december 2020  

Randeevoe Vlaamse Ardennen, december 2020  

Profile for randeevoe
Advertisement