Page 23

Foto: Bjørn Leirvik

Verket-genseren har fått fast følge

I 2018 ble den offisielle Verket-genseren født. Etter at Coop Helgeland og Verket har kjørt en ny designkonkurranse kan du nå også strikke perfekt #stæsh. Verket-genseren ble en stor suksess på alle vis i jubileumsåret 2018. Flere nydelig gensere ble designet og sendt inn til konkurransen som til slutt ble vunnet av Benthe Gundersen. - Vi hadde en rekke trivelige strikke-kafeer og det florerte med Verket-gensere på festivalsletta da Verket fylte 10 år. Satsingen ble også nominert til beste kampanje under Gallaria. Obs Mo Rana kunne dessuten skilte med best omsetningsøkning på Gjestalgarn i Norge i 2018. Det er jo nokså utrolig, sier markedssjef Mona Stensheim hos Coop Helgeland. Med den store interessen for Verketgenseren fikk både Coop Helgeland, Verket og strikke-fantaster, blod på tann. Det ble raskt besluttet at det hadde vært fint med en tilbehørskonkurranse. Denne runden ble døpt #stæsh og fire vinnere havnet til slutt på pallen 6. juni. Design og strikk av koppholder er ved Kristin Stålem fra Rana, lue ved Trude Wik fra Hemnes, leggiser ved Torild Næss fra Hamar og sokker ved Mayla Arntsen fra Rana. - Tilbehøret kler Verket-genseren helt perfekt, samtidig kan man for eksempel velge å kun strikke seg lue eller koppholder. Ikke alle har tid til å strikke en hel genser, men likevel kan du nå bli Verket-stylet på forholdsvis kort tid. Vi lager mønster til alle vinnerbidragene og både mønster og det offisielle Verket-merket som sys på til slutt får du med gratis ved kjøp av garn hos Obs! Ellers oppfordrer vi alle til å bli med i Facebook-gruppa Verket-genseren. Her møter du andre strikkeglade og kan stille spørsmål og få svar underveis i strikke-prosessen. Gruppa

Matilde Thomassen med det flotte tilbehøret til Verket-genseren som er strikket og designet av dyktige strikkere.

nærmer seg snart 400 medlemmer, forteller Mona Stensheim.

strikkedilla. Fremover er det å anta at tilbehøret blir populære strikke-objekter.

- I kåringen av vinnere la vi vekt på at tilbehøret harmonerte med designet til Verket-genseren og at det kunne tilpasses både store og små størrelser. Ellers la vi ingen føringer, men oppfordret folk til å bruke kreativitet og strikketeft. Vinnerne får pass til Verket, gavekort fra Coop Helgeland og Obs Kafé og garn fra Gjestal.

- Vi tror Verket-genseren får et langt og godt liv. Det blir stadig flere av dem, og det synes vi er veldig gøy. De gjør festivalen fargerik og bidrar til egenart og særpreg, noe vi er opptatt av å bli stadig bedre på. Det er viktig for Verket å ha et eget uttrykk og elementer som forbindes kun med denne festivalen, sier festivalsjef Maiken Johansen.

I vinter har salget av garn og mønster gått jevnt og trutt, så mange nye Verket-gensere ser dagens lys også dette året. Nok en gang har Verket og Coop Helgeland arrangert flere strikkekafeer hos Obs kafé, både for de som har deltatt i konkurransen, men også for de som bare har lyst til å møte andre med

Jury i #stæsh har vært: Mona Stensheim og Gerd Halle fra Coop Helgeland, Benthe Gundersen som designet Verket-genseren, hobbystrikker Stein Elvestad ved Nordland Teater, Hege H. Martiniussen og Maiken Johansen fra Verket.

verket.no

25

Profile for Rana Blad

Verketfestivalen 2019  

Verketfestivalen 2019  

Profile for ranablad