Page 53

Eventyr rundt bålet Rundt Aernie samles mennesker til en opplevelse hvor det ekte og autentiske gjennomsyrer alt. Fra maten til bygget, fra hvordan vertene fremstår til historiene de forteller og ikke minst den magiske stemningen. Toamma Bientie og Anne Berit Sætermo inviterer til god mat og gode historier. Som drikke kan de servere hjemmelaget kreklingsaft og øl fra det samiske bryggeriet Aja

24 Aernie er samisk og betyr ildsted. Som gjest blir du tatt imot av vertskapet med varme og åpenhet. Her er motvekten mot alt som går så fort ellers i livet. Slipp skuldrene ned, la roen senke seg og kjenn på et liv hvor vi har tid til hverandre.

Historiefortelling

Tradisjonsmat Fortellingene inspirerer til samtaler blant de tilstedeværende. Slik skapes nye fortellinger og nye opplevelser. Mens vi lytter til Toammas fengslende fortellinger kan vi nyte hjemmelaget mat og drikke av ekte, rene råvarer.

Aernie Aernie - “Der historier fortelles og skapes” Aahkan - “En smak av farmors kjøkken”

Tlf: +47 906 18 921 E-post: post@aernie.no Facebook: AernieOpplevelser

# HELGELAND

- I samisk mytologi hadde den rådende far en datter som ble kalt Raanen nïejte. Hun ordnet med jaktvåpen og grøde. Det står en skulptur av henne i Mo sentrum, forteller Toamma.

Anne Berit Sætermo gir oss en smak av farmors kjøkken. - Jeg lærte mye om matlaging av mine besteforeldre på Storforshei, forteller hun. Rundt Aernie nyter vi reinsodd, finnbiff og kanskje en multeiskake til dessert. Både multene på iskaka og bærene til kreklingsaften paret serverer er selvplukkede. - Her har vi kortreist mat, og ureist mat, ler Toamma.

53

Sentralt i Aernie finnes maten og historiefortellingen.Toamma Bientie har sørsamisk opprinnelse og vokste opp med bestefars historier som kveldsunderholdning. Dette vil han bringe videre. Kledt i sin tradisjonsrike og unike drakt og gjerne med en joik, formidler han historien gjestene vil høre akkurat i dag. Historien bak stedsnavnet Rana er en av dem.

Profile for Rana Blad

#Helgeland