Page 42

42 # HELGELAND

Byens beste utsikt 21 Da solen tok kveld og gjemte seg bak Båsmofjellet, gled du sakte inn i drømmeland sammen med den. dobbeltseng, og stort bad med badekar. De øvrige rommene som har blitt oppgradert, fremstår som innbydende og herlige fargeklatter, men samtidig med rene, ryddige linjer og enkelt, praktisk interiør. Tema for dekoren er tidløse stjerner fra musikk- og filmverdenen som Marilyn Monroe, James Dean, Elvis Presley og the Beatles.

De blålige, lystette gardinene ble ikke ofret en tanke, derfor er rommet svakt opplyst av lysene fra den aktive industrien ved Jernverkskaia; et levende symbol på byen du befinner deg i. Når du våkner følger blikket ditt det blåmelerte teppet bortover gulvet og ut gjennom vinduet, hvor det fortsetter ut i Ranfjorden og bak de syv blåner.

Beste tomta i byen Fjordgaarden hotell har en unik beliggenhet, tett ved havnepromenaden. Fra de nye juniorsuitene har du nesten følelsen av at du befinner deg ute på fjorden sammen med Havmannen. Ingen andre hotell i Rana lar deg bo så nærme havkanten. - Vi gjenoppstår nå i ny drakt, sier direktør Ida M. Moss og forteller at alle rommene skal pusses opp. Foreløpig er de ferdig med 74 av hotellets til sammen 160 rom. Fire av dem er slått sammen og blitt til to juniorsuiter. Juniorsuitene har 180 cm brede dobbeltsenger med ekstra eksklusiv Jensen-madrass. De har sovesofa som enkelt kan forvandles til en behagelig ekstra

I takt med at rommene finner sin nye form skjer det stadig noe nytt ved Fjordgaarden, enten på kjøkkenet eller på scenen.

Latter, musikk og matglede Takket være kokk Mantas Giniatas er sushi-fredag i ferd med å bli et kjent begrep, og mange benytter seg av muligheten til take away. Buffet på farsdag, morsdag og 17. mai er også populært. Mantas og Fjordgaarden har hatt både lokale og nasjonale besøk i restauranten, til stor glede for publikum. Hellstrøm, Åshild Blyseth fra Wangbrygga i Bardal, Elise og Marius fra Til Elise i Utskarpen og Matkanalen-profilene Finn-Erik Rognan og John Kaare Hoversholm med #KulTour-konseptet for å nevne noen. Scenen på Fjordgaarden har for øvrig hatt besøk av eksempelvis komiker Erlend Osnes, Kevin Kildal og Unni Wilhelmsen. - Dette med aktiviteter og arrangement er noe vi har satset på i økende grad. Det er ikke alltid vi vet hva vi skal gjøre så lenge på forhånd, men det skjer alltid noe spennende så følg oss på Facebook, oppfordrer Moss.

Profile for Rana Blad

#Helgeland