Page 41

- Hei, og velkommen til oss! Dere må være sultne. Ekteparet Friis smiler bredt og tar deg i hånden. Vil du ha en klem, så får du det også. Du føler deg bra. Kosebuksa er allerede glemt. Her er alle like velkomne. Den minste lille ting er tatt hånd om slik at du kan lene deg tilbake og slappe helt av.

Skreddersydde opplevelser Sulten stilles av lammeskank av villsau eller elg fra Hugla, kamskjell fra Nesøya, kveite fra Træna eller laks fra Kvarøy. Mens du spiser får du høre historien om matens opprinnelse. Historien er tilpasset deg og de du reiser sammen med. Kanskje kommer det en overraskelse? Det ligger mye psykologi i å håndtere gjester. Nina Rødahl Friis er en omsorgsperson og en menneskekjenner. Det vises gjennom aktivitetene som tilbys. Nesna har fordelen av å ligge på fastlandet, men er samtidig et fantastisk godt utgangspunkt for den som vil ha opplevelser i øyriket på Helgeland. Enten du vil slappe av eller ha en ny aktivitet hver dag. Hugla, Tomma, Træna og Lovund er noen av øyene du kan besøke. Nina kjenner de fleste og har alltid tips om aktiviteter. - Jeg liker å kunne si til folk at hvis de vil dra en tur til Træna, så kan jeg få Tove Ruth til å hente dem på kaia. Da står Tove Ruth der med bilen sin når de

kommer. Hun kjører dem ut til Træna rorbuferie som hun driver, og serverer kveite hun selv har fisket. Et slikt samarbeid er utrolig verdifullt. Jeg må vite at mine gjester blir tatt godt vare på når jeg sender dem videre, sier Nina.

Aktiviteter ute og inne Vår, høst og vinter er sesong for konferanser. Denne skreddersys til deg og dine kolleger. Alt fra trugeturer, walk & talk med bål og kakao i Bjørndalen, til sykkelturer på fjellet eller ørnesafari med rib. Kajakk er en populær aktivitet som passer de fleste. Vil dere heller holde dere innendørs, har Havblikk eget konsertlokale med lyd som har gitt selv de beste lydmenn bakoversveis. - Min mann Bjørn Arne er en skikkelig lydfrik, sier Nina. Hun viser hvordan de har lagt akustikkplater i taket og lektet ut veggene med luft, sceneteppeduk og spilevegg lag på lag for å få den beste lyden. Her har de blant annet hatt musikk- og poesikveld med Ola Kvernberg, Knut Reiersrud og Lars Saabye Christensen. - “Nesna er ei perle”, sa Tom Stalsberg i Dagbladet etterpå. Det var digg, smiler Nina.

Tlf: 75 05 65 40 E-post: nina@havblikknesna.no Web: www.havblikknesna.no Facebook: havblikk.nesna Foto: Hans Petter Sørensen www.FarOutFocus.no

› Camping og hotell › Båtutleie › Konferanse › Opplevelser › Livescene › Vannsklie

41

Sjåberget 3 8700 Nesna

# HELGELAND

Havblikk

Profile for Rana Blad

#Helgeland