Page 39

2007; en vill idé skaper tidenes dugnad i Mosjøen, og Helgeland Event AS stiftes. I år arrangeres Bysprinten for 11. gang. Dugnadsånden er fortsatt frisk.

Hjemvendt sportssjef

- Vi begynte med et sprintrenn. Petter Northug var her. Petra Majdic vant. I dag har Bysprinten vokst til et barneskirenn, bedriftsstafett, ungdomssprint og hovedsprint. Ikke mange hadde trodd at sprinten skulle vokse slik fra år til år. Men det har den gjort. Bysprinten er nå et anerkjent internasjonalt showrenn. Det er enormt med folk i gatene og skiløpere tar nå kontakt med oss med ønske å få være med, forteller Frode Gullhav i Helgeland Event AS.

- Vi skal finne ut hvordan gjøre ting enda mer og enda bedre. De sprø ideene er ikke borte, sier avtroppende daglig leder Frank Vollan.

Fra flere ulike arrangement i Mosjøen, som på ingen måte skal ende, ser de tre ansatte nå ut mot hele Helgeland. - Da vi begynte var vi bare en kompisgjeng, og siden har det bygget på seg. Det kom etter hvert så mange forespørsler at vi måtte bestemme oss for om vi skulle satse, eller kun fortsette med Bysprinten. 1. januar 2017 bestemte vi oss for å satse, og nå er vi tre fast ansatte, forteller Gullhav. Satsingen innebar en organisering og profesjonalisering av arbeidet de allerede gjorde. Nå satses det på en tilsvarende, og økende, tilstedeværelse i Brønnøysund, Sandnessjøen og Mo i Rana – eller Hattfjelldal. - Vi skal spisse oss på det vi er gode på, nemlig arrangement og opplevelser – og vi ønsker å øke vår tilstedeværelse i de andre byene. Vi ønsker å skape like mye folkefest i de andre byene som vi har gjort i Mosjøen, sier han.

Benjaminsen har en fortid som proffsyklist og sportssjef av continental-lag i sykkelidretten. Nå har sandnessjøværingen kommet hjem og ser fram til å bidra til folkefester i hele regionen. Men ikke bare folkefester. Event-selskapet arrangerer også konferanser og er konsulenter til andre arrangementer. Vi er flinke til å se potensiale i hva som ligger i et arrangement og hva som skal til av endringer for å løfte og utvikle det videre, sier han.

2019 Fast arrangement i Mosjøen, som også vil bli arrangert i 2019:

1. Bysprinten arrangeres 24. – 27. april - Norges lengstlevende showrenn. 2. Cupdagene (Kippermoen Cup) arrangeres 20. - 22. juni – fotball- og handelsfest. 3. Tiendebyttet arrangeres 14. – 19. september – marked i Mosjøen. 4. Julebyen Mosjøen, desember.

Helgeland Event Mobil: 917 59 899 Epost: post@helgelandevent.no Web: www.helgelandevent.no Facebook: HelgelandEvent

# HELGELAND

Folkefest

Han må etter to års permisjon gå tilbake til jobben i Forsvaret. Fra 1. januar tar Gullhav over som daglig leder, mens Olav Aleksander Benjaminsen er ansatt som prosjektleder. Trond Are Rasmussen fortsetter i en 50 prosent stilling.

39

Byspringen i Mosjøen arrangeres i år 24. – 27. april. Slik at sett av datoen allerede nå. Da er det i Mosjøen det skjer.

Event-selskapet er nå inne i en prosess for å finne den konkrete veien videre.

Profile for Rana Blad

#Helgeland