Page 31

2019 i kunstens navn Galleria Kunstfestival har satt kunst på kartet i Mosjøen; både med og uten filter. Galleria Kunstfestival i Mosjøen arrangeres 29. juni – 6. juli 2019. I år som tidligere år får du kunst du kan oppleve og ha en mening om. - Det er kunst i det meste. Festivalen forsøker å få kunst du får oppleve. I år håper vi å få til street art og et kunstprosjekt for barn og unge. Flere utstillinger er konkrete, forteller styreleder Annika Honggard.

- Har du kunst du ønsker å vise fram er det plass til den også, sier hun. Alle barn og unge stiller ut gratis.

18

Galleria Kunstfestival var inntil 2017 en stiftelse. Nå er organisasjonsformen et AS.

Amatører og profesjonelle Honggard lover et bredt spekter av kunstopplevelser. - Du får oppleve amatørkunstnere og profesjonelle kunstnere. Vi har tidligere blant annet hatt besøk av Vebjørn Sand og Marialle Aulie, forteller Honggard. Hun klassifiserer kunsten slik at amatørkunsten er kunst uten filter, mens profesjonell kunst er kunst med filter. Uansett er kunsten til for alle som er interessert.

Tiden er nå kommet for å melde seg på. - Maler du? Skulpturer du? Uansett hva du gjør; kunstnere – meld dere på årets Galleria, oppfordrer Honggard. Det trenger ikke være en salgsutstilling.

Galleria kunstfestival er kunst med og uten filter hvor barn, unge og amatørkunstnere kan stille ut sine verk på samme arena som anerkjente kunstnere og gallerier. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Norges lengste galleri!

Mobil: 995 26619 Epost: post@galleria.no Web: www.galleria.no Facebook: galleriakunstfestival

# HELGELAND

- Meld dere på

Galleria Kunstfestival

31

- Vi prøver å få anerkjente kunstnere, samt at amatører stiller ut sammen med de profesjonelle. Det skal også være en arena for læring, og hvert år arrangerer vi workshop, forteller Honggard. Det lages også noe egen for barna. - Vi har barnas galleria. Dette fordi at vi legger til rette for at barn får prøve seg på ulike kunstprosjekt. Målet er en folkelig kunstfestival med lav terskel.

Profile for Rana Blad

#Helgeland