Page 30

30 # HELGELAND

Scootertur for hele familien Med utgangspunkt i Varntresk ved bredden av Røssvatnet, kan du utforske indre Helgeland langs scooterløypa med barn eller venner bokstavelig talt på slep.

14

- Vi satser nå på utleie av snøscooter med sluffe, sier Johnny Eide som nettopp har anskaffet en såkalt sluffe; en kasseformet slede som spennes bak scooteren. I den er det plass til fire personer. Med to på scooteren vil det si at en gjeng på seks personer kan dra ut på tur sammen.

Scootersafari I utgangspunktet kan man kjøre scooterløypa fra Varntresk både til Sverige, Vefsn, Hemnes og Mo om man vil. Du kan ta ansvaret selv, eller Johnny kan være med som guide og ta dere med på scootersafari. - Jeg vil kjøre dit folk har lyst til å dra langs scooterløypa. Vi kommer for det meste til å dra til faste destinasjoner i nærområdet. For eksempel er Varntreskbukta et fint område for isfiske. Med sluffe har du god plass til store og små på scootertur

Varntresk utleie og turisme Tlf.: +47 468 79 002 E-post: edvarei@online.no Web: www.varntresk.com Facebook: Varntresk utleie og turisme

Naturens nabo Johnny har drevet Varntresk utleie og turisme i under ett år. - Jeg så at det var et behov for overnatting og andre fritidstilbud her, og ville gjøre noe med det, sier Johnny. I november 2017 kjøpte han opp et hus som han brukte hele vinteren på å pusse opp. I mars året etter startet han med utleie av de to leilighetene i huset, og i påsken som var like rundt hjørnet var huset allerede fullt av liv. Trygt innlosjert i Varntresk og med vakker villmark som nærmeste nabo, er det bare å komme seg ut i naturen. Vil du ut på vannet kan du leie kajakk eller båt. Kajakkene hos Varntresk utleie er en åpen utgave som egner seg for alle fra 6 år og oppover, kurs er ikke nødvendig. Båten er på 16 fot og har påhengsmotor med 15 hk.

Profile for Rana Blad

#Helgeland