Page 18

18 # HELGELAND

Med hjerte for landbruket Fra 30. august til 1. september i år vil Sandnessjøen sentrum bli fylt av dyr, store landbruksmaskiner, gode smaksopplevelser og et yrende folkeliv. Det er sjette gangen Nord-Norges største landbruksmesse arrangeres, og Horva 2019 er den første som blir holdt i sentrum. Styreleder Anders Svarstad ser mange positive muligheter.

Det skjer i byen - Vi kan samarbeide med næringsliv og kultur på en helt annen måte. Vi har mange fasiliteter; tomme lokaler vi kan leie, serveringssteder, og vi vil ta i bruk Kulturbadet hvor vi håper på å få til et samarbeid. Annet som er nytt i år, er gratis inngang til messa, sier han. Landbruksmessa vil gå over til sammen 50-60 mål. - Fra Onkel Oskar og nesten helt til fergeleiet. Vi skal ta i bruk gågata og torget med Petter Dass-plassen, parken og Karivika, sier nestleder Ole Nilssen.

Variert underholdning Arrangørene ser for seg en messe som vil bli interessant for hele familien. Debatter med landbruksfaglig innhold, teater, dansegalla, filmvisning for barn og kalvemønstring der unger kan ta med sin kalv og konkurrere om en gjev premie. - Den som skal mønstre kalven må trene den opp til å gå en runde i band. Det kan ofte komme mye “løyle” ut av det, ler Anders.

Anders Svarstad og Ole Nilssen ser fram til å bli bønder på bytur

Horva nordnorsk landbruksmesse PB 188 8801 Sandnessjøen Tlf: 959 02 607

E-post: post@horva.no

8

Under messa skal det også deles ut en nasjonal pris til en person som har gjort noe godt for landbruket. Den har tidligere gått til blant andre Gaute Grøtta Grav og Oddgeir Bruaset. - Med tanke på Horvaprisen 2019 vil vi gjerne ha innspill fra publikum. De som har forslag kan sende oss en mail. Vi vil også gjerne at utstillere og matprodusenter som har lyst til å være med tar kontakt, sier Anders som gleder seg til å vise fram det moderne landbrukets mangfold midt i byen.

Profile for Rana Blad

#Helgeland