Page 11

Vegaøyene Verdensarv ble skrevet inn på Unescos liste over verdens naturog kulturarv i 2004 og autorisert som besøkssenter av Miljødirektoratet i 2015.

Verdensarvsenter - Vega Verdensarvsenter åpner denne våren utstillingen «Ville vakre Vega» som vil gi en spennende innsikt i Vegaøyans utvikling fra landhevingen for cirka 11 000 år siden og til hvordan vegværingene fortsatt i dag ivaretar den unike arven etter sine forfedre. Senteret kan tilby opplevelser i form av filmvisninger, eksperimentering i innovasjonsrommet, uteaktiviteter i fjæra og en god kopp kaffe i kafeen med upåklagelig utsikt, forteller Berit.

Senterleder Berit Martinussen og formidlingsleder Ina Andreassen ved Vega Verdensarvsenter

Hun understreker videre at senteret er et besøkssenter for gjester fra fjern og nær, men like mye en storstue for lokalbefolkningen. - Vi ønsker å støtte opp den optimismen og entreprenørånden som allerede finnes på Vega. Gjennom vårt produksjonskjøkken kan vi tilby småskalaprodusenter en arena for testing og utvikling av nye produkter.

Havhotell Verdensarvsenteret samarbeider med Vega Havhotell om utvikling av tradisjonsmat med ny vri og historiefortelling. Havhotellet er en opplevelse man virkelig bør få med seg ved besøk på Vega. Vega Havhotell

Tlf: 941 35 162 E-post: senter@verdensarvvega.no Web: www.verdensarvvega.no Facebook: vegaoyanverdensarv Vega Havhotell Tlf: 75 03 64 00 E-post: post@havhotellene.no Web: www.havhotellene.no Facebook: Vega Havhotell

# HELGELAND

Vega Verdensarvsenter

11

- Vi er opptatt av at det skal være ekte og personlig, og at vi skal ha tid til å snakke med gjestene. Ved teambuilding, seminar og konferanse kan det være lange dager med tall og stoff som skal prosesseres, og da er det viktig at du får koble av sammen med dine kolleger resten av tiden. Vi serverer ekte mat med fortrinnsvis lokale, men først og fremst gode råvarer. Det kan være lam fra Hattfjelldal, poteter fra min tante her på Vega eller hvit trøffel fra Alba. Vi arrangerer aktiviteter som krabbefiske og koking av krabbesuppe i fjæra, rebusløp, mat- eller vinkurs. Vi ønsker at de som har hatt teambuilding her skal reise hjem fornøyde og kjenne at de har vært produktive og kost seg samtidig, smiler Vilde Aga som nå har overtatt etter sin mor Anna, og driver hotellet sammen med sin far Jon.

Profile for Rana Blad

#Helgeland