Page 1

WorkZoneSafety Työmaa-alueiden turvajärjestelyt tarpeen ja tilanteen mukaan.

Työalueturvallisuus


L

iikennejärjestelyt tarpeen ja tilanteen mukaan.

Ramudden pyrkii aina toimimaan kehityksen kärjessä ja tarjoamaan laitteita vuokraaville asiakkailleen parasta palvelua ja uusimpia tuotteita. Selvitimme sitoutumattoman markkinointitutkimuksen avulla, mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä ja mitä he toivovat meiltä. Tutkimukseen osallistujat olivat liikennejärjestelyistä vastaavia henkilöitä:

Hans-Olov Blom Toimitusjohtaja, Ramudden AB

RAMUDDEN || TUOTELUETTELO TUOTEKUVASTO RAMUDDEN

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Turvallisuutta rakennustyömaille aluepäälliköitä, työnjohtajia, hallintopäälliköitä, yritysjohtajia. Kysyimme, mikä on tärkein ominaisuus, jota vastaaja odottaa liikennejärjestelyiden toimittajalta. Useimmat vastasivat samalla tavalla: ”Joustavuus ja kyky toimia nopeasti olosuhteiden muuttuessa.” Ominaisuuden tarjoaminen vaatii kuitenkin materiaalia, tekniikkaa, välineitä, koulutusta, osaamista ja kokemusta. Tämä tuoteluettelo antaa hyvän yleiskuvan siitä, missä kaikessa voimme auttaa. Toivomme, että otat yhteyttä heti, kun liikennejärjestelyt tulevat ajankohtaiseksi. Me haluamme – ja mikä parasta, me pystymme – toimimaan aina tarpeen ja tilanteen mukaan. Kaikissa olosuhteissa.

Työmaa-alue Asiattomilta pääsy kielletty

2

3


Liikenteenohjaussuunnitelmat Sujuvaa osaamista Liikenteenohjaussuunnitelma sisältää tiedot tehtävästä tietyöstä ja sen merkitsemisestä. Liikennemerkkien ja turvalaitteiden asentaminen, ylläpitäminen ja poistaminen vaatii luvan tienpitäjältä (tienpitoviranomainen tai kunta). Lupaa haetaan liikenteenohjaussuunnitelmalla, joka sisältää kaikki tiedot tietyöstä ja esimerkkejä merkinnän toteuttamistavoista. Ramudden voi laatia liikenteenohjaussuunnitelman puolestanne. Ota yhteyttä tai lähetä hakemus verkkosivustomme kautta, me hoidamme loput.

Kaivuluvat Kaivutyöt ja muut katujen tai puistojen käyttöön vaikuttavat työt edellyttävät kaivulupaa tai muuta hyväksyntää kunnalta tai ELY-keskukselta. Ramudden voi auttaa hakuprosessin kaikissa vaiheissa tai niiden erityisalueiden hoitamisessa, joita kukin toimenpidetyyppi edellyttää.

Nostotyöt

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Laitteiden ja välineiden vuokraus on vain osa toimintaamme

Työmaa-alueiden liikennejärjestelyissä on huomioitava alueella tapahtuvat nostotyöt, pienimmästä alkaen, ja Ramuddenin ohjaustuotteilla turhat onnettomuudet on helppo ehkäistä yksinkertaisella ja käytännöllisellä tavalla.

Nosturityöt Nosturityöskentely on erityistä turvallisuushuomiota vaativa osa-alue, nosturin koosta riippumatta. Silloin saatetaan tarvita esimerkiksi ajosiltalevyjä varmistamaan alustan kantavuus nosturin tukijalkojen alla.

Rakennustelineet Rakennustelineiden pystyttäminen tien varrelle tai sen läheisyyteen edellyttää, että ajoneuvojen törmääminen telinerakennelmiin on estetty asianmukaisella tavalla. Tämä saattaa aiheuttaa toimenpiteitä myös työmaa-alueella ajavien koneiden osalta.

4

5


Kaikki saatavana olevat liikennemerkit ja opasteet löytyvät verkkosivustoltamme osoitteesta www.ramudden.fi.

142

Tietyö

231

Väistämisvelvollisuus risteyksessä

165

189

Liikennevalot

232

Pakollinen pysähtyminen

Muu vaara

311

Ajoneuvolla ajo kielletty

221

Väistämisvelvollisuus

361

Nopeusrajoitus

222

Väistämisvelvollisuus kohdattaessa

411

Pakollinen ajosuunta

Merkkien teippaus Rakennamme merkit ja opasteet asiantuntevasti asiakkaan toiveiden mukaan. Käytännössä asiakas vuokraa merkkipohjan ja maksaa tarvittavan tekstin lisäämisen.

Raskassuoja Raskassuoja on tilapäiseen rajaamiseen ja suojaamiseen tarkoitetuttu aita, joka soveltuu rakennustyömaille kaupunkiympäristössä. Raskassuojalla voi rajata myös kaivantojen reunat ja erottaa autoliikenteen jalankulkijoiden väylältä. Yksiköt yhdistetään ketjulla ja niistä on helppo rakentaa kulmia. Ramuddenin raskassuoja on betonivalettu teräsjalusta, joka kestää kuljetusta ja käsittelyä työmaalla. Raskassuojia voidaan lisäksi nostaa nostovöiden tai ketjujen avulla.

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Liikennemerkit ja opasteet

Tuotenro

Nimike

923805

WS Teräs 2,8 metriä

Paino

2,8 metriä

425 kg

Galvanoitu teräsaita Teräksestä valmistetut metalliaidat soveltuvat tilapäiseen rajaamiseen kaupunkiympäristössä. Niillä voidaan rajata työmaa-alueet ja kaivantojen reunat sekä erottaa esimerkiksi jalankulkijat pyöräilijöistä. Metalliaidat liitetään toisiinsa koukkujen avulla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Saatavana on myös portilla varustettu elementti.

Galvanoitu teräsaita portilla Kätevä ratkaisu kohtiin, joista halutaan vaikkapa kulkea työmaa-alueelle tai hoitaa materiaalien siirtäminen.

Putket ja jalustat

Possu (kaupunki) 200 kg

6

Possu 300 kg

Possu 600 kg

Sulkulamellin jalusta

Ramudden jalusta

Tuotenro

Nimike

923404

Metalliaita taittuvalla jalalla

923406

Kuljetushäkki 25 aidalle

923408

Metalliaita portilla

7


Olemme koonneet tähän joukon Ramudden-tuotteita työmaa-alueiden turvallisuuden varmistamiseen. • • • • • • • • •

Liikennemerkit ja opasteet Kaidejärjestelmät Näkösuojalla varustetut kaiteet Työmaa-aidat Ajohidasteet Raskassuojat Ajosiltalevyt Kaapelisillat Kävelysillat

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

8

WorkZoneSafety

9


Työmaa-aita

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Työmaa-aita Secure

GP-linkiin on helppo asentaa pidikkeen avulla Ramuddenin Secure suoja-aita. Samoilla kiinnikkeillä GP-linkin päälle voidaan asentaa myös perinteinen korkea tai matala työmaa-aita sekä sääsuoja.

Mikäli GP-link ei tunnu oikealta ratkaisulta, valikoimassamme on myös seuraavat kaidetyypit (osaan on saatavana kiinnikkeet näkösuojan asentamista varten):

CityGuard

10

Tuotteistomme sisältää myös kattavia aitajärjestelmiä alueiden rajaamiseen, liikenteen ohjaamiseen ja kulkijoiden suojaamiseen liikenteessä ja teollisuusympäristöissä. Aitaelementit on helppo asentaa jalustoihin, ja ne kiinnitetään saumapellillä. Työmaa-aitaan voidaan tarvittaessa lisätä näkösuoja helposti. Elementit voidaan asentaa myös Ramuddenin CityGuard- ja MiniGuard-kaiteisiin, kun alue on suojattava sekä liikenteeltä että jalankulkijoilta. Saranat ja pyörät lisäävät järjestelmän joustavuutta, sillä niiden avulla aitaan voidaan rakentaa avattavia portteja.

Tuotenro

Nimike

923018

Työmaa-aita 3500x1000 mm Työmaa-aita 3500x1200 mm

923002 923004 923006 923008 923010 923012 923014 923016

Työmaa-aita 3500x2000 mm Kumipaino Saumapelti Saranaovi Sarana Pyörä Kääntölenkki Kuljetushäkki

MiniGuard

11


Roudansulatus

Tuotenro

Nimike

Paino

929803

Alumiini 2 metriä

72 kg

929806

Alumiini 4 metriä

140 kg

929810

Alumiini 6 metriä

208 kg

Kevyt kävelysilta • • • • • •

Kevyt, jatkettava kävelysilta kaapelikaivannoille ym. Luistamaton pinta parantaa turvallisuutta. Korkea jalkalista. Voidaan ankkuroida maahan. Materiaalina kovamuovi ja teräskaiteet. Enimmäiskuormitus 1000 kg

Tuotenro

Nimike

929778

Kävelysilta 1,8 m

Paino 22 kg

Talvi on rakennus- ja maansiirtoalalla perinteisesti "odotusaikaa". Ramuddenin koneet tarjoavat kuitenkin kilpailuedun, jonka avulla toimintaa voidaan jatkaa ympäri vuoden, sääolosuhteista riippumatta. Tuotantoon ei tule keskeytyksiä, eikä työntekijöitä tarvitse lomauttaa. Ramudden auttaa menestymään kilpailussa ympärivuotisen toiminnan avulla! Lue lisää mahdollisuuksista verkkosivustoltamme tai Roudansulatus-esitteestämme.

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Kävelysillat

Lisärumpu Lisärummun avulla HW 3600 sulattaa roudan jopa 400 m2:n alalta.

CliWi lämpöpuhallin 300 Alle 30 kW:n CliWi Air Systems on markkinoiden tehokkaimpia ilmansiirtojärjestelmiä. Käyttökohteita: Rakennuskuivaus, vahinkosaneeraus, kuivattaminen, savunpoisto, kaasunpoisto, kosteusvauriotilat

1 letkupiiri/630 m Roudansulatusala n. 200 m2

Ajosillat, ajosiltalevyt ja suojalevyt Ajosillat, kantavuus 15t teli Tuotenro

Nimike

Paino

922218

4800 x 1500 mm

585 kg

922220

6000 x 1500 mm

785 kg

922222

8000 x 1500 mm

1025 kg

Uutuustuote isommille kaivannoille Tuotenro

Nimike

19202178

8000 x 1500 x 18 mm

Paino 1163 kg

Kaapelisillat Ramuddenin valikoima sisältää useita malleja, joista löytyy sopiva kaikkiin tilanteisiin.

Ajosiltalevyt Tuotenro

Nimike

Paino

922210

4000 x 2000 x 30 mm

2t

922214

6000 x 2000 x 30 mm

3t

Suojalevyt

12

Tuotenro

Nimike

922449

3000 x 1500 x 18 mm

Paino 56 kg

13


Ota yhteyttä! Toimipisteemme sijainnit • • • • •

Espoo Tampere Kuopio Oulu Turku

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

Liikenteenohjaajat

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt: info@ramudden.fi Rakennusprojektin tietyissä vaiheissa tarvitaan usein liikenteenohjausta aluetta ympäröivillä teillä ja itse työmaa-alueella. Sujuvuus ja turvallisuus ovat tärkeä asia esimerkiksi materiaalien vastaanotossa ja tilapäisissä nostotöissä. Ramudden voi tarjota näihin tilanteisiin valo-ohjausta, liikenteenohjaajia tai vaikkapa saattoautoja.

Tarkemmat yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme www.ramudden.fi

Työmaavilkut Kauttamme saat kaikentyyppiset työmaavilkut työmaan turvallisuuden varmistamiseen. Varoitusvilkut - Sulkuvalot - Sarjavilkut

14

15


RAMUDDEN | TUOTEKUVASTO

WorkZoneSafety Rakennustyömaiden turvajärjestelyt tarpeen ja tilanteen mukaan. www.ramudden.fi 2016

16

Broschyr bygg finland low  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you