Page 1

Revista tuturor generatiilor! Nr.5

Lumea florilor!


Argument

Poezia ,,flori’’ descrie esenta unei flori cu tot ansamblul ei. Poezia evidentiaza viata flori. Floriile aduc fericire in viata oamnenilor si au un rol esential. Laleaua este una din florile cel mai usor de recunoscut si iubit. Datorita formei si culorii lalelelor, alegerea acestora este una simpla. Ele nu sunt prea elegante, prea romantice, prea mari, prea mici sau prea luminoase; laleaua este intotdeauna doar dreapta. Laleaua provine de acum zece decenii din Persia si Turcia, unde a jucat un rol semnificativ in arta si cultura timpului. Lalele sunt acum cultivate in intreaga lume, dar oamenii inca identifica soiurile cultivate, cum ar fi "lalele olandeze." Lalelele, in general, reprezinta iubirea perfecta. Ca si multe alte flori, de diferite culori, lalele, de asemenea, au semnificatia lor. Gama larga de culori si soiurile disponibile le permite sa fie utilizate pentru mai multe ocazii. A oferi un buchet de lalele este o incantare sigura, prin frumusetea si simplitatea lui. Orhideele- sunt tipul de flori de lunga durata si, in special flori elegante, ceea ce le face cadoul perfect pentru multe ocazii. Aspectul lor gratios atrage atentia imediat, si reputatia lor ca si flori exotice si neobisnuite evoca un sentiment de rafinament si inocenta. Astazi, orhideele sunt in general considerate o frumusete rara si delicata. Printre multe tipuri diferite de flori, orhideea detine un loc special, ca fiind una dintre cele mai ademenitoare si captivanta floare, pentru persoanele special din viata dumneavoastra


Flori… . Lalele si panselute Toate-mi par aşa drăguţe, Să le vezi, te minunezi, Ţi-ai dori să le pictezi. Te atrag şi cu privirea, Le simţi parfumul, chiar sclipirea, Ca o simfonie cântă, Sufletul ele-ţi încântă. Peste tot doar flori frumoase Te-ameţesc cu-a lor miroase, Lalele, panseluţe, trandafiri Sunt expuse să le-admiri. Lalele şi panseluţe Pentru fetele drăguţe Covor de flori parfumate, Toate frumos colorate, Ele trebuie cumparate, Sporesc farmecul naturii, Lângă verdele pădurii. Flori de măr, flori de cais, Flori de viaţă, flori de vis


Eseu‌

I

Florile au un rol foarte important in viata noastra. Fiecare floare are parfumul ei special. Florile sunt de mai multe feluri: Irisul,Trandafirul,Crinul,Anthurium,Crinzateme,Garoafe,Lalele. risul provine din Grecia antica, pe cand Zeita Iris a personificat curcubeul, facand legatura dintre cer si pamant. Se spune ca irisii au fost plantati peste mormintele femeilor, pentru ca Zeita Iris sa le poata ghida traseul lor spre cer. Cele trei petale in pozitie vertical se spune ca simbolizeaza credin ta, vitejie si intelepciune. Irisul galben este un simbol al pasiunii. Irisi pot exprima, de asemenea, curaj si admiratie. Irisul este o alegere excelenta pentru zilele de nastere si nu numai.Astazi, Irisul este floarea de stat din Tennessee, si Fleur-de-lis este emblema pentru orasul New Orleans.Irisii sunt cultivati peste tot in lume, pot fi gasiti in mod natural in Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia si America de Nord. IRIS albastru :Reprezinta credinta, speranta. IRIS Purple: Reprezinta intelepciune. IRIS galben: Reprezinta pasiune. IRIS alb: Reprezinta puritate.


Trandafirul‌

Floarea oficiala a statelor Unite ale Americii, trandafirul este o floare usor de recunoscut in toata lumea. Indiferent de ocazie, exista intotdeauna un trandafir care va exprima sentimentele tale. Rosu - iubire sincera si respect, curaj si pasiune. Trandafiri rosii sunt simbolul de dragoste cel mai cunoscut. Exista o poveste mitica in spatele culorii acestei flori frumoase si elegante. Se spune ca Venus, zeita iubirii in mitologia greaca, antica si romana,a pasit pe un trandafir alb in timp ce fugea pentru a-l salva iubitul ei, care era in pericol. Un spin i-a intepat pielea iar picatura de sange a zeitei a curs pe petalele de trandafir alb devenind rosu, ceea ce a simbolizat dragostea adevarata. Trimite trandafiri rosii pentru a transmite mesajul tau de dragoste pasionala pentru cineva, spunandu-i "Te iubesc". Roz - Gratie si noblete, crescute de ganduri dulci. trandafirii roz sunt una dintre cele mai lungi tipuri existente de trandafiri. Eleganti, chic, sclipitori, te tin sufletul la gura! Ei au fost observati in picturi celebre, si raspandirea lor s-a facut in intreaga lume. trandafirii roz sunt dulci si grati osi - acestia se pot numi "o minune a lumii". Galben - In perioada victoriana, trandafirii galbeni, insemnau gelozie. Dar astazi, semnifica un adevarat simbol al prieteniei, semnifica bucurie, fericire si libertate, promisiunea unui nou in ceput. Acestia sunt trandafiri care nu au semnificatii sofisticate, ei sunt veseli si cu un miros dulce. Alb - dragostea spirituala si puritate, trandafir de marturisire, trandafirul miresei;. Trandafiri albi sunt flori magice si pure. Acestea sunt ideale pentru casatorii, perfecte pentru Ziua Mamei. Trandafiri albi sunt flori reprezentative pentru dragoste adevarata.


Orhideele‌

Orhideele- sunt tipul de flori de lunga durata si, in special flori elegante, ceea ce le face cadoul perfect pentru multe ocazii. Aspectul lor gratios atrage atentia imediat, si reputatia lor ca si flori exotice si neobisnuite evoca un sentiment de rafinament si inocenta. Astazi, orhideele sunt in general considerate o frumusete rara si delicata. Printre multe tipuri diferite de flori, orhideea detine un loc special, ca fiind una dintre cele mai ademenitoare si captivanta floare, pentru persoanele special din viata dvs. Orhideele rosii - Rosul este culoarea focului si a sangelui, este asociat cu energia, forta, puterea si determinism. Culoarea rosie simbolizeaza, de asemenea, pasiunea, dorinta si iubirea. Orhidee galbene - orhideele galbene sunt uimitoare! Luminoase si vesele, orhideele galbene aduc un sentiment de eleganta pentru orice aranjament floral. O frumusete delicata pentru ochi, orhideea galbena este o floare izbitoare, un compliment perfect pentru oricine il primeste! Orhidee roz - Orhideea roz este o floare magnifica. Cultivate pe aproape fiecare continent, orhideea roz este o floare mai delicata si mai interesanta. orhideele roz sunt cunoscute a fi flori care reprezinta dragoste si afectiune pura. Fermecatoare si gratioase, orhideele roz sunt flori pe care doriti sa le aveti in gradina sau chiar mai mult, pentru nunta ta! Orhidee verzi - orhideele verzi sunt flori armonioase si mai vesele. orhidee verzi sunt adesea folosite in loc de verdeata in buchete si aranjamente florale, deoarece acestea sunt mai stralucitoare, cauta sprijin pentru alte flori colorate. Aceste flori simbolizeaza intinerire, simbolizeaza viata.


Crinzanteme

Cu o istorie care dateaza din secolul 15 i.Hr., crizantema are o multitude ne de povesti si simbolisme. Numele vine de la termenul grec "chrys-" sen sul de aur (culoarea originala) si "-anthemion", adica de flori. Crizan temele simbolizeaza optimism si bucurie si sunt florile oficiale ale orasului Chicago. in Japonia, exista chiar si un "Festival al Fericirii", pentru a sarbatori aceasta floare in fiecare an. Ca un simbol al soarelui, japonezii iau in considerare desfasurarea ordonata a petalelor de crizante ma ceea ce reprezenta perfectiunea. Aceste flori sunt caracterizate prin du rabilitate si prin supravietuirea sub zapada. Crizantema alba - sinceritate. Crizantema galbena - dragoste blanda.


Crinul‌

Originar din Asia si datand din 1600 i.Hr, crinul este acum raspandit si cultivat aproape pe tot globul, in special in regiunile calde, temperate si tropicale. Prin fru musetea si mirosul sau bogat, a captivat inimile multora, facandu-l, aproape la fel de popular ca trandafirul. Crini sunt iubiti pentru culorile stralucitoare si sunt adesea utilizati in scopuri decorative. Crinul a fost o floare importanta inca din perioada bib lica. Conform Bibliei, petalele de crin alb semnifica virginitatea, puritatea si sufletul radiant al Fecioarei Maria. Chinezii si grecii au legat crinul alb de puritate. Pentru chinezi, crinul reprezinta vara si abundenta. Grecii cred ca, crinii s-au nascut din laptele matern al zeitei Hera, dar romanii dau aceasta onoare Zeitei lor Juno. Crinul este de asemenea asociat cu zeita romana Venus. Crinul alb - crini albi sunt un vis devenit realitate. Forma lor unica, culoarea lor pu ra, nu sunt nimic altceva decat o creatie minunata, care a ajutat numeroase mirese in alegerea florilor de nunta. Crinii roz- sunt flori minunate. Ei sunt bogati si prosperi, cel mai cunoscut din lume este crinul Stargazer - care exprima orice sentiment, de la bucurie la apreciere si sim patie. Crinii portocalii- sunt folositi pentru o gama larga de ocazii: nunti, inmormantari, sarbatori de Paste ,Halloween, pentru multumiri, zile de nastere,etc.


Frezia‌

Comparativ cu lunga istorie de cultivare si hibridare a unor flori, frezia este destul de recent aparuta; numita dupa medicul german Friedrich Heinrich Theodor Freese, floarea in forma de clopot cu miros de citrice, simbolizeaza nevinovatia, increderea, dulceata si prietenia. Frezia alba- este o floare de primavara, cu un aspect impecabil si un parfum delicat, rafinat. Frezia alba creste toamna si iarna si infloreste primavara si vara; frunzele, de obicei, sunt in pozitie verticala si sunt in forma de sabie. Florile sunt in mare parte in forma de pilnie, 20-30 mm lungime, si sunt aproape actinomorphic (radial simetrice, adica divizibile in doua jumatati identice). Frezia alba creste in solurile nisipoase sau pietroase printre dune sau la margini de padure, de obicei in umbra de lumina, de asemenea, creste si in locuri umede in apropierea apei, in principal, de-a lungul coastei. Freesia vine dintr-o familie de aproximativ 65 de genuri si 1 800 de specii distribuite in intreaga lume.


Anthurium‌ Cu florile lui deschise, in forma de inima, anthurium a ajuns sa sim bolizeze ospitalitate. De asemenea,anthurium este cunoscut si sub numele de floare Flamingo. Anthuriums are multe forme si culori. Exista mai mult de 800 de specii de Anthurium se gaseste in regiunile tropicale din Lumea Noua din Mexic pana in nordul Argentinei si Uruguay; unele specii sunt, de asemenea gasite in India de Vest. Anthurium Andreanum se gaseste in paduri umede, in sud-vest si nord-vestul Columbiei unde creste suspendat pe alte plante. Acesta a fost descoperit in Columbia in 1876, de Edouard Andre, un botanist francez. Anthurium Andreanum a fost introdus in Hawaii, in 1889 de Samuel Damon (ministrul de finan te). Industria de flori taiate a inceput in curtile unde plantele au fost cul tivate sub copaci. Astazi este o industrie infloritoare, cu milioane de flori produse in fiecare an. Florile Anthurium sunt exportate de catre aeronave, ambalate in ziar umed, in cutii. Culorile disponibile sunt: verde, rosu, roz, alb, roz albicios.


,,Revista tuturor generatiilor’’ va ofera placerea de a cunoaste in totalitate floriile. ,,Sunt flori peste tot pentru cine vrea sa le vada’’

,,Forile sunt simboluri frumoase ale naturi,prin care ne arata cat de mult ne iubeste’’

Tic  
Tic  
Advertisement