Page 1

D U B O C ONCEPTEN 2

Ramin Amani S1062136 04


Inhoud I NHOUDSOPGAVE INLEIDING INLEIDING

2

PERMACULTUUR1+TT OPDRACHTOMSCHRIJVING DE 10 PERMACULTUUR-ONTWERPPRINCIPES VERTALING NAAR DE MENSELIJKE SAMENLEVING VERTALING NAAR EARTHSHIPS PERSOONLIJKE REFLECTIE

3 4 5 6 7

EARTHSHIPS EN AARDE HUIZEN OPDRACHTOMSCHRIJVING EARTHSHIPS IN VERSCHILLENDE KLIMAAT ZONES AANPASSINGEN BASIS ONTWERP COMPOSIET TOILETTEN PERSOONLIJKE REFLECTIE

8 9 10 11 12

1


I NLEIDING

Voor u ligt het werkboek waar ik de afgelopen periode aan heb gewerkt. We hebben diverse onderwerpen behandelt, waaronder aardehuizen en permaculturen. Elke opdracht begint met een omschrijving gevolgd door het opdracht zelf en wordt afgesloten met een reflectie. Hier in staat beschreven wat goed of fout is gegaan en wat ik van het opdracht heb geleerd.

2


O PDRACHTOMSCHRIJVING PERMACULTUUR

Tijdens de lessen hebben wij een lege schema ontvangen van de 10 Permacultuur-ontwerpprincies. Hierin moeten wij de 10 benamingen bij plaatsen. Drie hiervan moeten worden vertaald naar de menselijke samenleving (sociale permacultuur ) en drie naar de ontwerpprincipes van een aardehuis.

3


04


V ERTALING NAAR DE MENSELIJKE SAMENLEVING

OBSERVEER

EN REAGEER

Ontbossing is de laatste jaren steeds meer onder het aandacht gebracht door verschillende organisaties. Men probeert steeds meer bossen te beschermen omdat ontbossing negatieve gevolgen heeft voor de dieren en het gehele ecosysteem. Door het verdwijnen van bomen wordt , wanneer er veel geregend heeft, de dunne vruchtbare laag van de grond weggespoeld. Hierdoor kan er niks meer groeien en ontstaat een kale landschap. Door organisaties zoals GreenPeace wordt het probleem bekend gemaakt aan de samenleving en wordt gevraagd om hier iets aan te doen.

5


6


VERZAMEL

EN BEWAAR ENERGIE

Energiebesparing is een hot item geworden de afgelopen jaren. Steeds meer Europese landen stellen eisen om meer en meer energie te besparen. Want met het sparen van de energie creĂŤer je een gezonde milieu. Er zijn meerdere manieren om overbodige energie op te slaan voor een latere tijdstip. WKO is hier een van. Met het WKO systeem slaat met energie in de vorm van warmte of koude op in de bodem. Hiermee kan op een latere moment een gebouw verwarmd of gekoeld worden.

6


GEBRUIK

EN WAARDEER VERSCHEIDENDHEID

Het gebruik van groenenergie past mooi in dit ontwerpprincipe. Overheden geven steeds meer subsidie en proberen mensen te motiveren om voor groene energie te kiezen. Windmolens en zonnepanelen worden steeds meer toegepast.

7

Test2  

testetstetstetstet

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you