Page 1

Brann på Landøya

Skole brann på Landøya ungdoms skole i dag morges.

2 av 10 synes det er bedre uten elektronikk

Street league

Sean Malto og flere store stjerner er med i den nye konkurransen til Rob Dyrdek.

Ran hos DnBNOR. Vi har testet black ops! DnBNOR ranet for flere millioner i går kveld.

Se hvordan black ops klarte seg mot vår strenge anmeldere.


Fra Redaktøren Jul med din glede. Desember er jule måneden hvor de fleste mennesker i Norge tenker på julegaver,julemat,julebord osv. Men vi i 24/7 Nyheter er mer opptatt av at NASA har oppdaget noe som kanskje kan bevise at det finnes liv på andre planter på en annen måte en vi trodde tidligere. NASA har oppdaget en bakterier som kan leve på giften arsen. Oppdagelsen gjør at naturvitenskapen må endre på sin oppfatning av hva som er «liv». I saltsjøen Mono Lake i California at forskere har funnet den første bakterien på jorden som er i stand til både å trives og formere seg bare ved å bli tilført det giftige stoffet arsen. Når vi strever etter å finne tegn til liv i solsystemet vårt, må vi nå tenke bredere og i flere retninger og tenke på liv på andre måter enn vi gjør i dag, sier NASA. Bakterien tilhører gruppen proteobakterier og har foreløpig fått navnet GFAJ-1. Til forskjell fra alt annet liv på planeten kan den holde seg i live uten fosfor. Men denne nye bakterien bruker altså arsen istedenfor fosfor når den bygger nye celler og reproduserer seg selv. Bakterien lager også sin DNA-struktur basert på arsen. Så i fremtiden må vi kanskje kjøpe enda flere julegaver til våre slektninger på andre planeter. Vi ønsker alle våre gamle og nye lesere en riktig God Jul og et Godt Nytt år.

Ola Oppegaard Ansvarlig redaktør


Brann på Landøya ungdomskole Landøya skole stod i full brann klokken 9.00 i dag tidlig. Brannen skal ha startet i skole kjøkkenet rundt 8.30 i dag.

sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus med store brann skader. M&H lærerne til William kom seg fort ut og fikk ingen skader, men er rystet etter hendelsen. Hun sier at William plutselig begynte og helle bensin i panna og satt seg oppi og bare ventet på slutten.

Brannen skal ha startet i skole kjøkkenet. Eleven hadde mat & helse og noe gikk forferdelig galt. Når William Arveng (14) skulle steke Skolen er totalt ødelagt og elevene vil noen pannekaker. William skal også bli fordelt utover de andre skolene i være innblandet i at ran kl 12.00 i Asker. natt opplyser politiet. Politiet legger frem beviser på at dette sannsynligvis var et selvmord etter selvmords brevet de fant på pc'n hans som foreldrene hans meldte inn kl 10.00 idag. Det meldes om 6 omkommende og 42 personer er lett skadet, 3 ble

Av: Andreas .G. Offenberg.

Dreper jerv Den 65 år gamle jegeren Tor Spjøtvold fra Trondheim reagerer med sinne på metoden enkelte bruker for å ta livet av jerv. Nemlig ved å trekke dem ut av hiet. -Vi kaster ikke ørneegg ut av reiret, sier han. Han oppfordrer sauebøndene til

Landøya ungdomms skole i full brann.

å rydde opp i eget reir, slik at denne typen sadistiske jaktmetoder avvikles. Hittil i år har 18 jerv mistet livet ved hiuttak i Norge. Det pekes på at bestanden av jerv er for stor. Dette ifølge Adresseavisa.


To omkommet etter bilulykke på Høn To personer er omkommet etter frontkollisjon med en søppelbil på like ved Høn stasjon i Asker. Den 43år gamle mannen døde på stedet. Kvinnen, på 42år, ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, men omkom klokken 21.30 i natt. Kvinnen som kjørte søppelbilen kom ut av det hele uten en skramme. Ulykken skjedde ved Høn stasjon. Politiet, brannvesen og luftambulansen kom raskt til stedet. Den lille Hondaen ble knust i fillebiter. Hele motoren ble revet av og lå nesten fem meter fra kollisjonsstedet.

Hondaen knust etter ulykken.

Kvinnen i søppelbilen risikerer fengsling på ubestemt tid og bot på opp i mot 500.000 kroner til de avdødes familier. I følge politiet hadde kvinnen drukket. Hun hadde en promille på 1,6. Noe som gjør saken mer alvorlig. Etter at ambulanse hadde forlatt ulykkesstedet forsøkte jeg å få noen ord med kvinnen i søppelbilen, men politiet regnet henne som for beruset til og kunne formidle hva som hadde skjedd. Politiet fikk meldingen om ulykken klokken 18.30. Vi kom til stedet 19.10. Rett etter politiet hadde ankommet.

søppelbilen fikk nesten ikke en skramme.

Av: Andreas .G. Offenberg.


Call Of Duty Black Ops Call of duty Black ops er det tredje spille i den såkalte Moderene krigførings gruppen til Call Of Duty. Spille kom ut den 11.november i år og har solgt ekstremt mye. Black Ops har faktisk solgt mer enn fjorårets Modern Warfare 2.

Vanvittig I USA og Storbritannia solgte spillet massive 5.6 millioner eksemplarer den første dagen, noe som tjente inn 360 millioner dollar. MW2 solgte 4.7 millioner eksemplarer på samme tid i fjor, og dro inn 310 millioner dollar.

Står sterkt Det sier altså litt om hvor enormt sterk navnet Call of Duty er, og at spillere flest bryr seg absolutt ingenting om hvilket firma som utvikler spillene. For i år sparket nettop treyarch flere nøkkelperosner i infintyward som førte til en intern krangel. Treyarch er den andre motoren i Activisions Call of Dutyfranchise. Forretningsstrategien var å gi hvert av de to studioene to år på å sette til live et spill i serien.

Reaksjoner I det første brettet i nye Call of Duty: Black Ops, får man i oppdrag å ta livet av den cubanske lederen Fidel Castro. Brettet foregår på 60-tallet, da krisen mellom Cuba og Usa begynte og bli tendens.Dette kom cuba med sterke reaksjoner mot.Siden Fidel også var elsket i landet av mange.Men det er litt kult og høre at også andre deler av verden følger med i spillbransjen.


Dårlig men bra Etter å ha fulgt denne serien lenge har jeg følt Treyarch ikke har lagd spillene med en ekstra gnist. Men det første Call of Duty og Modern Warfare for noen år tilbake, førte Infinity Ward en ny gnist inn i sjangeren, med flere revolusjonerende spillfunksjoner. Treyarch har på sin side aldri klart å skape det lille ekstra som gjør at spilene deres skiller seg ut. Men syns de har skjerpet seg litt når det gjelder Black Ops, alt i alt ville jeg gitt dette spillet en 5èr. Av Ola Oppegaard

Cyclomaniacs Cyclomaniacs er et spill som er laget av www.kongregate.com og legges ut på 1001spill.no og 123spill.no. Spille har fått bra kritikk og er det første spillet i gruppen. Spillet inneholder mennesker, roboter, figurer osv. Du skal rett og slett vinne alle disse figurene og klare alle banene og bossene.

Tok spillsidene med storm Spillet ble lagt ut den 22.August 2009 og ligger fortsatt på topp 100. spillet lå på topp 10 i ca 4 uker når det først ble lagt ut. Spillet einer seg for alle opp til en alder på 30 fordi det er så nøytralt og så gøy.

Ekstremt bra! Jeg syntes selv spillet er ekstremt bra fordi det er så bra laget og utfordringene svinger i vanskelighetsgraden. Spillet inneholder jo 6 forskeligne steder/ planeter med 5 baner i og en boss. Når man kommer hjem fra skolen og venter på en treningsøkt du skal utføre etterpå er dette spillet et genialt tidsfordriv. Alt i alt tror jeg at jeg ville gitt dette spillet terningkast 6. Av: Martin Donner Haagaard


Ran av DnbNor i Asker 12.00 i natt Et stort ran på flere millioner har skjedd i dnb nor i asker. Ranet pågikk i natt klokka 12.00. Hele asker er avstengt for etterforskning. Ranerne er foreløbig ikke tatt men politiet har funnet DNA og andre typer bevis på at noen ungdomskole elever har ranet Dnb Nord. De mistenkte er William Arveng (14),

Johan Viken (14) og Carl Henrik (14). Ranerne tok seg inn vinduet når det var vaktskifte i Dnb Nor. Ranerne fikk med seg ca. 27,5 mill. 10.45 I dag Det kan se ut som at William Arveng har tatt livet sitt ved å starte en brann på landøya skole. Politiet opplyser at de har funnet et brev som forklarer selvmordet på laptoppen hans. 11.00 Ranerne er ennå ikke funnet men vi vil komme tilbake med mere nytt så fort vi kan.

Av: Martin Donner Haagaard

Frikjent for voldtekt Stavanger: Politiet i Stavanger får sterk kritikk for dårlige bevis etter at tredje rettsinstans frikjente en 27åring for voldtekt av ei 15 år gammel jente den 3. mars 2009. Mannen ble først dømt til tre års fengsel i tingretten. Mannen anket saken til Gulating lagmannsrett. Juryen fant

mannen skyldig, men lagdommerne overprøvde dommen og sendte den tilbake til ny behandling i lagretten. Men ble altså trodd på at den seksuelle omgangen var frivillig, men han har erkjent seksuell omgang med mindreårig. Det melder Stavanger Aftenblad.


STREET LEAGUE, NYSKAPENDE! Rob Dyrdek (tidligere skater) har nettopp gjennomført verdens første street league skate konkurranse! Hans store drøm om å lage en rettferdig konkurranse med store pengepremier og verdens beste skatere har gått i oppfyllelse.

Unikt system. Rob Dyrdek og hans menn har jobbet mye med dette store prosjektet og har kommet opp med et unikt poengsystem. I tidligere konkurranser har man gitt poeng etter en hel runde eller «run» som skaterne kaller det. På et run skal man kjøre en og en og det er om å gjøre og lande så mange og så bra triks man klarer på en bestemt tid. Det som gjør det nye systemet så rettferdig er at man får poeng for hvert eneste triks. Det er forskjellig «stasjoner» som blir delt inn i: Tech section, creativ section, Big section og line section

000000000000000000000000000000000000000 Alle deltagerne skal gjennom alle elementene. Det er om å gjøre å samle mest poeng til slutt. Poengene man får er fra 0-10, man kan ha hånda nedi, men da får man trekk. Hvis kroppen kommer nær bakken får man null poeng. Dette nye systemet gjør konkurransen mer rettferdig og mer taktisk. Hvis skateren foran deg lander et bra triks må du også lande et triks som gjør at du får nok poeng til å holde deg på topp eller ta han igjen. Eller så kan du kjøre et sikkert løp og håpe på at de andre deltagerne faller på sine triks. Du kan alltid se hva de andre deltagernes poeng er, så du kan følge med og tenke over ditt neste trekk.

Deltagere og Resultater. Alle de 24 deltagerne er håndplukket av grunnlegger, Rob Dyrdek. Det kan man se på alle de store navnene. Billy Marks, Brandon Biebel, Chaz Ortiz, Chris Cole, David Gonzalez, Dylan Reider, Eric Koston, Greg Lutzka, Luan Oliveira, Marc Johnson, Mark Appleyard, Mike Mo Capaldi, Mikey Taylor, Nick Dompierre, Nyjah Huston, Paul Rodriguez, Peter Ramondetta, PJ Ladd, Ryan Sheckler, Sean Malto, Shane O´Neill, Terry Kennedy, Tommy Sandoval og Torey Pudwill. Konkurransen har vært i tre stater i USA. Først var de i Phoenix; Arizona, Sør- California så til slutt var de i Las Vegas; Nevada. Konkurransen Shane O'Neill Nollie BS heelflip, Big foregikk mellom 28. august og 25. section. september.OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO O0000000000000000000000000000000000000000

Resultater fra Phoenix; Arizona: 1. Nyjah Huston

Poeng: 116

2. Shane O'Neill

Poeng: 114,9

3. Torey Pudwill Nyjah vinner med knappe 1,1 poeng.

Poeng: 112,8


Resulater fra Sør-California: 1. Sean Malto

Poeng: 120,4

2. Chaz Ortiz

Poeng: 118,4

3. Nyjah Huston Poeng: 105,9 Chaz tålte ikke presset å datt på siste triks, noe Sean kan være glad for. Resultater fra Las Vegas; Nevada: 1. Shane O'Neill

Poeng: 146

2. Chris Cole

Poeng: 143,8

3. Nyjah Huston Poeng: 123,2 Shane O'Neill holder helt ut å tar seieren.

Nyjah Huston (t.v) tar imot pokalen for sammenlagt seieren av Rob Dyrdek (t.h) Sammenlagt vinner Nyjah Huston etter en første plass og to tredje plasser. Av: Andreas .G. Offenberg.


Offenberg blåser av taket i Arena Bekkestua Andreas Offenberg Andreas Offenberg 14 år gammel og går på Torstad ungdomskole knuser konkurrentene sine i street skating på Arena Bekkestua. 20 konkurrenter var med og det var fire fra Torstad, 5 fra landøya og rsten var fordelt på videregående skoler.

Konkurransen Konkurransen vinner man hvis man for høyest poeng sum av alle konkurrentene, og man kan få opp til 100 poeng. Andreas kom på første plass med 78 poeng, andreplassen gikk til Anders Vegdahl fra bleiker videregående skole med 74 poeng og tredjeplassen gikk til Vigleik Skaar Skogesal fra Torstad med 67 poeng.

Andreas Offenberg 360-Flip ned lang firer trapp i Asker

Premieutdeling 1. Plass: Andreas Offenberg fikk en sjekk på 5000 Kr og to plater fra Girl og skate Mafia. 2. Plass: Anders Vegdahl fikk en sjekk på 2500 Kr og en plate fra Skate Mafia.

3. Plass: Vigleik Skaar Skogesal fikk en sjekk på 1500 Kr og en plate fra Girl.

Andreas Offenberg Skate Jam 2010 Av:Martin Donner Haagaard


Husker ikke voldsmann

Arendalitten som helt uprovosert ble slått ned utenfor Havnepuben 24. januar i år, kan ikke huske hvem som slo ham ned. Saken, som kalles Hells Angelssaken, ble i går behandlet i Arendal tingrett. En 33 år gammel mann med tilknytning til danske Hells Angeles står tiltalt. Han slo

arendalitten så hardt at han mistet bevissthet og fikk fire tenner slått ut. Tiltaltes advokat, Sjong Larsen, uttalte stor forundring over at hans klient i det hele tatt er tiltalt, siden ingen kan peke ham ut. Det skrive Agderposten på nett.


Hvordan verden ville vært uten elektronikk Intervju i Asker Vi tok turen til Asker på en onsdag og intervjuet julehandlerne i sker. De fleste var travle men det var noen som hadde tid. Det var ikke stor forskjell mellom folkene, men de fleste mente at de ikke hadde klart seg så bra uten elektronikk. To stykker i Asker syntes det hadde vert helt fantastisk uten elektronikk

Kari 72 år

og det var en 72 år gammel kvinne som het Kari og en 44 år gammel kvinne som het June. De hadde begge nesten det samme og si som var at – verden og livet hadde vert fantastisk og mye bedre en nå fordi dagen foregår alt for fort på nette, mobilen og andre steder. De mente at vi snakker ikke sammen om de viktigste tingene. De syntes største forandringen hadde vert at folk faktisk snakket med hverandre!

June 44 år

Et godt eksempel

Vi fant et godt eksempel på hva som vi syntes hadde vert den beste forklaringen på hvordan verden og livene våre hadde vert uten elektronikk, og det var en mann som var 24 år gammel og het Terje.

Terje- Når man lever i den morderne verden tror jeg det er vanskelig og se for seg hvordan en verden uten elektronikk hadde vert, men det gjør jo at det er enklere og kommunisere når man har hjelpemidler. Jeg tror at hvis vi ikke hadde vert klar over det så hadde man klart seg fint uten, men når vi først lever med elektronikken

Terje 24 år så tror jeg det hadde vert vanskelig å klare seg uten. Det verste å miste for meg hadde nok vert datamaskinen og telefonen.


Infected Lan er et lan som arrangeres Warfare 1 og 2.Premiene i en 5on5 er i asker for personer mellom 10 år og oppover. Mange vil nok kalle dette et såkalt «nerdeparty» . Det er ca 130 personer som besøker dette lanet. Ungdommene blir sluppet in klokken 18 fredag kveld og blir der i 48 timers intens gaming til søndag ettermiddag inne i en såkalt multisal i asker kulturhus.

på 5000kroner , 5on5 fungerer på den måten at du har et lag på 5 personer som spiller lokalt mot 5 andre personer i lokalet. Laget MtF er et lag som skal delta i 5on5 Counter Strike Source compoen, Henrik(15) sier de har øvd på dette lenge og at de skal prøve så bra de klarer for å vinne.

Inne på infected i nesten 30 varme graderer er det en duft av svette og pizza med 127 gamere klistret i skjermen og i stillheten begynner plutselig noen og rope Arne! Og flere roper Arne. Det viser seg at det er en tradisjon som skjer når det blir stille. Pcene som personene har med seg er alt fra 3000kroners pcer til over 50000.

Det er en sove mulighet inne og den er ikke spesielt bra. Det er en ganske stor «dansesal» med tregulv, Så etter en time med soving føler du deg ganske hardbanka.

Det er 6 lag som deltar i compoen MtF kommer i finalen men taper mot et lag som kaller seg SvinesteiK. Vi snakker med Henrik etter finalen han sier de skal komme og vinne til Spillene som er mest spilt er Counter neste år. Strike Source og Call of duty Modern AV: Ola Oppegaard


Av: Andreas .G. Offenberg


Værvarsel for Asker

Værvarsel for Asker Lørdag Søndag Dagtid Kveld Morgen Dagtid Asker -4°

-2°

-4°

-2°

-5°

-3°

-3°

Borgen

Heggedal

Nesøya

-5°

-5°

-6°

-3°

Mandag Kveld Morgen Dagtid Kveld

-4°

-3°

-5°

-3°

-6°

-4°

-3°

-1°

-6°

-6°

-7°

-5°

Tirsdag Morgen

-5°

-18°

-19°

-5°

-18°

-19°

-6°

-18°

-19°

-4°

-17°

-19°


Redaktør/ journalist: Ola Oppegaard

Journalist: Martin Donner Haagaard

Grafisk designer/journalist: Andreas .G. Offenberg

avis  

avis med stil

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you