Page 1

Foto: VW Motorsport

RallyRasjonen Din Nasjon, Din Kilde

Høydepunkter fra Januars Terminliste!


RallyRasjonen (Januar 2014 utgave) • Raske nyheter fra: • WRC, 4-5 • RX 6-7 • NM 8-9 • Sammendrag av: • Rally Sigdal 10-15 • Rally Monte Carlo

16-21

• RN i 2014

22

www.RallyNasjonen.com


Ny WRC.COM Lansert

Tiedemand kjører WRC Fiesta hjemme

Den nye WRC.com lanserte rett før Rally Monte Carlo. Den nye siden følger den stilrene bølgen og er relativt lik vår egen nettside. Sidens mottakelse har i år i motsetning til mange andre år blitt møtt med lite kritikk, og heller mye positivt å si.

Fjorårets Junior verdensmester Pontus Tidemand kjører I WRC klasen under årets utgave av Rally Sverige. Pontus Kjørte denne klassen i 2013 også. og i år som i fjor stiller han i en Ford Fiesta RS WRC.

Noe som har blitt bemerket riktignok er at alle resultater utenom 2013 sesongens sammenlagtliste er ikke å finne. tilsynelatende står spesielt interesserte fans uten noe en eneste etappe tid å sammenligne med fra tidligere år.

Pontus vant Junior Tittelen i Ford og M-Sports siste år som monopol merket i den klassen. og har i den sammenheng fått en premie som tilsier minst 6 runder i WRC2 med en Ford Fiesta R5. Samme posisjon som Elfyn Evans hadde i fjor. før han i år har tatt steget opp i den jeveste klassen.

Utover dette er siden det samme bunnsolide produktet vi er kjent med fra tidligere. med split og etappe tider, Rally Live som er ett sosialt sentrum under events med Radio, kart, og andre fornuftige ressurser. I korte trekk alt du trenger i en mer stilren innpakning enn noen gang før.

I år har forøvrig Citroen tatt over J WRC klassen og i likhet med Ford vil de dele ut en premie. minimum 6 runder av WRC2 i 2015 i en Citroen DS3 R5. som får sin offisielle FIA homologering i Mars i år. Pontus slipper også en dokumentar den 3 februar 2014. Om sin karriere så langt.


Loeb Hjalp Hening Sikrer Brynildsen... Nesten budsjett for 8 runder Eyvind Brynildsen sendte en Sms til den mest suksessrike rallyføreren gjennom tidene i håp om råd. det han fikk var en anbefaling hos hovedsponsoren Abu Dhabi. Og når deltagerlistene for Rally Sverige ble offentlige, sto Brynildsen påmeldt med en Citroen DS3 WRC. Senere måtte denne påmeldingen trekkes da pengene aldri kom fra Dubai. Og Eyvind hadde ikke jobbet for nye sponsorer på egenhånd. Etter mange dårlige resultater han ikke kan skyldes for, og jobben som driftsleder i familiefirmaet Asfalt Remix. Har motivasjonen til østfoldingen fått seg en smell. Vi håper Motivasjonen snur og Eyvind igjen blir å se i en Rallybil. Citroen var villige og klare, men pengene var ikke der denne gang. Så døren var/er åpen fortsatt?

Henning Solberg kunne gledelig melde at han har fått på plass ett sponsorprogram så han kan kjøre 8 VM runder. om dette er WRC runder, eller RallyCross WRX runder, gjenstår å se. Det er bekreftet at han stiller med en Fiesta RS WRC i Rally Sverige. og holder seg tro til ford som han har vært siden 2007. I RX derimot kan det skje endringer. Den eldre Solberg kjørte en Saab leid av Peer Eklund, og sponset av hans bedriftspartner Superdekk, og T,Solberg Transport. Firmaet til faren. Hvordan tror du Henning velger å satse i år? fullt opplegg i Rallycross? WRC? eller deler det på midten en plass?

Homologering: At bilen er homologert tilsier at FIA har godkjent bilen for konkuranse i sine forskjellige klasser så lenge den bygges likt for hver modell.


Hvaal i PSRX Overskriftene kom når Alexander Hvaal og Petter Solbreg bekreftet at de skulle danne det første helnorske laget i det nye verdensmesterskapet i Rallycross. Hvaal skal kjøre bilen Petter benyttet i fjorårssesongen, og Petter har fått utviklet en ny bil til seg selv. Begge karosseriene står nå klare for å settes sammen til storfavorittenes debut som team i Portugal. Alexander ble plukket inn som fører hos Petter etter en meget god test i oktober 2013. Det kan også ha hjulpet avgjørelsen at Hvaal vant begge de avsluttende rundene i 2013 sesongen. De er ute etter å vinne lagmesterskapet i nesteårs sesong, og om utviklingen av de to DS3ene går som planlagt, er det ikke til å se bort fra at de tar begge titlene denne sesongen.

Bakkerud til Olsberg MSE Andreas Bakkerud offentliggjorde nylig at han blir førstefører i VM satsingen til Olsberg MSE. Som har driftet biler for Tanner Foust, Brian Deegan, Marcus Grønholm, Ken Block, og fjorårets GRC mester Toomas ”Topi” Heikkinen for å nevne noen. Ett team som konstant kjemper helt i toppen av de konkurransene de deltar i. Bergenseren bytter fabrikat fra Fransk til Amerikansk i svensk regi. Han sitter dermed på de ressursene han trenger for å vinne VM Tittelen i 2013. han har allerede vunnet løp. På Høljes, og Loheac, hvor han blant annet slo Kris Meeke, og selveste Sebastien Loeb. Bakkerud er tidligere dobbel europeisk mester i rallycross. fra 2011 og 2012. Han fikk inn en avtale med mesterskapets senere hovedsponsor Monster Energy, og fikk ta steget opp i Supercars i 2013, hvor han kjørte en Citroen DS3 driftet av Teamet til Liam Doran.


Liam Doran Selger sin DS3 Rallynasjonen la merke til en annonse på Rallycross.com hvor Liam Dorans Citroen DS3 var avbildet og klar for salg. Doran har gjort mange gode resultater i den bilen, men har har ikke hatt fabrikkstøtte fra Citroen. Noe han har gitt utrykk for at han ønsker. I en video han lanserte i fjor testet han en MINI levert av Prodrive. Denne bilen fortalte Doran at han ønsket å konvertere til fast fra 2014 og utover. Minien ble brukt under løpene Doran kjørte i Xgames sin første verdens turné, hvor høydepunktet for Doran trolig var Gul i Munich, og senere å fike til vinneren av det andre racet i Munich. Toomas Topi Heikkinen Hva kjører Doran neste år?

Topi i team med Marklund og VW Fjorårets GRC Mester, Toomas Heikkinen har bekreftet at han satser på nye fronter i 2014. Denne sesongen bytter han fra Olsberg MSE og sin Ford Fiesta ST til en Volkswagen Polo driftet av teamet til svenske Anton Marklund. Topi hadde en kjempesesong i fjor i GRC og var på pallen i 8 løp, og ved fem av tilfellene var han på toppen av den. Nå skal han inn i ett nytt team, og ett mesterskap han har kjørt før. I 2011 var han å se i en Saab, ikke ulik den Henning Solberg har kjørt i 2013. At finnen i det hele tatt sitter i en bil for øyeblikket er en seier. Etter at ett hopp under Xgames i 2011 gikk veldig galt og Heikkinen havnet på sykehus med lettere skader i en kræsj som kunne endt mer enn bare karrieren. (videoen) er lenket her


Try og Frustøls Kjempesatsing

Stygg Kræsj for Marius Aasen

Pål Try og Svein Frustøl har virkelig satset før 2014 sesongen. og gikk til innkjøp av hver sin Ford Fiesta R5 for å delta i NM. dermed var det 3 R5 biler i fart allerede fra første runde.

Marius Aasen kjørte ett vannvittig løp i Sigdal (Pun intended) Både positivt og negativt. Han ledet sin klasse og var på pallen totalt. Frem til SS6 hvor han mistet kontrollen over sin Fiesta R2 etter ett hopp.

Frank Tore larsen, også i en R5 kunne fortelle at bilen alene kostet 1,1 million kroner. Sørlendingene har 2 av disse. R5 Klassen er bygget på en slik måte at det som skal være den største forskjellen på bilene er Karosseriet. understell og motor skal være mest mulig likt, i håp om å skape en billigere og letter inngang til Rally på toppnivå. Det er bekreftet 4 R5 merker, Det er Ford, Citroen, Peugout, og Skoda. Til og med før M-Sport lanserte sin R5+ har det gått rykter om at R5 etter noen år skal bli den størte klassen i rally Sammenheng. i håp om å skape jevnere konkurranse og mindre teknisk innvirkning på resultatene.

Bilen stupte med fronten først ned i grøfta på høyre siden av veien. Bilen fikk ett løft etter den første treffen, og ble kastet nedover veien i kjempehastighet, før den endte opp på taket i en liten elv på venstre siden av veien. Både Aasen, og hans Kartleser Marlene Engan kom like hele fra skaden. Bilen derimot var totalvraket. Frem til Mountain Rally jobbet paret på spreng i håp om å finne en løsning så de kunne kjøre i den neste NM runden. De klarte å skaffe til veie en ny Fiesta R2 som de leide for det andre løpet på kalenderen. mer om dette i sammendraget av Mountain Rally i neste utgave.


Neste Solberg i Rekken

Kollevold kjører kjent karosseri

Under Sigdalsrallyet debuterte den eldste sønnen til Maud og Henning Solberg i Rally. Oscar Solberg kjørte en Fiesta R1 levert av JR Solutions i sitt første løp. han hadde testet tidligere med sin bror Pontus Tidemand og sin far Henning. Han gjennomførte løpet på en hederlig 44 plass.

Bernt Kollevold har deltatt i Klasse 13 i de to NM rundene og vunnet klassen begge ganger. Det har blitt nevnt i ett par tilfeller, men det er ikke en hvilken som helst bil han benyttet for å ta disse to klasse seierne.

”Belønningen” ble å være kartleser for sin Onkel Petter solberg under Umeå Rally Sprint, langt nord i sverige. Hvor de to Solberg gutta kjørte inn til en overlegen seier i Petters Citroen C4 WRC, og dens første løp på fire år. Oscar deltok også i Mountain Rally. Hvor han blant annet slo tidligere europamester i Touringcars, Lars Øyvind Enerberg. JR Solutions er forøvrig ett foretak av Martin Schanche Jr hvor han leier ut biler til rally

Bilen er en Toyota Celica ST205, og er ett lite stykke norsk motorsport historie. den samme bilen har vunnet NM i 1998, og deltatt i Rally Libanon hvor den tok andreplass. En opptreden som åpnet døra til verdens eliten for Petter Solberg. Den unge spydebergingen fikk junior kontrakt hos Ford, og ble den første nordmannen som fikk fast, betalt sete i WRC. og senere den første og eneste norske verdensmesteren i rally. Blir Kollevold norgesmester i klasse 13?


Arrangør: NMK Modum og Sigdal Antall etapper: 7 (1 dag med kjøring) Underlag: Snø Antall påmeldte lag: 70 Forrige vinner: Anders Grøndal Subaru Impreza STI


RALLY SIGDAL. Rally Sigdal kjørtes på en dag, 7 etapper og med mye spenning. stort sett gode værforhold, og dermed mye spening SS1: 13,26 KM. 1 2 3 4 5 6 7 7 9 10

Frank Tore Larsen Anders Grøndal Trond Sveinsvoll Petter Kristiansen Marius Aasen Marius Dahl Steve Røkland Erik Offerdal Bernt Kollevold Pål Try

8:32.2 8:37,3 8:56,3 8:56,8 8:58,8 9:00,4 9:02,9 9:02,9 9:08,2 9:12,8

5,1 24,1 24,4 26,6 28,2 30,7 30,7 36,0 40,6

SS2 Kansellert grunnet dårlige forhold På SS3 tok Sigdals løyper sitt første høyt profilerte offer i form av Norgesmesteren i egen person. Anders Grøndal fikk ødelagt fikk ødelagt bakstillingen på sin Subaru og mistet bortimot 4 minutter.

SS4: 9,06 KM

SS3: 16,48 KM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Frank Tore Larsen Marius Dahl Petter Kristiansen Marius Aasen Steve Røkland Trond Sveinsvoll Ole Gunar Skogli Erik Offerdal Geir Helge Frøslid Sindre Furuseth

Frank-Tore Larsen i aksjon unde Torstein Eriksen og Adaptagutt

9:22,2 9:34,9 9:44,2 9:46,6 9:52,0 9:53,5 9:54,5 9:56,0 9:56,4 10:00,2

12,7 22,0 24,4 29,8 31,3 32,3 33,8 34,2 38,0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Frank Tore Larsen Anders Grøndal Marius Dahl Bernt Kollevold Trond Sveinsvoll Petter Kristiansen Marius Aasen Pål Try Steve Røkland Geir Helge Frøslid

5:44,2 5:45,5 5:49,0 5:49,6 5:51,2 5:52,1 5:54,7 5:57,9 5:58,5 5:58,6


er Rally Sigdal med tas nye Ford Fiesta R5 SS5: 11,76 KM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Frank Tore Larsen Anders Grøndal Marius Dahl Bernt Kollevold Marius Aasen Trond Sveinsvoll Steve Røkland Geir Helge Frøslid Pål Try Sindre Furuseth

6:17,5 6:21,7 6:32,5 6:34,4 6:35,6 6:37,7 6:39,5 6:41,9 6:44,1 6:49,2

4,2 15,0 16,9 18,1 20,2 22,0 24,4 26,6 31,7


Aasens Dramatiske Avkjøring. På denne etappen kom den desidert hefitgste exiten i Sigdal. med Marius Aasens voldsome smell, som resulterte i brutt løp, og total vraket bil som egentlig skulle brukes i neste NM runde den 25 Januar, Mountain Rally.

SS6: 16,86 KM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Frank Tore Larsen Anders Grøndal Marius Dahl Petter Kristiansen Steve Røkland Bernt Kollevold Erik Offerdal Ole Gunnar Skogli Sindre Furuseth Trond Sveinsvoll

9:49,4 9:49,5 9:52,7 10:00,4 10:09,9 10:13,3 10:13,6 10:17,3 10:19,5 10:19,6

0,1 3,3 11,0 20,5 23,9 24,2 27,9 30,1 30,2


SS7: 14,08 KM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Frank Tore Larsen Anders Grøndal Trond Sveinsvoll Steve Røkland Petter Kristiansen Bernt Kollevold Pål Try Ole Gunnar Skogli Svein Frustøl Tom Lund

9:51,9 10:50,9 10:16,5 10:22,4 10:27,6 10:27,8 10:28,4 10:32,5 10:34,4 10:35,3

24,8 25,5 31,3 36,5 36,7 37,4 41,4 43,3 44,2

Frank Tore Larsen tok en kjempeseier på hjemmebane i helt ny bil. Adaptaguttas seier gikk langt fra usett. Sendingen på NRK fikk seertall på rundt 405 000 sent på kvelden dagen etter. Dette vekket NRK som endret sendetiden til 17:30 for neste sending, altså del av sportssøndag! Det florerer nå rykter om at NRK vurderer å produsere live sendinger i løpet av året, uten at dette er bekreftet fra NRK eller andre nyhetskilder. Trond Sveinsvoll kunne feire denne helgen med seier i Gruppe N foran Petter Kristiansen og Erik Offerdal. Etter Marius Aasens voldsomme kræsj, tok Steve Røkland seieren i Gruppe A foran Thor Gunnar Hagen i en Fiesta R2 og Petter Rolfsen i en Renault Twingo R2. Bernt Kollevold var raskest i sin klasse under hele rallyet i en ikke ukjent Toyota Celica og kunne feire klasse seier i Nasjonal 4WD. Foran Bjørn Bækkevold og Per Arne Enger. Og som eneste deltager i ungdomsklassen gjennomførte Oscar Solberg på en flott 44 plass totalt. og slo debutanter Eivind Røed og Tore Mortensen.


Rally Monte Carlo Arrangør: ACM Antall Etapper: 15 (kjøres over 3 dager) Antall påmeldte Lag i WRC Klassen: 14 Underlag: Snø, Is, Asfalt. Forrige Vinner: Sebastien Loeb (2013) Citroen DS3 WRC

Foto: VW Motorsport


Rally Monte Carlo holdt seg tradisjonen tro, og ga førerne en voldsomt krevende start på sesongen. Dag 1: Sesongen begynte akkurat som den burde, med å kaste enhver mulig utfordring i retning av førerne og lagene som deltok. Blant dem var debutantene Hyundai. Som allerede på første etappe mistet førstefører Thierry Neuville. som skled av veien i en sving dekket med ”Black ice”. Andrefører Dani Sordo kjørte godt og satte nest beste tid på SS4. før han måtte bryte før starten på SS5 med en elektrisk feil som hindret han i å starte bilen, dermed en skuffende start på sesongen for det nye laget. M-Sport mistet det meste i løpet av vinteren. Hovedsponsoren Qatar trakk seg ut sammen med Nasser Al Attiyah, Thierry Neuville byttet til Hyundai, Mads Østberg byttet til Citroen, og Evgeny Novikov valgte å ikke betale for å kjøre en ny sesong. I år kjører M-Sport i egen regi og av stort sett egen lomme. De har fått tilbake Mikko Hirvonen i førersetet, og tatt med seg Elfyn Evans inn i en WRC bil. Etter dag 1 av Monte Carlo var ferdig kjørt, lå Elfyn på 6plass totalt, 1 minutt og 8 sekunder foran sin finske team kompis på en 8plass.

Også i en Fiesta I år finner man polske Robert Kubica, som har gått inn sammen med sin hovedsponsor LOTOS. den tidligere formel 1 stjernen overasket med bestetid på de 2 første etappene, og 3plass totalt tter dag1. Den store overaskelsen fra Ford denne helgen var likevel privatfører Bryan Bouffier, som vant løpet i 2011. Han ledet løpet etter dag1 med 38sekunders margin ned til andreplass. Citroen har hatt store utskiftinger over nyttår også. Sebastien Loeb la opp rallykarrieren på hjemmebane i Frankrike 2013. Dani Sordo byttet til Hyundai, og Mikko Hirvonen dro tilbake til Ford etter to år med


Foto: M-Sport

Jari Matti Latvala tapte nesten 2 og ett halvt minutt på SS3, før han slo tilbake og vant SS4 og tok nest besteI år har det franske storlaget satset friskt med britiske tid på SS5 og 6. Finnen lå på en 7plass etter dag1. Kris Meeke og vår egen Mads Østberg i hver sin Citroen DS3 WRC, og de to imponerte på sin første dag Andreas Mikkelsen tapte også en del på SS3, og når som Citroen førere i ett rally. Kris Meeke lå på 2plass, dag1 var ferdig lå han på 9 plass, 4 minutter bak og Mads på 5plass etter dag 1 var ferdig kjørt. Bouffier, i det som var hans første gang i monte Carlo i en WRC bil. han kjørte sitt første løp for Skoda her i Volkswagen ble offer for de vanskelige værforholdene 2011. Det endte allerede på første prøve etter en kræsj i Monte. På SS3 ble verdensmester Sebastien Ogier som ødela bakstillingen på bilen. offer for ett feil dekkvalg og tapte 1 minutt og 24 sekunder på denne prøven. han slo riktig nok tilbake med å vinne dagens to siste fartsprøver. resultater som ikke var som forventet.


Dag 2:

igjen hadde 47,5 sekunder til den britiske Citroen Sjåføren Kris Meeke.

Dagen viste seg å bli både en kjempeopphenting og en kjempe nedtur, tette kamper, og krevende værfor- Briten uttalte flere ganger at han ville ikke satse. men derimot kjøre trygt og komme seg til mål, så hold ville det betale seg på de sleipe veiene. Mads Dagens nedtur kom polakken Kubica i forkjøpet, da Østberg gjorde som sin team kompis og tok det han på SS9 endte med fronten på bilen endte i brann rolig for å ta bilen i mål og sikre fjerdeplass. på og ned som var for bratt til å komme seg opp på vei- slutten av dag 2 hadde han ett minutt opp til sin en igjen. Dermed endte hans første WRC løp hos Ford britiske kollega, 3 minutter og 15 sekunder ned til i en nedtur han neppe ønsket å starte sesongen med. femteplass, og dermed en komfortabel fjerdeplass i siktet i bare hans andre løp rundt den franske Opphentingen kom fra ingen ringere enn den franske rivieraen. verdensmesteren Sebastien Ogier. Med sin kartleser Julien Ingrassia tok han sin Volkswagen fra 4plass til Jari-Latvala holdt 5plass etter dag 2. Tett jaget av 1 plass med 51 sekunders avstand ned til den forrige Elfyn Evans og hans Ford Fiesta. Waliseren jaget ikke bare Latvala, men han hadde også overtaket lederen og tidligere vinneren Bryan Bouffier. som på teamkompis Mikko Hirvonen på 7plass med

Foto: Citroen Mediatheque


nesten ett halvt minutt.

situasjoner og uheldige snurringer her og der i sitt første løp. men kjørte kontrollert og hadde ikke dramatiske tidstap noe sted sin debut for det franske gigant laget.

Andreas Mikkelsen lå 3 og ett halvt minutt bak etter den andre dagen var omme. WRC la ut en artikkel om at han hadde kjørt av og folkene nær veien hadde ignorert situasjonen og bare stått stille mens På Femteplass endte den finske Colin Mcrae. Jari MatMikkelsen og noteknekker Markulla tryglet om hjelp. ti Latvala gjennomførte sitt første Monte Carlo siden 2008 hos Ford hvor han endte på 12plass. han vant i tillegg Power Stagen, og fikk dermed 3 poeng ekstra. Dag 3: som er ett poeng bedre enn hva Mad Mads presterte. så for øyeblikket ligger Jari Matti på 4plass, og Løpets siste dag. Værguden så sitt snitt til å sende en Østberg på 5plass. siste runde med vær endringer. dagen begynte om med regn og kaldt vær, før det lavet ned med snø i I kampen om 6plass var det hett til siste etappe. så heftige mengder at Mikko Hirvonen hadde satset på prøver hvor Elfyn Sverige fikk noe leve opp til. ikke turte, og var oppe på sjetteplass en liten periode. før 15 etappe kom. på siste etappe og siste Stadig dominerende og raskest var den franske mulighet. kastet bilen til Mikko inn håndklet for han. mesteren Sebastien Ogier på hjemmebane. Serviceett problem med vekselstrømgeneratoren hindret plassen var i hjembyen hans Gap. Mange av hans han i å fortsette etter å ha kommet midtveis inn på kjente og kjære tok turen ut for å heie frem 31 årinPowerstagen. gen og hans kartleser Julien Ingrassia til deres første Monte Carlo seier i en WRC bil. Mikkos avslutning på løpet sendte Andreas Mikkelsen opp på 7.plass. og den tidligere IRC Mesteren tok Bak han kom Bryan Bouffier i det som er Fords mest dermed med seg 6 poeng i hans første gjennomførte imponerende privat resultat siden Martin Prokops Monte Carlo Rally. Forøvrig på poengplass finner vi Fjerdeplass i Rally Tyskland i 2013. Jaroslav Melicharek, Matteo Gamba, og Yuriy Protasov. På 3plass fant vi Kris Meeke, som viste kjempetakter og ett realistisk syn på sin sjanser under helgens Neste løp er Thrilleren Rally Sverige, hvor det vil kjøløp. Som han selv fortalte, endte hans ”Slow and res en hel dag i Norge! følg med på Rallynasjonen. steady is the pace to win a race” metode opp med com for å få siste nytt før den svenske fartsfesten å bli utslagsgivende med hans karrierebeste under som tar sted mellom den 5 og 8 Februar! en WRC runde. Rett bak han og med samme metode, kom Norske Mads Østberg i den andre Citroen DS3en. Mossekråka Hadde havnet i noen spennende


En Drøm, ett 2014. Hei! Kall dette ett blogginnlegg eller hva du vil. jeg ønsker å fortelle om hvordan dette magasinet kom til virke, hvor ideen bak Rallynasjonen kom fra, hvordan veien til dagens format har vært. og hva 2014 vil bringe for mitt hjertbarn Rallynasjonen.com Magasinet er en markedsstrategi. etter å sett gjennom internett, er det minimalt interaktive magasiner på nettet. Ett format som bare venter på at folk skal ta det regelmessig i bruk. Da jeg fikk ideen kikket jeg og fant ut at det finnes ikke ett slikt blad på morsmål. Og med ønsket om å føre spenning inn i motorsportjournalistikken. bestemte jeg meg for at dette skulle skje!

Opphav Jeg har mye av Rally interessen fra min Far. som introduserte meg for Colin Mcrae Rally 1 dataspillet rett etter det ble lansert, og for WRC rundt 2001-2. Han brukte mange timer på å lese rykter, nyheter. og mest av alt forumet på Norsk-Rally.com, en side jeg senere ble medlem av for å lese og skrive lite objektive innlegg.

negativt lys med falske argumenter, og kaldte meg en naiv valp uten innsikt. Etter alt å anta kom denne uttalelsen grunnet e håpløs formulering i ett av svarene. For to år siden var jeg uenig og svarte han med tett oppimot samme mynt. og står gladelig for de samme svarene jeg sendte han den gang.

15 februar startet jeg en diskusjonstråd i dette forumet om Henning Isdals kommentarer under rallystudio sendingen på Viasat motor fra Rally Sverige. under 24 timer senere kontaktet Iskald meg privat og argumenterte for at jeg hadde satt han i ett

Men, Iskald hadde ett poeng, jeg hadde ikke allverdens innsikt. og satt stort sett med egne meninger å tall til å hjelpe meg Litt senere samme år dukket det opp en n tråd. hvor vi diskuterte dekningen i fotbal og


r en o

g n

g. ny ll

hvor voldsom den var kontra andre sporter. Blant inleggene dukket det opp en interessant ide fra en av debatantene. Som syntes vi burde ha ett B.T.B (Bilsportens Telegram Byrå) en ide som satte seg på netthinnen min. jeg tenkte og tenkte at det hadde vært råstilig og kune sikkert hjulpet med å få publisitet rundt sporten igjen.

Navnet Så i Januar 2012 bestemte jeg meg for å lage en blogg, Og var ganske tidlig ute med tanken om ”Rallyrykter”. Til min store overaskelse var navnet allerede tatt når jeg

satte igang. fortsatt realitvt bestemt på at dette skulle jeg gjøre leste jeg rundt på nettet etter ett nytt navn.

Blant artiklene fant jeg en fra VG med tittelen ”mener norge er en av verdens beste rallynasjoner” skrevet av Knut Arne Hanse den 2 Oktober 2011. Jeg likte ordet rallyna sjoner, og tok entallsformen til bloggnavn.

Jeg oppdaterte villt rundt meg, og jobbet med Paint.net for å lage bilder som ikke se ut i måneskin nå til dags.


Sidens 2014 I 2014 blir det mye trial and error. håpet er å pushe mye materiale og forskjellige løsninger ut. jeg dukker trolig opp på en del events i år. jeg har markert finnskog, aurskog høland, hell, høljes og jyvaskala på kalenderen. så gjenstår det å se hva jeg får til. jeg har en løsluppen ide om reklameartikler. og ser stadig på mulighetene, men det er for øyeblikket bare en ide. Det eneste produktet det står plastret rallynasjonen på er en genser jeg fikk laget i 2013. Så langt som dette magasinet Rallyrasjonen. jeg ønsker å fortsette å lage det en gang i måneden. Det avhenger likevel litt av at jeg har tilgang til riktig ressurser og at folk kikker innom å leser. Noe denne første utgaven skal bli en pekepinn på. Jeg er veldig spent på dette første året. og håper du som leser tar deg tid til å trykke liker på facebook siden, sjekker ut forumet på hjemmsiden og får litt fart i det. og sier det du mener om jobben som blir gjort. det er med konstruktiv kritikk man kan skape forbedring. Ha ett fortreffelig 2014. Kornelius_


RallyRasjonen #1  

Januar Utgaven av RallyRasjonen. Les som nettsidens opphav, Rally Sigdal, Monte Carlo, og kortfattede nyheter fra Januar i Motorsport.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you