Page 7

7

Al ruim 90 jaar lang levert ABUS kwaliteitsproducten die klanten een gevoel van veiligheid moeten bieden. In Nederland vormt ABUS Tweewieler Service als onderdeel van de Duitse ABUS Group, een familiebedrijf met wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers, een verbindende schakel in de tweewielerbranche. De onderneming zorgt er namelijk voor dat fietsen, motoren en brom/snorfietsen dankzij het gebruik van nagenoeg onkraakbare ABUS sloten stevig aan de vaste wereld verankerd blijven en niet ten prooi vallen aan het dievengilde. Saillant detail: ABUS Tweewieler Service is zelf ook een familiebedrijf. Dat de slogan ‘Sicherheit is Markenqualität’, ooit nog eens de hele wereld rond zou gaan, daar hadden de ABUS oprichters August Bremicker en zijn zonen nauwelijks op durven rekenen toen zij in 1924 in het kleine dorp Volmarstein an der Ruhr begonnen met de productie van de eerste hangsloten. De toenmalige vestiging in de kelder van het familiehuis is inmiddels uitgegroeid tot een mondiale speler met fabrieken in Duitsland en het Verre Oosten en partners, verkoopkantoren en distributeurs in nagenoeg alle landen in de wereld.

‘Kwaliteit van beveiliging hangt niet alleen af van het product’ Het merk ABUS staat inmiddels synoniem voor kwaliteit, vertelt Jan Spanjaart, die verantwoordelijk is voor het volledige programma van ABUS Mobile Security in Nederland. Dit omvat sloten(voor fietsen, scooters en motoren), fietshelmen en fietstassen.

Security level Hij laat niet na erop te wijzen dat alle producten voldoen aan de kwaliteitseisen van een A-merk. “Kijk”, zegt hij, terwijl hij een willekeurig fietsslot met ‘security level 9’ uit het rek pakt, “dat staat voor extra veiligheid en betekent dat het slot moeilijk te kraken is. Bij fietssloten kan dit niveau oplopen tot 15, oftewel maximale veiligheid en bij motorfietssloten zelfs tot 20. Dan kun je als potentiële dief beter een blokje om lopen en je heil elders gaan zoeken.”

Profile for Koninklijke RAI Vereniging

Go!mobility 5 2014  

GO!Mobilty Magazine nr 5 2014

Go!mobility 5 2014  

GO!Mobilty Magazine nr 5 2014

Advertisement