Page 1

KASVUOPAS 2018


SISÄLTÖ Esipuhe Tuotostutka Oma Norra Benemilk Benemilk-täysrehut Benemilk-valkuais- ja erikoisrehut Maituri Maituri-täysrehut Maituri-valkuaisrehut Maituri-luomurehut Herkku-kasvatusrehut Opti Opti-täysrehut Opti-valkuaisrehut PMR-rehut Melli Rakeiset Melli-kivennäiset Melli-täyskivennäiset Melli-nuolukivennäiset Erikoisrehut Pastat Bolukset Nurmi Nurmisiemenseokset Puhtaat nurmisiemenet Maissinsiemenet Lannoitteet, Yara Glyfosaatit Kasvinsuojeluaineet Säilöntäaineet Käärintäkalvot Aumakalvot Käärintäverkot Paalauslangat Vilja Kevätvehnä Kaura Ohra Härkäpapu & rehuherne Hybridiruis Syysvehnä Seosviljansiemenet Riistasiemenet Muut Pesuaineet Neste Oil -tuotteet Digitaaliset palvelut 

3 4 6 8 10 11 12 14 15 16 16 17 18 19 20 21 22 23 24 26 26 27 27 28 30 31 31 32 32 33 33 34 34 35 35 36 37 37 38 38 39 39 39 39 40 40 41 43

RAISIOAGRON YHTEYSTIEDOT

Raisioagro Oy, PL 101, 20101 Raisio Puh. 02 443 2111 raisioagro.com raisioagro.com/yhteystiedot raisioagro.com/verkkokauppa Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

SYMBOLI KERTOO TOIMITUSPAIKAN

Raisioagron rehujen ja kivennäisten toimituspaikat näkyvät kunkin tuotteen esittelyn ohessa. Y

Ylivieska

K

Kouvola

L

Liperi


KATEGORIA ESIPUHE

KESTÄVÄÄ TUOTTAVUUTTA Me Raisioagrolla haluamme auttaa ja inspiroida asiakkaitamme tuottamaan puhdasta, terveellistä ruokaa kannattavasti ja ympäristöä kunnioittaen. Yhteisen kotimaamme on elätettävä myös tulevat sukupolvet. Siksi on tärkeää, että tuotamme maitoa ja viljelemme maatta eettisesti ja ekologisesti. Uusi palvelukonseptimme on nimeltään Kestävää Tuottavuutta. Siihen sisältyvät tuotantoa tehostavat ja päästöjä vähentävät rehut, tarkat ruokintaohjeet lehmän eri tuotantovaiheisiin sekä työkalut rehun hyväksikäytön mittaamiseen. Huolellisesti suunniteltu ruokinta ja tuotannon seuranta auttavat kasvattamaan lehmien elinikäistuotosta ja tukevat niiden terveyttä koko elinkaaren ajan. Maitotilan kannattavuus paranee ja ympäristövaikutukset pienentyvät.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

3


TUOTOSTUTKA

TIETO TUO TULOSTA Suuntaa kanssamme robottisi tuottama lypsy­tieto kasvattamaan maitotiliäsi. Suomalaiset maitotilat voivat parantaa kannatta­ vuuttaan kasvattamalla lehmien tuotosta ja kestä­ vyyttä optimoimalla samalla ruokintakustannuksia. Siinä auttaa uusi Tuotostutka: lypsyrobottitiloille suunniteltu täysin maksuton etäseurantapalvelu, joka yhdistää Raisioagron ruokintaosaamisen tilan tuotoksen seurantaan ja arjen toimiin. Kun kokeneet asiantuntijat analysoivat reaali­ aikaisesti internetiin kytkettyjen robottien kerää­ mää tietoa lypsyistä, maidon määrästä ja pitoi­ suuksista, se auttaa tuottajaa säätämään lehmien ruokintaa nopeasti ja tarkasti.

4

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


TUOTOSTUTKA KATEGORIA

NÄIN OTAT TUOTOSTUTKAN KÄYTTÖÖSI

Testaa sitoumuksetta! • N aputtele vapaamuotoinen lupa muodostaa etäyhteys lypsyrobotille ja anna siihen tarvittavat tunnukset. • Lisää lupaan myös meijerin rinnakkaistunnukset, joiden avulla seurataan maidon pitoisuuksia ja lasketaan ureaindeksi • Lähetä viestisi sähköpostitse osoitteeseen katri.virtanen@raisio.com Saat raportin sähköpostiisi

Tila saa myös yhden silmäparin lisää tarkkaile­ maan lehmien lypsyaktiivisuutta, ketoosiriskiä, hapanpötsistä kärsiviä eläimiä, robotin väkirehun ja tuotetun maidon välistä rehuhyötysuhdetta ja muita robotilta saatavia tietoja. Tämä kump­ panuus kasvattaa maitotiliä ja edistää kaikkien tilalla elävien hyvinvointia. Kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti ja raportoidaan vain asiakastilalle. Tilan tuotostie­ dot jäävät nimettöminä Raisioagron tietokantaan valtakunnallisten keskiarvojen laskentaa ja seu­ raamista varten. Tila voi käyttää minkä tahansa valmistajan rehuja ja Tuotostutkasta voi halutes­ saan erota milloin tahansa.

• m aitomäärien, pitoisuuksien ja EKM:n muutoksista • eri tuotoskauden vaiheissa olevien lehmien tuotoksista ja niiden muutoksista • väkirehun kulutuksesta/lehmä/maitokilo: tiedät, mitkä lehmät saavat tuotokseen nähden liikaa tai liian vähän väkirehua • maitotuotto - rehukustannus -tunnusluvusta, joka on tilan tärkein kannattavuuden mittari

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

5


OMA

OMA ON SINULLE TEHTY Raisioagron laajasta tuotevalikoimasta on helppo löytää tilasi tarpeisiin sopivia tuotteita. Joskus eteen tulee tilanteita, jolloin tilan omien rehujen laatu poikkeaa huomattavasti normaalista tai tarjolla olevista nurmisiemenseoksista ei löydy juuri sitä oikeaa. Silloin OMA -tuote auttaa. Räätälintyötä ja täydellistä istuvuutta arvostaville Raisioagro tarjoaa OMA-tuoteperheen. Sen rehut ja siemenseokset suunnitellaan ja sekoitetaan laadukkaista peruskomponenteistamme yksilöllisesti tilan tarpeiden ja tilauksen mukaisesti. Siksi ne sopivat täsmällisesti tarkoitukseensa, helpottavat työtäsi, tuovat kustannustehokkuutta ja tukevat tilan laatuja tulostavoitteita. Valitse siis OMA, saat siitä mitä tarvitset. Kun sinulla on vapaus valita, sinulla on vapaus onnistua.

6

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


OMA

OMA-REHU

VALITSE NÄISTÄ · Energia · Valkuainen · Kivennäiset · Hivenaineet · Vitamiinit · Muut tehoaineet

Tilan OMA rehu Mikä käy naapurille, ei välttämättä istu sinulle. Siksi Raisioagron uusi OMA-rehu on suunniteltu ja valmistettu yksinoikeudella sinun tilallesi, karjallesi ja ruokintasuuntaasi sopivaksi, tilasi analyysi-, tuotosja terveystietoja aktiivisesti hyödyntäen. • Jos karjan tarpeet tai omat perusrehusi muuttuvat, OMA-rehun resepti muuttuu. Siksi sen jokainen muru tukee lehmiesi tuottavuutta ja hyvinvointia. • Optimoitu ruokinta tuo kustannustehokkuutta ja sen myötä parempaa kannattavuutta. • Laadukkaista raaka-aineista valmistettu, lämpö­ käsitelty ja turvallinen OMA-rehu vähentää tarvitsemiesi komponenttien määrää ja helpottaa ruokintatyötäsi.

Tilan OMA nurmiseos

OMA-NURMISEOS

VALITSE NÄISTÄ · Timoteit · Nadat · Apilat · Raiheinät · Mailaset · Jne.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

Tunnet itse peltosi parhaiten. Onnistunut nurmenviljely ei ole onnenkauppaa, kun kylvät joka lohkolle juuri siinä parhaiten menestyviä nurmikasveja. Nyt se on mahdollista: Raisioagron uudet OMA-nurmiseokset suunnitellaan ja sekoitetaan yksinoikeudella sinun maillesi sekä niittostrategiaasi ja säilörehutavoitteisiisi sopiviksi. • Siemenvalikoimassamme on kymmeniä laadukkaita, tunnettuja ja testattuja lajikkeita. • Poimi niistä haluamasi ja vain haluamasi ja päätä niiden sekoitussuhteet prosentin tarkkuudella • Voit myös täsmäviljellä pienempiäkin aloja: OMA-nurmiseosta saat jo 300 kilon erissä.

7


NORRA

RUOKI HEVOSESI HYVINVOINTIA Raisioagron asiantuntijat ovat kehittäneet Suomen olosuhteisiin tarkoitetun, laadukkaan Norra-hevosrehusarjan, jonka ytimessä on hevosten terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen. Norra-rehuja valmistetaan Kouvolassa.

PRIMA KIVENNÄINEN Monipuolinen kivennäinen täydentää hevosen tarpeita­ erityisesti silloin, kun ruokinnassa käytetään kuivaa heinää tai esi­kuivattua säilöheinää yhdessä vilja­ ruokinnan kanssa.

TILAA VERKKOKAUPASTA Toimitamme talliisi vaikka yhden säkin kerrallaan: raisioagro.com/norra

8

Tee hevosellesi oma ruokintasuunnitelma uudella Norra Menu -ruokintalaskurilla!

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


NORRA

SANKARI TEKEE HYVÄÄ OPTIMAL Kauraton täysrehu tukee hevosen suoliston hyvinvointia ja turvaa riittävän energian, valkuaisen, vitamiinien ja kivennäisten saannin.

PURE PROTEIN Maittava, rakeinen valkuaisrehu vastaa kasvavien varsojen, siitostammojen ja kilpahevosten kasvaneeseen valkuaisen tarpeeseen.

PURE ALFA

Norra Sankari on Raisio­agron panos suomen­hevosen hyväksi. Sankari-täysrehun hyvät rasvahapot tukevat kesäihottuman hoidossa ja sen sulavat kuidut tukevat vatsan terveyttä. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Sankari-täysrehusäkistä yhden euron Luonnonvarakeskuksen suomenhevosen geenivaraohjelmalle.

SANKARI

Puhdas sinimailasrehu täydentää laadukkaasti muuta karkearehuruokintaa.

Sankarin tarkoin valitut raakaaineet tukevat suomenhevosen suoliston hyvinvointia ja kesäihottuman hoitoa.

PURE KAURA

ADE-VITAMIINI

Kotimainen laadukas kaura on luonnollinen valinta suomalaisten hevosten väkirehuksi.

Norra ADE –vitamiini on helppokäyttöinen ja maittava rae, joka tarjotaan väkirehuihin sekoitettuna.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

9


BENEMILK

PARAS HINTA MAITOLITRASTA Benemilk®-rehujen idea kypsyi kaupan tyhjän voihyllyn äärellä. Ajatus maidon pitoisuuksien kohottamisesta kehitettiin nopeasti valmiiksi tuotteeksi ja kaikkien maidontuottajien hyödyksi. Nyt Benemilk-rehut ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisilla lypsykarjatiloilla. Se ei ole ihme, koska jo tuhannet tuottajat ovat voineet omin silmin nähdä sekä maitotuotoksen että pitoisuuksien nousun pienemmällä rehumäärällä. Korkeatuottoiselle lehmälle tasapainoinen ruokinta ja riittävä energian saanti ovat välttämättömyys. Kaikissa Benemilk-rehuissa on huippukorkea energiataso ja ne pitävät lehmän kunnossa. Hyvä­ kuntoinen lehmä kiittää omistajaansa korkealla maitomäärällä. Suomessa on 31.12.2016 myönnetty patentti Benemilk-rehuille ja niiden valmistusmenetelmälle.

10

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


BENEMILK

Benemilk-rehuilla rehuseoksen energiapitoisuutta voidaan nostaa helposti. Rehuja käytettäessä lehmän ei tarvitse lypsykauden alussa käyttää kudosrasvojaan tuottaakseen runsaasti maitoa, jossa on hyvät pitoisuudet. Benemilk-tuotteiden tehosta kertoo niille laskettu pitoisuusindeksi. Se ilmoittaa, kuinka tehokkaasti rehun energia vaikuttaa maidon koostumukseen. Sopiva Benemilk-rehu valitaan säilörehun D-arvon perusteella.

TÄYSREHUT BENEMILK BLACK

Y

K

BENEMILK RED

Tähtää huipputulokseen ja parempaan kestävyyteen. Tuotteella saavutetaan erittäin korkeita maidon pitoisuuksia.

Y Vahva valkuais- ja energiapitoinen täysrehu varmaan tuotokseen. ›V oimakas täysrehu korkeaan tuotokseen ›H yvät pitoisuudet ›E distää tiinehtyvyyttä ›N ormaalin säilörehun rinnalle

› Voimakas täysrehu huippulehmille › Nostaa EKM-tuotosta › Pitää lehmän kunnossa › Sopii säilörehulle, jonka D-arvo on korkea

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

13,2

122

21,4

Irto

13,1

119

20,5

Irto

BENEMILK BLUE

Y

K

Oikea valinta, jos tilalla on käytössä myöhään korjattua säilörehua. › Energiapitoinen täysrehu › Säilörehulle, jonka D-arvo on matala › Sopii myös valkuaispitoisen säilörehun rinnalle › Hyvät maidon pitoisuudet

K

BENEMILK ROBO

Y

K

Kehitetty täydentämään osittaisapetta, mutta sopii myös erillisruokintaan. MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

13,5

119

20,6

Irto

BENEMILK GREEN

Y

Teho perustuu kuorittuun kauraan yhdistettynä väkirehun prosessointiin. Typpi- ja metaanipäästöt pienentyvät. MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

13,0

114

19,5

Irto

13,3

120

20,0

Irto

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

11


BENEMILK

VALKUAIS- JA ERIKOISREHUT BENEMILK AMINO BLACK

Y

K

BENEMILK AMINO RED

Vahva puolitiiviste, joka on suunniteltu vaativaan käyttöön korkeatuottoisille karjoille.

›V ahva puolitiiviste korkeatuottoisille lehmille ›S opii myös robotille ›S äilörehulle, jonka valkuainen on matala

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

13,3

140

25,9

Irto

13,2

142

29,1

Irto

BENEMILK AMINO BLUE

Y

K

Runsaasti valkuaista sisältävä puolitiiviste valkuaisköyhän säilö­ rehun rinnalle erillisruokintaan ja robotille.

› Runsaasti energiaa sisältävä puolitiiviste › Suojattuja ravinteita › Sopii erilaatuisten säilö­rehujen rinnalle

K

BENEMILK AMINO PROTEIN

Y

K

Monikäyttöinen valkuaisrehu, jolla saadaan pitoisuudet nousemaan erilaisilla ruokinnoilla.

Tiiviste, jossa on erittäin korkea energia- ja valkuaistaso. Toimii myös kioskissa.

› Monipuoliset käyttöominaisuudet › Puolitiiviste­ruokintaan, kun viljaa niukasti › Täysrehuna, kun säilörehun D-arvo on korkea ja valkuainen matala

›V oimakas valkuaistiiviste ›T ehostaa rouheen hyväksikäyttöä ›S opii appeeseen ja erillisruokintaan

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

13,0

125

23,1

Irto

13,6

161

33,1

Irto

BENEMILK BOOSTER

12

Y

Y

K

BENEMILK PROTEIN BOOSTER

Y

K

Täysapetiloille, joiden ruokinta perustuu omaan säilörehuun, viljaan ja rypsiin. Käy myös erillisruokintaan. Benemilk Booster sisältää tiivistetyssä muodossa tehoaineita, joten käyttötarve on vain viidennes täysrehusta.

Benemilk Protein Booster on uuden tyyppinen energiarehu. Se sisältää suojatun rasvan lisäksi suojattua valkuaista. Erikoisrehu sopii erityisesti laktaatiokauden alkuun, jolloin lehmä kärsii energiavajauksesta.

› Sisältää tiivistettyä energiaa › Nostaa maitotuotosta ja pitoisuuksia › Annostus vain 2 kg / 30 kg maitoa

› Lypsykauden alun ”äitiyspakkaus” › Sisältää suojattua rasvaa ja valkuaista › Vain 2 kg/pv/30 kg lypsävälle riittää pitoisuuksien nostoon

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

16,7

100

9,0

Irto, 40 kg, 1000 kg

15,0

168

33,5

Irto, 40 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


Y

K

Mullistava uutuus rehumarkkinoilla. Sisältää 100 % pötsisuojattua rasvaa, joilla saadaan helposti rehuseoksen energiaa nostettua. Turvallista käyttää myös korkeatuottoisille lehmille ilman. että pötsin toiminta tai ruokahalu heikkenisi. › Voimakasta suojattua energiaa › Päiväannos vain 300 g/30kg maitoa › Sopii appeeseen ja erillisruokintaan MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

32,5

92

0

35 kg, 650 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

BENEMILK

UUTUUS: BENEMILK ENERGY

Kehittämämme pitoisuusindeksimittari kertoo, kuinka hyvin rehun energia vaikuttaa maidon koostu­ mukseen. Jos rehun energia tulee tavanomaisesta öljymäisestä rasvasta, sen indeksi on matala. Benemilk-rehuissa käytetään suojattuja rasva­ happoja, jolloin niiden energia on tehokkaammassa muodossa ja pitoisuusindeksi keskimäärin 65. Pitkä­ aikainen tilaseuranta ja tutkimukset kertovat, että Benemilkillä energia­korjattu maitotuotos kasvaa keski­määrin 2,6 kg ja energian hyväksikäyttö 9 %.

13


KATEGORIA MAITURI

LISÄÄ KESTÄVYYTTÄ JA TUOTOSTA Maituri on Suomen ensimmäinen kypsennetty rehuseos, jossa on monia tuotantoa tehostavia ja lehmien hyvinvointia tukevia ainesosia. Maiturista on vuosien saatossa kehitetty kokonainen tuoteperhe. Luotettava, toimiva Maituri maistuu lehmille ja auttaa maidon­ tuottajaa saavuttamaan tuotostavoitteensa. Maiturin hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävästä voimasta kertovat lukuisat satatonnarit. Ei ihme, että se on maamme tunnetuimpia ja arvostetuimpia rehumerkkejä.

14

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


MAITURI

Maituri on varmatoiminen rehusarja, jonka tavoite on lehmien korkea elinikäistuotos. Lypsykauden aikana energiapitoiset Maituri-rehut pitävät lehmän energiatasapainon kohdallaan. Vitamiini-, kivennäis- ja hivenainepitoisuudet on optimoitu tukemaan korkeatuottoisen lehmän terveyttä ja hedelmällisyyttä. Kaikki Maiturit sisältävät orgaanisia hivenaineita. Mangaania, kuparia, sinkkiä ja seleeniä on lisätty orgaanisessa muodossa. Hivenaineet edesauttavat sorkkaterveyttä sekä hedelmällisyyttä ja vähentävät tulehdusten riskiä.

TÄYS- JA ERIKOISREHUT JUHLA-MAITURI

UUTTA!

Y

K

MAITURI 12 000

Juhla-Maituri edistää maitotuotosta ja maidon valkuaispitoisuutta kohottamalla lehmien glukoosin saantia. Sisältää maissn ohitustärkkelystä ja propyleeniglykolia, jotka ovat tehokkaita glukoosin lähteitä.

Y

Soveltuu parhaiten ruokintaan, jossa väkirehun osuus on korkea. Monipuolinen koostumus pitää veren glukoosin korkealla, jolloin ketoosiriski pienenee ja hedelmällisyys paranee. › Energiaoptimoitu täysrehu › Runsaasti energiaa huipputuotokseen › Edistää hedelmällisyyttä ja sorkkaterveyttä

› sisältää A-, D- ja E-vitamiinia › org. hivenet edistävät terveyttä › soodaa, biotiinia, propyleeniglykolia MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

12,8

122

20,6

Irto

13,1

122

21,4

Irto

TÄYSREHU

MAITURI 10 000

ROBO-MAITURI

KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g /kg ka

RV % ka

Runsaat energia- ja valkuais­pitoisuudet tasaavat säilörehun laatuvaihteluita. Soveltuu vanhanakin korjatun säilörehun ohelle, jonka D-arvo on matala.

12,8

119

20,5

Irto, 20 kg

Lypsykarjatilojen kanssa kehitetty erityisen maittava täysrehu ohjattuun ja vapaaseen kiertoon. Aktivoi lehmiä useampiin lypsykertoihin robottinavetassa.

13,1

122

21,5

Irto

PAKKAUS

Y K Y K

HIEHO-MAITURI

Kestäviä lehmiä kasvattava lehmävasikoiden ja hiehojen täysrehu. Kasvattaa raamia ilman rasvoittumisen pelkoa. Runsaasti hyvälaatuista valkuaista.

12,4

120

21,7

Irto 20 kg

MAITURI GREEN

UUTUUS: Maituri Green -täysrehussa optimoidaan valkuaisen laatu, määrä ja aminohappokoostumus, jolloin typen hyväksikäyttö tehostuu. Teho perustuu kuorittuun kauraan.

13,0

120

20,0

Irto

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

K

Y K Y

15


MAITURI

VALKUAISREHUT KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g /kg ka

RV % ka

JUHLAAMINO-MAITURI

Erinomainen valinta erillisruokintaan oman viljan ohelle. Täydentää erityisen hyvin kotoista viljaa. Ei sisällä muita viljoja kuin maissia. Sisältää ohitustärkkelystä.

12,7

140

26,2

Irto

AMINO-MAITURI 12 000

Tehokkain vaihtoehto viljaruokintaan. Puolitiiviste sopii erinomaisesti oman viljan täydennykseen. Tähtää korkeaan tuotokseen ja parempaan kestävyyteen.

13,1

140

25,7

Irto

AMINO-MAITURI 10 000

Varmatoiminen puolitiiviste, joka soveltuu erityisen hyvin kotoisen viljan ohelle. Pienentää hapanpötsin riskiä ja sorkkaongelmat vähenevät.

12,7

138

26,2

Irto, 20 kg

ROBO AMINOMAITURI

Lypsyrobotille maittava houkutus­rehu, jossa on optimaalinen tärk­kelys­taso. Voidaan käyttää myös pihatto- ja parsinavetoissa.

13,1

139

25,8

Irto

AMINO-MAITURI 30

Energiapitoinen tiiviste, joka sopii kotoisen viljan ja valkuaisköyhän säilörehun rinnalle. Ruokinnan valkuaistaso saadaan helposti kohdalleen.

12,7

148

30,1

Irto, 20 kg

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

REHU

PAKKAUS

Y K

Y K

Y K

Y K Y K

LUOMUREHUT REHU

16

KUVAUS

PAKKAUS

LUOMUMAITURI 18

Maittava rakeinen täysrehu luomutuotantoon. Valkuaislähteinä ovat luomurypsipuriste, luomu­ härkäpapu ja luomuherne.

12,7

104

18,1

Irto ja 1000 kg

L

LUOMUMAITURI 25

Maittava rakeinen puolitiiviste luomu­tuotantoon, täydentää ja monipuolistaa tilan omaa luomuviljaa. Valkuaislähteinä luomu­rypsipuriste, luomuhärkäpapu ja luomuherne.

12,4

125

24,6

Irto ja 1000 kg

L

UUTUUS: LUOMUMAITURI 30

Maittavan rakeisen Luomu-Maituri 30 -tiivisteen avulla kotoisen luomuviljan käyttöä voidaan lisätä. Valkuainen on peräisin luomurypsipuristeesta ja luomuhärkäpavusta. Sopii myös robotille.

12,7

145

30,8

Irto

L

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


REHU

KUVAUS

MJ/ kgka

OIV g/ kgka

RV %ka

HERKKU

HERKKU- JA OPTI-KASVATUSREHUT PAKKAUS

VASIKAN-HERKKUMYSLI

Kypsennettyjä viljahiutaleita sisältävä herkullinen rehu juottovasikalle. Terveyttä edistäviä aineksia sekä maittavuutta parantavaa kuivattua hedelmää.

13,2

113

20,5

25 kg Lava 30 sk

PIKKU-MULLINHERKKU MURE

Mureinen ja maittava startteri vasikalle. Kehittää toimivan pötsin. Kypsä, sulaa hyvin. Helpottaa vasikan ruokintaa.

13,0

120

20,5

20 kg 1000 kg

MULLIN-HERKKU 1

Kypsennetty täysrehu kaikille vasikoille. Käyttö voidaan aloittaa juoton rinnalla heti syntymän jälkeen.

12,5

117

20,6

Rae irto Mure 20 kg

MULLIN-HERKKU 2

Maittava, monipuolinen täysrehu turvalliseen välikasvatukseen ja loppukasvatukseen.

12,0

100

15,1

Irto 20 kg

OPTI 34

Tiiviste täydentää omaa viljaa ja säilörehua. Varmistaa naudan kasvuun tarvittavan valku­ aisen saannin. Appeeseen sopii Opti 34 mure.

11,6

160

34,2

Irto 20 kg 1000 kg

K

OPTI 32 PLUS

Runsaasti kalsiumia sisältävä valkuaistiiviste viljan täydentämiseen lihakarjalle. Sisältää lihanaudan tarvitsemat kivennäiset ja vitamiinit.

11,0

152

32,5

Irto

K

OPTI 40

Tiiviste, joka sopii ruokintaan, kun säilörehussa on matala raaka­valkuais­taso. Yli puolivuotiaille, koska sisältää ureaa.

11,6

160

39,5

irto 20 kg

PORON-HERKKU

Sisältää kaiken poron talvella tarvitseman energian, valkuaisen, kuidut, vitamiinit ja hivenaineet. Turvallinen, imeytyy hyvin.

11,5

90

10,5

Irto 20 kg

PORON-HERKKU ENERGY

Uusi Poron-Herkku Energy täysrehu sopii kaikille poroille talvirehuksi ja energiatasonsa vuoksi myös ajoporoille.

11,8

89

11,3

irto 20 kg

PEURAN-HERKKU

Herkullinen Peuran-Herkku on omena-aromia sisältävä täydennysrehu hirvieläinten syys- ja talviruokintaan. Monipuolinen, hyvin sulava rakeinen rehu sisältää energian lisäksi myös kaikki muut tarvittavat ravintoaineet.

11,5

88

12,0

Y K Y K Y K Y K Y

Y K Y K Y K Y

20 kg

K

Raisioagron uudet vasikan juomarehut sisältävät runsaasti maitoperäisiä raakaaineita. Huippulaadukkaat valkuaislähteet sulavat hyvin ja maksimoivat vasikan kasvupotentiaalin. Juomarehut liukenevat erinomaisesti veteen eivätkä ne kokkaroidu, joten ne sopivat myös automaattiin. Rehuissa ei ole käytetty soijaa. VASIKAN JUOMAREHUT

KUVAUS

RV %

RR %

RK %

CONFORT

Confort sisältää maitoperäisiä raaka-aineita lähes 80 %, joten maittavuus on taattu. Kaikki juomarehun sisältämä valkuainen on peräisin maitotuotteista. Juomarehun käyttö aloitetaan heti ternimaitovaiheen jälkeen.

22

18

0,1

25 kg

HARMONY INSTANT SF

Harmony Instant SF on herapohjainen juomarehu, joka sisältää pajon kasvattavaa maitoproteiinia ja lisäksi probiootteja, jotka vahvistavat pikkuvasikan suolistoflooraa. Suositellaan annettavaksi noin viikon iästä alk.

22

18

0,2

25 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

PAKKAUS

UUTTA!

17


OPTI

HYVÄ PANOSTUOTOS -SUHDE Opti-rehuista on runsaan kysynnän myötä kehittynyt kattava tuotesarja, jonka perus­ajatuksena on tehostaa mutkattomasti tilan omien rehujen hyväksikäyttöä. Opti-rehut ovat oivallinen valinta perusrehuja arvostavalle tuottajalle, joka haluaa hallittua ruokintaa pienemmin kustannuksin. Monipuolinen Opti-sarja koostuu laadukkaista täys- ja valkuaisrehuista sekä rehukomponenteista. Laajasta valikoimasta on helppo valita sopiva vaihtoehto omille lypsylehmille ja lihanaudoille.

18

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


OPTI

Opti-sarjan rehut tuovat säästöä ruokinta­ kustannuksiin. Rehuilla voidaan täydentää monipuolisesti tilan omia rehuja ja tehdä perusruokintaa edullisesti. Opti-rehusarjaan kuuluu monipuolinen valikoima erilaisia täydennysrehuja erilaisiin tarpeisiin. Rehusarja sisältää täysrehuja, puolitiivisteitä, ja rehukomponentteja lypsykarjaja lihanautatiloille. Laaja valikoima takaa sen, että tuotesarjasta löytyy aina sopiva rehu tilan tarpeisiin.

TÄYSREHUT OPTI ROBO

Y

K

OPTI 21

Y

Maittava rakeinen täysrehu robotille täydentämään osittaisapetta. Helppo­­käyttöisessä täysrehussa on valkuaista ja energiaa vaativam­ paankin tarpeeseen.

Valkuaispitoinen täysrehu, joka sopii erilaisten säilörehujen rinnalle, myös vanhana korjatun. ›V alkuaispitoinen täysrehu ›S opii erilaisten säilörehujen rinnalle ›M altillisen tärkkelystason takia sopii sokeripitoisen säilörehun oheen

› Houkutusrehu robotille › Reilusti lypsättävää energiaa › Pötsin ohittavaa valkuaista

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

12,8

119

20,1

Irto

12,5

117

20,6

Irto

REHU

KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g /kg ka

RV % ka

OPTI 15

Kaikki täysrehuruokinnan edut säilörehun ohelle erilaisiin ruokintalaitteisiin ja navetoihin. Sopii erityisesti ruokintaan, kun säilörehussa on runsaasti valkuaista.

12,0

100

15,1

Irto

OPTI 18

Sopii normaalin säilörehun ohelle sekä erilaisiin ruokintalaitteisiin ja navettoihin. Saatavana myös Opti 18 -mure (toim. Ylivieskasta, min. 9000 kg/erä).

12,3

109

18,1

Irto, 20 kg 1000 KG

OPTI 20

Monipuolinen täysrehu pihattoihin ja erillis­ruokintaan. Ruokintaan helposti energiaa ja valkuaista erilaisia säilö­rehuja täydentämään.

12,8

117

19,9

Irto

OPTI 22

Korkeaenerginen ja maittava perusrehu, joka lypsättää. Monipuolisen koostumuksensa ansiosta lehmät syövät sitä mielellään.

13,1

125

21,7

irto

OPTI 23

Voidaan käyttää täysrehun tavoin, kun säilö­rehussa on matala raakavalkuainen. Soveltuu täydentämään omaa viljaa myös silloin kun viljaa on rajoitetusti.

12,5

125

23,1

Irto

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

K

PAKKAUS

Y K Y K Y K Y K Y K

19


OPTI

VALKUAISREHUT UUTUUS: OPTI 30

Y

K

OPTI 27

Y

Puolitiivisteen energiapitoisuus on nostettu korkealle tasolle. Rypsirouheen lisäksi Opti 27 sisältää ripauksen ureaa, minkä takia se sopii erinomaisesti valkuaisköyhän säilörehun oheen.

Opti 30 -tiiviste mahdollistaa tilan runsaan viljankäytön ilman, että rehustuksen tärkkelyspitoisuus nousee liian korkealle. Rypsirouheesta lehmä saa tarpeellista ohitusvalkuaista. › Voidaan maksimoida oman viljan käyttö › Ohitusvalkuaista lämpökäsitellystä rypsirouheesta › Edistää mikrobivalkuaisen syntymistä valkuaisköyhällä säilörehulla

›S isältää paljon energiaa ›R ypsirouheen lisäksi ripaus ureaa ›T urvaa mikrobivalkuaisen muodostuksen

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kgka

OIV g/kgka

RV %ka

PAKKAUS

12,7

142

29,9

Irto

12,8

139

26,9

Irto

OPTI 34 TMR

Y

K

Y

OPTI 40

Opti 34 on työtä säästävä tiiviste, joka sopii mainiosti ruokintaan, kun säilörehussa on matala raakavalkuaistaso. Valkuaisen lisäksi tiiviste sisältää kaikki lehmän tarvitsemat kivennäiset, hivenaineet ja vitamiinit.

›T arvittavaa typpeä pötsimikrobeille ›T ehostaa mikrobivalkuaisen muodostumista ›S aatavana myös Opti 40 -mure (toimitus Ylivieskasta)

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

MJ/kg ka

OIV g/kg ka

RV % ka

PAKKAUS

11,2

152

34,2

Irto

11,6

160

39,5

Irto, 20 kg

KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g/ kg ka

RV % ka

PAKKAUS

OPTI 26

Voidaan täydentää kotoista viljaa sekä korkean tuotannon vaiheessa täysrehua. Täydentää erityisesti pitkälle käynyttä säilörehua, jossa on matala sokeripitoisuus.

12,5

134

26,0

Irto, 20 kg

OPTI 28

Helppokäyttöinen ja monipuolinen valkuaisrehu täydentää omaa viljaa sokeripitoisenkin säilörehun rinnalla.

12,3

139

28,0

Irto, 20 kg

OPTI 32 PLUS

Maittava valkuaistiiviste viljan täydentämiseen lihakarjalle.

11,0

152

32,5

Irto

OPTI 34

Monipuolinen oman viljan täydentäjä lypsylehmille ja lihanaudoille. Runsaasti energiaa edullisesti.

11,6

160

34,2

Irto, 20 kg 1000 kg

20

K

Tiiviste, joka sopii ruokintaan, kun säilörehussa on matala raaka­valkuais­ taso. Rypsin amino­hapot ja tuotteen helppoliukoinen typpi varmistavat sekä lehmän aminohappojen saannin että mikrobien typen tarpeen.

› Oikein annosteltuna kivennäistäydennystä ei tarvita › Täydentää erinomaisesti valkuaisköyhää säilörehua

REHU

K

Y K Y K Y K Y K

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g/ kg ka

RV % ka

PAKKAUS

OPTI MAISSI MURE

Sisältää runsaasti lehmän pötsin ohittavaa tärkkelystä. Voidaan korvata viljaa esim. 2 kg/pv.

13,7

101

11,0

Irto

Y K

OPTI VILJA

Korkea energiataso, rakeinen ja maittava, Raision prosessointi lisää viljan sulavuutta.

12,9

97

10,4

Irto, min. 9000 kg/erä

Y K

OPTI VILJA MURE

Korkea energiataso, rakeinen ja maittava, Raision prosessointi lisää viljan sulavuutta.

12,9

97

10,4

Irto, min. 9000 kg/erä

OPTI LEIKE MURE KOUVOLA

Ruokintaan lisäenergiaa, runsaasti sulavaa NDF-kuitua, sopii erinomaisesti kaikille naudoille monipuolistamaan ruokintaa.

12,5

98

10,8

Irto, min. 9000 kg/erä

OPTI RYPSIROUHE MURE

Lämpökäsittelyn saanutta 100 % rypsirouhetta. Mureinen runsaasti OIV:tä sisältävä valkuaislähde.

-

-

-

Irto

K

Y K

UUSI PMR-RUOKINTAKONSEPTI ROBOTTITILOILLE Uusi PMR-ruokintakonsepti perustuu robotilta annettavaan PMR-rehuun ja osittaiseen aperuokintaan. Lehmät pystytään ruokkimaan yksilöllisesti ja tarkasti tuotosluokan mukaan. PMR-rehut eivät sisällä kivennäisiä, joten appeeseen voidaan valita tilan tarpeita täydentävä Melli-kivennäinen. Rakeisissa rehuissa on lehmälle maittavia raaka-aineita ja siksi ne houkuttavat lehmät käymään robotilla. Uusi PMR-rehusarja sisältää viisi eri rehua. Niistä valitaan robotille energiapitoisuudeltaan sopiva rehu, joka parhaiten täydentää apetta. REHU

KUVAUS

MJ/ kg ka

OIV g/ kg ka

RV % ka

PAKKAUS

BENEMILK ROBO ENERGY

Huikeasti energiaa heruvalle lehmälle, mikä edistää hedelmällisyyttä. Pötsisuojattu rasva pitää maidon pitoisuudet korkealla.

14,0

125

21,0

Irto

ROBO-MAITURI ENERGY PMR

Heruvan lehmän maittava energialisä. Propyleeniglykoli nostaa veren glukoositasoa, mikä torjuu piilevää ketoosia. Mukana suojattua rasvaa ja maissia.

13,5

125

20,2

Irto

ROBO-MAITURI PMR

Houkutusrehu robotille, sisältää propyleeniglykolia ja suojattua rasvaa. Sisältää maissia.

13,3

127

21,9

Irto

JUHLA-MAITURI ROBO PMR

Tehokas glukoosin lähde, sisältää ohitustärkkelystä ja propyleeniglykolia.

13,1

125

20,9

Irto

OPTI-ROBO PMR

Houkuttaa lehmät käymään robotilla. Energiaa suojatusta rasvasta.

13,1

120

20,5

Irto

OPTI 22 PMR

Aktiiviset lehmät. Paljon energiaa maidontuotantoon. Sisältää pötsisuojattua rasvaa.

13,3

128

22,1

Irto

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

UUTTA!

21

OPTI

REHU


MELLI

MELLI MAISTUU HYVINVOINNILTA Raisioagrolla on juuret syvällä Suomen maaperässä. Me tunnemme Suomen karjat ja niiden omistajat. Siksi olemme osanneet kehittää Melli-tuoteperheen suomalaisten lehmien hyvin­­voinnin ja tuottajien onnistumisen tueksi. Ensimmäinen Melli-kivennäisinnovaatio syntyi yli 30 vuotta sitten. Laajasta Melli-sarjasta on helppo valita juuri oikea, tilan ruokintasuuntaan istuva kivennäinen lehmän tuotantovaiheen mukaan. Huolellisesti suunniteltu Melli-täydennys auttaa lehmää tuottamaan runsaasti maitoa ja lisäämään vastustus- ja stressinsietokykyä ja antaa eväitä hyvään hedelmällisyyteen. Hyvinvoivat ja tyytyväiset lehmät pysyvät karjassa pidempään. Kestävämpi karja puolestaan tarkoittaa kannattavuuden kasvua. Ja se innostaa meitä kehittämään sarjaa edelleen.

22

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


LYPSY-MELLI

Y

MELLI

RAKEISET KIVENNÄISET K

HEDE-MELLI

Maittava kivennäinen kaikille lypsäville lehmille.

Y

K

Hede-Melli on hedelmällisyyttä tukeva lypsykauden kivennäinen. Sopii erityisesti korkeatuottoille lehmille ja siemennysikää lähestyville hiehoille.

› Kalsiumkivennäinen, jossa paljon magnesiumia › Entistä enemmän hivenaineita ja vitamiineja › Sopii sisä- ja ulkoruokintaan › Myös kasvaville naudoille

› Sisältää runsaasti orgaanisia hivenaineita (Cu, Zn, Mn, Se) › Korkea E-vitamiini- ja biotiinipitoisuus › Tukee hedelmällisyyttä ja sorkkaterveyttä

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

12,5

6,5

18

Säkki 20 kg Suursäkki 1000 kg Lava 50 säkkiä

14,1

5,7

28

Säkki 20 kg Suursäkki 1000 kg Lava 25 säkkiä

SELEENI-MELLI

TUNNU-MELLI

K

Y

Sopii tiloille, jossa ruokintaan tarvitaan korotettu määrä seleeniä. Seleenistä puole on orgaanista seleeniä.

Tehokkaasti imeytyvää orgaanista seleeniä, joka ummessaolokaudella varmistaa lehmän hyvän seleenitilan poikimisen aikaan.

› Magnesiumia sisältävä kalsiumkivennäinen › Sisältää orgaanista seleeniä › Sopii sisä- ja ulkoruokintaan

› Umpikauden tehokivennäinen › Sisältää orgaanista seleeniä › Matala kalsiumtaso

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

14,2

5,5

31

Säkki 20 kg Lava 25 säkkiä

2,0

10,2

32

Säkki 20 kg Lava 25 säkkiä

MULLI-MELLI

Y

K

UUTUUS: TUNNU-MELLI HYPO

Y

K

Ummessaolokauden rakeinen kivennäinen, joka valmentaa lehmän hyvään poikimiseen.

Maittava kalsiumkivennäinen kaikkeen kasvuun. › Kalsiumkivennäinen kasvaville naudoille › Edistää kestävän luuston muodostumista

› Anionisuolat vähentävät poikimahalvauksen ja hypökalsemian riskiä › Sisältää orgaanista seleeniä ja runsaasti E-vitamiinia

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

14,7

4,0

17

Säkki 20 kg Lava 25 säkkiä

2,0

2,6

35

Säkki 20 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

K

23


KATEGORIA MELLI

TÄYSKIVENNÄISET APILA-MELLI TMR

Y

K

KIIMA-MELLI PH

Y

K

Kiima-Melli pH yksinkertaistaa ruokintaa, koska samalla kertaa rehuseokseen saadaan kivennäiset ja pötsin toimintaa tehostavat aineet. Päiväannos sisältää optimaalisen määrän soodaa, elävää hiivaa sekä kivennäisiä, hivenaineita ja vitamiineja. › Lypsäville lehmille › Sooda ja elävä hiiva tasapainottavat pötsin pH:ta › Runsaasti orgaanisia hivenaineita

Apila-Melli TMR on niukasti kalsiumia sisältävä lypsylehmien täyskivennäinen apilasäilörehujen oheen. Sisältää runsaasti magnesiumia ja natriumia sekä orgaanista seleeniä ja fosforia. › Kalsiumpitoiselle apila- tai sinimailassäilörehuille › Matala kalsiumtaso › Lisätty fosforia

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

10,0

10,4

40

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

12,6

4,7

20

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

UMPI-MELLI HYPO TMR

Y

K

› Anionisuolat vähentävät poikimahalvauksen ja hypökalsemian riskiä › Sisältää orgaanista seleeniä ja runsaasti E-vitamiinia

K

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

3,9

18,0

35

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg

KASVU-MELLI TMR

Y

K

Kasvava eläin tarvitsee kalsiumia erityisesti luun muodostukseen. Myös luomuun.

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

3,5

20,0

52,0

Säkki 30 kg

Y

K

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

26,0

3,5

17

Suursäkki 1000 kg

FOSFORI-MELLI TMR

Y

K

Kalsium-Melli TMR on taloudellinen yleis­kivennäinen mm. seosrehuruokintaan. Myös luomuun.

Jos perusrehujen fosforitaso on matala, Fosfori-Melli TMR (P 4,2 %) on oiva valinta nautojen kivennäiseksi. Myös luomuun.

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

Ca %/kg

Mg %/kg

Se mg/kg

PAKKAUS

21

6,5

20

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

17,9

6,2

20

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

SELEENI-E-MELLI TMR

Y

K

KIIMA-MELLI TMR

Y

K

Seleeni-E-Melli TMR lisää vastustus­kykyä sekä nopeuttaa stressistä selviämistä. Korkea E-vitamiinitaso. Myös luomuun.

Kiima-Melli TMR sopii koko lypsykauden kivennäiseksi. Se sisältää runsaasti org. hivenaineita, biotiinia ja E-vitamiinia.

Ca %/kg

Ca %/kg

19,9

24

Y

Varmistaa ummessa olevan lehmän tasapainoisen kivennäisruokinnan 100 grammalla päivässä. Myös luomuun.

Umpi-Melli TMR on ummessaolokauden jauheinen kivennäinen, joka tehostaa lehmän kalsiumaineenvaihduntaa.

KALSIUM-MELLI TMR

UMPI-MELLI TMR

Mg %/kg

6,8

Se mg/kg

PAKKAUS

35

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

18,6

Mg %/kg

7,0

Se mg/kg

PAKKAUS

30

Säkki 30 kg Suursäkki 1000 kg Lava 30 säkkiä

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


MELLI

TERVEYDEN TUEKSI Suomen maittavin Melli-kivennäisperhe on rakennettu kolmen vuosikymmenen aikana lehmien hyvinvoinnin, terveyden ja hedelmällisyyden tueksi.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

25


KATEGORIA MELLI

NUOLUKIVENNÄISET KIVENNÄINEN

KUVAUS

Ca %/ kg

Mg %/ kg

Se mg/ kg

PAKKAUS

NUOLU-MELLI KALSIUM

Runsaasti kalsiumia ja mukana myös fosforia. Sisältää vitamiineja ja hivenaineita. Pötsimikrobeille energiaa melassista. Vapaasti tarjolla.

19

3,5

45

1 sanko 20 kg

NUOLU-MELLI MAGNESIUM

Ruokintaan, kun magnesiumia tarvitaan tavallista enemmän. Osa magnesiumista kelaattimuodossa. Zeoliitti tasaa nurmen aiheuttamaa ammoniakkikuormaa. Vapaasti tarjolla.

11

9,0

30

1 sanko 20 kg

NUOLU-MELLI UMPI

Anionisuolat vähentävät poikimahalvausriskiä. Sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia. Lisäksi orgaanista seleeniä ja sinkkiä.

4,5

7,0

60

1 sanko 20 kg

MELLI-SUOLAKIVI

Valmistettu puhtaasta natriumkloridista. Sopii kaikille eläimille: nautakarjalle, hevosille, lampaille, vuohille, poroille ja riistaeläimille. Vapaasti tarjolla.

lava 24 X 10 kg

Y K

Y K

Y K

Y K

ERIKOISREHUT REHU

PÖTSI-MELLI

VITA-MELLI - SE - E

KUVAUS

PAKKAUS

Sisältää soodaa ja elävää hiivaa, tasapainottaa pötsin pH:ta, tehostaa pötsin mikrobitoimintaa, rehun hyväksikäyttö tehostuu.

Runsaasti E-vitamiinia ja hyvin imeytyvää seleeniä. Kaikki seleeni on orgaanista seleeniä. Parantaa ternimaidon laatua, sopii myös tuoreen tai happosäilötyn viljan täydentäjäksi. Soveltuu myös luomutuotantoon.

Säkki 30 kg Lava 30 säkkiä

Säkki 20 kg Lava 500 kg

K Y K Y

X-ZELIT

X-Zelit on erikoistuote piilevän ja akuutin poikimahalvausriskin alentamiseen. Rehua annetaan umpikaudella 2 viikkoa ennen poikimista 0,5 kg/pv muun rehun seassa.

Säkki 15 kg

MELLI-PIRISTE (VASTAPOIKINEELLE)

Energiajuoma vastapoikineelle lehmälle, joka sisältää nopeasti imeytyvää energiaa. Lisääntynyt energian saanti pienentää ketoosiriskiä, tasapainottaa lehmän suola- ja nestetasapainoa poikimisen jälkeen.

Sanko 10 kg

ASETO-MELLI

Sisältää propyleeniglykolia ja suojattua rasvaa. Vähentää ketoosin riskiä ja parantaa hedelmällisyyttä.

Säkki 20 kg Suursäkki 1000 kg

ASETO-MELLI ROBO

Rakeinen erikoisrehu robottitiloille piilevän ketoosin torjuntaan lypsykauden alussa. Sisältää runsaasti propyleeniglykolia, joka nostaa nopeasti lehmän verensokeritasoa. Energiaa myös pötsisuojatusta rasvasta. Maittavuuden takaa melassileike ja melassi.

ASETO-MELLI ENERGIALIUOS

Herutuskauden propyleeniglykolipitoinen neste, joka nostaa nopeasti lehmän verensokeritasoa. Sisältää myös nopeasti hyödynnettävää glyserolia. Maittavuutta lisää melassi, joten liuos sopii mainiosti robotille.

26

Y

K Y

irto

240 kg tynnyri 1150 kg kontti

K Y K Y K Y K

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

RAISIOAGRO KALSIUM-PASTA

Runsaasti hyvin imeytyvää kalsiumia (55 g/tuubi), jota annetaan poikimisen aikaan lehmille, joilla on suurentunut poikimahalvausriski. Poikineen lehmän veren kalsiumtason ylläpitäminen normaalilla tasolla vaikuttaa positiivisesti maidontuotantoon ja eläimen hyvinvointiin.

Suurpakkaus 24 x 360 g

RAISIOAGRO KETOOSI-PASTA

Tehokas ja nopeavaikutteinen energiapommi. Nostaa nopeasti lehmän veren sokeripitoisuutta ja kohentaa lehmän ruokahalua. Tehokas apu lehmille, joilla on riski sairastua ketoosiin tai jotka kärsivät piilevästä ketoosista.

Suurpakkaus 24 x 330 g

RAISIOAGRO SOODA-PASTA

Märehtijöille, jotka altistuvat herkästi hapanpötsiin ja/tai juoksutusmahahaavaumaan. Riskialttiimpia ovat korkeatuottoiset lehmät, joiden väkirehun kerta- ja/tai vuorokausiannokset ovat suuret poikimisen jälkeisinä viikkoina.

Suurpakkaus 6 x 335 g g

RAISIOAGRO HIILI-PASTA

Lehmille ja vasikoille ripulin aiheuttamaan nestehukan yhteydessä. Yksi putkilo sisältää 122 grammaa nopeavaikutteista CarbovetR – hiilivalmistetta, joka edistää suoliston hyvinvointia.

Suurpakkaus 6 x 430 g

Y K Y K Y K Y K

BOLUKSET TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

MELLI-KALSIUMBOLUS "VALKOINEN"

Kivennäispitoinen bolus lehmille poikimahalvauksen riskin pienentämiseen. Riittävästi tehokasta kalsiumia.

Suurpakkaus 16 x 150 g

MELLI-BOLUS SELEENI "RUSKEA"

Pötsinsisäinen hivenainevalmiste. Sisältää seleeniä, jodia, kuparia, mangaania, sinkkiä ja kobolttia. Vapauttaa ravinteet 6 kk:n aikana.

Suurpakkaus 20 x 100 g

MELLI-BOLUS UMPI "SININEN"

Pötsinsisäinen E-vitamiini-hivenainekonsentraatti naudoille. Vapauttaa ravinteet tasaisesti 90 päivän aikana.

Suurpakkaus 20 x 100 g

MELLI-BOLUS KASVU "VIHREÄ"

Pötsinsisäinen hivenaine- ja vitamiinibolus naudoille. Bolus vapauttaa ravinteet tasaisesti 8 kk:n aikana. Sopii lypsylehmille, emolehmille ja hiehoille hivenaineja vitamiinitäydennykseksi.

Suurpakkaus 20 x 100 g

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

Y K Y K Y K Y K

27

TÄSMÄTUOTTEET

PASTAT


KATEGORIA NURMI

MAITO KASVAA MAASTA Maitotilan menestys rakennetaan hyvin suun­ nitellulle ja toteutetulle nurmenviljelylle. Suuri sato ja siitä tehty laadukas, maittava säilörehu ovat tuottavan ruokinnan perusta: mitä paremmin onnistut kotoisen rehun tuotannossa, sitä paremmin lehmät voivat ja sitä tarkemmin voit itse valvoa ruokintakustannuksia. Tehokas nurmen­viljely on siis myös mahdollisuus kasvattaa tilasi kannattavuutta, joka on meille sydämen asia. Siksi tarjoamme käyttöösi kaiken osaamisemme ja kokonaisuudeksi rakennetun tuotevalikoimamme. Kun nurmiviljelyn jokainen palanen perustamisesta korjuuseen ja lannoituksesta säilöntään on tehty parhaalla mahdollisella tavalla, käännät peltojesi vuosikierron kasvun kehäksi.

28

OMA-NURMISEOS

Raisioagron uudet OMA-nurmiseokset suunnitellaan ja sekoi­ tetaan yksin­oikeudella sinun maillesi sekä niittostrategiaasi ja säilörehutavoitteisiisi sopiviksi. Lue lisää sivuilta 6–7.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


NURMI

TARINA MAINIOISTA MAIDONTEKIJÖISTÄ Tuukka, Tenho, Nuutti, Ilmari, Inkeri, Karolina ja Riikka ovat Nurmisen sisaruksia Pöytyän Riihikosken kylästä, Vihervakan talosta. Nurmisen perheeseen kuuluu myös Grinstad Norjasta. Grinstad tuli aikoinaan vaihto-oppilaaksi ja viihtyi Suomessa niin hyvin, että juurtui pidemmäksi aikaa. Jokaisella sisaruksista on persoonalliset luonteenpiirteensä ja olemuksensa: joukossa on pitkänhuiskeaa ja tanakkaa, innokasta ja sinnikästä. Mainio sisarussarja pitää kuitenkin lujasti yhtä. He puolustavat toisiaan ja auttavat toisiaan saamaan parhaat puolensa esille. Yhdessä Nurmisen sisarukset tekevät myös maistuvaa, terveellistä ruokaa. Tuukka, Tenho ja Ilmari huolehtivat pääraaka-aineiden hankinnasta. Heidän taitonsa eivät koskaan petä. Vuosien kokemuksella he taikovat maukasta suuhunpantavaa. Inkeri ja Nuutti tähdentävät, että kaiken syötävän on oltava laadukasta ja hyvin tehtyä. He lisäävät ruokaan terveellisiä ravintoaineita, jotka sulavat nopeasti.

GRINSTAD

NUUTTI TUUKKA

Grinstad, perheen pisin ja vantterin, haluaa aina, että ruokaa tehdään paljon: kun norjalainen atleetti tarttuu toimeen, tulos on komea! Karolina ei saa yksin herkkuja aikaiseksi. Hän kuitenkin täydentää varmalla olemuksellaan sisarussarjaa eikä pelästy, vaikka keittiön maalattia lainehtisi tai rakoilisi kuivuuttaan. Riikan tehtävänä on huolehtia, että sisarusten keitokset ovat sulavia ja maittavia. Seitsemän Nurmisen sisaruksen maine taitavina pitokokkeina on kiirinyt kauas, yli pitäjän rajojen, ja heitä on tilattu satoihin taloihin. Kaukana pohjoisessa ja idässä asti kohotetaan kukkuraisena vaahtoavia maitomaljoja maan mainioille sisaruksille kiitokseksi hyvin suoritetusta työstä.

INKERI TENHO

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

ILMARI RIIKKA

KAROLINA

29


KATEGORIA NURMI

SIEMENSEOKSET VARMA 1, TIMOTEI-NURMINATASEOS

TEHO 2, APILA-NURMISEOS

Koko Suomeen tarkoitettu kahden niiton seos, jonka etuna on varma talvehtiminen ja pitkä­ ikäisyys. Seos sopii hyvin myös luonnonhoitopeltoihin sekä kevään täydennyskylvöön nopean alkukehityksen ansiosta.

Teho 2 on kahden niiton seos edulliseen säilörehun­tuotantoon. Edul­linen rehuntuotanto ilman keino­ lannoitteita. Sopii mainiosti viher­ lannoitusnurmiin ja kesantoihin. SISÄLTÖ Timotei 35 %, Nurminata 15 % Rainata 15 %, Englannin raiheinä 15 % Ruokonata 10 %, Puna-apila 10 %

SISÄLTÖ Timotei 80 %, Nurminata 20 %

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

20–25 kg/ha

20 kg säkki 1000 kg lava

30–35 kg/ha

20 kg säkki 490 kg lava

TUOTE

SISÄLTÖ

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

VARMA 2 TIMOTEI-NURMINATASEOS

Timotei 70 % Nurminata 30 %

Varma 2 on huippulaadukas kahden-kolmen niiton seos säilörehuntuotantoon kaikkialle Suomeen. Kasvustolle ominaista on voimakas jälkikasvu ja korkea D-arvo.

20–25 kg /ha

20 kg säkki 1000 kg lava

VARMA 3 TIMOTEI-NURMINATASEOS

Timotei 75 % Nurminata 25 %

Varma 3 sisältää laadukkaat ja satoisat Timotei- ja Inkeri-nurminata-lajikkeet, joiden ruokinnallisen laatu on huippuluokkaa.

20–25 kg /ha

20 kg säkki 1000 kg lava

TEHO 1 APILA-NURMISEOS

Timotei 60 % Nurminata 20 % Puna-apila 15 % Alsikeapila 5 %

Teho 1 -apilanurmiseos on kahden-kolmen niiton seos säilörehutuotantoon. Seoksen etuja ovat korkea raakavalkuainen, korkea sato ja alhainen lannoitekustannus.

20–25 kg /ha

20 kg säkki 1000 kg lava

VOIMA RUOKONATA-NURMISEOS

Timotei 55 % Nurminata 20 %, Ruokonata 15 % Englannin raiheinä 10 %

Voima on kolmen niiton seos säilö­ rehu­tuontantoon. Voimalla on korkea satopotentiaali kuivinakin kesinä. Kasvustolle on ominaista voimakas jälkikasvu ja korkea S-arvo. Sopii myös täydennyskylvöön.

25–30 kg /ha

20 kg säkki 600 kg lava

VAUHTI 2 SINIMAILASSEOS

Sinimailanen 40 % Timotei 20 % Englannin raiheinä 15 % Nurminata 5 % Ruokonata 5 % Puna-apila 5 %

Vauhti 2 on kolmen niiton sinimailasseos säilö­rehuntuotantoon. Seoksen etuja ovat korkea sato ja alhainen lannoitekustannus.

30–35 kg /ha

20 kg säkki 480 kg lava

VAUHTI 3 SAVIMAAN SINIMAILASSEOS

Sinimailanen 45 % Ruokonata 20 % Koiranheinä 15 % Rainata 10 % Valkoapila 10 %

Vauhti 3 on varsinkin kuiville savi- ja hietamaille kehitetty kolmen niiton sini­ mailasseos säilö­rehutuotantoon. Seoksen etuja ovat kuivuuden kesto, korkea sato ja alhainen lannoitekustannus.

30–35 kg /ha

20 kg säkki 480 kg lava

LAIDUN NURMISEOS

Timotei 40 %, Nurminata 30 % Englannin raiheinä 10 % Valkoapila 10 % Niittynurmikka 10 %

Laidunseos tuottaa hyvän sadon ja edulliset maitolitrat vaatimattomallakin lannoituksella. Seoksen etuja ovat korkea raakavalkuainen, korkea sato ja alhainen lannoitekustannus.

25 kg /ha

20 kg säkki 480 kg lava

PIKALAIDUN NURMISEOS

Timotei 50 %, Nurminata 25 % Englannin raiheinä 15 % Italian raiheinä 10 %

Pikalaidunseoksella saadaan laidunnettava nurmi jo kylvövuotena. Seos sopii myös nurmien täydennyskylvöön.

25 kg /ha

20 kg säkki 600 kg lava

TÄYDENNYSKYLVÖSEOS

Timotei 85 % Puna-apila 10 % Alsikeapila 5 %

Täydennyskylvöseos on erikoisseos, kun halutaan nopea itäminen ja sadontuotto sekä täystiheä nurmi jo samalla kasvu­kaudella.

25 kg/ha (Aikaisin keväällä 10–15 kg/ha)

20 kg säkki 600 kg lava

30

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


TUOTE

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

TENHO-TIMOTEI

Nuutti on hyvin satoisa yleistimotei koko Suomen alueelle. Nuutti on viljelyvarma, hyvin satoisa lajike, jossa yhdistyvät hyvä jälikasvu, talvenkestävyys ja siementuotantokyky.

20–25 kg/ha

20 kg säkki 1000 kg lava

TUUKKA-TIMOTEI

Tuukka on erittäin talvenkestävä timotei, joka menestyy kaikilla maalajeilla ja viljelyvyöhykkeillä.

20–25 kg/ha

20 kg säkki 1000 kg lava

NUUTTI-TIMOTEI

Satoisuus, laatu ja kestävyys samassa paketissa.

20–25 kg/ha

20 kg säkki 1000 kg lava

RIIKKAENGLANNINRAIHEINÄ

Talvenkestävin ja satoisin raiheinälajike. Soveltuu Etelä- ja Keski-Suomeen.

20 % seoksen määrästä

20 kg säkki 1000 kg lava

MEROAITALIANRAIHEINÄ

Meroa on satoisa ja nopean alkukehityksen omaava yksivuotinen heinä.

20–25 kg/ha

25 kg säkki 600 kg lava

ALTASWEDEPUNA-APILA

Altaswede on kanadalainen Suomeen sopiva punaapila, joka aloittaa kasvunsa aikaisin keväällä.

2,5–5 kg/ha

25 kg säkki 600 kg lava

ILTEPUNA-APILA

Kärkipään puna-apila Suomessa. Ilten jälkikasvukyky on erittäin hyvä verrattuna muihin markkinoilla oleviin puna-apilalajikkeisiin.

2,5–5 kg/ha

25 kg säkki 480 kg lava

ILMARINURMINATA

Ilmari on satoisa, talvenkestävä ja hyvälaatuinen nurminatalajike koko Suomeen

20–25 kg/ha

10 kg säkki 600 kg lava

INKERINURMINATA

Satoisa ja talvenkestävä nurminata, jonka rehulaatu on erittäin hyvä.

20–25 kg/ha

10 kg säkki 600 kg lava

HUIAVALKOAPILA

Valkoapila soveltuu mainiosti kerääjäkasviksi viljan aluskasvina tai nurmisiemenseoksiin.

2–6 kg/ha

10 kg säkki 1000 kg lava

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

ACTIVATE MAISSIN­ SIEMEN FAO 150

Markkinoiden aikaisin maissilajike, jonka FAO-arvo 150. Muodostaa tiheän keskikorkean kasvuston. Lajikkeen satopotentiaali on suuri ja sadon laatu erittäin hyvä. Sadon tärkkelys- ja kuiva-ainepitoisuus kohoavat korkealle. Myös kuidun sulavuus on hyvää tasoa.w

1,5 yks/ha

1 yks. (17 kg)

ARCADE MAISSIN­ SIEMEN FAO 160

Säilörehukäyttöön jalostettu lajike, joka takaa korkean sadon ja tarjoaa hyvän kombinaation tärkkelys­ pitoisuuden ja sulavuuden osalta muissa kasvinosissa. Vain hieman Activatea myöhäisempi (FAO 160).

1,5 yks/ha

1 yks. (17 kg)

NURMI

PUHTAAT SIEMENET

MAISSINSIEMENET TUOTE

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

31


KATEGORIA NURMI

LANNOITTEET Oikealla nurmilannoituksella takaat nurmen optimaalisen kasvun, suuren sadon sekä parhaan mahdollisen laadun. Nurmille räätälöidyt lannoitteet ja lannoitusohjelmat takaavat onnistumisen nurmen tuotannossa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Meiltä saatavilla Yaran ja Cemagron koko peruslannoitevalikoima.

Yaran seleeni­pitoisten lannoitteiden käyttö on varma, turvallinen ja edullinen tapa turvata nautakarjan seleenin saanti. Saatavana koko Yaran peruslannoitevalikoima.

Cemagron lannoitevalikoimassa on runsaasti typpi- ja NPK-lannoitteita. Suurin osa on ammoniumnitraatilla tai ammoniumsulfaatilla terästettyjä hybridilannoitteita. Myös kemiallisia seoksia.

GLYFOSAATIT

* Katso aina tarkemmat tiedot: tukes.fi

TUOTE

Katso aina ajantasaiset käyttöohjeet myyntietiketistä. KUVAUS

BRONCO

Kaliumsuolapohjainen, edullinen glyfosaattiuutuus. Tehoaine 360 g/l.

ROUNDUP ACE

Kokeile ja vakuutu! Täysin uuden­ tyyppinen ja huipputehokas kalium­suolapohjainen glyfosaatti. Nopea sateenkesto. Muokattavissa ruiskutuksesta: 6 tuntia yksivuotisten rikkojen torjunnassa, 2 päivää juola­ vehnän torjunnassa ja 5 päivää moni­vuotisten rikkojen torjunnassa. Tehoaine 450 g/l.

32

KÄYTTÖOHJE

Juolavehnän torjuntaan ja nurmen lopetukseen: 3 l/ha + kiinnite 0,5 l/ha tai yksinään 4 l/ha äyttö pohjavesialueella: Viljellyillä alueilla K sallittu, viljelemättömillä vain pesäkekäsittely. *

Juolavehnän torjuntaan ja nurmenlopetukseen: 2,4 l/ha äyttö pohjavesialueella: Viljellyillä alueilla K sallittu, viljelemättömillä vain pesäkekäsittely. *

PAKKAUS

20 l/ Lava 640 l

15 l/ Lava 720 l

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


TUOTE

Katso aina ajantasaiset käyttöohjeet myyntietiketistä.

KUVAUS

STARANE XL

Ykköstuote nurmitilalle! Erittäin laajatehoinen valmiste nurmen kaikkiin rikkoihin. Soveltuu apilattomille nurmille, heinien siemenviljelyksille, apilattomille suojaviljoille sekä syys- ja kevät­viljoille. Tehoaa erityisen hyvin voikukkaan, mataraan, saunakukkaan, lutukkaan, pelto­kanankaaliin.

Rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätviljoista, apilattomien nurmien suojaviljoista, ilman suoja­viljaa perustettavilta nurmilta, vakiintuneilta säilörehu, heinä- ja laidun­nurmilta sekä timotein siemenviljelyksiltä. Tehoaa hyvin voikukkaan, hierakkaan ja leinikkiin jo alhaisissa lämpötiloissa. Säästää myös apilaa.

GRATIL

KÄYTTÖOHJE & VAROAIKA

PAKKAUS

Nurmet: 1,5–1,8 l/ha Syysviljat: 1,0–1,2 l/ha Kevätviljat: 0,8–1,0 l/ha

5l / 4 kpl

Varoaika: 10 vrk Käyttö pohjavesialueella sallittu.*

Suojaviljattomat nurmet ja timotei: 30–40 g/ha + Sito Plus 0,05–0,1 % vesimäärästä Vakiintuneet nurmet: 40–60 g/ha + Sito Plus 0,05–0,1 % vesimäärästä Syysviljat: 40–45 g/ha + kiinnite 1 dl/ha Kevät- ja suojaviljat: 15–20 g/ha + kiinnite 1 dl/ha

120 g / 20 kpl

Varoaika: Laidun ja säilörehunurmi 7 vrk, heinä 21 vrk, vilja 14 vrk Käyttö pohjavesialueella kielletty.*

SÄILÖNTÄAINEET Myymme Safesilin ja Silosolven säilöntäaineita. Silosolve on biologinen säilöntäaine maailman suurimmalta valmistajalta CHR Hansenilta. Taatusti tutkitut ja patentoidut maitohappobakteerit parantavat rehun käymislaatua ja rehun aerobista kestävyyttä. TUOTTEEN NIMI

SILOSOLVE FC

SAFESIL

KUVAUS Huippu-uutuus, kaikelle esikuivatulle säilörehulle. Toimii varmasti 25–40 % kuiva-aineilla. Optimaalinen yhdistelmä kahta maitohappobakteeria, joista Lactobacillus Buchneri estää hiivojen ja homeiden kasvua sekä estää jälkilämpenemistä. Lactobacillus Lactis – bakteerista nyt entistä parempi kanta, jolla saadaan tehokkaampi käyminen ja pienemmät kuiva-ainetappiot. Lisää kuiva-aineen syöntiä, hyvä maittavuus! Ei ruostuta koneita, ei syövytä. Laaturehua edullisella hinnalla!

Kemiallinen säilöntäaine, jolla tuotetaan markkinoiden stabiilein rehu. Ei ärsytä, ei ruostuta koneita. Natriumnitriitti kaasuttaa rehumassan ja tappaa voihappobakteerit tehokkaasti. Luonnolliset maitohappobakteerit lisääntyvät ja pH laskee, mutta ei niin alas kuin hapoilla; maittavampi rehu. Estää hiivojen ja homeiden kasvua.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

KÄYTTÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

200 g pussi/200 l vettä, annostelu 2 l/tn tai 100 g pussi/100 l vettä, annostelu 2 l/tn

200 g pussi /100 tn säilörehua 100 g pussi /50 tn säilörehua

murskeviljalle tupla-annos

Esikuivatut ka > 30 % = 3 l/tn, ka 25–30 % 4 l/tn Märät rehut ka < 25 % 5 l/tn

Irto 200 l tynnyri 1000 l kontti

33

NURMI

KASVINSUOJELUAINEET


KATEGORIA NURMI

KÄÄRINTÄKALVOT Trioplastin laadukkaiden käärintä­kalvojen valmistuksessa käytetään aina markkinoiden parhaita raaka-aineita. TUOTTEEN NIMI

KUVAUS

KOKO

TRIOPLUS-KALVOT

Trioplastin paras monikerrospuhallettu kalvo. Entistä tehokkaampi: laskee käärinnän kokonaiskustannuksia ja vähentää materiaalin kokonaiskulutusta. Pidemmän kalvon johdosta vähemmän hyppyjä traktorista, vähemmän happea säilöntäprosessiin, vähemmän jätettä, kustannus per paali alhaisempi! Nyt saatavana myös keltainen kalvo lapsisyöpäpotilaiden tukemiseen Sylva ry:n kautta sekä sininen kalvo, joilla tuetaan eturauhassyöpäyhdistyksen toimintaa.

Paksuus 21 mikronia Saatavana mm. koot: 0,75 x 1900 m sekä kantti että pyöröpaalaimiin 0,75 x 2600 m pyöröpaalaimiin

TRIOWRAP-KALVOT

Trioplastin korkealaatuinen, moni­kerrospuhallettu käärintäkalvo. Erittäin kestävä: kalvon repeytymis- ja puhkaisulujuus erinomainen. Eri värejä.

Paksuus 25 mikronia Saatavana mm. koot: 0,75 x 1700 m 0,75 x 1500 m 0,5 x 1800 m

TRIOBALECOMP-KALVOT

Trioplastin korkealaatuinen yhdistelmämuovi – käytetään muovisidontaa verkkosidonnan sijaan.

Saatavana mm. koot: 1,28 x 2200 m 1,4 x 2000 m 1,4 x 4200 m

COMFORT

Edullinen perustuote toiminta­varmaan käärintään.

Paksuus 25 mikronia 0,75 x 1500 m

Uutta! keltainen kalvo kesälle 2018

AUMAKALVOT Myymme Trioplastin korkealaatuisia ja kestäviä aumakalvoja. TUOTTEEN NIMI

KUVAUS

TRIOTECH

Trioplastin kirkas 0,04 mm:n vakuumimuovi, joka parantaa ilmatiiviyttä. Saatavana useaa eri kokoa.

TRIOSUN

Trioplastin UV -suojattu 3-kerroksinen aumakalvo, jossa erittäin korkea puhkaisulujuus. 25 % pienempi jätemäärä, 115 mikroninen. Sisältää EVA:ta kestävyyden takaamiseksi.

TRIOCARE

Trioplastin perinteinen mustavalkoinen aumakalvo, joka sisältää EVA:ta kestävyyden takaamiseksi. 150 mikroninen.

34

HUOM!

Saatavana myös säilörehuteippiä ja lintuverkkoa. Kysy lisää!

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


NURMI

KÄÄRINTÄVERKOT Tama on maailman markkinajohtaja käärintäverkoissa. Edge to edge -teknologia varmistaa verkon leviämisen paalin reunaan saakka kaikissa koneissa. TUOTTEEN NIMI

KUVAUS

KOKO

TAMA EDGE TO EDGE -VERKOT

Tama Edge to Edge -teknologia varmistaa verkon leviämisen paalin reunaan saakka kaikissa koneissa eri leveyksillä. Edge to Edge -sarjasta löytyy Suomen markkinoiden pisin verkko. Vetolujuus huippuluokkaa, vähemmän rullanvaihtoja, pienemmät kustannukset per paali.

1,23 x 2800 m 1,23 x 3600 m 1,23 x 4500 m

ECOBULL

Taman edullinen käärintäverkko. Hintatietoisen valinta.

1,23 x 3000 m

PAALAUSLANGAT Taman erittäin kestävät ja riittoisat paalausnarut, joita löytyy monta eri vaihtoehtoa sekä suurkantti­ paaleihin että pienpaaleihin. TUOTTEEN NIMI

TAMA LSB TWINE

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

KUVAUS

Uuden valmistusteknologian ansiosta 35 % enemmän lankaa per rulla (10 kg) sekä korkea vetolujuus. Sopii kaikkiin paalaimiin. Saat ”täyteen ladatulla” paalaimella jopa 300 paalia enemmän.

35


VILJA

KASVUN VARAA Raisioagrossa yhdistyvät ruokinnan ja kasvin­ viljelyn osaaminen. Siksi saat meiltä korkea­ laatuisten rehujen lisäksi siemeniä sekä muita tuotantopanoksia ja -tarvikkeita. Sopimus­ viljelijänämme tai rehuasiakkaanamme saat myös kilpailukykyisen väylän satosi toimit­ tamiseksi suoraan jalostavalle yritykselle. Ostamme mylly- ja rehuviljojen lisäksi mallasohraa ja öljykasveja eri toimijoiden tarpeisiin ja myös sopimuksettomia viljaeriä. Raisioagron kyydissä myyntisi ei pääty valtakunnan rajalle: maailma tarjoaa kasvunvaraa. Laajasta viljansiemenvalikoimastamme löydät itsellesi sopivan, etsitpä sitten erityisen satoi­ saa, laadukasta tai esimerkiksi aikaista lajiketta. Varmista paras sato käyttämällä sertifioitua eli virallisesti varmennettua ja tutkittua siementä. Olemme mukana Viljatorissa, joka on uusi säh­ köinen kauppapaikka viljan myyjille ja ostajille, tule sinäkin! Viljatori.fi

36

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


SIEMEN

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

UUTUUS: KWS MISTRAL

KWS Mistral on kauan odotettu myllyvehnäuutuus, joka on kasvuajaltaan Amarettoa aikaisempi, mutta satoisampi. Hehtolitrapaino ja tuhannenjyvänpaino lajikkeiden parhaimpia

Tavoiteltava kylvötiheys 650–750 kpl/m2, n. 290 kg/ha

600 kg

QUARNA

Quarna on satoisa lajike, mutta sen edut tulevat parhaiten esille laatu­puolella. Se on vuodesta toiseen laatuvarmin myllyvehnälajike. Jyvät ovat tasalaatuisia ja hehtolitrapaino sekä valkuaispitoisuus korkeat. Leivontalaadultaan Quarna on erittäin hyvä.

Tavoiteltava kylvötiheys 650–750 kpl/m2, n. 280 kg/ha

600 kg

ANNIINA

Viljelyvarmalla Anniinalla on aikaisuutensa nähden erinomainen sadontuottokyky. Anniinan valkuaispitoisuus on lajikkeiston korkein. Anniina sopii kaikillle viljelyalueille.

Tavoiteltava kylvötiheys 650–750 kpl/m2, n. 280 kg/ha

600 kg

LENNOX

Lennox on laadukas myllyvehnäuutuus, joka on kasvuajaltaan hieman Marblea aikaisempi, mutta yhtä satoisa ja valkuaistasoltaan korkeampi. Iso jyvä sekä korkea ja kestävä sakoluku.

Tavoiteltava kylvötiheys 650–750 kpl/m2, n. 300 kg/ha

600 kg

VILJA

KEVÄTVEHNÄ

KAURA SIEMEN

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

UUTUUS: NIKLAS

Aikaisista kauroista sekä satoisin että isojyväisin. Haastaa myöhäisempiäkin lajikkeita myllykauran tuotannossa. Viljeltävä koko Suomessa!

Tavoiteltava kylvötiheys 450–500 kpl/m2, n. 200 kg/ha

600 kg

UUTUUS: MATTY

VIljelijälle, joka haluaa tuottaa laatua satotasosta tinkimättä. Korkea satotaso ja hehtolitrapaino, suuri jyväkoko, pieni kuoripitoisuus ja korkea ydinsaanto.

Tavoiteltava kylvötiheys 450–500 kpl/m2, n. 200 kg/ha

600 kg

RIINA

Satoisa aikainen kaura, joka viihtyy erilaisissa viljelyolosuhteissa. Luja korsi ja hyvä taudinkestävyys varmistavat Riinan viljelyn onnistumista.

Tavoiteltava kylvötiheys 450–500 kpl/m2, n. 200 kg/ha

600 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

37


VILJA

OHRA, KAKSITAHOISET SIEMEN

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

UUTUUS: CRESCENDO

Markkinoiden satoisin ohralajike, jonka laatuominaisuudet ovat yksikertaisesti huippuluokkaa.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 230–270 kg/ha

600 kg

OVERTURE

Overture on erittäin satoisa kaksitahoinen ohra. Luja­kortisena ja taudinkestävänä lajikkeena se on kiinnostava vaihtoehto myös rehu- ja tärkkelys­ ohratuotantoon.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 250–270 kg/ha

600 kg

KWS IRINA

Irina on melko myöhäinen ja lyhytkortinen ohra, mutta sen sadontuottokyky on erittäin korkea. Lupaava uutuus!

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 230–270 kg/ha

600 kg

UUTUUS: EIFEL

Erittäin satoisa, lujakortinen ja suurijyväinen rehuohra. Suosittelemme Eifeliä savimaille ja karkeille kivennäismaille, mutta hyviä tuloksia on saatu myös happamilta mailta.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 230–270 kg/ha

600 kg

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

EINAR

Lujakortinen Einar on monitahoiseksi melko myöhäinen, erittäin satoisa rehu- ja tärkkelysohra. Se menestyy hyvin eri maalajeilla.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 200–250 kg/ha

600 kg

WOLMARI

Wolmari on erittäin aikainen monitahoinen ohra, jossa on todellista voittaja-ainesta. Wolmarissa yhdityvät poikkeuksellisella tavalla huippusato, luja korsi sekä hyvä taudinkestävyys erityisesti verkkolaikkua vastaan.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 200–250 kg/ha

600 kg

TORIA

Toria on virallisten lajikekokeiden satoisin ohra. Hehtolitrapaino 2-tahoisten ohrien luokkaa. Toria on suurijyväinen ja taudinkestävyydeltään erinomainen.

Tavoiteltava kylvötiheys 500 kpl/m2, n. 200–250 kg/ha

600 kg

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

KONTU

Härkäpapua käytetään nautakarjan ja sikojen ruokinnassa valkuaisen lähteenä. Kontu on aikainen härkäpapulajike, joka soveltuu hyvin valkuaisrehutuotantoon EteläSuomessa. Valkuaispitoisuus on korkea, noin 27–30 %. Härkäpapu on hyvä typensitojakasvi.

230–280 kg/ha

600 kg

ROCKET

Etelä-Suomen oloihin soveltuva Rocket on satoisa keltasiemeninen hernelajike, joka soveltuu hyvin rehukäyttöön.

200–230 kg/ha

600 kg

OHRA, MONITAHOISET SIEMEN

HÄRKÄPAPU & REHUHERNE SIEMEN

38

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


SIEMEN

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

KWS LIVADO

KWS Livado edustaa hybridirukiiden uutta sukupolvea. Satopotentiaalin parantumisen lisäksi, se on parannus edeltäjiinsä myös taudinkestävyyden suhteen.

1,7-3 yks./ha

12 yksikön suursäkki

KWS BINNTTO

WS Binntto on satoisa myllyruis. Sen hehtolitrapaino, tuhannen siemenen paino ja sakoluku ovat hybrideille tyypillisesti korkeita. KWS Binntton korsi on lyhyehkö. lajikekokeikeiden tuloksissa sen talvituho oli hienoisesti hybridilajikkeiden alhaisin.

1,7-3 yks./ha

12 yksikön suursäkki

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

220–260 kg/ha

600 kg

KUVAUS

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

KAURA-VEHNÄ 70-30 SEOS PUHDAS

Seos on aikaisen kasvuajan lajikkeiden yhdistelmä. Seoksessa on korkea valkuainen ja paljon energiaa, ihanteellinen nykyaikaiseen ruokintaan; tärkkelys saadaan hallintaan. Tasainen ruokinta. Kuivataan tai korjataan murskeviljana, kun kasvuston kosteus on yli 25 %.

200 kg/ha

600 kg

OHRA-KAURA 50-50 SEOS PUHDAS

Seos on aikaisen kasvuajan lajikkeiden yhdistelmä. Seoksessa on korkea valkuainen ja paljon energiaa, ihanteellinen nykyaikaiseen ruokintaan; tärkkelys saadaan hallintaan. Kuivataan tai korjataan murskeviljana, kun kasvuston kosteus on yli 25 %.

200 kg/ha

600 kg

VIHANTAHERNE-VEHNÄ 55-45 SEOS PUHDAS

Selvästi parempi energia ja valkuainen kuin tavallisessa kokovilja­ säilörehussa. Sisältää arvokasta ohitustärkkelystä. Korjuu koko­ viljasäilörehuksi, kun palot täyttyneet ja vehnä taikinatuleentunut heinä-elokuussa.

200 kg/ha

600 kg

VIHANTAHERNE-KAURA 55-45 SEOS PUHDAS

Selvästi parempi energia kuin tavallisessa kokoviljasäilörehussa. Sisältää arvokasta ohitustärkkelystä. Korjuu kokoviljasäilörehuksi, kun palot ovat täyttyneet ja vehnä taikinatuleentunut heinä-elokuussa.

200 kg/ha

600 kg

HÄRKÄPAPU-VEHNÄ 65-35 SEOS PUHDAS

Säilörehuksi korjattavaa härkäpapu-vehnäseosta käytetään nautakarjan ruokinnassa täydentämään säilörehua. Se tuo ruokintaan ohitustärkkelystä ja energiaa. Sillä on hyvä maittavuus ja se lisää kuiva-ainesyöntiä. Seos korvaaruokinnassa myös viljaa.

300 kg/ha

600 kg

KYLVÖMÄÄRÄ

PAKKAUS

10–15 kg/ha

10 kg

5–8 kg/ha

5 kg

VILJA

HYBRIDIRUKIINSIEMENET

SYYSVEHNÄNSIEMENET SIEMEN

KUVAUS

SW MAGNIFIC

SW Magnificin sadontuottokyvyltään ehdotonta eliittiä. Se on erittäin talvenkestävä lajike ja lakoontumisriski on vähäinen.

SEOSVILJANSIEMENET SIEMEN

RIISTASIEMENET SIEMEN

KUVAUS

RIISTAPELTOSEOS

Monipuolinen riistapeltoseos hirvieläinten ruokintaan. Kylvetään kesäkuun lopulla!

REHUKAALI INKA

Satoisa ja pakkasenkestävä rehukasvi riistaeläinten ruokintaan.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

39


KATEGORIA MUUT

LYPSYKONEIDEN PESUAINEET Raisioagron uudet pesuaineet on suunniteltu lypsytilojen tarpeisiin. Pesuaineet on valmistettu Suomessa. TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

RAISIOAGRO AAMUPESU

Emäksinen vuoropesuneste lypsylaitteistojen pesuun. Kustannustehokas, nopeatehoinen, sisältää desinfioivia komponentteja, pitää bakteeritasot alhaisina.

20 l, 60 l, 200 l

RAISIOAGRO YHDISTELMÄPESU

Emäksinen vuoropesuneste lypsylaitteistojen ja tilatankin pesuun. Yksi emäspesuaine riittää! Erittäin korkealaatuinen, tehokas ja testattu yhdistelmäpesuneste lypsylaitteistolle sekä tilatankille. Sisältää desinfioivia komponentteja. Vahva tiiviste. Bakteerit putoavat todella alas. Toimitetaan aina tuoreena!

20 l, 60 l, 200 l

RAISIOAGRO HAPPOPESU

Happopesuaine lypsylaitteistojen ja tilatankin pesuun. Vuoropesuun Aamupesun tai Yhdistelmäpesun kanssa. Voimakkaasti hapan, poistaa tehokkaasti maitokiveä, kalkkia ja ruostetta, tuhoaa erittäin tehokkaasti mikrobeja, 3-kombonenttihappo ja erikoistensidi kerää tehokkaasti jäämät pesuveteen jättäen putkiston seinämän puhtaaksi

20 l, 60 l, 200 l

RAISIOAGRO VEDINHOITO

Utareterveyttä ylläpitävä käyttövalmis suihke. Desinfioi tehokkaasti, pitää kärpäset loitolla, sisältää runsaasti hoitavia ainesosia, pitkä säilyvyysaika, ei kuivata ihoa, turvallinen. Kirkas neste ei sotke paikkoja.

20 l, 60 l, 200 l

PYYKINPESUAINEET TUOTE

AGROPESU

40

KUVAUS

PAKKAUS

Ei sisällä zeoliittia, joka aiheuttaa pesukoneen ja pestyn pyykin hajuhaittoja, liukenee veteen täysin ja poistuu huuhtelussa, ei sisällä hajusteita eikä valkaisuaineita, valkopesussa käytettävä pesuaine on pakkauksessa erikseen

Lava 24 kpl (20 kg/kpl) Lava 60 kpl (8 kg/kpl)

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


POLTTOÖLJY TUOTE

DIESEL KUVAUS

POLTTOÖLJY 0/-10 TAI -5/-15

POLTTOÖLJY -29/-34

MUUT

NESTE OIL -TUOTTEET

Kesälaadun Neste poltto­öljy lämmitys- ja moottori­käyttöön on rikitöntä ja sen kylmä­ominaisuudet ovat erin­omaiset. Tuote soveltuu sekä lämmitykseen että moottori­ käyttöön.

Talvilaadun Neste-poltto­öljy lämmitys- ja moottori­käyttöön on rikitöntä ja sen kylmä­ominaisuudet ovat erin­omaiset. Tuote soveltuu sekä lämmitykseen että moottori­käyttöön.

TUOTE

KUVAUS

DIESEL 0/-10 TAI -5/-15

Neste-diesel -5/-15 polttoaine on tarkoitettu kevät-, kesä- ja syksy käyttöön. Dieselpolttoaineen suodatettavuus on -15 °C, joten se toimii suurimman ajan vuodesta.

DIESEL -15/-25

Tämän diesel laadun samepiste on -15 astetta, joka tekee siitä markkinoiden parhaimman ja pakkaskestävimmän kesälaadun.

DIESEL -29/-34

Neste-diesel -29/-34 -laadussa on riittävä samepiste ja suoda­ tettavuus talviolosuhteisiin. Neste Oil on valinnut tuotteen kylmäominaisuudet juuri suoma­ laisiin olosuhteisiin sopiviksi.

MOOTTORIÖLJYT TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

NESTE TURBO LXE 10W–30

Raskaan kaluston ammattilaisille kehitetyn Turbo LXE:n käyttö­ kohteita ovat kuorma- ja linja-autojen, työkoneiden sekä henkilö- ja pakettiautojen dieselmoottorit. Öljy pitää moottorin puhtaana, suojaa kulumiselta ja pitää öljyn­kulutuksen pienenä. LXE 10W-30 on osasynteettinenöljy.

Tynnyri 200 l / 170 kg

NESTE TURBO LXE 15W–40

Raskaan kaluston ammattilaisille kehitetyn Turbo LXE:n käyttö­ kohteita ovat kuorma- ja linja-autojen, työkoneiden sekä henkilö- ja pakettiautojen dieselmoottorit. Turbo 15W-40 sopii käytettäviksi myös bensiinimoottoreissa API- ja ACEA-luokitustensa mukaisesti. Öljy pitää moottorin puhtaana, suojaa kulumiselta ja pitää öljynkulutuksen pienenä. LXE 15W-40 on mineraaliöljy.

Tynnyri 200 l / 180 kg

NESTE TURBO LXE 10W–40

Raskaan kaluston ammattilaisille kehitetyn Turbo LXE:n käyttökohteita ovat kuorma- ja linja-autojen, työkoneiden sekä henkilö- ja pakettiautojen dieselmoottorit. Öljy pitää moottorin puhtaana, suojaa kulumiselta ja pitää öljynkulutuksen pienenä. Turbo LXE 10W-40 on synteettinen ympärivuotinen, hyvät kylmäominaisuudet omaava öljy.

Tynnyri 200 l / 170 kg

NESTE DIESEL 10W–30

Neste Diesel 10W-30 on moniasteinen moottoriöljy, joka sopii raskaiden ahdettujen dieselmoottoreiden voiteluun. Neste Diesel 10W-30 sopii erinomaisesti talvikäyttöön ja se antaa hyvän polttoainetalouden .

Tynnyri 200 l / 170 kg

NESTE DIESEL 10W

Neste Diesel 10W on yksiastetyyppinen öljy raskaasti kuormitettujen ahdettujen ja ahtamattomien dieselmoottorien voiteluun. Estää tehokkaasti karstaantumista, kulumista ja lietteenmuodostusta.

Tynnyri 200 l / 170 kg

NESTE FARM UNIVERSAL 10W–30

Maatalouskaluston yleisöljy, joka sopii bensiini- ja diesel­ moottoreihin, useimpiin vaihteistoihin, hydraulijärjestelmiin ja öljykylpyjarruilla varustettuihin taka-akseleihin.

Tynnyri 200 l / 180 kg

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

41


KATEGORIA MUUT

VAIHTEISTO- JA VETOPYÖRÄSTÖ-ÖLJYT TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

NESTE GEAR MJ

Moniasteisia vaihteisto-hydrauliöljyjä erityisesti niitä traktoreita varten, joissa on vaihteisto, vetopyörästö ja hydrauliikka samassa öljytilassa ja lisäksi märät levyjarrut.

Tynnyri 200 l / 180 kg

NESTE GEAR MJ SUPER

Moniasteisia vaihteisto-hydrauliöljyjä erityisesti niitä traktoreita varten, joissa on vaihteisto, vetopyörästö ja hydrauliikka samassa öljytilassa ja lisäksi märät levyjarrut.

Tynnyri 200 l / 180 kg

NESTE HYPOIDI MP 80W-90

Huippupaine- eli EP-lisäaineistettuja vetopyörästö-öljyjä henkilö-, kuorma- ja linja-autojen tasauspyörästöihin sekä maansiirtoja metsäkoneiden vaihteistoihin. 80W-90 on moniasteinen ympärivuotiseen käyttöön.

Tynnyri 200 l / 180 kg

HYDRAULIÖLJYT TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

NESTE HYDRAULI 32

Neste Hydrauli on korkealaatuinen yleishydrauliöljy ulkokäyttöön. Neste Hydrauli 32 on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön.

Tynnyri 200 l / 180 kg

NESTE HYDRAULI 46

Neste Hydrauli on korkealaatuinen yleishydrauliöljy ulkokäyttöön. Neste Hydrauli 46 on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Jähmepiste = -39°C

Tynnyri 200 l / 180 kg

NESTE HYDRAULI 32 SUPER

Neste Hydrauli Super -sarjan öljyt ovat ulkokäyttöön tarkoitettuja huippulaatuisia laajan käyttölämpötila-alueen omaavia Superluokan moniastehydrauliöljyjä. Neste Hydrauli 32 Super on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön.

Tynnyri 200 l / 170 kg

NESTE HYDRAULI 46 SUPER

Neste Hydrauli Super -sarjan öljyt ovat ulkokäyttöön tarkoitettuja huippulaatuisia laajan käyttölämpötila-alueen omaavia Superluokan moniastehydrauliöljyjä. Raskaaseen kesäkäyttöön oikea valinta on Neste Hydrauli 46. Neste Hydrauli 46 Super soveltuu käytettäväksi myös talvella, kunhan esilämmityksestä huolehditaan.

Tynnyri 200 l / 170 kg

JÄÄHDYTINNESTEET TUOTE

KUVAUS

PAKKAUS

NESTE JÄÄHDYTINNESTE 200L

Etyleeniglykolipohjainen jäähdytinneste, joka sisältää tehokkaan korroosiota ja vaahtoamista estävän lisäaineistuksen. Sopii sekä bensiini- että dieselmoottoreihin.

Tynnyri 200 l / 226 kg

NESTE SUPERJÄÄHDYTINNESTE XLC 200L

Pitkän vaihtovälin jäähdytinneste, jonka tekniset ominaisuudet huippuluokkaa. Hyvä pakkasenkesto yhdessä korkean kiehumispisteen kanssa varmistaa moottorin toiminnan ääriolosuhteissa.

Tynnyri 200 l / 223 kg

42

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018


DIGITAALISET MUUTPALVELUT

DIGITAALISET PALVELUT ARJEN AVUKSI Raisioagron digipalvelut, kuten verkkokauppa, Tuotostutka ja Norra Menu helpottavat tilallisen työpäiviä ja tuovat mukanaan uusia tapoja parantaa tilan tuottavuutta ja kustannustehokkuutta. Raisioagron verkkokauppa on avoinna 24/7. Voit valita asioitko verkkokaupan avoimella puolella vai kirjaudutko suoraan tiliasiakkaan verkkokauppaan. Pääset verkkokauppaan raisioagro.comin etusivulta klikkaamalla Verkkokauppaan-palloa tai suoraan osoitteella raisioagro.com/verkkokauppa

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA

Päivitämme ahkerasti Raisioagron ja Norra Hevosrehujen Facebook-sivuja, ja meillä on oma ryhmä Tuotostutka-lypsyrobottiseurannassa oleville Facebookissa. Myös Instagramissa ja Twitterissä julkaisemme kuvia ja uutisia. Olemme mukana siellä missä tapahtuu - tule sinäkin!

VILJATORI - SÄHKÖINEN KAUPPAPAIKKA

Viljatori.fi on sähköinen kauppapaikka, jossa viljelijät voivat myydä satonsa haluamissaan erissä helposti ja luotettavasti parhaaseen markkinahintaan. Myös viljaa ostavat kotieläintilat voivat käyttää palvelua. Viljakaupan perinteiset käytännöt uudistava kauppapaikka on laatuaan ensimmäinen maailmassa.

RAISIOAGRO | KASVUOPAS 2018

43


03/2018 (2)

Kasvuopas 2018  
Kasvuopas 2018  

Raisioagron Kasvuopas antaa parhaat kasvun eväät maidontuottajille sekä viljan ja nurmen viljelijöille kestävään tuotantoon.